11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου επιχειρεί να παρουσιάσει υπό τον τίτλο “ΑΠΟ ΤΟ 1850 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ”, την ιστορία της τέχνης με έργα που ανήκουν στη συλλογή του. Και είναι ένα κατόρθωμα αυτό εφʼ όσον πειθαρχεί χρονολογικά σε μια αλυσίδα που ο κάθε κρίκος έχει την συνέχειά του μέχρι να φτάσει στις μέρες μας και να αποδείξει ότι δεν υστερεί ουδόλως σε μορφές και σε αξίες που αφορούν τόσο τα έργα όσο και τους καλλιτέχνες που τα δημιούργησαν και που αποτελούν αυτή την ομαδική έκθεση.
Έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών και ποιητών θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, στη Δημοτική Πινακοθήκη (Βασιλική του Αγίου Μάρκου) του Δήμου Ηρακλείου, από 24 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
«…Εκείνη του Αυγούστου — Αύγουστος ήταν; — η βραδιά…
Μόλις θυμούμαι πια τα μάτια· ήσαν, θαρρώ, μαβιά…»
Κ. Π. Καβάφης, απόσπασμα από το ποίημα Μακριά (1914)
Ο Γιάννης Μπέζος και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης πρωταγωνιστούν στις «Αινιγματικές Παραλλαγές». Μια συνέντευξη που οδηγεί σε ένα σκληρό παιχνίδι της αλήθειας και παράλληλα φανερώνει έναν τρυφερό και ευαίσθητο κόσμο.