inner image

Νέα ενημέρωση: Κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου

 Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών  και με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου την Δευτέρα 6 Φεβρουάριου.

Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Άγιο Μύρωνα και Πυργού

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών  με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας δεν θα λειτουργήσουν την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Άγιο Μύρωνα και Πύργου. Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου και μέχρι νεοτέρας, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου από το μεσημέρι της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου μέχρι και το πρωί της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα είναι ανοιχτό από σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 3 το μεσημέρι έως και την  Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 8.00 το πρωί (μέχρι νεοτέρας). Απαιτείται η επίδειξη ταυτοποιητικού/νομιμοποιητικού εγγράφου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 04-05 Φεβρουαρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 04-05 Φεβρουαρίου 2023, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο. κ. Κώστας Βαρδαβάς . Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ανακοίνωση για ΚΕΠ επί της οδού Ανδρόγεω

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ επί της οδού Ανδρόγεω δεν θα λειτουργήσει τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου από τις 13.00 έως τις 14.30 εξαιτίας εκπαίδευσης του προσωπικού. 

Στην ημερίδα για τα 10 χρόνια λειτουργίας του κοινωνικού χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην εναρκτήρια ημερίδα των εκδηλώσεων για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του κοινωνικού χώρου των φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, έδωσε το παρόν το πρωί της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Αντιπρόεδρος των Ιδρυμάτων Βασίλης Λαμπρινός.

Εκτελούμενα έργα από την ΔΕΥΑΗ από 06 έως 11 Φεβρουαρίου

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα (06 έως 11 Φεβρουαρίου) θα γίνονται εργασίες εκσκαφής

-για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης και ομβρίων στις οδούς Παύλου Ζωγραφιστού (Βόρειος Παράλληλος ΒΟΑΚ) και Μνησικλή στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά

Υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση μελέτης ανέγερσης νηπιαγωγείου στην περιοχή του Μπεντεβή

Υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας , η 1η επιμέρους (εκτελεστική) σύμβαση της «Συμφωνίας - πλαίσιο για την εκπόνηση μελετών κτηριακών έργων σχολικής ή προσχολικής αγωγής». Την σύμβαση εκ μέρους του Δήμου υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης.

Ξεκινά η διαδικασία έκδοσης δελτίων μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία

Ξεκινά από τις 6 Φεβρουαρίου η διαδικασία έκδοσης δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ.  Και για την φετινή χρονιά θα παρέχεται έκπτωση 50% στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ και δωρεάν μετακίνηση με τα αστικά ΚΤΕΛ της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με εισοδηματικά κριτήρια.

H Φωτεινή Βελεσιώτου στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Η συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου που παρουσιάστηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» είναι πλέον διαθέσιμη στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -   Heraklion Arts and Culture!

Στο Ταμείο Ανάκαμψης σημαντικά έργα της ΔΕΥΑΗ και του ΕΣΔΑΚ προϋπολογισμού 38 εκατομμυρίων ευρώ

Δύο πολύ σημαντικά έργα της ΔΕΥΑΗ και του ΕΣΔΑΚ προϋπολογισμού περίπου 38 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκαν και επισήμως στο Ταμείο Ανάκαμψης.

To πρόγραμμα του Φεβρουαρίου στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Τα ψηφιακά ταξίδια πολιτισμού συνεχίζονται και τον μήνα Φεβρουάριο στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture!

Απομάκρυνση δέντρου από την Υπηρεσία Πρασίνου

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, θα προβεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 στην απομάκρυνση ενός πεύκου στην οδό Ιάσωνος 18, υλοποιώντας την υπ. αριθ. 227/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και την ΑΕΕΜΚ με αρ. πράξης 580154/16-01-2023.

Οι εργασίες απομάκρυνσης θα πραγματοποιηθούν από την Υπηρεσία Πρασίνου.

Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό και την Σοφία Παπάζογλου στο «Heraklion Arts and Culture»

Η συναυλία του Παντελή Θαλασσινού με την Σοφία Παπάζογλου που παρουσιάστηκε στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», τον περασμένο Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture

Αποχαιρετισμός στον Χαρίτο Παπαδάκη από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον συμπολίτη Χαρίτο Παπαδάκη, που  «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή.

Στις εργασίες στο Πάρκο Ερυθραίας ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Το Πάρκο Ερυθραίας, ένα οραματικό έργο το οποίο περίμεναν τα νότια προάστια του Ηρακλείου εδώ και δεκαετίες έχει μπει πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Μάλιστα οι εργασίες στο πρώτο τμήμα του Πάρκου ξεκίνησαν από τις αρχές Δεκεμβρίου και προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει στην αυτοψία που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 04/02/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 04/02/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 , με την  συμμετοχή  του Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου.

Ο επικήδειος του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον Θεοχάρη Δετοράκη

Ο επικήδειος λόγος που εκφώνησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην κηδεία του Θεοχάρη Δετοράκη στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023:

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για τον Ιανουάριο του 2023

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (ζάχαρη, ζυμαρικά, παξιμάδι, γάλα εβαπορέ, γραβιέρα, φακές και φασόλια) & ειδών βασικής υλικής συνδρομής (οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, σαμπουάν, υγρό πιάτων, χλωρίνη παχύρευστη, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης) *, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

1ο Ευρωπαϊκό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Πόλεων στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Η Ευρωπαϊκή Σκακιστική Ομοσπονδία διοργανώνει το 1ο Ευρωπαϊκό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Πόλεων(https://cities.europechess.org/), το οποίο θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, την 29/1/2023. 

Δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με την σχετική προκύρηξη, έχουν όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις, που θα διαγωνισθούν από ειδικούς χώρους με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιανουαρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιανουαρίου  2023, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο. κ. Μανώλης Βασιλάκης . Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 31/01/2023

Την Tρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 13.00 μ.μ. θα συνεδριάσει η επιτροπή, στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου,  με θέματα που θα βρείτε παρακάτω:

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Η επιτροπή θα προβεί σε διά περιφοράς συνεδρίαση την  Τετάρτη 01/02/2023, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018 και του άρθρου 78 του Ν.4954/2022,  με θέματα που θα βρείτε  παρακάτω

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 28/01/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28/01/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 .

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 30-01-2023

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την   Δευτέρα    30      Ιανουαρίου     2023  και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 7005/31-12-2022 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2030-01-2023.pdf

Αρχεία

Απομάκρυνση δέντρου από την Υπηρεσία Πρασίνου

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, θα προβεί την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 στην απομάκρυνση ενός  δέντρου (Φίκος), στην γωνία των οδών Γεωργίου Σκουλά και Γεωργίου Στυλιανού, υλοποιώντας την υπ. αριθ.  141/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι εργασίες απομάκρυνσης θα πραγματοποιηθούν από την Υπηρεσία Πρασίνου.

Η κινηματογραφική παραγωγή «Ερωφίλη – Παρτιτούρα» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η πρωτότυπη παραγωγή «Ερωφίλη», μια κινηματογραφική παρτιτούρα με επίκεντρο τον πρόλογο του Χάρου της Ερωφίλης είναι διαθέσιμη στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture , στη Ζώνη θέασης «Το Κελί του Καλλιτέχνη» και στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/Gs3yBkhG3SE

Ημερίδα: «Αγκαλιάζοντας τις Νεφέλες: ένας χρόνος μετά, ένας χρόνος μαζί» από το Κέντρο Ημέρας Alzheimer «Νεφέλη» και τον Δήμο Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Κρήτης και της 7ης ΥΠΕ

Το Κέντρο Ημέρας Alzheimer «Νεφέλη» του Ψυχιατρικού Τομέα Πα.Γ.Ν.Η., σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου  διοργανώνει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου επιστημονική ημερίδα με θέμα τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις σχετικά με  άνοια.

Συναντήσεις Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Υπουργούς της κυβέρνησης

Σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο, είχε από το πρωί της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη – Τα θέματα που έθεσε ο Δήμαρχος

Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε στη Λότζια το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Η επιτροπή θα συνεδριάσει την Πέμπτη στις 26/01/2023 και ωρα 12.30 μ.μ. στην αίθουσα του Δ.Σ. , σε έκτακτη συνεδρίαση, στην Λότζια, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω.

 

Προετοιμασία «Καστρινής Αποκριάς 2023»

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ηρακλείου και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου( ΔΗΚΕΗ ),  η προετοιμασία για την διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν φέτος στο Ηράκλειο κατά την περίοδο των Αποκριών.

Δωρεάν παροχή συμβουλών από τον Δήμο Ηρακλείου για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών των δημοτών

Ενημερώνουμε ότι λόγω της υψηλής ζήτησης συμμετοχής, συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής των Δημοτών στην Πρωτοβουλία του Δήμου «Προώθηση πρακτικών ενεργειακής απόδοσης και οικονομίας με τη συνέργεια του Δήμου και των Δημοτών» κατόπιν της από 30.11.2022 ανακοίνωσης πρόσκλησης στην Ιστοσελίδα του Δήμου και άλλα μέσα.

Η συναυλία «…Και του καιρού και πάντα» με τον Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Η συναυλία «…Και του καιρού και πάντα» με τον Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» είναι πλέον διαθέσιμη στο  Heraklion Arts and Culture!

«Λουλούδια στο Πιάνο» με την Εμμανουέλα Νινιράκη και τον Μανώλη Κανακάκη στο Πολύκεντρο Ηρακλείου την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Εμμανουέλα Νιράκη και ο εξαιρετικός Μανώλης Κανακάκης (πιάνο) έρχονται την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στο Πολύκεντρο Ηρακλείου  με τη συναυλία «Λουλούδια στο πιάνο».

Μάνια Μπικώφ: Θα αγωνιστεί για την στήριξη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Ηρακλείου

Σε αγώνα τρίαθλου για την ενίσχυση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Ηρακλείου , που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στην Νότια Αφρική, θα αγωνιστεί η Χανιώτισσα Πρωταθλήτρια Μάνια Μπικώφ.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Στo πλαίσιο της απομόνωσης των παλαιών δικτύων ύδρευσης της περιοχής Θερίσου και προκειμένου να γίνουν συνδέσεις στο νέο δίκτυο από τον ανάδοχο, ενημερώνονται οι δημότες, ότι από σήμερα 23-01-23(αργά το απόγευμα)   έως και αύριο Τρίτη 24-01-23 θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στην περιοχή της Θερίσου .

Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις των Πλαστικών Κρήτης

Η Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο των επισκέψεων – ξεναγήσεων που προγραμματίζει σε επιτυχημένες επιχειρήσεις της Κρήτης  οργανώνει επίσκεψη και ξενάγηση στο εργοστάσιο ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ της οικογένειας Λεμπιδάκη.

Σύσκεψη με αντικείμενο την εύρυθμη λειτουργία των ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου

Σύσκεψη με τους Προϊσταμένους των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Ηρακλείου συγκάλεσε ο Αντιδήμαρχος των ΚΕΠ Αντώνης Περισυνάκης με στόχο να συζητηθούν τα προβλήματα καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Επαφές Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με ευρωπαίους Δημάρχους στο Ταλίν

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με ευρωπαίους Δημάρχους και στελέχη της Αυτοδιοίκησης  και να ανταλλάξει μαζί τους απόψεις για ζητήματα αμοιβαίου  ενδιαφέροντος είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Ταλίν της Εσθονίας. 

Θετικές εντυπώσεις από την αποστολή του Δήμου Ηρακλείου στο Ταλίν στο πλαίσιο του «Global Goals for Cites – Παγκόσμιοι στόχοι για πόλεις»

Ιδιαίτερα  θετικές εντυπώσεις άφησε η παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την υλοποίηση του οράματος: «Ηράκλειο: Έξυπνος – Ανθεκτικός – Βιώσιμος Δήμος» από την αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου  με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό που  βρίσκεται στο Ταλίν της Εσθονίας για να συμμετάσχει την τελική συνάντηση του έργου «Global Goals for Cities - Παγκόσμιοι Στόχοι για τις πόλεις». Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος URBACT III .

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 21/01/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21/01/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00, με την συμμετοχή του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης.

Συνάντηση με επίκεντρο τα αναπτυξιακά ζητήματα της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους

Συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών συμβουλίων και πολιτιστικών συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους, είχαν το απόγευμα της  Τρίτης 17 Ιανουαρίου, στελέχη του Δήμου Ηρακλείου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Ηράκλειο Μ.Α.Ε», με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο  Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου & Τουρισμού Γιώργο Σισαμάκη.

Συνάντηση Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Αρχοντάκη- Καλογεράκη με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Αλέξανδρο Πατριανάκο είχε το πρωί της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου, στο γραφείο της η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη .

Συνάντηση για τα ζητήματα της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΠΗ), είχε η Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη . Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της Βιομηχανικής ζώνης. Ειδικότερα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες , τα δημοτικά τέλη και το τέλος ακίνητης περιουσίας.

Τρία βραβεία για τις ψηφιακές εφαρμογές του Δήμου Ηρακλείου στα Best City Awards 2023

Με ένα χρυσό βραβείο και δύο χάλκινα βραβεύθηκαν στα Best City Awards 2023 οι ψηφιακές εφαρμογές που θωρακίζουν το Δήμο Ηρακλείου σε περιόδους κρίσεων από  φυσικά και τεχνολογικά συμβάντα και βελτιώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Δράσεις ευαισθητοποίησης στα σχολεία για την ανακύκλωση από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης θέτει σε λειτουργία την σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης, Followgreen – Greenschools.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 25/01/2023 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η επιτροπή, στο κτήριο της Πολεοδομίας Ηρακλείου, Πλατεία Δασκαλογιάννη, στο γραφείο του Αντιδημάρχου (2ος όροφος),  με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 21 - 22 Ιανουαρίου

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 21 - 22 Ιανουαρίου  2023, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Αρχοντάκη Στέλλα . Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 23-01-2023

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 7005/31-12-2022 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2023-01-2023.pdf

Αρχεία

Ασφαλτοστρώσεις στη 2η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου (Τμήμα Οδοποιίας) ενημερώνει τους δημότες ότι από την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στο πλαίσιο του έργου «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στη 2η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου» ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης επί των οδών:

Στο Ταλίν της Εσθονίας για την τελική συνάντηση του έργου «Global Goals for Cities - Παγκόσμιοι Στόχοι για τις πόλεις» αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό

 

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό θα βρίσκεται από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου 2023 στο Ταλίν της Εσθονίας προκειμένου να συμμετάσχει στη τελική συνάντηση του έργου «Global Goals for Cities - Παγκόσμιοι Στόχοι για τις πόλεις» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος URBACT III. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.  

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τους πρώην εργαζόμενους του Δήμου (πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ -Πρόσκληση 8/2018)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, στη συνεδρίαση του στις 16/01/2023 έχοντας υπόψην του:

1. Ότι οι ανάγκες του Δήμου σε προσωπικό είναι όχι μόνο πάγιες και διαρκείς αλλά και το ότι αυτές έχουν αυξηθεί υπερβολικά, με την υπερδεκαετή απαγόρευση προσλήψεων και τις διαδοχικές συνταξιοδοτήσεις και μετακινήσεις εργαζομένων σε άλλους Δήμους (κατ’ εφαρμογή του νόμου περί κινητικότητας).

2. Ότι οι αναφερόμενοι πρώην εργαζόμενοι κάλυπταν μέρος αυτών των πάγιων και διαρκών αναγκών.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ενίσχυσης σε δύο κτίρια της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας - Αυτοψία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Tο σχολικό συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των εργασιών στατικής ενίσχυσης στα δύο από τα έξι κτίρια του συγκροτήματος.

«Limen» - Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Η μουσική performance «Limen» που παρουσιάστηκε για πρώτη φόρα στις 7 και 8 Αυγούστου 2022 στο Θαλάσσιο Φρούριο Ενετικού Λιμένος Ηρακλείου (Κούλες), στο πλαίσιο του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου- Αντιδημαρχίας Πολιτισμού είναι πλέον διαθέσιμη στο  ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture,  στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»  και στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/e_A8b11ZYLg

Εργασίες απομάκρυνσης δέντρων

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, θα προβεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 στην απομάκρυνση ενός  πεύκου στην οδό Παλαιοκάπα 30 και ενός κυπαρισιού στην οδό Βάρνης έναντι του αριθμού 34, υλοποιώντας την υπ. αριθ.  227/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι εργασίες απομάκρυνσης θα πραγματοποιηθούν από την Υπηρεσία Πρασίνου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου  2023, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο. κ. Γιάννης Αναστασάκης . Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ξεκινούν οι προετοιμασίες για την «Καστρινή Αποκριά 2023»

Ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου( ΔΗΚΕΗ ) θέλοντας να συμβάλει στη δημιουργία εορταστικού κλίματος την περίοδο των Αποκριών, διοργανώνει πρόγραμμα εκδηλώσεων και  καλεί ομάδες, αθλητικά σωματεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς  δημόσιους  και ιδιωτικούς, συλλόγους, αλλά και ομάδες που κάθε χρόνο συμμετέχουν στο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού (Κ.Κ.Θ.) καθώς και όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν για πρώτη φορά, να δηλώσουν συμμετοχή.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 16-01-2023

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την   Δευτέρα   16    Ιανουαρίου     2023  και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 7005/31-12-2022 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2016-01-2023.pdf

 

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/2%ce%bf%20thema-prosklisi%20ds%2016-01-2023.pdf

Αρχεία

Ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης στην οδό Νηρέως

Ο Δήμος Ηρακλείου (Τμήμα Οδοποιίας) ενημερώνει τους δημότες ότι από την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 ξεκινούν εργασίες ολοκλήρωσης της ασφαλτόστρωσης στην οδό Νηρέως στον Πόρο στο πλαίσιο του έργου:  «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην 2η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου».

Ξεκίνησε την λειτουργία του το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ηλικιωμένων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου ικανοποιείται με την λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ηλικιωμένων, το οποίο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο εξής, σε  κτίριο στην Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Το ντοκιμαντέρ «Φωτογραφικές Διαδρομές από το χτες στο σήμερα» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Το ντοκιμαντέρ «Φωτογραφικές Διαδρομές από το χτες στο σήμερα» είναι πλέον διαθέσιμο, on demand, στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture στην ζώνη θέασης «Το Κελί του Καλλιτέχνη» και στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/qpqY43nmarc

Προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στην περιοχή της Θερίσου

Στo πλαίσιο της απομόνωσης των παλαιών δικτύων ύδρευσης της περιοχής Θερίσου και προκειμένου να γίνουν συνδέσεις στο νέο δίκτυο από τον ανάδοχο, σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 11-01-23 (αργά το βράδυ) έως και αύριο Πέμπτη 12-01-23 (μεσημέρι) θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στην περιοχή της Θερίσου .

Έναρξη λειτουργίας της «Πλατφόρμας Δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων και Παρεπιδημούντων»

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι έχει ενεργοποιηθεί η «Πλατφόρμα Δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων και Παρεπιδημούντων» που ανέπτυξε η Κ.Ε.Δ.Ε. σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΑΑΔΕ για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης, τον αυτοματοποιημένο υπολογισμό και την είσπραξη των τελών επί των ακαθαρίστων  εσόδων και παρεπιδημούντων.

Ανακοίνωση Δήμου Ηρακλείου για πτώση δέντρου

Αναφορικά με την πτώση δέντρου (λεύκας) την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες για τα εξής:

Η Υπηρεσία Πρασίνου παρακολουθεί και τα συγκεκριμένα δέντρα (λεύκες) και η διαχείρισή τους εστιάζεται στα κλαδέματα και στον περιορισμό της κόμης και του ύψους τους, με προτεραιότητα σε εκείνα που έχουν εμφανώς εξωτερικά ενδείξεις σήψης.

Ανακοίνωση για το ΚΕΠ της οδού Πλαστήρα

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ επί της οδού Πλαστήρα δεν θα λειτουργεί τις απογευματινές ώρες από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου  λόγω ασθένειας του προσωπικού. Το πρωινό ωράριο έως και τις 15.30 ισχύει κανονικά. 

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 14/01/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14/01/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 .

Οι Souled Out με τη συναυλία 'We still got Soul' στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Οι «Souled Out» η funk 'n soul μπάντα από τη Θεσσαλονίκη που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό παρουσιάζουν μια πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture!  Η μουσική παραγωγή είναι πλέον διαθέσιμη, on demand, στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/RGP_JjLOhXo

Ιωσήφ Βαλέτ – Έλενα Κυρίτση: Ταξίδι με Ανάποδο Πεντάλ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Ταξίδι με Ανάποδο Πεντάλ είναι μια όπερα για πιάνο του συνθέτη Ιωσήφ Βαλέτ σε ποιητική ιδέα και κείμενο της Έλενας Κυρίτση, με τη σκηνοθεσία του Μανώλη Σειραγάκη (θεατρική ομάδα Αντίβαρο) και τη σύμπραξη έξι πιανιστών από την Κρήτη.

Πλήθος κόσμου και συγκίνηση στα εγκαίνια της έκθεση 'Πρόσφυγες στην Κρήτη μετά την Μικρασιατική καταστροφή'.

Σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία θεσμικών εκπροσώπων και πλήθους κόσμου, έγιναν στην Βασιλική του Αγ Μάρκου, τα εγκαίνια της μεγάλης επετειακής  έκθεσης "Πρόσφυγες στην Κρήτη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον εορτασμό των Θεοφανείων

Στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου για τα Θεοφάνεια, καθώς και στον Αγιασμό των υδάτων, στο Ενετικό Λιμάνι, παρευρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2023 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 09-01-2023

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την   Δευτέρα    09     Ιανουαρίου     2023  και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 7005/31-12-2022 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2009-01-2023.pdf

 

 

Αρχεία

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το τριήμερο 6-7-8 Ιανουαρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο των Θεοφανείων 6-7-8 Ιανουαρίου  2023, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο. κ. Γιώργος Σισαμάκης . Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Η Έκθεση «Πρόσφυγες στην Κρήτη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Εγκαινιάζεται σήμερα Πέμπτη η μεγάλη επετειακή έκθεση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, με την συνδιοργάνωση Περιφέρειας Κρήτης-Ε.Κ.Ι.Μ. και Δήμου Ηρακλείου

Το παιδικό παραμύθι «Τα μαγικά όπλα της γνώσης» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Το παιδικό παραμύθι «Τα μαγικά όπλα της γνώσης» της συγγραφέως Μαρίας Κρανιώτακη είναι πλέον διαθέσιμο, on demand, στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture, στη Ζώνη θέασης «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» και στον σύνδεσμο: https://youtu.be/hC_j-pUIdiE

Ολοκληρώνονται το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 οι φετινές εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου

Μετά από σχεδόν ένα μήνα κατά τον οποίο φιλοξένησε δεκάδες δρώμενα και έγινε πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας ρίχνει αυλαία το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου:

Συνάντηση με επίκεντρο τα προβλήματα των ατόμων με οπτική αναπηρία

Συνάντηση με μέλη της Ένωσης Τυφλών Κρήτης είχε το πρωί της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός , στο γραφείο του στη Λότζια, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου για την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας για την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023.

Η συναυλία των ENCARDIA «Στις Άκρες του Ιονίου» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Η συναυλία των ENCARDIA «Στις Άκρες του Ιονίου» που παρουσιάστηκε στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» είναι πλέον διαθέσιμη, on demand, στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»  στον σύνδεσμο:  https://youtu.be/KDv87gvWOaw

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με μέλη της νέας διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και  μέλη  της νέας διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου είχε το πρωί της Τρίτης 3 Ιανουαρίου, στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου για την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Συνεχίζονται καθημερινά, μέχρι και το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου

Μέχρι και το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας, το οποίο έχει εξελιχθεί σε πόλο έλξης για χιλιάδες μικρούς και μεγάλους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.

Το πρόγραμμα των προβολών στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts And Culture για τον Ιανουάριο 2023

Συνεχίζονται και τον Ιανουάριο του 2023 οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 07/01/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 07/01/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 .

Κοινή εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Λότζια από Περιφέρεια Κρήτης και Δήμο Ηρακλείου

Την παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε, το μεσημέρι της Κυριακής 1ης Ιανουαρίου 2023, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη  στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Λότζια .   

Εορταστικές μελωδίες και πυροτεχνήματα στην αλλαγή του χρόνου στον Δήμο Ηρακλείου

Με την Φιλαρμονική του Δήμου και ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων γιορτάστηκε η αλλαγή του χρόνου στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου στην γεμάτη Πλατεία Ελευθερίας. 

Στο έθιμο της «Βαρέλας» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στο έθιμο της «Βαρέλας» το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος στον αναπλασμένο Σταυρό της πόλης, βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του Δήμου.

Στην λαϊκή αγορά των Πατελών ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Την λαϊκή αγορά των Πατελών επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου 2022, Παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συνεδρίαση της Οικονομικής Εππιτροπής την Τρίτη 9/2/2021

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη της Οικονομικής Εππιτροπής την Τρίτη 9/2/2021

H μουσική παράσταση «Κρητικός εσύ και ποιητής» με τον Μιχάλη και τον Παντελή Καλογεράκη στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Με τη μουσική παράσταση «Κρητικός εσύ και ποιητής» συνεχίζονται την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, στις 21.15, οι προβολές στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture!  Την on line πρεμιέρα μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/02yDK_NLr34 , ενώ μετά  η παράσταση θα παραμείνει διαθέσιμη στη θεματική ζώνη «Φωτά, Αυλαία, Πάμε».

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 28/12/2020

Την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 13.00 μ.μ, θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή,μέσω τηλεδιάσκεψης, για συζήτηση και λήψη απόφασης για την έγκριση σχεδίου προϋπολογισμού και Ο.Π.Δ Δήμου Ηρακλείου έτους 2021.  

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 23/12/2020 και ώρα 12.00 με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 08/12/2020 στην περιοχή της «Αλικαρνασσού»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 08/12/2020 στην περιοχή της «Αλικαρνασσού», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 78363/05-12-2020 (ΦΕΚ 5350 Β’).

ΕΣΠΑ Δημόσιοι Υπάλληλοι - Διαδικασία κατάθεσης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher Δημοσίων Υπαλλήλων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

 

Η διαδικασία αφορά αποκλειστικά και μόνο τους Δημοσίους Υπαλλήλους που είναι δικαιούχοι Voucher.

Σημειώνεται ότι τυχών καταχώρηση Voucher που δεν ανήκει στην προαναφερόμενη κατηγορία δεν θα λαμβάνεται υπόψη. 

 

Αποτελέσματα Πρόσληψης Προσωπικού ΣΟΧ 1/2020

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους:

Ανακοινώνει

 

Τα αποτελέσματα για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εβδομήντα δύο (72) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, με παροχή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου, του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής – Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου», που εδρεύει στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.

Αποτελέσματα εγγραφών βρεφών και νηπίων για φοίτηση μέσω Δήμου

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για τα αποτελέσματα εγγραφών βρεφών και νηπίων με την διαδικασία μέσω Δήμου.

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, εβδομήντα δύο (72) ατόμων

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ:

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εβδομήντα δύο (72) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, με παροχή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου, του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής – Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου»

Έναρξη διαδικασίας διορθωτικών ενεργειών φακέλων για την διαδικασία Εγγραφών στα ΚΕΠΑ

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την 

Έναρξη διαδικασίας διορθωτικών ενεργειών φακέλων για την διαδικασία Εγγραφών στα ΚΕΠΑ

 

 

 

Παράταση προθεσμίας Υποβολής αιτήσεων Εγγραφής Παιδιών στα ΚΕΠΑ

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς:

 

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής Βρεφών και νηπίων στα ΚΕΠΑ μέχρι και την 10/6/2020 και ώρα 00:00.

 

Επίσης γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ, μπορούν να απευθυνθούν κατ' ιδία στην υπηρεσία μας, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω e mail είτε κλείνοντας ραντεβού στο τηλ 2810300100, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε κλειστό φάκελο.

 

Σχετικά: http://dopafmai.gr/el/prosxoliki-agogi/anakoinwseis-prosxolikis-agogis/248-2020-2021

Επανέναρξη λειτουργίας Παιδικών Σταθμών

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενος γονεις για την επανέναρξη λειτουργίας Παιδικών Σταθμών.

 

Η επαναλειτουργία των ΚΕΠΑ θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας - Υπουργείο Υγείας.

 

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα ΚΕΠΑ τηλεφωνικά στα πλαίσια του ωραρίου λειτουργίας αυτών.

 

Παρακαλούμε διαβάστε το σχετικό έντυπο.

 

Έντυπο οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας - Υπουργείο Υγείας.

 

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ - Ηλεκτρονική και Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πολιτών

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ Ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους Πολίτες

 

Σχετικά με την εξυπηρέτηση Πολιτών, σύμφωνα με το υπ αρίθμ. Πρωτ ΔΙΔΑΔ/Φ.69/116/10486 με σχετική ΑΔΑ 62Η746ΜΤΛ6-ΓΜΛ Έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τρίτη 21/04/2020 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή με θέμα τον Κανονισμό Αρδευσης του Δήμου Ηρακλείου

Η συνεδρίαση θα γίνει δια περιφοράς, (σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/Α΄/11-3-2020)

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 30/11 - 01/12/2019

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου - 1η Νοεμβρίου  2019 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης Βασιλάκης.  
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Οκτωβρίου 2019

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου 2019 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κ. Ρένα Παπαδάκη.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Αυγούστου 2019

Από τον Δήμο Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Αυγούστου 2019, είναι ο ΖΑΝ ΑΝΤΡΕΑ GARANCINI  THΛ. 6932 452368

Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για το Δεκαπενταύγουστο

Από τον Δήμο Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για τις 15 Αυγούστου 2019, είναι ο ΖΑΝ ΑΝΤΡΕΑ GARANCINI  THΛ. 6932 452368

ΕΣΠΑ - Έναρξη διαδικασίας κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

ΕΣΠΑ - Ενημέρωση για την διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Παρουσίαση της ανανεωμένη έκδοση της Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών πολεοδομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ηρακλείου

Η Διεύθυνση Πολεοδομίας παρουσιάζει την ανανεωμένη έκδοση της Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών πολεοδομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ηρακλείου, την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 και ώρα 18:30, στην αίθουσα του  Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο

 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 22/01/2019

Την Τρίτη 22/01/2019 και ώρα 12.30 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλειου

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE