inner image

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 05/10/2022 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η επιτροπή, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 01 και 02 Οκτωβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 01 και 02 Οκτωβρίου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Αντώνης Περισυνάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409-409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σε Χρυσοπηγή – Πόρο η στοχευμένη δράση καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου

Σε τμήμα των Πατελών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022  η στοχευμένη παρέμβαση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου που περιλαμβάνει σκούπα, πλυστικό όχημα, φορτηγό για περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων, εννέα επιπλέον οδοκαθαριστές κ.ά και έρχεται να ενισχύσει την καθημερινή  προσπάθεια που καταβάλει η Υπηρεσία σε κάθε τομέα του Δήμου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 01/10/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 01/10/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά

Συνάντηση  με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του  Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός το βράδυ της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του στη Λότζια.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 03-10-2022

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα  03  Οκτωβρίου  2022  και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 4977/23-9-2022 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2003-10-2022.pdf

Αρχεία

Στις Πατέλες την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η στοχευμένη δράση καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου οι στοχευμένες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου σε περιοχές της πόλης.

Στη γιορτή των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ για την Ημέρα Ηλικιωμένων βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινός

Στην εκδήλωση των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ στο καφέ «Μαρίνα» , η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, παρευρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός .

Στον Μασταμπά την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου η στοχευμένη δράση καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Μετά τις στοχευμένες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις καθαριότητας στην Νέα Αλικαρνασσό και στις Μεσαμπελιές, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει τη συγκεκριμένη δράση  την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στον Μασταμπά.

Συγκρότηση Ομάδας Διάσωσης με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού

Τις βάσεις συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης των εθελοντικών ομάδων του Ηρακλείου, θέτει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης, με στόχο την ενίσχυση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων αλλά και την άμεση διασύνδεση τους για την ολοκληρωμένη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού – Η τελευταία ημέρα για το 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022/Heraklion Gastronomy Days 2022»

Ολοκληρώνεται την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022/Heraklion Gastronomy Days 2022», το οποίο ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου με πληθώρα εκδηλώσεων στο Ενετικό Λιμάνι και μέχρι στιγμής έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν  ο Δήμος Ηρακλείου η Περιφέρεια Κρήτης και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου.

Χορήγηση πρωινών γευμάτων από το Δήμο Ηρακλείου σε μαθητές & μαθήτριες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – Ξεκινά και η αποστολή φοιτητικών πακέτων σε φοιτητές που σπουδάζουν εκτός Ηρακλείου

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 η χορήγηση πρωινών γευμάτων από τον Δήμο Ηρακλείου σε 400 μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου.

Συνεχίζεται την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου η στοχευμένη δράση καθαριότητας στην Νέα Αλικαρνασσό

Στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης της εικόνας της πόλης μας,  η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου ξεκίνησε από αυτήν την εβδομάδα  καθημερινές και ολοκληρωμένες δράσεις, στοχευμένες ανά περιοχή.  Πρόκειται για παρεμβάσεις πέραν της τακτικής εποπτείας και καθαρισμού του κάθε τομέα.

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις από τον Δήμο Ηρακλείου στην 3η Κοινότητα

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 και στο πλαίσιο του έργου «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην 3η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου» θα πραγματοποιηθούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωση επί των οδών:

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργο Καπελλάκη - O Δήμος Ηρακλείου συνδιοργανωτής στο Παγκόσμιο Challenger Boccia 2023

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και Χρυσό Παραολυμπιονίκη  Γιώργο Καπελλάκη και τον Γενικό Γραμματέα Χρήστο Τζαμούση  είχε το πρωί της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινό, παρουσία και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά.

Πραγματοποιήθηκε η 9η συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Δράσης του έργου Global Goals for Cities – Παγκόσμιοι Στόχοι για τις Πόλεις

Η 9η συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Δράσης που έχει συσταθεί στο πλαίσιο του έργου Global Goals for Cities – Παγκόσμιοι Στόχοι για τις Πόλεις, του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας URBACT ΙΙΙ, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου ως εταίρος,  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Δημοσκόπιο του Δήμου Ηρακλείου

Στην επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Ημέρες Γαστρονομίας» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου 2022, η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Ημέρες Γαστρονομίας», στο Ενετικό Λιμάνι, παρουσία και του Δήμαρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Με μια εξαιρετική συναυλία από τον Κώστα Λειβαδά και την Ανδριάνα Μπάμπαλη ολοκληρώθηκε το «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022»

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022».

Στοχευμένες δράσεις καθαριότητας από τον Δήμο Ηρακλείου

Στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης της εικόνας της πόλης μας σε κάθε γειτονιά,   η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου ξεκινά από αυτή τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, καθημερινές και ολοκληρωμένες δράσεις, στοχευμένες ανά περιοχή.

Πρόκειται για παρεμβάσεις πέραν της τακτικής εποπτείας και καθαρισμού του κάθε τομέα.

Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022: Μεταφορά της συναυλίας Λειβαδά – Μπάμπαλη στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών η συναυλία με την οποία κλείνει το Φεστιβάλ του Δήμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022» μεταφέρεται από την Πλατεία Ελευθερίας, στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Δημοτικό Κτίριο επί της οδού Ανδρόγεω 2). Ώρα έναρξης: 21.30

Αναβολή τελετής έναρξης για τις «Ημέρες Γαστρονομίας»

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη για  σήμερα Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου τελετή έναρξης του Φεστιβάλ «Ημέρες Γαστρονομίας» αναβάλλεται για αύριο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο ίδιο σημείο (Προβλήτα Μικρού Κούλε) και στην ίδια ώρα (20.30). Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συνεχίζονται κανονικά

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 27/09/2022

Την Τρίτη 27/09/2022 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μαρίνος Παττακός. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409-409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Προκήρυξη για την πρόσληψη Γενικού Διευθυντή με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου στη Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ηρακλείου (Δ.Ε.Υ.Α.Η.) έχοντας υπόψη :

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 28/09/2022 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η επιτροπή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το Δήμο Ηρακλείου η τελική συνάντηση των εταίρων του έργου WINPOL

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη (21-22 Σεπτεμβρίου 2022) τελευταία συνάντηση των εταίρων του έργου WINPOL, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG EUROPE και αφορά τις πολιτικές διαχείρισης των αποβλήτων. Στο έργο WINPOL συμμετείχαν ως εταίροι η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου.

Η Ημαθία τιμώμενη περιοχή στο 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Δήμου Ηρακλείου - Ο Δήμαρχος Νάουσας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας στη Λότζια

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Νάουσας Νίκο Καρανικόλα , τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη  καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Ημαθίας και του Δήμου Βέροιας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού Γιώργου Σισαμάκη, είχε  το πρωί της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στη Λότζια.

Όλη η πόλη μια παρέα - Ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ΄ Οδόν 2022» με συναυλία του Κώστα Λειβαδά και της Ανδριάνας Μπάμπαλη στην Πλατεία Ελευθερίας

Με τραγούδια, χορούς, ταλέντο και θετική διάθεση γέμισε και το βράδυ της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου  το  Ηράκλειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022».

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 24/09/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/09/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Η μουσική παράσταση «Ανοιχτό Δωμάτιο» των Rits Hotel Band και στη νοηματική στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 21 00, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»,  ο Δήμος Ηρακλείου - Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η ΔΗ.ΚΕ.Η με συνδιοργανωτη την ΜΚΟ “Ενα Ονειρο για την Ελλαδα” και χορηγούς την ANEK LINES & BLUE STAR FERRIES, superfast Ferries, HERTZ,  παρουσιάζουν. ζωντανά μια διαφορετική μουσική παράσταση συμπερίληψης χωρίς πρωταγωνιστές και κομπάρσους, το «Ανοιχτό Δωμάτιο» των Rits Hotel Band.  

Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ΄ Οδόν 2022»: Η γιορτή συνεχίζεται με συναυλία του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη και πολλές ακόμα εκδηλώσεις σε ολόκληρη την πόλη

Η Πλατεία Ελευθερίας γέμισε για ένα ακόμα βράδυ, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και το κοινό τραγούδησε ενθουσιασμένο μαζί με την Φωτεινή Βελεσιώτου και την Μαρία Φασουλάκη τις «Μέλισσες» και πολλά ακόμα σπουδαία ελληνικά τραγούδια. Μα και σχεδόν σε όλες τις πλατείες στο κέντρο και όχι μόνο, ο πολιτισμός είχε την τιμητική του με συναυλίες, χορούς, εκθέσεις και άλλα δρώμενα.

Όλα έτοιμα για το αφιέρωμα στον Μικρασιατικό Ελληνισμό στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Με τα εγκαίνια της Έκθεσης Μικρασιατικού Ελληνισμού στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, την Πέμπτη 22/9, στις 18:00, ξεκινάει το μεγάλο αφιέρωμα στον Μικρασιατικό Ελληνισμό.

Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ΄ Οδόν 2022»: Όλη η πόλη γίνεται μια γιορτή - Η Φωτεινή Βελεσιώτου και πληθώρα άλλων εκδηλώσεων την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου

Η Παυλίνα Βουλγαράκη «μάγεψε» το κοινό στην κατάμεστη Πλατεία Ελευθερίας, η πλατεία του Αγίου Τίτου γέμισε με κανταδόρους και με χορευτές ταγκό, η Βασιλική του Αγίου Μάρκου με λυρικές μελωδίες, η Αγία Τριάδα με ρεμπέτικα. Μουσικές, χοροί, εκθέσεις και πολύ κέφι απλώθηκαν σε δρόμους και πλατείες και μετέτρεψαν και το βράδυ της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου όλο το Ηράκλειο σε μια γιορτή, με την αυθόρμητη και μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης και των επισκεπτών.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται το Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022/Heraklion Gastronomy Days 2022»

Ο σημαντικότερος γαστρονομικός θεσμός της Κρήτης επιστρέφει από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου με στόχο την ανάδειξη της κρητικής διατροφής .

Άνοιξε το ανακαινισμένο Πολύκεντρο Νεολαίας

Άνοιξε και λειτουργεί πλέον για το κοινό το ανακαινισμένο Πολύκεντρο Νεολαίας, στο ισόγειο του Δημοτικού Κτιρίου επί της οδού Ανδρόγεω.

Ενθουσίασε το κοινό η συναυλία – αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη - Η Παυλίνα Βουλγαράκη και πληθώρα άλλων εκδηλώσεων την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022»

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου το κυρίως πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου "Τέχνη Καθ' Οδόν 2022". Οι μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης ενώ στην γεμάτη Πλατεία Ελευθερίας ο κόσμος τραγούδησε τα τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη μαζί με τους καλλιτέχνες Πέτρο Βαγιόπουλο, Λιζέτα Καλημέρη, Θάνο Ματζίλη, Κωνσταντίνο Στεφανή και Ναταλία Ρασούλη, σε μια εξαιρετική συναυλία αφιέρωμα στον σπουδαίο Ηρακλειώτη καλλιτέχνη. 

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω βλάβης του αντλητικού συγκροτήματος στη γεώτρηση ΑΜ3 στον Άγιο Μύρωνα, θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης στις παρακάτω περιοχές:

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο υποδέχτηκε το πρωί της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2022 στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Οι σχέσεις του Δήμου Ηρακλείου με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης παραμένουν αγαστές και αδιατάρακτες. Όποια προβλήματα έχουν προκύψει, θα εργαστούμε από κοινού προκειμένου να βρούμε λύσεις».

Ολοκληρώθηκαν οι φετινές προβολές στο Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ»

Ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Βηθλεέμ» συμπλήρωσε φέτος δεκαέξι χρόνια συνεχούς επιτυχημένης παρουσίας στην πόλη του Ηρακλείου, καθώς με την ποιότητα και την ποικιλία των έργων που προβάλλει έχει γίνει σταθερός τόπος συνάντησης για τους λάτρεις της 7ης Τέχνης

Στον Γιώργο Γραμματικάκη θα απονεμηθεί το εφετινό «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου.

Στον Γιώργο Γραμματικάκη, ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Φυσικής και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και καταξιωμένο συγγραφέα, θα απονεμηθεί το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου. Την σχετική πρόταση έκανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής του Βραβείου, την Παρασκευή  16 Σεπτεμβρίου 2022.

Με αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη ξεκινάει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και εντός των τειχών το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022»

Ενώ οι εκδηλώσεις για το φετινό Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» εκτός των Τειχών ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου (Πρασσάς, Σκαλάνι, Νέα Αλικαρνασσός, Κατσμπάς), το κυρίως πρόγραμμα του Φεστιβάλ στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης εκκινεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου με μια συναυλία – αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας παρευρέθηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος παρακολούθησε την Δοξολογία στον Άγιο Μηνά και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στις εκδηλώσεις για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου

Στις εκδηλώσεις για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου παρευρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα του Δήμου Ευγενία Στυλιανού.

Ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων, στο Σέλι Αμιρών.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Ρένα Παπαδάκη.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409-409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Οι δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι μία εβδομάδα όπου σε πολλές πόλεις της Ευρώπης οργανώνονται δράσεις για το περπάτημα, την χρήση ποδηλάτου και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την συλλογική/ κοινόχρηστη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης τους.

Στην Βικελαία το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών

Η «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη» φιλοξενεί το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) με θέμα: «Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες μετασχηματίζονται: Προοπτικές και προκλήσεις».

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 19-9-2022

ας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα  19  Σεπτεμβρίου 2022  και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 4756/09-9-2022 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2019-09-2022.pdf

Αρχεία

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τα προεδρεία της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ

Συνάντηση με τα προεδρεία της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ, είχε το πρωί της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αυτοψία στις εργασίες της δεύτερης φάση της διαμόρφωσης του ισόπεδου τμήματος των Ενετικών Τειχών από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Αυτοψία στο έργο ανάπλασης των Ενετικών Τειχών πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Το Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2022 βγαίνει έκτος των Τειχών από την Πέμπτη 15 έως την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Το «Τέχνη Καθ΄ Οδόν» βγαίνει εκτός των Τειχών και σε συνεργασία με τοπικές κοινότητες και συλλόγους θα επισκεφθεί την Πρασσά, το Σκαλάνι, τη Νέα Αλικαρνασσό και τον Κατσαμπά!

Με το σύνθημα «όλος ο Δήμος μια γιορτή» μουσικές και θέατρα και άλλα πολλά θα γεμίσουν τους δρόμους, τα σοκάκια και τις πλατείες της πόλης και της υπαίθρου. 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 το φετινό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου  «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».  Για όγδοη συνεχή χρονιά η Αντιδημαρχία Πολιτισμού διοργάνωσε το Φεστιβάλ, το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό. Η διοργάνωση του 2022 κατά το μεγαλύτερο μέρος της ήταν αφιερωμένη στη συμπλήρωση εκατό ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Υπογραφή σύμβασης για την διαμόρφωση υπαίθριας λαϊκής αγοράς στη Νέα Αλικαρνασσό

Την σύμβαση για την διαμόρφωση υπαίθριας λαϊκής αγοράς στη Νέα Αλικαρνασσό υπέγραψε το πρωί της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με το νέο Διοικητή της 7ης ΥΠΕ

Με τον νέο Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριο Παπαβασιλείου, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λόζια, το πρωί της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Παπαβασιλείου στην διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

European Mobility Week - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

 

European Mobility Week

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας εστιάζει σε θέματα που αφορούν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Φέτος το θέμα είναι:

"Συνδυάζω - Μετακινούμαι"

 

https://sites.google.com/view/emwheraklion

 

European Mobility Week

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν

 

Παρασκευή 16/9 - Πέμπτη 22/9

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας μπορείς να κάνεις δωρεάν check up στο ποδήλατο σου στο ποδηλατάδικο Παπουτσιδάκης.

 

Σάββατο 17/9 - Πάρκο Γεωργιάδη

ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Επιμέλεια Κυνηγιού: Ακαδημία των Allegri (Οργανωτική Επιτροπή Ομάδων Κ.Κ.Θ. Ηρακλείου)

OPEN YOGA CLASS ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

Instructors: Κατσιγιάννη Έλενα (Healing Light | Body - Mind -Soul) & Γιακουμάκης Πέτρος

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

Κιθάρα: Μάνος Κωστάκης, Βιολί - Κιθάρα - Τραγούδι: Ορέστης Κρικώνης, Τραγούδι: Σηφάκη Μάιρα

Κιθάρα: Νίκος Βέργος, Τραγούδι: Μουρούζη Πελαγία

 

 

Κυριακή 18/9 - Λότζια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

κ. Μάνια Ράδοβιτς

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ

κ. Μάνια Ράδοβιτς

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

17.30 (ώρα προσέλευσης)

3η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/9 - ΠΕΜΠΤΗ 22/9

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας επισκεπτόμαστε τα σχολεία 28ο & 57ο, 48ο και 19ο και υλοποιούμε την ειδική εκπαιδευτική δράση κυκλοφοριακή αγωγής που έχει σχεδιάσει η τροχαία Ηρακλείου.

 

'Jazz in Progress' Heraklion Jazz Festival 2022 15 με 17 Σεπτεμβρίου: Τρεις μέρες, πέντε συναυλίες στο ΠΣΚΗ

Το Φεστιβάλ - θεσμός για την τζαζ μουσική και το Ηράκλειο, το Heraklion Jazz Festival, πιστό στο θερινό ραντεβού του στο Αίθριο του ΠΣΚΗ, ανοίγει τη νέα περίοδο εκδηλώσεων με πέντε συναυλίες ξεχωριστών Ελλήνων καλλιτεχνών και ιδιαίτερων μουσικών σχημάτων.

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των λογαριασμών της ΔΕΥΑΗ στις Βασιλειές Από τον Οκτώβριο οι διορθώσεις

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των λογαριασμών νερού στην περιοχή των Βασιλειών, όπου είχαν δημιουργηθεί προβλήματα με αυξημένα ποσά.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Το «Τέχνη Καθ’ Οδόν» επιστρέφει

Το θεσμοθετημένο φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη καθ’ Οδόν» έχει πλέον αποκτήσει τη δική του δυναμική και γίνεται ολοένα και καλύτερο.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την υπόθεση των υποκλοπών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου στη συνεδρίασή του της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου 2022 αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 17/09/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/09/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Με τη συναυλία «Όλα θα πάνε μια χαρά» ολοκληρώνεται την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Ολοκληρώνεται την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου το φετινό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» με τη συναυλία της Κλεονίκης Δεμίρη στην Ακτή Καρτερού.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην τέλεση αγιασμών σε σχολεία του Ηρακλείου

Το 7ο  , το 53ο και το 54ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου, επίσης  το 3Ο ΓΕΛ και το Πρότυπο Λύκειο Ηρακλείου, επισκέφθηκε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού.

«ΑΠ’ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ...» Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες, με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου

Η Εταιρεία Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής διοργανώνει το μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες «ΑΠ’  ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ...» με αφορμή τα 100 χρόνια ξεριζωμού από την πατρογονική γη της Μικράς Ασίας.

Διανομή σχολικών ειδών σε ευάλωτες οικογένειες από τον Δήμο Ηρακλείου

Σχολικές τσάντες με τετράδια , στυλό , μολύβια και άλλα είδη θα διανείμει σε ευάλωτες οικογένειες ο Δήμος Ηρακλείου δια της Aντιδημαρχίας Kοινωνικών Yπηρεσιών.

‘’Δρόμοι φωτιάς, Σμύρνη μου.’’

Η θεατρική ομάδα ‘’σβούρα’’ Θεάτρου Τέχνη , για ακόμα μία χρονιά ταξιδεύει στον υπέροχο κόσμο της τέχνης του Θεάτρου ! Για το καλοκαίρι 2022 παρουσιάζουμε το νέο θεατρικό κείμενο του Γιάννη Πανταγιά, με τίτλο:

‘’Δρόμοι φωτιάς, Σμύρνη μου.’’

Β Ανάρτηση της Β1 Φάσης της Πολεοδομικής Μελέτης «Μελέτη γεωλογικής Καταλληλότητας, συμπλήρωση κτηματογραφικής αποτύπωσης και αναθεώρηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου τμήματος της πολεοδομικής ενότητας «Καμίνια» του Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Δ/ΝΣΗ   ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δ/νση Πολεοδομίας Δήμου Ηρακλείου καλεί τους κυρίους ή νομείς ακινήτων στην Πολεοδομική Ενότητα «Καμίνια» του Δήμου Ηρακλείου, να προσέρχονται στο β΄ όροφο του Δημοτικού Κτιρίου της Πλατείας Δασκαλογιάννη, στα γραφεία 213 και 201 και ώρες 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ., από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 και για 30 εργάσιμες ημέρες, προκειμένου να λάβουν γνώση για τη γνωμοδότηση επί των υποβληθέντων ενστάσεων κατά της πρότασης της Πολεοδομικής Μελέτης (Β1 Στάδιο) και πως διαμορφώνεται η νέα πρόταση αυτής, με δυνατότητα υποβολής εκ νέου ενστάσεων, προτάσεων, παρατηρήσεων επί της πολεοδομικής πρότασης.

(Οι προαναφερθείσες ενστάσεις και Δηλώσεις Ιδιοκτησίας υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοσιοποίησης (ανάρτησης) στο κοινό της συγκεκριμένης μελέτης, η οποία πραγματοποιήθηκε από 15-07-2019 έως 27-09-2019)

 

Ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού & Πολεοδομίας,

κ. Καραντινός Γεώργιος

Δήλωση Αντιδημάρχου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη με υγεία, αισιοδοξία και θετική σκέψη.

Το πρόγραμμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στους αγιασμούς σχολείων

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου , ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα παραστεί στην τελετή  αγιασμού των παρακάτω σχολείων:

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» με την «Όπερα της Σμύρνης», τους Χειμερινούς Κολυμβητές και τον Γιώργη Μανωλάκη

Mε την συναυλία «Η Όπερα της Σμύρνης» το Σάββατο, τους «Χειμερινούς Κολυμβητές» την Κυριακή και τον Γιώργη Μανωλάκη την Δευτέρα, συνεχίζεται το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί».                       

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Καραντινός . Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Μουσικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία από τον πολιτιστικό σύλλογο Νέας Αλικαρνασσού «Η ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ»

Ο πολιτιστικός σύλλογος Ν. Αλικαρνασσού 'Η  ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ' με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη Μικρά Ασία με  επιλεγμένα  τραγούδια από τη ζωή , την καθημερινότητα , τα ήθη και τα έθιμα , τις δραστηριότητες των ανθρώπων πριν την καταστροφή της Σμύρνης αλλά και στη συνέχεια όταν πρόσφυγες πια ήρθαν.

Συνάντηση ενόψει της νέας σχολικής περιόδου

Συνάντηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Ηρακλείου είχαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Βραβεύτηκαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου

Τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού  Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου καθώς και τους μαθητές που παρακολούθησαν τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και  εισήχθησαν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, βράβευσε ο Δήμος Ηρακλείου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στον εξωτερικό χώρο του Cafe Μαρίνα.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 10/09/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας)

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/09/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 12-9-2022

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα    12   Σεπτεμβρίου 2022  και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 4604/31-8-2022 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

 

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2012-09-2022.pdf

Αρχεία

Tο προφίλ των επισκεπτών του Ηρακλείου για το καλοκαίρι του 2022 – Από ικανοποιημένοι έως πολύ ικανοποιημένοι οι περισσότεροι από την διαμονή τους

Από ικανοποιημένοι έως πολύ ικανοποιημένοι από την διαμονή τους στην πόλη μας δηλώνουν οι περισσότεροι επισκέπτες του Ηρακλείου το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου με στόχο την επικαιροποίηση της τουριστικής του στρατηγικής.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Κέντρο Χορού του Δήμου Ηρακλείου

Για μια ακόμη χρονιά η δημοτική σχολή χορού ξεκινά μαθήματα τα οποία απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες. Οι εγγραφές για συμμετοχή στα νέα τμήματα γίνονται στο Παγκρήτιο Στάδιο ενώ τα μαθήματα αρχίζουν στις 15 Σεπτεμβρίου. Στην αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή, διδάσκονται μαθήματα κλασικού και σύγχρονου χορού. Το δυναμικό της σχολής αποτελείται από πτυχιούχους καθηγητές χορού και έμπειρους χορευτές.

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής κλειστό τμήμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το τμήμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας, από τη συμβολή της με την οδό Καποδιστρίου, έως τη συμβολή της με οδό Χρυσοστόμου, θα παραμείνει κλειστό μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου,

Νέα γήπεδα μπάσκετ σε δεκαπέντε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου

Ολοκληρώνονται ενόψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς οι εργασίες αναβάθμισης στους προαύλιους χώρους δεκαπέντε (15) συνολικά σχολείων του Δήμου Ηρακλείου. Συγκεκριμένα έχουν ήδη δημιουργηθεί νέα γήπεδα καλαθοσφαίρισης σε 15 σχολεία με την τοποθέτηση αθλητικού ελαστοτάπητα, μπασκετών, εξοπλισμού μπασκέτας και αστικού εξοπλισμού.

«Με το δοξάρι της ψυχής» του Βασίλη Σκουλά

Η εξ αναβολής συναυλία του κρητικού καλλιτέχνη στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Μουσικός Ιούλιος» της Περιφέρειας Κρήτης στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Κυριάκος Καλαϊτζίδης στο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Mε την συναυλία «Εν τω μνησθήναι» με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη , Κυριάκο Καλαϊτζίδη και το μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς» συνεχίζεται την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί».                       

Rapid test σε Βενεράτο και Δαφνές

Η 7 ΥΠΕ ενημερώνει ότι  την Τετάρτη 7/9/2022 θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω Ανοιχτές Μαζικές Δειγματοληψίες από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στον Δήμο Ηρακλείου:

1.       Βενεράτο, Ιατρείο Βενεράτου, 10:00-11:30

2.       Δαφνές, Αίθουσα Κοινότητας Δαφνών, 12:00-13:30

 

Με τη συναυλία «Από τη Σμύρνη…» συνεχίζεται το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Με αφετηρία την κοσμοπολίτισσα Σμύρνη και τις εστουδιαντίνες που διασκέδαζαν τους Σμυρνιούς στο Και, ως τις Ναπολιτάνικες καντσονέτες, τις ισπανικές χαμπανέρες, θα διαπλεύσουμε τη Μεσόγειο για να θυμηθούμε και να απολαύσουμε όμορφες μουσικές.

Τοποθετήθηκαν οι ταΐστρες και οι ποτίστρες για αδέσποτα που δώρισε ο Ροταριανός Όμιλος «Ηράκλειο El Greco» στον Δήμο Ηρακλείου

Σε έντεκα (11) κεντρικά σημεία και πάρκα του Ηρακλείου τοποθετήθηκαν οι ταΐστρες και οι ποτίστρες για αδέσποτα ζώα  που δώρισε ο Ροταριανός Όμιλος «Ηράκλειο El Greco» στον Δήμο Ηρακλείου.

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2022 – 23 του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Το πλήρες πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2022 - 23 του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου από την Πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΠΣΚΗ Μύρωνα Μιχαηλίδη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».

Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές /Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Ηρακλείου 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2022

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές, οδοντιατρικές, οφθαλμολογικές και ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές, Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας, καθώς και Σχολικό Bazaar Ενίσχυσης του Οργανισμού, στην Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης και προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, ενδεχομένως να δημιουργηθούν προβλήματα υδροδότησης στο κέντρο του Ηρακλείου την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022.

Έναρξη ακροάσεων για την δημιουργία Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας που θα συνεργάζεται με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνει ακροάσεις για τη δημιουργία Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας στο πρότυπο της Συμφωνικής Ορχήστρα Νέων Κρήτης με την οποία θα συνεργάζεται σε σταθερή βάση.

Κλειστό τμήμα της Λ.Δημοκρατίας την Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι τμήμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας, από τη συμβολή της με την οδό Καποδιστρίου, έως τη συμβολή της με οδό Χρυσοστόμου, θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη  07 Σεπτεμβρίου από 08:30 έως 14:00, λόγω διερευνητικών εργασιών για την πτώση δέντρου που προκάλεσε το δυστύχημα στις 18 Αυγούστου.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Τετάρτη 7/9/2022

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 12:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων  (Αίθουσα Βενιζέλου), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018, για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

 

Συγκρότηση διευρυμένης επιτροπής για το αστικό πράσινο από τον Δήμο Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής η πρώτη συνάντηση εργασίας των μελών της διευρυμένης επιτροπής για το αστικό πράσινο που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Νίκος Ξυδάκης, Παντελής Θαλασσινός -Σοφία Παπάζογλου και Βασίλης Σταυρακάκης έρχονται στο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Με σπουδαίους καλλιτέχνες συνεχίζεται το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί». Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ο Νίκος Ξυδάκης, ο Παντελής Θαλασσινός μαζί με τη Σοφία Παπάζογλου και ο Βασίλης Σταυρακάκης, μαζί με το σχήμα «Γαϊτάνι» θα εμφανιστούν στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» το προσεχές τριήμερο (Σάββατο 3, Κυριακή 4 και Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου) για τρεις αξέχαστες μουσικές βραδιές.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κ. Μαρία Καναβάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Mε την συναυλία «Ρεμπώτικα» με τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη συνεχίζεται την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί».                       

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον αγωγό των Μαλίων

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε η μετατόπιση του αγωγού Μαλίων στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι και έχει αποκατασταθεί η λειτουργία του.

«Η Κάρμεν και οι Ρεμπέτες» με την Klaudia Delmer στο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου

Το σημαντικότερο όμως είναι, πως αυτή η ιστορία που συγκίνησε την Κλαούντια Ντελμέρ να δημιουργήσει με τους συνεργάτες την συναυλία, είναι στην ουσία της μια μουσική συνομιλία ανάμεσα στο φλαμέγκο και το ρεμπέτικο.

Διακοπή λειτουργίας του αγωγού ύδρευσης του Θραψανού λόγω εργασιών μετατόπισης

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι στο πλαίσιο της κατασκευής του αεροδρομίου του Καστελίου, είναι επιβεβλημένη η τοπική μετατόπιση του τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης από την περιοχή του Θραψανού.  Για την εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών, θα πρέπει να γίνει διακοπή της λειτουργίας του αγωγού την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στην οδό Δικαιοσύνης

Συναυλία στην οδό Δικαιοσύνης, στο ύψος της Πλατείας Δασκαλογιάννη, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022, η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί σε εξωτερικούς χώρους. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 19:15 και οι περαστικοί θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν γνωστά τραγούδια και μελωδίες από ολόκληρο τον κόσμο.

Διευθύνει η αρχιμουσικός Δέσποινα Σκανδαλάκη.  

Πιστοποιήθηκε, για μια ακόμη χρονιά, το καφέ ΜΑΡΙΝΑ με το σήμα «Κρητική Κουζίνα»

Το σήμα «Κρητική Κουζίνα» της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης απονεμήθηκε για μια ακόμη χρονιά στο καφέ ΜΑΡΙΝΑ, σε μια σεμνή τελετή παρουσία της Προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ Στέλας Αρχοντάκη - Καλογεράκη, του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Σταύρου Τζεδάκη και του Διευθυντή Επιχειρηματικού Τομέα της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ Μιχάλη Ριζικιανάκη.

ΕΣΠΑ - Έναρξη διαδικασίας κατάθεσης Εντολών Τοποθέτησης (Voucher) στα Δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ηρακλείου (Κ.Δ.Α.Π. Ηρακλείου) για την Περίοδο 2022-2023

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού-Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) ενημερώνει τους ωφελούμενους γονείς για την διαδικασία Εγγραφών, Τοποθετήσεων στα Δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ηρακλείου (Κ.Δ.Α.Π. Ηρακλείου).

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 5/9/2022

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα  05 Σεπτεμβρίου 2022  και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 4088/30-7-2022 τεύχος Β΄, για συζήτηση  με μοναδικό  θέμα :

Συζήτηση επί του τραγικού συμβάντος στις 18-8-2022. (Σχετικά τα με αρ.πρωτ.80335/23-08-2022 και 80955/24-08-2022 έγγραφα).  

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2005-09-2022.pdf

Συνεχίζεται με τον Κωστή Αβυσσινό το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Φόρο τιμής στη μουσική παράδοση της απέναντι όχθης, στη μουσική που μπόλιασε την Ελληνική παράδοση ανεξίτηλα, αποτελεί η συναυλία «Σκοποί της Μικρασιατικής γης» .  Στη μουσική που ως ακριβή αποσκευή, έφτασε στην Ελλάδα μαζί με τους κατατρεγμένους της Ιωνίας.

Απομάκρυνση φοίνικα επί της οδού Σκουλάδων

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι την Τετάρτη 31/08/2022 θα προβεί στην απομάκρυνση του φοίνικα επί της οδού Σκουλάδων 43 (αδιέξοδο)-Αγία Τριάδα, υλοποιώντας την υπ. αριθμ. 78/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

            Οι εργασίες απομάκρυνσης θα πραγματοποιηθούν υπό την επίβλεψη της υπηρεσίας.

Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» - «Λόγιοι Συνθέτες της Ιωνίας»

Την κοσμοπολίτισσα Σμύρνη με τα σημαντικά σχολεία, τα θέατρα και τις Όπερες, το Sporting Club και τους Φραγκολεβαντίνους να φέρνουν αέρα Ευρώπης στις κοινωνικές εκδηλώσεις, τη Σμύρνη με τη σπάνια ικανότητα να αποδέχεται πολιτισμούς από Δύση και Ανατολή και να διατηρεί την ελληνικότητα της, θα γνωρίσει το κοινό μέσα από τη μουσική.

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Με επιτυχία συνεχίζεται το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί», καθώς τόσο η συναυλία η συναυλία της Fide Köksal, με καλεσμένο τον Μάνο Πυροβολάκη την Παρασκευή 26 Αυγούστου, όσο και η συναυλία με τον Haig Yazdjian το Σάββατο 27 Αυγούστου ενθουσίασαν και συγκίνησαν το κοινό στα Κηποθέατρα «Νίκος Καζαντζάκης» και «Μάνος Χατζιδάκις» αντίστοιχα.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 03/09/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 03/09/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 30/08/2022

Την Tρίτη 30 Αυγούστου 2022 και ώρα 13.00 μμ. θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου

Από το Ηράκλειο ξεκινούν την Κυριακή 28 Αυγούστου οι παραστάσεις του πρωτότυπου έργου «Οι σπόροι της Σμύρνης»

H Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους Δήμους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης, Αγίου Νικολάου και με την ΠΕΔ Κρήτης, στο πλαίσιο του Έτους Μικρασιατικού Ελληνισμού, όπως έχει χαρακτηρίσει το 2022, παρουσιάζει σε τέσσερις παραστάσεις το πρωτότυπο έργο «ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ» του Νίκου Πλατύραχου, τιμώντας τον προσφυγικό Ελληνισμό της Κρήτης.

Τα εκτελούμενα έργα της ΔΕΥΑΗ από τις 29 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2022

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα (29 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου) θα γίνονται εργασίες :

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Αυγούστου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Αυγούστου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Σισαμάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Εργασίες στον τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων- Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της κατασκευής του δρόμου πρόσβασης προς το σχολικό συγκρότημα στη θέση Κοψά, στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, Δήμου Χερσονήσου, είναι επιβεβλημένη η τοπική μετατόπιση του τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης από την περιοχή Μαλίων.

Με επιτυχία ξεκίνησε το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» - Οι παραστάσεις του Σαββατοκύριακου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 25 Αυγούστου, η εναρκτήρια εκδήλωση  του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» με την μουσικοθεατρική Παράσταση «Ερωτόκριτος, στσοι περαζόμενους καιρούς», στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Το Ηράκλειο τίμησε τον Άγιο Τίτο και τη μνήμη των σφαγιασθέντων της 25ης Αυγούστου του 1898 με Θεία Λειτουργία και κατάθεση στεφάνων

Το Ηράκλειο τίμησε το πρωί της Πέμπτης 25ης  Αυγούστου 2022 τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης.

Ξεκινά το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» - Οι παραστάσεις της Πέμπτης 25 Αυγούστου και της Παρασκευής 26 Αυγούστου

Ξεκινά την Πέμπτη 25 Αυγούστου,  το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» με την μουσικοθεατρική Παράσταση «Ερωτόκριτος, στσοι περαζόμενους καιρούς»

Αναβολή παράστασης λόγω καιρικών συνθηκών

Μετά την αναβολή, λόγω των καιρικών συνθηκών, της χθεσινής παράστασης του καλλιτεχνικού σχήματος «Ωδηπόρος» «Ανάθεμα στους Αίτιους», στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», ανακοινώνεται ότι τα εισιτήρια που εκδόθηκαν για την παράσταση της 23ης Αυγούστου, ισχύουν κανονικά για την Τετάρτη 24 Αυγούστου (αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν) .

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για χορήγηση voucher μέσω ΕΣΠΑ για τα Δημοτικά Κ.Δ.Α.Π. Ηρακλείου

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για την παροχή voucher για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ), σε γονείς που έχουν καταθέσει αίτηση για την ένταξη των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης).

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός στον Δήμο Ηρακλείου λόγω επιδείνωσης του καιρού

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα και με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. , επισημαίνει ότι θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού με την εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων.

Ξεκινά η χειμερινή λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου, από μαθητές και  εθελοντές καθηγητές  ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2022 – 2023.

Αφιερωμένο στον Μικρασιατικό Ελληνισμό το φετινό Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου

Για όγδοη συνεχή χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού διοργανώνει το κεντρικό θεματικό Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, 5+1  Πολιτισμοί». Από 25 Αυγούστου μέχρι 13 Σεπτέμβρη, είκοσι μουσικοθεατρικές παραστάσεις θα παρουσιαστούν στα Κηποθέατρα «Νίκος Καζαντζάκης» και «Μάνος Χατζιδάκις».

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι  στις 23 και 24 Αυγούστου  θα γίνονται εργασίες αποκατάστασης του νέου κεντρικού δικτύου ύδρευσης στην οδό Αντ. Τζωρτζακάκη (κάθοδος προς Επαρχιακή Οδό 7 ΠΑΓΝΗ-Βούτες), στην περιοχή Εσταυρωμένος.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο 27/08/2022

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27/08/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Αυγούστου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Αυγούστου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Κώστας Βαρδαβάς. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για το Ηράκλειο. Το τραγικό δυστύχημα της Πέμπτης 18 Αυγούστου, σε κεντρικό σημείο της  πόλης, προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους μας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παιδικές παραστάσεις «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή οι παιδικές παραστάσεις «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» που πραγματοποιήθηκαν και  αυτό το καλοκαίρι  από τον Δήμο  Ηρακλείου και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Εργασίες ασφαλτόστρωσης δρόμων στην περιοχή των Καμινίων

Εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης σε δρόμους των Καμινίων, ξεκινά την Δευτέρα 22 Αυγούστου, το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στην πλατεία Νικαίας

Συναυλία στην πλατεία Νικαίας στον Μασταμπά, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022, η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί σε εξωτερικούς χώρους.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης Βασιλάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Οι παραστάσεις του Σαββάτου 13 Αυγούστου και της Τρίτης 16 Αυγούστου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι παραστάσεις του Σαββάτου 13 Αυγούστου και της Τρίτης 16 Αυγούστου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι παιδικές παραστάσεις σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» «ταξιδεύουν» αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Ηρακλείου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η) προκειμένου να προσφέρουν ωραίες βραδιές στα παιδιά της πόλης αλλά και της περιφέρειας του Δήμου.

Ανακοίνωση για ΚΕΠ

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ που στεγάζεται στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω θα παραμείνει κλειστό το απόγευμα της Παρασκευής 12 Αυγούστου και της Τρίτης 16 Αυγούστου.

Οι παραστάσεις της Πέμπτης 11 Αυγούστου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι παραστάσεις της Πέμπτης 11 Αυγούστου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στον Καράβολα

Συναυλία στον Καράβολα θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

Οκτώ νέα απορριμματοφόρα στον στόλο της Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου – Συνολικά 25 νέα απορριμματοφόρα αποκτήθηκαν τα τελευταία χρόνια

Με οκτώ νέα απορριμματοφόρα ενισχύεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. Τα καινούργια οχήματα βρίσκονται ήδη στο αμαξοστάσιο του Δήμου, το οποίο επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 10 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά.

Οι παραστάσεις της Τετάρτης 10 Αυγούστου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι παραστάσεις της Τετάρτης 10 Αυγούστου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Ανακοίνωση για ΚΕΠ Οδού Ανδρόγεω

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ που στεγάζεται στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω θα παραμείνει κλειστό το απόγευμα της Τρίτης 9 Αυγούστου εξαιτίας κρουσμάτων Covid – 19. To ΚΕΠ θα λειτουργήσει ξανά από το πρωί  της Τετάρτης 10 Αυγούστου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 13/08/2022 09:30 – 14:00 )

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13/08/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τρίτης 9 Αυγούστου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τρίτης 9 Αυγούστου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου.

Με επιτυχία η συναυλία του μουσικού συνόλου του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου στη Δημοτική Κοινότητα Σίβας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή συναυλία του Ωδείο Δήμου Ηρακλείου το βράδυ του Σαββάτου 6 Αυγούστου, στο Δημοτικό Πάρκο Αγίας Παρασκευής στη Δημοτική Κοινότητα Σίβα της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής.

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και Αναπτυξιακό Οργανισμό «Ηράκλειο Α.Ε.» με αντικείμενο την ενδυνάμωση της αγροτικής οικονομίας

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός του Οργανισμός «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε.» συμπράττουν για την ενδυνάμωση της οικονομίας της ενδοχώρας του Δήμου υπογράφοντας προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο τη «σύνδεση αγροτικής παραγωγής και τουριστικής ανάπτυξης».

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δευτέρας 8 Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δευτέρας 8 Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Αυγούστου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Αυγούστου 2022  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Στέλα Καλογεράκη - Αρχοντάκη.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Τέσσερις καινούργιοι αυτόματοι απινιδωτές στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα

Στην προμήθεια τεσσάρων νέων σύγχρονων αυτόματων απινιδωτών προχώρησε η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. ΟΤΑ με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των αθλούμενων και του προσωπικού στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα.

Συναυλία του μουσικού συνόλου του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου στη Δημοτική Κοινότητα Σίβας

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιεί καλοκαιρινή συναυλία το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 στις 21.00,  στο Δημοτικό Πάρκο Αγ. Παρασκευής στη Δημοτική Κοινότητα Σίβα της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής.

Πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συζήτηση και η παρουσίαση των προτάσεων για την αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης της Παλιάς Πόλης του Δήμου Ηρακλείου – Παρατείνεται η δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου

Ανοιχτή συζήτηση για την αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης της Παλιάς Πόλης του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 5 Αυγούστου στην αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου στη Λότζια.

Μεγάλη παρέμβαση αναβάθμισης παιδικών χαρών και υπαίθριων χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων από τον Δήμο Ηρακλείου

Υπεγράφη το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Αυγούστου στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στη Λότζια η σημαντική σύμβαση  για την αναβάθμιση παιδικών χαρών και υπαίθριων χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.

Ασφαλτοστρώσεις στην 3η Κοινότητα Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την Δευτέρα 8 Αυγούστου, ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στις οδούς:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του γηπέδου μπάσκετ - βόλεϊ του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του πεπαλαιωμένου γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κατασκευών και Αυτεπιστασίας της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 08-8-2022

      Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα   08   Αυγούστου 2022 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 3891/23-7-2022 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

 http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2008-08-2022.pdf

Αρχεία

Ο Δήμος Ηρακλείου υλοποιεί πιλοτικό πρόγραμμα κατ΄ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας

Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, προσφέρει κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα σε άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή αυτοεξυπηρετούνται μερικώς.

Με επιτυχία τα εγκαίνια της Έκθεσης «Reference» με έργα εμπνευσμένα από τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Με μεγάλη  επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 3 Αυγούστου 2022 τα εγκαίνια της Έκθεσης «Reference» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 4 και 5 Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 4 και 5 Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη

Συνάντηση με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη είχε το πρωί της Τετάρτης 3 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Καραντινός, Γιάννης Αναστασάκης, Μανώλης Βασιλάκης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ευγενία Στυλιανού. Στη συνάντηση, την οποία είχε ζητήσει ο κ. Σταμπουλίδης, συζητήθηκε εκτενώς ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ όσον αφορά στην αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» όταν αυτό πάψει να λειτουργεί.

Αιτήσεις για τα δωρεάν προγράμματα των Δημοτικών ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) στo πλαίσιo του προγράμματος «Προώθηση και υποστήριξη Παιδιών» Περιόδου 2022-23 (πρώην "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής") που υλοποιείται μέσω της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΣΠΑ 2021-2027), καλεί γονείς ή πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, αναδόχους γονείς, επιτρόπους ή συμπαραστάτες, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους 5-12 ετών τα δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των Δημοτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ηρακλείου (Κ.Δ.Α.Π.) να υποβάλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά στη σελίδα : www.eetaa.gr, έως και την Παρασκευή 12/08/2022 και ώρα 23.59.

Έναρξη αιτήσεων για χορήγηση Voucher μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ - www.eetaa.gr

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ για την Έναρξη διαδικασίας αιτήσεων για χορήγηση Voucher μέσω ΕΣΠΑ στο https://aitisi.eetaa.gr/home

Συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του LIFE Grln στον Δήμο Ηρακλείου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ στελεχών του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου και Ερευνητών του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ) του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου LIFE GrIn- LIFE 17 GIC/GR/000029, με τίτλο: Προώθηση της ενσωμάτωσης πράσινων υποδομών στον αστικό ιστό για τη βελτίωση της κυβερνητικής σε σχέση με την κλιματική αλλαγή στις πόλεις που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τετάρτης 3 Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τετάρτης 3 Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Ανοιχτή συζήτηση και παρουσίαση προτάσεων για την αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης της Παλιάς Πόλης του Δήμου Ηρακλείου

Ανοιχτή συζήτηση για την αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης της Παλιάς Πόλης του Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Αυγούστου στη Λότζια.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τρίτης 2 Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τρίτης 2 Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» - Συνεχίζονται οι παιδικές παραστάσεις σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» «ταξιδεύουν» αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Ηρακλείου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η) προκειμένου να προσφέρουν ωραίες βραδιές στα παιδιά της πόλης αλλά και της περιφέρειας του Δήμου.

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου τα εγκαίνια της Έκθεσης «Reference» των Βαγγέλη Κύρη και Anatoli Georgiev με έργα εμπνευσμένα από τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου, στις 20.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της πολύ ενδιαφέρουσας Έκθεσης «Reference» στη Βασιλική του Αγίου Μάκρου. Αντλώντας έμπνευση από το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, οι καλλιτέχνες Βαγγέλης Κύρης και Ανατόλι Γκεοργκίεφ δημιουργούν με φωτογραφίες και κέντημα τα δικά τους έργα Αναφοράς στον Γκρέκο.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ για εσφαλμένους λογαριασμούς

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι από μηχανογραφικό σφάλμα εκδόθηκαν στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού 550 λογαριασμοί με εσφαλμένο τρόπο τιμολόγησης, οι οποίοι αφορούν στο διάστημα από τον Νοέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο  του 2022.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκθεση «Τα εν οικώ .. εν δήμω» - Ξενάγηση στον Υφυπουργό Πολιτισμού αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου η Εικαστική  Έκθεση «Τα εν οίκω…εν δήμω - Ιστορίες Ζωγραφικής», στην οποία για πρώτη  φορά 59 εικαστικά έργα από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου εκτέθηκαν  στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Ξεκινούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Οδό Ατλαντίδος

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την Τρίτη 2 Αυγούστου ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης επί της οδού Ατλαντίδος στον Μασταμπά,  από τη συμβολή της με την οδό Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τη συμβολή με την οδό Ιερολοχιτών.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δευτέρας 1ης Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δευτέρας 1ης Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 06/08/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 06/08/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 30- 31 Ιουλίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 30 και 31  Ιουλίου 2022  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Δέσποινα Συγγελάκη.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 02/08/2022

Την Tρίτη 2 Αυγούστου 2022 και ώρα 13.00 μμ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, θα συνεδριάσει η Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Παρασκευής 29 Ιουλίου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Παρασκευής 29 Ιουλίου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 03/08/2022 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιου για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού στη Λότζια και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νίκολα Γιατρομανωλάκη υποδέχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Ιουλίου στη Λότζια η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη.

Τα εκτελούμενα έργα της ΔΕΥΑΗ από 29 Ιουλίου έως και 6 Αυγούστου – Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αντ. Τζωρτζακάκη

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι από Παρασκευή 29 Ιουλίου και κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας (1 έως 6 Αυγούστου) θα γίνονται εργασίες εκσκαφής:

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 01-8-2022

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα   01   Αυγούστου 2022 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 3891/23-7-2022 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

 

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2001-08-2022.pdf

Αρχεία

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Πέμπτης 28 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Πέμπτης 28 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκινάει η υλοποίηση των ψηφιακών εφαρμογών που αναβαθμίζουν την τουριστική εμπειρία στην πόλη του Ηρακλείου

Υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης 28 Ιουλίου η σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και το ΙΤΕ για την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών που θα ενισχύσουν την τουριστική εμπειρία για τους επισκέπτες της πόλης.

Φωταγωγείται η Λότζια για την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην Πανελλήνια Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  του Πληθυσμού για την Ηπατίτιδα  σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος - Ε.Ε.Μ.Η. (https://eemh.gr/).

Δημιουργία και υποστήριξη Ομάδας Διάσωσης και Φροντίδας Ζώων σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών από τον Δήμο Ηρακλείου

Με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης Δέσποινας Συγγελάκη,  με τη συμμετοχή της Προϊσταμένης του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς κι Εθελοντισμού κ. Εύης Μαρτιμιανάκη,  των εκπροσώπων των φιλοζωικών Σωματείων του Ηρακλείου, «Σείριος» - Έλλη Κοκάλη και «Ζωφόρος» - Μαρία Χουστουλάκη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με αντικείμενο τη σύσταση και υποστήριξη Ομάδας Διάσωσης και Φροντίδας Ζώων σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Τετάρτη 27 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Τετάρτη 27 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Ξεναγήσεις από την επιμελήτρια Λουίζα Καραπιδάκη στην Έκθεση «Τα εν οίκω…εν δήμω - Ιστορίες Ζωγραφικής»

Ολοκληρώνεται το Σάββατο 30 Ιουλίου η Εικαστική Έκθεση «Τα εν οίκω…εν δήμω - Ιστορίες Ζωγραφικής», στην οποία για πρώτη  φορά 59 εικαστικά έργα από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου εκτίθενται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 30/07/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/07/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Συνεχίζονται οι υπηρεσίες Streetwork για αστέγους από τον Δήμο Ηρακλείου

Συνεχίζεται η παροχή υπηρεσίων Streetwork από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου στους αστέγους της πόλης, οι οποίοι δεν επιθυμούν να μεταβούν στο Κέντρο Αστέγων.

Υλοποίηση συνοδευτικών δράσεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ στο Δήμο Ηρακλείου

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, υλοποιούν δράσεις για την πρόληψη ασθενειών και προαγωγής Υγείας σε ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ, στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος «Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης – Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2019».

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τρίτης 26 Ιουλίου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τρίτης 26 Ιουλίου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δευτέρας 25 Ιουλίου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δευτέρας 25 Ιουλίου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής ΜΕΑ Ηρακλείου - Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: 'Πολύ σημαντική μέρα για το Ηράκλειο'

Υπεγράφη το απόγευμα της Πέμπτης 21 Ιουλίου, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΜΕΑ) ΚΑΙ ΧΥΤΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού  49,8 εκατομμυρίων ευρώ. Η κατασκευή του έργου ανέρχεται στα 31.217.768,69 €  και η λειτουργία σε 18.860.647,01 €.

Την σύμβαση υπέγραψαν για τον Ενιαίο Σύνδεσμο Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) ο πρόεδρος Ζαχαρίας Καλογεράκης και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά στην παρακολούθηση και ανάλυση της ενεργειακής απόδοσης των σχολείων με στόχο την εξοικονόμηση φυσικών πόρων

O Δήμος Ηρακλείου εγκαθιστά στις σχολικές μονάδες της Νέας Αλικαρνασσού ειδική τεχνολογία ενεργειακής παρακολούθησης και ανάλυσης με στόχο πάντα την εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Τα εκτελούμενα έργα της ΔΕΥΑΗ από 25 έως 29 Ιουλίου

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι την επόμενη εβδομάδα (25 έως 29 Ιουλίου) θα γίνονται εργασίες εκσκαφής:

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 23 - 24 Ιουλίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 23 και 24  Ιουλίου 2022  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Σισαμάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Παρασκευή 22 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Παρασκευή 22 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Δωρεάν παραχώρηση χρήσης δημοτικών χώρων εντός του Κοιμητηρίου του Αγίου Κωνσταντίνου

Σε εφαρμογή  απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας Μανόλης Βασιλάκης και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Πιτσικάκης υπέγραψαν  πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής ορισμένων χώρων του δημοτικού κτιρίου εντός του παλαιού κοιμητηρίου (τραπεζαρίας, κουζίνας, γραφείων κ. ά.), που είναι απαραίτητοι για το κοινωνικό έργο της ενορίας.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Πέμπτης 21ης Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Πέμπτης 21ης Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει τη συνεργασία με την 7η ΥΠΕ για την ενίσχυση των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου

Στην εκ νέου σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για τη συνέχιση και την ενίσχυση της επιτυχημένης συνεργασίας τους στον τομέα των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου, προχώρησαν ο Δήμος Ηρακλείου και η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Την σύμβαση υπέγραψαν το πρωί της Τετάρτης 20 Ιουλίου,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απονομή του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου στον Ιωσήφ Σηφάκη

Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιουλίου η βράβευση του διακεκριμένου Ηρακλειώτη ακαδημαϊκού, κορυφαίου επιστήμονα της υψηλής τεχνολογίας Ιωσήφ Σηφάκη με το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» 2022, του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 23/07/2022 από 09:30 – 14:00 )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/07/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Ξεκινούν οι τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων στην Παλιανή

Στην υπογραφή  σύμβασης  για την τσιμεντόστρωση αγροτικών δρόμων στη δημοτική ενότητα Παλιανής προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 19 Ιουλίου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Συνάντηση για ζητήματα εθελοντισμού και διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης

Συνάντηση για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, είχαν οι Αντιδήμαρχοι Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη  και Εθελοντισμού, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Δέσποινα Συγγελάκη,  το πρωί της Τρίτης 19 Ιουλίου.

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» - Παιδικές παραστάσεις από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 16 Αυγούστου σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» «ταξιδεύουν» αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Ηρακλείου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η)  προκειμένου να προσφέρουν ωραίες βραδιές στα παιδιά της πόλης αλλά και της περιφέρειας του Δήμου.

Διακοπή υδροδότησης την Τετάρτη 20 Ιουλίου λόγων εργασιών σύνδεσης στα νέα δίκτυα

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνδέσεις των νέων δικτύων που κατασκευάζονται στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση Οδών Άξονα Δικαιοσύνης , Ίδης , Λ. Καλοκαιρινού» με το υφιστάμενο δίκτυο, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 στην εντός των τειχών πόλη του Ηρακλείου  (Εθνικής Αντιστάσεως –  Λ. Δημοκρατίας και στις καθέτους αυτών)  από τις 12: 00 το μεσημέρι  έως και την ολοκλήρωση των εργασιών.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τρίτης 19 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τρίτης 19 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» - Παιδικές παραστάσεις από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 16 Αυγούστου σε γειτονιές του Ηρακλείου

 

 


 

 

 

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Ηράκλειο 18/07/2022

 

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» - Παιδικές παραστάσεις από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 16 Αυγούστου σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

 

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» ο Δήμος Ηρακλείου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η) θα «ταξιδέψουν» τα παιδιά στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι παιδικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θέατρο σκιών, σόου με μάγο και κουκλοθέατρο σε πλατείες και γειτονιές της  πόλης.

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 20 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούνε την Τρίτη 16 Αυγούστου 2022. Η ώρα έναρξης των παραστάσεων είναι στις 20:30 και η είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

 

Πέμπτη 21 Ιουλίου    1η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ)

“Η Συνωμοσία της Κατσίκας” ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Δευτέρα 18 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Δευτέρα 18 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίστηκαν παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού οι εκδηλώσεις της “Ναυτικής Εβδομάδας” στην Αλεξανδρούπολη

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, συνεχίστηκαν το Σάββατο 16 Ιουλίου στην Αλεξανδρούπολη οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας, οι οποίες αναβιώνουν μετά από πολλά χρόνια και φέτος έχουν ως τιμώμενη πόλη το Ηράκλειο. 

Τιμήθηκε η πόλη του Ηρακλείου στην έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας στην Αλεξανδρούπολη – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Ισχυροποιούνται οι δεσμοί της Κρήτης και της Θράκης»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου η τελετή έναρξης της  Ναυτικής Εβδομάδας Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της οποίας τιμήθηκε η πόλη και το λιμάνι του Ηρακλείου. Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου, την τιμητική πλακέτα  παρέλαβε ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός από τον ομόλογό του της Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη.

Πρωτοβουλίες από τον Δήμο Ηρακλείου για την ενίσχυση του εθελοντισμού στις νέες ηλικίες

Συνάντηση προκειμένου να δρομολογήσουν σειρά δράσεων οι οποίες άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, είχαν το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουλίου η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και Νεολαίας Δέσποινα Συγγελάκη και ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς. Συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να ενεργοποιηθούν περισσότερο τα εθελοντικά αντανακλαστικά κυρίως της νεολαίας της πόλης, στους τομείς του αθλητισμού, της καθαριότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες των αποφάσεων που ελήφθησαν  στη συνάντηση και των πρωτοβουλίων που θα οργανωθούν προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Ιουλίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 16 και 17  Ιουλίου 2022  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  η κα Αριστέα Πλεύρη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

«Η ΥΦΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΥΦΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΞΕΦΑΙΝΕΙ», η νέα ποιητική συλλογή του Κωστή Μουδάτσου

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στο κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις, στις 21.30

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Παρασκευή 15 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Παρασκευή 15 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση της Ψηφιακής Πλατφόρμας Έξυπνης Πόλης του Δήμου Ηρακλείου «Heraklion Smart City»

Με μεγάλη συμμετοχή από τοπικούς φορείς και πολίτες, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουλίου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου η εκδήλωση «Ψηφιακός μετασχηματισμός με επίκεντρο τον πολίτη», όπου παρουσιάσθηκε η ψηφιακή πολιτική του Δήμου Ηρακλείου και η ψηφιακή πλατφόρμα «έξυπνης πόλης» με την οποία ο Δήμος διαχειρίζεται τα αστικά δεδομένα.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 16/07/2022 09:30 – 14:00 στη Λότζια και 10:00 με 14:30 στην πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/07/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας.

Στην Αλεξανδρούπολη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την εκδήλωση απόδοσης τιμής στον Δήμο Ηρακλείου

 

Η πόλη του Ηρακλείου και το λιμάνι της πρόκειται να τιμηθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας 2022 που διοργανώνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 18-7-2022

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης ειδική συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 18   Ιουλίου 2022 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, του άρθρου 163 του Νόμου  3463/2006 και των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α’136), για συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης:

 http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2018-07-2022.pdf

Αρχεία

Επανεκδίδεται το έργο του Νίκου Καζαντζάκη μαζί με την κυκλοφορία ανέκδοτου βιβλίου - Αρωγός ο Δήμος Ηρακλείου

Συνάντηση με την κληρονόμο των δικαιωμάτων του Νίκου Καζαντζάκη Νίκη Σταύρου και  τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των εκδόσεων «Διόπτρα» Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο είχε στο γραφείο του στη Λότζια , το πρωί της Πέμπτης 14 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Στη σύσκεψη με τον Υπουργό Τουρισμού ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στη σύσκεψη με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στο Επιμελητήριο Ηρακλείου το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουλίου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα του Δήμου Ευγενία Στυλιανού.

Ο Δήμος Ηρακλείου στη διαβούλευση φορέων της Περιφέρειας Κρήτης σχετικά με την Δια Βίου Μάθηση

Σε Διαδικτυακή Διαβούλευση Φορέων της Περιφέρειας Κρήτης με θέμα: «Στρατηγικό Σχέδιο για τη Δια Βίου Μάθηση» συμμετείχε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Στέλα Καλογεράκη - Αρχοντάκη  εκπροσωπώντας τον Δήμο Ηρακλείου.

Ξεχωριστές συναυλίες της Συμφωνικής ορχήστρας νέων Κρήτης -Δήμου Ηρακλείου & Young wind Masters της Βιέννης.

Το 2ο Φεστιβάλ Κρήτης της Περιφέρειας συνεχίζεται στο νησί με την ”Ελληνο-Αυστριακή Μουσική Συνάντηση» της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου (Σ.Ο.Ν.Κ.Δ.Η. )& Young wind.Masters της Βιέννης.

Έναρξη λειτουργίας εφαρμογής ηλεκτρονικών αιτήσεων e-tap

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει την έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας της εφαρμογής ηλεκτρονικών αιτήσεων e-tap, μέσω της οποίας θα υπάρξει απλοποίηση της διαδικασίας κατάθεσης των αιτήσεων, περιορισμός της φυσικής παρουσίας του δημότη στην υπηρεσία, εύκολη πρόσβαση στο αρχείο ακινήτων, καθώς και εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων.

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 19.30 η απονομή του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου στον Ιωσήφ Σηφάκη

Με το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» τιμάται από τον Δήμο Ηρακλείου ο Ιωσήφ Σηφάκης, μια προσωπικότητα του τόπου μας καταξιωμένη στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, ένας από τους πιο σημαντικούς διανοητές της γενιάς του. Για το συνολικό έργο του ο Ιωσήφ Σηφάκης, έχει ήδη τιμηθεί με το Βραβείο Τούρινγκ, αντίστοιχο του Βραβείου Νόμπελ στην Πληροφορική.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Πέμπτη 14 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Πέμπτη 14 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Φλόγες Ανατολής - 100 χρόνια Αλησμόνητες Πατρίδες» από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και την συμμετοχή των Μικρασιατικών συλλόγων.

Με την συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων και πλήθους κόσμου    πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η  εκδήλωση «Φλόγες Ανατολής - 100 χρόνια Αλησμόνητες Πατρίδες» στον αίθριο χώρο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, που διοργάνωσαν  με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, τη ΔΕΠΑΝΑΛ και το ΠΣΚΗ, με τη συμβολή των Πολιτιστικών και Μικρασιατικών Συλλόγων του Δήμου Ηρακλείου.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ κάνει γνωστό στους δημότες ότι, θα γίνει διακοπή υδροδότησης την Τετάρτη 13 Ιουλίου στην εντός των τειχών πόλη, την Εθνικής Αντιστάσεως  και την Λεωφόρο  Δημοκρατίας καθώς και στις κάθετες οδούς  αυτών , από τις 11: 00 το πρωί έως και την ολοκλήρωση των εργασιών, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνδέσεις με το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης των νέων δικτύων που κατασκευάζονται στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση Οδών Άξονα Δικαιοσύνης , Ίδης , Λ. Καλοκαιρινού».

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Τετάρτη 13 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Τετάρτη 13 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου.

Το Ηράκλειο προχωρά στη Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού Ηρακλείου (DMMO)

Συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα με τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Συνάντηση Αντιδημάρχου Προγραμματισμού με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρη Αναγνωστόπουλο είχε την Παρασκευή 8 Ιουλίου στην Αθήνα ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Αναβαθμίζεται η προσβασιμότητα κεντρικών οδών που βρίσκονται εκτός των τειχών της πόλης

Στην υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση μελέτης σχετικά με την αναβάθμιση της προσβασιμότητας σε δρόμους που βρίσκονται εκτός των τειχών της πόλης του Ηρακλείου, προχώρησε το πρωί της Δευτέρας 11 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός στο γραφείο του στη Λότζια , παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ - H Ψηφιακή πλατφόρμα “έξυπνης πόλης” του Ηρακλείου

O ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας προσκαλεί τους φορείς και τους πολίτες της πόλης στην παρουσίαση της Ψηφιακής πλατφόρμας “έξυπνης πόλης” του Ηρακλείου, την Τετάρτη 13-7-2022, 6:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Συγκινητική βραδιά αφιερωμένη στον Γιάννη Τζωρτζάκη από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου

Συγκίνησε το κοινό στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιουλίου η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, με μια πολύ ωραία συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του  επί σειρά ετών  μαέστρου της Γιάννη Τζωρτζάκη,  ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 9- 10 Ιουλίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 9 και 10  Ιουλίου 2022  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  ο κ. Αντώνης Περυσινάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 12/07/2022

Την Τρίτη 12/07/2022 και ωρα 13.00 θα συνεδριάσει η επιτροπή με θεματα που θα βρείτε παρακάτω

«FIT FOR ALL ΙΙ» - Ο Δήμος Ηρακλείου πρωτοπορεί πανευρωπαϊκά με το βραβευμένο πρόγραμμα ενσωμάτωσης προσφύγων μέσω του αθλητισμού

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ πρωτοπορεί εκ νέου πανευρωπαϊκά με το πρόγραμμα FIT FOR ALL II.   Συγκεκριμένα, η Α.Α.Η ΑΕ ΟΤΑ κατέθεσε τις 16/6/2021 ολοκληρωμένη πρόταση στην Πανευρωπαϊκή Ανταγωνιστική Πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, με θέμα την «Κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων μέσω του Αθλητισμού».

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 13/07/2022 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου το Σαββατοκύριακο

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου το Σαββατοκύριακο

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου με μουσικές από ολόκληρο τον κόσμο

Το Σάββατο 9 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη  καλοκαιρινή συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου.

Νέες φυτεύσεις πρασίνου σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE GrIn «Προώθηση της Ενσωμάτωσης Πράσινων Υποδομών στον Αστικό Ιστό για τη Βελτίωση της Διακυβέρνησης σε Σχέση με την Κλιματική Αλλαγή στις Πόλεις», στο οποίο ο Δήμος συμμετέχει ως εταίρος, συνέταξε μελέτη ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων της πόλης, μεταξύ αυτών και της Λεωφόρου Παναγιωτάκη.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 8 Ιουλίου

Ο Σύλλογος Αλατσατιανών Ηρακλείου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗΚΕΗ, πραγματοποιεί  την Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2022, στις 21:30  στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» την ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση του συλλόγου, με τίτλο: «Μουσικός Περίπλους στην Καθ΄ Ημάς Ανατολή … Θύμισες της Μικρασίας 100 χρόνια μετά … 1922-2022». 

Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης «Τα εν οίκω …εν δήμω» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου – O Δήμος Ηρακλείου αποκαθιστά και διασώζει τον εικαστικό πλούτο της δημοτικής συλλογής

Με επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2022 τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης Συλλογής Έργων Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου «Τα εν οίκω …εν δήμω».

Σεμινάριο χρήσης Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών

Σεμινάριο βασικής υποστήριξης της ζωής και αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης για τους επαγγελματίες υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης και τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 06 Ιουλίου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνδέσεις με το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης των νέων δικτύων που κατασκευάζονται στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση Οδών Άξονα Δικαιοσύνης , Ίδης , Λ. Καλοκαιρινού» , έχει προγραμματιστεί διακοπή υδροδότησης  την Πέμπτη 07 Ιουλίου, στην πόλη του Ηρακλείου (εντός των τειχών )και στις Λεωφόρους Εθνικής Αντιστάσεως  και Δημοκρατίας καθώς και στις κάθετες οδούς αυτών , από τις 11: 00 π.μ. έως και την ολοκλήρωση των εργασιών.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα προληπτικών ελέγχων για την οστεοπόρωση από τον Δήμο Ηρακλείου – Συνεχίζονται οι έλεγχοι και την Πέμπτη 7 Ιουλίου

Με επιτυχία ξεκίνησε την Τετάρτη 6 Ιουλίου η δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση καθώς και η παροχή  δωρεάν εξετάσεων μέτρησης οστικής πυκνότητας που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Νέο μηχανοκίνητο εξοπλισμό παρέλαβε ο Δήμος Ηρακλείου

Ένα (1) όχημα 4x4 και οκτώ (8) δίκυκλα παρέλαβε ο Δήμος Ηρακλείου, για τις ανάγκες των διευθύνσεων διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών. Δίκυκλα επίσης θα παραδοθούν και στο τμήμα οδοποιίας για αυτοψίες καθώς και στη διεύθυνση προγραμματισμού.

Νέα INFO Points και INFO Kiosks στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου

Σε κόμβους ενημέρωσης επισκεπτών για την ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου, μετατρέπονται οι έδρες των Τοπικών Κοινοτήτων. Η αρχή γίνεται με τη λειτουργία των INFO kiosks, σε Άγιο Μύρωνα,  Προφήτη Ηλία και το Βενεράτο στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου προγράμματος «Δημιουργία Ενιαίου Συστήματος Ενημέρωσης επισκεπτών Δήμου Ηρακλείου (INFO point & INFO kiosks) και με την ανάπτυξη εφαρμογής προσωποποιημένης πληροφόρησης «Heraklion Gastronomy» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα  Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014-2020, Μέτρο 19 «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων CLLD/LEADER» με προϋπολογισμό 59.024,00 €.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 09/07/2022 από 09:30 – 14:00 )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 09/07/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Ξεκινά το Φεστιβάλ «Ηράκλειο Καλοκαίρι 2022»

Το φεστιβάλ “Ηράκλειο – Καλοκαίρι” αποτελεί έναν από τους πιο καταξιωμένους πολιτιστικούς θεσμούς του Δήμου Ηρακλείου. Έτσι και φέτος το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022» περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορό, κινηματογραφικές προβολές και άλλα ποιοτικά πολιτιστικά δρώμενα να παρουσιάζονται στους ιστορικούς και πανέμορφους χώρους των Ενετικών τειχών.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Σωκράτη Φάμελλο

Συνάντηση με τον τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτη Φάμελλο, είχε στο γραφείο του στη Λότζια, το πρωί της Παρασκευής 01 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Παρευρέθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ-Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης , ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη Μάνος Παπαντωνάκης, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δημήτρης Κλαράκης, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηρακλείου Ζαν Αντρέα Γκαρντσίνι, ο Πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηρακλείου Βασίλης Σμπώκος και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ευγενία Στυλιανού. Διαδικτυακά έλαβαν μέρος στη συζήτηση ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Κώστας Βαρδαβάς , ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης και η Διευθύντρια Πόπη Τζαβλάκη.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 06/07/2022 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέματα που θα βρείτε  παρακάτω

Συνεδριάζει την Δευτέρα 04 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει την Δευτέρα 04 Ιουλίου 2022 στις 17:55 στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» , το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου. Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται 28 θέματα.

Δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση από τον Δήμο Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», διοργανώνουν δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση παρέχοντας  δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας.

Απολογισμός Δράσεων ΚΕΣΑΝ- Κέντρου Πρόληψης Ηρακλείου

Η χρονιά που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για το Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου γιατί, εκτός από τις αντικειμενικές δυσκολίες που βιώνουμε όλοι μας τα τελευταία χρόνια (κοινωνικές, οικονομικές, υγειονομικές, περιβαλλοντικές, πολιτικές-πόλεμος), υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, τόσο σε διοικητικό όσο και σε επιστημονικό προσωπικό. Για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια συνεχούς λειτουργίας αντιμετωπίζουμε σοβαρό ζήτημα ως προς την ίδια την υπόσταση του Κέντρου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 04 Ιουλίου 2022 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, καθώς και την ΔΙΔΑΔ/Φ.69/208/οικ.10284/24-06-2022, 78η/2022 με ΑΔΑ: 9ΖΣ146ΜΤΛ6-710 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2004-07-2022.pdf

Εικαστική έκθεση «Τα εν οίκω…εν δήμω». Ιστορίες Ζωγραφικής 6 - 31 Ιουλίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό 59 έργα ζωγραφικής από τα 1000 περίπου της Συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης.  Τα έργα που θα εκτεθούν χρονολογούνται από τις αρχές του 20ού αιώνα έως και το τέλος της δεκαετίας του 1980, παρουσιάζονται δε ταξινομημένα σε τεχνοτροπικές ενότητες και κατηγοριοποιημένα ανά καλλιτεχνικό ρεύμα της νεοελληνικής τέχνης.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 2 - 3 Ιουλίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 2 και 3  Ιουλίου 2022  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι κ. Μαρίνος Παττακός. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ξεκινούν οι δωρεάν ξεναγήσεις για τους επισκέπτες της πόλης

O Δήμος Ηρακλείου για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ξεναγεί τους επισκέπτες της πόλης, στα αξιοθέατα και στην ιστορία της,  με τις δωρεάν ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη. Οι ξεναγήσεις γίνονται από επαγγελματίες ξεναγούς στην αγγλική γλώσσα και ξεκινάνε στις 11:00, έξω από το Info point του Δήμου που βρίσκεται στα Λιοντάρια.

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς από τον Δήμο Ηρακλείου

Λόγω των συνεχιζόμενων περιστατικών βίας (παθητικής και ενεργητικής), ο Δήμος Ηρακλείου στέκεται αρωγός στην προσπάθεια προστασίας της ευζωίας κάθε ζώου συντροφιάς. Για το σκοπό αυτό δημιούργησε έναν οδηγό (σε ηλεκτρονική μορφή) με καταγραφή των Υποχρεώσεων των ιδιοκτητών Ζώων συντροφιάς σύμφωνα και με το άρθρο 9 του νέου νόμου 4830/2021. Στόχος του Δήμου Ηρακλείου με τον Οδηγό αυτό είναι να ενημερώσει τους πολίτες και ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς για το νέο νόμο ενάντια στην κακοποίηση των ζώων, και να προστατεύσει τους μικρούς μας φίλους.

Με επιτυχία η Τελετή Απονομής του Βραβείου Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων»

Στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων», για την πολυετή προσφορά του, απένειμε το Βραβείο «Ηθικής Τάξεως» 2021, ο Δήμος Ηρακλείου.  Τη βράβευση  έκανε στον πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Ιωάννη Τζαμούση, ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και η τελετή έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος»  της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου: «KAIRÓS, Heritage as Urban Regeneration», «Η Πολιτιστική Κληρονομιά ως Αστική Αναζωογόνηση»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου 2022, η ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου: «KAIRÓS, Heritage as Urban Regeneration», «Η Πολιτιστική Κληρονομιά ως Αστική Αναζωογόνηση».

Το  «KAIRÓS», που χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και από Εθνικούς πόρους, έχει ως στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς και αναγέννησης της ιστορικής γειτονιάς της Αγίας Τριάδας, μέσω της διαμόρφωσης ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης, όπου ενσωματώνεται τόσο το όραμα, όσο και οι στόχοι αλλά και οι δράσεις, ώστε η Αγία Τριάδα να αναπτυχθεί και να πάρει τη θέση που της αξίζει στον αστικό ιστό.

Στην τελετή αποφοίτησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ηρακλείου η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 29-06-2022

Στην τελετή αποφοίτησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ηρακλείου η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη

Στην τελετή αποφοίτησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ηρακλείου η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη

Στην εκδήλωση αποφοίτησης του  Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ηρακλείου που λειτουργεί στην οδό Συβρίτου 4 στα Καμίνια (5ο ΕΠΑΛ), παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη.

Η Αντιδήμαρχος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου και συνομίλησε με τον Διευθυντή , το Διδακτικό προσωπικό και με τους εκπαιδευόμενους τονίζοντας τους ότι η εκπαίδευση και η Δια Βίου Μάθηση αποτελεί δικαίωμα για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι εκπαιδευόμενοι μετά από τη δίχρονη φοίτηση τους ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο των μαθημάτων και παρέλαβαν τα απολυτήρια τους.

Στην τελετή αποφοίτησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ηρακλείου η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη

Στο σύντομο χαιρετισμό της η κα Αρχοντάκη ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Εκείνο που έχει σημασία στη ζωή είναι να κατανοήσουμε, πως όσο ανάποδα και αν τα φέρουν οι συνθήκες, πάντα υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία. Είναι μια γενναιοδωρία της φύσης των πραγμάτων, η οποία απαιτεί αποφασιστικότητα, θέληση και κουράγιο για να την αρπάξεις και να τα αναπληρώσεις όσα μπορεί να έχασες.

Αυτό θέλω να τονίσω απόψε. Αλλά και να επαινέσω. Γνωρίζω, πως οι περισσότεροι από εσάς, μέσα σε συνθήκες δυσκολίας μπορεί να χάσατε κάποια από τα δώρα, που η ζωή απλόχερα πρόσφερε σε άλλους. Η αξιοσύνη σας όμως σας οδήγησε ως εδώ, στο σχολείο της δεύτερης ευκαιρίας και αυτό προσδίδει μεγαλύτερο κύρος στο χαρτί, που αποφοιτώντας σήμερα λαμβάνετε. Ακριβώς γιατί είναι προϊόν χαρακτηριστικών, που αποδεικνύουν μαχητές της ζωής.

Σας εκφράζω τον θαυμασμό μου και σας συγχαίρω από καρδιάς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ωστόσο οφείλω και στους δασκάλους σας, εκείνους που καθημερινά αποδεικνύουν, πως η διδασκαλία είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα»

 

 

 

 

Ενημέρωση για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Ηρακλείου

Στο Δήμο Ηρακλείου παρευρέθηκε το πρωί της Τρίτης 28 Ιουνίου, ο μελετητής του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) και του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Ηρακλείου (ΤΟΣΔΑ) Γιώργος Ηλιόπουλος.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 η απονομή του Βραβείου «Ηθικής Τάξεως» 2021 του Δήμου Ηρακλείου στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων»

Το Βραβείο «Ηθικής Τάξεως» 2021, θα απονεμηθεί από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, ώρα 19:30.

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ

Από την ΔΕΥΑΗ γνωστοποιείται ότι λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού σε όλα σχεδόν τα τμήματα της υπηρεσίας, η εξυπηρέτηση των δημοτών για τις επόμενες ημέρες θα γίνεται μόνο για επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού.

Έγκριση πρακτικού διενέργειας ελέγχου ενστάσεων της υπ’ αριθμ. 49/06.05.2022 Ανακοίνωσης πρόσληψης Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Α.Ο.Τ.Α ΗΡΑΚΛΕΙΟ Μ.Α.Ε.

Στο Ηράκλειο σήμερα 27/06/2022 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 μ.μ. συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης το Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού με την επωνυμία «Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «Α.Ο.Τ.Α ΗΡΑΚΛΕΙΟ Μ.Α.Ε.» με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 162084127000, κατόπιν της αριθμ. πρωτ. 104/23-06-2022 έγγραφης πρόσκλησης του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Σισαμάκη Γεωργίου κατ’ εφαρμογή της εντολής που του παρασχέθηκε σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ.2 του Καταστατικού.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη

Συνάντηση με τον Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη είχε το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο γραφείο του στη Λότζια, παρουσία και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο 02/07/2022 από 09:30 – 14:00

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 02/07/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την αστική αναζωογόνηση της Αγίας Τριάδας

Ενημερωτική εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστεί το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (Integrated Action Plan) για την αστική αναζωογόνηση της περιοχής της Αγίας Τριάδας, το οποίο εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διακρατικού Προγράμματος URBACT III 2014-2020 – Δίκτυο KAIRÓS , θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου και ώρα 10:00 στο Καφενείο «Αϊβαλιώτης» στην Αγία Τριάδα.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 28-06-2022

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής την Tρίτη 28 Ιουνίου 2022 και ώρα 13.00 μμ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.4555/2018, το ΦΕΚ 3004/14-6-2022 τεύχος Β΄ και την με αριθμό 380/15-6-2022 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

 

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 25 - 26 Ιουνίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο  25 και 26  Ιουνίου 2022  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Ρένα Παπαδάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στη δράση «Φύτεψε ένα σπόρο» του Refugee Week Greece

Στη δράση «Φύτεψε ένα σπόρο, σπείρε ένα μήνυμα», η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου  στην οδό Εφόδου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Refugee Week Greece συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Καθημερινότητας και Πρασίνου Γιάννη Αναστασάκη.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου

Συνάντηση  με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου είχε το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο γραφείο του στη Λότζια. Στη συνάντηση παρευρεύθησαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Ευγενία Στυλιανού.

Τα Ενετικά Τείχη αλλάζουν - Υπεγράφη η δεύτερη φάση της διαμόρφωσης του ισόπεδου τμήματος των Τειχών

Ένα οραματικό έργο που θα αναβαθμίσει κι άλλο τα Ενετικά Τείχη και θα τα καταστήσει πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ηρακλείου μπαίνει πλέον σε τροχιά ολοκλήρωσης.  Πρόκειται για την δεύτερη φάση της διαμόρφωσης – αποκατάστασης του ισόπεδου τμήματος των Τειχών, η σύμβαση για την οποία υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουνίου στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, από τον ίδιο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 η απονομή του Βραβείου «Ηθικής Τάξεως» 2021 του Δήμου Ηρακλείου στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων»

Το Βραβείο «Ηθικής Τάξεως» 2021, θα απονεμηθεί από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, ώρα 19:30.

«Μια ιστορία Με Παιχνίδια» στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» από τη σχολή χορού του Δήμου Ηρακλείου

Η σχολή χορού του Δήμου Ηρακλείου (Κέντρο Χορού) παρουσιάζει το έργο "Μία Ιστορία Με Παιχνίδια" την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 21:15, στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Τοποθέτηση νέας ειδικής ράμπας στην παραλία «Ακτή» για τα Άτομα με Αναπηρία και κινητικά προβλήματα

Σε λειτουργία τέθηκε στην δημοτική παραλία «Ακτή» στον Καρτερό , η ράμπα ΑμεΑ για την αυτόνομη πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία στη θάλασσα.

Υπηρεσίες Streetwork για αστέγους από τον Δήμο Ηρακλείου ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών

Συνεχίζεται η παροχή υπηρεσίων Streetwork από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου στους αστέγους της πόλης, οι οποίοι δεν επιθυμούν να μεταβούν στο Κέντρο Αστέγων.  Συγκεκριμένα την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2022 προσφέρθηκαν σε αστέγους, στα σημεία όπου διαβιούν παγωμένα νερά, χυμοί, ξηρά τροφή, καπελάκια και άλλα είδη για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες που ήδη επικρατούν στο Ηράκλειο και αναμένεται να διαρκέσουν και τις επόμενες ημέρες.

«Ο Άνεργος» και «Η Μπουχάρα» στο Heraklion Arts and Culture

Η θεατρική παραγωγή «Ο Άνεργος» και «Η Μπουχάρα» παρουσιάζεται στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture!   Η παράσταση είναι διαθέσιμη στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» και στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/pTRBJv0h0PE

Συνεχίζονται οι δράσεις στο Ηράκλειο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της ΔΗ.Κ.Ε.Η που βρίσκεται στη Ν.Αλικαρνασσό, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 22 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Πολιτισμού «Refugee Week Greece 2022» (https://refugeeweek.gr ), που πραγματοποιείται και στο Ηράκλειο από τον Δήμο Ηρακλείου,  την Αναπτυξιακή Ηρακλείου - Πρόγραμμα “ESTIA”,  τον Διεθνή  Οργανισμό  Μετανάστευσης - Πρόγραμμα HELIOS και την  Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή «ΠΛΟΗΓΟΣ» – Πρόγραμμα «ESTIA».

Το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου απονέμεται στον Ιωσήφ Σηφάκη

Με το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» τιμάται από τον Δήμο Ηρακλείου ο Ιωσήφ Σηφάκης, μια προσωπικότητα του τόπου μας καταξιωμένη στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, ένας από τους πιο σημαντικούς διανοητές της γενιάς του. Για το συνολικό έργο του ο Ιωσήφ Σηφάκης, έχει ήδη τιμηθεί με το Βραβείο Τούρινγκ, αντίστοιχο του βραβείου Νόμπελ στην Πληροφορική.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τους εκπροσώπους του κόμματος των Πρασίνων

Συνάντηση με τους δύο συνεκπρόσωπους και τον συντονιστή του κόμματος των Πρασίνων Μιχάλη Τερμόπουλο, Βασιλική Γραμματικογιάννη και Αριστείδη Παπαδάκη αντίστοιχα, οι οποίοι βρίσκονται στην Κρήτη στο πλαίσιο περιοδειών ανά την Ελλάδα για επαφές με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να καταγράψουν τα προβλήματα που υπάρχουν, είχε στο γραφείο του στη Λότζια το πρωί της Τρίτης 21 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 25/06/2022 από 09:30 – 14:00 )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25/06/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρόεδρο της Eurobank Γιώργο Ζανιά

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Eurobank Γιώργο Ζανιά είχε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουνίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Game Changer | Τα Πάνω-Κάτω: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με το eFantasy Κρήτης, την Εκπαιδευτική - Αναπτυξιακή «ΠΛΟΗΓΟΣ» και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. – Πρόγραμμα ESTIA τιμούν την παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, την εκδήλωση Game Changer | Τα Πάνω – Κάτω.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη

Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη υποδέχτηκε στο γραφείο του στη Λότζια το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο  17-18  Ιουνίου 2022  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Καραντινός. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 22/06/2022 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Δράσεις στο Ηράκλειο για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου), θα πραγματοποιηθεί και στο Ηράκλειο το Φεστιβάλ Πολιτισμού «Refugee Week Greece 2022» (https://refugeeweek.gr ).

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, καθώς και το ΦΕΚ 3004/14-06-2022 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2020-06-2022.pdf

Ο εικαστικός Βασίλης Γαλάνης στο Heraklion Arts and Culture

Ο εικαστικός Βασίλης Γαλάνης μιλάει για την τέχνη στην εποχή μας, στο πλαίσιο της σειράς – ντοκιμαντέρ  "Έλληνες Εικαστικοί Καλλιτέχνες - Η τέχνη μέσα στην κοινωνία της πανδημίας" του διαδικτυακού καναλιού πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture.  Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στη ζώνη θέασης «Το Κέλι του Καλλιτέχνη» στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/WvMXKywIhxA

Σύσκεψη για την άρδευση στο Δήμο Ηρακλείου

Σύσκεψη με αντικείμενο τα ζητήματα που αφορούν στην Άρδευση συγκάλεσε πρωί της Τετάρτης 15 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με την συμμετοχή των πρόεδρων των Κοινοτήτων του Δήμου.

Ξεκινούν την Πέμπτη 16 Ιουνίου οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» - Ολόκληρο το πρόγραμμα του καλοκαιριού

Ξεκινούν την Πέμπτη 16 Ιουνίου οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) με την ταινία «Η πόλη και η πόλη»  των Χρήστου Πασσαλή – Σύλλα Τζουμέρκα, η οποία περιγράφει την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ασφαλή προσέγγιση των αδέσποτων ζώων

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ασφαλή προσέγγιση των αδέσποτων ζώων κατά την περισυλλογή τους και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με πρωτοβουλία και διοργάνωση του Τμήματος πολιτισμού & Εθελοντισμού  του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τις  Φιλοζωικές Ομάδες «Σείριος» και «Ζωφόρος», οι οποίες κάλυψαν όλες τις απαιτήσεις πραγματοποίησης του σεμιναρίου. 

Τίμησαν την μνήμη των 62 Μαρτύρων – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Οι 62 Μάρτυρες παραμένουν πάντα στην συλλογική μας μνήμη, ως σύμβολα θάρρους και αυταπάρνησης »

Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 14 Ιουνίου, στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, στο Γάζι.

Τελετή μνήμης στη Στοά Μακάσι

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου τιμώντας όλους εκείνους που αιχμαλωτίστηκαν στη Στοά «Μακάσι», σας προσκαλούν την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 στις 11:00 π.μ. να παρευρεθείτε, στην τελετή μνήμης στο χώρο της Ενετικής Πύλης «Μακάσι» επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα,  κάτω από τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο (Τάφο Ν. Καζαντζάκη).

Ημέρα Ανοικτής Λειτουργίας Αυτόνομων Μηχανικών Κομποστοποιητών στα ΔΕΙΛΙΝΑ και στις ΜΕΣΣΑΜΠΕΛΙΕΣ

Τους τελευταίους μήνες ίσως παρατηρήσατε ότι στον χώρο πρασίνου της γειτονίας σας έχει αναπτυχθεί μια νέα υποδομή, ένα χώρος με ξύλινη περίφραξη. Στον χώρο αυτό, που είναι προσβάσιμος μόνο με τη χρήση κάρτας μέλους, ο Δήμος έχει εγκαταστήσει έναν Αυτόνομο Μηχανικό Κομποστοποιητή. Τι εξυπηρετεί όμως αυτή η υποδομή;

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, το Τμήμα Καταναλωτών θα παραμείνει κλειστό για την εξυπηρέτηση του κοινού από την  Τρίτη 14 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 18/06/2022 από 09:30 – 14:00 )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18/06/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Στα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου Καρτερού ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στα εγκαίνια των σύγχρονων εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου για αθλήματα άμμου και παραλίας στον Καρτερό, που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιουνίου,  παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στην έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου Ηφαιστειολόγων στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην έναρξη του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου Ηφαιστειολόγων, στην αίθουσα «Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού» στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, παρευρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης για τις παραδοσιακές ρουμάνικες φορεσιές

 

Πραγματοποιήθηκαν  το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουνίου τα εγκαίνια της έκθεσης "Η ρουμανική λαική μπλούζα (la)" Βασιλική του Αγίου Μάρκου. ". Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης, ο Πρόεδρος των Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρουμανίας Daniela Gitman   η Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα Adriana Ciamba , o Επίτιμος Πρόξενος της Ρουμανίας στην Κρήτη Κώστας Κουρκουνάκης κ.ά. 

Η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση που περιγράφει την ιστορία της παραδοσιακής φορεσιάς της Ρουμανίας, διοργανώνεται από την Ρουμανική Πρεσβεία με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου. Θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022. 
Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα με Παρασκευή 09:00-14:00 και 17:00-21:00
Σάββατο 09:00-14:00

 

 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 και ώρα 13.00 μμ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρο 77 του Ν. 4555/2018, καθώς και το ΦΕΚ 2676/31-05-2022 τεύχος Β΄, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Τηλεδιάσκεψη για την δημιουργία Πολιτιστικής Διαδρομής στην πόλη του Ηρακλείου

Τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Σχεδιασμός και ωρίμανση Πολιτιστικής Διαδρομής στην πόλη του Ηρακλείου»,  η οποία θα λειτουργήσει πιλοτικά και ως υπόδειγμα για μια ολιστική αντιμετώπιση των αστικών αναπλάσεων, της προβολής της πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας, της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και άμβλυνσης των κοινωνικών προβλημάτων, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το τριήμερο 11-12-13 Ιουνίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο 11 - 12- 13  Ιουνίου 2022  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Μαρία Καναβάκη . Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ξεκινούν ξανά οι εκδρομές των Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού Δήμου Ηρακλείου μετά την αναγκαστική παύση λόγω της πανδημίας ξεκινάει εκ νέου τις δραστηριότητές της. Στόχος αυτών των δράσεων είναι να αναδειχθεί τόσο η ιστορία όσο και το σύγχρονο πρόσωπο της Κρήτης.

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ για τους αυξημένους λογαριασμούς στις Βασιλειές

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει του δημότες ότι σχετικά με το θέμα των αυξημένων λογαριασμών που έχει δημιουργηθεί στην  περιοχή των Βασιλειών , μπορούν όσοι έχουν ένσταση να υποβάλλουν γραπτό αίτημα στο mail@deyah.gr  ή στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης.

To συγκρότημα Rits Hotel Band παρουσιάζει στο Heraklion Arts and Culture το 'Ταξίδι δωματίου'

Το Συγκρότημα Rits Hotel έρχεται διαδικτυακά στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture, με την καινοτόμα οπτικοακουστική παραγωγή  «Ταξίδι δωματίου» .

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Κωστή Μαμαλάκη που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου για τη Μάχη της Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουνίου η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου, στην αίθουσα «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης,  στο πλαίσιο της  συμπλήρωσης 81 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ιστορικός ερευνητής- συνεργάτης του Ιστορικού  Μουσείου Κρήτης Κωστής Μαμαλάκης.

Παρουσίαση της έκδοσης 'Ελληνική Κουζίνα με Άρωμα Κρήτης'

Παρουσίαση της έκδοσης "Ελληνική Κουζίνα με Άρωμα Κρήτης" στο Cafe Marina, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, στις 20.00.

 

Προβολή της ενδοχώρας του Ηρακλείου από τον Δήμο στο πλαίσιο της τουριστικής πολιτικής του για το 2022

Στην δημιουργία επικοινωνιακού υλικού με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας γεωφυσικής ομορφιάς και της μοναδικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των χωριών του, προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου.

Τραγούδια και μηνύματα ειρήνης στο αίθριο της Λότζια από μικρούς μαθητές

Με παιδικές φωνές και τραγούδια πλημμύρισε το πρωί της Τετάρτης 8 Ιουνίου το αίθριο της Λότζια , από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Βασιλειών.

'Σκύλος στο δρόμο' - Μία Θεατρική- Μουσική παράσταση αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας

Ο Δήμος Ηρακλείου - Αντιδημαρχία Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και υποστήριξης  δράσεων για ευαισθητοποίηση των πολιτών στο σοβαρό θέμα των αδέσποτων ζώων παρουσιάζει στις 11 Ιουνίου και ώρα 20:30 στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις, την Θεατρική-Μουσική Παράσταση με τίτλο:  «Σκύλος στο Δρόμο».  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Νέες συμβάσεις για τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην υπογραφή τεσσάρων (4) νέων συμβάσεων για την τσιμεντόστρωση αγροτικών δρόμων υπέγραψε το μεσημέρι της Τρίτης 7 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων  Γιάννη Αναστασάκη.

Το Ηράκλειο φωτίστηκε με τα χρώματα του Save Soil για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Tην Κυριακή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 30+ εμβληματικά σημεία σε όλη την Ευρώπη φωτίστηκαν με πράσινο και μπλε χρώμα για να δείξουν την υποστήριξή τους στο παγκόσμιο οικολογικό κίνημα Save Soil. Η ενετική Λότζια στο Ηράκλειο Κρήτης είναι ένα από τα μνημεία που ενώθηκε με πολλές άλλες εμβληματικές τοποθεσίες παγκοσμίως και φωτίστηκαν για να δείξουν την υποστήριξή τους στο κίνημα Save Soil, όπως οι καταρράκτες του Νιαγάρα, το Jet D'eau στη Γενεύη, το Ολυμπιακό Στάδιο του Μόντρεαλ, ο Πύργος Τηλεόρασης του Τορόντο και η Piazza del Campo (Σιένα).

Εργασίες στην οδό Ατλαντίδος από την ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι την Πέμπτη 9 και την  Παρασκευή 10 Ιουνίου, θα εκτελούνται έργα τοποθέτησης αγωγών αποχέτευσης ομβρίων στην οδό Ατλαντίδος από τη συμβολή με την οδό Φοίνικος, έως τη συμβολή με την οδό Ηγουμένου Γαβριήλ

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για ΚΔΑΠ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει ψήφισμα βάσει του οποίου ζητά:

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 11/06/2022 από 09:30 – 14:00 )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11/06/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Με επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο 5ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Προστατεύοντας το περιβάλλον, διαφυλάσσουμε την ζωή και το μέλλον μας»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 το 5ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας που διοργάνωσε στον Καράβολα η εθελοντική  ομάδα Eco Voice με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗΚΕΗ.

Εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης την Τετάρτη 8 Ιουνίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 81ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση - ομιλία με θέμα: «81 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης - Η μάχη του Ηρακλείου(Μάιος 1941)», με ομιλητή τον Ιστορικό ερευνητή - συνεργάτη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης Κωνσταντίνο Ε. Μαμαλάκη

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 08/06/2022 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας ζωής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Επιμνημόσυνη δέηση στην Προτομή του Μηνά Γ. Γεωργιάδη

Με μια σεμνή τελετή ο Δήμος Ηρακλείου τίμησε την μνήμη του Μηνά Γεωργιάδη και 11 ακόμη Ηρακλειωτών που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς το 1942. Το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Μηνά Γ. Γεωργιάδη , στο ομώνυμο Πάρκο.

Οι «Χειροτέχνες Χωρίς Όρια» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Οι «Χειροτέχνες Χωρίς Όρια» από το «Τέχνη Καθ΄Οδόν» έρχονται στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture.  

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 04- 05 Ιουνίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 04 - 06 Ιουνίου 2022  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης Βασιλάκης.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Η Λότζια θα φωτιστεί με μπλε και πράσινο για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το βράδυ της 5ης Ιουνίου, Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η Λότζια, θα φωτιστεί με πράσινο και μπλε χρώμα σε υποστήριξη του παγκόσμιου οικολογικού κινήματος Save Soil. Το Ηράκλειο ενώνεται με πολλές άλλες εμβληματικές τοποθεσίες που φωτίζονται για να δείξουν την υποστήριξή τους στο Κίνημα Save Soil, όπως οι καταρράκτες του Νιαγάρα, το συντριβάνι Jet D'eau στη Γενεύη, το Ολυμπιακό Στάδιο του Μόντρεαλ, η Piazza del Campo (Σιένα) και το Κάστρο της Μπρατισλάβα.

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο 5ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Αντιδημαρχίας Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, συμμετέχει στο 5ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας που διοργανώνει η εθελοντική ομάδα HeraklionEcoVoice  με συνδιοργανώτρια  την ΔΗ.Κ.Ε.Η.,  από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου, στον Καράβολα Ηρακλείου.

Ανακοίνωση για την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης έως δύο μηνών, στα εννέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της ΔΗΚΕΗ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού – Περιβάλλοντος - Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) ύστερα από την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου υπ’ αριθμ. 76/19.05.2022 (ΑΔΑ: 9ΚΛ7ΟΚ6Ξ-ΩΛΥ), με την οποία διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα της πρόσληψης εποχιακού προσωπικού για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών της θερινής περιόδου στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Ιουνίου 2022

 Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 06 Ιουνίου 2022 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, καθώς και το ΦΕΚ 2676/31-05-2022  τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2006-06-2022.pdf

Εργασίες σύνδεσης των νέων δικτύων ύδρευσης με τα υφιστάμενα στο κέντρο του Ηρακλείου

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω εργασιών σύνδεσης των νέων με τα υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης, θα γίνει διακοπή της υδροδότησης την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 το κέντρο του Ηρακλείου (εντός τειχών) και ενδεχομένως να παρουσιαστούν σχετικά προβλήματα. Από τη ΔΕΥΑΗ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών.

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης  καταθέτει την δική του μουσική πρόταση στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture,  στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών με τίτλο, «Ματιές στην Κρητική Μουσική».

Υπεγράφη η σύμβαση για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων πρανών στην περιοχή του Αγίου Βλάση και στην οδό Κωνσταντίνου Αστρινάκη

Η σύμβαση για ένα σημαντικό έργο που αφορά στην ασφάλεια οχημάτων και δημοτών υπεγράφη την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022. Πρόκειται για το έργο της αντιμετώπισης κατολισθήσεων πρανών στην περιοχή του Αγίου Βλάση και στην οδό Κωνσταντίνου Αστρινάκη.

Δήλωση Αντιδημάρχου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη για την έναρξη των Πανελλαδικών

Η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σηματοδοτεί τον τελικό αγώνα των υποψηφίων για να επιτύχουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι δύσκολες συνθήκες των τελευταίων χρόνων έκαναν το έργο των καθηγητών, των μαθητών και των γονέων τους, ακόμη πιο απαιτητικό. Όλοι έχουν μοχθήσει περισσότερο για να καρποφορήσει αυτή η προσπάθεια.

Ευρεία σύσκεψη στη Λότζια για την αξιοποίηση της έκτασης στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει την Τοπική Κοινωνία»

Ευρεία ενημερωτική σύσκεψη για δύο κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το Ηράκλειο συγκάλεσε το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια.  Πρόκειται για το θέμα της αξιοποίησης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» μετά τη λειτουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι και το θέμα της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου στην έκταση των 17 στρεμμάτων που βρίσκεται στην παραλιακή.

Το κεντρικό μήνυμα της σύσκεψης ήταν ότι η Κυβέρνηση οφείλει να ακούσει  την Τοπική Κοινωνία και να μην προχωρήσει σε σχεδιασμό ερήμην της.

Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στον Άγιο Σύλλα

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΗ ολοκληρώθηκε. Πρόκειται για την δημιουργία  Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) στην Τοπική Κοινότητα του Αγίου Σύλλα. Συγκεκριμένα οι εργασίες κατασκευής της σχετικής Μονάδας τελείωσαν, πραγματοποιήθηκε η σύνδεση με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ  ενώ έγιναν  ήδη και οι πρώτες δοκιμές με νερό. Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει και η δοκιμαστική λειτουργία της ΕΕΛ με λύματα.

Μουσική, θέατρο και εικαστικά τον Ιούνιο στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Πέντε νέες παραγωγές περιλαμβάνει το πρόγραμμα το διαδικτυακού καναλιού πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture για τον μήνα Ιούνιο.

5ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας στο Ηράκλειο

Για πέμπτη χρονιά η εθελοντική ομάδα Heraklion Eco Voice που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης θα πραγματοποιήσει το 5ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας Ηρακλείου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου ΔΗΚΕΗ, στο πάρκο της παραλιακής οδού Ηρακλείου, στο θεατράκι προς το Παγκρήτιο Στάδιο. Το φεστιβάλ θα γίνει από την Παρασκευή 3 Ιουνίου έως την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος.

Ανανεώθηκε για 18 ακόμη μήνες η λειτουργία των τριών γραμμών Mini Bus στο Ηράκλειο

Υπεγράφη το πρωί Τρίτης 31 Μαΐου στη Λότζια η σύμβαση που προβλέπει για 18 ακόμη μήνες, τη λειτουργία των τριών γραμμών των Μini Βus στο Ηράκλειο και την δωρεάν μεταφορά των δημοτών προς το κέντρο της πόλης και αντίστροφα . Ουσιαστικά η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί  την συνέχιση λειτουργίας των τριών γραμμών, της «μπλε», της «κόκκινης» και της «πράσινης», που εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Ανακοίνωση Ένωσης Γονέων Μαθητών Σχολείων Δήμου Ηρακλείου

Με μεγάλη οργή και αγανάκτηση αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δ. Ηρακλείου, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γιώργο Σκεπάρνη, παρακολουθήσαμε τη χθεσινή (30/5/2022) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ηρακλείου. Σε αυτή την συνεδρίαση η δημοτική αρχή, μέσω όλων των αρμόδιων αντιδημάρχων της-εκτός του κ. Αναστασάκη που έλειπε από την χθεσινή συνεδρίαση- και του ίδιου του Δημάρχου,  απαξίωσε αντιπροσωπεία των δύο Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου και 31ου δημοτικού σχολείου, μέλη του συλλόγου διδασκόντων των δύο αυτών σχολείων καθώς και γονείς, οι οποίοι πήγαν εκεί προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο: τα παιδιά των δύο αυτών σχολείων να μπορούν να κάνουν μάθημα σε αξιοπρεπείς συνθήκες κατάλληλες για παιδιά κι όχι για ποντίκια.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με την Πρέσβη της Ιρλανδίας στην Ελλάδα

Συνάντηση με την Πρέσβη της Ιρλανδίας  στην Ελλάδα Iseult Fitzgerald, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας 30  Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου  Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του επίτιμου προξένου της Ιρλανδίας στην Κρήτη Γιάννη Ξενικάκη.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 04/06/2022 από 09:30 – 14:00 )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 04/06/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Φωτίζεται πορτοκαλί η Λότζια στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Πορτοκαλί θα φωτιστεί το βράδυ της Δευτέρας 30 Μαΐου η Λότζια  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της οδού Σταδίου

Μια ακόμα σύμβαση για ένα σημαντικό έργο υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Πρόκειται για την ανάπλαση της οδού Σταδίου, η σύμβαση για την οποία υπεγράφη την Παρασκευή 28 Μαΐου στο γραφείο του Δημάρχου στη Λότζια, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Πρόσκληση συμμετοχής στην Έκθεση «Ισορροπία-Το Αμετάθετο Χρέος»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος/Ε.Ε.Τ.Ε., σε συνεργασία με την Επιτροπή Κρήτης του Ε.Ε.Τ.Ε., ανακοινώνει την πραγματοποίηση της έκθεσης με θέμα: Ισορροπία-Το αμετάθετο χρέος.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 28 - 29 Μαΐου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 28 - 29/5/2022 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Κώστας Βαρδαβάς.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Επίσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού σε Αθανάτους και Βενεράτο

Επίσκεψη στον οικισμό των Αθανάτων πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 27 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη και τον Αντιδήμαρχο τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 31/05/2022

Την Τρίτη 31/05/2022 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των εργασιών συντήρησης στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Τις εργασίες συντήρησης που υλοποιούνται στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» επιθεώρησε το πρωί της Παρασκευής 27 Μαΐου , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός , συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και την Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη.

Ξεκινά η πληρωμή των οφειλών για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες που έχουν δηλώσει μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα ότι μπορούν να προσέρχονται στην υπηρεσία του ΤΑΠ για την πληρωμή που αφορά στο έτος 2022.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 30-5-2022

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου)  την Δευτέρα   30   Μαΐου   2022  και  ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, καθώς και το ΦΕΚ  2369/14-5-2022  τεύχος Β΄ , για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2030-05-2022.pdf

Αρχεία

Υπογραφή συμβάσεων για εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις δρόμων και αυλών σχολείων στον Δήμο Ηρακλείου και στις Τοπικές Κοινότητες

Στην υπογραφή συνολικά επτά (7) συμβάσεων για ασφαλτοστρώσεις δρόμων και αυλών σχολείων, προχώρησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινός, το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Μαΐου, στο γραφείο του στη Λότζια , παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Γιώργου Καραντινού και εκπροσώπων των αναδόχων  εταιρειών.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με την Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Ελλάδα

Συνάντηση με την Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Ελλάδα Luela Hajdaraga, είχε το πρωί της Πέμπτης 26 Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ολοκλήρωση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο Δήμο Ηρακλείου

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα και την επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών και με βάση το νόμο 4710/2020 «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και άλλες διατάξεις», ο Δήμος Ηρακλείου υπέβαλε Πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για έγκριση Χρηματοδότησης προϋπολογισμού 24.800,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., 24% για την υπηρεσία «Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο Δήμο Ηρακλείου», στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)».

Ενημέρωση από το Ελληνικό Κτηματολόγιο προς τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου , Χερσονήσου για τις δηλώσεις ιδιοκτησιών

Συνάντηση με κλιμάκιο του Ελληνικού Κτηματολογίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη και τους Δημάρχους Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα και Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο ,είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Μαΐου στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία και του Αντιδημάρχου Δημοτικής Περιουσίας Μανόλη Βασιλάκη.

Προβλήματα υδροδότησης λόγω βλάβης σε Καμίνια και Δειλινό

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω βλάβης του τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης θα παρουσιαστούν προβλήματα διανομής  την Τετάρτη  25 και την Πέμπτη 26 Μαΐου στις περιοχές των Καμινίων και του Δειλινού.

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Χίτλερ να μην το καυχηθείς» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 81η  Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, το διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture  παρουσιάζει  το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Χίτλερ να μην το καυχηθείς".

Σε λειτουργία το eShop του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης – www.evikelaia.gr

Ξεκίνησε η λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.evikelaia.gr.

Ημέρα Καριέρας την Πέμπτη 26 Μαΐου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS, που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, διοργανώνει την ημέρα καριέρας “Career4all” στο Ηράκλειο Κρήτης στις 26 Μαΐου, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο από τις 10.00  έως τις 17.00 (αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου και αίθριο).

Πρώτο βραβείο στον Δήμο Ηρακλείου για την εφαρμογή «Φόρτος Κίνησης στους δρόμους»

Στα βραβεία «Best City Awards  2022» που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις και τα διοργανώνει η εταιρεία Boussias, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής,  ο Δήμος Ηρακλείου πήρε την πρώτη θέση  στην κατηγορία «Τεχνολογίες που βελτιώνουν την κυκλοφορία οχημάτων, μεταφορών και τη μετακίνηση των πεζών». 

Ξεκινά η άρδευση καλλιεργειών από νερό τριτοβάθμιας επεξεργασίας σε τοπικές κοινότητες

Ξεκινά την Τρίτη 24 Μαΐου, η διάθεση του νερού άρδευσης που θα προέρχεται από τριτοβάθμια επεξεργασία από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Ηρακλείου, για τις περιοχές των τοπικών κοινοτήτων:

Η παράσταση 'Βαλς Νο6¨' του Nelson Rodrigues στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών

Ι. Ναός Αγίου Πέτρου των Δομινικανών

Παραλιακή Ηρακλείου

https://www.facebook.com/pages/Ναός-Αγίου-Πέτρου-Δομινικανών

 

Βαλς Νο6

του Nelson Rodrigues

 

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Φάμης

Παραστάσεις: 26, 27 & 28 Μαΐου 2022

Στο Ηράκλειο η πρώτη συνάντηση του προγράμματος για την επιμόρφωση πάνω στα media και την ανάπτυξη κριτικής σκέψης για τον εντοπισμό των fake news

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος «MC – VIEW», στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Ηρακλείου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 19 Μαΐου, 2022, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου στη Λότζια και συμμετείχαν επίσης οι εταίροι από την Πολωνία Πορτογαλία, Ιταλία, και Ισπανία. 

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 28/05/2022 από 09:30 – 14:00 )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28/05/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 25/05/2022

Την Tετάρτη 25 Μαΐου 2022 και ώρα 13.00 μμ. θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή, στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 25/05/2022 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε  παρακάτω

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα Olaf Kjelsen, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου  Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Προξένου της Ελβετίας Jacques Baudevin και  της επίτιμης Προξένου της Αυστρίας και εκπροσώπου της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Κρήτη Μαρίτας Καράτζη.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 21 - 22 Μαΐου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 21 - 22/5/2022 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιάννης Αναστασάκης.
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Εμπλουτίζεται με δωρεές η Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου

Η Συλλογή Έργων Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου ολοένα και εμπλουτίζεται με νέες δωρεές. Μετά την καταγραφή, την τεκμηρίωση και την ψηφιοποίηση της, εικαστικοί καλλιτέχνες επιθυμούν να συμπεριληφθούν  έργα τους στο ήδη αξιόλογο περιεχόμενο της.

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ηρακλείου για την χρηματοδότηση της απόκτησης ηλεκτρικών ποδηλάτων

Ένα σημαντικό βήμα για την απόκτηση ηλεκτρικών ποδηλάτων και την εγκατάσταση αυτόματου συστήματος ενοικίασής τους έκανε ο Δήμος Ηρακλείου. 

Οι AfroGreeks στο διαδυκτιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παραγωγή αφιερωμένη στους Αφρικανούς της Κρήτης είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου στο YouTube - Heraklion Arts and Culture, στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» και στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/GOfHWmuBitw

Υπογραφή συμβάσεων για την δημιουργία κοινόχρηστων χώρων και την στατική ενίσχυση του κτιρίου της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας

Δύο συμβάσεις για την εκτέλεση σημαντικών έργων υπέγραψε το πρωί της Πέμπτης 19 Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Η πρώτη σύμβαση αφορά στο έργο βιοκλιματικής αναμόρφωσης συνολικά 12  κοινόχρηστων χώρων στις περιοχές Μεσαμπελιών και Κορώνη Μαγαρά και η δεύτερη στην στατική ενίσχυση του κτιρίου της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας.  

Με επιτυχία η Τελετή Απονομής του Βραβείου Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου στον Λευτέρη Οικονόμου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 η Τελετή Απονομής του Βραβείου «Ηθικής Τάξεως» 2020, στον Λευτέρη Οικονόμου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Η Τελετή έλαβε χώρα στην γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, παρουσία και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Ολοκληρώθηκε η δωρεά της βιβλιοθήκης Σεφέρη στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης 18 Μαΐου η παράδοση των βιβλίων της βιβλιοθήκης Σεφέρη στην  Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Ημερίδα για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ

Η Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Τ.Ε.Β.Α. (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων) της Περιφέρειας Κρήτης έχει αναλάβει την πραγματοποίηση δράσεων και ενημερωτικών ημερίδων επιμόρφωσης σε όλη τη Κρήτη.

Επιβράβευση του Δήμου Ηρακλείου και των εθελοντών για την εφαρμογή του νέου νόμου προστασίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Τον Δήμο Ηρακλείου βράβευσε για την πρόοδο που έχει πετύχει το τελευταίο χρονικό διάστημα , στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων, η ακαδημία Zero Stray Academy, στελέχη της οποίας βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου στο Ηράκλειο.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 21/05/2022 από 09:30 – 14:00 )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21/05/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Προβολές ταινιών, ειδική βιντεοπροβολή στον Κούλε και ομιλία του Κωστή Μαμαλάκη – Οι φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για τη Μάχη της Κρήτης

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της 81ης  Επετείου της Μάχης της Κρήτης διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνει προβολές δυο ντοκιμαντέρ, βιντεοπροβολές στον Κούλε καθώς και ομιλία του ιστορικού – ερευνητή Κωστή Μαμαλάκη.

Ανακοίνωση για τα τέλη των δημοτικών κοιμητηρίων

Το τμήμα Δημοτικών Κοιμητηρίων Ηρακλείου ενημερώνει ότι  τα Τέλη του Κοιμητηρίου Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, θα εισπράττονται στο γραφείο του Δήμου που βρίσκεται εντός του Κοιμητηρίου, κάθε Τετάρτη  8.00 π.μ. - 13.00 μ.μ., με χρήση POS.

Προβλήματα υδροδότησης σε περιοχές του Ηρακλείου λόγω βλάβης

Η ΔΕΥΑΗ ανακοινώνει ότι λόγω βλάβης του αντλητικού συγκροτήματος της υδρευτικής γεώτρησης στις Βασιλειές (Β6), θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότηση από τη Δευτέρα 16 Μαΐου και μέχρι και το τέλος της  εβδομάδας στις παρακάτω περιοχές:

Δεύτερη στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών η Ελλάδα - Τον Hρακλειώτη καθηγητή και αρχηγό της αποστολής ευχαρίστησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Συνάντηση με τον Ηρακλειώτη καθηγητή μαθηματικών Αλέξανδρο Συγκελάκη είχε το πρωί της Παρασκευής 13 Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια ,ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Αρχοντάκη-Καλογεράκη, με αφορμή την διάκριση της ελληνικής ομάδας μαθητών στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών.

Στη Λότζια η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαίων Διοικητικών Δικαστών

Στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκαν  το πρωί της Παρασκευής 13 Μαΐου οι εργασίες της εορταστικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ευρωπαίων  Διοικητικών Δικαστών (Association of European Administrative Judges, AEAJ), παρουσία δικαστικών λειτουργών από όλη την Ευρώπη.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 14/05/2022 από 09:30 – 14:00 )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14/05/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 η τελετή απονομής από τον Δήμο Ηρακλείου του Βραβείου Ηθικής Τάξεως στον Λευτέρη Οικονόμου

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, ώρα 19:30, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η Τελετή Απονομής του Βραβείου «Ηθικής Τάξεως» 2020, στον Λευτέρη Οικονόμου.

«The AfroGreeks» μια παραγωγή αφιερωμένη στους Αφρικανούς της Κρήτης έρχεται στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου , στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και στην ΕΡΤ

Μια παραγωγή αφιερωμένη στους Αφρικανούς της Κρήτης, η συναυλία «The AfroGreeks» έρχεται στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture αλλά και σε ειδική  εκδήλωση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου ενώ θα προβληθεί και στην ΕΡΤ.

Αλλαγές στην άρδευση των τοπικών κοινοτήτων: Άγιος Βλάσσης , Βασιλειές, Λοφούπολη, Λόφος Σέμελη και Κορακοβούνι

Το τμήμα άρδευσης του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες που αρδεύουν τις καλλιέργειες τους  στις περιοχές των Τοπικών Κοινοτήτων:  Άγιος Βλάσσης , Βασιλειές, Λοφούπολη, Λόφος Σέμελη και  Κορακοβούνι, ότι από την παρούσα αρδευτική περίοδο το νερό άρδευσης  θα προέρχεται από τριτοβάθμια επεξεργασία από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Ηρακλείου ( βιολογικός καθαρισμός). Μέχρι τώρα οι περιοχές αυτές αρδευόταν από την γεώτρηση της περιοχής Χιλιόκαμπου, η οποία λόγω παλαιότητας τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 16-5-2022

      Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου)  την Δευτέρα   16   Μαΐου   2022  και  ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, καθώς και το ΦΕΚ  2137/30-4-2022 τεύχος Β΄ , για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2016-05-2022.pdf

Αρχεία

Σύμφωνο συνεργασίας με το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. υπέγραψε η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

Σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στην «Πολυμετοχική Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου» με τον διακριτικό τίτλο «ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.» και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο («ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.») υπεγράφη την Τετάρτη 11 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του ΕΛΜΕΠΑ.

Ο Βασίλης Γιασλακιώτης και το μουσικό σύμπαν του «Dretta» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Ο Βασίλης Γιασλακιώτης παρουσιάζει το μουσικό σύμπαν του «Dretta»   στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου  - Heraklion Arts and Culture.   Η μουσική παραγωγή που υλοποιήθηκε αποκλείστηκα για τον Δήμο Ηρακλείου  είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» και στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/7zPajWpwTjo

Κοινές δράσεις Δήμου Ηρακλείου και ΕΟΤ στην κατεύθυνση της Βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης

Ο στρατηγικός στόχος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για την υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών στην Οικονομία της Φιλοξενίας και η αξιολόγηση του Ηρακλείου, μαζί με την Κέρκυρα, με βάση τα κριτήρια αειφόρων προορισμών από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC)  ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού με την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου στην Αθήνα.  

Ξεκινούν τα θερινά τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου – Πρόσκληση για μαθητές και εθελοντές καθηγητές

Ξεκινούν στις 20 Ιουνίου 2022 τα θερινά τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου.  Τα θερινά τμήματα θα αφορούν στην προετοιμασία των μαθητών  Β΄ και Γ΄ Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ σε μαθήματα προσανατολισμού και  ειδικότητας αντιστοίχως  , ενώ θα συνεχιστεί για τους πρόσφυγες και το μάθημα της Ελληνικής γλώσσας.

Εντυπωσιάζει η έκθεση του Αριστόδημου με συνύπαρξη του παραδοσιακού με το σύγχρονο. Με επιτυχία τα εγκαίνια στην Βασιλική του Αγ Μάρκου

Πλημμυρίζει δημιουργίες και χρώματα της παραδοσιακής και σύγχρονης τέχνης η Δημοτική πινακοθήκη της Βασιλικής του Αγ Μάρκου όπου πραγματοποιείται η ιδιαίτερα σημαντική έκθεση του αναγνωρισμένου Κρητικού ζωγράφου Αριστόδημου Παπαδάκη.

Στην τελετή λήξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Εφήβων – Νεανίδων ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην τελετή λήξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Εφήβων – Νεανίδων, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαΐου 2022 στο ξενοδοχείο «Lyttos Mare» παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Δράσεις καθαρισμού σε παραλίες του Ηρακλείου για την μείωση των πλαστικών

Συνάντηση με εκπροσώπους του κοινωφελούς Ιδρύματος «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης» είχε το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στη ΒΙΠΕ

Εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης ξεκινούν την Τρίτη 10 Μαΐου επί της οδού Α στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου (ΒΙΠΕ) από τη συμβολή της με την Οδό Γ μέχρι τη συμβολή της με την οδό Δ, στο πλαίσιο του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Δήμου Ηρακλείου».

Ανακοίνωση Δημοτικού Ιατρείου – 4ης ΤΟΜΥ

Από το Δημοτικό Ιατρείο Ηρακλείου -4η ΤΟΜΥ, γίνεται γνωστό ότι η μαία θα απουσιάζει από την Δευτερά 9 έως την Πέμπτη 20 Μαΐου για λόγους  υγείας . Ως εκ τούτου τα προγραμματισμένα ραντεβού ακυρώνονται και θα καθοριστούν εκ νέου.

Εντυπωσίασαν τα νέα ταλέντα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης και του Ωδείου του Δήμου Ηρακλείου – Με επιτυχία η συναυλία με έργα μουσικής δωματίου για έγχορδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 8 Μαΐου η συναυλία με έργα μουσικής δωματίου από νέα παιδιά, μαθητές του Δημοτικού Ωδείου και μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού. 

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου στην Ελλάδα Mohhamed Sbihi, είχε το  πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου  Βασίλης Λαμπρινός , παρουσία του Επίτιμου Πρόξενου του Βασιλείου του Μαρόκου στην Κρήτη Μανόλη Γαλανάκη.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 10/05/2022

Την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 και ώρα 13.00 μμ θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Περιορίζoνται προσωρινά τα δωρεάν δρομολόγια των mini bus- Σύντομα η υπογραφή της νέας σύμβασης με το ΚΤΕΛ Ηρακλείου

Περιορίζουν προσωρινά τα δωρεάν δρομολόγια τους, τα mini bus μέχρι την υπογραφή της νέας σύμβασης με το ΚΤΕΛ η οποία θα γίνει το επόμενο διάστημα.   Έτσι οι δωρεάν λεωφορειακές γραμμές 1,2 και 3 (κόκκινη- μπλε -πράσινη γραμμή), περιορίζουν τις διαδρομές τους με συχνότητα κίνησης τα 30λεπτά ανά δρομολόγιο. Επίσης γίνεται διακοπή του απογευματινού δρομολογίου την Δευτέρα και Τετάρτη καθώς και του Σαββάτου.

Έκθεση ζωγραφικής του Αριστόδημου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Έκθεση ζωγραφικής του Αριστόδημου θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου από την Δευτέρα 9 Μαΐου έως τη Δευτέρα 6 Ιουνίου με την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 11/05/2022 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στη Λότζια, στην αίθουσα Παπανδρέου, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 7 - 8 Μάϊου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαίου 2022 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Σισαμάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Υπεγράφη η σύμβαση για το σημαντικό έργο της συντήρησης και της αποκατάστασης φθορών στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης 5 Μαΐου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, στο γραφείο του στη Λότζια, η σύμβαση για την συντήρηση και την αποκατάσταση φθορών στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ηρακλείου τόσο εντός της πόλης όσο και στους οικισμούς.

«Οι Υφάντρες της Κρήτης» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Οι «Υφάντρες της Κρήτης» έρχονται στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου στο YouTube Heraklion Arts and Culture και μας μιλάνε για την «Ιερή Τέχνη» τους.  

Ξεκίνησε η λειτουργία της Τράπεζας Τροφίμων Κρήτης

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα έγινε την Τρίτη 3 Μαΐου 2022 η επίσημη έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας Τροφίμων Κρήτης-Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης, που λειτουργεί στο Ηράκλειο με τη διαχειριστική ευθύνη του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου».

Θεόφραστος Σακελλαρίδης | Ο Βαφτιστικός ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΣΚΗ

Η δημοφιλέστερη οπερέτα του εγχώριου ελαφρού μουσικού θεάτρου, Ο Βαφτιστικός (1918) του Θεόφραστου Σακελλαρίδη (1882-1950), παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Μια νέα παραγωγή του ΠΣΚΗ, με ένα θίασο λαμπρών λυρικών συντελεστών και τη σύμπραξη της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών και του Χορωδιακού Συνόλου Ηρακλείου.

Κοινές δράσεις Δήμου Ηρακλείου- ΙΤΕ στον τομέα του πολιτισμού

Συνάντηση με τον Προϊστάμενο Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Διεύθυνσης του  ΙΤΕ Παναγιώτη Καρνιούρα και το στέλεχος του Τμήματος Χρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων ΙΤΕ Ευαγγελία Χατζηδάκη είχαν στη Λότζια οι Αντιδήμαρχοι  Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη και Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 07/05/2022 από 09:30 – 14:00 )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 07/05/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Προβλήματα στην υδροδότηση των περιοχών Θερίσσου-Μασταμπά

Προβλήματα διανομής νερού αναμένεται να παρουσιαστούν στις περιοχές Θερίσσου-Μασταμπά στο Ηράκλειο, λόγω ζημιάς σε αγωγό ύδρευσης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Εφήβων - Νεανίδων

Στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Εφήβων – Νεανίδων, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Μαΐου 2022 στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στη Λότζια το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Απριλίου, συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον επίτιμο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ  Στρατηγό Μιχάλη Καραμαλάκη. 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συνεχάρη τον κ. Καραμαλάκη για την μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία του ,υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία της ΕΛΑΣ με την τοπική αυτοδιοίκηση κατά την διάρκεια της θητείας του ήταν αγαστή, με γνώμονα πάντα την προστασία των πολιτών. 

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στον κ. Καραμαλακη καλή και δημιουργική συνέχεια .

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 03/05/2022

Την Τρίτη 03/05/2022 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 04/05/2022 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Στις εκδηλώσεις της ΣΕΑΠ για τον προστάτη του Στρατού Ξηράς ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινός

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη του Στρατού Ξηράς Αγίου Γεωργίου παρέστη το πρωί της Παρασκευής 29 Απριλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μαρίνο Παττακό . 

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το τριήμερο 30 Απριλίου - 1η Μάϊου - 2η Μάϊου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς (30 Απριλίου - 1η Μαίου - 2η Μαίου 2022) Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Αντώνης Περισυνάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ο Δήμος Ηρακλείου παρουσίασε το ολοκληρωμένο του Σχέδιο Δράσης για την αναζωογόνηση της Αγίας Τριάδας

To ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης του Δήμου Ηρακλείου για την αναζωογόνηση της Αγίας Τριάδας παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Τουρισμού  Γιώργος Σισαμάκης, στη διάσκεψη των πόλεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα urbact KAIROS, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη Mula της Ισπανίας, στις 27 Απριλίου 2022.

Στα μπλε θα φωτιστεί η Λότζια την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 για το Make-a-Wish

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 42η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις,  και με τη φωταγώγηση σημαντικών μνημείων σε μπλε αποχρώσεις.

Ο Νίκος και ο Αντώνης Ξυλούρης στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Ο Νίκος και ο Αντώνης Ξυλούρης παρουσιάζουν μια μοναδική συναυλία στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών με τίτλο «Ματιές στην Κρητική Μουσική».  Η μουσική παραγωγή που πραγματοποιήθηκε για το κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture, είναι διαθέσιμη την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε», στον παρακάτω σύνδεσμό: https://youtu.be/bZKeIZNavg0

Αθλητές από την Γερμανία και την Ολλανδία στο Παγκρήτιο Στάδιο για προετοιμασία – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός : «Ο αθλητικός προπονητικός τουρισμός έχει σημαντικά οφέλη για την πόλη»

Στην επανεκκίνηση του αθλητικού προπονητικού αθλητισμού στην πόλη μας, μετά την αναγκαστική παύση λόγω της πανδημίας, στοχεύει ο Δήμος Ηρακλείου δια της  Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου.

Η πρώτη ομάδα αθλητών από την Γερμανία  φιλοξενήθηκε στο Παγκρήτιο Στάδιο τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου και ολοκλήρωσε με επιτυχία την προετοιμασία της ενώ αυτήν την περίοδο άλλες έξι ομάδες από Ολλανδία και Γερμανία προπονούνται καθημερινά στο Στάδιο.

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την λειτουργία του νηπιαγωγείου Καρτερού στο πρώην στρατόπεδο «Μπετεινάκη»

Σύσκεψη παρουσία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός προκειμένου να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών που προβλέπονται και να καταβληθεί προσπάθεια για την προσωρινή λειτουργία του νηπιαγωγείου Καρτερού σε προκατασκευασμένες αίθουσες, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στην έκταση του πρώην στρατοπέδου "Μπετεινάκη" που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Ηρακλείου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 30/04/2022 από 09:30 – 14:00 )

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/04/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Στην παρουσίαση των ομάδων του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην επίσημη παρουσίαση των ομάδων που συμμετέχουν στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος παρευρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 26 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Έτοιμο το Ηράκλειο για τη μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας - Με επιτυχία οι παράλληλες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι παράλληλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου την Τρίτη  26 Απριλίου 2022,  στο πλαίσιο του  ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος. Στόχος τον εκδηλώσεων ήταν η ανάδειξη της σημασίας του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, άθλησης, αναψυχής και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των χρηστών του.

Αντιδήμαρχοι Υπηρεσίας για το τετραήμερο του Πάσχα 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για τη Μεγάλη Παρασκευή 22 και το Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου 2022, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μαρίνος Παττακός. 

Για την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου 2022 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Αριστέα Πλεύρη. 

Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ολοκληρώνεται το νηπιαγωγείο Αγίας Αικατερίνης – Στις εργασίες ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες στο ολοήμερο νηπιαγωγείο που κατασκευάζεται στην Αγία Αικατερίνη, στη συμβολή των οδών Κάντια και Φιλικής Εταιρείας.

Ανακοίνωση για το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου την Μεγάλη Πέμπτη

O Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι με βάση τη σχετική σύσταση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών), τα ΚΕΠ του Δήμου θα λειτουργήσουν σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2022, έως και τη μία το μεσημέρι.

Οι «Αρμός» με το «Μεγαλοβδόμαδο» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

To διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture, παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Μεγαλοβδόμαδο» με το Συγκρότημα «Αρμός».

Διανομή κρέατος για το Πάσχα σε 680 νοικοκυριά του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκίνησε τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου η χορήγηση κρέατος από τον Δήμο Ηρακλείου σε 680 νοικοκυριά ωφελούμενων των κοινωνικών υπηρεσιών του.

Ευχαριστήριο της ΕΠΣ Ηρακλείου στον Δήμο Ηρακλείου για την συμπαράστασή του στο final - four

Στην μεγάλη διοργάνωση του Final Four Κυπέλλου ΕΠΣΗ «Νερό Ρούβας» ήταν αμέριστη η συμπαράσταση και του Dήμου Ηρακλείου προς την ΕΠΣΗ και τις εκδηλώσεις που έγιναν και εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τη δημοτική αρχή.

Υπογραφή συμβάσεων για την προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας και υγειονομικού υλικού

Σε υπογραφή συμβάσεων για την προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για τους εργαζόμενους και υγειονομικού-φαρμακευτικού υλικού  για τις υπηρεσίες του Δήμου, προχώρησε η Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη.

Συναυλία αφιερωμένη στον Μικρασιατικό Ελληνισμό

Η πρώτη συναυλία - αφιέρωμα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που αφιερώνονται στον Μικρασιατικό Ελληνισμό, με αφορμή την συμπλήρωση εκατό ετών από την κορύφωση της Μικρασιατικής Καταστροφής. Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών (ΦΟΑ) υπό τη διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή θα ερμηνεύσει έργα των Γιάννη ΚωνσταντινίδηΜανώλη Καλομοίρη και Γιοχάνες Μπραμς.

Στην Κρήτη η εκκίνηση του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας με Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά να έχουν την πρώτη αγωνιστική διαδρομή


Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος ξεκινάει από την Κρήτη με μία μοναδική διαδρομή από το Ηράκλειο προς τα Χανιά μέσω Ρεθύμνου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Μ. Σάββατο 23/04/2022 από 09:30 – 14:00 )

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί Μεγάλο Σάββατο 23/04/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Υπογραφή συμβάσεων για δύο σημαντικά έργα- Ξεκινά άμεσα η αποκατάσταση των Κηποθέατρων του Δήμου και το Αρδευτικό έργο των Δαφνών

Δυο συμβάσεις για την υλοποίηση σημαντικών έργων υπέγραψε το πρωί της Μ.Δευτέρας 18 Απριλίου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Γιώργου Καραντινού και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.

Πρόσκληση σε παραγωγούς και επιχειρηματίες τοπικών προϊόντων για συμμετοχή στην έκθεση «KΡHTH η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές γεύσεις Ελλάδας»

Ο Δήμος Ηρακλείου πρόκειται να συμμετάσχει στην 25η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών «KΡHTH η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές γεύσεις Ελλάδας», η οποία θα διεξαχθεί από 30 Απριλίου 2022 έως 08 Μαΐου 2022, στη ΔΕΘ.

Διακοπή λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό των Μαλίων

Λόγω βλάβης  στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων η ΔΕΥΑΗ προχώρησε το πρωί της  M. Δευτέρας σε γενική διακοπή στον συγκεκριμένο αγωγό .Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της ζημίας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης 'απ΄ τη μεριά των σοφών και των τρελών' – εικαστικό αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο των παράλληλων εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της έκθεσης «"απ΄ τη μεριά των σοφών και των τρελών"- αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας: « Ο Δήμος Ηρακλείου, όπως και η Κρήτη, μέσα στις πολύ δύσκολες συγκυρίες των τελευταίων ετών, όχι μόνο άντεξαν αλλά εξακολουθούν και να αναπτύσσονται»

Κύριε Πρωθυπουργέ, ο Δήμος Ηρακλείου, όπως και η Κρήτη, μέσα στις πολύ δύσκολες συγκυρίες των τελευταίων ετών, όχι μόνο άντεξαν αλλά εξακολουθούν και να αναπτύσσονται. Για αυτό και θεωρούμε ότι η Κρήτη μπορεί και πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια στην ανάκαμψη της χώρας. Τούτο θα επιτευχθεί μονάχα με την αγαστή συνεργασία της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία είμαι βέβαιος ότι επιδιώκετε κι εσείς.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου 2022, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η και Ρένα Παπαδάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 19-04-2022

Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 19 Απριλίου 2022 και ώρα 13.00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, σύμφωνα με την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, την Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με αριθ.643/24-9-2021 και την απόφαση με αριθ.Δ1α/Γ.Π.οικ.20354, ΦΕΚ 1724/09-4-2022 τεύχος Β΄, άρθρο 1 : (Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό των επτά ατόμων, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων), προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

 

Ο Δήμος Ηρακλείου τιμώμενος Δήμος της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia

Το Ηράκλειο θα είναι ο τιμώμενος Δήμος της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, που θα διοργανωθεί από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου του 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 18-4-2022

      Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου)  την Δευτέρα  18    Απριλίου   2022  και  ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 (ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), την αριθμ. πρωτ. 69.472/24-9-2021 (ΑΔΑ: ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5) 643η Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και το ΦΕΚ 1724/09-4-2022 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2018-04-2022.pdf

Αρχεία

Υπογραφή δύο προγραμματικών συμβάσεων για εμβληματικά έργα του Ηρακλείου - Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση – επανάχρηση του Μεγάρου Κοθρή-Λιοπυράκη και της Φάμπρικας Ανωγειανάκη

Στην υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων για τη αποκατάσταση σημαντικών κτιρίων της πόλης του Ηρακλείου,  της Φάμπρικας Ανωγειανάκη και του Μέγαρου Κοθρή – Λιοπυράκη, προϋπολογισμού περ. 2, 5 εκ. ευρώ,  προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Απριλίου 2022, στη Λότζια, ο  Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Η κ. Μενδώνη συμμετείχε στη διαδικασία με τηλεδιάσκεψη καθώς το πρόγραμμά της δεν επέτρεψε την δια ζώσης παρουσία της.

Φύτευση μνημειακών ελαιοδέντρων στο Δήμο Ηρακλείου

Συνάντηση με την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Απριλίου στο γραφείο του στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.

Τριήμερο παράλληλων εκδηλώσεων με θέατρο σκιών, ξεναγήσεις και εργαστήρια στο πλαίσιο της έκθεσης «απ' τη μεριά των σοφών και των τρελών» για τον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ

Θέατρο σκιών, εργαστήρια φιγούρας και ξεναγήσεις περιλαμβάνει το τριήμερο των παράλληλων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο του εικαστικού αφιερώματος για τον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ, το οποίο παρουσιάζεται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.  Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Απριλίου.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την υπηρεσία 'Προσωπικός βοηθός για ΑΜΕΑ'

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε συνεδρίαση του τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εκδόσει το παρακάτω ψήφισμα: 

Αναζήτηση κατοικιών για το πρόγραμμα «Επανένταξη ΙΙ»

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) υλοποιεί το σχέδιο «Επανένταξη ΙΙ», (κωδ. σχεδ. ΣΕ-11) στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους», το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και έχει διαχειριστή φορέα το Ε.Ι.Ε.Α.Δ.

Ψηφιακή ξενάγηση στις βενετσιάνικες πύλες του Ηρακλείου με τη βοήθεια της τεχνολογίας 360ο

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια του Τμήματος Τουρισμού παρουσιάζει μια εφαρμογή που επιτρέπει στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της πόλης να ξεναγηθούν, μέσω της τεχνολογίας, στις βενετσιάνικες πύλες της.

Κλειστό το ΚΕΠ της Νέας Αλικαρνασσού το απόγευμα της Τρίτης 12 Απριλίου 2022

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ Νέας Αλικαρνασσού θα παραμείνει κλειστό το απόγευμα της Τρίτης 12 Απριλίου λόγω κρουσμάτων COVID-19 σε εργαζομένους.

Παράλληλες Εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο του ΔΕΗ - Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος

Η αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας έπειτα από 10 χρόνια, φέρνει ξανά την Ελλάδα στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη της αγωνιστικής ποδηλασίας.

Είναι σημαντικό για το Ηράκλειο το γεγονός ότι η παρουσίαση των ομάδων καθώς και η εκκίνηση αυτής της διοργάνωσης διεθνούς ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, στις 26 Απριλίου.   

'Ρέκβιεμ' του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Ένα θρυλικό έργο, το Ρέκβιεμ, του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, μαζί με την Συμφωνία αρ. 25, θα παρουσιαστούν στο ΠΣΚΗ σε μια μεγάλη Πασχαλινή συναυλία συμφωνικής και χορωδιακής μουσικής από την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών (ΦΟΑ), υπό τη διεύθυνση του Ραφαήλ Πυλαρινού, την Μ. Δευτέρα 18 και την Μ. Τρίτη 19 Απριλίου στις 21:00.

Ενισχύεται το αστικό πράσινο στο Δήμο Ηρακλείου μέσω Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Κλιματική Αλλαγή

Ένα πολύ σημαντικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή υλοποιείται στο Δήμο Ηρακλείου . Πρόκειται για το πρόγραμμα «Life 2017 Climate Change - Κλιματική Αλλαγή», με τίτλο: «Προώθηση της ενσωμάτωσης πράσινων υποδομών στον αστικό ιστό για τη βελτίωση της κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με την κλιματική αλλαγή στις πόλεις» 

Μουσικές στα ίχνη του Ελ Γκρέκο από το μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς» και το ensemble Constantinople στο Heraklion Arts and Culture

Με ένα μουσικό ταξίδι «στα ίχνη του  Ελ Γκρέκο, Κρήτη − Βενετία – Τολέδο»  από το  μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς» και το ensemble Constantinople,  συνεχίζονται οι προβολές στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 16/04/2022 από 09:30 – 14:00 )

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/04/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Τζωρτζάκη η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 10 Απριλίου το αφιέρωμα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην εκκίνηση του RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2022

Την εκκίνηση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων του RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2022 έδωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, το πρωί της Κυριακής 10 Απριλίου, στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Στην έναρξη του Επιστημονικού Συνεδρίου «Τι άλλο είναι η τέχνη» του Καλλιτεχνικού Σχολείου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην έναρξη του Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργανώνει το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, παρευρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Στέλα Καλογεράκη - Αρχοντάκη και Αντώνη Περισυνάκη.

Παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου

Με απόφαση του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου (εκτός της κτηματογραφηθείσης ήδη Δημοτικής Ενότητας Ηρακλείου) με καταληκτική ημερομηνία, τόσο για κατοίκους της ημεδαπής όσο και για διαμένοντες στο εξωτερικό, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022.

Συνάντηση της Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών με τα νέα Δ.Σ. των Συλλόγων Εργαζομένων ΟΤΑ και Καθαριότητας

Συνάντηση με τα νέα Δ.Σ. των Συλλόγων Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ηρακλείου  και Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου, τα οποία προέκυψαν μετά τις πρόσφατες εκλογές, είχε το πρωί της Παρασκευής 8 Απριλίου στη Λότζια, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη.

RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2022 - Χρήσιμες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Το Ηράκλειο και το Run Greece, που διοργανώνει ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. - Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Κρήτης με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, μεγάλο χορηγό την ERGO Ασφαλιστική  και τοπικούς  χορηγούς  τα Super Market  Χαλκιαδάκης, τις Μινωικές Γραμμές και το Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους εκατοντάδες δρομείς από όλη την Κρήτη, αφού οι μέχρι σήμερα οι εγγραφές ξεπέρασαν

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 και ώρα 12:00 θα συνεδριάσει στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής,  με μοναδικό θέμα συζήτησης το Σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας για το Πάρκο Γεωργιάδη

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου 2022, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Μαρία Καναβάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αφιέρωμα στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου

Η Συμφωνική  Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, ένα αφιέρωμα στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.  

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στον Α΄ Κύκλο Κινητικότητας 2022Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4440/2016, ότι ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στον A' Κύκλο Κινητικότητας 2022, για την κάλυψη των υπηρεσιακών του αναγκών.
Για την υποβολή των αιτημάτων μετάταξης ή απόσπασης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν με τους κωδικούς TAXISNET, έως την Κυριακή 17 Απριλίου 2022, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών: https://hr.apografi.gov.gr/login.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 11-4-2022

      Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου)  την Δευτέρα  11     Απριλίου   2022  και  ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 (ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), την αριθμ. πρωτ. 69.472/24-9-2021 (ΑΔΑ: ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5) 643η Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και το ΦΕΚ 1547/05-4-2022 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2011-04-2022.pdf

Στα σημαντικά έργα της ΔΕΥΑΗ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Τις  εργασίες κατασκευής νέων δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Κορώνη Μαγαρά και Νέα Αλικαρνασσό, καθώς και τα υδρευτικά έργα στις Μεσαμπελιές που εκτελούνται από την ΔΕΥΑΗ, επιθεώρησε το πρωί της Πέμπτης 7 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Επιχείρησης Γιώργο Βουρεξάκη.

Αποκτά δώδεκα καινούργια δίκυκλα για τις υπηρεσίες του o Δήμος Ηρακλείου

Τη σύμβαση για την απόκτηση δώδεκα δικύκλων, υπέγραψαν την Πέμπτη 7 Απριλίου η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας. Πρόκειται για οχήματα που θα ενισχύσουν διάφορες υπηρεσίες του Δήμου και κυρίως τη Δημοτική Αστυνομία. Το κόστος της απόκτησής τους θα καλυφθεί από ίδιους πόρους.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον ΓΓ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, το μεσημέρι της Τρίτης 5 Απριλίου, στο γραφείο του στη Λότζια με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μανόλη Κουτουλάκη.  

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 09/04/2022 από 09:30 – 14:00 )

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 09/04/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:30 έως τις 14:00. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία διοργανώνει  ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και  την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Εθελοντισμού.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία αφιερωμένη στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία με διάσημους σολίστ

Η Τέχνη ενώνει τον κόσμο!  Οι δυο κορυφαίες βιολονίστριες, η Ουκρανή Ντιάνα Τιστσένκο και η Ρωσίδα Αλένα Μπάεβα, μάγεψαν το κοινό στο ΠΣΚΗ το βράδυ του Σαββάτου 2 Απριλίου, σε μια συναυλία αφιερωμένη στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, στην οποία συνέπραξαν οι διάσημοι σολίστ Σάντα Βίζινε (βιόλα), Νόρα Ρομανώφ – Σβάρτσμπεργκ (βιόλα), Κιρίλ Ζλότνικοφ (τσέλο), Φένιο Λάσζλο (τσέλο) και Μιχαήλ Λίφιτς (πιάνο).  Παρευρεύθηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Στέλα Καλογεράκη - Αρχοντάκη κ.ά.

Ξεκινούν εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους του Δήμου Ηρακλείου

Υπεγράφη  το πρωί της Δευτέρας 4 Απριλίου  από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό ,παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, η πρώτη από τις δέκα συνολικά συμβάσεις για την ασφαλτόστρωση φθαρμένων δρόμων που βρίσκονται στο Δήμο Ηρακλείου.

Στην τελετή ονοματοδοσίας του αεροπλάνου της TUI o Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην τελετή ονοματοδοσίας του νέου αεροπλάνου της TUI, το οποίο ονομάστηκε συμβολικά «Ηράκλειο» συμμετείχε το πρωί της Δευτέρας 4 Απριλίου 2022 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο  Αναπτυξιακού Προγραμματισμού –Ψηφιακού Μετασχηματισμού - Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου & Τουρισμούκ. Γιώργο  Σισαμάκη

4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων – Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τον Δήμο Ηρακλείου

Με αφορμή την 4η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ο Δήμος Ηρακλείου παρουσίασε τις δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα αδέσποτα ζώα, σε συνέντευξη τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια.

Συνέντευξη τύπου για το RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2022: «Η συνεργασία όλων των αρμοδίων κάνει τον αγώνα του Ηρακλείου από τους καλύτερους της χώρας»

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του φετινού RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2022 πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 4 Απριλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.  Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Απριλίου, στις 10 το πρωί, με αφετηρία και τερματισμό στο Παγκρήτιο Στάδιο.  Πρόκειται για την ένατη φορά που διοργανώνεται στο Ηράκλειο.

Με πασχαλινό origami ολοκληρώνονται οι εκπαιδευτικές δράσεις του Απριλίου στο πατάρι της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Ολοκληρώνονται το ερχόμενο Σάββατο 9 Απριλίου οι εκπαιδευτικές δράσεις, οι οποίες διοργανώνονται στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης με πρωτοβουλία της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.  Η τελευταία δράση του Απριλίου έχει και αυτή τα χρώματα της Πασχαλιάς με τη συμμετοχή παιδιών από 5 έως 8 ετών.

Κλειστό το Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων λόγω μετεγκατάστασης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων θα παραμείνει κλειστό από την Τετάρτη 6/4/2022 έως την Τετάρτη 13-4-2022 λόγω μετεγκατάστασης του σε νέο χώρο στην παλιά λαχαναγορά δίπλα από την δημοτική αστυνομία

Η ζωγράφος Μαρία Φιλοπούλου στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Μια ξεχωριστή ξενάγηση «στο Κελί» της ζωγράφου Μαρία Φιλοπούλου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 05/04/2022

Την Τρίτη 05 Απριλίου 2022 και ώρα 13.00  θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή  στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Με επιτυχία οι διήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για την ανακύκλωση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις τις οποίες διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, το πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης (18 Μαρτίου).

Στην έναρξη του «Κυνηγιού του Θησαυρού» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην έναρξη του 19oυ «Κυνηγιού του Θησαυρού», η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 3ης Απριλίου 2022, στο αίθριο της Λότζια, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός,  συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρο της ΔΗΚΕΗ Ρένα Παπαδάκη.

Στην τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ζίου Ζίτσου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ζίου Ζίτσου Κ21, Κ18, Κ16, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια, το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Απριλίου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά και την Αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη.  

Συνεχίζεται η αναβάθμιση του Παγκρητίου Σταδίου – Δύο σημαντικές συμβάσεις υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης

Δύο πολύ σημαντικές προγραμματικές συμβάσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση του Παγκρητίου Σταδίου υπέγραψαν το πρωί του Σαββάτου 2 Απριλίου 2022, στην αίθουσα τύπου του Σταδίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσία του Αντιδημάρχου Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2023 Νίκου Ταμπακάκη.

Εντυπωσιάζει η νέα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Ένα ακόμη κομβικό έργο της Δημοτικής Αρχής ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε προς χρήση στους Δημότες . Πρόκειται για την ανάπλαση της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου η οποία συμπληρώνει τον σχεδιασμό για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Απριλίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Απριλίου 2022, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Καραντινός. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σημαντικές συναντήσεις στην Αθήνα για τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ

Σημαντικές συναντήσεις σε υπουργεία στην Αθήνα είχε την Τετάρτη 30 και την Πέμπτη 31 Μαρτίου ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμο Σενετάκη.

Τα προβλήματα των ατόμων με οπτική αναπηρία στο επίκεντρο συνάντησης στη Λότζια

Συνάντηση με την  Διοικήτρια και Πρόεδρο του Δ.Σ του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), Σοφία Χαμονικολάου είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Μαρτίου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ενδιαφέρουσες παραγωγές στο πρόγραμμα του διαδικτυακού καναλιού πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture για τον Απρίλιο

Τέσσερις νέες και πολύ ενδιαφέρουσες παραγωγές περιλαμβάνει το πρόγραμμα του διαδικτυακού καναλιού πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture για τον μήνα Απρίλιο  

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 04-4-2022

 

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση δια περιφοράς την Δευτέρα  04  Απριλίου   2022 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, την από 30-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 75/30-3-2020) άρθρο 43 παρ. 1 και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα  της Ημερήσιας Διάταξης:

https://we.tl/t-7vL0sJnhdE

Αρχεία

Ημερίδα επικοινωνίας και ενημέρωσης επί ευκαιριών επιχειρηματικής συνεργασίας με Ουγγρικές εταιρείες και φορείς

H A.E. ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κ. Erik Haupt, και ο επίτιμος πρόξενος της Ουγγαρίας στην Κρήτη κ. Περίανδρος Επιτροπάκης, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, και ώρα 17:30 στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis, Υγείας 2, Ηράκλειο, στην ημερίδα επικοινωνίας και ενημέρωσης επί ευκαιριών επιχειρηματικής συνεργασίας με Ουγγρικές εταιρείες και φορείς, που υποστηρίζονται από προγράμματα χρηματοδότησης.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιασθούν:

1. Τα χρηματοδοτικά προγράμματα υποστήριξης εμπορικών συνεργασιών Ουγγρικών επιχειρήσεων με την Ελλάδα και τρίτες χώρες από την ΕΧΙΜ Bank και τον Ουγγρικό Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (HEPA)

2. Οι εξελίξεις και τα επιτεύγματα Ουγγρικών επιχειρήσεων στους τομείς:

i. Περιβάλλον / Διαχείριση Υδάτων και Αποβλήτων
ii. Έξυπνες πόλεις / Κυκλοφοριακό / Ηλεκτροκίνηση / Internet of Things
iii. Έξυπνες Καλλιέργειες & Βελτιστοποίηση Παραγωγής
iv. Φωτισμός / Έξυπνη διαχείριση & εξοικονόμηση ενέργειας / Metering

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει κοκτέιλ, στην διάρκεια του οποίου θα μπορούν οι παρευρισκόμενοι να έχουν περισσότερες πληροφορίες, καθώς και να προγραμματιστούν επιμέρους συναντήσεις με ενδιαφερόμενους.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η ΕΣΔΑΚ.

Πρόσκληση ανάρτησης σχετικά με την κύρωση τμήματος οδού ως δίκτυο κοινόχρηστων χώρων του οικισμού Βασιλειές

 

Η Δ/νση Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου, καλεί τους ενδιαφερόμενους για την κύρωση τμήματος οδού του Οικισμού Βασιλειές, του Δήμου Ηρακλείου, ως δίκτυο κοινόχρηστων χώρων, να προσέλθουν  στην Υπηρεσία μας  (γραφείο 212), από την Παρασκευή  05-04-2022 και για 20 ημέρες προκειμένου να λάβουν γνώση,  του τοπογραφικού Διαγράμματος που συνοδεύει την με αρ. 51/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου. Η κύρωση του αποτυπωμένου,  στο διάγραμμα αυτό, κοινόχρηστου χώρου (οδού), εντός ορίων του οικισμού Βασιλειές   του Δήμου Ηρακλείου, γίνεται σύμφωνα  με το άρθρο 35 του Ν3937/2011 (ΦΕΚ 60/Α/2011)  και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν εντός 20 ημερών από την τελευταία Δημοσίευσή της στις Εφημερίδες, στην Υπηρεσία μας στοιχεία για την διόρθωση τυχόν σφαλμάτων ή την συμπλήρωση ελλείψεων της αποτύπωσης του παραπάνω κοινόχρηστου χώρου.»

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει  τους δημότες ότι στο πλαίσιο εργασιών που γίνονται για την ενίσχυση της δεξαμενής Δ6 της Φορτέτσας με νερό και από το Φράγμα Αποσελέμη, ενδεχομένως να παρουσιαστούν την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 και την Παρασκευή 1η Απριλίου 2022, προβλήματα διανομής στις παρακάτω περιοχές:

Πρόσκληση ανάρτησης σχετικά με την κύρωση τμήματος οδού ως δίκτυο κοινόχρηστων χώρων του οικισμού Κάμπος Αγίου Σύλλα

 

Η Δ/νση Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου, καλεί τους ενδιαφερόμενους για την κύρωση τμήματος οδού του Οικισμού Κάμπος Αγίου Σύλλα, του Δήμου Ηρακλείου, ως δίκτυο κοινόχρηστων χώρων, να προσέλθουν  στην Υπηρεσία μας  (γραφείο 212), από την Παρασκευή  05-04-2022 και για 20 ημέρες προκειμένου να λάβουν γνώση,  του τοπογραφικού Διαγράμματος που συνοδεύει την με αρ. 50/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου. Η κύρωση του αποτυπωμένου,  στο διάγραμμα αυτό, κοινόχρηστου χώρου (οδού), εντός ορίων του οικισμού Κάμπος Αγίου Σύλλα   του Δήμου Ηρακλείου, γίνεται σύμφωνα  με το άρθρο 35 του Ν3937/2011 (ΦΕΚ 60/Α/2011)  και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν εντός 20 ημερών από την τελευταία Δημοσίευσή της στις Εφημερίδες, στην Υπηρεσία μας στοιχεία για την διόρθωση τυχόν σφαλμάτων ή την συμπλήρωση ελλείψεων της αποτύπωσης του παραπάνω κοινόχρηστου χώρου.»

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με το νέο Διοικητή της ΣΕΑΠ

Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Διοικητή της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) Ταξίαρχο Στέφανο Σίμο είχε στο γραφείο του στη Λότζια το πρωί της Τετάρτης 30 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Διήμερο εκδηλώσεων για την ανακύκλωση στη Λότζια και στο Πάρκο Γεωργιάδη

Διήμερο εκδηλώσεων  διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, για τους μικρούς και μεγάλους «φίλους της ανακύκλωσης». Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ανακύκλωσης (18 Μαρτίου) και θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 01/04 στη Λότζια και το Σάββατο 02/04 στο Πάρκο Γεωργιάδη, από τις 11:00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ.,  με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Ξεκινά η αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό του Σεπτεμβρίου σε σχολεία και δημοτικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου

Υπεγράφη το πρωί της Τρίτης 29 Μαρτίου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό ,η σύμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε Δημοτικά και Σχολικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου από τον σεισμό του περασμένου Σεπτεμβρίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Διακοπή υδροδότησης την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 για αποκατάσταση ζημιάς

                                                                                              

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 29-03-2022

 

 

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία στον κεντρικό αγωγό του Θραψανού,  θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 γενική διακοπή υδροδότησης (του αγωγού).

 

           Οι περιοχές που θα επηρεασθούν είναι οι:

-ΦΟΡΤΕΤΣΑ

-ΜΕΣΣΑΜΠΕΛΙΕΣ

-ΚΝΩΣΟΣ (ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ)

-ΒΛΥΧΙΑ

 

Η ζημία εκτιμάται θα αποκατασταθεί αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας.  

Περισσότερες πληροφορίες επί της διανομής του νερού δίνονται καθημερινά καλώντας στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση).

Ένα ακόμη φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια από τον Δήμο Ηρακλείου προς τον Ουκρανικό λαό - Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Συνεχίζεται το κύμα αλληλεγγύης από τους δημότες του Ηρακλείου που συμμετέχουν στην συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Ένα ακόμη φορτηγό με είδη πρώτης ανάγκης έφυγε από το Ηράκλειο και μέσω της Ουκρανικής Πρεσβείας θα προωθηθούν στα Ουκρανικά σύνορα και από εκεί σε πόλεις της Ουκρανίας. Πρόκειται για την δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Δήμο Ηρακλείου.

Προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου Ηρακλείου

Στην υπογραφή συμβάσεων για την προμήθεια μέσων προστασίας των εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου με στόχο την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού , προχώρησε η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη. Πρόκειται για προμήθεια υλικών ατομικής προστασίας όπως μάσκες , αντισηπτικά και γάντια.

Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης για τον Θεόφιλο στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 28 Μαρτίου 2022 τα εγκαίνια της έκθεσης « “απ' τη μεριά των σοφών και των τρελών”: Αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων / Παράρτημα Βόλου, το Μουσείο Tériade - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη της Μυτιλήνης και το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Μεγάλη συναυλία στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου για την στήριξη των θυμάτων του πολέμου - Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Το Ηράκλειο δείχνει εμπράκτως ότι η Τέχνη ενώνει»

Μια πολύ σημαντική συναυλία για την στήριξη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία, διοργανώνει το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 21.00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».

RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 Παιδικός Αγώνας 1.100μ – 5 και 10 χλμ Τρέχοντας και Βαδίζοντας στο παραλιακό μέτωπο

O Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Κρήτης με συνδιοργανωτές την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ και το ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, μεγάλο χορηγό την ERGO Ασφαλιστική  και τοπικούς  χορηγούς  τα Super Market  Χαλκιαδάκης, τις Μινωικές Γραμμές και το Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, διοργανώνουν και φέτος τον αγώνα RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ την Κυριακή 10 Απριλίου.

Επιστρέφει το «Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού» την Κυριακή 3 Απριλίου

Tο «Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού» επιστρέφει στο Ηράκλειο την Κυριακή 3 Απριλίου.  Συγκεκριμένα, η νικήτρια ομάδα του έτους 2020 «Φτεροπόδαροι» , με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, της ΔΗΚΕΗ και της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνει το 19ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Ηρακλείου, το οποίο έχει τίτλο «ΤΟ ΤΖΙΒΑΕΡΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ».

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Μαρτίου στη Λότζια, η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα Αmrit Lugun ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κρήτη.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Χρήστο Σπίρτζη και Παύλο Πολάκη στη Λότζια

Τα προβλήματα που υπάρχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο γραφείο του στη Λότζια το πρωί της Δευτέρας 28 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη και Παύλο Πολάκη, οι οποίοι πραγματοποιούν περιοδεία στην Κρήτη, καταθέτοντας τις προτάσεις τους στους τομείς της ανάπτυξης, της οικονομίας και της υγείας .

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 02/04/2022 από 09:30 – 14:00 )

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 02/04/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:30 έως τις 14:00.

«Πάπυροι και Περγαμηνές»: Μια ξεχωριστή ξενάγηση στο εργαστήριο συντήρησης παλαιτύπων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης έρχεται στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Μια ξεχωριστή ξενάγηση στο εργαστήριο συντήρησης παλαιτύπων  της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης έρχεται στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture! Η on line πρεμιέρα της ξενάγησης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 στις 21:15 στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/F1fEh4S73_k ενώ αμέσως μετά την πρώτη προβολή του θα παραμείνει διαθέσιμο, on demand, στη ζώνη θέασης «Οι Θησαυροί της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης».

'Ο Στυλιανός Σ. Χαρκιανάκης Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας συναντά τον Νίκο Χ. Γιανναδάκη' - Εκδήλωση στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Που αλλού; Από τον αγαπημένο τους χώρο, αυτόν της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης». Τις μέρες αυτές, του Ευαγγελισμού, της μεγάλης Γιορτής, συναντώνται ξανά εκεί.

Με αφιέρωμα στο Πάσχα συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές δράσεις στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Με αφιέρωμα στο Πάσχα συνεχίζονται το ερχόμενο Σάββατο 2 Απριλίου οι εκπαιδευτικές δράσεις στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, οι οποίες πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.  Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και στις οικογένειες τους.

Η Ουκρανή Ντιάνα Τιστσένκο και η Ρωσίδα Αλένα Μπάεβα, ΜΑΖΙ, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Μια συναυλία ιδιαίτερης σημασίας και με υψηλότατο συμβολισμό, προετοιμάζεται για το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του ΠΣΚΗ.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον διευθυντή και αντιπροσωπεία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου

Συνάντηση με τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου Κώστα Βαρβεράκη καθώς και με  αντιπροσωπεία του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών, είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Μαρτίου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 30/03/2022 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή στην αίθουσα του  Δ.Σ. με θέματα που θα βρείτε  παρακάτω

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το τριήμερο 25-26-27 Μαρτίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο 25-26-27 Μαρτίου 2022, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Κώστας Βαρδαβάς. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Η σημαντική έκθεση « “απ' τη μεριά των σοφών και των τρελών”: Εικαστικό αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ» έρχεται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων / Παράρτημα Βόλου που είχε και την αρχική παραγωγή της, το Μουσείο Tériade - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη της Μυτιλήνης και το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, διοργανώνει τη θεματική έκθεση « “απ' τη μεριά των σοφών και των τρελών”: Αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ», με τη συμμετοχή 80 και πλέον διακεκριμένων Ελλήνων εικαστικών, πλαισιωμένων από έναν πρωτότυπο μικρό πυρήνα έργων του Θεόφιλου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 στις 20.00 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Θα προηγηθεί στις 18.00 η προβολή του ντοκιμαντέρ του Λάκη Παπαστάθη για τον Θεόφιλο στη αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Οι δράσεις του Συλλόγου «Στόχος -Πρόληψη» στο Ηράκλειο στο επίκεντρο συνάντησης στο Δήμο Ηρακλείου

Συνάντηση με την αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Εταιρείας Πρόληψης και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου  «Στόχος -Πρόληψη» Λίτσα Ζαχαράκη, είχε η  Αντιδημάρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη.

Συναυλία αφιερωμένη στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Μία μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, έρχεται στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 26/03/2022 από 09:30 – 14:00 )

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26/03/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Ξεκινά άμεσα η λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ηλικιωμένων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου

Η παράδοση του κτιρίου, στο οποίο θα στεγαστεί το ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ της 1ης Δημοτικής κοινότητας , πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 22 Μαρτίου στο Γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στη Λότζια

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού - Τα έργα της ΔΕΥΑΗ

Η ανθρώπινη ζωή και η αρμονική λειτουργία του περιβάλλοντος, συνδέονται απολύτως με τους υδάτινους πόρους της γης. Η ανάδειξη της σημασίας του νερού, ως ύψιστου κοινωνικού αγαθού, αποτελεί διαρκή αναγκαιότητα, καθώς η κλιματική αλλαγή έχει επιπτώσεις σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκθεση «Εύζωνες» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 20 Μαρτίου  η έκθεση «Εύζωνες» που διοργάνωσαν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και η ΑΜΚΕ «ΦΕΡΜΕΛΗ» - Όμιλος Ανάδειξης της πολιτιστικής, καλλιτεχνικής και εθνικής μας κληρονομιάς.

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς και ο Βασίλης Κώστας στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου με το «The Soul of Epirus»

«The Soul of Epirus», η μουσική συνάντηση δυο κορυφαίων μουσικών της Ηπείρου, του Πετρολούκα Χαλκιά και του Βασίλη Κώστα,  ένας «διάλογος» ανάμεσα στο κλαρίνο και το λαούτο έρχεται στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture!

Συνεχίζονται το Σάββατο 26 Μαρτίου οι εκπαιδευτικές δράσεις στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Συνεχίζονται και το ερχόμενο Σάββατο 26 Μαρτίου οι εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και για τις οικογένειες τους, στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης με πρωτοβουλία της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου παρευρέθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου από την Παρασκευή 18 ως την Τρίτη 22 Μαρτίου – Συνεχίζονται οι υπηρεσίες street work από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που προβλέπονται για τις επόμενες μέρες, το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα είναι ανοιχτό από το απόγευμα της Παρασκευής 18/03/2022  έως και την  Τρίτη 22/03/2022.

Τοποθετούνται νέες μπασκέτες και αθλητικός εξοπλισμός σε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου

Υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 18 Μαρτίου, στη Λότζια, η σύμβαση για την προμήθεια εξοπλισμού γηπέδων και αστικού εξοπλισμού σε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμος Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης

 

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης, που έχει καθιερωθεί στις 18 Μαρτίου,  ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς δήλωσε: «Ο Δήμος Ηρακλείου υλοποιεί τα τελευταία χρόνια μια σειρά έργων και πρωτοβουλιών για την προώθηση της ανακύκλωσης, καθώς και για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με το πολύ σημαντικό αυτό θέμα. Επιδιώκουμε η ανακύκλωση να καθιερωθεί ως τρόπος ζωής και μέρος της καθημερινότητας των δημοτών. Σταθερός μας στόχος είναι να γίνει το Ηράκλειο μια φιλική προς το περιβάλλον πόλη, εφαρμόζοντας ένα σύγχρονο και κυρίως αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων».

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαρτίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 19 - 20 Μαρτίου 2022, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης Βασιλάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 21-3-2022

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση δια περιφοράς την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, την από 30-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 75/30-3-2020) άρθρο 43 παρ. 1, και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2021-03-2022.pdf

Αρχεία

Ολοκληρώνεται η Έκθεση «Εύζωνες» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Με αφορμή την ολοκλήρωση της σημαντικής έκθεσης «Εύζωνες» που συγκέντρωσε πλήθη φιλότεχνων επισκεπτών κάθε ηλικίας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της, στην εμβληματική Βασιλική του Αγίου Μάρκου, θα πραγματοποιηθεί επίσημη παρουσίαση και ξενάγηση από την επιμελήτρια της έκθεσης Ίριδα Κρητικού την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 στις 10.30.

Σημαντικές συναντήσεις με Υπουργούς είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Σειρά σημαντικών συναντήσεων με Υπουργούς πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, την Τετάρτη 16 Μαρτίου στην Αθήνα.

Eνημερωτική συνάντηση – συνέντευξη τύπου (Media Breakfast) για το έργο «KAIRÓS, Heritage as Urban Regeneration», «Η Πολιτιστική Κληρονομιά ως Αστική Αναζωογόνηση».

Ο Δήμος Ηρακλείου πραγματοποίησε την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, ενημερωτική συνάντηση – συνέντευξη τύπου (Media Breakfast) για το έργο «KAIRÓS, Heritage as Urban Regeneration», «Η Πολιτιστική Κληρονομιά ως Αστική Αναζωογόνηση».

Ανακοίνωση για Δημοτικό Ιατρείο – 4η ΤΟΜΥ

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι  το Δημοτικό Ιατρείο - 4η ΤΟΜΥ , θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 18 Μαρτίου, λόγω εκπαίδευσης του προσωπικού. Τα προγραμματισμένα ραντεβού έχουν μεταφερθεί. Η μονάδα θα λειτουργεί κανονικά από την Δευτέρα 21 Μαρτίου.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τους εργαζομένους στο Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά & ΚΕΜ Δήμου Ηρακλείου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 14 Μαρτίου 2022, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:

Νέα ιστοσελίδα και social media για τις υιοθεσίες αδέσποτων ζώων στον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, θέτοντας ως προτεραιότητα την ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών για το νέο Νόμο 4830/2021 για την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων και το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, προχώρησε στη δημιουργία μιας  νέας ιστοσελίδας, με πληροφορίες και οδηγίες για το ευρύ κοινό και τους ιδιοκτήτες και αναδόχους ζώων.

Πιλοτική έρευνα των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου

Έρευνα με σκοπό τη διερεύνηση των αναγκών (κοινωνικών και υγείας) των κατοίκων της 2ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου, ξεκινά η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου. Η έρευνα πρόκειται να πραγματοποιηθεί πιλοτικά, στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων για τη δημόσια υγεία και την παροχή υποστήριξης σε δημότες που το έχουν ανάγκη.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, σε συνεδρίασή του τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, αποφάσισε ομόφωνα να εκδόσει το παρακάτω ψήφισμα:

 

Στην Αθήνα για συναντήσεις με τον Υπουργό Ναυτιλίας και τον Υφυπουργό Υποδομών ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην Αθήνα για σημαντικές συναντήσεις θα βρίσκεται την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Ουκρανικό λαό

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έφτασε η πρώτη παρτίδα της ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου και τη συνδρομή της Ουκρανικής Κοινότητας στο Ηράκλειο, για τον λαό της Ουκρανίας. Τα είδη πρώτης ανάγκης θα προωθηθούν μέσω της Ουκρανικής Πρεσβείας  προς τα Ουκρανικά σύνορα, τα οποία στη συνέχεια θα διανεμηθούν στο εσωτερικό της χώρας.  

Προβλήματα υδροδότησης σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου λόγω βλάβης

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι λόγω βλάβης του αντλητικού συγκροτήματος στη γεώτρηση της Φανερωμένης, ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης σήμερα,  Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022,  στις τοπικές κοινότητες :

- Κερασίων

- Αυγενικής

- Σίβας

- Βενεράτου

Υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης της περιοχής της Κρήνης Μοροζίνι

Υπεγράφη την Τετάρτη 9 Μαρτίου μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του αναδόχου, η σύμβαση για την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης για την ευρύτερη περιοχή της Κρήνης Μοροζίνι.

Ο Μιχάλης Σταυρακάκης και το «Σχήμα Δις Τρόπον» παρουσιάζουν την παράσταση «Στου κύκλου τα γυρίσματα» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Ο Μιχάλης Σταυρακάκης και το «Σχήμα Δις Τρόπον» έρχονται στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture με την μουσική παράσταση «Στου κύκλου τα γυρίσματα».

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές δράσεις στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Το πρόγραμμα του Σαββάτου 19 Μαρτίου

Συνεχίζονται και το ερχόμενο Σάββατο 19 Μαρτίου οι εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά όλων των ηλικιών και για τις οικογένειες τους, στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης με πρωτοβουλία της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 19/03/2022 από 09:30 – 14:00 )

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19/03/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Υποβολή Καλλιτεχνικών Προτάσεων για τα Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου ανοίγει τη διαδικασία υποβολής καλλιτεχνικών προτάσεων για τα Φεστιβάλ του Δήμου για το έτος 2022. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κατατίθενται ηλεκτρονικά  μέχρι και την Πέμπτη 24 Μαρτίου.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής   δια περιφοράς  με θέματα που θα βρείτε  παρακάτω

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 12-13 Μαρτίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 12 - 13 Μαρτίου 2022, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιάννης Αναστασάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ντοκιμαντέρ έκθεσης «ΕΥΖΩΝΕΣ» - Παράταση διαρκείας της έκθεσης έως και τις 20 Μαρτίου 2022

Η Ιστορική και εικαστική έκθεση «ΕΥΖΩΝΕΣ» συνεχίζεται στο Ηράκλειο κερδίζοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην έκθεση ζωγραφικής με έργα προσφύγων στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 10 Μαρτίου, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με έργα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων προσφύγων –αποκλεισμένων στην Ελλάδα από Αφγανιστάν, Υεμένη, Ιράν, Κονγκό, Συρία και Καμερούν.  

Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και για τις οικογένειες τους, διοργανώνουν από το Σάββατο 12 Μαρτίου η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. και το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στο καλαίσθητο πατάρι του βιβλιοπωλείου.

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου μέχρι και την Κυριακή 13 Μαρτίου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που βρίσκονται σε εξέλιξη, το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα είναι ανοιχτό από την Πέμπτη 10/03/2022 έως και την Κυριακή 13/03/2022.

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός στον Δήμο Ηρακλείου

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι σύμφωνα και με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. από σήμερα Τετάρτη 09/03/2022 έως Κυριακή  13/03/2022 προβλέπονται βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις & ισχυρός παγετός στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Πρόσκληση για αυτοψία υπόδειξης ορίων ακινήτων σε τμήματα των οδών Σήφακα, Στράβωνος, Καστοριάς και Αδαμάκη του Δήμου Ηρακλείου

Προκειμένου να προβούμε στη σύνταξη πράξεων προσκυρώσεως, ρυμοτομήσεως και αναλογισμού αποζημιώσεως, όπως ορίζεται από τις διατάξεις του από 17-7-1923 Ν. Δ/τος (ΦΕΚ 228/Α/16-8-1923), για την εφαρμογή του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της πόλεως Ηρακλείου, καλούμε τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, όπως ειδικότερα περιγράφεται παρακάτω, για την υπόδειξη των ορίων των ιδιοκτησιών τους:

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τον λαό της Ουκρανίας από το Δήμο Ηρακλείου

Συνεχίζεται στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Δήμο Ηρακλείου για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα τα είδη που συγκεντρώνονται σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ουκρανίας είναι:

Έκθεση ζωγραφικής με έργα προσφύγων στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και την οργάνωση «Love Without Borders» διοργανώνουν στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης έκθεση ζωγραφικής με έργα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων προσφύγων –αποκλεισμένων στην Ελλάδα από Αφγανιστάν, Υεμένη, Ιράν, Κονγκό, Συρία και Καμερούν.  

Μαθητές έστειλαν μηνύματα ειρήνης

Με μηνύματα ειρήνης «πλημμύρισαν» τη Λότζια μικροί μαθητές που επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό .

Γίνε Εθελοντής στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της παγκόσμιας αγωνιστικής ποδηλασίας, 10 χρόνια μετά, με την αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου.  

Άδραξε την ευκαιρία για να γίνεις μέρος ακόμα μίας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης στη χώρα μας και να προσφέρεις στην όσο το δυνατόν αρτιότερη διεξαγωγή της.  

Με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία ξεκίνησε τη λειτουργία του ο σταθμός της Περιφέρειας Κρήτης για την καταγραφή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Ηράκλειο.

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου σταθμού καταγραφής ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας έγινε την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 στην  λεωφόρο Δημοκρατίας στο Ηράκλειο.

Οι δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Σειρά δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου.

Το πρωί της Τρίτης 8 Μαρτίου  εργαζόμενες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου-«Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών», μοίρασαν έξω από τη Λότζια, φυλλάδια για τη βία κατά των γυναικών καθώς και ενημερωτικό υλικό για την υποστήριξη που παρέχεται στις γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας και χρειάζονται βοήθεια.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με το νέο διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης

Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης , Αρχιπύραρχο Γιώργο Τσικαλά, είχε το πρωί της Τρίτης 8 Μαρτίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Μαρίνου Παττακού .

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 12/03/2022 από 09:30 – 14:00 )

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12/03/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:30 έως τις 14:00.

«Η Φυλλάδα του Γαδάρου» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Το θεατρικό αναλόγιο "Η Φυλλάδα του Γαδάρου" έρχεται στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture. Την on line πρεμιέρα μπορείτε να παρακολουθήσετε την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 στις  21:15 στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/U0e0oIxIbxo ενώ αμέσως μετά θα παραμείνει διαθέσιμη on demand στη ζώνη θέασης «Τη Γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική»!

Ο επικήδειος του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον Κώστα Γραμματικάκη

O επικήδειος λόγος που εκφώνησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για τον Κώστα Γραμματικάκη, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022:

Ξεκίνησε η αξοποίηση των ελαιόδεντρων του Δήμου Ηρακλείου από τους ωφελούμενους του ΚΕΘΕΑ – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Στηρίζουμε τα παιδιά του ΚΕΘΕΑ και τους συμπολίτες μας που μας χρειάζονται»

Ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα η καλλιέργεια των ελαιόδεντρων του Δήμου Ηρακλείου από τους ωφελούμενους του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων - «Αριάδνη». Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με το ΚΕΘΕΑ - «Αριάδνη», για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων.

Σύσκεψη και Αυτοψία για τους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες - Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Είμαι βέβαιος ότι η διοργάνωση θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας»

Στη σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν το 2023 στο Ηράκλειο, συμμετείχε το πρωί του Σαββάτου 5 Μαρτίου 2022 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ψηφιακή παρουσίαση έκθεσης «ΕΥΖΩΝΕΣ» - Πήρε παράταση η έκθεση έως και τις 20 Μαρτίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η ιστορική και εικαστική έκθεση «ΕΥΖΩΝΕΣ» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου Ηράκλειο. Μάλιστα λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, καθώς περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι την έχουν επισκεφτεί ήδη, αποφασίστηκε η Έκθεση να πάρει παράταση έως και τις 20 Μαρτίου 2022.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε μια ψηφιακή ξενάγηση στην Έκθεση από την

επιμελήτριά της, Ίριδα Κρητικού: https://youtu.be/YXr2JbZBbk4

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 8-3-2022

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 και ώρα 11.00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, σύμφωνα με τις Εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών με αριθ.643/24-9-2021 και την απόφαση με αριθ.Δ1α/Γ.Π.οικ.11974, ΦΕΚ 891/τεύχος Β΄/25-2-2022, άρθρο 1 : (Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό των επτά ατόμων, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο τρίμηνο τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων),  προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω. 

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Εξειδίκευση πίστωσης για την προμήθεια ενός ασημένιου εγκολπίου προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ Ευγενίου κατά την ενθρόνιση του, έπειτα από τη με αρ.86/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία εγκρίθηκε η εν λόγω δαπάνη.

2. Εξειδίκευση πίστωσης για την μετακίνηση του Δημάρχου Ηρακλείου στην Αθήνα, την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 με επιστροφή την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, έπειτα από τη με αρ.8/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία εγκρίθηκε η εν λόγω δαπάνη.

3. Εξειδίκευση της πίστωσης της προμήθειας στεφανιών ποσού 1.288,20 € από τον Κ.Α 00.6443.001 του προϋπολογισμού  δαπανών έτους 2022.

4. Εξειδίκευση της δαπάνης διοργάνωσης της έκθεσης  με τίτλο: «Από τη μεριά των σοφών και των τρελών», αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ, του ΚΑ 00-6432.003 «Δαπάνες διοργάνωσης εικαστικών εκθέσεων στη Βασιλική Αγίου Μάρκου» του προϋπολογισμού δαπανών 2022, με ποσό 36.431,20 ευρώ.

5. Έγκριση   Διευκρινίσεων που ζητήθηκαν με την πράξης του 059/2022,  του ΣΤ΄ Κλιμακίου του  Ελεγκτικού Συνεδρίου στα πλαίσια  προσυμβατικού ελέγχου του με αρ.πρωτ.124052/2020 (Α.Α.ΕΣΗΔΗΣ:104368) διαγωνισμού συμφωνίας πλαισίου 36 μηνών για την «Προμήθεια Ανταλλακτικών & Επισκευών Οχημάτων Δήμου Ηρακλείου».

6. Πολυετής προγραμματισμός ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας διοίκησης 2023-2026. 

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Την υποστήριξη του στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στη διάρκεια της κινητοποίησης τους έξω από το κτίριο της Λότζια το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Μαρτίου, όπου συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι σε Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης απ’ όλη την Κρήτη, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις προσωπικού.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το τριήμερο 5-6-7 Μαρτίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο Σάββατο   - Κυριακή και Καθαρή Δευτέρα, 5-6-7 Μαρτίου 2022, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Στέλα Καλογεράκη - Αρχοντάκη . Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

«Τα εν οίκω … εν δήμω» - Διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα τρία θεματικά λευκώματα με την συλλογή έργων τέχνης του Δήμου Ηρακλείου

Στην έκδοση τριών θεματικών και ιδιαιτέρως φροντισμένων λευκωμάτων, μέσω των οποίων παρουσιάζεται ένα μεγάλο μέρος της συλλογής έργων τέχνης που έχει στην κατοχή του, προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου.

Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στη Λότζια

Συνάντηση με το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου είχε το πρωί της Πέμπτης 3 Μαρτίου στο γραφείο του στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΗ

 

Στην κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημοτικών Επιχειρήσεων  (Π.Ο.Ε.  Δ.Ε.Υ.Α.) συμμετέχουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΗ. Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημοτικών Επιχειρήσεων έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων σε όλες τις Δημοτικές Επιχειρήσεις , σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη προσωπικού. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 04-03-22 από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 μετά το μεσημέρι.

Τις παραπάνω ώρες  οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΗ δεν θα λειτουργούν.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τον λαό της Ουκρανίας από το Δήμο Ηρακλείου

Στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού της Ουκρανίας στέκεται ο Δήμος Ηρακλείου ο οποίος ξεκινά τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ανακοίνωση για Δημοτικό Ιατρείο – 4η ΤΟΜΥ

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι την  Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 το Δημοτικό Ιατρείο – 4η ΤΟΜΥ θα λειτουργήσει από τις 7 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι. Δεν θα λειτουργήσει τις απογευματινές ώρες.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Ηρακλείου - Οριοθετήθηκαν ως σεισμόπληκτες νέες περιοχές του Δήμου

Δεκτό έγινε από τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας το αίτημα του Δήμου Ηρακλείου για την κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης της Δημοτικής  Ενότητας Γοργολαϊνη , των Δημοτικών Κοινοτήτων 2ου Ανατολικού Διαμερίσματος ,  3ου Δυτικού Διαμερίσματος, 4ου Νότιου Διαμερίσματος , Βασιλειών , Βουτών, Δαφνών, Σκαλανίου και Σταυρακίων και των Δημοτικών Ενοτήτων Ηρακλείου, Νέας Αλικαρνασσού και Παλιανής , για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για Ουκρανία

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνιστά κατάφωρη παραβίαση των κανόνων διεθνούς δικαίου, με μοναδικό προηγούμενο – μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο-, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Τέτοια γεγονότα, εάν μείνουν αναπάντητα, δημιουργούν δυστυχώς νέα τάξη πραγμάτων με ολέθριες συνέπειες για την παγκόσμια κοινότητα. Καταρρίπτουν δεδομένα και αξίες για τις οποίες η ανθρωπότητα έχει χύσει αίμα.

Φωταγωγείται η Λότζια τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου για την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην Πανελλήνια Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τις Σπάνιες Παθήσεις, σε συνεργασία με το σύλλογο « "95" Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων,  η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 28 Φεβρουαρίου, το Δημαρχείο Ηρακλείου θα φωταγωγηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, συμβολικά με τα χρώματα του λογοτύπου της Ημέρας (πράσινο – μπλε – φούξια).

«The Swingin’ Cats» στο διαδυκτιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Οι «Swingin' Cats» μας προσκαλούν σε ένα μοναδικό live streaming party μέσα από το κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture!

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 05/03/2022 από 09:30 – 14:00

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 05/03/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

 

Προβλήματα παρουσιάζονται στη διανομή νερού στο κέντρο του Ηρακλείου και την περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κνωσσού λόγω εργασιών συντήρησης που εκτελούν συνεργεία της ΔΕΥΑΗ στη δεξαμενή ύδρευσης που βρίσκεται στην περιοχή Παπά-Τίτου.

Περισσότερες πληροφορίες επί της διανομής του νερού δίνονται καθημερινά καλώντας στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) .

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Δράσης στο πλαίσιο του έργου «Global Goals For Cities» (GG4C) - «Παγκόσμιοι Στόχοι για τις Πόλεις»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα (Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, η τρίτη (3η) συνάντηση της τοπικής ομάδας δράσης (Urbact Local Group) στο πλαίσιο του έργου «Global Goals for Cities» - (Παγκόσμιοι Στόχοι για τις Πόλεις).  Η συνάντηση ήταν ανοιχτή για το κοινό και αρκετοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 01/03/2022

Την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022 και ώρα 12.00 μ.μ.  θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή, δια ζώσης στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω. 

Ορκίστηκε η Δέσποινα Συγγελάκη

Ορκίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου, ενώπιον του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, η Δέσποινα Συγγελάκη η οποία καταλαμβάνει τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης «Ηράκλειο για Όλους»  Γιώργου Νιωτάκη, μετά την πρόσφατη δικαίωση της προσφυγής που είχε κάνει, από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου .

Πέντε νέες παραγωγές τον Μάρτιο στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture!

Παραδοσιακή αλλά και σύγχρονη μουσική, θέατρο και ντοκιμαντέρ περιλαμβάνουν οι πέντε πρεμιέρες που θα παρουσιάσει τον Μάρτιο το διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture.

Ο Σύλλογος Φίλων του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου στη Λότζια

Συνάντηση με το νεοσύστατο Σύλλογο Φίλων του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου είχε το πρωί της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου στο γραφείο του στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Φεβρουαρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Φεβρουαρίου 2022, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι o κ. Γιώργος Σισαμάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σύσκεψη για το open mall στο Ηράκλειο

Σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του open mall στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Ανδρέας Παπανδρέου της Λότζια. 

Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για ολόκληρο τον Δήμο Ηρακλείου

Την κήρυξη ολόκληρου πλέον του Δήμου Ηρακλείου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εξαιτίας των επιπτώσεων του σεισμού του Σεπτεμβρίου του 2021,  ζήτησε επισήμως την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022,  ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός από τον Περιφερειάρχη Κρήτης. Το συγκεκριμένο αίτημα έρχεται σε συνέχεια του αρχικού που είχε υποβάλλει ο Δήμος για κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και της ΔΕ Τεμένους λόγω ζημιών σε δημόσιες υποδομές.

Αυτοψία στις εργασίες σε δύο σχολικά συγκροτήματα πραγματοποίησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στ. Αρχοντάκη

Το 11o Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη προκειμένου να διαπιστώσει το αποτέλεσμα των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους των σχολείων από την  ΔΕΠΑΝΑΛ.

Η ανάδειξη της ενδοχώρας του Ηρακλείου στο επίκεντρο της τουριστικής στρατηγικής του Δήμου

Σειρά συναντήσεων με τα τοπικά συμβούλια και τους πολιτιστικούς συλλόγους  της ενδοχώρας του Δήμου Ηρακλείου ξεκίνησαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου «Ηράκλειο Μ.Α.Ε.» Νίκος Μπουνάκης. Στις συναντήσεις συμμετέχουν και το μέλος του Δ.Σ της «Ηράκλειο Μ.Α.Ε.» Δημήτρης Χρονάκης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Δέσποινα Διαλυνά.

Μάσκες Βενετσιάνικού Καρναβαλιού στολίζουν το κέντρο του Ηρακλείου

Με μάσκες Βενετσιάνικού Καρναβαλιού στολίστηκε το κέντρο του Ηρακλείου, ενόψει των Απόκριων. Τις μάσκες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης, κατασκεύασε ο Κώστας Παγωμένος και τις διαμόρφωσαν καλλιτεχνικά η Αννα Μαχαριανάκη και o  Μανόλης Αποστολάκης.

Την επιμέλεια του στολισμού έχει η ΔΗΚΕΗ.

Συνάντηση Αντιδημάρχων Δήμου Ηρακλείου με τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης

Σημαντικά θέματα που αφορούν κυρίως ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης έθεσαν στον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης  και Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Νίκο Χιωτάκη, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς και η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη, στη συνάντηση που είχαν μαζί του το πρωί της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2022.

Κλειστό την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου το ΚΕΠ Ν.Αλικαρνασσού

Κλειστό θα παραμείνει την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου το ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου  στη Νέα Αλικαρνασσό λόγω κρούσματος Covid -19 σε υπάλληλο της υπηρεσίας. Ο χώρος θα απολυμανθεί και το ΚΕΠ θα λειτουργήσει κανονικά από την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου.

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την χρήση των κοινόχρηστων χώρων

Ξεκίνησε για το έτος 2022 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Ηρακλείου. Όσοι δημότες Ηρακλείου επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κοινόχρηστο χώρο της πόλης , έχουν υποχρέωση πριν κάνουν χρήση να υποβάλλουν στο Δήμο την σχετική αίτηση έως 31/3/2022.

Μαθητές και καθηγητές προγράμματος του Erasmus στη Λότζια

Τους μαθητές και τους καθηγητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Preeti Language» υποδέχτηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»  την περασμένη εβδομάδα, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου με αφορμή την ενσωμάτωση των 7 φορέων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών στον ΟΦΥΠΕΚΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου εκφράζει κατά πλειοψηφία την αντίθεσή του στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υλοποιήσει το πλαίσιο διεύρυνσης και διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, με βάση τον νόμο 4685/2020. Νόμος ο οποίος, δίνει τη δυνατότητα αλλαγών χρήσης γης για εγκατάσταση ξενοδοχείων, λατομείων και κάθε άλλης επιχειρηματικής εκμετάλλευσης του περιβάλλοντος ακόμη και εντός προστατευόμενων περιοχών, με πιο χαρακτηριστική την εγκατάσταση ΑΠΕ.

Αλλαγές στην κυκλοφορία την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου εξαιτίας εργασιών στην Χανιώπορτα

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι στο πλαίσιο των εκτάκτων εργασιών ελέγχου και άρσης επικινδυνότητας κατάρρευσης δομικών υλικών της Χανιώπορτας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τελικά την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022,  θα υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στο σημείο (Χανιώπορτα).

Χρήστος Μόραλης - “Live in London” στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Με την συναυλία του Χρήστου Μόραλη συνεχίζονται οι προβολές στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture!

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 26/02/2022 από 09:30 – 14:00 )

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26/02/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 22/02/2022

Την Τρίτη 22/02/2022 στις 11.00 π.μ.θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή  με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για το έργο A2UFood

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τα επιτεύγματα του έργου «A2UFood Αποφευκτέα και Μη Τροφικά Υπολείμματα: Μια Ολιστική Προσέγγιση Διαχείρισης για Αστικές Περιοχές».

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Φεβρουαρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Φεβρουαρίου 2022, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Αριστέα Πλεύρη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τρίτη 22/02/2022 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Έργα σπουδαίων Ελλήνων συνθετών της διασποράς και κορυφαίων κλασικών για πρώτη φορά στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Μια ενδιαφέρουσα βραδιά μουσικής δωματίου, με τη συμμετοχή δύο καταξιωμένων μουσικών, της Δανάης Παπαματθαίου Μάτσκε και του Ούβε Μάτσκε, θα απολαύσει το κοινό του Ηρακλείου την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00 στην Αίθουσα Συναυλιών του ΠΣΚΗ.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 21-02-2022

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου)  την Δευτέρα 21     Φεβρουαρίου   2022  και  ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 (ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), την αριθμ. πρωτ. 69.472/24-9-2021 (ΑΔΑ: ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5) 643η Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και την ΔΙΔΑΔ/Φ.69/200/οικ.1333/31-1-2022, 73 to goη/2022 με ΑΔΑ: 9ΗΠΙ46ΜΤΛ-ΞΚΠ Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

 

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2021-02-2022.pdf

Αρχεία

Αναβολή εργασιών στη Χανιώπορτα

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι οι προγραμματισμένες για την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου εργασίες στη Χανιώπορτα, αναβάλλονται λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Θα εκτελεστούν σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν με νεότερη ενημέρωση, το συντομότερο δυνατόν

Το ντοκιμαντέρ «Μακαμπίρ» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Με το ντοκιμαντέρ «Μακαμπίρ» συνεχίζονται οι προβολές στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου στο YouTube - Heraklion Arts and Culture.

Στην ταινία, που θα κάνει on line πρεμιέρα την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στις 21:15 στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/GyrIK8q7BaQ, αναπτύσσονται, παράλληλα δύο ιστορίες

Στα μωβ η Λότζια τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου για την Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην Πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης για την Επιληψία, μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.).

Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης «ΕΥΖΩΝΕΣ» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «ΕΥΖΩΝΕΣ», την οποία διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «ΦΕΡΜΕΛΗ» - Όμιλο Ανάδειξης της πολιτιστικής, καλλιτεχνικής και εθνικής μας κληρονομιάς.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 19/02/2022 από 09:30 – 14:00 )

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19/02/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Νέο ωράριο λειτουργίας της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

 

Το νέο ωράριο λειτουργίας της «Β.Δ.Β.» από τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα και Τετάρτη 11:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.

Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 8.30 π.μ. έως 14:30 μ.μ.

Επίσκεψη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ Ευγένιο, πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 12 Φεβρουαρίου 2022 ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης. Ο κ. Πασπάτης ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο καλή επιτυχία στα καινούργια του καθήκοντα ενώ συζήτησαν σε καλό κλίμα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 

Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων

Υπεγράφη το πρωί της  Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας,  η  σύμβαση για την βελτίωση και αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του Ηρακλείου.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο

Συνάντηση με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο είχε το πρωί της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου 20202, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 15/02/2022

Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή διά ζώσης στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω. 

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Φεβρουαρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Φεβρουαρίου 2022, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Αντώνης Περισυνάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Λειτουργεί ξανά από Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου το ΚΕΠ της Οδού Ανδρόγεω

Κανονικά θα λειτουργήσει από την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 το ΚΕΠ στο δημοτικό κτίριο επί της οδού Ανδρόγεω. Οι διαδικασίες μετακόμισης από το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, όπου στεγαζόταν προσωρινά τους προηγούμενους μήνες, ολοκληρώθηκαν, κι έτσι οι δημότες θα μπορούν να εξυπηρετούνται ξανά στον γνωστό χώρο, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Συμφωνία Δήμου Ηρακλείου με διαγνωστικά κέντρα για μειωμένες τιμές PCR τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, εργαζομένους σε σχολεία και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη ζήτηση σε μοριακά τεστ ανίχνευσης της λοίμωξης COVID-19 και τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό, εξασφάλισε μειωμένη τιμή για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου ανίχνευσης της λοίμωξης από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 (PCR TEST) μετά από επικοινωνία με τα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα της πόλης μας, τα στοιχεία των οποίων αντλήθηκαν από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 14-02-2022

      Σας προσκαλούμε σε ειδική δια ζώσης συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου)  την  Δευτέρα 14     Φεβρουαρίου   2022  και  ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, των άρθρων 74 του Ν. 4555/2018 και του άρθρου 189  του Ν. 4555/2018, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 (ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), την αριθμ. πρωτ. 69.472/24-9-2021 (ΑΔΑ: ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5) 643η Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και την ΔΙΔΑΔ/Φ.69/201/οικ.1827, 74η/2022 με ΑΔΑ: ΨΜ9Β46ΜΤΛ6-ΧΛΣ Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, με μοναδικό θέμα συζήτησης:

 

 http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2014-02-2022.pdf

Αρχεία

Διακοπή λειτουργίας του αγωγού των Μαλίων

Σε διακοπή λειτουργίας του κεντρικού τροφοδοτικού αγωγού των Μαλίων προκειμένου να αποκατασταθεί ζημιά, προχωρά η ΔΕΥΑΗ αργά το βράδυ της Πέμπτης 10  Φεβρουαρίου. Οι περιοχές που θα επηρεασθούν είναι οι εξής: Κατσαμπάς, Καρτερός,  Καλλιθέα, Πρασσά  και το εντός τειχών τμήμα της πόλης του Ηρακλείου.

Με το νέο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού συλλόγου Ηρακλείου Νίκο Λογοθέτη και τα μέλη της Διοίκησης Γιώργο Γερωνυμάκη και Νίκο Κουβίδη είχε ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός στο γραφείο του στη Λότζια το πρωί της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου.

Νέα εφαρμογή επικοινωνίας με τους δημότες από την ΔΕΥΑΗ για την καλύτερη διαχείριση των βλαβών

Με μια νέα mobile εφαρμογή θα μπορούν να επικοινωνούν οι δημότες με την ΔΕΥΑΗ. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών, ειδικά όσον αφορά στη διαχείριση των βλαβών.

Σε νέο σύγχρονο κτίριο μεταφέρθηκε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου

Σε ένα νέο σύγχρονο κτίριο στεγάζεται πλέον το Κέντρο Κοινότητας,  Παράρτημα Ρομά και το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (Κ.Ε.Μ) του Δήμου Ηρακλείου το οποίο βρίσκεται στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 22 και Σκουλάδων.

Στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό ο Πύρρος Δήμας

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, στο γραφείο του στη Λότζια, είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου ο θρύλος του ελληνικού αθλητισμού Πύρρος Δήμας.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 10/02/2022

Την Πέμπτη 10/02/2022 και ώρα 11.00 θα συνεδριάσει  η Οικονομική Επιτροπή, στο Δημοτικο καταστημα Ηρακλείου, Αγ. Τίτου 1, σε έκτακτη συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα που θα βρείτε παρακάτω

Σύσκεψη για την αποκόλληση τμήματος της επένδυσης των Ενετικών Τειχών συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Σύσκεψη, παρουσία των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου και του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιώργου Ταβερναράκη συγκάλεσε το πρωί της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μετά την αποκόλληση τμήματος της επένδυσης των Ενετικών Τειχών στην Πύλη Ιησού, το απόγευμα της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου.

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στη δράση «Η Προίκα του Μωρού»

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην υλοποίηση της δράσης της Περιφέρειας Κρήτης  με τίτλο «Η Προίκα του Μωρού». Πρόκειται για δράση υπερτοπικού χαρακτήρα που υλοποιείται στο πλαίσιο του Κοινωνικού Προγράμματος για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Κρήτης.

Η σημαντική έκθεση «ΕΥΖΩΝΕΣ» έρχεται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου – Εγκαίνια το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στις 19.30

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «ΦΕΡΜΕΛΗ» - Όμιλο Ανάδειξης της πολιτιστικής, καλλιτεχνικής και εθνικής μας κληρονομιάς, διοργανώνουν τη θεματική έκθεση «ΕΥΖΩΝΕΣ», με τη συμμετοχή 65 διακεκριμένων Ελλήνων εικαστικών, πλαισιωμένης από έναν πρωτότυπο πυρήνα ιστορικής αναφοράς. Φωτογραφίες, ιστορικά κειμήλια και συλλεκτικά αντικείμενα από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές την κοσμούν.

Παραλαβή βεβαιώσεων παρακολούθησης προγραμμάτων του Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες, ότι μπορούν να παραλάβουν τις βεβαιώσεις επιτυχούς παρακολούθησης των παρακάτω προγραμμάτων, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) – Νέα Φάση» η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθησης»:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Ηρακλείου μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Ηρακλείου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (δια της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ηρακλείου στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 12/02/2022 από 09:30 – 14:00 )

Εθελοντική φοιτητική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12/02/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία διοργανώνει  ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και  την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Εθελοντισμού.

«Γύρα στον χρόνο σε 30 Τραγούδια» από τον Μάνο Παπαδάκη στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Μια μουσική "Γύρα στον χρόνο σε 30 Τραγούδια" με τον Μάνο Παπαδάκη, έρχεται την Tετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 στις 21:15 στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture!

Την on line πρεμιέρα μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/MwmpOzNbTRc ενώ αμέσως μετά την πρώτη προβολή της θα παραμείνει διαθέσιμη, on demand, στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον βουλευτή της ΝΔ Μάξιμο Σενετάκη στη Λότζια

Η αναγκαιότητα άμεσης χρηματοδότησης των μελετών στατικής επάρκειας από την κυβέρνηση, για τις σχολικές μονάδες που υπέστησαν ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις του περασμένου Σεπτεμβρίου, καθώς και οι χρηματοδοτήσεις που διεκδικεί ο Δήμος Ηρακλείου από διάφορα προγράμματα για έργα που έχει στο σχεδιασμό  της η δημοτική αρχή, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ,στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο γραφείο του στη Λότζια,  με τον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Μάξιμο Σενετάκη, το πρωί της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις σχολές χορού για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις

Κλήρωση, προκειμένου να οριστούν οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των καθιερωμένων ετήσιων παραστάσεων των σχολών χορού, θα διενεργηθεί, ώστε  να τους παραχωρηθεί ο χώρος του Κηποθεάτρου «Ν. Καζαντζάκης»,  και   να ορισθούν οι ημερομηνίες πραγματοποίησής τους.

Η προσφώνηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο κατά την τελετή ενθρόνισής του

« Καλώς ορίσατε στην Αρχιεπισκοπή, καλώς ορίσατε στο Ηράκλειο.

  Σας υποδεχόμαστε όλοι με τιμή και με χαρά και σας ευχόμαστε καλή ποιμαντορία. «ΑΞΙΟΣ»!

Με τα παραπάνω λόγια ολοκλήρωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός την προσφώνηση του στον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, στο πλαίσιο της τελετής ενθρόνισής του, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022.

Στη σύσκεψη για τις σεισμόπληκτες περιοχές ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός - Τι ζήτησε από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου,  παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου με αντικείμενο τα προβλήματα που υπάρχουν στις σεισμόπληκτες περιοχές συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Εργασίες της ΔΕΥΑΗ από τις 5 έως τις 18 Φεβρουαρίου στην Αγία Τριάδα

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση - Ενίσχυση υφιστάμενου συστήματος πυρόσβεσης στην περιοχή Αγίας Τριάδας» θα εκτελούνται εργασίες στις οδούς  Μηριόνου, Μαλεβιζίου, Σκρά και Γοργολαΐνη, από τις 05/2/2022 έως και τις 18/2/2022.

Συνεργασία της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης με την Βιβλιοθήκη της Βουλής

Σε μια πολύ σημαντική συνεργασία με ποικίλες δράσεις προχωρούν η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων. Την έναρξη αυτής θα σηματοδοτήσει η παρουσίαση της έκθεσης για τον Δημήτριο Βικέλα, στο Μέγαρο Αχτάρικα, το καλοκαίρι του 2022.  Η έκθεση είχε διοργανωθεί και παρουσιαστεί για πρώτη φορά από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 09/02/2022 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, δια ζώσης στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, με θέματα που θα βρείτε  παρακάτω

«Jazz in Progress-Heraklion Jazz Festival 2022» στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

To Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου παρουσιάζει το «Jazz in Progress - Heraklion Jazz Festival 2022» από το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 16 του μήνα (12, 13, 14, 16/2). Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά διοργάνωση ενός θεσμού που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020 και που παραμένει ζωντανός και δυναμικός,  έτοιμος  να προσφέρει στο μουσικόφιλο κοινό, σπουδαίες και σπάνιες στιγμές καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα του Δήμου Ηρακλείου για το νέο νόμο σχετικά με την προστασία των αδέσποτων ζώων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου με θέμα: «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς»  στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 07-02-2022

      Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου)  την Δευτέρα 07  Φεβρουαρίου   2022  και  ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 (ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), την αριθμ. πρωτ. 69.472/24-9-2021 (ΑΔΑ: ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5) 643η Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και την ΔΙΔΑΔ/Φ.69/200/οικ.1333/31-1-2022, 73η/2022 με ΑΔΑ: 9ΗΠΙ46ΜΤΛ-ΞΚΠ Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/orthi%20prosklisi%20ds%2007-02-2022%20.pdf

Αρχεία

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης, υπηρέτησε με σθένος και αποφασιστικότητα την Δικαιοσύνη, σε εποχές δύσκολες και σκοτεινές για την Ελλάδα. Μεταγενέστερα, κατά την θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, υπήρξε συνεπής στις αρχές και στις αξίες του, αφοσιωμένος στην Δημοκρατία και το Σύνταγμα.

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η πρωτοποριακή μονάδα παραγωγής βιοπλαστικού στο Ηράκλειο

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η «Ημέρα Ανοιχτής Λειτουργίας» της νέας Πιλοτικής Μονάδας Παραγωγής Βιοπλαστικού που ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) έχει εγκαταστήσει σε χώρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηράκλειου (ΔΕΥΑΗ)

Υποβλήθηκε η υποψηφιότητα του Δήμου Ηρακλείου στις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις»

Υποβλήθηκε ο φάκελος της υποψηφιότητας του Δήμου Ηρακλείου στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030». Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, μέσω της οποίας, ο Δήμος θα αποκτήσει τα απαραίτητα υποστηρικτικά εργαλεία, όσον αφορά στην πολιτική του για την προστασία του περιβάλλοντος και την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2030.

Ο Δήμος Ηρακλείου στην ημερίδα για την Δια Βίου Μάθηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Ηρακλείου, ως μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Learning Cities της UNESCO συμμετείχε στην διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δήμος Κορινθίων, επίσης μέλη του δικτύου, στις 24 Ιανουαρίου 2022.

Ημερίδα για το νέο πλαίσιο σχετικά με την ευζωία των ζώων συντροφιάς

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 02 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00-15:30 στο Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου.

Διονύσιος Σολωμός, Η γυναίκα της Ζάκυθος στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου παρουσιάζει την παράσταση του Θεάτρου Δωματίου Η Γυναίκα της Ζάκυθος, βασισμένη στο ημιτελές ομώνυμο αριστούργημα του Διονύσιου Σολωμού, ένα κείμενο αιρετικό και αλληγορικό που τοποθετείται στο κέντρο μιας βίαιης πραγματικότητας που συνδιαλέγεται με το παρελθόν και το μέλλον της Ιστορίας.

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση σχολείου στο στρατόπεδο Μπετεινάκη - Αυτοψία από κλιμάκιο της ΚΤΥΠ παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Αυτοψία στο στρατόπεδο Μπετεινάκη, στην περιοχή του Καρτερού, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου κλιμάκιο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Συνάντηση για την απογραφή στο Δήμο Ηρακλείου. Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση της

Συνάντηση με την προϊσταμένη της Περιφερειακής Υπηρεσίας Στατιστικής (ΕΛΣΤΑΤ) Υβόννη Αλαφούζου είχε στο γραφείο του στη Λότζια το πρωί της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Εργασίες αποκατάστασης στον αγωγό των Μαλίων – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι στο πλαίσιο εργασιών αποκατάστασης ζημιάς στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων,  θα πραγματοποιήσει αργά το βράδυ της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου 2022 γενική διακοπή στον συγκεκριμένο αγωγό . Η ζημία εκτιμάται ότι θα έχει αποκατασταθεί την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου.

Αισχύλου «Προμηθεύς Δεσμώτης» από το Θέατρο των Vivi στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Ο «Προμηθεύς Δεσμώτης» του Αισχύλου από το Θέατρο των Vivi έρχεται στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 στις 21:15!

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 05/02/2022 από 09:30 – 14:00 )

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 05/02/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Συνάντηση με τη νέα διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ είχε στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Συνάντηση με το νέο πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήματος Ανατολικής Κρήτης (ΤΕΕ/ΤΑΚ) Γιώργο Ταβερναράκη και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής είχε το πρωί της Παρασκευής 28 Ιανουαρίου στην αίθουσα Ανδρέας Παπανδρέου της Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ενημερωτική Ημερίδα για το νέο πλαίσιο ευζωίας των ζώων συντροφιάς

 

Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών

κα Μαρία Γ. Καναβάκη

σας προσκαλεί στην ενημερωτική Ημερίδα με θέμα:
Νόμος 4830/21- «ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ»

την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 10:00-15:30
στo Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού  Κέντρου

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 01/02/2022

Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 12.30 μ.μ  θα συνεδριάσει διά ζώσης  η Οικονομική Επιτροπή στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιανουαρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιανουαρίου 2022, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι h κα Ρένα Παπαδάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Θέατρο, μουσική και ντοκιμαντέρ έρχονται τον Φεβρουάριο στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Θέατρο, μουσική και ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει το πρόγραμμα προβολών του διαδικτυακού καναλιού πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture για τον Φεβρουάριο του 2022.

Πως θα λειτουργήσουν σχολεία και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στο Ηράκλειο την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Ηρακλείου, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και ως εκ τούτου της δυνατότητας εφαρμογής του πρωτοκόλλου της πανδημίας, όπως αποφάσισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Καλογεράκη- Αρχοντάκη .

Ψήφισμα 4ης Κοινότητας Ηρακλείου για το θάνατο του συμβούλου της Αγγελάκη Ευάγγελου

Ηράκλειο 27-01-2022

 

Ψήφισμα 4ης Κοινότητας Ηρακλείου για το θάνατο του συμβούλου της Αγγελάκη Ευάγγελου

 

Το Συμβούλιο της 4ης Κοινότητας Ηρακλείου συνήλθε εκτάκτως, έπειτα από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου, συμβούλου της, Αγγελάκη Ευάγγελου και αποφάσισε ομόφωνα, τιμώντας την μνήμη του, όπως:

1) Τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην επόμενη συνεδρίασή του.

2) Εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

3) Παραστεί η Πρόεδρος και τα μέλη στην εξόδιο ακολουθία.

4) Επιδοθεί το Ψήφισμα αυτό στην οικογένειά του.

5) Αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Αντόνιο Βιβάλντι, Τέσσερεις Εποχές στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Η πολυβραβευμένη βιολονίστα Ντιάνα Τιστσένκο παρουσιάζει τέσσερα αριστουργήματα του ιταλικού και του γερμανικού μπαρόκ.

Δράσεις ενημέρωσης και προώθησης υιοθεσιών για τα αδέσποτα ζώα ξεκινά ο Δήμος Ηρακλείου

Μία νέα προσπάθεια αναδοχής και προστασίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ξεκινά το προσεχές διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με τα εθελοντικά σωματεία, στο νέο ρόλο που ο Ν. 4830/21, τους αναθέτει. Στόχος του επικείμενων δράσεων είναι η προώθηση των υιοθεσιών των ζώων που φιλοξενούνται και περιθάλπονται στο κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου.

Παράταση αναστολής λειτουργίας των σχολείων και των απομακρυσμένων παιδικών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου έως την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και με την σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αποφασίζει την παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου έως την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, εξαιτίας των προβλεπόμενων χαμηλών θερμοκρασιών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19.

Σε νέα ημερομηνία η συναυλία Daulute's Mountain Echo, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που έχουν ως αποτέλεσμα η Τετάρτη 26/01 να κηρυχθεί ως ημέρα αργίας για την Κρήτη, η προγραμματισμένη συναυλία Daulute's Mountain Echo στο ΠΣΚΗ, μεταφέρεται για την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στην Αίθουσα Συναυλιών. Οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήριο - οι οποίοι θα ειδοποιηθούν και με προσωπικό μήνυμα - μπορούν είτε να το μεταφέρουν στη νέα ημερομηνία είτε να το ακυρώσουν.

Παράταση αναστολής λειτουργίας σχολείων και παιδικών σταθμών

 

Την παράταση της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου για αύριο Τετάρτη 26.01.2022, υπόγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης.
Κλειστοί θα παραμείνουν την Τετάρτη και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί με αποφάση του ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

 

 

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου

Σας ενημερώνουμε ότι για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Ρένα Παπαδάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σε πλήρη λειτουργία το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου – Συνεχίζονται οι υπηρεσίες street work στους δρόμους της πόλης

Δεκαπέντε συμπολίτες μας βρήκαν στέγη στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου τις τελευταίες μέρες και συγκεκριμένα από το ξεκίνημα της κακοκαιρίας έως και σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Χάρη στη συστηματική προσπάθεια των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και την βοήθεια πολιτών, κατέστη δυνατή η μεταφορά στο Κέντρο πολλών ανθρώπων που βρισκόταν σε ανάγκη και αρχικά δεν ήθελαν να μεταφερθούν.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ηρακλείου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας – Οι τρόποι επικοινωνίας με τον Δήμο

Σε ετοιμότητα βρίσκεται σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, ο Δήμος Ηρακλείου και όλες οι υπηρεσίες του που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Υπενθυμίζεται ότι οι δημοτικές υπηρεσίες για το κοινό, δεν θα λειτουργήσουν κατά την διάρκεια της ημέρας, σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου  θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 29/01/2022 από 09:30 – 14:00 )

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29/01/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:30 έως τις 14:00. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία διοργανώνει  ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και  την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Εθελοντισμού.

Πως να απογραφούν όσοι Δημότες Ηρακλείου δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα Οδηγίες από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ)

Τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να απογραφούν όσοι δημότες Ηρακλείου δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα, γνωστοποιεί η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ). Οι δημότες μπορούν είτε να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, είτε να κλείσουν ραντεβού με τον απογραφέα της ΕΛΑΣΤΑΤ.

«Πλουμιστά Παραμύθια για τη Δύναμη του Νου - Ιστορίες Μεταμορφώσεων» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Με την παιδική παράσταση αφήγησης «Πλουμιστά Παραμύθια για τη Δύναμη του Νου - Ιστορίες Μεταμορφώσεων»  συνεχίζονται οι προβολές στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture!

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Ηρακλείου

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει ότι αύριο, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστoί εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και με την σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αποφασίζει την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία του Δήμου για τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιανουαρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιανουαρίου 2022, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι h κα Μαρία Καναβάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.


Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός του Δήμου Ηρακλείου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι, με βάση το νεότερο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες μέρες, από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 θα βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, τόσο το προσωπικό όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμοδίων υπηρεσιών, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στα έργα ανάπλασης του κέντρου και της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Την πορεία εκτέλεσης των έργων ανάπλασης στο σταυρό του Ηρακλείου και στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου είχε την ευκαιρία να δει  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη , συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης του συστήματος πυρόσβεσης στην Αγία Τριάδα

Ξεκίνησαν οι εργασίες υλοποίησης του πολύ σημαντικού έργου «Αναβάθμιση - Ενίσχυση υφιστάμενου συστήματος πυρόσβεσης στην περιοχή Αγίας Τριάδας»,  το οποίο αναμένεται να συμβάλλει ουσιωδώς στην αντιπυρική προστασία της περιοχής.

Η αναγκαιότητα του έργου προέκυψε από τη στενότητα του πολεοδομικού ιστού στην συγκεκριμένη συνοικία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη δυσκολία ή την αδυναμία διέλευσης πυροσβεστικών οχημάτων για την αντιμετώπιση φαινομένων πυρκαγιάς.

Εκπαίδευση προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών εξαφάνισης παιδιών

Ενημερωτική – εκπαιδευτική εκδήλωση για το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου πάνω στο σημαντικό αντικείμενο της πρόληψης και της αντιμετώπισης περιστατικών εξαφάνισης παιδιών καθώς και ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο (νοητική στέρηση, ψυχολογικά προβλήματα., αγνοούνται ύστερα από ατυχήματα και φυσικές καταστροφές, αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα υγείας ή/και είναι απαραίτητη η λήψη φαρμακευτικής αγωγής) θα πραγματοποιηθεί το πρωί (09.00) του Σαββάτου 22 Ιανουαρίου 2022 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του κτιρίου της Παλιάς Λαχαναγοράς.

Στα χρώματα της Αρμενίας το Δημαρχείο Ηρακλείου (Loggia)

Στα χρώματα της σημαίας της Αρμενίας (κόκκινο, μπλε, κίτρινο) φωτίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου 2022 το Δημαρχείο Ηρακλείου (Loogia), με αφορμή την 30η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αρμενία, μετά και το σχετικό αίτημα του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Αθήνα.

Με το Σύλλογο Μονογονεϊκών Οικογενειών συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Συνάντηση με το προεδρείο του νεοσύστατου Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών Ηρακλείου είχε στο γραφείο του στη Λότζια ο  Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ανοιχτά από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου και η αίθουσα σεμιναρίων στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο για προστασία από την κακοκαιρία

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που αναμένονται τις επόμενες μέρες, το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα είναι ανοιχτό από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου.

Ξεκινά η λειτουργία της νέας Πιλοτικής Μονάδας Παραγωγής Βιοπλαστικού από τον ΕΣΔΑΚ και τον Δήμο Ηρακλείου

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και ώρα 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η «ημέρα ανοιχτής λειτουργίας» της νέας Πιλοτικής Μονάδας Παραγωγής Βιοπλαστικού που έχει εγκαταστήσει, ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ), σε χώρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηράκλειου (ΔΕΥΑΗ).

Εμβολιασμός προσφύγων από την 7η ΥΠΕ και τον Δήμο Ηρακλείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 ο εμβολιασμός 64 προσφύγων που διαμένουν στο Ηράκλειο. Ο εμβολιασμός, κατά της νόσου COVID-19, αφορούσε ωφελούμενους του  προγράμματος ESTIA της Αναπτυξιακής Ηρακλείου

Στις νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Επτά (7) νέες  πιστοποιημένες παιδικές χαρές, που βρίσκονται στον αστικό ιστό του Δήμου Ηρακλείου ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν προς χρήση, τρεις από τις οποίες επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων Γιάννη Αναστασάκη και υπηρεσιακά στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι  θα γίνει διακοπή ύδρευσης στην περιοχή της Θερίσου από το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στο  πλαίσιο της απομόνωσης των παλαιών δικτύων και προκειμένου να γίνουν συνδέσεις στο νέο δίκτυο.

Υποψηφιότητα για την ένταξη στο πρόγραμμα «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βάζει ο Δήμος Ηρακλείου - Έναρξη της Δημόσιας Διαβούλευσης

Την υποψηφιότητά του για ένταξη στο πρόγραμμα «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ετοιμάζεται να υποβάλλει ο Δήμος Ηρακλείου. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, η οποία εφόσον ευοδωθεί θα προσφέρει στον Δήμο χρήσιμα υποστηρικτικά εργαλεία, όσον αφορά στην πολιτική του για την προστασία του περιβάλλοντος και την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2030.

Τη διάθεση 6,5 εκ.ευρώ για παιδικές χαρές και χώρους πρασίνου προγραμματίζει ο Δήμος Ηρακλείου

Στη δημοπράτηση νέου προγράμματος αναβάθμισης  παιδικών χαρών και υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων στον αστικό ιστό, προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου με στόχο την δημιουργία σύγχρονων και ποιοτικών δημόσιων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου, με περιβαλλοντικό πρόσημο και προσβάσιμων από όλους, που θα ικανοποιούν τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Ηρακλείου.

Έφθασαν και τοποθετούνται οι οικίσκοι στους οποίους θα στεγαστεί προσωρινά το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 18 Ιανουαρίου η τοποθέτηση των οικίσκων στους οποίους θα στεγαστεί προσωρινά το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.  Οι οικίσκοι είναι συνολικά 18 και τοποθετούνται σε ακίνητο επί της παραλιακής, ιδιοκτησίας  (κατά το μεγαλύτερο μέρος) του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Οι εργασίες, τις οποίες έχουν αναλάβει συνεργεία του Δήμου και της αναδόχου εταιρείας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως την προσεχή Παρασκευή 21 Ιανουαρίου ενώ η μεταστέγαση του σχολείου προβλέπεται για τις αρχές Φεβρουαρίου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 22/01/2022 από 09:30 – 14:00 )

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/01/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία διοργανώνει  ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και  την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Εθελοντισμού.

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά την Τρίτη 18/1 στο Δημοτικό Ιατρείο-4η ΤΟΜΥ

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται την Τρίτη 18 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Ιατρείο-4η ΤΟΜΥ Ηρακλείου που βρίσκεται επί της οδού Υακίνθου 9 στα Καμίνια, λόγω εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της μονάδας.

Ο ζωγράφος Αλέκος Λεβίδης στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Μια ξεχωριστή ξενάγηση στο «Κελί»  του ζωγράφου Αλέκου Λεβίδη έρχεται στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture.  Ο Αλέκος Λεβίδης μας ανοίγει το εργαστήριο του και μας μιλάει για την τέχνη στην εποχή μας, στο πλαίσιο των ντοκιμαντέρ του Heraklion Arts and Culture "Έλληνες Εικαστικοί Καλλιτέχνες - Η τέχνη μέσα στην κοινωνία της πανδημίας". 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 18/01/2022

Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 12.30 μ.μ  θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή, διά ζώσης, στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 19/01/2022 και ώρα 12.00, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, δια ζώσης στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιανουαρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιανουαρίου 2022, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Καραντινός. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Νέα σύσκεψη για την ένταξη της σταφίδας στα σχολικά κυλικεία

Νέα συνάντηση με αντικείμενο την προώθηση της κρητικής σταφίδας στα κυλικεία των σχολείων του Ηρακλείου είχε το πρωί της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου στο Γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Στη σύσκεψη συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη  ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ) Μύρωνας Χιλετζακης , η Αντιδήμαρχος  Παιδείας ,Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς  Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη και ο Αντιδήμαρχος ΚΕΠ, ΚΕΣΑΝ, Φύλαξης Σχολικών Μονάδων Αντώνης Περυσινάκης.

To μπαλέτο «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι για πρώτη φορά στο ΠΣΚΗ!

Το παιδικό παραμύθι που γίνεται πραγματικότητα μέσα από τη μουσική και τον χορό, την Παρασκευή 21, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 21:00, καθώς και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις 19:00 (παράσταση για όλη την οικογένεια).