inner image

Ανοικτή επιστολή Ηλία Λυγερού

Φίλες  και φίλοι 

Φθάσαμε στο τέλος μιας  ωραίας  πορείας . 

Την σκυτάλη που πήραμε , οι   «Ενεργοί πολίτες»  από την «ανθρώπινη πόλη» το 2014,  πιστεύω ότι την τιμήσαμε. 

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά την Κρήτη Σμπώκου - Φαρσάρη

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο, 01.07.2023

Η ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ

ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΜΠΩΚΟΥ - ΦΑΡΣΑΡΗ

          Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της Κρήτης Σμπώκου – Φαρσάρη. Η Κρήτη υπερασπίστηκε με γενναιότητα και αυταπάρνηση τις ιδέες της για ελευθερία, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη και φυλακίστηκε γι’ αυτές από τη δικτατορικό καθεστώς των συνταγματαρχών. Παρέμεινε σ’ όλη τη ζωή της γενναία και ασυμβίβαστη, ενεργός πολίτης με άποψη για τα κοινά, που εξέφραζε πάντοτε με παρρησία.

          Υπήρξε έγκριτη συμβολαιογράφος, Πρόεδρος των συμβολαιογράφων Κρήτης. Ήταν στοργική σύζυγος και τρυφερή μητέρα και γιαγιά.

Θα την θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και αγάπη

Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της, Σουζάννα, Νικόλα και Γιάννα και όλους τους οικείους της.  

Με τη συμμετοχή του Αλέξη Καλοκαιρινού συνεδρίασε η συντονιστική επιτροπή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο, 22 Ιουνίου 2023


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Με τη συμμετοχή του Αλέξη Καλοκαιρινού συνεδρίασε χθες (21/6/2023) η συντονιστική επιτροπή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας.    Ήταν η πρώτη συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου με το διευρυμένο αυτό όργανο, μετά την ομόφωνη απόφαση για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του τον περασμένο Μάρτιο, καθώς οι συναντήσεις μέχρι τώρα γινόταν με την εκτελεστική γραμματεία της παράταξης. Ο πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας Κώστας Βαρβεράκης καλωσόρισε τον κ. Καλοκαιρινό, ενώ τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αναφέρθηκαν στους λόγους, για τους οποίους εκτίμησαν την προσωπικότητά του, αναγνωρίζοντας το κοινό όραμα για την πόλη.  Ο Αλέξης Καλοκαιρινός ευχαρίστησε για τη στήριξη προς το πρόσωπό του, ενώ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον πολυετή ρόλο της  Ηράκλεια Πρωτοβουλίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον πολιτισμό της πόλης μας.

Στη συνέχεια έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση για την προεκλογική τακτική της κοινής δημοτικής κίνησης «Δικαίωμα στην Πόλη», ενόψει των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου, ενώ εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα μέλη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τη στελέχωση των επιτροπών προγράμματος και του ψηφοδελτίου.

 

Η ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ σχετικά με τη διαβούλευση για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

 Ηράκλειο, 11 Ιουνίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της επεξεργασίας προτάσεων προς τον Δήμο Ηρακλείου, σχετικά με τη διαβούλευση για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, η γραμματεία της  Ηράκλειας Πρωτοβουλίας προσκάλεσε την αρχιτέκτονα κ. Μαρία Γιατρομανωλάκη με την ιδιότητά της ως στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να μας ενημερώσει για το περιεχόμενο και τους στόχους της διαβούλευσης. Η κ. Γιατρομανωλάκη και ως πρώην εργαζόμενη στο τμήμα Παλιάς Πόλης του Δήμου Ηρακλείου, μας έκανε εκτενή ενημέρωση για τις επιλέξιμες δράσεις που θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα ΚΡΗΤΗ 2021-2027 για την «Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη των Αστικών Κέντρων και της Υπαίθρου», η οποία για το Ηράκλειο αφορά στην περιοχή της Παλιάς Πόλης και της παράκτιας αστικής ζώνης.

Από την ενημέρωση επιβεβαιώσαμε την άποψή μας ότι δεν επαρκεί ο χρόνος μέχρι 16 Ιουνίου για τη διαβούλευση αυτή και, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα της συμμετοχής σε όλους τους φορείς και στους δημότες, επαναλαμβάνουμε την πρόταση προς την Δημοτική Αρχή για την επέκταση της σχετικής προθεσμίας και πέραν του 15ημέρου που έχει καθοριστεί

Η παράταξη «Ηράκλειο Ενεργοί πολίτες» για την Βικελαία Βιβλιοθήκη

Από τις αρχές του 2022  με μια σειρά εγγράφων και δημοσιευμάτων έχει γίνει γνωστό το ζήτημα της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού που θα στελεχώσει τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και ο συνεπαγόμενος κίνδυνος υπολειτουργίας ή ακόμα και κλεισίματος της.

Η παράταξη «Ηράκλειο για Όλους» για τον Ηρόδοτο

Ηράκλειο, 7/04/2023

ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΡΟΔΟΤΟΣ

 

Ο Ηρόδοτος ήταν είναι και θα παραμείνει το ζωντανότερο κομμάτι της ιστορίας της Νέας Αλικαρνασσού. Οφείλουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι να το διαφυλάξουμε γιατί ο Ηρόδοτος ξεπερνά τα στενά αθλητικά όρια. Σε ότι με αφορά και στο μέτρο του εφικτού στέκομαι δίπλα στην ομάδα όπως μου ζητηθεί και μπορώ να προσφέρω.

 

Σισαμακης Γιώργος

Επικεφαλής Δημοτικης κινησης «Ηράκλειο για Όλους»

Δελτίο Τύπου της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο, 31 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, στη συνεδρίαση της Πέμπτης  30.03.2023, εκτιμώντας την προσωπικότητα και την προσφορά του, καθώς και  την ταύτιση απόψεων σε βασικές προγραμματικές θέσεις,   αποφάσισε ομόφωνα την στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Αλέξη Καλοκαιρινού για το αξίωμα του Δημάρχου Ηρακλείου κατά τις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Κοινή πρόταση για την υιοθέτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο της απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου της Ν. Αλικαρνασσού για την ονομασία του κλειστού γυμναστηρίου

ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ  ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Ηράκλειο, 23 Μαρτίου 2023

 

ΘΕΜΑ :  Υιοθέτηση  από το Δημοτικό Συμβούλιο  της  απόφασης  του Κοινοτικού  Συμβουλίου της  Ν. Αλικαρνασσού  για  την  ονομασία του  κλειστού γυμναστηρίου . 

 

Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου

Κ.  Πρόεδρε,

Παρακαλούμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  να συμπεριλάβετε   στην ημερήσια διάταξη  την συζήτηση του παραπάνω θέματος για την λήψη απόφασης  ονομασίας του κλειστού γυμναστηρίου στα δύο   αοράκια  σε    «κλειστό γυμναστήριο  Νέας  Αλικαρνασσού»  σύμφωνα  με

  • Απόφαση  του κοινοτικού συμβουλίου  18/2022    ( συνημμένη )
  • Με την υλοποίηση του όρου παραχώρησης  του οικοπέδου   ( απόφαση  507/30-10-1999  -  Δημοτικού Συμβουλίου    πρώην Δήμου  Ν. Αλικαρνασσού )

Επίσης  προτείνομε  

2.Τον εντοιχισμό μαρμάρινης πλάκας  στην οποία θα αποτυπώνεται εικόνα που θα παραπέμπει στο Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού, η Ονομασία “ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ” και για την επέτειο των 100 χρόνων μνήμης του Μικρασιατικού πολιτισμού θα αναφέρονται οι Αρχαίοι Αλικαρνασσείς Ολυμπιονίκες.
Φορμίων ο Αλικαρνασσαίος: στέφθηκε ολυμπιονίκης στο αγώνισμα της πυγμαχίας κατά τους 97ους (392 π.Χ.) ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας.
Ασιατικός ο Αλικαρνασσαίος: στέφθηκε ολυμπιονίκης στο αγώνισμα του σταδίου κατά τους 197ους ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας (9 μ.Χ.)

(συν. 2)

 

Οι δημοτικές παρατάξεις  και  ο Δημ.  Σύμβουλος

ΗΡΑΚΛΕΙΟ  3-7-5

ΗΡΑΚΛΕΙΟ  ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ  ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΣΥΝ + ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ ΑΞΙΖΕΙ

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

 

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου

Πέρασε και ο Ιανουάριος του 2023 και το θέμα του τεχνικού προγράμματος ( και κατά συνέπεια και του προϋπολογισμού )  δεν έχει συζητηθεί ακόμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Φανερώνεται μία ιδιαίτερη δυσκολία που έχει η Δημοτική Αρχή στην κατάρτιση του. Από το καλοκαίρι του προηγούμενου χρόνου ο αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού προγραμματισμού – Ψηφιακού μετασχηματισμού –Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου & Τουρισμού κ. Σισαμάκης μας ενημέρωσε με επιστολή του για τη βούληση της δημοτικής αρχής να δεχτεί προτάσεις από τις άλλες παρατάξεις.

Αποχαιρετισμός στον Θεοχάρη Δετοράκη από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Με βαθειά συγκίνηση η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον Καθηγητή Θεοχάρη Δετοράκη, τον κορυφαίο επιστήμονα και σεμνό άνθρωπο και συμπολίτη.

Δημοτικές Παρατάξεις για τα προβλήματα στην οδό Ν.Πλαστήρα έξω από το ΙΤΕ (περιοχή Βασιλικά Βουτών)

Η οδός Ν. Πλαστήρα (περιοχή Βασιλικά Βουτών) διέρχεται έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και του νέου κτιρίου του ENISA. Η  συγκεκριμένη οδός έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, με αποτέλεσμα στις ώρες αιχμής να αυξάνεται η επικινδυνότητα τόσο για τους οδηγούς οχημάτων όσο και για τους διερχόμενους πεζούς διερχόμενους. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των εργαζομένων και των επισκεπτών στα δύο ιδρύματα είναι ιδιαίτερα μεγάλος, ενώ από την ίδια οδό εξυπηρετείται και η διέλευση των οχημάτων με προορισμό το Πανεπιστήμιο Κρήτης, και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου αλλά και η ευρύτερη περιοχή των Βουτών, λόγω της κυκλοφοριακής σύνδεσης με την εθνική οδό.

Δήμος για όλους - Άρθρο της Δημοτικής ομάδας ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Υποχρέωση κάθε αυτοδιοικητικής δομής αλλά και του κεντρικού κράτους είναι ο σεβασμός στα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες και πρέπει να είναι αυτοσκοπός η βελτίωση της κοινωνικής τους ζωής. Ιδιαίτερα δε οι Δήμοι της χώρας, πρέπει επιτέλους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα συμβάλλουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας τους. Ακόμα κι αν κάποιοι νομίζουν ότι το θέμα αυτό δεν αφορά μία σημαντική μερίδα του πληθυσμού (το οποίο δεν θα έπρεπε να λογίζεται ως κριτήριο), πρέπει να ενημερωθούν ότι τόσο τα διεθνή δεδομένα όσο και τα Ελληνικά στατιστικά αναφέρουν ότι περίπου το 10% του πληθυσμού αντιμετωπίζει κάποιας μορφής αναπηρία, πράγμα το οποίο τους απομακρύνει από την κανονικότητα. Η αλληλέγγυα κοινωνία πρέπει να βγει μπροστά και να απαιτήσει από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες να ορθώσουν το ανάστημα τους στην διακριτοποίηση που υπάρχει, βοηθώντας τη ζωή αυτών των ατόμων, δίνοντας τους την ευκαιρία να συμμετέχουν επί ίσοις όροις. Η απαίτηση που υπάρχει όλοι να είναι ίδιοι ή «φυσιολογικοί» είναι λανθασμένη και πρώτα η αυτοδιοίκηση πρέπει να βγει μπροστά ευνοώντας την ενσωμάτωση των ατόμων αυτών και τη συμμετοχή.

Με τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ κ. Μιχάλη Σκουλά συνεχίστηκε ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία του Κοινωνιολόγου κ. Μιχάλη Σκουλά, Υπεύθυνου του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ, συνεχίστηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας. Θέμα της ομιλίας ήταν: Σύγχρονες κοινωνίες και εξαρτήσεις: οι ευθύνες των πολιτικών, των ειδικών και του πολίτη.

Με ομιλία για το αλκοόλ συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας» της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Η επόμενη ομιλία του κύκλου με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, θα γίνει  το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία του Επίτιμου Καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Νικόλαου Παρίτση συνεχίστηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας». Θέμα της ομιλίας ήταν: Αντικειμενικές δυσκολίες και υποκειμενικά αισθήματα αναξιότητας.

Οι Ενεργοί Πολίτες για τη διαβούλευση της διαχειριστικής μελέτης του πάρκου Γεωργιάδη

Αφετηρία της ,  θα σκεφτόταν ο καθένας ,  είναι  μια  οραματική  δράση για την πόλη  που θέλομε , για την ποιότητα και ποσότητα των ελεύθερων χώρων , του πράσινου  , της βιώσιμης κινητικότητας   το ρόλο  ( μέσα και  από την ιστορία του )  που πρέπει  να  έχει  ένας  χώρος  όπως το  Πάρκο  Γεωργιάδη.  Η  Δημοτική αρχή  θα  έπρεπε  να  έχει δώσει  ένα περίγραμμα  αυτού του οράματος,  των  δράσεων  που σκέφτεται   στο σύνολο του ιστού της πόλης ,  και  όχι συνεχώς  αποσπασματικές   δράσεις που προκύπτουν  από γεγονότα ξένα προς αυτή και την πολιτική της..

Με ομιλία του καθηγητή κ. Ν. Παρίτση συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», η Ψυχίατρος κ. Ευτέρπη Μπαλή, ανέπτυξε το προηγούμενο  Σάββατο 3 Φεβρουαρίου το  θέμα: Άγχος & Ψυχοπαθολογία της καθημερινής ζωής σε καιρούς δύσκολους. Η κ. Μπαλή έδωσε τον ορισμό του άγχους, αναφέρθηκε στις διάφορες μορφές, με τις οποίες μπορεί να εμφανιστεί, περιέγραψε τις περιπτώσεις, για τις οποίες συνιστάται η αναζήτηση βοήθειας από ειδικούς, και ποια μπορεί να είναι αυτή η βοήθεια.

Η ετήσια γενική συνέλευση των Ενεργών Πολιτών

Η  δημοτική κίνηση "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες" την ΔΕΥΤΕΡΑ  12-2-2018  διοργανώνει την ετήσια  γενική της συνελευση  στην αιθουσα του  ΤΕΕ/τακ στις 6.30  μ.μ.

Αρχεία

Προτάσεις της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για το Πάρκο Γεωργιάδη

Στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για τη διαχειριστική μελέτη του πάρκου Γεωργιάδη, η Συντονιστική Επιτροπή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας ασχολήθηκε με το θέμα και διατυπώνει τις εξής παρατηρήσεις - προτάσεις:

Οι Ενεργοί Πολίτες για τον απολογισμό έτους 2017

Χθες  και  τυπικά -  με την κατάθεση   των αποτελεσμάτων  του  4  τριμήνου   2017 -  οριστικοποιήθηκαν  τα   οικονομικά στοιχεία  του  απολογισμού  για  το  έτος 2017.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την τέταρτη ομιλία του νέου κύκλου ομιλιών, που διοργανώνει με τον γενικό τίτλο: «Η κρίση εντός μας». 

Συνάντηση των Ενεργών Πολιτών με το ΔΣ της ΔΕΥΑΗ

Έπειτα από αίτημα μας διεξήχθη συνάντηση της κίνησης μας  με τον πρόεδρο του ΔΣ και τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΥΑΗ. Στη συνάντηση μετείχαν  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλίας Λυγερός και Γιώργος  Μανδαλάκης, το μέλος του μας στο ΔΣ της ΔΕΥΑΗ Μανώλης Καροφυλάκης και ο επιστημονικός  σύμβουλος μας Σπύρος Δοκιανάκης. Από τη ΔΕΥΑΗ, συμμετείχαν ο πρόεδρος Γιάννης Ρασούλης, ο γενικός διευθυντής  Χάρης Παπαματθαιάκης, ο οικονομικός διευθυντής  Μιχάλης Φοινικιανάκης κ,α.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία του Ψυχιάτρου – Ψυχοθεραπευτή κ. Κώστα Μπατσαλιά και της Παιδοψυχιάτρου - Ψυχοθεραπεύτριας κ. Κατερίνας Θεοδωράκη συνεχίστηκε, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Θέμα της ομιλίας ήταν: Ζευγάρι & Οικογένεια: Σχέσεις και δυναμικές αλληλεπιδράσεις.

Παρέμβαση των ενεργών πολιτών για την κοπή των δέντρων

Τις  τελευταίες  ημέρες, με τις διαμαρτυρίες και των Δημοτών, ήρθε στην  επικαιρότητα  το θέμα  της  προστασίας  του πράσινου της  πόλης  μας. Στο συγκεκριμένο θέμα η Δημοτική πολιτική ήταν και συνεχίζει να είναι εχθρική προς το πράσινο. Είναι πολλές οι περιπτώσεις    που συνηγορούν και αποδεικνύουν τη συγκεκριμένη εκτίμηση. Συνοπτικά αλλά με  σαφήνεια θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε την  ορθότητα  των  εκτιμήσεων μας.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με θέμα «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία της Ψυχιάτρου κ. Εύας Μαρίας Τσαπάκη, με θέμα: Εθισμός στο Διαδίκτυο: αναγνώριση/υποστήριξη/αντιμετώπιση συνεχίστηκε, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Κατάθεση πρότασης από τη Δημοτική Παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες στο ΕΠΑνΕΚ 2014 – 2020

Ως Ενεργοί Πολίτες, θεωρούμε ότι ο Δήμος μας πρέπει να καταθέσει το συντομότερο δυνατό (η πρόταση αξιολογείται αυτοτελώς με σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της στην αρμόδια διαχειριστική αρχή) μία πρόταση στη συγκεκριμένη πρόσκληση, για την βελτίωση της προσβασιμότητας στη Δημοτική Παραλία Καρτερού, καθώς και των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ (βοηθητικών εγκαταστάσεων όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι αποτελούμενοι από τμήματα κατάλληλου μήκους για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση την χειμερινή περίοδο, χώροι σκίασης/προστασίας των λουόμενων κ.ά.).

Κατάθεση πρότασης από τη Δημοτική Παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες στο ΕΠΑνΕΚ 2014 – 2020

Σας  είναι  γνωστό  ότι  στις  13/11/2017  στον ιστότοπο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» αναρτήθηκε η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ», η οποία απευθύνεται σε Δήμους όλης τη χώρας με συνολικό προϋπολογισμό 50.000.000 € και μέγιστη επιχορήγηση ανά πρόταση τα 2.500.000 €.

Με επιτυχία η ομιλία του κ. Χρυσού. Με ομιλία της κ.Τσαπάκη συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία του Ψυχιάτρου κ. Παναγιώτη Χρυσού άνοιξε  το Σάββατο 13 Ιανουαρίου η σειρά των ομιλιών με τον γενικό τίτλο «η κρίση εντός μας».  Θέμα της ομιλίας ήταν: «Οικονομική κρίση:  το κομβικό πέρασμα από τον κόσμο των βεβαιοτήτων σε εκείνο των δυνατοτήτων». Τον ομιλητή παρουσίασε ηκ. Ρένα Βεργάκη, πρώην προϊσταμένη της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Δελτία τύπου της παράταξης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες»

1. Επιστολή  παραίτησης  από την  Νομαρχιακή  επιτροπή  Πολιτικής Προστασίας

2. Παραίτηση από την επιτροπή  πολιτικής προστασίας

Ηράκλεια Πρωτοβουλία: Αυτοψία σε αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΗ – Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου

Συνεχίζοντας την προσπάθειας για τη διάνοιξη της παραποτάμιας οδού Αρχελάου στο προάστιο του Άι Γιάννη, η Ηράκλεια Πρωτοβουλία είχε ζητήσει να γίνει αυτοψία σε αντλιοστάσιο της δημοτικής επιχείρησης. που  βρίσκεται στη γωνία των οδών Αρχελάου και Φωκών.

Αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη και τους κ.κ. Μανόλη Βασιλάκη, Γιώργο Μαυρογιάννη και  Γρηγόρη Σηφάκη επισκέφθηκε τον  Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη. Στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστος Δοριάκης.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Γιώργη Κλάδου και της Ντιάνας Μανουρά

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Γιώργη Κλάδου και της Ντιάνας Μανουρά:

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου

Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για την προστασία των ποταμών από τη ρύπανση, αντιπροσωπία της παράταξης επισκέφθηκε το Βενεράτο και συναντήθηκε με εκπροσώπους του εκεί Πολιτιστικού Συλλόγου.  Στη συνάντηση συμμετείχαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Μαραγκάκης και το μέλος κ. Σταύρος Ξενάκης  και από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία,  η Πρόεδρος κ. Άννα Παπαχρονάκη και οι κ. κ. Κώστας Βαρβεράκης, Μανόλης Βασιλάκης, Γιώργος Μαυρογιάννης και Γρηγόρης Σηφάκης.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE