11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου επιχειρεί να παρουσιάσει υπό τον τίτλο “ΑΠΟ ΤΟ 1850 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ”, την ιστορία της τέχνης με έργα που ανήκουν στη συλλογή του. Και είναι ένα κατόρθωμα αυτό εφʼ όσον πειθαρχεί χρονολογικά σε μια αλυσίδα που ο κάθε κρίκος έχει την συνέχειά του μέχρι να φτάσει στις μέρες μας και να αποδείξει ότι δεν υστερεί ουδόλως σε μορφές και σε αξίες που αφορούν τόσο τα έργα όσο και τους καλλιτέχνες που τα δημιούργησαν και που αποτελούν αυτή την ομαδική έκθεση.
Έργα ζωγραφικής του Αριστόδημου
θα φιλοξενηθούν στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου από την Τρίτη 21
Οκτωβρίου μέχρι
και την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2025
σε
συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου – Δημοτικής Πινακοθήκης και
της Περιφέρειας
Κρήτης.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα
πραγματοποιηθούν την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2025 στις 19:00.
Από τα «Μάταλα», έργο του
1970, ως τα «Εισόδια της Θεοτόκου» του 2023 και τα «Σπίτια στην
Κρήτη» η έκθεση
αυτή αποτυπώνει με ενάργεια την καλλιτεχνική πορεία του
ζωγράφου, που τον έχει
καταξιώσει πανελλαδικά και διεθνώς.
Ο Δήμος Ηρακλείου μέσω των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού και Παιδείας σε συνεργασία με το skywalker.gr–Εργασία στην Ελλάδα στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αφορούν την εκπαίδευση, και με την υποστήριξη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, συνδιοργανώνει τη δράση Career Path Youth την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου και ώρες 10:00-13:00 στην αίθουσα «Μ. Καρέλλης», στο δημοτικό κτήριο Ανδρόγεω (Ανδρόγεω 2, Ηράκλειο, Τ.Κ. 712 02).
Το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου (ΜΕΤΗ) διοργανώνει μια μοναδική κινηματογραφική βραδιά αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2025, στις 20:30, στον κινηματογράφο Αστόρια