inner image

Έκθεση Ζωγραφικής “RED ZOO”

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής με έργα που χαρακτηρίζονται από υπερβατικότητα κι ένα οργιώδες πανηγύρι χρωμάτων εγκαινιάζεται την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 18:30 στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Εορταστικές Εκδηλώσεις 2018 - 2019

Μέσα σε μια λαμπρή ατμόσφαιρα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στις 8 το βράδυ, η Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο TALOS PLAZA. Η διοίκηση του εμπορικού κέντρου με βαθύ αίσθημα τιμής ανακοινώνει ότι ο χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης θα είναι το πρόσωπο που θα φωταγωγήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Συναυλία με τα Υπόγεια Ρεύματα

Τρεις έμπειροι μουσικοί, μία θρυλική φωνή, μια Υπόγεια παρέα που πορεύεται πάνω από 20 χρόνια και δρα εδώ και τώρα! Τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα ηλεκτρικό σετ με καινούργια αλλά και διαχρονικά τραγούδια από όλη τους την πορεία. Με τον ήχο του τρίο δεμένο και πολύπλοκο τα Υπόγεια Ρεύματα είναι συνεχώς σε κίνηση.

Έκθεση του Μανώλη Σαριδάκη με τίτλο

Έκθεση του Μανώλη Σαριδάκη, στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, με τίτλο "Αντιστίξεις".

Παρουσίαση του νέου ποιητικού έργου του Μάριου Λεβέντη «αυτόγραφο»

Ο Δήμος Ηρακλείου καλωσορίζει για 4ο χρόνο τον Μάριο Λεβέντη στο Πολύκεντρο Νεολαίας. Ο συγγραφέας συνεχίζει στην καλλιτεχνική του στέγη με το νέο βιβλίο «αυτόγραφο». Το ποιητικό έργο που χαρακτήρισε την πένα του αφοπλιστική και ακάματη, παρουσιάζεται στο κοινό το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 στις 20.00 μ.μ.

Ομιλία με θέμα: Bυζαντινή τέχνη της βενετικής Κρήτης

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την ομιλία, με την οποία κλείνει ο νέος κύκλος 20 ομιλιών, που διοργάνωσε με τον γενικό τίτλο: «Ο Μίτος της Αριάδνης – Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, 20 χρόνια μετά».

Οι κηπουροί της Θεσσαλονίκης. Κοινωνικές πτυχές και ιδιαιτερότητες της Στρατιάς της Ανατολής, 1915-1918

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ Ε.Κ.Ι.Μ. στον Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ Οι κηπουροί της Θεσσαλονίκης Κοινωνικές πτυχές και ιδιαιτερότητες της Στρατιάς της Ανατολής, 1915-1918

Άγγελέ μου: δύο παραστάσεις στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, σε σκηνοθεσία Μ. Βιρβιδάκη

H Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ μετά την μεγάλη επιτυχία του έργου «Άγγελέ μου» του Βρετανού συγγραφέα Χένρι Νέιλορ σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, με την ηθοποιό Κατερίνα Μαντίλ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, στο θέατρο Κυδωνία των Χανίων, παρουσιάζει σε συνεργασία με την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών το έργο και στο Ηράκλειο για δύο μόνο παραστάσεις, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίουκαι ώρα 9.00 μ.μ., στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» ανοίγει τις πύλες του και σας υποδέχεται, στολισμένο και φωτεινό, για ένα “Ταξίδι στη χώρα τωνξωτικών”!Υπόσχεται μαγικές γιορτινές μέρες στο Ηράκλειο, το αγαπημένο Κάστρο όλων μας.

Έκθεση ζωγραφικής της Φωτεινής Γελασάκη με τίτλο «Το Κρητικό Τοπίο με Νότες Φαντασίας» .

 Το Πολύκεντρο Νεολαίας Δ. Η θα φιλοξενήσει την πρώτη έκθεση ζωγραφικής της Φωτεινής Γελασάκη με τίτλο «Το Κρητικό Τοπίο με Νότες Φαντασίας» .

 Η συλλογή περιλαμβάνει 5 έργα με λάδι σε καμβά, 13 με ακουαρέλα και ακρυλικό και 7 με μελάνι, ακουαρέλα και γκουάς.
 Το έργο ως σύνολο περιλαμβάνει τα πρώτα στάδια ζωγραφικής της δημιουργού που τα χαρακτηρίζει η ρεαλιστική απόδοση του τοπίου και της νεκρής φύσης καθώς και την πιο πρόσφατη δουλειά της που εκφράζει μια πιο ιδιαίτερη και φανταστική προσέγγιση στο τοπίο μέσα από τα χρώματα και τα θέματα που επιλέγει.

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου - Αφιέρωμα στην ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου

Η Ένωση Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου συνδιοργανώνουν την προβολή επιλεγμένων ταινιών του μεγάλου αφιερώματος στην ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου που πραγματοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια στην Αθήνα.

Aφιέρωμα στην Ρόζα Εσκενάζυ «Καναρίνι μου Γλυκό»


Ο Σύλλογος Μικρασιατών Κρήτης και η Χορωδία του σας προσκαλούν στο αφιέρωμα στην Ρόζα Εσκενάζυ «Καναρίνι μου Γλυκό» την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 20:00. Είσοδος ελεύθερη με οικειοθελή συνεισφορά για τον Σύλλογο.

Tο Παραμύθι της πρώτης Κυριακής του μήνα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης γεμίζει την 1η Κυριακή κάθε μήνα με «Ιστορίες και Παραμύθια του Κόσμου» από την Ελένη Μπετεινάκη και την
3η Κυριακή κάθε μήνα με μία σειρά μουσικών παραστάσεων Αφήγησης, τα «Πλουμιστά Παραμύθια της Φύσης» από την παιδαγωγό Ευαγγελία Ορφανουδάκη και τον μουσικό Αλέκο Φανουράκη.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

10:00 - 23:00 Εργαστήρι ζωγραφικής με την εικαστικό Φλώρα Παπαχρονάκη. Παράλληλα, θα λειτουργήσει και έκθεση ζωγραφικής και μικρογλυπτικής.
12.00 Κεντρική Σκηνή: Vitalio Magic Show για μαγικές στιγμές.
18:00 Κεντρική Σκηνή: ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ "Ο Καραγκιόζης Προφήτης", συντελεστές: Χρήστος Συρμακέζης, Παναγιώτης Ιωαννίδης

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία RAN

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία RAN (1985, 160') τη Δευτέρα 3/12/2018 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

18:00 Στο Σπίτι των Χρωμάτων: Μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Ίτανος διαβάζουν ιστορίες από την ελληνική παράδοση, για καλικαντζάρους, παγανά, κωλοβελόνιδες κ.ά.
19:30

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η πορεία και οι προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί στην  ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η πορεία και οι προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος»  με κεντρικό ομιλητή τον  Υφυπουργό Εργασίας,  Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής  Αλληλεγγύης,  κ. Αναστάσιο Πετρόπουλου, Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2018  και ώρα 19.00 μ.μ. αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ Επιμελητηρίου Ηρακλείου Οδός Κορωναίου 9

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

18:00 Στο Σπίτι των Χρωμάτων: Μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Ίτανος διαβάζουν ιστορίες από την ελληνική παράδοση, για καλικαντζάρους, παγανά, κωλοβελόνιδες κ.ά.

Βραδιά Τιμής και Μνήμης, αφιερωμένη στον Ιατρό Γ.Χριστάκη

Η Παγκρητική Ένωση Αμερικής  (PΑΑ), το Κληροδότημα  της Παγκρητικής για το Πανεπιστήμιο της Κρήτης (ΠαΚ), ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης  και ο Σύλλογος Ηρακλείου «Φίλοι του Πανεπιστημίου  Κρήτης»,σας προσκαλούν στη Βραδιά Τιμής και Μνήμης,η οποία είναι αφιερωμένη στο γιατρό Ιωάννη Γ. Χριστάκη

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

18:00 Στο Σπίτι των Χρωμάτων: Μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης “Ίτανος” διαβάζουν ιστορίες από την ελληνική παράδοση, για καλικαντζάρους, παγανά, κωλοβελόνιδες κ.ά.

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας

Οι ΨΗΦΙΔΕΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ φιλοξενούν τον Γιώργο Σταματάκη, Λαογράφο/Δικαστικό υπάλληλο, σε μια ομιλία με θέμα: "Τα σπίτια των προγόνων μας: η γοητεία του ασήμαντου", με τη δική του τεκμηριωμένη αλλά και χαρακτηριστική προσέγγιση και εκφραστικότητα.

3o Αφιέρωμα στο Ιταλικό Κινηματογράφο Μικρού Μήκους

Στα πλαίσια του Δικτύου Έλληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο AIAL φέρνει στην Ελλάδα το 3° Φεστιβάλ Ιταλικών Ταινιών Μικρού Μήκους, που περιλαμβάνεται στο Tempo Forte, μια πρωτοβουλία της Ιταλικής Πρεσβείας με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

18:00 Σπίτι των Χρωμάτων: Μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Ίτανος διαβάζουν ιστορίες από την ελληνική παράδοση, για καλικαντζάρους, παγανά, κωλοβελόνιδες κά.

Παρουσίαση βιβλίου του π.Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

Οι Εκδόσεις Αρμός και το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής σας προσκαλούν στη παρουσίαση του νέου βιβλίου του π.Χαράλαμπου Παπαδόπουλου.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

18:00 Στο Σπίτι των Χρωμάτων: Διαδραστική ανάγνωση του παραμυθιού: “Πρόσεχε μην κολλήσεις… μια ιστορία του φάγου του Φλου” από τη συγγραφέα Κώστογλου Ειρήνη.
Εκδόσεις “Ίτανος”

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο Talos Plaza

Στις 6 μμ θα παρακολουθήσουμε ένα φιλικό διαγωνισμό Tricking από την ομάδα του Tricking GR, όπου οι νέοι αθλητές του Ηρακλείου θα αναμετρηθούν μεταξύ τους προσφέροντας θέαμα στην καρδιά του εμπορικού κέντρου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει βιωματικό σεμινάριο για τα παιδιά που θέλουν να δοκιμάσουν τα πρώτα τους βασικά ακροβατικά. To Tricking είναι ένα δημιουργικό, μη-ανταγωνιστικό άθλημα που χρησιμοποιεί ως μέσο έκφρασης το ανθρώπινο σώμα. Χρησιμοποιεί ακροβατικές κινήσεις (από ενόργανη, πολεμικές τέχνες, χορό, κλπ) και τις συνδυάζει σε μικρές ροές για ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Θανάση Τριαρίδη «Ο άνεμος σφυρίζει στην Κουπέλα»

Οι Εκδόσεις Πατάκη, σε συνεργασία με το Πολυκέντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου, σας προσκαλούν την Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου στις 19:30, στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Θανάση Τριαρίδη  «Ο άνεμος σφυρίζει στην Κουπέλα».   

Νέα θεατρική σκηνή «Θέατρο Κάτω»

Τον μήνα Νοέμβρη συστήθηκε στο Ηράκλειο μια νέα θεατρική σκηνή, το Θέατρο Κάτω. Ένα χειροποίητο υπόγειο θέατρο στη Θεοτοκοπούλου 28 που φέρνει μια γεύση Γκάζι και μια εμπειρία Πειραματικής Σκηνής. 3 Θεατρικές παραστάσεις ταξιδεύουν τους θεατές σε μια «Νύχτα μόλις πριν από τα δάση» έχοντας σαν οδηγό το παράξενο «Ταγκό της Ιουλιέτας» με μία ενδιάμεση στάση στο «Φίφτυ φίφτυ του έρωτα».

Συναυλία με τον Bloody Hawk «θα τα καταφέρω»

Ο Bloody Hawk “Θα τα Καταφέρω” live στο Ηράκλειο.

Early birds: 6€ (τα πρώτα 50 εισιτήρια προπώλησης) – Προπώληση/Είσοδος: 8€.

Προπώληση στο Πολυτεχνείο Καφέ & Βιβλ. Ελευθερουδάκης – ** η προπώληση ξεκινάει Τετάρτη 28/11

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

13:00 Κεντρική Σκηνή: Zumba kids με τη Σύλβια Καζαντζιάν: χορός και μάθημα zumba για παιδιά.
12:00-14:00 Χριστουγεννιάτικα Ξύλινα Παζλ: Ελάτε στο εργαστήρι της Σχολικής Μελέτης να δημιουργήσουμε τα δικά μας χριστουγεννιάτικα ξύλινα παζλ.

Hμερίδα με θέμα: «Παιδί σε κίνδυνο»

Με άξονα την αλληλεγγύη, την εκπαίδευση, τη συμμετοχή, την κοινωνική ένταξη, την δημιουργία, την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τέλος την ενίσχυση του αισθήματος αυτοπροστασίας και αυτενέργειας των ίδιων των παιδιών, ευελπιστούμε να αφυπνίσουμε και κυρίως να ενεργοποιήσουμε γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς κ.λ.π. αλλά και απλούς πολίτες σε ό,τι αφορά τους κινδύνους, που αντιμετωπίζει το Παιδί σήμερα.

Περίπατος στη Λεγεώνα των Ξένων με τον Στυλιανό Αμανάκη

Με προσκεκλημένο ομιλητή τον κ. Μωρίς Μπορν, ιστορικό ερευνητή και αντεπιστέλλον μέλος της Ε.Κ.Ι.Μ., ο οποίος θα μιλήσει με θέμα LEGIO PATRIA NOSTRA. Περίπατος στη Λεγεώνα των Ξένων με τον Στυλιανό Αμανάκη, συνεχίζεται το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 11:30, στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης το αφιέρωμα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ενυδρείο Κρήτης!

Άγιος Βασίλης έρχεται και φέτος από τη μακρινή Καισαρία, με πρώτη του στάση το Ενυδρείο Κρήτης. Στολισμένοι με υπέρλαμπρες μπάλες, γιρλάντες και φωτάκια, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τις φετινές γιορτές και να τις γεμίσουμε με όμορφες Χριστουγεννιάτικες δράσεις.

«Όξω τα καρκατζέλια». Παράσταση αφήγησης λαϊκών παραμυθιών με την Ελεάνα Χατζάκη

«Όξω τα καρκατζέλια» από την Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου
Παράσταση αφήγησης λαϊκών παραμυθιών με την Ελεάνα Χατζάκη διοργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου με την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Πολιτισμού – Εθελοντισμού και Παιδείας.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου ( Ανδρόγεω 2) με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

10.00 Σκάκι σιμουλτανέ, με τον Χάρη Μαμουλάκη& τον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου.
Ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης & Καθαριότητας Ηρακλείου και Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης, παίζει σκάκι αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα 12
αθλητές από τον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου, σε μια εκδήλωση – γιορτή για το
Ηρακλειώτικο σκάκι!

ργο «Ο Καραγκιόζης Προφήτης» από το Θέατρο Σκιών Κρήτης

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στο στέκι της οδού Ανδρόγεω, το Θέατρο Σκιών Κρήτης ολοκληρώνει την παρουσίαση της πρώτης τριλογίας κλασικών κωμωδιών του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών με το πνευματιστικό έργο «Ο Καραγκιόζης Προφήτης».

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

20:30 Κεντρική Σκηνή: Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες από την Φιλαμονική Δήμου Ηρακλείου.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ NELYUBOV (2017, 128') τη Δευτέρα 10/12/2018 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Συνέλευση - συζήτηση με θέμα «Ο λόγος και ο ρόλος του συλλόγου γονέων»

Ο λόγος και ο ρόλος του συλλόγου γονέων. Ανοιχτό κάλεσμα της Ένωσης συλλόγων γονέων του Δήμου Ηρακλείου προς τους γονείς τους εκπεδευτικούς και τους μαθήτες.

Ημερίδα με θέμα: «Ο Δρόμος της Επιτυχίας Του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου προσκαλεί τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων στην Ημερίδα με θέμα: «Ο Δρόμος της Επιτυχίας Του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή» τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018.

 

Mουσικοποιητική βραδιά με το Βαγγέλη Σαμαράκη

Ο Βαγγέλης Σαμαράκης και η «Μουσική Συντροφιά» του,

σας προσκαλούν σε μια μουσικοποιητική βραδιά με τίτλο:

Μάλια, Μίλατος και Σίσι…

Ημερίδα «Δημιουργική Γραφή και Εκπαίδευση»

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας, και το «Σωματείο δημιουργικής γραφής LaCulturelá» διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Δημιουργική Γραφή και Εκπαίδευση», την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 στις 17:00 στην αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και επαφή κοινού και εκπαιδευτικών με το αντικείμενο της δημιουργικής γραφής και το ρόλο που μπορεί να παίξει στην εκπαίδευση διάφορων βαθμίδων.

Ομιλία με τίτλο «Λόγοι για να ελπίζουμε, ένα απόγευμα με τη Dr. Jane Goodall»

Με μεγάλη χαρά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Jane Goodall Roots & Shoots Greece ανακοινώνουν την επίσκεψη της διεθνούς φήμης πρωτευοντολόγου, ηθολόγου και Πρέσβειρας Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών
Dr. Jane Goodall στο Ηράκλειο την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 18:30,
στην αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

18.00 Κεντρική Σκηνή: Αλίκη Τύμπα, χορογραφίες (zumba, balletoning)

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

17:30 Στα “καλούδια του Κάστρου”:Ο Σύλλογος Μικρασιατών “Άγιος Πολύκαρπος” παρασκευάζει το παραδοσιακό ανατολίτικο γλύκισμα “Κιουνεφέ”.

Διάλεξη με θέμα : «Αντιμετωπίζοντας την αναβλητικότητα μου»

Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού – Πολιτισμού και Παιδείας  διοργανώνει κύκλο διαλέξεων με τίτλο : Σκέψου τα  «πώς»  και τα «γιατί». Ειδικευμένοι επιστήμονες αναπτύσσουν θέματα που αφορούν στη διαχείριση ανθρώπινων σχέσεων και την αποτελεσματική επικοινωνία.
Στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:00 στο χώρο του Πολύκεντρου Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2) η κ. Κατερίνα Χατζάκη, Life & Business Coach, πιστοποιημένη ως ACC coach από τον International Coach Federation (ICF) Global και μέλος του ICF Greece θα αναπτύξει το θέμα : «Αντιμετωπίζοντας την αναβλητικότητα μου».

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

17:30 Στα “καλούδια του Κάστρου”: ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ Αγίου ιωάννου. Η Ελένη Γαϊτανάκη θα φτιάξει ντόνατς με ζάχαρη και κανέλα!

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

17:00 Κεντρική Σκηνή: "Η Κάλλω και οι καλικάντζαροι", Δραματοποιημένο αναλόγιο στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο. Παραδοσιακό παραμύθι με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τα παιδιά του KΔAΠ Θερίσσου -Μασταμπά.
17:30 Στα “καλούδια του Κάστρου”: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου. Φτιάχνουμε αφράτες αγνόπιτες.
17:30 Στο Εργαστήρι του Άι Βασίλη: Σχολή Παραδοσιακών Τεχνών "Κρείττονες": μιλάμε για τον στολισμό των εορτών, τον πρώτο καταγεγραμμένο στολισμό και στολίζουμε τα δικά μας κλαδιά ελιάς.
18:00 Στο Εργαστήρι του Άι Βασίλη: H Pαδιοφωνική εκπομπή του Family Radio 89,5 fm "H κυρία Σιντορέ και οι τρεις δοκιμασίες" με παιχνίδια δώρα και εκπλήξεις, με τη Μαρία Καριωτακη ζωντανά στο μικρόφωνο.
19:30 Σύνολο κρουστών «ΒΑΤΑΛΑ CRETA». Με τέσσερα διαφορετικά είδη τυμπάνων δημιουργεί μια δυνατή οπτικοακουστική εμπειρία που ξεσηκώνει τις αισθήσεις!
20:00 Κεντρική Σκηνή: «Χριστούγεννα ξανά”, με την χορωδία και ορχήστρα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αρτεμισία" Ν. Αλικαρνασσού. Μουσική διεύθυνση Μαίρη Μαρκοπούλου.

Μουσική επιμέλεια Music Club 105,8 fm.

 

Θεατρική παράσταση Ανθισμένες Μανόλιες


Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου

παρουσιάζει σε επανάληψη και για 4 παραστάσεις, το έργο του
ΡΟΜΠΕΡΤ ΧΑΡΛΙΝΓΚ
ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΛΙΕΣ
14 - 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 21:00
στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου
γενική είσοδος 10€

Συναυλία με την Ελένη Δήμου «Υπόθεση Καρδιάς»

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου το Cine Studio υποδέχεται μια από τις πιο ζεστές γυναικείες φωνές του Ελληνικού πενταγράμμου την Ελένη Δήμου. Τραγούδια ερωτικά για όσους ζουν τον έρωτα.. μα και για εκείνους που πονούν από ένα χωρισμό . Τραγούδια που αγαπήσαμε , που τραγουδήσαμε μόνοι ή με παρέα . Τραγούδια που αφιερώσαμε στο ταίρι μας αλλά και τραγούδια που σιγοψιθυρίσαμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

11:00 ΚεντρικήΣκηνή: το 43ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου με τυμπανάκια και χορευτικά. Υπεύθυνη: Τσάιμα Ειρήνη.
12.00 Κεντρική Σκηνή: αποσπάσματα από την "Ωραία Κοιμωμένη", Σχολή χορού "Χοροκίνηση", Δ/νσηΕ. Γιάνναρη.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» ανοίγει τις πύλες του και σας υποδέχεται, στολισμένο και φωτεινό, για ένα “Ταξίδι στη χώρα τωνξωτικών”!Υπόσχεται μαγικές γιορτινές μέρες στο Ηράκλειο, το αγαπημένο Κάστρο όλων μας.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

10:00 - 23:00 Φιλανθρωπική δράση από τον Up 92,9 fm. “Ένα Δέντρο Γεμάτο Τρόφιμα” συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

10:00 - 23:00 Φιλανθρωπική δράση από τον Up 92,9 fm. “Ένα Δέντρο Γεμάτο Τρόφιμα” συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας.
17:00 Κεντρική Σκηνή: "Ειδική Ομάδα Σ.Ε.Ο. της Ροδαυγής".

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Η “ΟΥΤΟΠΙΑ” προσφέρει ζεστή Χριστουγεννιάτικη σοκολάτα σε όλους τους επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου!
10:00 - 23:00 Φιλανθρωπική δράση από τον Up 92,9 fm. “Ένα Δέντρο Γεμάτο Τρόφιμα”, συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Η “ΟΥΤΟΠΙΑ” προσφέρει ζεστή Χριστουγεννιάτικη σοκολάτα σε όλους τους επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου!
12:00 "Η τζαζ της ανακύκλωσης": συναυλία από τους Voyage Jazz Group, με κάποια μουσικά όργανα φτιαγμένα από ανακυκλώσιμες συσκευές, παράλληλη ενημέρωση για την ανακύκλωση από τον Δήμο Ηρακλείου και τον ΕΣΔΑΚ και δια- νομή τσάντας πολλαπλών χρήσεων του ΕΣΔΑΚ.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

11:00 Κεντρική Σκηνή: Θεατρικό δρώμενο "Χριστούγεννα" από τον παιδικό σταθμό "Ουράνιο Τόξο" .
17.00: Τραγούδια με την Παραδοσιακή χορωδία του Αγίου Τίτου.
18.00: Τραγούδια με τη χορωδία Μικρασιατών του Μεγάλου Κάστρου.
17:30 Στο Σπίτι των Χρωμάτων: Ανάγνωση του παραμυθιού: “Με λένε "Πάρη Αδέσποτο" Να γίνουμε οικογένεια;” από τη συγγραφέα Δουλγεράκη Αγγελική. Εκδόσεις “Ίτανος”.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

11.00 Κεντρική Σκηνή: Η κυρία Σιντορέ και η παρέα της θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν για τη γραμματική.
11:00 Στο Εργαστήρι του Άι Βασίλη: Χρωματίζοντας όνειρα κι ευχές για τη νέα χρονιά με τους μικρούς καλλιτέχνες από το εικαστικό εργαστήριο ΣΧΕΔίΑ.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

11.00 Κεντρική Σκηνή: Χριστουγεννιάτικη zumba από τη σχολή χορού “Χοροκίνηση".
12.30 Tο μουσικό σχήμα “MΩ &PEΩ” θα σας ταξιδέψει σε σύγχρονες θεωρίες του Ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Kαλλιτεχνική διεύθυνση: Δερμιτζάκης Γιάννης, Παρασύρη Πόπη.
12.00 Το Ελληνικό κέντρο χορού και παραστατικών τεχνών ‘’ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ" παραδίδει μαθήματα χορού στην πλατεία του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου.
17.00 Χορωδία «Ερωδιός» των Π.Σ. Αγίου Ιωάννου & Μικρ. Συλλ. Καραμπουρνιωτών «Αγ. Γεώργιος»
17:30 Στα “καλούδια του Κάστρου”: Διαδραστική ανάγνωση του παραμυθιού: “Αρτεμούλα, η μικρή νοικοκυρούλα” από τη συγγραφέα Παρλαμά-Φραγκιαδάκη Καλλιόπη. Εκδόσεις“Ίτανος”.
18:30 Στο Σπίτι των Χρωμάτων: “Η νεράιδα Τυπογραφία, τα χρωμοξωτικά και οι μαγικές σελίδες”, από τη συγγραφέα Κάλλια Δεττοράκη. Ζωντάνεψε τη δική σου νεράιδα με τα χρώματα και τη φωνήσου σε 3d μορφή από την Εκπαιδευτικό Ίλια Συγκελάκη. Εκδόσεις “Ίτανος”.
18.30 Χορογραφίες από τη σχολή χορού Fred.
20:00 Μελωδικά ταξίδια με την υπέροχη φωνή της Ελίνας Μαρκοπούλου, με συνοδεία το σαξόφωνο του Γιάννη Γενναράκη.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

11.30 Η Μηλίτσα σε γιορτινά μουσικοπαιχνίδια με μπαλονοεκπλήξεις, παίζει με τα παιδιά του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου.
18.00 ΚεντρικήΣκηνή: παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια από τη μουσική σχολή “Πρελούδιο”.
18.30 Ο ξυλοπόδαρος Μojo κάνει το γύρο της πόλης και έρχεται για παιχνίδι με τα παιδιά στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο.
20:00 Κεντρική Σκηνή: μια λαϊκή βραδιά με τον αγαπημένο Μιχάλη Κλώντζα, σε μουσική επιμέλεια ΚώσταΠαπαδάκη

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» σας περιμένει γιορτινό και λαμπερό με την μουσική και τα παιχνίδια του … Χρόνια Πολλά!
19:30 Κεντρική Σκηνή:" Η Βαγγελιώ Φασουλάκη ανήμερα Χριστούγεννα στη σκηνή του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου!
"Κάνουν άραγε οι σουλτάνες βουντού; και γιατί η Τζολίν συναναστρέφεται με την Περσεφόνη; Πόσα VOLT θα μπορούσε να αντέξει το κορμί ενός κιθαρίστα;’’
Η Βαγγελιώ Φασουλάκη ανακατεύει στον καμβά της χρώματα και ήχους από διάφορα είδη μουσικής και μπαίνοντας σε ρόλους, οδηγεί το κοινό σε ένα ταξίδι γεμάτο μικρές χιουμοριστικές ιστορίες.
Βάλτε άνετα παπούτσια, ξεσκονίστε τις χορευτικές σας κινήσεις από το κλασικό ροκ μέχρι την μοντέρνα ντίσκο, και αφεθείτε κάτω από την προστασία των τεράστιων πολύχρωμων βλεφαρίδων της.Μη φοβηθείτε τον σουρεαλισμό... είναι φίλος της!

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

12:00 Μεγάλοι και μικροί παίζουμε "Tσίρκο όλοι μαζί" με τον Circus Camino σε ένα χορταστικό δίωρο με πολλά παιχνίδια!
17:30 Εργαστήρι του Άι Βασίλη: Σχολή Παραδοσιακών Τεχνών "Κρείττονες" Μιλάμε για τους καλικάντζαρους, τις δεισιδαιμονίες και Φτιάχνουμε Καλαμένιους Σταυρούς.
17:30 Στα “καλούδια του Κάστρου”: Σχολή Παραδοσιακών Τεχνών "Κρείττονες" Φτιάχνουμε Παραδοσιακούς Λουκουμάδες. Οι λουκουμάδες μας ήταν αλλιώς. Σφιχτοί με κανέλα και ζάχαρη.
18:00 Κεντρική Σκηνή: Show με σαπουνόφουσκες! Με τα "Παιδιά της Γης"
20:00 Κεντρική Σκηνή: "Xριστουγεννιάτικο Μουσικό Ταξίδι" με τον λυρικό τραγουδιστή Μάνο Χριστοφακάκη και την πιανίστα Melisande Sin- so

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

10:30 Στα “καλούδια του Κάστρου”: Παιχνίδι “Κουτάλα” Η συγγραφέας Αργυρώ Παπαδάκη αφηγείται διαδραστικά έναν από τους επτά περιπετειακούς μύθους του ομώνυμου παραμυθιού.
11:00 - 13:00 Στο Σπίτι τωνΧρωμάτων: Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο με θέμα: "Από τις πρώτες στερεές τροφές του μωρού έως τον αποθηλασμό του και η διατροφή της μητέρας που θηλάζει."
Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι: Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη & Ειρήνη Μαρκάκη, Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League International

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

11.00 Κεντρική Σκηνή: Θεατρική παράσταση, "Χριστουγεννιάτικη ιστορία" του Κ.Ντίκενς, από το ΚΔΑΠ Ασιτών σε διδασκαλία Αντώνη Διαμαντή.
10:30 Στα “καλούδια του Κάστρου”: Παιχνίδι “Κουτάλα” Η συγγραφέας Αργυρώ Παπαδάκη αφηγείται διαδραστικά έναν από τους επτά περιπετειακούς μύθους του ομώνυμου παραμυθιού

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

10:30 Στα “καλούδια του Κάστρου”: Παιχνίδι “Κουτάλα” Η συγγραφέας Αργυρώ Παπαδάκη αφηγείται διαδραστικά έναν από τους επτά περιπετειακούς μύθους του ομώνυμου παραμυθιού.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

11:00 Στο Σπίτι των Χρωμάτων: “Η νεράιδα Τυπογραφία, τα χρωμοξωτικά και οι μαγικές σελίδες” από τη συγγραφέα Κάλλια Δεττοράκη. Ζωντάνεψε τη δική σου νεράιδα με τα χρώματα και τη φωνή σου σε 3d μορφή από την Εκπαιδευτικό Ίλια Συγκελάκη. Εκδόσεις “Ιτανος”.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

12:00 Στα “καλούδια του Κάστρου”: "Ζυμώματα" από τον Μελωδία 106,6.
18:00 ΚεντρικήΣκηνή:"Πλουμιστά Παραμύθια για Καρακατζόληδες" Αφήγηση: Eυαγγελία Ορφανουδάκη Μουσική: Αλέκος Φανουράκης

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE