inner image

Έκθεση Ζωγραφικής με έργα της Μαρίας Γρηγοριάδη

Έκθεση Ζωγραφικής με έργα της Μαρίας Γρηγοριάδη (www.mariagrigoriadi.gr) εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ, στη Βασιλική Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Stand Up Comedy Special - ANGELO TSAROUCHAS & ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ένας από τους καλύτερους και πιο δραστήριους Έλληνες κωμικούς συμπράττει με τον Angelo Tsarouchas, τον σπουδαίο διεθνούς φήμης Ελληνοκαναδό, σε μια περιοδεία ανά την Ελλάδα με τίτλο “Stand Up Comedy Special”.

MILONGA (βραδιά tango)

 Το Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου και  οι δάσκαλοι τάνγκο του Ηρακλείου οργανώνουν MILONGA  (βραδιά tango) στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω  2 – ισόγειο) το Σάββατο 03 Νοεμβρίου,  στις 22:00 με είσοδο ελεύθερη.

Η Ελένη Μπετεινάκη αφηγείται «Ιστορίες και Παραμύθια του Κόσμου»

Η  Ελένη Μπετεινάκη εγκαινιάζει τη φετινή χρονιά με Ιστορίες και Παραμύθια του Κόσμου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 στις 11.00 το πρωί, στον 3 όροφο του Μουσείου αφηγείται ιστορίες παράξενες για τη μάγισσα Χρωματούσα, που φοράει τα πιο φωτεινά της ρούχα και γεμίζει  χρώματα το φθινόπωρο και τα παραμύθια!

«ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ» από το Θέατρο Σκιών Κρήτης

Το Θέατρο Σκιών Κρήτης των Άθω Δανέλλη και Γιάννη Παπαδόπουλου (Γιουβάν), σε συνεργασία με το Πολύκεντρο Νεολαίας Δ. Ηρακλείου, παρουσιάζει στο στέκι της οδού Ανδρόγεω, μια από τις ωραιότερες κωμωδίες του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, το σπάνιο και θεότρελο Προξενιό της Αντιγόνης.

Εκδήλωση γνωριμίας με το συγγραφικό έργο του Στέλιου Βισκαδουράκη

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας οργανώνει, στην αίθουσα Μανόλης Καρέλλης του Δήμου Ηρακλείου, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, τις ώρες 18.00 – 20.30, εκδήλωση γνωριμίας με το συγγραφικό έργο του Στέλιου Βισκαδουράκη.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία STALKER

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία STALKER, (1979, 160') τη Δευτέρα 5/11/2018 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Eκδήλωση με θέμα: Αριστερά, Κεντροαριστερά και προοδευτικές συμμαχίες

Η Οργάνωση Αη-Γιάννη του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου οργανώνει επίκαιρη εκδήλωση με θέμα: << Αριστερά, Κεντροαριστερά και προοδευτικές συμμαχίες >>, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου στις 7 το βράδυ την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.

Ομιλία με θέμα «Ζώα και άνθρωπος στη Μινωική πραγματικότητα»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με  την κυρία Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη συνδιοργανώνουν Κύκλο 8 Ομιλιών με γενικό τίτλο «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν». Η κυρία Σφακάκη, ξεναγός και συγγραφέας βιβλίων αρχαιολογικού και ιστορικού περιεχομένου, θα μιλήσει την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 για τη σχέση των Μινωιτών με την πανίδα της Κρήτης και τις ποικίλες διατροφικές συνήθειές τους.

Ημερίδα με θέμα: «Η οικονομική κρίση & η επιρροή της στις προτεραιότητες του καταναλωτή»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου προσκαλεί τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων στην Ημερίδα με θέμα: «Η οικονομική κρίση & η επιρροή της στις προτεραιότητες του καταναλωτή»

Ημερίδα για Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου προσκαλεί τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων στην Ημερίδα με θέμα: «Η οικονομική κρίση & η επιρροή της στις προτεραιότητες του καταναλωτή».

Ομιλία - Η κατανάλωση Αλκοολούχων ποτών από Έφηβους και Ενήλικες

Μετά την 1η ομιλία που μας προσέφερε ο Δρ. Ιωάννης Ανυφαντάκης, ακολουθεί το 2ο μέρος του θέματος «Η κατανάλωση Αλκοολούχων ποτών από Έφηβους και Ενήλικες».

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας

Οι Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας συνεχίζουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πορεία τους, με την ευγενή συμμετοχή των ομιλητών και με τη δική σας στήριξη. Η πρώτη παρουσίαση για τον τρίτο κύκλο, 2018-19, είναι η ανάγνωση αποσπασμάτων περιηγητών στην ευρύτερη περιοχή της Κνωσού, από τον 15ο ως τον 19ο αι., πριν από τις πρώτες ανασκαφές, όπως παρουσιάστηκε στις 10.08.2018, στον υπαίθριο χώρο του Ερευνητικού Κέντρου Κνωσού της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κνωσού.

Προβολή της ταινίας «99 σπίτια»

προβολή της ταινίας "99 σπίτια" του Ραμίν Μπαχρανί που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2018 στις 7.30 μ.μ. στον κοινωνικό χώρο των ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, μονής Αγκαράθου 7 (αίθουσα Οδυσσέας Ελύτης).

«Ας παίξουμε σινεμά»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης το Σάββατο 10  2018 εγκαινιάζει 2 κύκλους εργαστηρίων που συνδυάζουν την καλλιτεχνική δημιουργία με τη μαγεία της φύσης και αξιοποιούν τα ποικίλα της ερεθίσματα.    

Ομιλία με τίτλο «Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από τον τοπικό Τύπο της εποχής»

Το αφιέρωμα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο συνεχίζεται με τη συλλογική ομιλία μιας ομάδας νέων ιστορικών ερευνητών, που απαρτίζεται από τους Μαρία Καλογεράκη, Δημήτρη Κυπριωτάκη, Μάρκο Μαστρογιαννάκη, επιστημονικούς συνεργάτες του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Η ομιλία με γενικό τίτλο Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από τον τοπικό Τύπο της εποχής, θα γίνει το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, ώρα 11:30΄, στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ι.Μ.Κ.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΧΩΡΑ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΧΩΡΑ GOD'S OWN COUNTRY (2017, 104') τη Δευτέρα 12/11/2018 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Ενημερωτική εκδήλωση για τα βλαστοκύταρα

Εβδομάδα Ενημέρωσης και Εκδηλωσεων στο Ηράκλειο από τον Δήμο Ηρακλείου και την Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης.Εκδήλωση για το ευρύ κοινό στις 15 Νοεμβριου, Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος, στην Ανδρόγεω

Συζήτηση με θέμα: 'Κρίση και το μέλλον της μεσαίας τάξης'

Ο ιστότοπος "ΡΩΓΜΕΣ", χώρος ιδεών, διαλόγου και δράσης και οι εκδόσεις Θεμέλιο, με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου της Βάλιας Αρανίτου "Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα την εποχή των μνημονίων: ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" προσκαλούν σε συζήτηση με θέμα: "Κρίση και το μέλλον της μεσαίας τάξης".
Η εκδήλωση - παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα Καστελλάκη του ΕΒΕΗ (Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, οδός Κορωναίου 9)

Έκθεση ζωγραφικής - στιγμές έκφρασης της Μαρίνας Μανουσάκη

Το Πολύκεντρο Νεολαίας εμπλουτίζει τις πολιτιστικές διαδρομές του με εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και κολάζ. Έτσι κάθε 15 ημέρες θα εγκαινιάζει και μια νέα έκθεση Εικαστικών Δημιουργών της πόλης μας.

Ξεκινάμε αυτή την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου με την έκθεση ζωγραφικής Στιγμές Έκφρασης της Μαρίνας Μανουσάκη.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 15 έως 30 Νοεμβρίου, ώρες λειτουργίας 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:30.

Συναυλία με τους Χειμερινούς Κολυμβητές

Ο Αργύρης Μπακιρτζής και η παρέα του  έρχονται στο Cine Studio την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου για μια ξεχωριστή συναυλία όπου θα παρουσιάσουν τραγούδια και μουσικές από το ρεπερτόριο των 50 χρόνων της μουσικής τους διαδρομής!

«Ήχοι-Φύση...Μουσική!»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης το Σάββατο  17 Νοεμβρίου 2018 εγκαινιάζει 2 κύκλους εργαστηρίων που συνδυάζουν την καλλιτεχνική δημιουργία με τη μαγεία της φύσης και αξιοποιούν τα ποικίλα της ερεθίσματα.

ΜΠΟΥΑΤ - Μουσικό Σχήμα ΩΔΗΠΟΡΟΣ

 Η εμβληματική παράσταση που έκλεψε τις εντυπώσεις και ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, για 2η χρονιά στο Ηράκλειο. Σας περιμένουμε και φέτος να ζήσουμε και πάλι την εποχή της αθωότητας, της ποίησης, του νέου κύματος και της αφύπνισης της νεολαίας. Τότε που οι παρέες έγραφαν ιστορία!!!

Tα «Πλουμιστά Παραμύθια της Βροχής»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης γεμίζει την  3η Κυριακή κάθε μήνα με μία σειρά μουσικών παραστάσεων Αφήγησης, τα «Πλουμιστά Παραμύθια της Φύσης». Την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018, στις 11:00 το πρωί, η παιδαγωγός Ευαγγελία Ορφανουδάκη και ο μουσικός Αλέκος Φανουράκης σάς προσκαλούν στα «Πλουμιστά Παραμύθια της Βροχής»!

«Ο Σπαγγοραμένος» - από το Θέατρο Σκιών Κρήτης

Το Θέατρο Σκιών Κρήτης των Άθω Δανέλλη και Γιάννη Παπαδόπουλου (Γιουβάν), σε συνεργασία με το Πολύκεντρο Νεολαίας Δ. Ηρακλείου, παρουσιάζει την πολυαγαπημένη και κλασική κωμωδία Ο Σπαγγοραμένος.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΕΚΕΙΝΗ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΕΚΕΙΝΗ ELLE (2016, 130') τη Δευτέρα 19/11/2018 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Πολυτεχνείο, Μνήμη, Αντίσταση, Ουτοπία

Το “Συμπόσιο Πολιτισμού” πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα: “Πολυτεχνείο, Μνήμη, Αντίσταση, Ουτοπία”, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου την προσεχή Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ.

Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής της Ειρήνης Παραδεισανού «ΣΤΗ ΦΛΕΒΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»

Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής της Ειρήνης Παραδεισανού «ΣΤΗ ΦΛΕΒΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ» Την ΤΡΙΤΗ 20 Νοεμβρίου 2018, στις 20:00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ημερίδα με θέμα «Νέο Θεσμικό Πλαίσιο για την Προώθηση των Θέσμων της Αναδοχής και της Υοθεσίας»

Ημερίδα με θέμα «Νέο Θεσμικό Πλαίσιο για την Προώθηση των Θέσμων της Αναδοχής και της Υοθεσίας»  στην αίθουσα Καστελλάκη του ΕΒΕΗ την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 09:00 - 15:00.

Ομιλία με θέμα «Αυτοκτονικότητα»

Ομιλία με θέμα «Αυτοκτονικότητα» την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 στις 18:00 στο 13ο Γυμνάσιο.

Το Θεατρικό έργο του John Osborn “Οργισμένα νιάτα”

Το Θεατροδρομιο σε συνεργασία με τους Stavaganti NUOVI Παρουσιάζουν το Θεατρικό έργο του John Osborn “Οργισμένα νιάτα”

Ομιλία - Ενημέρωση με Θέμα: Εμβόλιο Γρίπης- Έρπη Ζωστήρος

 

Ομιλία - Ενημέρωση με Θέμα: Εμβόλιο Γρίπης- Έρπη Ζωστήρος

Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης διανύοντας μια δημιουργική περίοδο, επισκέπτεται την αγαπημένη του Κρήτη και υποδέχεται τους φίλους του στο Cine Studio στo Ηράκλειο την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, αναμένοντας μια δυναμική μουσική συνάντηση με αγαπημένους φίλους.

Εσπερίδα με θέμα: «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί στην  ενημερωτική εσπερίδα ε θέμα:  «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών  Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ και Τράπεζες – Κόκκινα Δάνεια»

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής & Τεχνών και οι greCanto παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση: «με φωνάζουν Μελαχρινή»

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής & Τεχνών και οι greCanto Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου Την Παρασκευή 23 Νοεμβριου 2018, στις 21:00

Οι βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας στο Ηράκλειο

Το 41ο φεστιβάλ Δράμας ολοκληρώθηκε με επιτυχία παρά τις γκρίνιες και τις όποιες παραφωνίες από χείλη επισήμων μπορεί να υπήρξαν. Η ΝΚΛΗ για μία ακόμη χρονιά στηρίζει το θεσμό και αναλαμβάνει να παρουσιάσει στο κοινό της πόλης μας το παρόν αλλά και το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου. Οι βραβευμένες ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος αντικατοπτρίζουν την εικόνα των νέων δημιουργών που περνώντας τις «παιδικές ασθένειες» του σκηνοθέτη, κάνουν τα πρώτα τους βήματα προς την τελική καταξίωση.

Βραδία Tango (milonga)

Σας περιμένουμε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στη βραδιά Tango (milonga) που θα γίνει στον ατμοσφαιρικό χώρο του Brillant (στο ισόγειο του ξενοδοχείου Lato).

Προβολή της Ταινίας Ο Τζόνι Πήρε Τ΄Οπλο του

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, ώρα 11:30΄, στο πλαίσιο του αφιερώματος της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα προβληθεί στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης η ταινία του Dalton Trumbo Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του (Johnny got his gun, 1971), διάρκειας 111 λεπτών, με ελληνικούς υπότιτλους. Την ταινία θα προλογίσει ο Νίκος Τσαγκαράκης, κριτικός-ιστορικός κινηματογράφου, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Λίγο νωρίτερα, στις 10:30΄, ο επιμελητής των Ιστορικών Συλλογών της Ε.Κ.Ι.Μ., κ. Αγησίλαος Καλουτσάκης θα ξεναγήσει τους επισκέπτες του Μουσείου στην περιοδική έκθεση Στέλιος Αμανάκης. Πολεμώντας στο Δυτικό Μέτωπο, στο φουαγιέ του δευτέρου ορόφου.

Παρουσίαση της απολαυστικής κωμωδίας «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός».

Το Θέατρο Σκιών Κρήτης των Άθω Δανέλλη και Γιάννη Παπαδόπουλου (Γιουβάν), σε συνεργασία με το Πολύκεντρο Νεολαίας Δ. Ηρακλείου, εγκαινιάζει μια τριλογία κλασικών παραστάσεων στο στέκι της οδού Ανδρόγεω, κάνοντας την αρχή με την απολαυστική κωμωδία «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός».

Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής «Δίχως Αγάπη,Υπάρχει Ζωή;» της Γεωργίας Μπαριτάκη


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ  «ΔΙΧΩΣ ΑΓΑΠΗ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ;»  ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗ  Την KYΡIAKH 25 Νοεμβρίου 2018, στις 18:00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Παρουσίαση του νέου τόμου της Ε.Κ.Ι.Μ. ÉMILE-HONORÉ DESTELLE Ημερολόγιο 1897

Η παρουσίαση του νέου τόμου της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών θα γίνει τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19:30΄, στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Στην παρουσίαση θα λάβουν μέρος οι Σωκράτης Πετμεζάς, καθηγητής νεώτερης ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Τάσος Αναστασιάδης, διευθυντής μελετών μοντέρνας και σύγχρονης εποχής της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Jean-Pierre Destelle,εγγονός του E-H.D. και εκδότης στη γαλλική γλώσσα του κειμένου, Μαρία Σωρού, επιστημονική σύμβουλος της έκδοσης, Κλαίρη Μιτσοτάκη, υπεύθυνη της έκδοσης από την πλευρά της Ε.Κ.Ι.Μ.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία 120 ΧΤΥΠΟΙ ΤΟ ΛΕΠΤΟ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία 120 ΧΤΥΠΟΙ ΤΟ ΛΕΠΤΟ 120 BATTEMENTS PAR MINUTE (2017, 140') τη Δευτέρα 26/11/2018 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος «Κι οι θάλασσες σωπαίνουν»

Το ιστορικό μυθιστόρημα του Νίκου Ψυλάκη

«Κι οι θάλασσες σωπαίνουν»

Θα παρουσιαστη τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στη δημοτική αίθουσα της οδού Ανδρόγεω στο Ηράκλειο

Παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος «Κι οι θάλασσες σωπαίνουν»

Έκθεση Ζωγραφικής “RED ZOO”

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής με έργα που χαρακτηρίζονται από υπερβατικότητα κι ένα οργιώδες πανηγύρι χρωμάτων εγκαινιάζεται την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 18:30 στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Ημερίδα «Η Τέχνη ενάντια στη Βία»

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ (Δ.ΕΠ.ΙΣ.) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών,
σας προσκαλεί σε ΗΜΕΡΙΔΑ, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 9.30 έως 13.30, στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (Πλαστήρα & Ρωμανού).

Ενδο-οικογενειακή Βία κατά των Γυναικών και την Προστασία της γυναίκας πρόσφυγα

Η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες (UNHCR) σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Ηρακλείου – ΚΕΘΙ για τη Βία κατά των Γυναικών και με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού οργανώνουν ενημερωτικές δράσεις προς επαγγελματίες, φορείς και γυναίκες-πρόσφυγες με θέμα την «Προστασία της γυναίκας πρόσφυγα», με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) και η Υ.Α. του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες συνεργάζονται ήδη από το 2002 με κοινό στόχο να προάγουν τα δικαιώματα των γυναικών και ανήλικων κοριτσιών προσφύγων στην Ελλάδα. Το 2017 υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας ενώ μια σειρά συντονισμένων δράσεων έχουν ξεκινήσει από τότε.

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας

"Παρεμβατικές συμπεριφορές και ο Οθωμανός δικαστής.

Η παραβατικότητα στον Χάνδακα του 17ου αι"

2η Ετήσια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE MEDEA

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης σας προσκαλεί στην ανοιχτή ημερίδα (29/11/2019) που διοργανώνει στα πλαίσια της 2ης Ετήσιας Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE MEDEA. Το συνέδριο που φέτος πραγματοποιείται στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης θα διαρκέσει από τις 3:00-6:00 μ.μ

«Πώς να προστατέψω το παιδί μου από τους κινδύνους του Διαδικτύου και τον Εθισμό»

Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού – Πολιτισμού και Παιδείας  διοργανώνει κύκλο διαλέξεων με τίτλο : Σκέψου τα  «πώς»  και τα «γιατί».

 

Eκδήλωση για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Με αφορμή τα νέα δεδομένα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το νέο θεσμό του οικογενειακού γιατρού, ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης διοργανώνει ενημερωτική εσπερίδα στο Ηράκλειο την Παρασκευή 30/11/2018 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Στόχος της εκδήλωσης είναι να λυθούν απορίες και ερωτήματα των πολιτών σε σχέση με τον πλοήγησή τους στο νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των παιδιών με ρευματικά νοσήματα «ΡευΜΑζην».

Εορταστικές Εκδηλώσεις 2018 - 2019

Μέσα σε μια λαμπρή ατμόσφαιρα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στις 8 το βράδυ, η Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο TALOS PLAZA. Η διοίκηση του εμπορικού κέντρου με βαθύ αίσθημα τιμής ανακοινώνει ότι ο χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης θα είναι το πρόσωπο που θα φωταγωγήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE