inner image

Έκθεση Ζωγραφικής “RED ZOO”

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής με έργα που χαρακτηρίζονται από υπερβατικότητα κι ένα οργιώδες πανηγύρι χρωμάτων εγκαινιάζεται την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 18:30 στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Εορταστικές Εκδηλώσεις 2018 - 2019

Μέσα σε μια λαμπρή ατμόσφαιρα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στις 8 το βράδυ, η Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο TALOS PLAZA. Η διοίκηση του εμπορικού κέντρου με βαθύ αίσθημα τιμής ανακοινώνει ότι ο χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης θα είναι το πρόσωπο που θα φωταγωγήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Συναυλία με τα Υπόγεια Ρεύματα

Τρεις έμπειροι μουσικοί, μία θρυλική φωνή, μια Υπόγεια παρέα που πορεύεται πάνω από 20 χρόνια και δρα εδώ και τώρα! Τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα ηλεκτρικό σετ με καινούργια αλλά και διαχρονικά τραγούδια από όλη τους την πορεία. Με τον ήχο του τρίο δεμένο και πολύπλοκο τα Υπόγεια Ρεύματα είναι συνεχώς σε κίνηση.

Έκθεση του Μανώλη Σαριδάκη με τίτλο

Έκθεση του Μανώλη Σαριδάκη, στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, με τίτλο "Αντιστίξεις".

Παρουσίαση του νέου ποιητικού έργου του Μάριου Λεβέντη «αυτόγραφο»

Ο Δήμος Ηρακλείου καλωσορίζει για 4ο χρόνο τον Μάριο Λεβέντη στο Πολύκεντρο Νεολαίας. Ο συγγραφέας συνεχίζει στην καλλιτεχνική του στέγη με το νέο βιβλίο «αυτόγραφο». Το ποιητικό έργο που χαρακτήρισε την πένα του αφοπλιστική και ακάματη, παρουσιάζεται στο κοινό το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 στις 20.00 μ.μ.

Ομιλία με θέμα: Bυζαντινή τέχνη της βενετικής Κρήτης

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την ομιλία, με την οποία κλείνει ο νέος κύκλος 20 ομιλιών, που διοργάνωσε με τον γενικό τίτλο: «Ο Μίτος της Αριάδνης – Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, 20 χρόνια μετά».

Οι κηπουροί της Θεσσαλονίκης. Κοινωνικές πτυχές και ιδιαιτερότητες της Στρατιάς της Ανατολής, 1915-1918

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ Ε.Κ.Ι.Μ. στον Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ Οι κηπουροί της Θεσσαλονίκης Κοινωνικές πτυχές και ιδιαιτερότητες της Στρατιάς της Ανατολής, 1915-1918

Άγγελέ μου: δύο παραστάσεις στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, σε σκηνοθεσία Μ. Βιρβιδάκη

H Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ μετά την μεγάλη επιτυχία του έργου «Άγγελέ μου» του Βρετανού συγγραφέα Χένρι Νέιλορ σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, με την ηθοποιό Κατερίνα Μαντίλ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, στο θέατρο Κυδωνία των Χανίων, παρουσιάζει σε συνεργασία με την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών το έργο και στο Ηράκλειο για δύο μόνο παραστάσεις, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίουκαι ώρα 9.00 μ.μ., στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Έκθεση ζωγραφικής της Φωτεινής Γελασάκη με τίτλο «Το Κρητικό Τοπίο με Νότες Φαντασίας» .

 Το Πολύκεντρο Νεολαίας Δ. Η θα φιλοξενήσει την πρώτη έκθεση ζωγραφικής της Φωτεινής Γελασάκη με τίτλο «Το Κρητικό Τοπίο με Νότες Φαντασίας» .

 Η συλλογή περιλαμβάνει 5 έργα με λάδι σε καμβά, 13 με ακουαρέλα και ακρυλικό και 7 με μελάνι, ακουαρέλα και γκουάς.
 Το έργο ως σύνολο περιλαμβάνει τα πρώτα στάδια ζωγραφικής της δημιουργού που τα χαρακτηρίζει η ρεαλιστική απόδοση του τοπίου και της νεκρής φύσης καθώς και την πιο πρόσφατη δουλειά της που εκφράζει μια πιο ιδιαίτερη και φανταστική προσέγγιση στο τοπίο μέσα από τα χρώματα και τα θέματα που επιλέγει.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» ανοίγει τις πύλες του και σας υποδέχεται, στολισμένο και φωτεινό, για ένα “Ταξίδι στη χώρα τωνξωτικών”!Υπόσχεται μαγικές γιορτινές μέρες στο Ηράκλειο, το αγαπημένο Κάστρο όλων μας.

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου - Αφιέρωμα στην ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου

Η Ένωση Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου συνδιοργανώνουν την προβολή επιλεγμένων ταινιών του μεγάλου αφιερώματος στην ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου που πραγματοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια στην Αθήνα.

Aφιέρωμα στην Ρόζα Εσκενάζυ «Καναρίνι μου Γλυκό»


Ο Σύλλογος Μικρασιατών Κρήτης και η Χορωδία του σας προσκαλούν στο αφιέρωμα στην Ρόζα Εσκενάζυ «Καναρίνι μου Γλυκό» την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 20:00. Είσοδος ελεύθερη με οικειοθελή συνεισφορά για τον Σύλλογο.

Tο Παραμύθι της πρώτης Κυριακής του μήνα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης γεμίζει την 1η Κυριακή κάθε μήνα με «Ιστορίες και Παραμύθια του Κόσμου» από την Ελένη Μπετεινάκη και την
3η Κυριακή κάθε μήνα με μία σειρά μουσικών παραστάσεων Αφήγησης, τα «Πλουμιστά Παραμύθια της Φύσης» από την παιδαγωγό Ευαγγελία Ορφανουδάκη και τον μουσικό Αλέκο Φανουράκη.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

10:00 - 23:00 Εργαστήρι ζωγραφικής με την εικαστικό Φλώρα Παπαχρονάκη. Παράλληλα, θα λειτουργήσει και έκθεση ζωγραφικής και μικρογλυπτικής.
12.00 Κεντρική Σκηνή: Vitalio Magic Show για μαγικές στιγμές.
18:00 Κεντρική Σκηνή: ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ "Ο Καραγκιόζης Προφήτης", συντελεστές: Χρήστος Συρμακέζης, Παναγιώτης Ιωαννίδης

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία RAN

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία RAN (1985, 160') τη Δευτέρα 3/12/2018 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

18:00 Στο Σπίτι των Χρωμάτων: Μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Ίτανος διαβάζουν ιστορίες από την ελληνική παράδοση, για καλικαντζάρους, παγανά, κωλοβελόνιδες κ.ά.
19:30

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η πορεία και οι προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί στην  ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η πορεία και οι προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος»  με κεντρικό ομιλητή τον  Υφυπουργό Εργασίας,  Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής  Αλληλεγγύης,  κ. Αναστάσιο Πετρόπουλου, Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2018  και ώρα 19.00 μ.μ. αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ Επιμελητηρίου Ηρακλείου Οδός Κορωναίου 9

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

18:00 Στο Σπίτι των Χρωμάτων: Μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Ίτανος διαβάζουν ιστορίες από την ελληνική παράδοση, για καλικαντζάρους, παγανά, κωλοβελόνιδες κ.ά.

Βραδιά Τιμής και Μνήμης, αφιερωμένη στον Ιατρό Γ.Χριστάκη

Η Παγκρητική Ένωση Αμερικής  (PΑΑ), το Κληροδότημα  της Παγκρητικής για το Πανεπιστήμιο της Κρήτης (ΠαΚ), ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης  και ο Σύλλογος Ηρακλείου «Φίλοι του Πανεπιστημίου  Κρήτης»,σας προσκαλούν στη Βραδιά Τιμής και Μνήμης,η οποία είναι αφιερωμένη στο γιατρό Ιωάννη Γ. Χριστάκη

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας

Οι ΨΗΦΙΔΕΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ φιλοξενούν τον Γιώργο Σταματάκη, Λαογράφο/Δικαστικό υπάλληλο, σε μια ομιλία με θέμα: "Τα σπίτια των προγόνων μας: η γοητεία του ασήμαντου", με τη δική του τεκμηριωμένη αλλά και χαρακτηριστική προσέγγιση και εκφραστικότητα.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

18:00 Στο Σπίτι των Χρωμάτων: Μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης “Ίτανος” διαβάζουν ιστορίες από την ελληνική παράδοση, για καλικαντζάρους, παγανά, κωλοβελόνιδες κ.ά.

3o Αφιέρωμα στο Ιταλικό Κινηματογράφο Μικρού Μήκους

Στα πλαίσια του Δικτύου Έλληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο AIAL φέρνει στην Ελλάδα το 3° Φεστιβάλ Ιταλικών Ταινιών Μικρού Μήκους, που περιλαμβάνεται στο Tempo Forte, μια πρωτοβουλία της Ιταλικής Πρεσβείας με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

18:00 Σπίτι των Χρωμάτων: Μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Ίτανος διαβάζουν ιστορίες από την ελληνική παράδοση, για καλικαντζάρους, παγανά, κωλοβελόνιδες κά.

Παρουσίαση βιβλίου του π.Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

Οι Εκδόσεις Αρμός και το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής σας προσκαλούν στη παρουσίαση του νέου βιβλίου του π.Χαράλαμπου Παπαδόπουλου.

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο Talos Plaza

Στις 6 μμ θα παρακολουθήσουμε ένα φιλικό διαγωνισμό Tricking από την ομάδα του Tricking GR, όπου οι νέοι αθλητές του Ηρακλείου θα αναμετρηθούν μεταξύ τους προσφέροντας θέαμα στην καρδιά του εμπορικού κέντρου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει βιωματικό σεμινάριο για τα παιδιά που θέλουν να δοκιμάσουν τα πρώτα τους βασικά ακροβατικά. To Tricking είναι ένα δημιουργικό, μη-ανταγωνιστικό άθλημα που χρησιμοποιεί ως μέσο έκφρασης το ανθρώπινο σώμα. Χρησιμοποιεί ακροβατικές κινήσεις (από ενόργανη, πολεμικές τέχνες, χορό, κλπ) και τις συνδυάζει σε μικρές ροές για ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Θανάση Τριαρίδη «Ο άνεμος σφυρίζει στην Κουπέλα»

Οι Εκδόσεις Πατάκη, σε συνεργασία με το Πολυκέντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου, σας προσκαλούν την Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου στις 19:30, στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Θανάση Τριαρίδη  «Ο άνεμος σφυρίζει στην Κουπέλα».   

Νέα θεατρική σκηνή «Θέατρο Κάτω»

Τον μήνα Νοέμβρη συστήθηκε στο Ηράκλειο μια νέα θεατρική σκηνή, το Θέατρο Κάτω. Ένα χειροποίητο υπόγειο θέατρο στη Θεοτοκοπούλου 28 που φέρνει μια γεύση Γκάζι και μια εμπειρία Πειραματικής Σκηνής. 3 Θεατρικές παραστάσεις ταξιδεύουν τους θεατές σε μια «Νύχτα μόλις πριν από τα δάση» έχοντας σαν οδηγό το παράξενο «Ταγκό της Ιουλιέτας» με μία ενδιάμεση στάση στο «Φίφτυ φίφτυ του έρωτα».

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

18:00 Στο Σπίτι των Χρωμάτων: Διαδραστική ανάγνωση του παραμυθιού: “Πρόσεχε μην κολλήσεις… μια ιστορία του φάγου του Φλου” από τη συγγραφέα Κώστογλου Ειρήνη.
Εκδόσεις “Ίτανος”

Συναυλία με τον Bloody Hawk «θα τα καταφέρω»

Ο Bloody Hawk “Θα τα Καταφέρω” live στο Ηράκλειο.

Early birds: 6€ (τα πρώτα 50 εισιτήρια προπώλησης) – Προπώληση/Είσοδος: 8€.

Προπώληση στο Πολυτεχνείο Καφέ & Βιβλ. Ελευθερουδάκης – ** η προπώληση ξεκινάει Τετάρτη 28/11

Hμερίδα με θέμα: «Παιδί σε κίνδυνο»

Με άξονα την αλληλεγγύη, την εκπαίδευση, τη συμμετοχή, την κοινωνική ένταξη, την δημιουργία, την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τέλος την ενίσχυση του αισθήματος αυτοπροστασίας και αυτενέργειας των ίδιων των παιδιών, ευελπιστούμε να αφυπνίσουμε και κυρίως να ενεργοποιήσουμε γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς κ.λ.π. αλλά και απλούς πολίτες σε ό,τι αφορά τους κινδύνους, που αντιμετωπίζει το Παιδί σήμερα.

Περίπατος στη Λεγεώνα των Ξένων με τον Στυλιανό Αμανάκη

Με προσκεκλημένο ομιλητή τον κ. Μωρίς Μπορν, ιστορικό ερευνητή και αντεπιστέλλον μέλος της Ε.Κ.Ι.Μ., ο οποίος θα μιλήσει με θέμα LEGIO PATRIA NOSTRA. Περίπατος στη Λεγεώνα των Ξένων με τον Στυλιανό Αμανάκη, συνεχίζεται το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 11:30, στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης το αφιέρωμα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ενυδρείο Κρήτης!

Άγιος Βασίλης έρχεται και φέτος από τη μακρινή Καισαρία, με πρώτη του στάση το Ενυδρείο Κρήτης. Στολισμένοι με υπέρλαμπρες μπάλες, γιρλάντες και φωτάκια, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τις φετινές γιορτές και να τις γεμίσουμε με όμορφες Χριστουγεννιάτικες δράσεις.

«Όξω τα καρκατζέλια». Παράσταση αφήγησης λαϊκών παραμυθιών με την Ελεάνα Χατζάκη

«Όξω τα καρκατζέλια» από την Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου
Παράσταση αφήγησης λαϊκών παραμυθιών με την Ελεάνα Χατζάκη διοργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου με την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Πολιτισμού – Εθελοντισμού και Παιδείας.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου ( Ανδρόγεω 2) με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

13:00 Κεντρική Σκηνή: Zumba kids με τη Σύλβια Καζαντζιάν: χορός και μάθημα zumba για παιδιά.
12:00-14:00 Χριστουγεννιάτικα Ξύλινα Παζλ: Ελάτε στο εργαστήρι της Σχολικής Μελέτης να δημιουργήσουμε τα δικά μας χριστουγεννιάτικα ξύλινα παζλ.

«Ο Καραγκιόζης Προφήτης» από το Θέατρο Σκιών Κρήτης

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στο στέκι της οδού Ανδρόγεω, το Θέατρο Σκιών Κρήτης ολοκληρώνει την παρουσίαση της πρώτης τριλογίας κλασικών κωμωδιών του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών με το πνευματιστικό έργο «Ο Καραγκιόζης Προφήτης».

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

10.00 Σκάκι σιμουλτανέ, με τον Χάρη Μαμουλάκη& τον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου.
Ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης & Καθαριότητας Ηρακλείου και Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης, παίζει σκάκι αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα 12
αθλητές από τον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου, σε μια εκδήλωση – γιορτή για το
Ηρακλειώτικο σκάκι!

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ NELYUBOV (2017, 128') τη Δευτέρα 10/12/2018 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Συνέλευση - συζήτηση με θέμα «Ο λόγος και ο ρόλος του συλλόγου γονέων»

Ο λόγος και ο ρόλος του συλλόγου γονέων. Ανοιχτό κάλεσμα της Ένωσης συλλόγων γονέων του Δήμου Ηρακλείου προς τους γονείς τους εκπεδευτικούς και τους μαθήτες.

Ημερίδα με θέμα: «Ο Δρόμος της Επιτυχίας Του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου προσκαλεί τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων στην Ημερίδα με θέμα: «Ο Δρόμος της Επιτυχίας Του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή» τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018.

 

Mουσικοποιητική βραδιά με το Βαγγέλη Σαμαράκη

Ο Βαγγέλης Σαμαράκης και η «Μουσική Συντροφιά» του,

σας προσκαλούν σε μια μουσικοποιητική βραδιά με τίτλο:

Μάλια, Μίλατος και Σίσι…

Ημερίδα «Δημιουργική Γραφή και Εκπαίδευση»

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας, και το «Σωματείο δημιουργικής γραφής LaCulturelá» διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Δημιουργική Γραφή και Εκπαίδευση», την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 στις 17:00 στην αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και επαφή κοινού και εκπαιδευτικών με το αντικείμενο της δημιουργικής γραφής και το ρόλο που μπορεί να παίξει στην εκπαίδευση διάφορων βαθμίδων.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

20:30 Κεντρική Σκηνή: Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες από την Φιλαμονική Δήμου Ηρακλείου.

Ομιλία με τίτλο «Λόγοι για να ελπίζουμε, ένα απόγευμα με τη Dr. Jane Goodall»

Με μεγάλη χαρά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Jane Goodall Roots & Shoots Greece ανακοινώνουν την επίσκεψη της διεθνούς φήμης πρωτευοντολόγου, ηθολόγου και Πρέσβειρας Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών
Dr. Jane Goodall στο Ηράκλειο την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 18:30,
στην αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Εκδήλωση για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας εθελοντισμού

 

Υπό την αιγίδα του Αυστριακού Προξενείου Κρήτης, με τη συμμέτοχη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τις κάτωθι ομιλίες:

Τα οφέλη του εθελοντισμού, ομιλήτρια: κα ΡΟΣΒΙΤΑ ΜΠΑΝΤΟΥΒΑ, Πρόεδρος του Συλλόγου Ανακουφιστικής Φροντίδας, Επίτιμος Πρόξενος της Αυστρίας στην Κρήτη

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

18.00 Κεντρική Σκηνή: Αλίκη Τύμπα, χορογραφίες (zumba, balletoning)

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

17:30 Στα “καλούδια του Κάστρου”:Ο Σύλλογος Μικρασιατών “Άγιος Πολύκαρπος” παρασκευάζει το παραδοσιακό ανατολίτικο γλύκισμα “Κιουνεφέ”.

Διάλεξη με θέμα : «Αντιμετωπίζοντας την αναβλητικότητα μου»

Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού – Πολιτισμού και Παιδείας  διοργανώνει κύκλο διαλέξεων με τίτλο : Σκέψου τα  «πώς»  και τα «γιατί». Ειδικευμένοι επιστήμονες αναπτύσσουν θέματα που αφορούν στη διαχείριση ανθρώπινων σχέσεων και την αποτελεσματική επικοινωνία.
Στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:00 στο χώρο του Πολύκεντρου Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2) η κ. Κατερίνα Χατζάκη, Life & Business Coach, πιστοποιημένη ως ACC coach από τον International Coach Federation (ICF) Global και μέλος του ICF Greece θα αναπτύξει το θέμα : «Αντιμετωπίζοντας την αναβλητικότητα μου».

Ομιλία με θέμα διαχείριση θυμού

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιού Ιωάννη διωργανώνει κύκλο ομιλίων με θέμα διαχείριση θυμού

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:15

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου
Μία Χριστουγεννιάτικη Συναυλία θα δώσει το διεθνούς φήμης φωνητικό σύνολο «Intercanto» με μαέστρο τον Leonard Sopi και πιανίστα  τον Μανόλη Κανάκκη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.  
Παράλληλα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών». Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου  είναι:
Μουσική επιμέλεια Alpha News 106,2 fm

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Διεθνές Φωνιτικού Συνόλου «INTERCANTO»

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2018-2019 θα παρουσιαστεί η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του διεθνoύς φωνητικού συνόλου «INTERCANTO»

 

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

17:30 Στα “καλούδια του Κάστρου”: ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ Αγίου ιωάννου. Η Ελένη Γαϊτανάκη θα φτιάξει ντόνατς με ζάχαρη και κανέλα!

Μουσική παράσταση «Αρτεμισία» στο Talos Plaza

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 στις 19:30, μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση, απόλυτα συνυφασμένη με το εορταστικό κλίμα των ημερών.

Η χορωδία και η ορχήστρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Αλικαρνασσού «Αρτεμισία», σε παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια. Διευθύνει η Μαίρη Μαρκοπούλου.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Η Χορωδία και την Ορχήστρα του1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥκαι το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ALBERT CAMUS στο
πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus +KA2 «Past is Art» παρουσιάζουν μελωδίεςκαι κείμενα που θα πλημμυρίσουν τις ψυχέςμας με αισιοδοξία και αγάπη ζωντανεύοντας το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

17:00 Κεντρική Σκηνή: "Η Κάλλω και οι καλικάντζαροι", Δραματοποιημένο αναλόγιο στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο. Παραδοσιακό παραμύθι με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τα παιδιά του KΔAΠ Θερίσσου -Μασταμπά.
17:30 Στα “καλούδια του Κάστρου”: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου. Φτιάχνουμε αφράτες αγνόπιτες.
17:30 Στο Εργαστήρι του Άι Βασίλη: Σχολή Παραδοσιακών Τεχνών "Κρείττονες": μιλάμε για τον στολισμό των εορτών, τον πρώτο καταγεγραμμένο στολισμό και στολίζουμε τα δικά μας κλαδιά ελιάς.
18:00 Στο Εργαστήρι του Άι Βασίλη: H Pαδιοφωνική εκπομπή του Family Radio 89,5 fm "H κυρία Σιντορέ και οι τρεις δοκιμασίες" με παιχνίδια δώρα και εκπλήξεις, με τη Μαρία Καριωτακη ζωντανά στο μικρόφωνο.
19:30 Σύνολο κρουστών «ΒΑΤΑΛΑ CRETA». Με τέσσερα διαφορετικά είδη τυμπάνων δημιουργεί μια δυνατή οπτικοακουστική εμπειρία που ξεσηκώνει τις αισθήσεις!
20:00 Κεντρική Σκηνή: «Χριστούγεννα ξανά”, με την χορωδία και ορχήστρα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αρτεμισία" Ν. Αλικαρνασσού. Μουσική διεύθυνση Μαίρη Μαρκοπούλου.

Μουσική επιμέλεια Music Club 105,8 fm.

 

Θεατρική παράσταση ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΛΙΕΣ από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων


Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει σε επανάληψη και για 4 παραστάσεις, το έργο του ΡΟΜΠΕΡΤ ΧΑΡΛΙΝΓΚ ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΛΙΕΣ

 

Θέατρο «Οι Κάτω απ’ τ’ Αστέρια»

«Παραθερίζουμε στην ίδια παραλία. Αφήνουμε τα πράγματα μας στα βότσαλα και βουτάμε στη θάλασσα. Είμαστε πολλά παιδιά, μεγάλη παρέα, αλλά για μένα υπάρχεις μόνο εσύ. Είμαστε δεκατεσσάρων χρονών. Μπορεί και δεκαπέντε. Καθόμαστε ακριβώς στο σημείο που σκάει το κύμα και μαζεύουμε κοχύλια. Είναι μια ωραία αφορμή για να καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο»

Πρόσκληση σε μουσικοθεατρική παράσταση «Γράμματα στον Άγιο Βασίλη»

Τελικά υπάρχει Άγιος Βασίλης; Ποιος είναι; Πού μένει; Τι φοράει; 
Θα μπορούσε να φοράει κίτρινο κοστούμι, γκρι παπούτσια και κόκκινη γραβάτα. Ή να είναι γυναίκα και να είναι ντυμένη σπορτίβ. Θα μπορούσε να είναι και το αγαπημένο μας σκυλάκι!
Όποιος κι ό,τι αν είναι, σημασία δεν έχει πως φαίνεται, αλλά η ουσία αυτού! 
Έτσι, υποδεχόμαστε την πιο όμορφη κι ατμοσφαιρική περίοδο του χρόνου με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Γράμματα στον Άγιο Βασίλη» και δίνουμε τη δική μας οπτική!
Άλλωστε σημασία δεν έχει να είσαι άγιος, αλλά να πιστεύεις!
Σας περιμένουμε με χαρά να γιορτάσουμε όλοι μαζί το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων!
Πότε; Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 στις 6μ.μ. το απόγευμα
Πού; Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου
Είσοδος ελεύθερη

Ο Βασίλης Λέκκας στο Ηράκλειο

Την ξεχωριστή μουσική διαδρομή του, μέσα από τις διαχρονικές συνθέσεις σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, θα παρουσιάσει ο λυρικός ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας, στη μουσική σκηνή του «Βofor» την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το βράδυ.

«Ημέρες Φωτογραφίας»: Φωτογραφικές διαδρομές του Μανώλη Παπαδάκη

Ένας από τους κορυφαίους Κρήτες φωτογράφους, ο Μανώλης Παπαδάκης παρουσιάζει τις καλλιτεχνικές του διαδρομές, με μουσική επένδυση, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00,  στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2).
Η εκδήλωση οργανώνεται από την Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού-Εθελοντισμού, και είναι η δεύτερη της σειράς «Ημέρες Φωτογραφίας», που ξεκίνησε πρόσφατα με στόχο την ανάδειξη του καλλιτεχνικού έργου φωτογράφων της Κρήτης.

 

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΟΝΣΕΡΤΟ του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Συμμετέχουν προχωρημένοι σπουδαστές από όλες τις Σχολές Οργανικής και Φωνητικής Μουσικής. Η ΒυζαντινήΧορωδία, υπό τη διεύθυνση και διδασκαλίατου Γιάννη Δαμαρλάκη. Η Παιδική Χορωδίακαι το Νεανικό Φωνητικό Σύνολο υπό τηδιεύθυνση και διδασκαλία τουΆρη Σφακιανάκη.

Συναυλία με την Ελένη Δήμου «Υπόθεση Καρδιάς»

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου το Cine Studio υποδέχεται μια από τις πιο ζεστές γυναικείες φωνές του Ελληνικού πενταγράμμου την Ελένη Δήμου. Τραγούδια ερωτικά για όσους ζουν τον έρωτα.. μα και για εκείνους που πονούν από ένα χωρισμό . Τραγούδια που αγαπήσαμε , που τραγουδήσαμε μόνοι ή με παρέα . Τραγούδια που αφιερώσαμε στο ταίρι μας αλλά και τραγούδια που σιγοψιθυρίσαμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

11:00 ΚεντρικήΣκηνή: το 43ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου με τυμπανάκια και χορευτικά. Υπεύθυνη: Τσάιμα Ειρήνη.
12.00 Κεντρική Σκηνή: αποσπάσματα από την "Ωραία Κοιμωμένη", Σχολή χορού "Χοροκίνηση", Δ/νσηΕ. Γιάνναρη.

Συναυλία συλλογής παιχνιδιών απο το ΚΤΕΛ-Ηρακλείου Λασιθίου

Συναυλία συλλογής παιχνιδιών με τους: ΗλίαΒρεττό, Αναστάσιο Ράμμο, Έλενα Τσαγ-κρινού και Γιάννη ΧατζηγεωργίουΗ δράση τελεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Περιφέρειας Κρήτης & τον Δήμο Ηρακλείου.

Συναυλία με το Πάνο Μουζουράκη

Ο Πάνος Μουζουράκης λοιπόν επιστρέφει. Κανονικά επιστρέφει γιατί είχε φύγει. Και στήνει ένα πρόγραμμα για όσα από την ζωή του και την ζωή μας τραγουδιούνται. Δηλαδή για όλα. Όπως μόνο εκείνος μπορεί και ξέρει να το κάνει αυτό το «όλα».

Μουσική Βραδιά ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ«TAKE 5»

 

 Το πρώτο μέρος θα περιέχει σόλο κομμάτια, ντουέτα και χορωδιακά από όπερες καιLieder.Το δεύτερο μέρος θα αποτελείται από σόλο, ντουέτα και χορωδιακά από μιούζικαλ, χριστουγεννιάτικα τραγούδια κτλ. Συμμετέχοντες: ΣΥΛΒΙΑ ΣΤΡΟΥΘΟΥ – Soprano / Piano ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΙΚΟΛΛΙ – Soprano ΝΤΙΑΝΑ ΤΣΙΛΙΔΗ – Mezzo -Soprano / Piano ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ-Tenor/PianoΠΕΤΡΟΣ ΡΑΚΙΤΖΗΣ – Bass-Bariton

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» ανοίγει τις πύλες του και σας υποδέχεται, στολισμένο και φωτεινό, για ένα “Ταξίδι στη χώρα τωνξωτικών”!Υπόσχεται μαγικές γιορτινές μέρες στο Ηράκλειο, το αγαπημένο Κάστρο όλων μας.

Προβολή της ταινίας «Καλλίπολη 1915» και άλλες δραστηριότητες

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 11:30΄, στο πλαίσιο του αφιερώματος της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα προβληθεί στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης η ταινία του Peter Weir Καλλίπολη 1915 (Gallipoli, 1981), διάρκειας 110 λεπτών, με ελληνικούς υπότιτλους. Την ταινία θα προλογίσει ο Νίκος Τσαγκαράκης, κριτικός-ιστορικός κινηματογράφου, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Λίγο νωρίτερα, στις 10:30΄, η αρχαιολόγος-μουσειολόγος Φανή Καμπάνη, υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ., θα ξεναγήσει τους επισκέπτες του Μουσείου στη μόνιμη έκθεση Εικόνων 15ου-αρχών 20ού αιώνα από τη Συλλογή Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη. Την ίδια ώρα, από τις 10:30΄ έως τις 12:30΄, θα προσφερθεί στο πρώτο επίπεδο του Ι.Μ.Κ. ανοικτό εργαστήριο χριστουγεννιάτικων κατασκευών για παιδιά όλων των ηλικιών με πρώτες ύλες που θα δοθούν δωρεάν στους συμμετέχοντες.

Παρουσίαση Παραστάσεων απο το Λύκειο Ελληνίδων με θέμα «Θεατρικό Παιχνίδι»


1η παράσταση ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 19:00 «ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΩΝ» (με αφορμή το βιβλίο της Χριστίνας Κανάρια,«Τα μαθητευόμενα καλικαντζαράκια») Οι δασκάλες μαθαίνουν στα μικρά καλικαντζαράκια ένα σωρό ζαβολιές και
αταξίες για να ανέβουν στην γη! Όμως αυτά την ώρα του μαθήματος κάνουν παιχνιδάκια...
Άραγε θα τα καταφέρουν??? 2η παράσταση ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:00 «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ του SILVERSTEIN SHEL»

Christmas Concert του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ :

 H ορχήστρα νέων, η παιδική και η νεανική χορωδία του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

 Διεύθυνση Χορωδιών : Dr Αθανασία Κυριακίδου Διεύθυνση Ορχήστρας

 Μπάμπης Παλιός Εξάρχων Ορχήστρας : Μιχάλης ΣπυριδάκηςΚαλλιτεχνική Επιμέλεια : Μαρίνα – Μαρία Μπιλμέζη

Είσοδος ελεύθερη

 

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

10:00 - 23:00 Φιλανθρωπική δράση από τον Up 92,9 fm. “Ένα Δέντρο Γεμάτο Τρόφιμα” συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία MANIFESTO

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία MANIFESTO (2017, 100') τη Δευτέρα 17/12/2018 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Παρουσίαση βιβλίου του Δρ Αδαμάντιου Σκορδίλη

Οι Εκδόσεις Μπαρμπουνάκη και ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.)
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου: «Τεχνολογίες Ανακύκλωσης Αποβλήτων»
του Διδάκτορος Μηχανικής Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου του Βερολίνου κυρίου Αδαμάντιου Σκορδίλη.

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Μοίρα, με τίτλο: «Ηράκλειο, η αδιόρατη πόλη λογοτεχνικές διαδρομές στον αστικό χώρο»

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Μοίρα, με τίτλο: "Ηράκλειο, η αδιόρατη πόλη λογοτεχνικές διαδρομές στον αστικό χώρο". Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18.30, στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων της «Β.Δ.Β.»

Χριστουγεννίατικη Συναυλία της Παιδικής -Νεανικής χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου

Με μία Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζονται την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις. Η Συναυλία θα δοθεί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 19:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Στο πιάνο ο Νίκος Κοκκίνης. Διεύθυνση: Ιωάννης Ιδομενέως.  
Παράλληλα στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η Συναυλία του Κλασικού Ωδείου Ηρακλείου με τίτλο «Χίλια Καλώς Ορίσατε – Χίλιες και μία νότες – Χίλιες και δύο χαρές», με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν: Τα Μουσικά Σύνολα, η Παιδική Χορωδία «Χορωδιακή Φωλιά», η Χορωδία Ενηλίκων «Ars Nova», οι σχολές της Μονωδίας, της Κιθάρας, του Πιάνου, του Βιολιού, του Φλάουτου, της Λύρας και των Κρουστών του Κλασσικού Ωδείου Ηρακλείου. Στην εκδήλωση συμπράττουν: Νεκταρία Λαουμτζή (μονωδία, πιάνο, διεύθυνση χορωδίας ενηλίκων), Λίνα Κοτσομύτη (μονωδία και πιάνο), Κατερίνα Σαρρή (πιάνο και χορωδία), Ανδρέας Μαυρακάκης (κιθαριστικά σύνολα), Νίκος Σκιαδάς (κρουστά), Κωνσταντίνος Ψαρουλάκης (φλάουτο), Γιώργος Κουρούπης (βιολί), Νεκτάριος Κλωσταράκης (λύρα).

Εκδήλωση με θέμα: «Αποκέντρωση, το αίτημα της Ανάπτυξης. Ιδέες για την Ελλάδα, ιδέες για την Κρήτη»


Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί στην  εκδήλωση:

«Αποκέντρωση, το αίτημα της Ανάπτυξης.
Ιδέες για την Ελλάδα, ιδέες για την Κρήτη»
Ομιλητές:

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

10:00 - 23:00 Φιλανθρωπική δράση από τον Up 92,9 fm. “Ένα Δέντρο Γεμάτο Τρόφιμα” συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας.
17:00 Κεντρική Σκηνή: "Ειδική Ομάδα Σ.Ε.Ο. της Ροδαυγής".

Χριστουγεννιάτικη ιστορία “Τα ειδικά κόκκινα μποτάκια”

Τα ειδικά κόκκινα μποτάκια” είναι ο τίτλος της Χριστουγεννιάτικης ιστορίας, που γράφτηκε από την Ηρακλειώτισσα συγγραφέα εικαστικό, Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη, ειδικά για τα διαλεχτά παιδιά, τα διαφορετικά και ίδια με όλα τα παιδιά της μεγάλης αυλής του κόσμου.

Η Χριστουγεννίατικη Συναυλία της Χορωδίας του Συλλόγου Αλλατσιατανών και η Κριτική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

Συναυλία και θεατρική παράσταση σε Βασιλική του Αγίου Μάρκου και Θεατρικό Σταθμό για τους Ηρακλειώτες - Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» την
Τρίτη 18 Δεκεμβρίου

Παρουσίαση παράστασης «ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ»


Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του συλλόγου ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»
Παρουσιάζει το έργο των: Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου«ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ»Παπαθανασίου«ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ»

Συναυλία της Χορωδίας του Συλλόγου Αλλατσιατανών

«Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΥΣΙΟΝ ΤΙΚΤΕΙ…»

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, στις 21:00

Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Είσοδος ελεύθερη

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Η “ΟΥΤΟΠΙΑ” προσφέρει ζεστή Χριστουγεννιάτικη σοκολάτα σε όλους τους επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου!
10:00 - 23:00 Φιλανθρωπική δράση από τον Up 92,9 fm. “Ένα Δέντρο Γεμάτο Τρόφιμα”, συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας.

Εκδήλωση με θέμα: «Βραχυχρόνιες Μισθώσεις Πλατφόρμες Διαμειρασμού (Airbnb, Booking κλπ)»


Το Τμήμα Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Βραχυχρόνιες Μισθώσεις  Πλατφόρμες Διαμειρασμού (Airbnb, Booking κλπ)» με κεντρικό ομιλητή τον

Νικόλαο Μανομενίδη  BSc(Agr), Dip(Comp

Ομιλία με θέμα: Γλώσσα και κοινωνικότητα. Εξελικτικές υποθέσεις για την αρχιτεκτονική της νόησης στον Homo sapiens

Ομιλία-μάθημα του καθηγητή της Γενικής Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης ΑΛΕΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ, στα πλαίσια των διαλέξεων Ιατρική και Επιστήμες του Ανθρώπου, με θέμα: Γλώσσα και κοινωνικότητα. Εξελικτικές υποθέσεις για την αρχιτεκτονική της νόησης στον Homo sapiens.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη «Νύχτα με πέντε φεγγάρια».

Το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 στις 19:30 στην Αίθουσα «ΑΝΔΡΟΓΕΩ» (Οδός Ανδρόγεω 2), στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη «Νύχτα με πέντε φεγγάρια».

Ομιλητές:
Αγγέλα Καστρινάκη, καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αταλάντη Μιχελογιαννάκη-Καραβελάκη, εκπαιδευτικός, Δρ. Φιλολογίας.

Γιάννης Ραμουτσάκης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος ΟASIS SQUARE CAPITAL.

και ο συγγραφέας.

Η δημοσιογράφος Ανδριανή Αγγελιδάκη συντονίζει τη συζήτηση.

«Ημέρες Φωτογραφίας»: Με το πολυβραβευμένο φωτογράφο Μανόλη Καρτσωνάκη

Μια σπουδαία μορφή στον χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, φιλοξενεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Οδός Ανδρόγεω 2),  την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, και ώρα 19.00, η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Ημέρες Φωτογραφίας».

Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου συμμετέχει στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα με τα μουσικά του σύνολα, παρουσιάζοντας μουσική και τραγούδια από όλο τον κόσμο.

Τo «ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΡΦΕΣ» παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά «Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΞΥΠΝΗΣΕ»


Τo «ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΡΦΕΣ» παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά «Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΞΥΠΝΗΣΕ» σε κείμενα των Ξένιας Καλογεροπούλου & Θωμά Μοσχόπουλου Πρόκειται για ένα καταπληκτικό κείμενο της που παντρεύει το χθες με το σήμερα… Η κοιμωμένη πριγκίπισσα μαγεύεται κατά λάθος από τη «διαφορετική» νεράιδα Βιόλα… και ξυπνάει… μετά από 500 χρόνια!!! Σ’ ένα κόσμο σύγχρονο, τελείως διαφορετικό απ’ τον δικό της, τον παραμυθένιο… Ένακόσμο με τρένα, αυτοκίνητα, κινητά, τεχνολογία… Πως θα τα βγάλει πέρα μόνη της; Θα τα καταφέρει; Αυτή; Που μεγάλωσε σαν
πριγκίπισσα;

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Η “ΟΥΤΟΠΙΑ” προσφέρει ζεστή Χριστουγεννιάτικη σοκολάτα σε όλους τους επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου!
12:00 "Η τζαζ της ανακύκλωσης": συναυλία από τους Voyage Jazz Group, με κάποια μουσικά όργανα φτιαγμένα από ανακυκλώσιμες συσκευές, παράλληλη ενημέρωση για την ανακύκλωση από τον Δήμο Ηρακλείου και τον ΕΣΔΑΚ και δια- νομή τσάντας πολλαπλών χρήσεων του ΕΣΔΑΚ.

Εκδήλωση Ιερας Αρχιεπισκοπής Κρήτης - Εξωτερική Ιεραποστολή

Πολλοί αδελφοί μας σε όλον τον κόσμο, και ιδίως μικρά παιδιά, ζουν στα όρια της φτώχειας, με μία χούφτα ρύζι ή καλαμποκιού την ημέρα, χωρίς και αυτή την στοιχειώδη ιατρική βοηθεία, χωρίς καθαρό νερό, πεινούν, πεθαίνουν.

Χορευτική παράσταση από την Σχολή Χορού DanziAmo : «Χορεύουμε»

Η σχολή χορού DanziAmo ιδρύθηκε το 2011 από τις δασκάλες χορού Πετεινάκη Άννα και Φανουράκη Μάρια. Στην σχολή διδάσκονται Latin, Salsa-bachata, Hip hop, Break dance, Μοντέρνο και zumba για μικρούς και για μεγάλους. Διαθέτει έμπειρους καθηγητές που περιμένουν να σας ταξιδέψουν στη μαγεία του χορού!

Έκθεση ζωγραφικής του Λαπιδάκη Κωνσταντίνου με τίτλο «ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΑΡΕΛΕΣ»

Ο Κώνσταντίνος Λαπιδάκης γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης. Έχει ασχοληθεί πολύ με τη ζωγραφική και είναι αυτοδίδακτος.

Τα έργα του είναι δουλειά 10 ετών με πειραματισμό πάνω σε διαφορετικές τεχνοτροπίες, αλλά με κυρίαρχο στοιχείο την ελληνική φύση και το ελληνικό φως.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 20 Δεκεμβρίου 2018 έως 5 Ιανουαρίου 2019

Το ΚΟΥΚΛΟ - ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ παρουσιάζει το έργο για παιδιά «ΟΙ ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ»


Ένα έργο γραμμένο απ’ το Κουκλο - Θέατρο Κρήτης εμπνευσμένο απ’ τη Μάχη του Φραγκοκάστελλου με άρωμα του…σήμερα! Όλα πρόκειται να αλλάξουν στην περιοχή του Φραγκοκάστελλου..! Οι παραλίες, τα δέντρα, ακόμα και το ίδιο το Κάστρο θα το γκρεμίσουν..! Δυο μεγάλοι και τρανοί αγοραστές θέλουν να βγάλουν.. πετρέλαιο..! Θα μπορέσει ο μικρός Μανωλιός να υπερασπιστεί το χωριό του και το Κάστρο του Φραγκοκάστελλου μαζί με τους κατοίκους, σαν σύγχρονοι.. Δροσουλίτες; Μία παράσταση γεμάτη δράση καιπεριπέτεια! Για γονείς και παιδιά!

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

11:00 Κεντρική Σκηνή: Θεατρικό δρώμενο "Χριστούγεννα" από τον παιδικό σταθμό "Ουράνιο Τόξο" .
17.00: Τραγούδια με την Παραδοσιακή χορωδία του Αγίου Τίτου.
18.00: Τραγούδια με τη χορωδία Μικρασιατών του Μεγάλου Κάστρου.
17:30 Στο Σπίτι των Χρωμάτων: Ανάγνωση του παραμυθιού: “Με λένε "Πάρη Αδέσποτο" Να γίνουμε οικογένεια;” από τη συγγραφέα Δουλγεράκη Αγγελική. Εκδόσεις “Ίτανος”.

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Φιλαρμονικής Δήμου Ηρακλείου


Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου σ΄ ένα πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικους ύμνους και γνωστές κλασσικές επιτυχίες του διεθνούς ρεπερτορίου. Διευθύνει ο αρχιμουσικός ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ.

Συναυλία με το Κώστα Μακεδόνα

Κώστας Μακεδόνας Live - Συναυλία παράδοσης παιχνιδιών της δράσης Παιχνιδομαζέματα Δωροσκορπίσματα 2018 από το Love Radio Κρήτης 102,8 και 92,5 Πένα fm Η δράση τελεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου
Περιφέρειας Κρήτης & τον Δήμο Ηρακλείου.

Ο μάγος Vitalio σε ταχυδακτυλουργικά κόλπα!!

Μαγική παράσταση από τον ταλαντούχο ταχυδακτυλουργό Vitalio. Ο αγαπημένος μάγος από την Κρήτη, όπου γνωρίσαμε ευρέως πέρυσι από το τηλεοπτικό σόου «Ελλάδα Έχεις ταλέντο», θα είναι κοντά μας για μία παράσταση που θα καθηλώσει το κοινό όλων των ηλικιών. Με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στο πρόγραμμα μαγικών -ταχυδακτυλουργικών ο μάγος Vitalio μαγεύει το κοινό του όπου εμφανιστεί.

Το ΣΧΗΜΑ 7 παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά με τίτλο «Η ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ


Το έργο «Η Εξερεύνηση» (6 κρητικά παραμύθια), ένα έργο που γράφτηκε της τη Στέλλα Κουφάκη, μια εκπαιδευτικό που ζει και εργάζεται σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηράκλειο θα παρουσιάσει το ΣΧΗΜΑ 7 τη φετινή χρονιά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Αναγνωρίζοντας την αξία των παραμυθιών, των λαϊκών διηγήσεων και της συμβολής της
στην ανάπτυξη του συναισθηματικού κόσμου και της φαντασίας των παιδιών προτείνουμε στα σχολεία τη συγκεκριμένη παράσταση. Με διαρκείς εναλλαγές και μεταπηδήσεις των ηθοποιών από ρόλο σε ρόλο, η ιστορία ξεδιπλώνεται με κέφι, ενέργεια και φαντασία. Συμπρωταγωνιστής η ζωντανή μουσική και τα κρητικά ακούσματα. Αξίζει να σημειώσουμε της όλοι οι συντελεστές της ομάδας είναι επαγγελματίες του τόπου της.

Σκηνοθεσία- Γενική επιμέλεια: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ
Σκηνογραφία-ενδυματολογία: ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΘΑΚΗΣ Επιμέλεια ακουστικού υλικού: ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
Φωτιστής: ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΥΡΟΦΟΡΑΚΗΣ Παίζουν οι ηθοποιοί: TΖΙΝΑ ΚΙΑΦΑ ΒΑΡΔΗΣ ΣΑΜΑΡΙΤΑΚΗΣ, ΧΑΡΗΣ ΣΟΥΛΤΑΤΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΣΤΥΛΛΙΑΝΑΚΗ

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

11.00 Κεντρική Σκηνή: Η κυρία Σιντορέ και η παρέα της θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν για τη γραμματική.
11:00 Στο Εργαστήρι του Άι Βασίλη: Χρωματίζοντας όνειρα κι ευχές για τη νέα χρονιά με τους μικρούς καλλιτέχνες από το εικαστικό εργαστήριο ΣΧΕΔίΑ.

Συναυλία με την Άννα Ψυχογιού

Με ανανεωμένη μπάντα και ρεπερτόριο μετά από τις επιτυχημένες καλοκαιρινές εμφανίσεις της,και την συνεργασία της με τους Barcelona Gipsy Balkan Orchestra.
Διαφορετικά ηχοχρώματα, αντισυμβατικά παιξίματα και ενορχηστρώσεις, αποκαλύπτουν την θέληση της για μια μουσική έκφραση που περιλαμβάνει από βαλκανικές ρυθμολογίες, δυναμική, ονειρική ποπ και ροκ, έως πιο λαϊκούς δρόμους ενός «γαλλικού χασάπικου» και ενός ζεμπέκικου από την Αργεντινή.
Μίξη αναμενόμενη και συνάμα εκρηκτική μία που η Άννα Ψυχογιού γεννήθηκε στη Σουηδία αλλά μεγάλωσε στην Κρήτη. Κόσμοι διαφορετικοί που συναντιούνται στα τραγούδια της και στα live τη
Επίσης φέτος έχει την μεγάλη τιμή και χάρα να ειναι μια απο της εκλεκτες του μεγάλου Διονύση Σαββόπουλου στο ιστορικό άλσος στην Αθήνα.

Μουσική Βραδία - Παρουσίαση Δίσκου του Μανόλη Μανουσάκη «ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ»


Στις 22 Δεκέμβρη στις 21:30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, παρουσιάζεται το «Ξύλινο», ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Μανόλη Μανουσάκη. Το «Ξύλινο» έχει ως σημείο εκκίνησης το σήμερα και βασίζει την μουσική του έκφραση στην φρασεολογία και τις μεθόδους της παραδοσιακής μουσικής. Χαρακτηρίζεται ηχοχρωματικά από την συνεργασία του λαούτου, της φωνής και της λύρας και την σμίξη τους σε κάποια κομμάτια με την viola de roda (ξύλινο μεσαιωνικό όργανο της κεντρικής Ευρώπης).

 

Συναυλία της Βυζαντινής Χορωδίας «ΤΙ ΣΟΙ ΠΡΟΣΕΝΕΓΚΩΜΕΝ, ΧΡΙΣΤΕ»

Ύμνοι και Εικόνες από την Εορτή των Χριστουγέννων. Ψάλλει ο Χορός Ψαλτών «Οι Κρήτες Μαΐστορες» Χοράρχης: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΛΑΪΤΗΣ Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασταμπά Ηρακλείου Τους ύμνους προλογίζει ο ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού
Αγίου Νικολάου Άνω Αρχανών Επιμέλεια κειμένων, συλλογή, επεξεργασία και προβολή εικόνων: ΤΣΕΡΚΕΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Λαμπαδάριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά Ηρακλείου

Το Θέατρο Σκιών Κρήτης παρουσιάζει την εορταστική παράσταση «Χριστούγεννα στη Γειτονιά του Καραγκιόζη»

Έφτασαν τα Χριστούγεννα. Όλοι στη γειτονιά ετοιμάζουν το γιορτινό τους τραπέζι. Ο Καραγκιόζης, όμως, δυσκολεύεται. Θα τα καταφέρει άραγε; Από το Θέατρο Σκιών Κρήτης ΑΘΩΣ ΔΑΝΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΓΙΟΥΒΑΝ)

 

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

11.00 Κεντρική Σκηνή: Χριστουγεννιάτικη zumba από τη σχολή χορού “Χοροκίνηση".
12.30 Tο μουσικό σχήμα “MΩ &PEΩ” θα σας ταξιδέψει σε σύγχρονες θεωρίες του Ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Kαλλιτεχνική διεύθυνση: Δερμιτζάκης Γιάννης, Παρασύρη Πόπη.
12.00 Το Ελληνικό κέντρο χορού και παραστατικών τεχνών ‘’ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ" παραδίδει μαθήματα χορού στην πλατεία του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου.
17.00 Χορωδία «Ερωδιός» των Π.Σ. Αγίου Ιωάννου & Μικρ. Συλλ. Καραμπουρνιωτών «Αγ. Γεώργιος»
17:30 Στα “καλούδια του Κάστρου”: Διαδραστική ανάγνωση του παραμυθιού: “Αρτεμούλα, η μικρή νοικοκυρούλα” από τη συγγραφέα Παρλαμά-Φραγκιαδάκη Καλλιόπη. Εκδόσεις“Ίτανος”.
18:30 Στο Σπίτι των Χρωμάτων: “Η νεράιδα Τυπογραφία, τα χρωμοξωτικά και οι μαγικές σελίδες”, από τη συγγραφέα Κάλλια Δεττοράκη. Ζωντάνεψε τη δική σου νεράιδα με τα χρώματα και τη φωνήσου σε 3d μορφή από την Εκπαιδευτικό Ίλια Συγκελάκη. Εκδόσεις “Ίτανος”.
18.30 Χορογραφίες από τη σχολή χορού Fred.
20:00 Μελωδικά ταξίδια με την υπέροχη φωνή της Ελίνας Μαρκοπούλου, με συνοδεία το σαξόφωνο του Γιάννη Γενναράκη.

Συναυλία με τη ΤΑΜΤΑ στο ΚΤΕΛ


Χριστούγεννα με την ΤΑΜΤΑ - Συναυλία λήξης της δράσης Παιχνιδομαζέματα Δωροσκορπίσματα 2018 από το Love Radio Κρήτης 102,8 και 92,5 Πένα fm. Η δράση τελεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Περιφέρειας Κρήτης & τον Δήμο Ηρακλείου.

Συναυλία της Μικτής & Νεανικής Χοροδίας της Περιφεριακής Ενότητας Ηρακλείου


Παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τη Λειτουργία Gloria σε Ρε μείζονα, RV 589, του Antonio Vivaldi. Σολίστ: ΣΥΛΒΙΑ ΣΤΡΟΥΘΟΥ σοπράνο ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑ μέτζο σοπράνο Συμμετοχή ορχήστρας δωματίου Πιάνο: ΕΛΕΝΑ ΠΕΡΙΣΥΝΑΚΗ Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ΛΕΝΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δράση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο TALOS PLAZA

 

 

«Ένα ελάφι στο κεφάλι μου!»

Η συνεργασία του Talos Plaza με το ΜΦΙΚ συνεχίζεται και φέτος τα Χριστούγεννα, μετά το περυσινό πολύ επιτυχημένο πρώτο βήμα.

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018, στις 12:00 το μεσημέρι, στον αίθριο χώρο του εμπορικού κέντρου, έμπειροι Μουσειοπαιδαγωγοί , θα υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους.

Ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι στο περιβάλλον της Κρήτης μέσα από βιωματικό και εκπαιδευτικό τρόπο για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Αφιέρωμα στον Μάνο και στην Αγγελική Ελευθερίου απο το μουσικό σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ»

Αφιέρωμα στον Μάνο και στην Αγγελική Ελευθερίου θα είναι η μουσική συναυλία, με τίτλο: «Στα δικά μας τα σχολεία» που θα πραγματοποιήσει το μουσικό σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ», με την στήριξη του «Συμποσίου Πολιτισμού», στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στις 23 Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή, στις 8.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

«Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με άρωμα ’19!»

Σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Λαπωνία, ο νεαρός Νικόλας χάνει την οικογένειά του σε ένα ατύχημα. Οι χωριανοί αποφασίζουν να αναλάβουν όλοι μαζί το ορφανό παιδί. Κάθε οικογένεια θα φροντίζει τον Νικόλα για ένα χρόνο. Στο τέλος κάθε χρόνου, την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Νικόλας θα πρέπει να πηγαίνει σε άλλο σπίτι. Για να δείξει την ευγνωμοσύνη του στους συγχωριανούς του, ο Νικόλας αποφασίζει να φτιάξει παιχνίδια για τα παιδιά κάθε οικογένειας, ως αποχαιρετιστήρια δώρα. Με τα χρόνια, οι οικογένειες που έχουν φιλοξενήσει τον Νικόλα πληθαίνουν και σχεδόν κάθε σπίτι βρίσκει δώρα στο κατώφλι του το πρωί των Χριστουγέννων.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

11.30 Η Μηλίτσα σε γιορτινά μουσικοπαιχνίδια με μπαλονοεκπλήξεις, παίζει με τα παιδιά του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου.
18.00 ΚεντρικήΣκηνή: παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια από τη μουσική σχολή “Πρελούδιο”.
18.30 Ο ξυλοπόδαρος Μojo κάνει το γύρο της πόλης και έρχεται για παιχνίδι με τα παιδιά στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο.
20:00 Κεντρική Σκηνή: μια λαϊκή βραδιά με τον αγαπημένο Μιχάλη Κλώντζα, σε μουσική επιμέλεια ΚώσταΠαπαδάκη

Γιορτινή Μουσική από το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΩΔΕΙΟ

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΡΟΥΣΤΩΝ του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ερμηνεύουν γιορτινή μουσική


Διεύθυνση: ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΛΙΟΣ Wind & Percussion Orchestra Διδασκαλία: ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΛΙΟΣ Percussion Ensemble
Διδασκαλία: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ - ΒΡΑΔΥ 19:00 - 20:30 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΝΤΑ από τη ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Διευθύνει ο αρχιμουσικός ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ

Συναυλία με τη Γεωργία Νταγάκη


Ύστερα από την επιτυχημένη καλοκαιρινή της περιοδεία, τόσο με τις Sold Out συναυλίες ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, όσο και με το αστείρευτο πάθος και την ενέργεια που τη χαρακτηρίζει επί σκηνής, η Γεωργία Νταγάκη ξεκινά τις χειμερινές της εμφανίσεις σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα, με την μουσική παράσταση «…δε λέει η καρδιά να μάθει…».


Οι νέοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης παρουσιάζουν στο TALOS PLAZA, την χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση ‘’Ο φαρμακοποιός’’

Οι νέοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στο TALOS PLAZA

Με την χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση ‘’Ο φαρμακοποιός’’

Την Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018, Παραμονή Χριστουγέννων , στις 18:00, η θεατρική ομάδα των νέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης παρουσιάζει στο TALOS PLAZA, την χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση ‘’Ο φαρμακοποιός’’.

Μέσα σε ένα πολύ ζεστό εορταστικό κλίμα, πριν την παράσταση θα προηγηθεί απόδοση χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, από τα μέλη της θεατρικής ομάδας.

 

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» σας περιμένει γιορτινό και λαμπερό με την μουσική και τα παιχνίδια του … Χρόνια Πολλά!
19:30 Κεντρική Σκηνή:" Η Βαγγελιώ Φασουλάκη ανήμερα Χριστούγεννα στη σκηνή του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου!
"Κάνουν άραγε οι σουλτάνες βουντού; και γιατί η Τζολίν συναναστρέφεται με την Περσεφόνη; Πόσα VOLT θα μπορούσε να αντέξει το κορμί ενός κιθαρίστα;’’
Η Βαγγελιώ Φασουλάκη ανακατεύει στον καμβά της χρώματα και ήχους από διάφορα είδη μουσικής και μπαίνοντας σε ρόλους, οδηγεί το κοινό σε ένα ταξίδι γεμάτο μικρές χιουμοριστικές ιστορίες.
Βάλτε άνετα παπούτσια, ξεσκονίστε τις χορευτικές σας κινήσεις από το κλασικό ροκ μέχρι την μοντέρνα ντίσκο, και αφεθείτε κάτω από την προστασία των τεράστιων πολύχρωμων βλεφαρίδων της.Μη φοβηθείτε τον σουρεαλισμό... είναι φίλος της!

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

12:00 Μεγάλοι και μικροί παίζουμε "Tσίρκο όλοι μαζί" με τον Circus Camino σε ένα χορταστικό δίωρο με πολλά παιχνίδια!
17:30 Εργαστήρι του Άι Βασίλη: Σχολή Παραδοσιακών Τεχνών "Κρείττονες" Μιλάμε για τους καλικάντζαρους, τις δεισιδαιμονίες και Φτιάχνουμε Καλαμένιους Σταυρούς.
17:30 Στα “καλούδια του Κάστρου”: Σχολή Παραδοσιακών Τεχνών "Κρείττονες" Φτιάχνουμε Παραδοσιακούς Λουκουμάδες. Οι λουκουμάδες μας ήταν αλλιώς. Σφιχτοί με κανέλα και ζάχαρη.
18:00 Κεντρική Σκηνή: Show με σαπουνόφουσκες! Με τα "Παιδιά της Γης"
20:00 Κεντρική Σκηνή: "Xριστουγεννιάτικο Μουσικό Ταξίδι" με τον λυρικό τραγουδιστή Μάνο Χριστοφακάκη και την πιανίστα Melisande Sin- so

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

10:30 Στα “καλούδια του Κάστρου”: Παιχνίδι “Κουτάλα” Η συγγραφέας Αργυρώ Παπαδάκη αφηγείται διαδραστικά έναν από τους επτά περιπετειακούς μύθους του ομώνυμου παραμυθιού.
11:00 - 13:00 Στο Σπίτι τωνΧρωμάτων: Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο με θέμα: "Από τις πρώτες στερεές τροφές του μωρού έως τον αποθηλασμό του και η διατροφή της μητέρας που θηλάζει."
Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι: Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη & Ειρήνη Μαρκάκη, Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League International

Παρουσίαση Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας με τίτλο: MUSICA DIVINA με την «Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής»


Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Ορχήστρα, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έργα
κλασικής μουσικής σε αλληλουχία με γνωστά Χριστουγεννιάτικα έργα. Θα ακουστούν αποσπάσματα από τα έργα:
Ave Maria-caccini, Corelli - Concerto grosso n. 8, Holly jazzy christmas, Born on this day, Gloria in exelsis, Jingle-bell Rock, Μικρός Τυμπανιστής, O holly night Πανελλήνια κάλαντα, Sleight Ride. Stille nacht κ.α.
Επίσης θα ακουστούν έργα για solo όργανα (βιολί, φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα κλπ.) και Ορχήστρα. Την ορχήστρα απαρτίζουν Βιολιά, Βιόλες, Βιολοντσέλα, Κοντραμπάσο, Φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα και τρομπόνι.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

11.00 Κεντρική Σκηνή: Θεατρική παράσταση, "Χριστουγεννιάτικη ιστορία" του Κ.Ντίκενς, από το ΚΔΑΠ Ασιτών σε διδασκαλία Αντώνη Διαμαντή.
10:30 Στα “καλούδια του Κάστρου”: Παιχνίδι “Κουτάλα” Η συγγραφέας Αργυρώ Παπαδάκη αφηγείται διαδραστικά έναν από τους επτά περιπετειακούς μύθους του ομώνυμου παραμυθιού

Συναυλία με τον Δημήτρη Παγωμένο και την μπάντα του

Ο Δημήτρης Παγωμένος και η μπάντα του τραγουδούν για τα παιδιά της Ηλιαχτίδας, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου και ώρα 21:30 στο Cine Studio. Λίγο πριν την έναρξη του νέου έτους μας καλούν σε μια συναυλία για να γίνουν τα τραγούδια ένα μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης.

Εκδήλωση ΑΧΕΠΑ Ηρακλείου με το «Σύνολο Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης»

Tο Τμήμα “KRHTH-ΚΝΩΣΟΣ ” της Οργάνωσης “ΑΧΕΠΑ”, στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης και προσφοράς του, θέλοντας να συμβάλει ενεργά στο εορταστικό κλίμα των ημερών, διοργανώνει μουσική εκδήλωση-παράσταση με το “Σύνολο Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης”,  την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 8,00 μ.μ., στο κινηματοθέατρο “ΑΣΤΟΡΙΑ”, στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Μουσικοκινητικά και Παραδοσιακά παιχνίδια στο TALOS PLAZA

 

«Η έκφραση ίδρυσε το 2002 το πρώτο Παιδικό Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης στην Κρήτη. Από τότε και κάθε χρόνο προσπαθούμε να ανακαλύψουμε καινούργια ερεθίσματα καινούργιες ιδέες δημιουργίας και τρόπους ώστε να κάνουμε την διαμονή στο χώρο μας δημιουργική και ευχάριστη. Γι' αυτό το λόγο, τον Αύγουστο του 2012 δημιουργήσαμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΈΚΦΡΑΣΗ» σε νέο χώρο, για την διάδοση των τεχνών ως μέσο έκφρασης, με παιδικά εργαστήρια εικαστικών, μαθήματα ζαχαροπλαστικής, ζωγραφικής, θεατρικού παιχνιδιού κλπ. για παιδιά».

Για την συνέχεια των εκδηλώσεων στο Ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, στις 19:00, η Σχολή χορού« DanZiamo» θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο μαγικός κόσμος του χορού».

 

Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους,«ΔΩΡΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ»


Με την αφήγηση λαϊκών παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Πρόκειται για μία διαδραστική αφήγηση με κάλαντα, θρύλους και παραμύθια της λαϊκής παράδοσης για τα δώρα των γιορτών! Η εκδήλωση ξεκινά στις 18:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Αφήγηση: Ελεάνα Χατζάκη
Μουσική: Αλέξανδρος Κανακάκης

«Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με άρωμα ’19!» - Aς Παίξουμε Σινεμά Fast Forward

«Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με άρωμα ’19!»  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το τελευταίο εργαστήρι της χρονιάς στο Μουσείο «Aς Παίξουμε Σινεμά Fast Forward» της Βίκης Χρηστάκη, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, ώρες 10:00-14:30, υπόσχεται μια ανατρεπτική πρωτοχρονιάτικη ταινία μικρού μήκους!

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

10:30 Στα “καλούδια του Κάστρου”: Παιχνίδι “Κουτάλα” Η συγγραφέας Αργυρώ Παπαδάκη αφηγείται διαδραστικά έναν από τους επτά περιπετειακούς μύθους του ομώνυμου παραμυθιού.

Ρεσιτάλ πιάνου του Δημήτρη Μιμίδη «ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΤΟΥ ΣΟΠΕΝ»

Ο Δημήτρης Μιμίδης θα ερμηνεύσει μια επιλεγμένη συλλογή νυχτερινών έργων του Πολωνού συνθέτη Frederic Chopin,
εκ των σημαντικότερων συνθετών του Ρομαντισμού.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κάλαντα από όλη την Ελλάδα από την Μικτή Χορωδία Ενορίας Σισσών Μυλοποτάμου

Με ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων συνεχίζεται το εορταστικό πρόγραμμα στο TALOS PLAZA. To Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018, στις 19:30, θα παρουσιαστούν  «Κάλαντα Δωδεκαημέρου από όλη την Ελλάδα και τη Μικρά Ασία» από την Μικτή Χορωδία Ενορίας Σισσών Μυλοποτάμου.

Συζήτηση με θέμα: «Το κίνημα των κίτρινων γιλέκων και η σημασία τους για την Ευρώπη»

Ο ιστότοπος "ΡΩΓΜΕΣ" οργανώνει Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11.30 π.μ. στον πολυχώρο "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" (απέναντι από το βιβλιοπωλείο Κυριάκη, Έβανς 83-85) συζήτηση, παρουσία του Θέμη Αποστολίδη με θέμα: "το κίνημα των κίτρινων γιλέκων και η σημασία τους για την Ευρώπη".

«Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με άρωμα ’19!»

Στην εκπνοή της φετινής χρονιάς, το Σάββατο 29 Δεκέμβρη στις 11:00, ζωντανεύουν μέσα από τις αφηγήσεις παραμυθιών «Δώρα αγάπης γιορτινά» από την Ελεάνα Χατζάκη και τον μουσικό Αλέξανδρο Κανακάκη. Την ίδια ημέρα συστήνονται στο κοινό τα κρητικά προϊστορικά ελάφια, μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο παιχνίδι «Πάντα υπάρχει χρόνος!», που έζησαν πριν από 20.000 χρόνια κοσμώντας το κατάφυτο νησί της Κρήτης με τα παράξενα κέρατά τους!

 

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

11:00 Στο Σπίτι των Χρωμάτων: “Η νεράιδα Τυπογραφία, τα χρωμοξωτικά και οι μαγικές σελίδες” από τη συγγραφέα Κάλλια Δεττοράκη. Ζωντάνεψε τη δική σου νεράιδα με τα χρώματα και τη φωνή σου σε 3d μορφή από την Εκπαιδευτικό Ίλια Συγκελάκη. Εκδόσεις “Ιτανος”.

«Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με άρωμα ’19!»

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 11:00 οι διάδρομοι του Μουσείου θα μοσχοβολήσουν από τα Χριστουγεννιάτικα «Καλούδια», του τμήματος ζαχαροπλαστικής της Taste Αcademy, και θα αντηχήσουν γιορτινά Κάλαντα, από τη Χορωδία και την Ορχήστρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού «Αρτεμισία». Το απόγευμα της ίδια μέρας προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Το τελευταίο μας Tango σε παραγωγή του Βιμ Βέντερς, και η βραδιά κλείνει με χορό Tango με την ομάδα Tangoneón.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

12:00 Στα “καλούδια του Κάστρου”: "Ζυμώματα" από τον Μελωδία 106,6.
18:00 ΚεντρικήΣκηνή:"Πλουμιστά Παραμύθια για Καρακατζόληδες" Αφήγηση: Eυαγγελία Ορφανουδάκη Μουσική: Αλέκος Φανουράκης

Καλοσόρισμα του νέου έτους 2019

21:00 Τραγουδάμε και χορεύουμε μαζί με τον Μάνο Mαλαξιανάκη και την παρέα του.
23:30 Εορταστικό Μουσικό Πρόγραμμα με την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.
23:59 Αντίστροφη μέτρηση για το ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019.

Το 2018 στο TALOS PLAZA φεύγει μετά μουσικής! Συναυλία από το Έντεχνο Ωδείο

Το τμήμα μοντέρνου τραγουδιού του Έντεχνου Ωδείου τάξη Λένας Χατζηγεωργίου και η χορωδία συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του TALOS PLAZA σήμερα  31 Δεκεμβρίου 2018.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE