inner image

Εορταστικές Εκδηλώσεις 2018 - 2019

Μέσα σε μια λαμπρή ατμόσφαιρα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στις 8 το βράδυ, η Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο TALOS PLAZA. Η διοίκηση του εμπορικού κέντρου με βαθύ αίσθημα τιμής ανακοινώνει ότι ο χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης θα είναι το πρόσωπο που θα φωταγωγήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ενυδρείο Κρήτης!

Άγιος Βασίλης έρχεται και φέτος από τη μακρινή Καισαρία, με πρώτη του στάση το Ενυδρείο Κρήτης. Στολισμένοι με υπέρλαμπρες μπάλες, γιρλάντες και φωτάκια, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τις φετινές γιορτές και να τις γεμίσουμε με όμορφες Χριστουγεννιάτικες δράσεις.

Έκθεση ζωγραφικής του Λαπιδάκη Κωνσταντίνου με τίτλο «ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΑΡΕΛΕΣ»

Ο Κώνσταντίνος Λαπιδάκης γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης. Έχει ασχοληθεί πολύ με τη ζωγραφική και είναι αυτοδίδακτος.

Τα έργα του είναι δουλειά 10 ετών με πειραματισμό πάνω σε διαφορετικές τεχνοτροπίες, αλλά με κυρίαρχο στοιχείο την ελληνική φύση και το ελληνικό φως.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 20 Δεκεμβρίου 2018 έως 5 Ιανουαρίου 2019

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» σας περιμένει γιορτινό και λαμπερό με τη μουσική και τα παιχνίδια του … Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά!

Κοπή Βασιλόπιτας απο το Δήμαρχο Ηρακλείου

Ευχές Δήμαρχου, Δημοτικών Συμβούλων, Αρχών της Πόλης και Δημοτών. Συμμετέχει η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Δήμος Ηρακλείου Αντιδημαρχία Πολιτισμού Γραφείο Καλλιτεχνικού Διευθυντή
Γιώργου Αντωνάκη Γραμματειακή Υποστήριξη: Μαρίζα Χριστάκη

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

18:00 Κεντρική Σκηνή: Κρητικό αφιέρωμα, με το συγκρότημα του Άρη Λαμπράκη από τον Mελωδία 106,6 fm.
18:00 Face painting με την κλόουν Σοφία από τον Μελωδία 106,6.
20:00 Rock συναυλία με τους καταπληκτικούς "Roll the dice".

Eνημερωτική ημερίδα για τη Σχολική Εκπαιδευτική Ψυχολογία

Tο Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης Κρήτης, πραγματοποιεί ανοιχτή ενημερωτική ημερίδα για τη Σχολική Εκπαιδευτική Ψυχολογία (για επαγγελματίες της εκπαίδευσης και γονείς) το Σάββατο 2/2/2019, 10:00 με 14:00, στις εγκαταστάσεις μας στην Εθνικής Αντιστάσεως 71.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

16.45 Κεντρική Σκηνή: Ζumba με τη Cindy Morales από τον Μελωδία 106,6 FM.
17:30 Στα “καλούδια του Κάστρου”: Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φορτέτσας παρασκευάζουν και προσφέρουν σπιτικό λικέρ.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

17:30 Στα “καλούδια του Κάστρου”: Σχολή Παραδοσιακών Τεχνών "Κρείττονες" Φτιάχνουμε Φωτοκόλυβα.
20:00 Κεντρική Σκηνή: Κρητική βραδιά με τη σχολή χορού, μουσικής και παραδοσιακών τεχνών, "Κρείττονες".

Συναυλία με τον Φίλιππο Πλιάτσικα

Μετά την ιστορική επανένωση των 30 Χρόνων Πυξ Λαξ το καλοκαίρι του 2018 και μέχρι οι παλιοί φίλοι να ξαναβρεθούν μαζί στη σκηνή,ο Φίλιππος Πλιάτσικας” αφήνει για λίγο πίσω τα μεγάλα στάδια και τις συναυλίες και στήνει μαζί με παλιούς και νέους συνεργάτες καινούριες παρείστικες συναντήσεις” . Σε έναν φιλόξενο και ζεστό μουσικό χώρο στο Cine Studio, που όλα μπορούν να παρουσιαστούν χειροποίητα και χαλαρά, απαλλαγμένα από τη βιασύνη της εποχής. Μαζί του μια εξαιρετική παρέα μουσικών με τις δικές τους διαδρομές κι ανησυχίες, που θα ξεδιπλωθούν κι αυτές δίνοντάς ιδιαίτερο και φρέσκο ήχο και νέα ακούσματα έκπληξη .

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

12:00 Κεντρική Σκηνή: Η Παγκρήτια Ένωση Χοροδιδασκάλων με κρητικές χορογραφίες στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο.
18.00 Κεντρική Σκηνή: Η Παγκρήτια Ένωση Χοροδιδασκάλων με κρητικές χορογραφίες στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο.
20:30 Κεντρική Σκηνή: Παραμονή φώτων και μία λαϊκή βραδιά με τα “Ρεμπέτικα Μονοπάτια”: Γιώργο Χαλκιαδάκη, Βαγγέλη Κακουδάκη, Θεοφάνη Χάσκο και Νίκο Κάπλαντζη.

Ρεμπετοβραδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης


Το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 21:00 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης υποδέχεται την καινούρια χρονιά με μουσικές και τραγούδια βγαλμένα από την ιστορία του ρεμπέτικου, την πορεία του έντεχνου και τη δυνατή γεύση της παράδοσης.

Science Show για μικρούς και μεγάλους

Σε ένα ευφάνταστο και διασκεδαστικό παιχνίδι, για την ανακάλυψη της μαγείας των Φυσικών Επιστημών, προσκαλεί τα μικρά και μεγάλα παιδιά της πόλης η ομάδα του Science Behind, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου, ώρα 18.00΄ στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9). Χρώματα και μπαλόνια, εξαφανίσεις, εκρήξεις, αναφλέξεις περιμένουν όσους παρευρεθούν στην διαδραστική έκθεση πειραμάτων.

«Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με άρωμα ’19!»

Το Μουσείο υποδέχεται το 2019 στις 5 Ιανουαρίου ώρα 20:00, μετά μουσικής, από την Μαρία Κώτη, τραγούδι-κρουστά, τον Δημήτρη Ζαχαριουδάκη, τραγούδι-κιθάρα, τον Χρήστο Λιάτη, τραγούδι-μπουζούκι και τον Γιάννη Χαρκούτση, κρουστά.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» 2018-19

17:30 Στα “καλούδια του Κάστρου”: Διαδραστική ανάγνωση του παραμυθιού: “Αρτεμούλα η μικρή νοικοκυρούλα” από τη συγγραφέα Παρλαμά-Φραγκιαδάκη Καλλιόπη. Εκδόσεις“Ιτανος”.
20:00 Κεντρική Σκηνή: Η Μάργια invintagetunes και η παρέα της θα σημάνουν τη λήξη των εκδηλώσεων του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου με τραγούδι και χορό.

Θεοφάνεια στο Ενυδρείο Κρήτης CRETAquarium!

Σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα του Ενυδρείου Κρήτης, οι δραστηριότητές μας συνεχίζονται και κορυφώνονται την ημέρα των Θεοφανείων την Κυριακή 6 Ιανουαρίου και ώρα 12:30 περίπου, με τον Αγιασμό των υδάτων από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κκ. Ειρηναίο.

 

Διήμερο δράσεων για παιδιά στο TALOS PLAZA


Το εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο TALOS PLAZA υποδέχεται τη νέα χρονιά και ολοκληρώνεται μέσα στο Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιανουαρίου 2019.

Με χορό και εκπαιδευτική δράση ρομποτικής για κάθε μικρό και μεγάλο επισκέπτη του εμπορικού κέντρου, πέφτει η αυλαία των πολύ επιτυχημένων εκδηλώσεων.

«Η Κάρμεν Ρουγγέρη επιστρέφει το ’19!» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης

«Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με άρωμα ’19!» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης

Η Κάρμεν Ρουγγέρη στην αρχή του καινούριου χρόνου επιστρέφει στο Μουσείο στις 9 Ιανουαρίου στις 18:00 για να παρουσιάσει πρώτη φορά στην Κρήτη το παραμύθι της «Χένσελ και Γκρέτελ».

«Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν» από την Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης με την κυρία Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη συνδιοργανώνουν Κύκλο 8 Ομιλιών με γενικό τίτλο
«Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν». Η κυρία Σφακάκη, ξεναγός και συγγραφέας βιβλίων αρχαιολογικού και ιστορικού περιεχομένου, θα μιλήσει, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου  και ώρα 18:00, για το τρομερότερο συμβάν του ελληνισμού μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, τον Κρητικό πόλεμο και τη μεγαλύτερη πολιορκία που έχει καταγράψει η παγκόσμια ιστορία, την πολιορκία του Χάνδακα από τους Τούρκους.

Έκθεση σύγχρονης τέχνης Curriculum Chromae της εικαστικού Στέλλας Κουκουλάκη

Η έκθεση σύγχρονης τέχνης Curriculum Chromae της εικαστικού Στέλλας Κουκουλάκη εγκαινιάζεται την Τετάρτη 9/1 στις 7 μ.μ. στο χώρο της Βασιλικής Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο και θα διαρκέσει ως τις 30/1. Το Σάββατο 12/1 στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου θα διεξαχθούν ομιλίες στα πλαίσια της επιμορφωτικής ημερίδας που οργανώνεται με αφορμή τη συζήτηση που εκτυλίσσεται με βάση το χρώμα ως θεματικό κέντρο της έκθεσης.

Εσπερίδα με θέμα: «Διατροφή, παιδί και οικογένεια – η σημασία του χρόνου»

 

Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού – Πολιτισμού και Παιδείας  διοργανώνει εσπερίδα την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019  και  ώρα 19:00 στο χώρο του Πολύκεντρου Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2) με  θέμα : «Διατροφή, παιδί και οικογένεια – η σημασία του χρόνου».

Ομιλήτριες θα είναι: η κ. Μαρίνα Παπάζογλου - Διαιτολόγος / Διατροφολόγος,

Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity και η κ. Σοφία Βαϊραμάκη, Ψυχολόγος, MSc Εξελικτικής-Σχολικής Ψυχολογίας.

Εσπερίδα με θέμα: «Η Μεσόγειος, τα μυστικά της και μία περιήγηση στους ωκεανούς του πλανήτη μας»

 

Η  Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Εθελοντισμού και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού οργανώνουν εσπερίδα την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:00 στο χώρο του Πολύκεντρου Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2) με θέμα «Η Μεσόγειος, τα μυστικά της και μία περιήγηση στους ωκεανούς του πλανήτη μας».

Την ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Ωκεανολόγος, με καταγωγή από τη Νέα Ζηλανδία,  Ross Shotton, ενώ την μετάφραση θα κάνει ο Βιολόγος – Ωκεανογράφος, Γιάννος Τσακαλάκης.

Διημερίδα βασικών γνώσεων εθελοντών διασωστών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Στα πλαίσια της διεξαγωγής του νέου σχολείου βασικών γνώσεων εθελοντών διασωστών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Ηρακλείου, το Δ.Σ. και οι εθελοντές έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην ανοικτή για το κοινό διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 στην Αίθουσα "Μανόλη Καρέλλη" Ανδρόγεω 2, ώρες 10.30 - 18.00.

Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: 2=1+1, Αναπόσπαστες σχεσεις

Στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "2=1+1, Αναπόσπαστες σχεσεις", το Σάββατο  12 Ιανουαρίου 2019 στις 18.30 το απόγευμα.

Θεατρική Παράσταση “Shirley Valentine” με την Μπέσυ Μάλφα

Θέατρο “Shirley Valentine” με την Μπέσυ Μάλφα
το Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Ιανουαρίου
στο Cine Studio«SHIRLEY VALENTINE» του Willy Russell
Ο Αλέξανδρος Ρήγας παρουσιάζει την γλυκόπικρη κωμωδία – μονόλογο του Willy Russell, «Σίρλεϋ Βαλεντάιν».

«ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΩΡΓΟΥ» από το Θέατρο Σκιών Κρήτης

Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, το Θέατρο Σκιών Κρήτης επανέρχεται στις τακτικές Κυριακάτικες παραστάσεις στο φιλόξενο στέκι της οδού Ανδρόγεω. Σας περιμένουμε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 12 μ.μ με είσοδο 5€ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου!

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία O ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΚΤΑΤΩΡ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία O ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΚΤΑΤΩΡ (1940, 127') τη Δευτέρα 14/1/2019 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

«Αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη»

Αφιέρωμα στο πατριάρχη του ρεμπέτικου και ιδρυτή της Πειραιώτικης Σχολής Μάρκου Βαμβακάρη από το Μουσικό Σχήμα του Γιάννη Παξιμαδάκη (μπουζούκι – τραγούδι), Κωστή Μακάκη (βιολί – μπαγλαμά) και

Νίκο Σταματάκη (κιθάρα – τραγούδι).

Θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, στις 20:30.

Στην συναυλία θα ακουστούν τραγούδια από τη προπολεμική και τη μεταπολεμική περίοδο του συνθέτη.

 

«Μια βασιλόπιτα έκπληξη» με την συγγραφέα - εικαστικό Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη

Την Τρίτη 15 του Γενάρη και ώρα 6.30 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, η συγγραφέας εικαστικός, Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη, θα αφηγηθεί την ιστορία, “Μια βασιλόπιτα έκπληξη” για να καλωσορίσει με την ομάδα των βιβλιοταξιδευτών του συλλόγου ΑμεΝυ η Ροδαυγή την νέα χρονιά 2019, και να σαλπάρουν με το διάφανο καράβι τους για νέα λογοτεχνικά και εικαστικά ταξίδια.

Παρουσίαση βιβλίου «Ko je Dan QUAND C’EST LE JOUR WHEN IT IS DAY»

Ένα έργο της Σλοβένος συγγραφέα Simona Sanaren και του Τυνησιακού εικονογράφου Bader Klidi το οποίο αποτελείται από 10 εικονογραφήσεις και 10 ποιήματα γραμμένα σε τρεις γλώσσες (Σλοβενικά, Γαλλικά και Αγγλικά).

Ημερίδα για τη Γαλάζια Οικονομία

Ημερίδα για τη Γαλάζια Οικονομία, την Παρασκευή 18/1/2019, ώρα 09:00, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης στο Ηράκλειο

Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Οδυσσέας Ιωάννου - Μικρές Νοθείες

Ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων του «9:05», που σημείωσε τεράστια επιτυχία για τρία χρόνια και 270 παραστάσεις, συγκεντρώνοντας 130.000 θεατές, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου συναντάει ξανά τον Οδυσσέα Ιωάννου επί σκηνής.

Συναυλία με τον Γιάννη Αγγελάκα & τους 100°C

O Γιάννης Αγγελάκας όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο μουσικό μας χάρτη, δεν έπαψε ποτέ να είναι δημιουργικός, ανατρεπτικός και κυρίως ανήσυχος. Δε θα μπορούσε να μην ισχύει το ίδιο και για την μπάντα του, τους 100°C. Σχεδόν τρία χρόνια τώρα, πειραματίζονται, γελάνε, γράφουν, σβήνουν και ταξιδεύουν. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πολλά και «δυνατά» live σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς και ο δίσκος «Ήσυχα τραγούδια για ανέμελα λιβάδια». Με αυτόν στις αποσκευές τους αλλά και με τραγούδια από όλη την πορεία του Γιάννη Αγγελάκα, από τις Τρύπες έως σήμερα, θα ταξιδέψουν (και θα μας “ταξιδέψουν”) αυτό το χειμώνα σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία.

Παρουσίαση Διτόμου Έργου Βιβλιογραφία της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής Γεωργίου Χατζηθεοδώρου


Το Σωματείο Ιεροψαλτών ν. Ηρακλείου «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» και η Ενορία Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του διτόμου έργου του Άρχοντος Μαΐστορος της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Γεωργίου Χατζηθεοδώρου, Βιβλιογραφία της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής. Α΄ τόμος:  Περίοδος Α΄ (1820-1899). Β΄ τόμος: Περίοδος Β΄ (1900-1999).

Το Παραμύθι της Κυριακής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

 

Την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019, στις 11:00 το πρωί, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης, η παιδαγωγός Ευαγγελία Ορφανουδάκη και ο μουσικός Αλέκος Φανουράκης σάς προσκαλούν στα «Πλουμιστά Παραμύθια για δροσομηλιές και μήλα»!

 

Προβολή της ταινίας «Σταυροί στο Μέτωπο»

Η ασπρόμαυρη ταινία του ευρηματικού σκηνοθέτη Stanley Kubrick Σταυροί στο Μέτωπο (Paths of Glory, 1957), διάρκειας 88 λεπτών (με ελληνικούς υπότιτλους), θα προβληθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:30΄, στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, στο πλαίσιο του αφιερώματος της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Την ταινία θα προλογίσει ο Νίκος Τσαγκαράκης, κριτικός-ιστορικός κινηματογράφου, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Λίγο νωρίτερα, στις 10:30΄, ο Κωστής Μαμαλάκης, σύμβουλος του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης σε θέματα νεότερης ιστορίας, θα ξεναγήσει τους επισκέπτες του Μουσείου στην έκθεση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (επίπεδο 2Α).
Λίγα λόγια για το έργο

«Ο Καραγκιόζης Ψαράς» από το Θέατρο Σκιών Κρήτης

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στον όμορφο χώρο του Πολύκεντρου Νεολαίας, το Θέατρο Σκιών Κρήτης σας προτείνει αξέχαστες στιγμές με την παραθαλάσσια κωμωδία «Ο Καραγκιόζης Ψαράς»!

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία AFERIM!

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία AFERIM! (2015, 108') τη Δευτέρα 21/01/2019 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Ημέρες Φωτογραφίας: Ο Νίκος Κικάκης στο «Πολύκεντρο Νεολαίας»


Την πορεία και το φωτογραφικό έργο του Νίκου Κικάκη παρουσιάζει τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου και ώρα 19.00, στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2) η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου,  στην πέμπτη κατά σειράν εκδήλωση  που οργανώνει με στόχο την ανάδειξη  καλλιτεχνών φωτογράφων της Κρήτης.   
Ο Νίκος Κικάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1972. Ασχολείται ενεργά και συνειδητά με την φωτογραφία από το 1999 και είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης από το 2013. Έχει κερδίσει 45 μετάλλια σε παγκόσμιους διαγωνισμούς φωτογραφίας,ενώ σε διεθνή φωτογραφικό
διαγωνισμό διακρίθηκε ως ο καλύτερος φωτογράφος στην κατηγορία
«photojournalism».

Εκδήλωση για τον «Ερωτόκριτο»


Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού – Πολιτισμού και Παιδείας σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Ηρακλείου και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, με αφορμή το έτος «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» 2019, διοργανώνουν την εκδήλωση με τίτλο:
«... του έρωτα οι μπόρεσες και τση φιλιάς η χάρη...»

Ομιλία με τίτλο «Χάνδαξ –Κάστρο – Μεγάλο Κάστρο – Ηράκλειο … Τουρκοκρατία»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης με  την κυρία Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη συνδιοργανώνουν Κύκλο 8 Ομιλιών με γενικό τίτλο «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν». Η κυρία Σφακάκη, ξεναγός και συγγραφέας βιβλίων αρχαιολογικού και ιστορικού περιεχομένου, θα μιλήσει, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου  και ώρα 18:00, για τα μνημείων και τις πλουτοπαραγωγικές θέσης της νέας κτίσης των Τούρκων.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Παπανδρέου «Ανδρέας Παπανδρέου Ο οικονομολόγος»

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, στις 20:00, το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ «Ανδρέας Παπανδρέου Ο οικονομολόγος».

Εκδήλωση για Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου προσκαλεί τους
Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων
στην Ημερίδα με θέμα:

Εκδήλωση του “Συμποσίου Πολιτισμού” Με Θέμα: «Το Θρησκευτικό Κέντρο της Πόλης της Κνωσού και τα Ευρήματα του»

Το “Συμπόσιο Πολιτισμού” σε συνεργασία με το Τοπικό Παράρτημα Κρήτης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, συνδιοργανώνουν μία πολυσήμαντη εκδήλωση για τον πολιτισμό μας με θέμα: “Το Θρησκευτικό Κέντρο της Πόλης της Κνωσού και τα ευρήματά του”, με ομιλήτρια τη διδάκτορα αρχαιολογίας και επίτιμη διευθύντρια Αρχαιοτήτων Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Αθανασία Κάντα.    Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου και ώρα 7.30μ.μ. στην αίθουσα “Μανόλης Καρέλλης”, στην Ανδρόγεω, στον 2ο όροφο. Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν στο κοινό τα συγκλονιστικά ευρήματα του διαχρονικού Θρησκευτικού Κέντρου της Πόλης της Κνωσού, από την αρχαιολόγο Αθανασία Κάντα, τα οποία καλύπτουν μία ιστορική περίοδο από το 1800 π. Χ., έως τον 2ο αιώνα μ. Χ.

«SinΕνοχή» από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, το έργο «SinΕνοχή». Πρόκειται για  μια κωμωδία αγωνίας, διασκευή στο έργο «Accomplice» του ΡΟΥΠΕΡΤ ΧΟΛΜΣ.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Τσακωνιάτη: «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ, Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

«ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ: Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΣΤΙΣ 19:30

 ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ -  ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ 

Το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του σπουδαίου στοχαστή Μίμη Τσακωνίατη  «Γιάννης Σμαραγδής: Ο Αρχιτέκτονας της Ψυχής» που θα γίνει τη Παρασκευή 25 του μήνα, στις 19:30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του  Δήμου Ηρακλείου

Είναι ένα βιβλίο αφιερωμένο στο πρώτο έργο του Γιάννη Σμαραγδή για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, που όπως λέει ο συγγραφέας μέσα του ενυπάρχει “ο σπόρος όλων των έργων του σκηνοθέτη που ακολούθησαν”. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συμπατριώτης μας, Σκηνοθέτης και αποσπάσματα θα διαβάσουν ο Μανώλης Τσελεντάκης και η Ελένη Νέστορα.

Ο Γιάννης  Σμαραγδής, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους του ελληνικού κινηματογράφου καθώς και το  φιλμικό του έργο, είναι το θέμα του νέου βιβλίου του εξαιρετικού θεωρητικού του κινηματογράφου Μίμη ΤσακωνιάτηΓιάννης Σμαραγδής: Ο αρχιτέκτονας της ψυχής και υπότιτλο «Καλή σου νύχτα, κυρ’ Αλέξανδρε» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ.

«Βιογράφο του ελληνικού φωτός» τον χαρακτηρίζει ο συγγραφέας σ’ αυτό το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας, το οποίο αναφέρεται στην ταινία για τον άγιο των ελληνικών γραμμάτων Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1981 στην ΕΡΤ, η οποία αναδεικνύει με σπουδαίο τρόπο τον ένθεο συγγραφέα.

Είναι άλλωστε πρωτοφανές, για την Ελλάδα, τουλάχιστον ένα έργο που έχει γίνει για την τηλεόραση να τοποθετείται στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου και να κυκλοφορεί ένα ολόκληρο βιβλίο μόνο για αυτό το έργο.

Θα ακολουθήσουν βιβλία για τις ταινίες ΚΑΒΑΦΗΣEL GRECOΟ ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ και ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, ταινίες αφιερωμένες σε πρόσωπα-πυλώνες του ελληνικού πολιτισμού που κινηματογράφησε ποιητικά ο Γιάννης Σμαραγδής.

Με μεγάλη συγκίνηση κράτησε στα χέρια του αυτό το πρώτο βιβλίο ο συμπατριώτης μας σκηνοθέτης. Έχοντας δεχθεί και νιώσει στη μακρόχρονη πορεία του την αναγνώριση και την επιβράβευση (αλλά και την εχθρότητα και την ιταμότητα…), νιώθει ακόμα πιο επιφορτισμένος μέσα από το έργο του να τιμηθεί όσο περισσότερο γίνεται η πατρίδα! Και το φως της! Διατηρώντας πάντα τον ιδιαίτερο τρόπο να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις, να τις αναλύει και να δημιουργεί  κινηματογραφικά έργα  με τον απαράβατο κώδικα Ελληνότροπων αξιών που τον χαρακτηρίζει.

Ιδιαίτερη είναι η χαρά του Γιάννη Σμαραγδή  για την επικείμενη  παρουσίαση του βιβλίου στο γενέθλιο Ηράκλειο που βρίσκει τρόπους να δείχνει την ευγνωμοσύνη του για το τόπο μας τη Κρήτη, τους κρητικούς και ιδιαιτέρως τους Ηρακλειώτες, οι οποίοι τόσο στα εύκολα αλλά κυρίως στα δύσκολα τον στήριζαν και πάντα του έστελναν τη θετική τους ενέργεια...


Stand Up Comedy “Η Κιβωτός του Ζάρα” με τον Χριστοφορό Ζαραλίκο

“Η Κιβωτός του Ζάρα” – Χριστόφορος Ζαραλίκος
Σκηνοθετική επιμέλεια Γιάννης Κακλέας – Κείμενο : Πιτσιρίκος – Χριστόφορος Ζαραλίκος
Ο «όρθιος κωμικός» Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στο Ηράκλειο με την απόλυτη stand up comedy παράσταση!
Ο αστείρευτος stand up comedian συνυπογράφει με τον Πιτσιρίκο τα κείμενα της παράστασης και για πρώτη φορά υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Κακλέα μας παρουσιάζει στο Cine Studio την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου την νέα του παράσταση “Η Κιβωτός του Ζάρα”.
Στην απρόβλεπτη και προκλητική τους παράσταση, θα υπάρχουν – όπως πάντα – πολιτική σάτιρα, μοναδικές πρόζες, απίστευτοι αυτοσχεδιασμοί, αλλά και οι… «διάλογοι» με το κοινό!  Mε διάθεση πάντα να σατιρίζει την φαιδρή πλευρά της καθημερινότητας, με εγγυημένο κέφι, τρελή διάθεση και ανατρεπτικό χιούμορ, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος υπόσχεται ότι δε θα αφήσει τίποτα ασχολίαστο!

Συναυλία με τον Ορφέα Περίδη

Ο Ορφέας Περίδης είναι ο κορυφαίος μελωδός της γενιάς του και επιλέγει τη φιλόξενη Κρήτη σαν αφετηρία των ζωντανών του εμφανίσεων για το 2019.
Ο τραγουδοποιός ο οποίος το 2019 γιορτάζει τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την πρώτη δισκογραφική του παρουσία δημιουργεί χωρίς τυμπανοκρουσίες, δίσκους ρεπερτορίου, που έχουν σύμμαχο το χρόνο, καθώς δεν επηρεάζονται από την επικαιρότητα αλλά αφηγούνται διαχρονικές ανθρώπινες ιστορίες, πετυχαίνοντας την διαχρονικότητα μαζί με την επίκαιρη και φρέσκια διάθεση σε κάθε καινούρια του μουσική πρόταση.

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο & Δωρεάν Τεστ Προσανατολισμού - Ημέρες Εκπαίδευσης

Για άλλη μια  χρονιά τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου πραγματοποιούν    ΔΩΡΕΑΝ  Εκπαιδευτική  Ημερίδα με το διακριτικό τίτλο «Ημέρες Εκπαίδευσης»  για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και τους γονείς τους, το Σάββατο 26/1/19 στις 13.00 στο ξενοδοχείο  Astoria.

Ηχογραφήσεις Ελλήνων αιχμαλώτων στρατιωτών του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Η ομιλία του με θέμα Ηχογραφήσεις Ελλήνων αιχμαλώτων στρατιωτών του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου συνιστά την καταληκτήρια εκδήλωση του αφιερώματος της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στον Μεγάλο Πόλεμο (20/10/2018-26/1/2019) και η είσοδος σε αυτή θα είναι ελεύθερη για το ενδιαφερόμενο κοινό.

Stand Up Comedy «Open Mic»

Το γρουπ του SUCC, η ομάδα SUCC, οι άνθρωποι του SUCC, όπως και να αναφερθεί κανείς δεν είναι λάθος! Αρκεί να αντιλαμβάνεται, πως όποιος είναι SUCC κουβαλάει μία τρέλα και φυσικά του αρέσει η κωμωδία και το γέλιο! Οι SUCC λοιπόν ξεκίνησαν ως μία παρέα με σκοπό να συνεισφέρουν στην άνοδο της σκηνής του Stand Up Comedy στη Κρήτη και όχι μόνο, διοργανώνοντας OPEN MIC!

«ΤΟ ΚΑΝΑΡΙ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩ» από το Θέατρο Σκιών Κρήτης

Μη χάσετε αυτή την εβδομάδα την κελαηδιστή και χαρούμενη κωμωδία. Ο Καραγκιόζης αλλάζει σπίτι; Θα γίνει πλούσιος; Από ποιόν κρύβεται; Οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα βασανιστικά ερωτήματα  την Κυριακή 27 Ιανουαρίου και ώρα 12 μ.μ     στο αγαπημένο στέκι της οδού Ανδρόγεω. Να είστε όλοι εκεί!

Αγκάλη μ' φωνητική performance

Την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου, το πολυφωνικό σύνολο Α γ κ ά λ η μ' (Άννα Παπαγιαννάκη-Διβανή, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Αλίκη Ατσαλάκη, Μυρτώ Κονιδάκη) παρουσιάζει φωνητική performance σε επιλεγμένες εκθεσιακές ενότητες του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Η μουσικότητα της φωνής, η κίνηση του σώματος, η μνήμη, η προφορικότητα, ο τόπος και η παράδοση ενορχηστρώνονται στον αυτοσχεδιασμό του πολυφωνικού συνόλου και ενώνονται με την ενέργεια των Συλλογών σε μια καθηλωτική φωνητική σύνθεση. Η performance επαναλαμβάνεται σε τέσσερα σημεία του Μουσείου και διαρκεί μισή ώρα κάθε φορά.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία FOXTROT

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία FOXTROT (2017, 108') τη Δευτέρα 28/01/2019 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Πρόβολη Ντοκυμαντέρ της Eliana Abravanel “O Τερματισμός- Finish-line”

Ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης και ο μαραθωνοδρόμος μέλος του ομίλου Ιδομενέας Αβραμάκης, θα προβάλλουν το ντοκιμαντέρ της Eliana Abravanel “O Τερματισμός- Finish-line” .
To ντοκιμαντέρ διάρκειας  70 λεπτών περιγράφει την προετοιμασία και τις σκέψεις τριών αειθαλών «εφήβων» μαραθωνοδρόμων και τη συμμετοχή τους στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Τρείς άνθρωποι με ξεχωριστό τρόπο ζωής ο καθένας  , με καταγωγή από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας συναντώνται σε ένα τόπο με ένα κοινό στόχο.

Ομιλία με Θέμα: «Πατέρας – Γιός: Μια αιώνια σχέση»

Η σχέση μεταξύ πατέρα και γιου θεωρείται εξίσου σημαντική με την μητρική, αλλά διαφορετική. Ο πατέρας αντικατοπτρίζει για τον γιο το πρότυπο και τον κρυφό καθοδηγητή, το στήριγμα και την πύλη για τον έξω κόσμο, ενώ ο γιος είναι για τον πατέρα η συνέχεια της γενιάς του. Από αρχαιοτάτων χρόνων γνωρίζουμε την αντιπαλότητα μεταξύ πατέρα και γιου όπως αυτή του Δία με τον Κρόνο, ενώ στην σύγχρονη εποχή αυτή η σχέση μεταλλάσσεται συνεχώς. Η έναρξη της παρουσίασης θα  γίνει από  την ξεναγό & συγγραφέα κ. Αθηνά Κυριακάκη-Σφακάκη, με  επιλεκτικές  αναφορές σε  ενδεικτικές σχέσεις πατέρα-γιου  του μυθολογικού, προϊστορικού , ιστορικού  και θρησκευτικού παρελθόντος, ενώ ο ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής Γιάννης Ανυφαντάκης θα αναφερθεί στην σχέση αυτή στην σύγχρονη εποχή. Θα ακολουθήσει συζήτηση. 

«Πατέρας – Γιός: Μια αιώνια σχέση». Ομιλητές: Αθηνά Κυριακάκη – Σφακάκη, Ξεναγός - Συγγραφέας Δρ. Ιωάννης Ανυφαντάκης, Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής, Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, Ώρα προσέλευσης: 17:45; Ώρα έναρξης: 18:00 Αίθουσα «Μανόλη Καρέλλη» Οδ. Ανδρόγεω 2, 2ος όροφος Με την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου (ευγενική παραχώρηση της  αίθουσας)  

 

Συναυλία μελοποιημένης ποίησης, σε μουσική Λίνας Ζάχαρη

Συναυλία μελοποιημένης ποίησης, Σήκω να παλέψεις τον καιρό…», σε μουσική Λίνας Ζάχαρη.

Κινηματοθέατρο “Αστόρια”, Τετάρτη 30/1/2019 ,ώρα 20:30

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE