inner image

4ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ’ οδόν»: Η γιορτή συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 20-09-2019         

 

Τέχνη Καθοδόν

Το 4ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» συνεχίζεται το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με πληθώρα εκδηλώσεων στις γειτονιές και στις πλατείες του Ηρακλείου.

 

Πρόγραμμα Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου:

 

ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΛΑΙΑΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ  (Λιοντάρια)

ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΕ ΣΤΟ “ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ”!

Ανοιχτά Εργαστήρια Ζωγραφικής!

Οι εικαστικοί καλλιτέχνες Μάνος Αποστολάκης, Βασίλης Βασιλειάδης, Ελιάνα Ναούμ και Φλώρα Ρουμελιώτη οργανώνουν ανοιχτά εργαστήρια ζωγραφικής, για όποιον επιθυμεί να γνωρίσει τα μυστικά της τέχνης τους. Παράλληλα απευθύνουν ανοικτό κάλεσμα σε ζωγράφους που θα επιθυμούσαν να εργαστούν κι αυτοί μπροστά στο κοινό.

•  Ώρες λειτουργίας των εργαστηρίων: πρωί 10:30-14:00,

απόγευμα 17:30-21:00

 

ΑΡΕΤΟΥΣΑΣ 8

ΓΡΑΨΤΕ ΣΤΟΝ “ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ”

Στην οδό Αρετούσας 8, μέλη της ομάδας “Νέα Ακρόπολη” συνεχίζουν το "Blackboard Project", που έχουν καθιερώσει εδώ και 4 χρόνια στην πόλη του Ηρακλείου. Φτιάχνουν έναν ακόμα  μαυροπίνακα, θέτοντας ένα ερώτημα, στο οποίο οι περαστικοί θα γράφουν την απάντησή τους.

 

 

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

11:00: Η έκθεση Χειροτεχνών ετοιμάστηκε και σας περιμένει. Θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 11 το πρωί  ως τις 11.00 το βράδυ, μέχρι το τέλος του φεστιβάλ!

19:30 – 20:30: “Κατ’ Εξοχήν”! Συναυλία με τη μουσικοθεατρική ομάδα Passe-partout, που κατέφθασε γεμάτη ενέργεια από τα Χανιά. Η ομάδα ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2012. Αποτελείται από νέους, μαθητές και φοιτητές, που επικοινωνούν και εκφράζονται μέσω της μουσικής.

19.30 – 21:00: Οι “Καθ’ Οδών” και πάλι στο  “Καθ’ Οδόν”!  Φέτος, έχοντας ξεκινήσει από νωρίς τον μουσικό τους περίπατο από την Οδό Ίδης,  καταλήγουν στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου συναντούν επί σκηνής τους “Passe-partout” και βάζουν από κοινού ...φωτιά στην πόλη!

21:00 – 21:30: Street Dance Showcase από το Ελληνικό Κέντρο Χορού & Παραστατικών Τεχνών "ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ"!

21:30 – 23.30:  Η “Γύρα” στην Πλατεία!  Ο Μάνος Παπαδάκης ακολουθώντας τα βήματα των παλιών τροβαδούρων και τραγουδοποιών, εκπληρώνει ένα από τα παιδικά του όνειρα! Φορτώνει μαζί με τους μουσικούς του το βανάκι του με τραγούδια, όνειρα, ενισχυτές, φώτα και καλώδια και γυρνάει τη χώρα!

 

> ΑΙΘΡΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια)

19:30 – 21:00:  Πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, και τη Συρία ανταποδίδουν  στο Ηράκλειο τη φιλοξενία του, παρουσιάζοντας παραδοσιακά τραγούδια και χορούς των πατρίδων τους!

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, συντονιστής του προγράμματος “ESTIA – Στέγαση Αιτούντων Άσυλο στην Κρήτη”, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, συμμετέχει στο φεστιβάλ με μια πολυπολιτισμική εκδήλωση που ξεκινά με τραγούδια του κόσμου, τα οποία ερμηνεύει χορωδία παιδιών από το Αφγανιστάν.

• Υπενθυμίζουμε ότι παράλληλα πραγματοποιείται στο βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης φωτογραφική έκθεση με θέμα: “Οι Μουσαφίρηδες”, με έργα προσφύγων που έχουν απαθανατίσει σημεία της πόλης μας, καθώς και έργα φωτογράφων που έχουν απαθανατίσει στιγμές από την καθημερινότητα των προσφύγων στο Ηράκλειο (βλ. σελ. 15).

21:00 – 23:30: Ο πολιτιστικός σύλλογος “Tangoneon” σας προσκαλεί σε μια milonga! Μια μουσικοχορευτική βραδιά tango, που θα ξεκινήσει με ένα μικρό σόου τριών τραγουδιών σε διαφορετικό ύφος (tango, milonga, waltz tango ) από ζευγάρια χορευτών του συλλόγου και θα συνεχιστεί με την συμμετοχή όλων!

 

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ

 

18:00 – 19:00: Μάθετε τέχνες ...πολεμικές! Επίδειξη και διδασκαλία από την “Κρητική Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών” Τουρλάκη.

19:00 – 20:00  “Παραμύθια  της γης και τ’ ουρανού”!

Η συνέχεια στα “Παραμύθια του Σαββάτου”, με αφηγήτρια την Ελένη Μπετεινάκη, στην Πλατεία του Αγίου Τίτου, στις 19.00 ακριβώς. • Κατασκευή Κουκλών: Εύη Αλμπαντάκη

20:15 – 20:45: Μουσικό-χορευτική παράσταση από την ομάδα “Τε-σσε-ρα’! 

20:45 – 20:50: Η σχολή χορού Fred μας παρουσιάζει μια 4λέπτη χορογραφία kpop πάνω σε τραγούδια κορεατικής ποπ μουσικής.

20:50 – 21:30: Η ομάδα Αφρικανικών κρουστών “Εν Ρυθμώ” θα παρουσιάσει ρυθμούς με παραδοσιακά Αφρικανικά Κρουστά, Παραδοσιακούς Χορούς της Αφρικής και μελωδίες με Αφρικανική Άρπα.

21:30 – 23:30:  Μια ρομαντική βραδιά έντεχνου τραγουδιού με τον Γιάννη Κασσωτάκη! Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει με τη μουσική του Χατζιδάκι, του Μαρκόπουλου, του Λοΐζου, του Μικρούτσικου και να τραγουδήσει αγαπημένες μελωδίες άλλων σύγχρονων τραγουδοποιών, αλλά και τραγούδια από την παράδοση της Κρήτης. 

 

> ΠΑΡΚΟ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ

17:00 – 19:00: Η Καλλιτεχνική Παιδαγωγική  Ομάδα D’aDDart οργανώνει ένα Βιωματικό Εργαστήρι Action Painting και Process Art για παιδιά. Το συγκεκριμένο εργαστήρι ενδείκνυται κυρίως για παιδιά 5 ετών και άνω. Για παιδιά μικρότερων ηλικιών απαιτείται η ενεργή συμμετοχή των συνοδών τους.

19:30 – 20:30: Οι “Rits Hotel” σε μια συναυλία ροκ μουσικής! Aθάνατη indie pop, με ωραία σόλο, που παραπέμπουν στα 60s  και στα 70s. Αυθεντική  μουσικη και στίχοι του Ξενοφώντα Ρητσοπουλου (κιθάρα, φωνή, φυσαρμονικα),  με τον Γιάννη Παυλίδη στο μπάσο και το Χρήστο Σαγιέντ  στα τύμπανα.

20:30 – 21:30: Συναυλία Heavy Rock μουσικής από τους Tidal Shock Band!

21:30 – 23:30: Συναυλία Ροκ Μουσικής από το συγκρότημα  “Ήχος Ανοχής”!  • Συμμετέχουν:  Αντώνης Παρθενάκης (κιθάρα, τραγούδι), Γιώργος Λιόντας (μπάσο), Στέλιος Ταρλάς.

 

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

12:00 – 13:00: “Πετάει – Πετάει η μουσική”! Βιωματικό Εργαστήρι  για τους μικρούς μας φίλους, από τη “Χρυσαλλίδα Γιόγκα”. Πετάει … το παιγνίδι με τη μουσική!

 

18:00 – 19:00: Γιόγκα Γέλιου από τη “Χρυσαλλίδα Γιόγκα”!

 

19:00 – 20:00:  Η ομάδα ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ του Πανεπιστημίου, μαζί με την ομάδα ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ “ΡΟΗ” μας παρουσιάζουν Πολεμική και Ενεργειακή Κινέζικη Τέχνη!

 

20:10 – 21:00: Παρουσίαση ποντιακών μουσικών οργάνων, μουσικής και παραδοσιακών χορών  από την “Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Ν. Ηρακλείου”!

 

21:00 – 22:00: Concertante –συναυλία της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων, με τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθέτων. Διευθύνει η 15χρονη (!) Νίκη Παπαγγελή, μέλος της χορωδίας νέων του Δήμου Ηρακλείου.

 

22:00 – 23:45:  Το μουσικό σχήμα “Νέφαλα” σας καλωσορίζει στο φεστιβάλ με  έντεχνη μουσική και  ελληνικό ροκ!

 

> ΟΔΟΣ ΙΔΗΣ

18:30: Οι “Καθ’ Οδών” ξεκινούν έναν μουσικό περίπατο στην πόλη! Η ενθουσιώδης αυτή παρέα από τα Χανιά, παρουσιάζει φέτος ένα νέο, διπλό ρεπερτόριο, με τραγούδια από το αξεπέραστο έργο του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και μια νέα προσέγγιση τραγουδιών που σημάδεψαν τη δεκαετία 80-90. Ο αποψινός τους περίπατος ολοκληρώνεται στις 19:30, στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (Ανδρόγεω 2)

ΓΙΝΕΤΕ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ

Σκηνοθετείστε την ταινία: “Ηράκλειο - Μια Πόλη, Μία Ταινία”,

υπό την καθοδήγηση της ομάδας Dziga Power!

20.30 - 21.30: Προβολή στο “Πολύκεντρο Νεολαίας” (Ανδρόγεω 2) της ταινίας “Ο άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή”  του Ντζίγκα Βερτώφ και παρουσίαση μιας πρότασης που σκοπεύει να κάνει  τους πολίτες δημιουργούς και συμμέτοχους σε ένα κινηματογραφικό πορτραίτο της πόλης μας! Η ομάδα Dziga Power, σας καλεί να γίνετε σκηνοθέτες μιας ταινίας μικρού μήκους με θέμα το Ηράκλειο.                                                                            

Η πρωτότυπη αυτή δράση θα διαρκέσει από το Σάββατο 21/9/2019 μέχρι και την Τρίτη 24/9/2019.

 

Στην ομάδα συμμετέχουν ο σκηνοθέτης Γιώργος Μαστρακούλης, που είναι και ο εμπνευστής της δράσης, η διευθύντρια φωτογραφίας Στέλλα Μελιγκουνάκη, ο μοντέρ και σκηνοθέτης Μιχάλης Αλεξάκης, ο μουσικός και συνθέτης Ισίδωρος Παπαδάκης και ο φωτογράφος Μανώλης Βάρδας.

 

> ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

     (Λεωφόρος Πλαστήρα)

19:00: Eγκαίνια της έκθεσης 72 διακεκριμένων εικαστικών, που φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου. Επισκεφθείτε την και απολαύστε εν συνεχεία την παρακάτω, σπουδαία παράσταση, στην πειραματική σκηνή του κέντρου.

21.00: “Μακρύς μολυβένιος πέπλος”!

Μουσικό σχεδίασμα εμπνευσμένο από τον Ματωμένο Γάμο του Federico Garcia Lorca. Μία παραγωγή από Το “Θέατρο των Φωνών”  (φωνητικά σύνολα, τραγούδι, performance) και την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης “Νότος”.

 

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ (παραλιακή λεωφ.)

19.30 – 20.30:  Τέσσερεις εθελοντικές ομάδες της πόλης - “Ζω Δρω”, “Άταχτοι” και “Heraklion Eco Voice” και “Green Team” -, καθώς και πολλοί ενεργοί πολίτες κάνουν πράξη το “αγαπώ”! Στόχος τους: μια όμορφη πόλη με ευτυχισμένους ανθρώπους! Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του “Τέχνη Καθ' Οδόν” προχώρησαν στον εξωραϊσμό της πλατείας της Δημοτικής Αστυνομίας (Πλατεία Παλαιάς Λαχαναγοράς). Σήμερα σας παρουσιάζουν τη δουλειά τους και σας μιλούν για τα οφέλη του εθελοντισμού!

 

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ (ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ)

Oι εκδηλώσεις στην Αγ. Τριάδα πραγματοποιούνται με την πολύτιμη σύμπραξη του “Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγ. Τριάδας”.

20:45 – 21:45: “Ο Καραγκιόζης Νυχτοφύλακας”! Μια ανεπανάληπτη κωμωδία για μικρούς και μεγάλους από το “Θεάτρο Σκιών Κρήτης”, των Άθω Δανέλλη και Γιάννη Παδόπουλου.

22:00 – 23:30: Ρεμπέτικη Βραδιά από το συγκρότημα “Ρεμπέτικα Μονοπάτια”!

• Συντελεστές: Βαγγέλης Κακουδάκης  (μπουζούκι-μπαγλαμά-τραγούδι),  Θεοφάνης  Χάσκος (μπουζούκι-τραγούδι), Γιώργος Χαλκιαδάκης (κιθάρα- τραγούδι),  Νίκος Κάπλαντζης (κρούστα – τραγούδι).

 

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ (ΛΑΚΚΟΣ)

20:30 – 22:00: “Η εξερεύνηση”, της Στέλλας Κουφάκη.

6 Κρητικά Παραμύθια!

Θεατρική παράσταση για παιδιά, με αυτοσχεδιασμούς, κούκλες και ηθοποιούς, που παίζουν μουσική ζωντανά!

22:15 – 23:30: Συναυλία Έντεχνης μουσικής από το συγκρότημα Σπυρογιάννης & Αναστασία!

 

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ)

Oι εκδηλώσεις  πραγματοποιούνται με την πολύτιμη σύμπραξη του “Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ”.

17:00 – 18:00: “Πλουμιστά Παραμύθια για τσ' Αγάπης το καμίνι”!

Η ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας. Μια παράσταση αφιερωμένη στον μεγάλο τεχνίτη του λόγου, Βιτσέντζο Κορνάρο, ο οποίος με τόση μαεστρία μάς παρέδωσε ένα ποιητικό αριστούργημα που υμνεί τον Έρωτα, δίνοντας κουράγιο σε γενιές και γενιές ερωτευμένων.

• Αφήγηση:  Ευαγγελία Ορφανουδάκη, Μουσική:  Βαγγέλης Συλιγάρδος

 

20:00 – 20:30:  Το συγκρότημα των Kultur Multur (Κουλτούρ Μουλτούρ) παίζει μουσική για μικρά και μεγάλα παιδιά.

20:40 – 21:40: Συναυλία με Κρητικά τραγούδια, με τον Δημήτρη Σκουλούδη (λύρα), τον Μύρωνα Φραγκιαδάκη (τραγούδι–λαούτο), τον Μιχάλη Νεονάκη (κρουστά) και τον Γιώργο Σκουλούδη (λαούτο).

 

21:50 – 23:30: Συναυλία με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια από το Συγκρότημα του Γιάννη Τσιλογιάννη.

 

 

Πρόγραμμα Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου :

> ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (Λεωφ. Σοφ.Βενιζέλου 27)

12.00 – 13.00: Στη δροσερή σκιά του κήπου του Ιστορικού Μουσείου, ο Γιώργος Μαστοράκης παίζει με την κιθάρα του μουσική από το θέατρο και τον κινηματογράφο!

 

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η έκθεση χειροτεχνών εξακολουθεί να είναι ανοικτή από το πρωί ως τις 11.00 το βράδυ.

 

20:00 – 21:00: Συναυλία από τους “Motiff”!  Όλα τα είδη μουσικής μπορούν να συνδυαστούν. Για τους “Motiff” αυτό αποτελεί το κυριότερο χαρακτηριστικό. Στα τραγούδια τους συναντάς Post, Indie, Progressive, Pop καθώς και άλλα είδη της ροκ σκηνής. Αν και νεοσύστατη μπάντα έχει να προσφέρει πολλά.

21:15 – 23:30: O Δημήτρης Παγωμένος με πενταμελή μπάντα στο “Τέχνη Καθ´Οδόν 2019”! Συναυλία με τραγούδια από τον πρώτο του δίσκο, με τίτλο “Περιπλάνηση”, νέες δημιουργίες από τον δίσκο που ετοιμάζει, καθώς και διασκευές γνωστών τραγουδιών.

 

 

> ΑΙΘΡΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια)

20:00: Η Παιδική και Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, σε τραγούδια Ελλήνων συνθετών.  Διεύθυνση: Λένα Χατζηγεωργίου,  Πιάνο: Έλενα Περισυνάκη.

20:45 – 21:00: Η σχολή χορού “Fred”, σε συνεργασία με τη χορευτική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης, παρουσιάζει μια χορογραφία Lindy Hop από τους Cretan swing shots!

21:15: Η “Alcedo folk band”  παίζει και τραγουδά τις πιο ωραίες μουσικές του κόσμου! Από τον Βασίλη Τσιτσάνη μέχρι τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, από τη Θράκη μέχρι την Ιρλανδία και από το Ισραήλ μέχρι τα Βαλκάνια,  ακόμη κι εκεί που η Οθωμανική Λόνγκα συναντά τις καντάτες του μεσαίωνα και της Αναγέννησης.

 

 

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ

18:30 – 19:30: Η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος” παρουσιάζει "Το χαρούμενο λιβάδι".  Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα, τη φιλία, την ομορφιά της αντίθεσης! Μετά την παρουσίαση του παραμυθιού τα παιδιά με εμψυχωτές τα μέλη της Ομάδας Βιβλίου αποτυπώνουν "Το χαρούμενο λιβάδι" σε καμβά. 

19:45 - 21:00:  “Η τέχνη του ρυθμού”, από την ομάδα των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα “Κύκλος σεμιναρίων ρυθμού και κρουστών”, που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Παρουσιάζουν με ιδιαίτερο τρόπο επιλεγμένο υλικό από την ελληνική δημοτική μουσική, χρησιμοποιώντας τα κρουστά και το σώμα. Μαζί τους ο μουσικός Γιώργος Ζαχαριουδάκης.

 

21:15 με 23:30:  “Βόλτα στις γειτονίες του κόσμου”! Η Μαριέλλα Βιτώρου και ο Σπύρος Ξενιτόπουλος, με τους: Γιάννη Κιαγιαδάκη στο πιάνο, Ζαχαρία Δραμουντάνη στο μπάσο και Χρήστο Σαγιέντ στα κρουστά, ερμηνεύουν τραγούδια από την ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή του χθες και του σήμερα.

 

 

> ΠΑΡΚΟ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ

19:30 – 20:30: Ο Σταύρος Σταυρακάκης παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο: "Κρυφτό", καθώς και τραγούδια από ένα νέο έργο που ολοκληρώνει αυτήν την περίοδο.

20:30 – 21:30: Το συγκρότημα Forth Dimension θα παρουσιάσει αγαπημένες ελληνικές και ξένες επιτυχίες. 

21:30 – 23:30: Συναυλία Σύγχρονής Ροκ Μουσικής από τους “The Stakes” - μια cover μπάντα, που δημιουργήθηκε από πέντε μουσικούς στο Ηράκλειο το 2017.  Κινείται στο χώρο της alternative rock και παίζει διασκευές από αγαπημένες μπάντες.

 

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

18:00 - 19:00: Μια ακόμη επίδειξη ικανοτήτων από την “Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών” Τουρλάκη!        

19.00-19:30:  Ο Mojo Stilts  ο Ξυλοπόδαρος σε ένα Show με θεματικά κουστούμια!

19:30 – 20:30: Το συγκρότημα των Kultur Multur (Κουλτούρ Μουλτούρ) παίζει μουσική για μικρά και μεγάλα παιδιά.

21:00 – 23:00: Ο Κωστής Αβυσσινός, από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής σκηνής, στο Φεστιβάλ “Τέχνη Καθ’Οδόν”! 

 

 

> ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-

  Πειραματική Σκηνή (Λεωφ. Πλαστήρα)

Σας θυμίζουμε και πάλι την έκθεση 72 σύγχρονων εικαστικών που φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου.

21:00  “Μακρύς μολυβένιος πέπλος”!

Μουσικό σχεδίασμα εμπνευσμένο από τον Ματωμένο Γάμο του Federico Garcia Lorca. Μία παραγωγή από Το “Θέατρο των Φωνών”  (φωνητικά σύνολα, τραγούδι, performance) και την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης “Νότος”.

 

> ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ

 

21:00:  Gala Όπερας και Οπερέτας, με λυρικούς  καλλιτέχνες, συνεργάτες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής! Μουσικά διαμάντια από διακεκριμένους σολίστ του είδους, συνοδεία πιάνου!

• Συμμετέχουν: Mezzo-soprano: Ιωάννα Βρακατσέλη, Tenoro: Χρήστος Κεχρής, Piano: Δημήτρης Γιάκας και ο νεοεμφανιζόμενος Baritono: Γκίκας Μιχαήλος. Η παράσταση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης.

 

 

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

18:30 -19:30: “Παιδικό Μουσείο Κρήτης”: Η "Ξύλινη Τάμπια", ή το "παλιό Ηράκλειο" όπως αλλιώς το έλεγαν, βρίσκεται ξεχασμένο δίπλα στην πολύβουη σύγχρονη αγορά του Ηρακλείου... Ποιοι ζούσαν εκεί άραγε; Τι ιστορίες αφηγούνται οι γειτονιές; Ποια μυστικά κρύβουν οι ξύλινες πόρτες των σπιτιών; Ελάτε να περπατήσουμε τα σοκάκια της Ξύλινης Τάμπιας και να ανακαλύψουμε το παρελθόν των ανθρώπων που ζούσαν εκεί. Μέσα από μία πολύχρωμη διαδρομή πάνω στους τοίχους των σπιτιών της Αγίας Τριάδας, εξερευνούμε εικόνες και αρώματα, ξεκλειδώνουμε μυστικά, αφηγούμαστε παλιές ιστορίες.

20:00 – 21:00: “Ιχνογραφώντας τη βοτανική”! Μια δράση από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης. Παρατηρούμε τις δομές ενδημικών και κρητικών βοτάνων και απολιθωμάτων και εμπνεόμαστε!

 

21:00 – 23:00: Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-παρουσιάζει θερινό σινεμά με θέμα: “Φύσης συν-αίσθηση”. Προβολή του νοκιμαντέρ “Jane”. Η Jane Goodall αναγνωρίζεται ως μια από τις σημαντικότερες γυναίκες επιστήμονες της εποχής μας, καθώς έχει προσφέρει πολλά με τη δράση της στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Ήδη, από το 1960, η πρωτοπόρος μελέτη της στην Τανζανία πάνω στη συμπεριφορά των χιμπατζήδων τάραξε τα νερά της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.

 

 

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ (ΛΑΚΚΟΣ)

20:30 – 21:30: “Ο Καραγκιόζης Γιατρός”!

Το παραδοσιακό θέατρο σκιών του Χρήστου Συρμακέζη παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική κωμωδία, με τίτλο: “Ο Καραγκιόζης Γιατρός”.

 

21:45 – 23:30:  Συναυλία από το μουσικό σχήμα “INATI ΔEΣ”! Ο ήχος από το λαούτο και το μαντολίνο παντρεύεται με τα ανάλαφρα χτυπήματα του μπεντίρ και περπατάει σε μαγική κλωστή, χωρίς να κινδυνεύει ακούγοντας το φύσημα από το νέϋ.

 

 

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

21:00 :“Από την Πόλη και τη Σμύρνη, στον Πειραιά και στην Κρήτη”! Ρεμπέτικη βραδιά με το συγκρότημα του Δημήτρη Ζαχαριουδάκη.

 

 

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ

19:00 – 20:00: Οι “Γυναίκες των Ανωγείων” σε κρητικούς παραδοσιακούς χορούς! 

20:00 -21:00:  Αλλαγή κλίματος: Συναυλία κλασσικής ροκ μουσικής από το συγκρότημα “Crossroads”!

21:15: “Η Γύρα”  του Μάνου Παπαδάκη στην Νέα Αλικαρνασσό!

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE