inner image

Κοπή Βασιλόπιτας

 

Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» -Λότζια

Στις 12:00, Κοπή Βασιλόπιτας

Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ηρακλείου

Εκδηλώσεις στο Χριστογεννιάτικο Κάστρο

-Κεράσματα αγάπης από τα Ξωτικά του Κάστρου

20:00: Στην κεντρική σκηνή: Οι «ΑΡΜΟΣ» τα πιο όμορφα ελληνικά ακούσματα!

 

Εκδηλώσεις στο Χριστογεννιάτικο Κάστρο

17:30-19:30: «Κεράσματα»: Η Β. Λιαπάκη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασιτών κερνάει για το καλό του χρόνου!

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ στη σκηνή και στην πλατεία του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» - Τα καταστήματα «Λιοντομήτσος» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη θα προσφέρουν κρητικά εδέσματα στους επισκέπτες του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου».

Εκδηλώσεις στο Χριστογεννιάτικο Κάστρο

11:00-13:00: «Καλεσμένοι»: «Ο θηλασμός από το Α ως το Ω», συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος. Τη συζήτηση θα συντονίσουν, λύνοντας κάθε απορία, οι Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League International, Ομάδα Κρήτης, Ηράκλειο www.lllgreece.org

17:30: «Κεράσματα»: Παραδοσιακό κιουνεφέ από τον  Σύλλογο Μικρασιατών Κρήτης «Άγιος Πολύκαρπος»

18:00-20:00: «CINE-Κάστρο Ξωτικών»: Προβολή της φιλοζωικής, μη εμπορικής ταινίας «Re-Action». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άνθρωποι και ζώα. Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη»,«Ζωφόρος, Πολιτισμός, Περιβάλλον, Ζωοφιλία/ΠΦΠΟ, Παν/μιο Θεσσαλίας»

Εκδηλώσεις στο Χριστογεννιάτικο Κάστρο

12:30-14:00:  Στην κεντρική σκηνή, Jannina & Markos, ελληνικά και ξένα κομμάτια σε δικές τους διασκευές!

18:00-19:00: «Cine-Κάστρο Ξωτικών»: αφήγηση, «Ο Ζαχαρίας και η νεράιδα σοκολατένια», από τη συγγραφέα Ε. Μαθιουδάκη, εκδ. «Ίτανος»

18:30-20:30: «Καστρολογήματα»: Χριστουγεννιάτικες οικολογικές κατασκευές και το «Πείραμα κλιματικής αλλαγής» από την Ομάδα Eco Voice

Σπαρταριστή κωμωδία «Το Καμ Μπακ» του Βασίλη Κατσικονούρη

Το Θέατρο Κάτω παρουσιάζει την σπαρταριστή κωμωδία «Το Καμ Μπακ» του Βασίλη Κατσικονούρη σε σκηνοθεσία Σοφίας Δερμιτζάκη. Η φρέσκια ματιά μιας γυναίκας σκηνοθέτη δίνει στο έργο μια νότα διαφορετική από τη συνηθισμένη.

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα Κυριακή 5 Ιανουαρίου, στις 21:00
 και θα παίζεται κάθε Κυριακή και Δευτέρα, πάντα στις 21:00, στο θέατρο Κάτω, Θεοτοκοπούλου 28.

Ένας κάποτε επιτυχημένος και με λαμπρή καριέρα δημοσιογράφος ετοιμάζεται για ένα εντυπωσιακό καμ μπακ! Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο που θα ξεσηκώσει το Πανελλήνιο είναι το κλειδί για την επιστροφή του! Μόνο που το ντοκουμέντο βρίσκεται σε ένα DVD που έχει χαθεί και κατά τύχη θα βρεθεί στα χέρια μιας γυναίκας η οποία και έχει όλη την καλή διάθεση να το επιστρέψει… μα δε μπορεί να θυμηθεί που το έβαλε! Ο χρόνος της επικείμενης συνταρακτικής αποκάλυψης πλησιάζει καθώς ο τηλεοπτικός χρόνος μετράει αντίστροφα! Ο χρόνος πιέζει τον δημοσιογράφο, εκείνος πιέζει τη γυναίκα, η γυναίκα πιέζει τη μνήμη της… Τελικά;

Εκδηλώσεις στο Χριστογεννιάτικο Κάστρο

Κεράσματα αποχαιρετισμού από τα Ξωτικά του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»

18:00-19:30: Στην κεντρική σκηνή μια συναυλία… «Από Σπόντα»! Με τα απίστευτα παιδιά του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου!

20:00-21:30: Στην κεντρική σκηνή, "ΠAME ΞANA ΣTA ΘAYMATA". Η μοναδική Klaudia Delmer, με τον Γ. Σχοινά στο πιάνο, έρχεται από την Αθήνα μόνο για ρίξει την αυλαία με τον πιο μελωδικό τρόπο …

Κέντρα Ειρήνης Sri Chinmoy ( Peace Centres Sri Chinmoy)

Τα Κέντρα Ειρήνης Sri Chinmoy ( Peace Centres Sri Chinmoy) έχουν δημιουργηθεί παγκοσμίως σε πάνω από 60 χώρες ώστε να προωθήσουν την Ειρήνη, τον Πολιτισμό, και τον Αθλητισμό ως συνέχεια του έργου του Sri Chinmoy (1931-2007), που υπήρξε  αξιόλογος συγγραφέας, ποιητής, μουσικός, ζωγράφος, αθλητής, καθώς και δάσκαλος του διαλογισμού. Πεποίθηση του ήταν  ότι η μεταμόρφωση της ανθρωπότητας και η επίτευξη της Ειρήνης θα πραγματοποιηθούν μόνο χάρη στη συμφιλίωση του πνεύματος με την ύλη και είχε αναπτύξει επί σειρά ετών απαράμιλλη πνευματική, καλλιτεχνική και αθλητική δραστηριότητα ιδρύοντας τους οργανισμούς SriChinmoy Marathon Team και Peace Run. Υπήρξε σεβαστή και αγαπητή προσωπικότητα σε όλο τον κόσμο, με αξιόλογους φίλους όπως ο Nelson Mandela, Μητέρα Teresa, Mikhail Gorbachev, , Πάπας John Paul II, Πάπας Paul VI, Dr. Davidson Hepburn (Πρόεδρος της  35th Γενικής Συνέλευσης  της UNESCO), Carl Lewis, Muhammad Ali και πολλούς άλλους.

«Ο Καραγκιόζης και η Μαγική Προβιά»

Το Θέατρο Σκιών Κρήτης σας εύχεται Καλή Χρονιά με υγεία και γέλια πολλά και σας δίνει το πρώτο ραντεβού του Νέου Έτους με ένα έργο-έκπληξη!

Ο Καραγκιόζης όπως πάντα πολυμήχανος αλλά και αδέκαρος όσο και πέρσι, προσπαθεί να σκαρφιστεί νέους τρόπους για να εξοικονομήσει τον άρτο τον επιούσιο. Η καινούργια δεκαετία ξεκινάει με ξεκαρδιστικούς μπελάδες και περιπέτειες νέας εσοδείας για τον αγαπημένο ήρωα και την τρελοπαρέα του!

Συναυλία Γιάννης Αγγελάκας & Νίκος Βελιώτης

Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης επιστρέφουν σαν μοναχικοί μαδημένοι λύκοι οι δυο τους μόνοι πάνω στο πάλκο παρουσιάζοντας παλιά και νέα τραγούδια από τις “Ανάσες Των Λύκων’ και το “Πότε Θα Φτάσουμε Εδώ” (οι δύο δίσκοι τους που κυκλοφόρησαν το 2005 και το 2007 και θεωρούνται ήδη κλασικοί) μέχρι καινούργιες διασκευές ρεμπέτικων λαϊκών και ροκ τραγουδιών με όσο θόρυβο χρειάζεται.

Ομιλία με θέμα «ΤΑ ΕΝΕΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ CANDIA»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης -Πανεπιστήμιο Κρήτης με την κυρία Αθηνά Κυριακάκη -Σφακάκη συνδιοργανώνουν κύκλο ομιλιών με γενικό τίτλο «Ξεναγικά αναθήματα στο Ηράκλειο». Η κυρία Σφακάκη, ξεναγός και συγγραφέας βιβλίων αρχαιολογικού και ιστορικού περιεχομένου, θα μιλήσει,το Σάββατο 18 Ιανουαρίουκαι ώρα 17:00,στην αίθουσα Πολυμέσων του ΜΦΙΚ,ανακαλύπτουμε τη μακρά ιστορία των ενετικών τειχών.

Του Μουσείου τα παραμύθια

Δύο είναι τα παραμύθια του Γενάρη! Το 1ο παραμύθι του νέου έτους την 2η Κυριακή της νέας χρονιάς το αφηγείται η Ελένη Μπετεινάκη και το 2ο παραμύθι την 3η Κυριακή γράφεται από μικρούς και μεγάλους!
Μια οικογενειακή δραστηριότητα εμπνευσμένη από τα οικοσυστήματα του Μουσείου που αναμένει να εκδοθεί τον Σεπτέμβρη του 2020. Συγγραφείς επίδοξοι όλοι εμείς!

«Ο Καραγκιόζης και το Στοιχειωμένο Σπίτι»

Μετά την πρώτη, πανηγυρική παράσταση της νέας χρονιάς, το Θέατρο Σκιών Κρήτης σας προσκαλεί σε ένα θεατρικό ραντεβού αλλιώτικο από τα άλλα...

Η γειτονιά του Καραγκιόζη έχει γίνει άνω κάτω λόγω των παράξενων συμβάντων που λαμβάνουν χώρα στο...στοιχειωμένο σπίτι!

Ο αγαπημένος, ατρόμητος ήρωας μικρών και μεγάλων παρέα με τον αχώριστο φίλο του Χατζηαβάτη, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο. Θα τα καταφέρει άραγε;

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΕΝΑΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΣ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΕΝΑΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΣ AN ELEPHANT SITTING STILL (2018, 234΄) τη Δευτέρα 20/1/2020 στις 20:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Με έναν ποιητή των αστεριών καλωσορίζουμε το 2020

Την Τρίτη 21 του Γενάρη και ώρα 6.00 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, η Θεοδοσία Αργυράκη - Ασαργιωτάκη, συγγραφέας εικαστικός, εθελόντρια συντονίστρια της ομάδας βιβλιοταξιδευτές, του συλλόγου ΑμεΝυ η Ροδαυγή, με το λογοτεχνικό και εικαστικό της δρώμενο “ Ο ποιητής τον αστεριών” και το διάφανο καράβι της ομάδας, θα σαλπάρουν να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά 2020.

 

Μια συμβολική ημέρα, όπως είναι η ημέρα αγκαλιάς διαλέξαμε να ανταμώσουμε και να ανοίξουμε πανιά με το διάφανο καράβι μας για νέα λογοτεχνικά και εικαστικά βιβλιοταξίδια .

Η Επιχειρηματικότητα αύριο: Προκλήσεις και Ευκαιρίες της Ψηφιακής Εποχής

Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 17:30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Αίθουσα Καστελλάκη), το H2B HUB και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, διοργανώνουν την εκδήλωση «Η Επιχειρηματικότητα αύριο: Προκλήσεις και Ευκαιρίες της Ψηφιακής Εποχής» με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου του προγράμματος VentureGarden στο Ηράκλειο.

Το ΣΧΗΜΑ 7 παρουσιάζει τον “Ορέστη” του Ευριπίδη

Τον “Ορέστη” του Ευριπίδη σε μετάφραση Τηλέμαχου Μουδατσάκι και σκηνοθεσία Αντώνη Περαντωνάκη παρουσιάζει το ΣΧΗΜΑ 7 για 6 παραστάσεις στο Θέατρο Κάτω στις 21:00.

 

Διαλέξεις της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης

Έναρξη την Παρασκευή 24/1/2020 της πολύ ενδιαφέρουσας σειράς διαλέξεων σε σχέση με την πολιτιστική κληρονομιά, τις επεμβάσεις στα ιστορικά κέντρα, την βιομηχανική αρχαιολογία, τον δημόσιο χώρο και το τοπίο που διοργανώνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου (Σ.Α.Ν.Η.) σε συνεργασία με την Σχολή Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Συναυλία με τους Gadjo Dilo

Οι Gadjo Dilo εμφανίστηκαν στην ελληνική μουσική σκηνή πριν 10 χρόνια παρουσιάζοντας το δικό τους μοναδικό μουσικό στυλ, το «Manouche de Grec». Το σχήμα παντρεύει την τσιγγάνικη jazz παράδοση με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κυρίως της σκηνής του ’50 και ’60, δημιουργώντας το δικό του ξεχωριστό στίγμα.
Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz, το συγκρότημα συνδυάζει το «ελληνικό» στοιχείο, με αναφορές στην αμερικανική jazz και τα γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου.

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο & Δωρεάν Τεστ Προσανατολισμού Ημέρες Εκπαίδευσης από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου

 

Για άλλη μια χρονιά τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου πραγματοποιούν ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτική Ημερίδα με το διακριτικό τίτλο «Ημέρες Εκπαίδευσης» για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και τους γονείς τους, το Σάββατο 25/1/19 στις 13.00 στο ξενοδοχείο Astoria.

 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

Α΄ Μέρος: εισήγηση του Κου Μανόλη Μαυράκη, Διευθυντή του Φροντιστηρίου, για το Νέο Λύκειο και το Nέο Εξεταστικό Σύστημα, όπως σχεδιάζεται από το Yπουργείο Παιδείας. Επιπλέον, επιλεκτικός σχολιασμός σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, των επαγγελματικών δικαιωμάτων, των πολλαπλών σταδιοδρομιών που διασφαλίζουν. Τέλος θα γίνει λόγος για έξυπνες επιλογές σπουδών και καριέρας σε τομείς με προοπτικές.

Ομιλία με θέμα την κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία στο 12ο Open Coffee Heraklion

Το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) Νομού Ηρακλείου σε συνεργασία με τον οργανισμό Bizrupt παρουσιάζουν την κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία στο 12ο Open Coffee Heraklion" το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας – Κώστα Κοτσανά Επιμενίδου 18 Ηράκλειο Κρήτης.

Θα σας περιμένουμε από τις 18:00 για καφέ και συστάσεις για να ακολουθήσουν οι ομιλίες μας στις 18:30. Στο 1ο Open Coffee της δεκαετίας θα ακούσουμε για κοινωνικές επιχειρήσεις, συνεργασίες και πολιτισμό στον πιο κατάλληλο χώρο!

• Μανώλης Μπριτζολάκης, Consultant (small co-ops) & Δημήτρης Κουκουλάκης, Software Engineer | Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) Νομού Ηρακλείου

Εκδήλωση με θέμα τα Τροχαία ατύχήματα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΗ ΕΛΜΕ Ηρακλείου αας προςκαλεί Στην εκδήλωση, με θέμα:‘’ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ’’Σάββατο 25 Ιανουαρίου 6:30 μ.μ.Πολύκεντρο Νεολαίας(Ανδρόγεω):Ο κ. Μουρτζάκης Μανόλης, Διοικητής της τροχαίας Ηρακλείου και ο κ. Λιονάκης Γιάννης, πρόεδρος της Ένωσης Πρόληψης Σροχαίων Ατυχυμάτων.  

«Το Καμ Μπακ» του Βασίλη Κατσικονούρη

Αψηφώντας τη βροχή των πρώτων ημερών του χρόνου πλήθος θεατών τίμησε «Το Καμ Μπακ» στο Θέατρο Κάτω! «Το Καμ Μπακ» σε σκηνοθεσία Σοφίας Δερμιτζάκη κάνει come back κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 21:00, στο θέατρο Κάτω, Θεοτοκοπούλου 28.

The Tiger Lillies: 30th Anniversary tour

Οι θρυλικοί Tiger Lillies επιστρέφουν στο Ηράκλειο για να γιορτάσουν μαζί με το αγαπημένο τους κοινό 30 χρόνια σκοτεινής, προκλητικής και γεμάτης μαύρο χιούμορ πορείας και σκηνικής παρουσίας, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο Cine Studio!

Προβολή του ντοκιμαντέρ της Εύης Καραμπάτσου Vive la Fuite!* (Ζήτω η Φυγή!)

6 εικαστικοί + 1 προβολή | Μανόλης Αποστολάκης στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης Αλέξης Ακριθάκης. Εν Κινήσει (Μάρτιος 2019-2020), από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Ζαχαρία Πορταλάκη, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών οργανώνει κύκλο παράλληλων εκδηλώσεων (2019-2020) στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, που περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις, ομιλίες ιστορικών της τέχνης, προβολές και συζητήσεις-περιηγήσεις με εικαστικούς της πόλης μας.

Το Θέατρο Σκιών Κρήτης παρουσιάζει το έργο «Οι Χατζηλιάδες»

 

   Το Θέατρο Σκιών Κρήτης συνεχίζει τις επιτυχημένες παραστάσεις στο φιλόξενο στέκι της οδού Ανδρόγεω με το υπέροχο έργο «Οι Χατζηλιάδες».    

   Μια περιπέτεια γεμάτη δράση, απρόσμενες καταστάσεις αλλά και σπαρταριστές, κωμικές σκηνές. Ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων Καραγκιόζης βρίσκεται αυτή τη φορά πρωταγωνιστής σε μια ιστορία που θα μείνει αξέχαστη τόσο σε εκείνον όσο και στους θεατές! Φουστανέλες, καριοφίλια και τσαρούχια, λημέρια σε απάτητα βουνά, μάχες και άλλα πολλά επεισόδια θα χαρίσουν στο κοινό αξέχαστες στιγμές ψυχαγωγίας και γέλιου! 

    Αυτή την Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα δωδεκάτη μεσημβρινή στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου! 

Καλώς να ορίσετε!  ΕΙΣΟΔΟΣ 5€

Οι θρυλικοί Tiger Lillies επιστρέφουν στο Ηράκλειο

The Tiger Lillies: 30th Anniversary tour την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο Cine Studio

Οι θρυλικοί Tiger Lillies επιστρέφουν στο Ηράκλειο για να γιορτάσουν μαζί με το αγαπημένο τους κοινό 30 χρόνια σκοτεινής, προκλητικής και γεμάτης μαύρο χιούμορ πορείας και σκηνικής παρουσίας, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο Cine Studio!

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ TEHRAN TABOO (2017, 90') τη Δευτέρα 27/1/2020 στις 21:00 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Το συμόσιο Πολιτισμού Παρουσιάζει «Οι τροπικές μουσικές του κόσμου ως μια μεγάλη οικογένεια και μια πρόταση γι αυτές από την Κρήτη»

ία πρωτότυπη πολιτιστική πρόταση στον Κόσμο θα στείλει ο Ντέιλι Ρος στην εκδήλωση που πραγματοποιεί το «Συμπόσιο Πολιτισμού» με θέμα:

«Οι τροπικές μουσικές του κόσμου ως μια μεγάλη οικογένεια και μια πρόταση γι΄ αυτές από την Κρήτη» στις 27 Ιανουαρίου, ημέρα Δευτέρα, ώρα 7 το βράδυ, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Ο μεγάλος δημιουργός, έχοντας μία πολύπλευρη και σε βάθος γνώση των μουσικών παραδόσεων των λαών της Ασίας, της Αφρικής, της Μεσογείου, θα αναπτύξει το όραμά του και τη στρατηγική υλοποίησής του με επίκεντρο την Κρήτη ως μία συνολικότερη πρόταση πολιτισμού για τον Κόσμο. Σε μια περίοδο πνευματικής παρακμής σε ολόκληρη την Ανθρωπότητα, που οι ελίτ της Παγκοσμιοποίησης προωθούν τον ευτελή και φθαρμένο λόγο, την «πλαστική» εικόνα της τηλεόρασης και του Διαδικτύου ως στοιχείο αποβλάκωσης και υποταγής της ανθρώπινης συνείδησης, η ποιοτική διαχρονική μουσική συνδυασμένη με υψηλού επιπέδου ποίηση μπορεί να είναι μία απάντηση στην πολιτισμική φθορά και την εξαχρείωση;

Jazz in Progress-Heraklion Jazz Festival 2020

Με sold out ξεκίνησε το Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival 2020 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Όλο το πρόγραμμα της εβδομάδας

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε το Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival 2020 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ανοίγοντας τον ομώνυμο κύκλο εκδηλώσεων.

Οι δυο πρώτες συναυλίες, του Σαββάτου 25/1 με το Flying Jazz Trio των Στέφανου Ανδρεάδη, Γιώργου Κοντραφούρη και Βασίλη Ποδαρά (η οποία ήταν sold out) και της Κυριακής 26/1, με την Σαββίνα Γιαννάτου, τον Σπύρο Μάνεση και Λευτέρη Ανδριώτη που γέμισε την αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» με το μοναδικό μουσικό πάντρεμα της έθνικ τζαζ με την Κρητική λύρα, έδειξαν ότι το κοινό ανταποκρίνεται με θέρμη σε εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την μουσική, σε όλες της τις μορφές.

Οι Άθλιοι του Βίκτωρα Ουγκώ

Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για το Μιούζικαλ «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ» του Βίκτωρα Ουγκώ που θα παρουσιαστεί στις 27 και 28 Φεβρουαρίου 2020, στις 21:00, στην αίθουσα «Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου από τη Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη. ΟΙ «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ» των 60 συντελεστών και των 9 Πανελλήνιων Βραβείων που παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι σε 4 sold out παραστάσεις, άφησαν εκτός Θεάτρου, εκατοντάδες Ηρακλειώτες, που έχουν τώρα την ευκαιρία να την δουν μια και αυτές οι δυο παραστάσεις είναι οι τελευταίες του έργου.

«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γ. Ρίτσου

Ο Αντώνης Περαντωνάκης σ’ έναν ρόλο ανατρεπτικό υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πάνου Ιωαννίδη. σε μια παράσταση που αγαπήθηκε από το κοινό και έγινε αμέσως soldout. Μια ανάγνωση που απομακρύνεται από τη στερεοτυπική γίνεται πρόσφορο έδαφος μιας παράστασης για δύο βασισμένο στη ζωή και τα βιώματα του Γ. Ρίτσου, μαζί με 3 έγχορδα μουσικά όργανα–σκιές, οι Τίτος Μίντζας, Κωστής Σπυριδάκης, Νίκος Παπαδάκης να συνθέτουν επί σκηνής. Ένας άνδρας, η Γυναίκα με τα Μαύρα, αναζητά επίμονα διέξοδο από έναν νεαρό άνδρα, Δημήτρης Γαλανάκης, είδωλο του εφηβικού εαυτού και των ονείρων που κάποτε προδόθηκαν. Αιτείται τη φυγή, μ’ αυτό το τόσο γνωστό και χιλιοειπωμένο

Νύχτα των Ιδεών 2020 _«ζήω-ζῶ» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης -Πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ανοίγει τις πόρτες του στις 18:30 το απόγευμα για να υποδεχτεί τους επισκέπτες της Νύχτας των Ιδεών 2020. Μια νύχτα αφιερωμένη στη θεματική «Le Mal-Être – Τι μας κρατάει ξύπνιους τη νύχτα;», όπως την επιμελήθηκε η καλλιτέχνιδα Ειρήνη Λιναρδάκη.  

Το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει για 7η χρονιά τη Νύχτα των Ιδεών, αλλά για 1η φορά επεκτείνει τη δράση του εκτός των Αθηνών. Τρεις ακόμη πόλεις, Ηράκλειο, Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη, φιλοξενούν το θεσμό. Στην Κρήτη φιλοξενείται για πρώτη φορά, με ελεύθερη είσοδο, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE