11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε το Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival 2020 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ανοίγοντας τον ομώνυμο κύκλο εκδηλώσεων.
Οι δυο πρώτες συναυλίες, του Σαββάτου 25/1 με το Flying Jazz Trio των Στέφανου Ανδρεάδη, Γιώργου Κοντραφούρη και Βασίλη Ποδαρά (η οποία ήταν sold out) και της Κυριακής 26/1, με την Σαββίνα Γιαννάτου, τον Σπύρο Μάνεση και Λευτέρη Ανδριώτη που γέμισε την αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» με το μοναδικό μουσικό πάντρεμα της έθνικ τζαζ με την Κρητική λύρα, έδειξαν ότι το κοινό ανταποκρίνεται με θέρμη σε εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την μουσική, σε όλες της τις μορφές.
Τον “Ορέστη” του Ευριπίδη σε μετάφραση Τηλέμαχου Μουδατσάκι και σκηνοθεσία Αντώνη Περαντωνάκη παρουσιάζει το ΣΧΗΜΑ 7 για 6 παραστάσεις στο Θέατρο Κάτω στις 21:00.
Έναρξη την Παρασκευή 24/1/2020 της πολύ ενδιαφέρουσας σειράς διαλέξεων σε σχέση με την πολιτιστική κληρονομιά, τις επεμβάσεις στα ιστορικά κέντρα, την βιομηχανική αρχαιολογία, τον δημόσιο χώρο και το τοπίο που διοργανώνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου (Σ.Α.Ν.Η.) σε συνεργασία με την Σχολή Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Συμμετείχε στην συλλογική έκδοση " Το Θέατρο και οι τεχνικές του ως μοχλός ανάπτυξης του εκπαιδευτικού", καθώς και σε επιμέλειες και εικονογραφήσεις βιβλίων. Ανέπτυξε δράση σε τομείς του πολιτισμού, του θεάτρου, της εκπαίδευσης και της αυτοδιοίκησης, όπου και διατέλεσε αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αττικής από το 2014 έως το 2016 και περιφερειακός σύμβουλος έως το φθινόπωρο του 2019.
Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821, διοργανώνει τριήμερο κύκλο μαθημάτων με ομιλήτρια την καθηγήτρια ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου και τίτλο: «Η Επανάσταση του 1821. Ένα δύσκολο εγχείρημα μιας περίπλοκης κοινωνίας».
Το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας νομού Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Κρήτης και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ηρακλείου, θα πραγματοποιήσουν εργαστήριο με τίτλο «Εισαγωγή στην Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία» για τους εκπαιδευόμενους του Α΄ και Β΄ κύκλου.