inner image

Έκθεση της συλλογής του Σωτήρη Φέλιου

Μια πολύ σημαντική εικαστική έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, από τις 23 Μαρτίου έως τις 20 Μαΐου, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Ο τίτλος της έκθεσης είναι: «Η ματιά του Συλλέκτη. Συλλογή Σωτήρη Φέλιου» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα « Η άλλη Αρκαδία».

Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο ΑΓΑΠΑ ΜΕ, ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ...

Μουσείο Εικαστικών Τεχνων, έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "ΑΓΑΠΑ ΜΕ, ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ...". Εγκαίνιο την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 19.30. Επιμέλεια της Ιριδος Κρητικού.

Stand Up Comedy με τη Χρύσα Κατσαρίνη και τον Θωμά Ζάμπρα

Η νέα γενιά του Stand Up Comedy είναι εδώ και Θα είναι στο Cine Studio το Σάββατο 04 Μαίου. o Ζάμπρας και η Κατσαρίνη, η Κατσαρίνη και ο Ζάμπρας. Δίκαιο. Ο Θωμάς Ζάμπρας και η Χρύσα Κατσαρίνη έχουν κάνει πολλές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Θα λέγαμε ένα συγκεκριμένο αριθμό, αλλά κανείς δεν μετράει τις παραστάσεις του από ένα σημείο και μετά.

Το Παραμύθι της Κυριακής με «Ιστορίες και Παραμύθια του Κόσμου» από την Ελένη Μπετεινάκη

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης γεμίζει την 1η Κυριακή κάθε μήνα με «Ιστορίες και Παραμύθια του Κόσμου»  από την Ελένη Μπετεινάκη και την 3η Κυριακή κάθε μήνα με μία σειρά μουσικών παραστάσεων Αφήγησης, τα «Πλουμιστά Παραμύθια της Φύσης» από την παιδαγωγό Ευαγγελία Ορφανουδάκη και τον μουσικό Αλέκο Φανουράκη.

Ένα παραμυθένιο ταξίδι σ’ όλο τον κόσμο μόλις σε μία σκηνή του Θεάτρου Κάτω!

Λαϊκά παραμύθια από την Ινδία έως την Ευρώπη και ιστορίες τραγουδιών από την Ευρώπη έως την λατινική Αμερική θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι την Κυριακή 5 Μαΐου στο Θέατρο Κάτω στις 12:00.

Ένα ταξίδι σε όλον τον κόσμο μέσα από απαλές μουσικές αφηγήσεις παραμυθιών. Αφορμή ο γνωστός Ιρανός ποιητής και φιλέλληνας Φερεϊντούν που με τον κόκκινο χαρταετό του για πυξίδα δημιούργησε από την αρχή την αφήγηση της δικής του ζωής!

Το Η2Β ΗUB διοργανώνει την ενημερωτική εκδήλωση “Blockchain Disruption”


Το Η2Β ΗUB διοργανώνει την ενημερωτική εκδήλωση “Blockchain Disruption”, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 06 Μαΐου, στις 18:00, στον χώρο του H2B HUB (Κορωναίου 14, 3ος Όροφος).
Η τεχνολογία Blockchain, δηλαδή η τεχνολογία που υποστηρίζει τη λειτουργία του Bitcoin και των υπολοίπων κρυπτονομισμάτων, μπορεί να χαρακτηριστεί ως το καινούργιο Internet. H τεχνολογία αυτή επιφέρει δραστικές αλλαγές σε αρκετούς τομείς και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλλαγες στις συναλλαγές που πραγματοποιούνται, στο πλήθος των εμπλεκομένων μερών, στις πληροφορίες που ανταλλάσσονται και στον τρόπο πληρωμής. Με απλά λόγια το Blockchain διαταρράσει τα υπάρχοντα επιχειρηματικά μοντέλα και τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, του δημοσίου τομέα, καθώς και τον τρόπο επικοινωνίας. Η διατάραξη αυτή καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας και εισάγει πρωτοποριακές λύσεις!

Θεατρική παράσταση «Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα»

Ο Σύλλογος Μελών Γυναικείων Σωματείων σας προσκαλεί,σε μια υπέροχη θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους " ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ" , αφιερωμένη στην αγαπημένη μας, Κική Στρατάκη.

Το βιβλιοπωλείο Κίχλη, σε συνεργασία με τις εκδ.Gutenberg, διοργανώνει την παρουσίαση των βιβλίων του F.Pessoa


Το βιβλιοπωλείο Κίχλη, σε συνεργασία με τις εκδ.Gutenberg, διοργανώνει την παρουσίαση των βιβλίων του F.Pessoa, την Τετάρτη 8 Μαίου στις 7,30μμ το απόγευμα στο χώρο του βιβλιοπωλείου.
Η Μαρία Παπαδήμα, μεταφράστρια όλων των έργων του F.Pessoa στα ελληνικά, θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο και θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες.

Ο F.Pessoa γεννήθηκε στη Λισσαβώνα το 1888 και πέθανε το 1935.Είναι από τους σημαντικότερους ευρωπαίους  συγγραφείς του εικοστού αιώνα.
Ο Πεσσόα, ο οποίος υπογράφει το έργο του με το όνομα του αλλά και με τα 72 καταγεγραμμένα ετερώνυμά του, συνιστά μοναδικό παράδειγμα στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Κύριοι συντελεστές σε πρωτοτυπία αλλά και παραγωγικότητα οι εξής τέσσερις ετερώνυμοί του: ο δάσκαλος όλων Αλμπέρτο Καέιρο, ποιητής του "Φύλακα των κοπαδιών", ο εκκεντρικός ναυπηγός μηχανικός Άλβαρο ντε Κάμπος, ποιητής της "Θαλασσινής ωδής" και του "Καταστήματος φιλικών", ο επικούρειος, στωικός κλασικιστής συνθέτης ωδών Ρικάρντο Ρέις και, τέλος, ο Μπερνάρντο Σοάρες, συγγραφέας του "Βιβλίου της ανησυχίας". Αριστοτεχνικός διευθυντής αυτής της ιδιόμορφης ορχήστρας ο ίδιος ο Φερνάντο Πεσσόα, ο ποιητής του "Μηνύματος", ο διηγηματογράφος του "Αναρχικού τραπεζίτη", ο ακάματος δοκιμιογράφος επί παντός του επιστητού, ο θεατρικός συγγραφέας ενός ανολοκλήρωτου "Φάουστ", ο οποίος ορίζει την τέχνη του λέγοντας: "Προσποίηση είναι του ποιητή η τέχνη".

Ημέρες Φωτογραφίας: Ο Γιώργος Γιατρομανωλάκης στο «Πολύκεντρο Νεολαίας»

H πορεία και το έργο του φωτογράφου Γιώργου Γιατρομανωλάκη, παρουσιάζεται στη δέκατη κατά σειρά «Ημέρα Φωτογραφίας», που οργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, την Τετάρτη, 8 Μαϊου και ώρα 8.00 μ.μ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2-4).

Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 το ερυθροσταυρικό κίνημα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού – Ερυθράς Ημισελήνου. Για την ημέρα εκείνη το Περιφερειακό Τμήμα Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Δημοτικό Μέγαρο της οδού Ανδρόγεω και ώρα 7 μ.μ., με ομιλίες – παρουσιάσεις από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ηρακλείου δρ. Ζαχαρία Αμανάκη, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Νεότητας Ε.Ε.Σ. Ηρακλείου δρ. Εμμανουήλ Χελιδόνη, και εκπροσώπους των Εθελοντικών Σωμάτων του Ε.Ε.Σ.

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Γρηγοράκη ΤΟ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡΑΚΙ

Οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 στις 19.00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου στην παρουσίαση του βιβλίου του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ   "ΤΟ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡΑΚΙ"

Ημερίδα για τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος IMPULSE κατά την πιλοτική εφαρμογή του στον Δήμο Ηρακλείου


Εθνικό Συνέδριο και Συνάντηση Πολιτικής με αντικείμενο την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος IMPULSE, καθώς και τα οφέλη της χρήσης των εργαλείων του κατά την υλοποίηση του στο Δήμο Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019. Στην ημερίδα, η οποία διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου στο Ξενοδοχείο Astoria Capsis, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πολιτείας, των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, του ΚΑΠΕ-Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, καθώς και Ευρωπαϊκών Ενώσεων για την Ενέργεια.

«Σήκω, να παλέψεις τον καιρό…». Εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τη Λίνα Ζάχαρη και την Ιωάννα Φόρτη

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης παρουσίασης, η παράσταση “Σήκω, να παλέψεις τον καιρό...” επιστρέφει, σε συνδιοργάνωση του Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων» και της Cantabile Art Events, ανανεωμένη  στο Κινηματοθέατρο Αστόρια την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019. Η είσοδος για το κοινό είναι 8€ και τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του ξενώνα “Κακοποιημένης γυναίκας & παιδιού” και την αποπεράτωση του παιδικού ξενώνα “Το σπίτι των Αγγέλων”.

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο

Η παράσταση του νομπελίστα Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», μετά από τα κατά σειρά sold out της, επιστρέφει στο Θέατρο Κάτω. Ο σκηνοθέτης Πάνος Ιωαννίδης και η ομάδα του, Χρήστος Συρμακέζης, Βάλια Παπαδάκη, Ελένη Στρατάκη, Μενέλαος Γαλανάκης και Φίλιππος Μωραΐτης, θα εμφανίζονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο του Μαΐου στις 21:30. Αρχής γενομένης την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Μαΐου.

Παρουσίαση Διεθνούς Σπηλαιολογικής Αποστολής στα Λευκά Όρη της Κρήτης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, 2018                                     ΣΠΗΛΑΙΟΒΑΡΑΘΡΟ ΣΤΕΡΝΕΣ (-585μ.)  ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2019                                                                                     στις 20:00
 
Πριν 10 περίπου μήνες από σήμερα (Ιούλης 2018)  56  σπηλαιολόγοι από 6 χώρες και από 8 συλλόγους συναντήθηκαν στα Λευκά Όρη της Κρήτης στο πλαίσιο 10ημερης διεθνούς αποστολής εξερεύνησης του σπηλαιοβάραθρου ΣΤΕΡΝΕΣ.       Το σπήλαιο είναι γνωστό στον χώρο των σπηλαιολόγων από τη δεκαετία του ’80 και έχουν επιχειρηθεί έκτοτε πάνω από 6 αποστολές με στόχο την εξερεύνηση και καταγραφή του, μιας και συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 βαθύτερων σπηλαίων της Ελλάδας.

Συναυλία με βυζαντινούς ύμνους από την Χορωδία Νέων Δήμου Ηρακλείου



Μία ξεχωριστή συναυλία θα πραγματοποιηθεί απόψε, Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στις 20:00, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Άγιου Τίτου με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Καινοτομίας.
Η Χορωδία Νέων του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει τα έργα με τα οποία συμμετείχε στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών της Interkultur (Voices for Peace) στην Περούτζια και στην Ασίζη της Ιταλίας (1-5 Μαΐου).
Θα ακουστούν έργα και βυζαντινοί ύμνοι των Ρούλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Νίκου Κυπουργού, Claudio Monteverdi, G.P. Palestrina, Hovath Marton Levente, Uusberg Part υπό την διεύθυνση του Ιωάννη Ιδομενέως.

Μουσική συνάντηση «Ακροβατώντας στη ΡΩΓΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

Φίλες και φίλοι!  Την Παρασκευή 10 Μαΐου από τις 10.00 μ.μ. στο καφέ μπαρ ΦΛΟΥ στην πλατεία Δασκαλογιάννη έχουμε γιορτή! Ακροβατώντας στη "ρωγμή του χρόνου", με συνοδεία μουσικής, με τις παρέες μας, με την καλή μας διάθεση, με κουβέντα, με επικοινωνία, εν μέσω προεκλογικών "υποχρεώσεων" και άλλων εύκολων και δύσκολων εξισώσεων, καιρός είναι να πάμε λίγο χαλαρά, να κάνουμε τους γόρδιους δεσμούς να αυτομολήσουν.

 

«FOOTBALL- το παιχνίδι της ανθρωπότητας»

Πρεμιέρα αύριο Παρασκευή 10 Μαίου για την αριστουργηματική παράσταση "FOOTBALL- το παιχνίδι της ανθρωπότητας"του Θανάση Τριαρίδη, την οποία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατρόφιλοι του Ηρακλείου από Παρασκευή 10 έως Κυριακή 12 Μαίου στις 21:15, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

 

«Το Νησί των Συναισθημάτων» μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι για παιδιά από τους Hippo Theatre Group

Οι Hippo Theatre Group παρουσιάζουν επί σκηνής μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι, το Σάββατο 11 Μαΐου στο Θέατρο Κάτω, στις 17:30. «Το νησί των συναισθημάτων» είναι μια διαδραστική ιστορία για ένα νησί που κατοικούνταν μόνο από συναισθήματα. Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα της εγκατάλειψης του νησιού και τότε τα συναισθήματα θα πλεύσουν προς πολλές κατευθύνσεις. Πάνω στο νησί ένα συναίσθημα θα μένει μόνο. Την τελευταία στιγμή ο Χρόνος θα εμφανιστεί και θα ανατρέψει τα σχέδια μιας οριστικής απώλειας.

Η παράσταση έχει ως κεντρικό της θέμα τη συναισθηματική νοημοσύνη. Είναι βασισμένη σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου με έμφαση στην εκφραστικότητα, την κίνηση, το χορό και το τραγούδι. Τα παιδιά συμμετέχουν σ' αυτήν σε συγκεκριμένα σημεία της δράσης μέσα από θεατρικά παιχνίδια και τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος, επηρεάζουν την εξέλιξή της ιστορίας, μπαίνουν βαθιά στο θεματικό κέντρο της, αλληλεπιδρώντας, ασκώντας την κριτική τους σκέψη και συμμετέχοντας ενεργητικά.

Ημερίδα με θεματικό κέντρο την «Ειδική» Οικογένεια


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται η Ημερίδα με θεματικό κέντρο την «Ειδική» Οικογένεια. To Σάββατο 11 Μαΐου 2019 στο Αμφιθέατρο του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Δημοκρατίας 12 και ώρα 10.30-14.00 θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα εκπαιδευτικού προγράμματος του 3ου ΓΕΛ με πρωταγωνιστές τις οικογένειες που φροντίζουν μέλη τους με αναπηρία. Αξιόλογοι επιστήμονες, μαθητές, γονείς θα «ανέβουν» στο βήμα και θα απευθυνθούν στο κοινό του Ηρακλείου προσεγγίζοντας το ζήτημα πολύπλευρα. Σκοπός του προγράμματος αλλά και της Ημερίδας είναι το κοινό να γνωρίσει αυτές τις οικογένειες, να γνωρίσει τη δύναμή τους και να εμπνευστεί απ’ αυτήν.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ειδική» Οικογένεια πραγματοποιήθηκε από ομάδα παιδιών και καθηγητών του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου τη σχολική χρονιά 2018-2019. Κέντρο αναφοράς του προγράμματος ήταν η οικογένεια που φροντίζει μέσα στους κόλπους της ένα άτομο με αναπηρία. Το άτομο μπορεί να είναι το παιδί, ο μπαμπάς ή η μαμά. Σε κάθε περίπτωση η οικογένεια αντιμετώπισε τη διαφορετικότητα. Έκανε το μέλος της ισάξιο. Οι μαθητές στα πλαίσια του προγράμματος είχαν βιωματικές εμπειρίες, όπως για ένα απόγευμα «έγιναν» μέλη κάποιων «ειδικών» οικογενειών ζώντας την καθημερινότητά τους, ζωγράφισαν με το στόμα, έκαναν συνεντεύξεις, έγραψαν κείμενα και ποιήματα, δημιούργησαν εικαστικά έργα.

PIANO Recital με τον πιανίστα Κωνσταντίνο Κατσούλη

Με ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπερτόριο συστήνεται στο πλατύ κοινό ο νεαρός πολλά υποσχόμενος πιανίστας Κωνσταντίνος Κατσούλης.

Μικρή αναφορά στο ΓΙΑΝΝΗ ΦΡΟΥΔΑΡΑΚΗ και στο έργο του «Κρητική σουίτα για κιθάρα»

Μικρή αναφορά στο Γιάννη Φρουδαράκη και στο έργο του "Κρητική σουίτα για κιθάρα". Η έκδοση αυτή έχει ως μοναδικό σκοπό να γνωρίσει στους νεότερους έναν ακούραστο εργάτη της μουσικής και μάλιστα της κιθαριστικής τέχνης, το Γιάννη Φρουδαράκη. Στους παλαιότερους να συστήσει εκ νέου τον άνθρωπο, τον παιδαγωγό, το συνθέτη. Στους μουσικούς και δη στους κιθαριστές να γνωρίσουν το συνθετικό του έργο μέσα από την "Κρητική σουίτα " για κιθάρα.

Θεατρική Παράσταση «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΑΝΘΟΠΩΛΗΣ»

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2019 ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΑΘΩΣ ΔΑΝΕΛΛΗΣ – ΓΙΟΥΒΑΝ)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ:
«Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΑΝΘΟΠΩΛΗΣ»                                                                                                                               ΣΤΙΣ 12:00                                                                                                                                                                ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ -  ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΙΣΟΔΟΣ 5€

«ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ» του Βίκτωρα Ουγκώ


Το αριστούργημα του Βίκτωρα Ουγκώ «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ» ανεβάζει σε μορφή ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη από τις 12 έως τις 16 Μαΐου 2019 στις 20.00 στο Θέατρο «ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΑΣΑΚΗ» του Φοιτητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κρήτης στις ΒΟΥΤΕΣ, με Ελεύθερη είσοδο(κουτί ενίσχυσης).

 

Ημερίδα για την συναισθηματική νοημοσύνη

«H Συναισθηματική Νοημοσύνη ως  Εργαλείο Μάθησης σε Τάξεις Τυπικής αλλά και Ειδικής Αγωγής» είναι το θέμα της ημερίδας  που διοργανώνει ο Δήμος Ηράκλειου (Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας) και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα «Καστελλάκη»  στο  Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα της μητέρας

Την τρίτη 14 του Μάη και ώρα 6.30 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, η Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη, συγγραφέας εικαστικός, εκπαιδεύτρια εθελόντρια, με τους αγαπημένους της βιβλιοταξιδευτές του συλλόγου ΑμεΝυ η Ροδαυγή, γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα της Μητέρας.

 

Μια συμβολική ημέρα, όπως είναι η γιορτή της Μητέρας διαλέξαμε να ολοκληρώσουμε τα λογοτεχνικά και εικαστικά βιβλιοταξίδια μας και να ανοίξουμε πανιά για καινούργια.

«Φαρμακευτικές Ιδιότητες της Κάνναβης»


Στην «Από Κοινού» κοινότητα οραματιζόμαστε μια ζωή σε συμφωνία με τη φύση. Ψάχνοντας το δρόμο για μία υγεία χωρίς προκαταλήψεις, παραπληροφόρηση και συμφέροντα οικονομικά αλλά με γνώμονα την ολιστική προσέγγιση, ανοίγουμε παράθυρα στο φαρμακείο της φύσης και διοργανώνουμε ομιλία – συζήτηση με θέμα «ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ» με παρουσιαστές – ομιλητές:
Αντώνης Λιοδάκης : Ψυχίατρος – Ψυχοδραματιστής Δ/ΤΗΣ Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου   Ζακλίν Ποϊτρας: Πρόεδρος του Συλλόγου «ΜΑΜΑΚΑ» (ΜΑΜΑδες για την ΚΑνναβη) ειδική σε θέματα κανναβοθεραπείας                                                                Σεραφείμ Κανδυλας: Ιδρυτικό μέλος της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ
Την Τετάρτη 15 Μαΐου στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου στις 19:00.

«Μια φορά και έναν καιρό – Θρύλοι της Κρήτης για μεγάλους μα και για παιδιά», της Ηρακλείωτισσας δημοσιογράφου και συγγραφέως Ρίκης Ματαλλιωτάκη.

Την  Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 19.30  στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου  παρουσιάζεται το νέο βιβλίο «Μια φορά και έναν καιρό – Θρύλοι της Κρήτης για μεγάλους μα και για παιδιά», της Ηρακλείωτισσας δημοσιογράφου και συγγραφέως Ρίκης Ματαλλιωτάκη.
Η συγγραφέας, γνωστή για την αγάπη στον τόπο της μας  εκπλήσσει για μια ακόμα φορά παρουσιάζοντας γνωστούς και άγνωστους θρύλους της Κρήτης μας δοσμένους με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, ένα τρόπο που εκπλήξει καθώς μέσα από το παραμύθι κάνει γνωστή την ιστορία του τόπου μας και όχι μόνο.                                            
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Καίτη Κουναλάκη, Ερευνήτρια Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών – Λογοτέχνης Ελένη Μανιωράκη, Δασκάλα Λογοτέχνης. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Μάνος Ζεϊμπέκης

«Ξενάγησέ με» τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης συμμετέχοντας στον παγκόσμιο εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να ξεναγηθούν στη μόνιμη έκθεσή του, χωρίς επιπλέον χρέωση. Το Σάββατο 18 Μαΐου στις 11:00, στις 13:00 και στις 15:00 δίνουμε ραντεβού στην είσοδο του Μουσείου για να περιηγηθούμε στους χώρους του με τη συνοδεία των -ξεναγών- επιστημόνων του Μουσείου.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης καινοτομώντας εμπιστεύεται τη φύλαξη του χώρου του σε νεαρούς επιστήμονες, Βιολόγους, Δασολόγους, Γεωπόνους, παρέχοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απευθύνονται σε αυτούς και να καλύπτουν τυχόν απορίες τους διεγείροντας τη μουσειακή τους εμπειρία.

Παρουσίαση βιβλίων της ηθοποιού και συγγραφέα Ξένιας Καλογεροπούλου

Στα πλαίσια της γνωριμίας των παιδιών με παιδικούς συγγραφείς, ο Παιδικός Σταθμός και Κέντρο Ξένων Γλωσσών Play & Learn Preschool and Language Center, το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, οι εκδόσεις Μάρτης και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στη παρουσίαση δύο βιβλίων της ηθοποιού και συγγραφέα Ξένιας Καλογεροπούλου με τίτλο: "Αγγελίνα " (2018) και "Γράμμα στον Κωστή" (2015) το Σάββατο 18 Μαΐου 2019.

Ο Γιώργης Μανωλάκης, ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος συμπράττουν και συνδυάζουν τις μουσικές τους καταβολές παρουσιάζοντας ένα εκρηκτικό project

Ο Γιώργης Μανωλάκης, ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος συμπράττουν και συνδυάζουν τις μουσικές τους καταβολές παρουσιάζοντας ένα εκρηκτικό project. Έχοντας ως βάση το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού, παίζουν και ερμηνεύουν με μοναδικό τρόπο συνθέσεις του Γιώργη Μανωλάκη και μουσικές από την Κρήτη.
Το περιεχόμενο είναι βασισμένο στην κρητική μουσική παράδοση με μια ματιά world jazz και στοιχεία αυτοσχεδιασμού. Ένα διαφορετικό μουσικό σύνολο με τρεις από τους σημαντικότερους μουσικούς της χώρας υπόσχεται ιδιαίτερα ακούσματα ταξιδεύοντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το Παραμύθι της τρίτης Κυριακής του Μήνα

Καθώς η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ολοκληρώνει τη δράση του «το παραμύθι της Κυριακής» και ευχαριστεί όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του που αγκάλιασαν τη δράση συμμετέχοντας στις διαδραστικές αφηγήσεις της Ελένης Μπετεινάκη και τις μουσικές αφηγήσεις της Ευαγγελία Ορφανουδάκη.

Την Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, στις 11:00 το πρωί, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, η παιδαγωγός Ευαγγελία Ορφανουδάκη και ο μουσικός Αλέκος Φανουράκης σάς προσκαλούν στα «Πλουμιστά παραμύθια της Φύσης για το Μέλι τω Μελισσώ». 

Τα Πλουμιστά Παραμύθια της Φύσης, μια ενότητα δράσεων σε αποκλειστική παρουσίαση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, αντλώντας υλικό από την Παράδοση σε ιστορίες, μύθους, θρύλους, αινίγματα, παροιμίες, παιχνίδια, σκοπούς, τραγούδια, χορούς συνθέτουν και προτείνουν θεματικές παραστάσεις αφήγησης, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής με απώτερο σκοπό το «πάντρεμά» της με την Οικολογία. Ένας στόχος, όχι και τόσο δύσκολος, μιας η λαϊκή ψυχή έχει βαθιά σύνδεση με τη Φύση και τη μαγεία της!

«Χρυσή Κλωστή» Παράσταση για παιδιά

 

Μέσα από τη μαγεία της αφήγησης, τη γοητεία της μουσικής και τις ποικίλες μεταμορφώσεις ο κάθε χώρος μπορεί να μετατραπεί σε σκηνή, όπου παιδιά και ηθοποιοί ταξιδεύουν έξω από τον τόπο και τον χρόνο! Στη σκηνή του Θεάτρου Κάτω ένα τέτοιο ταξίδι θα ξεκινήσει το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 17:30 το απόγευμα, και την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 12:00 το μεσημέρι. Με ένα ιταλικό παραμύθι, σε διασκευή των Βασίλη Παύλου και Βιβής Λάμπουρα, με υπέροχη μουσική που ερμηνεύεται ζωντανά, η πρωτότυπη αυτή θεατρική ομάδα υπόσχεται ένα απολαυστικό και ποιοτικό θέαμα! Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών ως και την Ε΄ Δημοτικού.

 

Μία διαδραστική παράσταση σε μεσαιωνικό κλίμα. Ένας συνδυασμός μικρού θεάτρου και διαφόρων ειδών κούκλας, μέσα στα πιο παραμυθένια σκηνικά: τις pop up σελίδες ενός ασυνήθιστα μεγάλου βιβλίου!

 

' Καραγκιόζης-Δημαρχιακές Εκλογές'


Οι Δημαρχιακές Εκλογές πλησιάζουν. Ο Καραγκιόζης με τον αχώριστο φίλο του Χατζηαβάτη θα μπουν άλλη μια φορά σε μπελάδες όταν ο αγαθός ρουμελιώτης Μπαρμπαγιώργος αλλά και ο αριστοκράτης επτανήσιος Νιόνιος αποφασίζουν να βάλουν υποψηφιότητα και ζητούν την βοήθεια και την υποστήριξη τους. Το σίγουρο αποτέλεσμα είναι χαρά και αισιοδοξία στην Καραγκιοζογειτονιά με πηγαία, άφθονα γέλια.
Ενημερώνουμε τους αγαπητούς φίλους και φίλες όλων των ηλικιών ότι την Κυριακή 19 Μαΐου και ώρα 12 μ.μ., δίνουμε το τελευταίο ραντεβού της σεζόν στο φιλόξενο στέκι της οδού Ανδρόγεω!
Μην το χάσετε!

Παρουσίαση του κόμικ άλμπουμ “The Phatrix”

Την Κυριακή 19 Μαΐου και ώρα 18:00, στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου, θα γίνει η παρουσίαση του κόμικ άλμπουμ “The Phatrix”, μετά τις επιτυχημένες παρουσιάσεις στα συνέδρια κόμικς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ο Ηρακλειώτης κωμικός Βαγγέλης Χατζηδάκης θα συστήσει στο κοινό της πόλης του το “The Phatrix”, το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ της σειράς Phat Comicz, την οποία γράφει και σχεδιάζει από το 2015. Καλεσμένοι για να μιλήσουν όχι μόνο για το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά για μια γενικότερη συζήτηση γύρω από τα κόμικς και την καλλιτεχνική δημιουργία θα είναι οι:  
Ντορίτα Καλούδη - Υπεύθυνη socomic.gr
Γιάννης Κουκουλάς - Ιστορικός τέχνης
Λευτέρης Σταυριανός - Εκδότης Jemma Press
Μετά το τέλος της παρουσίασης θα υπάρξει ανοιχτός διάλογος με τους καλεσμένους, ενώ θα υπάρχουν και αντίτυπα του “The Phatrix”.

Ρεμπέτικη Βραδιά

Ρεμπέτικη Βραδιά θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δ.Η. την   Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, στις 20:30. Νίκος Σταματάκης: κιθάρα, Γιάννης Παξιμαδάκης: μπουζούκι, Γιάννης Κρητικός: μπαγλαμά

Το μουσικοκινητικό εργαστήρι «Η Ευτέρπη και ο αυλός της»

 

Το μουσικοκινητικό εργαστήρι «Η Ευτέρπη και ο αυλός της» της Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3,5 έως 4,5 ετών, που επιθυμούν να διερευνήσουν τις ικανότητές τους στην κίνηση, τη μουσική και τη Βιολογία!

Η μούσα της μουσικής παίρνει το μαγικό αυλό της και καλεί τα στοιχεία της φύσης σε έναν ξέφρενο χορό μουσικής και παιχνιδιού μέσα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μύθο της μούσας της μουσικής, ανακαλύπτοντας παράλληλα ζώα και φυτά του νερού, του αέρα και της γης!

Η Ευτέρπη θα μας ξετυλίξει το μίτο της παρέα με τα μουσικά όργανα, τα δέντρα και τα τζιτζίκια που είναι οι πιστοί σύντροφοί της, και θα μας οδηγήσει να εξερευνήσουμε από την αρχή τους ήχους του αέρα που θα γίνουν μελωδίες, τα συστατικά του νερού που θα δώσουν τη χροιά και τα υλικά της γης που θα βγάλουν μουσικές μέσα στο δάσος, το βουνό και το ποτάμι.

Δύο ανοιξιάτικες συναυλίες Κλασσικού Ωδείου Ηρακλείου.

Ανοιξιάτικες συναυλίες Κλασσικού Ωδείου Ηρακλείου.
Αίθουσα συναυλιών Κλασσικού Ωδείου Ηρακλείου, Σάββατο, 25/5/2019.

«Τον χορό θα τραγουδήσω», «Φτου και βγαίνω» και «Σεμινάριο Roman Havasi» ένα διήμερο τραγουδιού, παραμυθιού και χορού

Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαΐου το Θέατρο Κάτω επιφυλάσσει ένα ενδιαφέρον διήμερο γεμάτο τραγούδια, παραμύθια και χορούς. Το Σάββατο 25 Μαΐου, 15:00-18:00, η Κατερίνα Δούκα επιμελείται του εργαστηρίου τραγουδιού «Τον χορό θα τραγουδήσω», ένα ταξίδι μέσα από τους ήχους και τα ερωτικά βήματα παραδοσιακών χορών της ελληνικής υπαίθρου. Αμέσως μετά, στις 18:30-19:30, η Ανθή Θάνου παρουσιάζει την παιδική παράσταση αφήγησης λαϊκών παραμυθιών «Φτου και βγαίνω» και ο Αλέξης Μακρής τραγουδά και συνοδεύει μουσικά την παράσταση. Την Κυριακή 26 Μαΐου, 10:00-12:00 το πρωί μαθαίνουμε τον πιο δημοφιλή βαλκανικό χορό των Ρομά στο εργαστήριο «Roman Havasi» με την Κατερίνα Δούκα.

Ομιλία με θέμα «Η ζωή και το έργο του Γιαννούλη Χαλεπά»


Ομιλία με θέμα «Η ζωή και το έργο του Γιαννούλη Χαλεπά» πρόκειται να πραγματοποιήσει στο Ηράκλειο η διακεκριμένη γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη.
Η εκδήλωση, που διοργανώνουν εικαστικοί καλλιτέχνες της πόλης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 στις 19:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 1).
Η Ασπασία Παπαδοπεράκη μελετά τον σπουδαίο Τηνιακό γλύπτη εδώ και πενήντα χρόνια, από το 1968, όταν γνώρισε και συνεργάστηκε με τον στενό του φίλο Στρατή Δούκα, τον πιο έγκυρο βιογράφο του εμβληματικού δημιουργού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο της κα. Παπαδοπεράκη με τίτλο «Ο Γιαννούλης Χαλεπάς, η ζωή και το έργο του».

«Φίδι στον κόρφο» της Βασιλικής Πέτσα

Το Θέατρο Κάτω δραματοποιεί το διήγημα της Βασιλικής Πέτσα «Φίδι στον κόρφο» για τρεις παραστάσεις, Παρασκευή 31 Μάη, Σάββατο 1 Ιούνη και Κυριακή 2 Ιούνη στις 21:30. Το διήγημα είναι μέρος της συλλογή «Μόνο το αρνί», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πόλις το 2015. Το αρνί είναι το εξιλαστήριο θύμα του θεσσαλικού κάμπου, που κρύβει μέσα του όλα τα συμπλέγματα όχι μόνο της ελληνικής υπαίθρου, αλλά και της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαρία Μπατή η οποία μεταγγίζει στη σκηνή μεστά κι ατόφια το βίωμα του έργου, χωρίς περιττά στολίδια. Ερμηνεύει με κοφτό κι έντονο τρόπο ο Πάνος Ιωαννίδης, μετά από καιρό ερμηνευτικής απουσίας, και ο Δημήτρης Καλαντζής ντύνει live μουσικά την παράσταση αυτοσχεδιάζοντας με μια ηλεκτρική κιθάρα.

Το διήγημα «Φίδι στον κόρφο» είναι ένα υπαινικτικό αφήγημα που διαδραματίζεται την περίοδο της Χούντας. Ένα παλαιός κομμουνιστής με τις ενοχές του, η γυναίκα του με τις χειροποίητες πίτες και ο γιός τους με πάθος για το σινεμά είναι οι τρεις πρωταγωνιστές του έργου. Μια καταβύθιση στο παρελθόν μέσα από μια αποσπασματική αφήγηση των σκέψεων των ηρώων της για τις επαναστάσεις έγιναν επί ματαίω. Οι σκέψεις τους μοιάζουν απλές και διαφανείς σαν το θαλασσινό νερό μιας απρόσμενης νηνεμίας. Μία μικρή στιγμή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας που αποτυπώνει με γλαφυρότητα το αδιέξοδο, ακούσιο ή εκούσιο, των ηρώων της.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE