inner image

Έκθεση της συλλογής του Σωτήρη Φέλιου

Μια πολύ σημαντική εικαστική έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, από τις 23 Μαρτίου έως τις 20 Μαΐου, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Ο τίτλος της έκθεσης είναι: «Η ματιά του Συλλέκτη. Συλλογή Σωτήρη Φέλιου» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα « Η άλλη Αρκαδία».

Κωμική παράσταση «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου»

Το Θέατρο Κάτω φιλοξενεί για τρία διήμερα την ιδιότυπα κωμική παράσταση «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» σε σκηνοθεσία της Σοφίας Δερμιτζάκη ταξιδεύοντάς μας ανάλαφρα στην Αθήνα στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, αλλά ουσιαστικά μιλώντας μας για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία μέσα από τις γρίλιες ενός παραθύρου.

Η Σταματία γεννημένη στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου δημοσίου υπάλληλου και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού, μονολογεί αδυνατώντας να παρακολουθήσει και κυρίως να αποδεχτεί τη ζωή που προχωράει δίπλα της. Είναι μια γυναίκα προσκολλημένη στο τρίπτυχο πατρίς – θρησκεία – οικογένεια, που διατηρεί ακέραιες τις αρχές που έλαβε από τους γονείς της, και αντιμετωπίζει τους πάντες καλοπροαίρετα, αρνούμενη πεισματικά να σκεφτεί οτιδήποτε κακό.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ (1992, 100') τη Δευτέρα 1/4/2019 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

«ΣΤΟ ΦΩΣ… » Έκθεση της ζωγράφου Γιούλης Κολινιάτη

Τα έργα της ζωγράφου Γιούλης Κολινιάτη, εκθέτει  από την Δευτέρα 1 Απριλίου  έως το Σάββατο 13 Απριλίου, το βιβλιοπωλείο  της  Βικελαίας δημοτικής βιβλιοθήκης. Η έκθεση περιλαμβάνει 27 σουρεαλιστικά έργα εμπνευσμένα από την νεκρή φύση, τη ζωή κα το φως…

Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΛΔΑΡΑ.»

ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ - ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΤΙΣ 21:00

Θεατρική Παράσταση«Το κλάμα Βγήκε από τον Παράδεισο»

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του συλλόγου

ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ

«ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

Παρουσιάζει το έργο των:

Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου

«ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ»

ΤΡΙΤΗ 2, ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

στις 21:00

« Τι είναι αυτό το Spin the Wheel; »λέξεις όλο μυστήριο, ικανές να αποδοθούν με χίλιες μύριες ερμηνείες..

Spin the Wheel.. λέξεις όλο μυστήριο, ικανές να αποδοθούν με χίλιες μύριες ερμηνείες..

Ίσως το έχετε ακούσει, κάπου περπατάγατε προχτές κι κάποιος το λέγε.

"Εδώ κάτι έχει να κάνει με το Ηράκλειο", "Μα είδα και στα Χανιά και Ρέθυμνο κι είχα γνωρίσει και

μια κοπέλα από Ολλανδία και το ήξερε", "Ναι κι εγώ το έμαθα Αθήνα", "Κάτι τύποι με ποδήλατα",

"Για παιδιά Μαλάουι και Τανζανίες και κάτι περίεργα", "Θέλουν να βοηθήσουν", "Ετοιμάζουν ένα ταξίδι", "Είναι τρελοί!"

Σας καλούμε να λύσουμε το μυστήριο σε μια παρουσίαση για το

«Τι είναι αυτό το Spin the Wheel;»

Το «Θέατρο Μόρφες» Παρουσιάζει το Πολυβραβευμένο Έργο του Hugh Leonard «ΝΤΑ»

 

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Το «ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΡΦΕΣ» παρουσιάζει το πολυβραβευμένο έργο

 του Hugh Leonar «ΝΤΑ» που έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 από τη

συγκλονιστική ερμηνεία του Μάνου Κατράκη ΤΕΤΑΡΤΗ 3, ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 στις 21:00

Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου

 

 

Παρουσίαση βιβλίου 'Αρισταίνετος, Ερωτικαί Επιστολαί' του Β. Βερτουδάκη

Το βιβλιοπωλείο Κίχλη και οι εκδόσεις Gutenberg διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου «Αρισταίνετος-Ερωτικαί Επιστολαί» του Βασίλη Π. Βερτουδάκη.

Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, ώρα 19:30,  στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, Αίθουσα «Καστελλάκη» (Κορωναίου 9, Ηράκλειο).

Για το βιβλίο θα  μιλήσουν:
-Ευαγγελία Αστυρακάκη - ΕΔΙΠ Τμήμα Φιλολογίας Παν/μίου Κρήτης

-Βασίλειος Π. Βερτουδάκης - Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Φιλολογίας ΕΚΠΑ

Το «Θέατρο Μόρφες» παρουσιάζει το παιδικό έργο «Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» της Ξένιας Καλογεροπούλου & του Θωμά Μοσχόπουλου

Πρόκειται για ένα καταπληκτικό κείμενο της Ξένιας Καλογεροπούλου που παντρεύει το χθες με το σήμερα…

Η κοιμωμένη πριγκίπισσα μαγεύεται κατά λάθος από τη «διαφορετική» νεράιδα Βιόλα… και ξυπνάει… μετά από 500 χρόνια!!!

Σ’ ένα κόσμο σύγχρονο, τελείως διαφορετικό απ’ τον δικό της, τον παραμυθένιο… Ένα κόσμο με τρένα, αυτοκίνητα, κινητά, τεχνολογία…

Πως θα τα βγάλει πέρα μόνη της; Θα τα καταφέρει; Αυτή; που μεγάλωσε σαν πριγκίπισσα;

Ένα κείμενο με χιούμορ και συγκίνηση που μας μιλάει για τον έρωτα, τη φιλία, τη μοναξιά, τη διαφορετικότητα, τη σχέση γονιών- παιδιών, την επικοινωνία.

Μια παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας με την επιδέξια γραφή της καταξιωμένης στο χώρο του παιδικού θεάτρου Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου.

 

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο

Το Θέατρο Κάτω ανοίγει τη θεατρική του πόρτα την Παρασκευή 22 Μαρτίου
στις 21:30 με την κωμωδία «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του νομπελίστα Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία του Πάνου Ιωαννίδη.

Ένα μιλανέζικο διαμέρισμα της δεκαετίας του 1970. Ένα πλιάτσικο στο σούπερ μάρκετ από φωνακλούδες μεσογειακές νοικοκυρές. Ένας σύζυγος που θέλει το εργατικό του κούτελο καθαρό. Μία παράδοξη εγκυμοσύνη υπό την καθοδήγηση της Αγίας Ευλαλίας. Ένας αστυνομικός και ένας καραμπινιέρος που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό. Ένας κοινωνικά σκεπτόμενος εργάτης, ο μόνος -ίσως- σοβαρός, εξ ου και δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά. Ένας γέρος ορισμός της παράνοιας –η φιλοσοφία της τρέλας. Όλοι μαζί συνθέτουν το φόντο μιας σύγχρονης, κι εντελώς ελληνικής, Commedia dell' arte.

Θεατρική Παράσταση “Ουρανία”

Θέατρο “Ουρανία” για 3 παραστάσεις
Παρασκευή 5, Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Απριλίου
στο Cine Studio

Η Ουρανία είναι φίλη σου, αλλά μάλλον δεν το ξέρεις. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ν’ ανήκεις στους 240 φίλους της στο facebook. Στην πραγματική ζωή είναι κάπως δύσκολο να τη συναντήσεις μιας κι η Ουρανία δε βγαίνει απ’ το σπίτι, παρά μόνο για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο…
Η Ουρανία είναι ερωτευμένη. Πολύ. Και φοβάται περισσότερο. Η Ουρανία χαίρεται, θυμώνει, γελάει και κλαίει. Η Ουρανία έχει σκοτεινά μυστικά. Έχει κι ένα μεγάλο Όνειρο, αλλά αυτό θα σου το εκμυστηρευτεί μόνο αν σε εμπιστευτεί πραγματικά.

Ενημερωτική εκδήλωση για υποβολή προτάσεων ιδιωτικών έργων του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Ν. Ηρακλείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚH ΕΚΔΗΛΩΣH
ΓΙΑ ΤΗΝ
1η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ)
του ΜΕΤΡΟΥ 19: «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜE ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD) – LEADER» ΠΑΑ 2014 -2020 - ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2: «ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD/LEADER)»

Η Θεατρική Ομαδα «Τεχνοθέασις» Παρουσιάζει το Έργο «Εκ Του Μηδενός»

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  «ΤΕΧΝΟΘΕΑΣΙΣ» παρουσιάζει το έργο «ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ»
 της Εύας Διαμαντάκη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5, ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 στις 21:00 Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου

Το έργο, σκιαγραφεί με μοναδικό τρόπο την πιεστική και αγχώδη καθημερινότητα. Μια ιστορία για την αγωνιώδη προσπάθεια του ανθρώπου να τιθασεύσει το μέσα του και να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία την πραγματικότητα. Κάθε ρόλος ένας καθρέφτης της κοινωνίας μας κι ο χρόνος είναι πάντοτε εκείνος που θα πει την τελευταία λέξη.

ΔΩΡΕΑΝ Επαγγελματικός Προσανατολισμός τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου

 

Δωρεάν ενημέρωση και Δωρεάν Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Α΄ Λυκείου! Για δέκατη έβδομη συνεχόμενη χρονιά τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου διοργανώνουν «Ημέρες Καριέρας», μια ανοικτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού στο ξενοδοχείο Atlantis το Σάββατο το απόγευμα (17.30) στις 6 Απριλίου. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους μαθητές της πόλης και τους γονείς τους. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού που γίνεται στην Κρήτη , 17 συναπτά έτη, μια εκδήλωση θεσμό που οι Κρητικοί την αναμένουν.

Την επόμενη μέρα, 7 Απριλίου , δίδεται η ευκαιρία σε όσους μαθητές A΄ Λυκείου δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το test επαγγελματικού προσανατολισμού «Ariston Noisis Plus». (Πληροφορίες και συμμετοχές στο 2810 245 300)

«Παιδική παράσταση & παιδικό θεατρικό εργαστήρι» επιστρέφει στο Θέατρο Κάτω από την πολυταξιδεμένη ομάδα Hippo

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης Οι Περιπέτειες του Παβ από την πολυταξιδεμένη ομάδα Hippo, το Θέατρο Κάτω το Σάββατο 6 Απριλίου στις 17:30 φιλοξενεί ξανά την παιδική παράσταση και διδάσκει το θεατρικό παιδικό εργαστήρι Αναβιώνοντας τις Περιπέτειες του Παβ!

Μία πρωτότυπη εμπειρία αφού οι μικροί θεατές, από 4 έως 12 χρονών, αμέσως μετά την παράσταση θα μεταμορφωθούν σε επίδοξους νεαρούς ηθοποιούς αποφασίζοντας συνεργαζόμενοι για μια διαφορετική πορεία της ιστορίας του Παβ!

Θεατρική Παράσταση «Θεατροδρόμιο»«Ολόκληρη Η Βίβλος σε μια Ώρα»

Λίγα λόγια για την παράσταση: Η Εύα, ο Αβραάμ, ο Σαμψών, η Σαλώμη, ο Πόντιος Πιλάτος κ.ά θυμίζουν στο κοινό τις κλασικές βιβλικές ιστορίες και απαντούν σε τυπικά, προαιώνια ερωτήματα: Ποιος έχει τα πνευματικά δικαιώματα της Βίβλου; Η Βίβλος έχει σελίδα με αριθμό 666; Με ακραίο χιούμορ αλλά και απόλυτο σεβασμό, με ευφυείς και επίκαιρες σκηνές (Δέκα Κομμένες Εντολές, Μυστικός Δείπνος-Γιούρογκρουπ, Πόντιος Πιλάτος και το Δημοψήφισμα για την τύχη του Ιησού) αλλά και με τη συμμετοχή του κοινού, το αποτέλεσμα είναι γέλιο πολύ. Για το λόγο αυτό, προσοχή: Η παράσταση είναι ακατάλληλη για προσφάτως εγχειρισμένους και σε παιδιά κάτω των 16 χρόνων!

Το Παραμύθι της Κυριακής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης με την Ελένη Μπετεινάκη

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης γεμίζει την
1η Κυριακή κάθε μήνα με «Ιστορίες και Παραμύθια του Κόσμου»
από την Ελένη Μπετεινάκη και την 3η Κυριακή κάθε μήνα με μία σειρά μουσικών παραστάσεων Αφήγησης, τα «Πλουμιστά Παραμύθια της Φύσης» από την παιδαγωγό Ευαγγελία Ορφανουδάκη και τον μουσικό Αλέκο Φανουράκη.

 

Κυριακή 7 Απριλίου
Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

 

Οι εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές παρουσιάζουν το Φεστιβάλ «Όψεις του Φανταστικού»

 

Οι εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές παρουσιάζουν το Φεστιβάλ «ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ» την Κυριακή 07 Απριλίου 2019 στις 19:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

 

Η «Ομάδα Παραστατικών Τεχνών πρόταση» παρουσιάζει το παραδοσιακό παραμύθι «Το Γιασεμί, η Ροδιά και η Χαρουπιά»

 

Η «Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ», στην 38η καλλιτεχνική δημιουργία της, αξιοποιεί θεατρικά ένα ξεχωριστό λαϊκό μικρασιατικό παραμύθι από την Αλικαρνασσό και στήνει μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Μια χειροποίητη παράσταση συνόλου που συνδυάζει το θέατρο του δημιουργού με το θέατρο σκιών, την πρωτότυπη μουσική με τον ανατολίτικο ήχο, τα περίτεχνα κοστούμια που εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους και τις εμπνευσμένες φιγούρες που μαγεύουν το βλέμμα, επιτρέποντας στη φαντασία του παιδιού να ενεργοποιηθεί στο έπακρο. 

 

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Ο ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΜΟΥ ΑΙΩΝΑΣ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Ο ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΜΟΥ ΑΙΩΝΑΣ (1989, 103') τη Δευτέρα 8/4/2019 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Η Παιδική Σκηνή του «Σχήμα 7» παρουσιάζει 6 Κρητικά Παραμύθια της Στέλλας Κουφάκη με τίτλο «Η Εξερέυνηση»

 

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του «ΣΧΗΜΑ 7»

παρουσιάζει 6 Κρητικά Παραμύθια της Στέλλας Κουφάκη με τίτλο «Η ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ»

ΔΕΥΤΕΡΑ 8, ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

στις 19:00

Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου

5ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών με τίτλο: Camera On 2019


Ο κινηματογράφος ως γνωστικό αντικείμενο αλλά και ως συμπληρωματικό εκπαιδευτικό μέσο συμβάλλει στην ψυχοπνευματική καλλιέργεια και την αισθαντική ευθυκρισία των συμμετεχόντων. Επιπλέον η εμπλοκή τόσο στην παραγωγή του κινηματογραφικού προϊόντος για εκπαιδευτικούς και μαθητές, αλλά και η παρακολούθηση ταινιών κινηματογράφου για παιδιά και νέους, εκτός από την αισθητική συγκίνηση και την ψυχαγωγία,  τους ευαισθητοποιεί σε μια σειρά κοινωνικών, οικολογικών και πολιτισμικών ζητημάτων. Η μύηση στην κινηματογραφική γλώσσα και αισθητική βοηθάει τους εφήβους να «απεικονίσουν» την πραγματικότητα που τους περιβάλλει, ώστε να την κατανοήσουν, διευρύνοντας παράλληλα τις γνώσεις τους και απελευθερώνοντας τις αισθήσεις και τη φαντασία τους.

Παρουσίαση της ανανεωμένη έκδοση της Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών πολεοδομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ηρακλείου

Η Διεύθυνση Πολεοδομίας παρουσιάζει την ανανεωμένη έκδοση της Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών πολεοδομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ηρακλείου, την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 και ώρα 18:30, στην αίθουσα του  Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο

Διαχρονικές Βιβλιοιστορίες στο Πολύκεντρο Νεολαίας

 

Την Τρίτη -9- Απριλίου ώρα -6,30- μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, οι λέξεις, τα χρώματα, ο λογοτεχνικός και αφηγηματικός λόγος, θα ανταμώσουν να ταξιδέψουν στον όμορφο κόσμο της δημιουργίας, της αγάπης και της ζωής, να φανερώσουν “Διαχρονικές Βιβλιοϊστορίες”

 

Το «Σχήμα 7» παρουσιάζει την ανατρεπτική κωμωδία «Ο Θέος της Σφαγής» της Γ. Ρεζά

 

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Το «ΣΧΗΜΑ 7» παρουσιάζει την ανατρεπτική κωμωδία

 «Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ της Γ. Ρεζά ΤΡΙΤΗ 9, ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 στις 21:00

Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου

«Τέσσερις άνθρωποι πολύ διαφορετικοί και πολύ αναγνωρίσιμοι. Ένας μεγαλοδικηγόρος, πραγματιστής και κυνικός, που σίγουρα θα ήθελε να βρίσκεται αλλού και είναι συνέχεια στο κινητό του.

Εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων»

Το 6ο ΕΠΑ.Λ Ηρακλείου διοργανώνει την Τετάρτη 10-4-2019 στις 10π.μ εκδήλωση στο χώρο του σχολείου, με την συνεργασία της Τροχαίας Ηρακλείου του κου Γιάννη Λιονάκη και του συλλόγου μοτοσικλετιστών Σκαλανίου, με θέμα

«Πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην μνήμη των μαθητών του σχολείου μας που έχασαν την ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα και σκοπός της είναι η καλλιέργεια της υγιούς οδικής συμπεριφοράς.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί μια κατασκευή – μνημείο που έγινε από τους μαθητές του σχολείου για να υπενθυμίζει τους αδικοχαμένους συμμαθητές τους

Η «Ομάδα Παραστατικών Τεχνών Πρόταση» παρουσιάζει το έργο «Πρώτη Αγάπη»

H αριστουργηματική νουβέλα του κρητικού διηγηματογράφου Ιωάννη Κονδυλάκη για το πρόωρο ξύπνημα του έρωτα με ένα «αταίριαστο» –ηλικιακά- ζευγάρι σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στα τέλη του 19ου αιώνα, για πρώτη φορά επί σκηνής από την «Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ», σε μια μινιμαλιστική ανάγνωση καθαρής χειροτεχνίας με κεντρικό σκηνοθετικό άξονα: τη διεκδίκηση ενός ανήλικου αγοριού από τη μητρική εξουσία και το γυναικείο φύλο. Η εκτενής νουβέλα «Πρώτη αγάπη» (1919) του Ιωάννη Κονδυλάκη (Βιάννος 1862 – Ηράκλειο 1920) αποτελεί το κύκνειο άσμα του σπουδαίου, πλην παραγκωνισμένου λογοτέχνη. Σε αυτό το αμιγώς νατουραλιστικό έργο τρία πρόσωπα αναμετρούνται με αφορμή το παρθενικό σκίρτημα του ωραιότερου συναισθήματος. Ο έφηβος Γιώργης ερωτεύεται σφόδρα την κατά δεκαπέντε περίπου χρόνια μεγαλύτερή του Βαγγελιώ. Η μητέρα του αντιδρά εντόνως. Τη στιγμή που διαφαίνεται πως καταφέρνει να απομακρύνει τον μονάκριβο γιο της από την αγαπημένη του, η ανύμφευτη κόρη αρρωσταίνει. Το πάθος του αγοριού αναζωπυρώνεται, οδηγώντας στα άκρα τη σύγκρουση των δύο γυναικών. Ο Κονδυλάκης συνθέτει μια πρωτότυπη αφήγηση με θέμα την αφύπνιση του ερωτικού ενστίκτου, καταγράφοντας τον αγώνα του κεντρικού ήρωα να ισορροπήσει ανάμεσα στην αγάπη για τη μάνα και στον έρωτα για τη Βαγγελιώ.,

Η Θεατρική Ομάδα « «Ο ΑΠΟ ΜΙΜΩΝ» παρουσιάζει την κωμική παράσταση «ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ»

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «Ο ΑΠΟ ΜΙΜΩΝ»

του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΣΙΤΩΝ θα παρουσιάσει την κωμική παράσταση

«ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ»

ΠΕΜΠΤΗ 11, ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

στις 21:00

Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου

Ο Ζήκος είναι επαρχιώτης από το Καρπενήσι που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του Παντελή και είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα, η οποία θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται, ενώ αγαπάει τον Κιτσάρα.

Οι Balothizer ζωντανά στο Ηράκλειο

Οι Balothizer είναι ένα Electric Power Trio που σχηματίστηκε στους δρόμους του Haringey στο Βόρειο Λονδίνο. Ως μία από τις άκρως πολυπολιτισμικές μητροπόλεις του κόσμου, το Λονδίνο είναι σταυροδρόμι συνάντησης συγκροτημάτων που δημιουργούνται απ’ την ζύμωση διαφορετικών μουσικών επιρροών και πολιτισμών. Οι Balothizer είναι ένα από αυτά τα συγκροτήματα. Η έμπνευση για την σύσταση των Balothizer προέκυψε από την μουσική συνεργασία του μπασίστα και τραγουδιστή Παύλου Μαυροματάκη (Electric Litany, The Turbans) και του λαουτιέρη Νίκου Ζιάρκα (Valia Calda). Όντας και οι δύο ενεργοί για πολλά
χρόνια στην μουσική σκηνή του Λονδίνου, ανακάλυψαν την κοινή τους αγάπη για την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης, που στην συνέχεια συνάντησε τις δεξιότητες του Λονδρέζου drummer Stephen J Payne (Jools Holland, Jose Feliciano and Future Sound Cartel) ο οποίος με το ethnic μουσικό του υπόβαθρο αλλά και τις δυτικές μουσικές επιρροές, έφερε στο συγκρότημα την απαραίτητη δυναμική για το συναρπαστικό νέο είδος, το Κρητικό Πανκ

Θεατρική παράσταση «Από το φίφτι φίφτι στον έρωτα»

Η θεατρική παράσταση Από το φίφτι φίφτι στον έρωτα, διασκευή του μυθιστορήματος Το διπλό βιβλίο του Δημήτρη Χατζή, επιστρέφει για 2 ακόμα παραστάσεις στο Θέατρο Κάτω, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απρίλη, στις 21:30.

Το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στο Ηράκλειο

Για μια ακόμα χρονιά η μεγάλη γιορτή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου το Σάββατο 13 και την Κυριακή14 Απριλίου 2019, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού.

Έλληνες ντοκιμαντερίστες, παλιοί και νέοι, φέρνουν μπροστά από την κάμερα τους προβληματισμούς τους και τους μοιράζονται με το κοινό. Μας προσφέρουν μέσα από τις ταινίες τους ένα βαθύ βλέμμα πάνω στην ιστορία, την σύγχρονη κοινωνία και την πολιτική.

Η Παράσταση 'Φράνκι και Τζόνι' έρχεται για τρεις και μόνο παραστάσεις στην Κρήτη

ΦΡΑΝΚΙ ΚΑΙ ΤΖΟΝΙ’ του Τέρενς ΜακΝάλι
με τους ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ-ΤΑΣΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ
Παρασκευή 12 - Σάββατο 13 - Κυριακή 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
στο Cine Studio

Η πιο ρομαντική παράσταση του 2019, έρχεται για τρεις και μόνο παραστάσεις στην Κρήτη. Ένα από τα καλύτερα θεατρικά ζευγάρια των τελευταίων ετών,οι βραβευμένοι Ιωάννα Παππά και Τάσος Ιορδανίδης,γίνονται οι ”Φράνκι και Τζόνι” και σας προσκαλούν να αισθανθείτε τη δύναμη του έρωτα.

Σεμινάριο με θέμα: «Νέο σύστημα εισαγωγής στις Ανώτατες Σχολές - Μηχανογραφικό 2019»

 

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΟΡΟΣΗΜΟ

Τo Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 17:30μ.μ. στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα: «Νέο σύστημα εισαγωγής στις Ανώτατες Σχολές-Μηχανογραφικό 2019»

Εισηγητής: Στρατηγάκης Στράτος

Πρόκειται για την πρώτη εισήγηση, αμέσως μετά τη δημοσίευση του τελικού πολυνομοσχεδίου για την παιδεία.

Παράλληλα ο Νίκος Χανιωτάκης (Ψυχολόγος-Σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και  συνεργάτης του Φροντιστηρίου Ορόσημο), θα μιλήσει για τη διαχείριση τους άγχους και το ρόλο της οικογένειας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

«Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» του Κώστα Σωτηρίου

Με τεράστια επιτυχία, ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις, για τη “Σταματία, το γένος Αργυροπούλου”, του Κώστα Σωτηρίου, με συνεχόμενα Sold out, σε ένα κατάμεστο Θέατρο ΚΑΤΩ, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό του Ηρακλείου. Η ΘΕ.Σ.Η και οι Stravaganti NUOVI, θα βρίσκονται ακόμα για δύο διήμερα, 7, 8 και 14, 15 Απριλίου, κάθε Κυριακή και Δευτέρα, στο Θέατρο ΚΑΤΩ, με τη “Σταματία”, ξετυλίγοντας ένα ανάλαφρο ταξίδι στην Αθήνα στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, αλλά και μία επί της ουσίας αφήγηση της πολύπαθης σύγχρονης ελληνικής ιστορίας μέσα από τις γρίλιες ενός παραθύρου.

 

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΤΟ ΑΠΩΤΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΤΟ ΑΠΩΤΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ THE FARTHEST (2017, 121') τη Δευτέρα 15/4/2019 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Κύκλος Ομιλιών με θέμα:Οικογένεια και Εποικοινωνία Ο ρόλος των οριών ανέμεσα μας

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη Διωργανώνει κύκλο ομιλίων με θέμα: Οικογένεια και  Εποικοινωνία ανάμεσα μας.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 Ώρα έναρξης 18:30

Ημερίδα - συζήτηση για την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου για τη μελλοντική πορεία της βιομηχανίας στην Ελλάδα

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), στο πλαίσιο του «2019 EU INDUSTRY DAYS»,διοργανώνουν, ημερίδα – συζήτηση με αντικείμενο την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου για τη μελλοντική πορεία της βιομηχανίας στην Ελλάδα και την εξαγωγή μέτρων βιομηχανικής πολιτικής.

Νέα ενημερωτική δράση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, σε συνέχεια των προσπαθειών του για την πληρέστερη ενημέρωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Κρήτης και την ενίσχυση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, διοργάνωσε δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), στο Ηράκλειο στις 10 Απριλίου και στα Χανιά στις 11 Απριλίου.
Τις εκδηλώσεις υποστήριξαν με την παρουσία τους οι δύο Συνεταιριστικές Τράπεζες του νησιού, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα στο Ηράκλειο και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, στα Χανιά.


Την έναρξη της εκδήλωσης στο Ηράκλειο έκανε ο Πρόεδρος του ΣΕΚ, κος Καλαμπόκης, καλωσορίζοντας τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες, και τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι εξαγωγές στην ανάκαμψη της τοπικής αλλά και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας. Το καλωσόρισμα στα Χανιά έκανε ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΚ, κος Καρπαδάκης. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΕΠ, κος Μουτάφης.
Στις δύο εκδηλώσεις, οι οποίες ήταν ανοιχτές για κάθε ενδιαφερόμενο, η Πρόεδρος του ΟΑΕΠ, κα Σταθάτου, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα την τραπεζική χρηματοδότηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων με μόνη εξασφάλιση το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ΟΑΕΠ.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και η Σχολή Σχέσεων Ηρακλείου σας προσκαλούν στην πρεμιέρα του νέου ντοκιμαντέρ του Μένιου Καραγιάννη

Την ταινία θα προλογίσει η ψυχολόγος Τερέζα Βαλαβάνη

ενώ μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

"Το άλογο που είμαι"

Σκηνοθεσία/Φωτογραφία: Μένιος Καραγιάννης

Πρωτότυπη μουσική: Απόστολος Δημητρακόπουλος

Έτος παραγωγής: 2019

Διάρκεια: 8 4 min

Παρουσίαση βιβλίου 'Το γλωσσικό ιδίωμα των κατοίκων του Οροπεδίου Λασιθίου' του Μιχάλη Κασσωτακη

O Σύνδεσμος Λασιθιωτών Ηρακλείου «Το Οροπέδιο» σε συνεργασία με την Πνευματική Εστία του Οροπεδίου Λασιθίου,διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Κασσωτάκη,  Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο ιστότοπος «ΡΩΓΜΕΣ» προσκαλεί σε ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Γιατί οι οικονομολόγοι δεν έχουν πάντα δίκιο;»

 

Ο ιστότοπος «ΡΩΓΜΕΣ» http://rogmeshra.blogspot.com/, -χώρος ιδεών, διαλόγου και δράσης-, προσκαλεί σε ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στις 7.00 μ.μ., στον Κοινωνικό Χώρο Ιδρυμάτων Α.& Μ. Καλοκαιρινού, Μονής Αγκαράθου 7, Ηράκλειο, στην αίθουσα Οδυσσέας Ελύτης, με θέμα:

«Γιατί οι οικονομολόγοι δεν έχουν πάντα δίκιο;»

Εισηγητής:  Δημήτρης Μυλωνάκης, Καθηγητής, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Γιατί απέτυχε η ορθόδοξη οικονομική επιστήμη να προβλέψει την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007-2008;
Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν όχι μόνο στην αδυναμία αποτροπής, αλλά και στην αποτυχία ερμηνείας της μετά το ξέσπασμά της;
Ποια ήταν η επίδραση της κρίσης στην οικονομική επιστήμη;
Μπορεί η κρισιακή εμπειρία να οδηγήσει σε ριζικές τομές στην οικονομική θεωρία;
Ποιες εναλλακτικές θεωρήσεις θα μπορούσαν να αναζητηθούν;

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ευρωσκεπτικισμός και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση», διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου,


Εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ευρωσκεπτικισμός και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση»,  διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 19.00, στην αίθουσα «Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου
Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός  και θα τοποθετηθούν επί του θέματος οι Ευρωβουλευτές Στέλιος Κούλογλου, Μανόλης Κεφαλογιάννης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Γραμματικάκης, Κωνσταντίνος Παπαδάκης και Νότης Μαριάς.
Θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο ΑΓΑΠΑ ΜΕ, ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ...

Μουσείο Εικαστικών Τεχνων, έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "ΑΓΑΠΑ ΜΕ, ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ...". Εγκαίνιο την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 19.30. Επιμέλεια της Ιριδος Κρητικού.

Το Θέατρο Κάτω και η ομάδα Τσόκαρα μάς προσκαλούν στη βραβευμένη παράσταση«Ακούς τη γιορτή;» του Σέργιου Γκάκα


Το Θέατρο Κάτω και η ομάδα Τσόκαρα μάς προσκαλούν στη βραβευμένη παράσταση, διάκριση στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου της Αθήνας, να
«ακούσουμε τη γιορτή» το Σάββατο 20 Απριλίου στις 17:30 απευθυνόμενοι σε μικρούς, από 2,5 ετών και πάνω, και μεγάλους, ριψοκίνδυνους θεατές!

Παρέα με τον κλόουν Μπλουμ και τη μεγάλη του επιθυμία να δει ανεμώνες θα παρασυρθούμε μέσα σ’ ένα δάσος και σε έναν βαθύ ύπνο 3 μηνών, 12 ημερών και 5 ωρών! Όταν ξυπνήσουμε το τσίρκο μας θα έχει φύγει κι έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι για να ξαναβρεθεί η γιορτή... Μία περίεργη περιπλάνηση που σκοντάφτει πάνω σε παράξενους και ωραίους τύπους που μάς μαθαίνουν όσα μπορούν να συμβούν όταν οι άνθρωποι έχουν τα χέρια τους ενωμένα! Μια βαλίτσα που μιλάει, κόλπα και κούκλες είναι οι συνδαιτυμόνες μας στη γιορτή!

Συναυλία αφιερωμένη στους Κρήτες συνθέτες

H Aντιδημαρχία Παιδείας, τμήμα Μουσικής Παιδείας, διοργανώνει το Σάββατο 20 Απριλίου στις 19.30 το απόγευμα συναυλία στο χώρο της Πειραματικής σκηνής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, αφιερωμένη στους Κρήτες συνθέτες!

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια γνωστά κι αγαπημένα, τραγούδια ορόσημα, τραγούδια της Αγάπης και του Έρωτα...
Ερμηνεύουν: Η soprano Μαριάννα Μεσσαλά  Marianna Messala και ο νεοεμφανιζόμενος βαρύτονος Γκίκας Μιχαήλος Gikas Michailos.
Συνοδεύει: Η πιανίστα Ευγενία Ψαρουδάκη Eugenia Psaroudaki

Είσοδος Δωρεάν

Κονσέρτο πιάνου με τον Λουξεμβουργιανό πιανίστα και συνθέτη David Ianni

Η Πρεσβεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα, παρουσιάζει τον Λουξεμβουργιανό πιανίστα και συνθέτη, David Ianni και σας προσκαλεί για ένα και μοναδικό κονσέρτο πιάνου στο Ηράκλειο Κρήτης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιήθει την Κυριακή, 21 Απριλίου 2019 και ώρα 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου (Λεωφόρος Νικολάου Πλαστήρα 10, Ηράκλειο 712 01).

Το Θέατρο Σκιών Κρήτης Παρουσιάζει το Έργο «Της Τύχης τα Γραμμένα»

 

Ένα πρωινό γεμάτο εκπλήξεις, περιπέτεια και γέλιο για μικρούς και μεγάλους.

Την Κυριακή 21 Απριλίου σας περιμένουμε στο φιλόξενο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου για να απολαύσετε την απίθανη κωμωδία «Της Τύχης τα Γραμμένα».

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «ΟΚΛΑΔΟΝ» της Αγγελικής Σπινθάκη


Παρουσιάζεται  η ποιητική συλλογή «ΟΚΛΑΔΟΝ»  της Αγγελικής Σπινθάκη τη
Μ. Δευτέρα 22  Απριλίου 2019 στις 19:30
στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.
Εισηγητής: Ζαχαρίας Κατσακός, Ποιητής ,Κριτικός Λογοτεχνίας.
Ανάγνωση: Στέλιος Κτενιαδάκης, Χειρουργός
Πιάνο, τραγούδι: Ελένη Πασάι, Δασκάλα πιάνου
Συντονίζει ο δημοσιογράφος: Βασίλης Σπυριδάκης

Το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο, παραμύθι για παιδιά στην Ελλάδα με γραφή Μπράιγ και ανάγλυφες εικόνες

Την Τρίτη -23- Απριλίου ώρα -6,30- μ. μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα βιβλίου, θα παρουσιαστεί το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο, παραμύθι για παιδιά στην Ελλάδα με γραφή Μπράιγ και ανάγλυφες εικόνες, απτικά ερεθίσματα που αποκαλύπτουν τη μορφή τους μέσω της αφής, για παιδιά με αδυναμία όρασης.

 

Το βιβλίο με τίτλο “Ευχή αγάπης” για όλα τα παιδιά του κόσμου και το κάθε ένα ξεχωριστά, είναι δημιουργία της συγγραφέως εικαστικού, Θεοδοσίας Αργυράκη-Ασαργιωτάκη, εκπαιδεύτρια εθελόντρια, συντονίστρια της ομάδας “Βιβλιοταξιδευτές του συλλόγου ΑμεΝυ ή Ροδαυγή¨

 

Παρουσίαση Βιβλίου «ΕΥΧΗ ΑΓΑΠΗΣ»

 

Μ. ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΕΥΧΗ ΑΓΑΠΗΣ»

ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ - ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:30

Τη Μ. Τρίτη 23 Απριλίου και ώρα 6:30, μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, η Θεοδοσία Αργυράκη - Ασαργιωτάκη εκπαιδεύτρια εθελόντρια, συντονίστρια της ομάδας «Βιβλιοταξιδευτές» του συλλόγου ΑμεΝυ η «Ροδαυγή», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα βιβλίου παρουσιάζει το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο, παραμύθι για παιδιά στην Ελλάδα με γραφή Μπράιγ και ανάγλυφες εικόνες, απτικά ερεθίσματα που αποκαλύπτουν τη μορφή τους μέσω της αφής, για παιδιά με αδυναμία όρασης.

 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης.

 

Την εκτύπωση της γραφής Μπράιγ επιμελήθηκε η Βεριγάκη Ελένη.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη

 

 

 

 

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE