inner image

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Κοινωνικο-πολιτική πόλωση και ιδεολογικές στρατηγικές»

Ο ιστότοπος «ΡΩΓΜΕΣ», http://rogmeshra.blogspot.com/ οργανώνει την Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο OLYMPIC (πλατεία Κορνάρου 43) μια σημαντική και ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση, με τον καθηγητή κοινωνικής θεωρίας του Ε.Κ.Π.Α, Κύρκο Δοξιάδη.

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου με Latin και Disco


Μία ξεχωριστή συναυλία θα δώσει την Παρασκευή 1η Μαρτίου στις 18:00 η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στον προαύλιο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Καστρινή Αποκριά 2019». Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα με χορευτικές επιτυχίες Disco και Latin υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Λεωνίδα Τζωρτζάκη.

Stand Up Comedy “ΤΑΙΜΙΝΓΚ” με τον Γιώργο Χατζηπαύλου

Ο κορυφαίος Έλληνας stand-up κωμικός είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Καινοτόμος, ακούραστος κι ευρηματικός: Εμπνευστής και διοργανωτής του Stand up for U, του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού θεσμού κωμωδίας. Δημιουργός του Comedy Club, της πρώτης stand-up comedy ειδικά σχεδιασμένης για παιδιά και τους γονείς τους. Ο πρώτος Έλληνας κωμικός, ο οποίος έκανε την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή περιοδεία που έγινε ποτέ.

Bραδιά Tango (milonga)

Μια μοναδική βραδιά Tango (milonga) έχουμε τη χαρά να ζήσουμε το Σάββατο 2 Μαρτίου στο μοναδικό Ntore Gastronomy, 5ο όροφος, πλατεία Ελευθερίας. Την βραδιά tango κοσμούν με την παρουσία τους στην Κρήτη οι διάσημοι χορευτές και δάσκαλοι tango Lucas Gauto & Naima Gerasopoulou, οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν τις δυναμικές, καταπληκτικές χορογραφίες τους στη μέση της βραδιάς.

Έρχεται… «Μια Νύχτα στο Μουσείο» …με ουρά

Ενορχηστρώνοντας μια διαφορετική «Νύχτα στο Μουσείο» το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 18:00 το απόγευμα, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης γιορτάζει τη φετινή Αποκριά «…με ουρά». Ο φουρόγατος, το αιλουροειδές άγριο ζώο της Κρήτης, εμπνέει το Μουσείο, αναδεικνύοντας την ουρά σε βασικό μότο του και σας προσκαλεί να φορέσετε τις… ουρές σας και να έρθετε στο Μουσείο.

Ένα δυναμικό κρουστό καλωσόρισμα οδηγεί σε ένα περίεργο κυνήγι …ουράς, αφήγηση παραμυθιού, ζωντανή μουσική, καταρρίχηση, αποκριάτικες κατασκευές, αστροπαρατήρηση, μουσικοκινητικό παιχνίδι, προβολή ταινιών, εμπειρία σεισμών από όλο τον κόσμο και ένας διαγωνισμός για την «Καλύτερη… ουρά» είναι οι παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους!

Αποκριάτικο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Εμπνευσμένο από τον Eric Carle, τον διάσημο Αμερικανό συγγραφέα-εικονογράφο


Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης αγαπάει τον Eric Carle, τον διάσημο Αμερικανό συγγραφέα-εικονογράφο και τα πολυμεταφρασμένα βιβλία του που μιλάνε με τόση αγάπη και φαντασία για το ζωικό βασίλειο και θέτουν τις βάσεις της οικολογίας στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Στο κλίμα των Απόκρεω, λοιπόν, και με αφετηρία το βιβλίο του συγγραφέα Ο κύριος Ιππόκαμπος, θα πραγματοποιηθεί στο ΙΜΚ ένα αποκριάτικο εργαστήριο, το Σάββατο, 2 Μάρτη στις 10:00΄-12:00΄ το πρωί. Ο κόσμος της θάλασσας είναι στ΄ αλήθεια γεμάτος θαύματα! Ανάμεσα στους οξυπήθμενους αμφορείς από αρχαία ναυάγια που βρίσκονται στις συλλογές του Μουσείου θα βρούμε τον κύριο Ιππόκαμπο, έναν από τους πιο στοργικούς μπαμπάδες που υπάρχουν στον κόσμο. Η ιστορία του θα μας εμπνεύσει για να φτιάξουμε με φαντασία το δικό μας θαλασσινό κοστούμι, ενώ με μαγικά χρώματα και face painting θα στολίσουμε τα πρόσωπά μας με τον κόσμο του βυθού.

H Βραβευμένη Παιδική παράσταση «Ακούς τη γιορτή;» του Σέργιου Γκάκα στο Ηράκλειο


Το Θέατρο Κάτω και η ομάδα Τσόκαρα μάς προσκαλούν στη βραβευμένη παράσταση, διάκριση στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου της Αθήνας, να
«ακούσουμε τη γιορτή» το Σάββατο 2 Μαρτίου με δύο παραστάσεις στις 15:00 και 17:30 απευθυνόμενοι σε μικρούς, από 2,5 ετών και πάνω, και μεγάλους ριψοκίνδυνους θεατές!

Παρέα με τον κλόουν Μπλουμ και τη μεγάλη του επιθυμία να δει ανεμώνες θα παρασυρθούμε μέσα σ’ ένα δάσος και σε έναν βαθύ ύπνο 3 μηνών, 12 ημερών και 5 ωρών! Όταν ξυπνήσουμε το τσίρκο μας θα έχει φύγει κι έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι για να ξαναβρεθεί η γιορτή... Μία περίεργη περιπλάνηση που σκοντάφτει πάνω σε παράξενους και ωραίους τύπους που μάς μαθαίνουν όσα μπορούν να συμβούν όταν οι άνθρωποι έχουν τα χέρια τους ενωμένα! Μια βαλίτσα που μιλάει, κόλπα και κούκλες είναι οι συνδαιτυμόνες μας στη γιορτή!

Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού


Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινιών διοργανώνει στο TALOS PLAZA  Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού, στις 12:00 το μεσημέρι.
Μια υπέροχη εκδήλωση, διανθισμένη από μοντέρνους χορούς και  Zumba αλλά και από την παρουσία της μασκότ του Συλλόγου το μοναδικό… Καμίνιον!
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά ηλικίας 7 έως 15 ετών.

«Ιστορίες και Παραμύθια του Κόσμου» από την Ελένη Μπετεινάκη

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης γεμίζει την
1η Κυριακή κάθε μήνα με «Ιστορίες και Παραμύθια του Κόσμου»
από την Ελένη Μπετεινάκη και την 3η Κυριακή κάθε μήνα με μία σειρά μουσικών παραστάσεων Αφήγησης, τα «Πλουμιστά Παραμύθια της Φύσης» από την παιδαγωγό Ευαγγελία Ορφανουδάκη και τον μουσικό Αλέκο Φανουράκη.

 

Εκδήλωση για το Καρκίνο του Προστάτη από το Αγκαλία-ζω

Ο Όμιλος εθελοντών κατά του καρκίνου ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ

Σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα:<<Καρκίνος του Προστάτη>>

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Μανόλης Καρέλλης στην οδό Ανδρόγεω

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ - ALICE IN THE CITIES (1974, 112') τη Δευτέρα 4/3/2019 στις 22:00 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

«Η ζωή, αδερφέ μου, είναι μανουβράζ» από το «Νόστιμον Ήμαρ»

Με μία συναυλία από το μουσικό σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2019» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου. Το μουσικό σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ» θα παρουσιάσει το μουσικό ακρόαμα- θέαμα «Η ζωή, αδερφέ μου, είναι μανουβράζ». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 20:30 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αφιέρωμα στον Απόστολο Χατζηχρήστο από το Μουσικό Σχήμα του Γιάννη Παξιμαδάκη

Αφιέρωμα στο στον Απόστολο Χατζηχρήστο από το Μουσικό Σχήμα του Γιάννη Παξιμαδάκη (μπουζούκι – τραγούδι), Κωστή Μακάκη (βιολί – μπαγλαμά) και
 Νίκο Σταματάκη (κιθάρα – τραγούδι).ΣΤΟ Πολύκεντρο Νεολαίας -  Δήμου Ηρακλείου
Θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας τη Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019, στις 20:30.
Στην συναυλία θα ακουστούν τραγούδια από τη προπολεμική και τη μεταπολεμική περίοδο του συνθέτη.

Εσπερίδα με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος «Τα όμορφα χωριά όμορφα ζωντανεύουν: Πανασός»

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, οι Μυθοκρουσμένοι,  σας προσκαλεί στην Εσπερίδα με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος  "Τα όμορφα χωριά όμορφα ζωντανεύουν: Πανασός." Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Καπετανάκειου σχολικού συγκροτήματος, Δημοκρατίας 1, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 με  ώρα 18:30.

«Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν» από την Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης με την κυρία Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη συνδιοργανώνουν Κύκλο 8 Ομιλιών με γενικό τίτλο
«Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν». Η κυρία Σφακάκη, ξεναγός και συγγραφέας βιβλίων αρχαιολογικού και ιστορικού περιεχομένου, θα μιλήσει, την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα 18:00, για τα Ταλαία Όρη που οφείλουν το όνομά τους στον μυθικό χάλκινο γίγαντα-φρουρό της Κρήτης, Τάλω, ο οποίος κατά την παράδοση, διέμενε στην κορυφή του Κουλούκωνα, την ψηλότερη κορυφή των Ταλαίων Ορέων σε υψόμετρο 1076 μ.

Κρητικά Αποκριγιώματα … Μια ξεχωριστή ομιλία στην «Καστρινή Αποκριά 2019»


Με μία ομιλία για τα «Κρητικά Αποκριγιώματα. Από τις αρχαίες διονυσιακές τελετουργίες στη χριστιανική μνήμη των ψυχών» από τον λαογράφο Γιώργο Σταματάκη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2019».
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα 19:30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου. Είναι μία συνδιοργάνωση της ΔΗΚΕΗ με τον κύκλο ομιλιών «Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας» και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Ομιλία για το μαστό και αυτοεξέταση

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Τμήματος Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ομιλία και Αυτοεξέταση Μαστού την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα του Τμήματος.

Θεατρικό έργο του John Osborn “Οργισμένα νιάτα”

Τέσσερις νέες ηλικιακά περσόνες με διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες και με έναν κοινό τίτλο: Οργισμένα Νιάτα. Στο έργο αυτό η οργή, ο θυμός, το υπαρξιακό άγχος και το μίσος, συμπλέκονται με την αγάπη, το πάθος και την ανυπομονησία της νιότης, κι αποβαίνουν εκρηκτικά που σκάνε, μετρώντας παράπλευρες απώλειες, κοινωνικές και συναισθηματικές. Κεφάλαια βιολογικής, κοινωνικής και ιστορικής φύσεως όπως ο γάμος εξ έρωτος, η φιλία, η ταξική πάλη, οι έμφυλες σχέσεις, η ενηλικίωση και η ατομική επανάσταση τίθενται υπό διαπραγμάτευση. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, με τις συνήθειες να μην αλλάζουν εύκολα και τα συναισθήματα να κάνουν κύκλους. Εφημερίδες ατάκτως ριγμένες στο πάτωμα μετά από το διάβασμα ειδήσεων, κάνουν κρότο στο πέρασμα των ηρώων που τις πατούν, αφού τις διαβάζουν και τις ξαναδιαβάζουν στο πλαίσιο της Κυριακάτικης επαναλαμβανόμενης συνήθειας-ιεροτελεστίας, που καταλήγει ρινγκ ιδεολογικών συγκρούσεων και ηθικών αμφισβητήσεων.

Κρητική μουσική βραδιά με τον Νίκο Καστελάκη και τον Μύρωνα Μαραγκάκη

Το Σάββατο 09 Μαρτίου 2019 το κρητικό συγκρότημα του Νίκου Καστελάκη(Λύρα - τραγούδι)  και  του Μύρων Μαραγκάκη (Λαούτο-Τραγούδι) θα πραγματοποιήσουν μουσική βραδιά με παραδοσιακή και έντεχνη  κρητική μουσική  στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου.

Συναυλία με το Νεοϋορκέζο κιθαρίστα και συνθέτη Jonathan Kreisberg

Ο Νεοϋορκέζος κιθαρίστας και συνθέτης Jonathan Kreisberg έχει μια ισχυρή παρουσία στη σύγχρονη τζαζ από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Με ένα γεμάτο πρόγραμμα συναυλιών σε ολόκληρο τον κόσμο, με διθυραμβικές κριτικές από τον Τύπο και τους μουσικούς, ο Jonathan Kreisberg είναι σταθερά ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα πρόσωπα στη διεθνή σκηνή της τζαζ

«Τα παιδιά παίζουν για τα παιδιά» από την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου θα δώσει συναυλία την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου και θα παρουσιάσει τα συμφωνικά έργα  «Το Καρναβάλι των Ζώων» του Camille Saint – Saens, «Τη Συμφωνία των παιχνιδιών» του L. Mozart και «Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης» του Johann Stauss.
Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:30 το βράδυ και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης διευθύνει η ταλαντούχα Safira Anzous Ramos και συμπράττουν ως σολίστες οι πιανίστες Γιάννης Μπουφίδης και Ροδάνθη Δασκαλάκη μαθητές της καταξιωμένης πιανίστας στο χώρο της μουσικής και καθηγήτριας πιάνου στο «Σύγχρονο Ωδείο», Πατρίτσια Αρένας.
Αφήγηση: Ευαγγελία Ορφανουδάκη

Το Θέατρο Σκιών Κρήτης παρουσιάζει την κωμωδία «Οι Δύο Λόρδοι»

Το Θέατρο Σκιών Κρήτης επιστρέφει με πολλά κέφια στο αγαπημένο στέκι της οδού Ανδρόγεω και παρουσιάζει την κωμωδία πολλών καρατίων  «Οι Δύο Λόρδοι»


Παρουσίαση του 2ου βιβλίου «ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΜΟΥ Τ΄ΑΓΡΙΜΙ» της Όλγας Μπελιβάνη Τσιτσάκη

Παρουσίαση του 2ου βιβλίου «ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΜΟΥ Τ΄ΑΓΡΙΜΙ» της  συγγραφέως Όλγας Μπελιβάνη Τσιτσάκη σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου.

Stand up Comedy από τους SUCC

Το γρουπ του SUCC, η ομάδα SUCC, οι άνθρωποι του SUCC, όπως και να αναφερθεί κανείς δεν είναι λάθος!

Αρκεί να αντιλαμβάνεται, πως όποιος είναι SUCC κουβαλάει μία τρέλα και φυσικά του αρέσει η κωμωδία και το γέλιο!

Οι SUCC λοιπόν ξεκίνησαν ως μία παρέα με σκοπό να συνεισφέρουν στην άνοδο της σκηνής του Stand Up Comedy στη Κρήτη και όχι μόνο, διοργανώνοντας OPEN MIC!

Ιατρική Εκδήλωση με Θέμα:'Γυναίκα: Πηγή Ζωής.Ομφαλικό Αίμα:Δώρο Ζώης'

Το Αθλητικό Σωματείο Γυναικών "Καλλιπάτειρα"

Σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης

και τον Δήμο Ηρακλείου σας προσκαλεί με αφορμή την Παγκόσμια Γιορτή της Γυναίκας την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 και

ώρα 19:00 στην Πειραματική Σκηνή στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

"Γυναίκα: Πηγή Ζωής.Ομφαλικό Αίμα:Δώρο Ζώης"

Αφιέρωμα στο Γιώργο Μητσάκη από το Μουσικό Σχήμα του Γιάννη Παξιμαδάκη

 

Αφιέρωμα στο Γιώργο Μητσάκη από το Μουσικό Σχήμα του Γιάννη Παξιμαδάκη (μπουζούκι – τραγούδι), Κωστή Μακάκη

(βιολί – μπαγλαμά) και

Νίκο Σταματάκη (κιθάρα – τραγούδι).

Θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας τη Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο.

.

 

Eνημερωτική εκδήλωση «The role of IP in an Open Innovation Ecosystem»


Το Η2Β ΗUB σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network διοργανώνει την ενημερωτική εκδήλωση "The role of Intellectual Property (IP) in an Open Innovation Ecosystem" την Πέμπτη 14/03, στις 17:00, στον χώρο του H2B HUB (Κορωναίου 14, 3ος Όροφος).

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης, που απευθύνεται κυρίως σε start-up επιχειρήσεις, είναι να εξοικειωθούν οι νέοι και εν δυνάμει επιχειρηματίες με τις βασικές έννοιες της διανοητικής ιδιοκτησίας, αλλά και να αντιληφθούν πώς μπορεί να λειτουργήσει ως επιχειρηματικό εργαλείο.

Θα γίνει αναφορά στους κλασσικούς τίτλους κατοχύρωσης Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, όπως τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας (patent), το βιομηχανικό σχέδιο (design) και πώς αυτά εξασφαλίζουν επιχειρηματικό πλεονέκτημα.

Συναυλία με τους Φώτη Σιώτα και Πέτρο Μάλαμα

Ο Πέτρος Μάλαμας και ο Φώτης Σιώτας, παρουσιάζουν τα τραγούδια τους, αλλά κυρίως τα τραγούδια που αγαπάνε.

Ρετρό νωχελικά 50’s από τη Ρωσία και τη Μεσόγειο, γρεβενιώτικο πανκ, βραζιλιάνικο boogie, λαϊκά και δημοτικά τραγούδια γίνονται ένα με την Καναδέζα, τους Σωτήρες, τον Αλκαίο και τον Γκόνη.

Ημερίδα με θέμα «Αστικό Πράσινο και Κλιματική Αλλαγή» οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου


Ο Δήμος Ηρακλείου, με φορέα υλοποίησης το τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου (στο εξής τμήμα Πρασίνου), συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFEGRIN, κύριο χρηματοδοτικό μέσο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Στα πλαίσια της συμμετοχής στο πρόγραμμα, ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 ανοικτή ημερίδα με θέμα: «Αστικό Πράσινο και Κλιματική Αλλαγή» LIFEGRIN «Προώθηση της ενσωμάτωσης πράσινων υποδομών στον αστικό ιστό για τη βελτίωση της κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με την κλιματική αλλαγή στις πόλεις», στις 9 το πρωί στην αίθουσα του Πειραματικού θεάτρου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό κέντρο.

Εκδήλωση για την ανάδειξη του «Μίνως» σε κέντρο κρητικής διατροφής

Εκδήλωση αφιερωμένη στην κρητική διατροφή από την αρχαιότητα έως και της μέρες μας, διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης, την Παρασκευή 15 Μαρτίου.   Η Εσπερίδα που έχει θέμα: «Η ανάδειξη του «Μίνως» σε κέντρο κρητικής διατροφής και ο ρόλος της μινωικής διατροφής από την Αρχαιότητα ως τις μέρες μας», θα  πραγματοποιηθεί στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου, στις 18.30. Θα μιλήσουν μεταξύ άλλων: ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη και η φιλόλογος- αρχαιολόγος Μαρία Βαμιαδάκη.

«Ημέρες Φωτογραφίας»: Σταύρος Μαρκόπουλος

Το έργο τού ερασιτέχνη φωτογράφου Σταύρου Μαρκόπουλου παρουσιάζεται την Παρασκευή 15 Μαρτίου, και ώρα 7.30 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας  του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2). Η εκδήλωση περιλαμβάνεται  στο πλαίσιο των «Ημερών Φωτογραφίας», που διοργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού-Εθελοντισμού, προκειμένου να αναδειχθεί το έργο καλλιτεχνών φωτογράφων της Κρήτης.

Tο γνωστό συγκρότημα oι Αρμός συνεχίζουν τις εμφανίσεις

Οι Αρμός, συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στο CUCKOO'S NEST και αυτή την Παρασκευή 15 Μαρτίου! Στη "Φωλιά του Κούκου" οι Αρμός βρήκαν ένα νέο μουσικό στέκι, έναν ζεστό και όμορφο χώρο που ταιριάζει απόλυτα στο μουσικό ύφος του συγκροτήματος!
Tο γνωστό συγκρότημα έχοντας πλέον εμπειρία αρκετών χρόνων σε μουσικές παραστάσεις και κουβαλώντας στις "αποσκευές" τους την προίκα των μεγάλων συνεργασιών τους με κορυφαία αυτήν με τον μεγάλο συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, καταφέρνουν να δημιουργήσουν υπέροχες μουσικές βραδιές, με το κοινό να τους αγκαλιάζει θερμά σε όλες τις εμφανίσεις τους, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα με παρεΐστικη διάθεση όπου τα τραγούδια γίνονται ο απόλυτος δίαυλος επικοινωνίας και ανταλλαγής συναισθημάτων.

Stand Up Comedy Λευτέρης Ελευθερίου και Αντώνης Κρόμπας

Μια ξεκαρδιστική παράσταση γέλιου με τον Λευτέρη Ελευθερίου και των Αντώνη Κρόμπα για 2 μέρες στο Cine Studio !!
O Λευτέρης Ελευθερίου και ο Αντώνης Κρόμπας ειναι ‘’εκείνος κι εκείνος’’ όπου σε ένα καταιγιστικό 2ωρο σχολιάζουν, σατιρίζουν, υποκρίνονται, εκνευρίζουν
κι ερεθίζουν το κοινό…του θέτουν ερωτήματα του απαγγέλουν ποιήματα ,του κάνουν τράκα χρήματα του συγχωρουν τα κρίματα και αμα δεν ερθεις να τους δεις
μπροστα σου φιλε θα το βρεις… γιατί εχει ο καιρός γυρίσματα απαντάν σε προσβολές…στελνουν κατάρες και απειλές.

«Η αγάπη άργησε μια μέρα» της Λιλής Ζωγράφου από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου

Το έργο είναι ένας ύμνος στον έρωτα και την ελευθερία και ταυτόχρονα ένα δριμύ κατηγορώ στην καταπίεση. Καταγγέλλει την γυναικεία υποδούλωση στην πατρική και τη συζυγική εξουσία με γυναίκες θύματα και θύτες μιας κλειστής κοινωνίας οι οποίες σπαταλούν τη ζωή τους στις κοινωνικές συμβάσεις και την ερωτική στέρηση. Η ΑΓΑΠΗ παρουσιάζει την εικόνα της ελληνικής επαρχίας από τα μέσα της δεκαετίας του 30 έως τις αρχές τις δεκαετίας του 80, εικόνας που άφησε τα σημάδια της στις επόμενες γενιές και εποχές.

«Μουσική σπουδή των ζώων!» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

 

Το μουσικοκινητικό εργαστήριο «Μουσική σπουδή των ζώων!» της Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 4,5 ετών, που επιθυμούν να διερευνήσουν τις ικανότητές τους στην κίνηση, τη μουσική και τη Βιολογία!

Στο εργαστήρι «Μουσική σπουδή των ζώων!» τα παιδιά θα περιηγηθούν, με τη βοήθεια της μουσειοπαδαγωγού, στο Μουσείο και θα ανακαλύψουν το φίδι, τον βάτραχο, την πάπια, τη νυχτερίδα, τη νυφίτσα και άλλα ζώα και μαζί τους θα στήσουν έναν τραγουδοχορό! Οι εκπαιδευόμενοι μουσικο-ερευνητές τραγουδώντας και παράγοντας μουσική με κυριότερο όργανο το ίδιο τους το σώμα μαθαίνουν τις 4 μεγάλες οικογένειες των ζώων, την εξέλιξη των ειδών, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τα εντάσσουν στο τραγούδι τους. Βοηθοί τους σε αυτό το ταξίδι θα είναι κάποιοι μαγικοί χρωματιστοί σωλήνες που άλλοτε θα δουλεύουν σαν κυάλια και άλλοτε σαν μουσικά όργανα. Μια θα είναι εργαλεία ερευνητών της φύσης και μια όργανα μουσικών.

 

Tο Παραμύθι της Κυριακής

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης γεμίζει την  3η Κυριακή κάθε μήνα με μία σειρά μουσικών παραστάσεων Αφήγησης, τα «Πλουμιστά Παραμύθια της Φύσης». Την Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019, στις 11:00 το πρωί, η παιδαγωγός Ευαγγελία Ορφανουδάκη και ο μουσικός Αλέκος Φανουράκης σάς προσκαλούν στα «Πλουμιστά Παραμύθια για Ανέμους δυνατούς» 

«Ο Καπετάν Γκρης» από το Θέατρο Σκιών Κρήτης.

Το ξακουστό ηρωϊκό έργο, που άφησε εποχή, «Ο Καπετάν Γκρης», παρουσιάζει την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 12 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, το Θέατρο Σκιών Κρήτης  ΕΙΣΟΔΟΣ 5€.
 Ο Καραγκιόζης, ο Χατζηαβάτης και ο Νιόνιος αγωνίζονται για να σώσουν την Ελένη, την κυρά - Μαλάμω και τον γέρο-Χατζή από τα χέρια του αδίστακτου Οσμάν - Πασά.  Η βοήθεια θα έρθει όμως από κει που δεν το περιμένουν
 
Να είστε εκεί!

Παρουσίαση βιβλίου «Ο ταχυδρόμος» του Γιώργου Παπαδάκη.

Η ΕΦΝΗ σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου Επιμενίδη, τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης και τις εκδόσεις της Εστίας παρουσιάζει την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:30, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2-4) το βιβλίο «Ο ταχυδρόμος» του Γιώργου Παπαδάκη.

 

Ο Γιώργος Παπαδάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1959. Σπούδασε Θεολογία, Φιλοσοφία και Ιστορία της Τέχνης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, από όπου απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα Φιλοσοφίας. Έχει ειδικευτεί στη μεσαιωνική τέχνη και στην τέχνη της πρώιμης Αναγέννησης.

 

Το 10ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού


 Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθεί το 10ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού που διοργανώνει η Ομάδα από το μεγάλο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού «Εμείς και Εμείς» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου. Το 10ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί  από τη Λότζια με την συμμετοχή ομάδων, σχολείων, συλλόγων και όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στο παιγνίδι της γνώσης και της χαράς. Το παιγνίδι θα διεξαχθεί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΥΝΑΙΚΑ JEUNE FEMME (2017, 97') τη Δευτέρα 18/3/2019 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Έκθεση Ψηφιδωτών


Μια ενδιαφέρουσα έκθεση ψηφιδωτών ξεκινάει στο φιλόξενο χώρο του Πολύκεντρου Νεολαίας Δ.Η. από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου.
Πρόκειται για την έκθεση μελών του  Συλλόγου Φίλων Ψηφιδωτού Ηρακλείου «Γιώργος Σκανδαλάκης» ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια  του Εργαστηρίου Ψηφιδωτών του Δήμου Ηρακλείου που λειτουργούσε από το 2000 έως το 2010 υπό την καθοδήγηση του δασκάλου κ. Γιώργου Σκανδαλάκη και εκπαίδευσε δεκάδες Ηρακλειώτες στη τέχνη του Ψηφιδωτού.

Ομιλία της Ελένης Κανάκη με θεμα «Η παρουσία των Καθολικών Ταγμάτων στην περιοχή του Ηρακλείου & του Αγίου Πέτρου του Μάρτυρα των Δομηνικανών​»


       Οι Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας παρουσιάζουν την ομιλία της Ελένης Κανάκη, Προϊσταμένης του Τμήματος Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων​ της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου​:
«Η παρουσία των Καθολικών Ταγμάτων στην περιοχή του Ηρακλείου & του Αγίου Πέτρου του Μάρτυρα των Δομηνικανών​».


ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ| Ανδρόγεω 2
Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019| 7.30 μμ.|7.00 μμ.

 

Ομαδικά Εργαστήρια Για Εργαζομένους Στον Κλάδο Του Τουρισμού


Το «Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων» του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Κρήτης, σε συνεργασία με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, πραγματοποιούν ομαδικά εργαστήρια συμβουλευτικής, με στόχο την ενίσχυση κι ενδυνάμωση των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού.

“Πρόγραμμα Roots και λύσεις χρηματοδότησης µέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών”

 

Tο Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Χρηματιστήριο Αθηνών,  σας προσκαλούν σε ενημερωτική εκδήλωση µε θέμα:
“Πρόγραμμα Roots και λύσεις χρηματοδότησης  µέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών” η οποία θα πραγματοποιηθεί την
Τρίτη 19 Μαρτίου και ώρα 18:30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου  (Αίθουσα “Καστελλάκη”, Κορωναίου 9, Ηράκλειο)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  Θα ακολουθήσει cocktail

Παγκόσμια ημέρα ποίησης

Την Τρίτη 19 του Μάρτη αι ώρα 6:30, μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, οι βιβλιοταξιδευτές του συλλόγου  η Ροδαυγή, θα σαλπάρουν με το διάφανο καράβι τους, να γιορτάσουν την παγκόσμια ημέρα ποίησης με νέα ποιητικά και εικαστικά ταξίδια.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης εχει η συγγραφέας εικαστικός, Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη, εθελόντρια εκπαιδεύτρια, συντονίστρια της ομάδας οι βιβλιοταξιδευτές της ροδαυγής.

Εκδήλωση του #openTEE-ανοικτό ΤΕΕ ΤΑΚ με Θέμα :'Ενετικά Τείχη_Σημείο Συνάντησης Παλιάς και Νέας Πόλης'

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΟΥ #openTEE-ανοικτό ΤΕΕ ΤΑΚ, με 6:00 μμ, με Θέμα:

"ΕΝΕΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ_Σημείο Συνάντησης Παλιάς και Νέας Πόλης"

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
του #openTEE-ανοικτό ΤΕΕ ΤΑΚ

ΤΑΒΕΡΝΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Συναυλία με τους Usurum

Έχοντας κυκλοφορήσει τον 3ο τους δίσκο “Μη & Δεν”, έρχονται στη σκηνή του Cine Studio , την Παρασκευή 22 Μαρτίου, με τραγούδια από τη δισκογραφία τους, καθώς και με διασκευές σε αγαπημένους δημιουργούς. Από το “Ακου” στο “Κλείσε τα παράθυρα” και από τον Ομάρ Καγιαμ στον Ναπολέοντα Λαπαθιώτη. Από τον Παυλίδη στη Ζαμάνη και απ την παράδοση στον Τσιτσάνη. Ιστορίες δικές τους και ιστορίες άλλων χτίζουν το μωσαϊκό της μουσικής τους παράστασης.

«ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΓΚΡΕΚΟ» του Νίκου Καζαντζάκη με τον Τάκη Χρυσικάκο

Η «Αναφορά στον Γκρέκο», είναι το τελευταίο έργο τού μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Ένα είδος πνευματικής αυτοβιογραφίας ή, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Καζαντζάκης, μια «αναφορά»  με τη στρατιωτική έννοια του όρου, σχετικά με τους στόχους του και τις προσπάθειές του. Ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια και σταματά στην ημέρα της «κρητικής ματιάς» και στη σύλληψη της Οδύσσειας. Δεν αφηγείται το σύνολο της ζωής του, αλλά παρουσιάζει τους σταθμούς της πνευματικής του πορείας, χωρίς να ακολουθεί την αυστηρή χρονολογική σειρά της πραγματικής του βιογραφίας.

Ομιλία για τον Σακχαρώδη Διαβήτη


Το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της  2ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου, ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση της 2ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Ηρακλείου, υλοποιεί ενημερωτική δράση με ομιλία για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.
Έτσι η πρώτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 το πρωί στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η., περιοχής Κατσαμπά.
Η δεύτερη ομιλία θα γίνει την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 το πρωί στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η., περιοχής Πόρου.

3ο Περιφερειακό Συνέδριο δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και παιδιών-ατόμων με αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) των Δήμων, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε το Συνέδριο με τίτλο: «3ο Περιφερειακό Συνέδριο δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων. Ένας θεσμός-πυλώνας κοινωνικής πολιτικής για το παιδί και την οικογένεια»

Προβολή της ταινίας του Ζακ Τατί, «Οι Διακοπές του Κου Ιλό»

Και αυτή την Παρασκευή (22/03, 21:00) η Κινηματογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης - ΚΟΠΚ συνεχίζει τον κύκλο προβολών της για όλους με την κλασσική ταινία του Ζακ Τατί, "Οι Διακοπές του Κου Ιλό" (1953) στην αίθουσα Οδ. Ελύτης του Κοινωνικού Χώρου (Μ. Αγκαράθου 9).

Συναυλία με τους 2002 GR

Οι θρυλικοί 2002GR πιστοί στο ραντεβού με το κοινό τους -και- φέτος, έχοντας sold out εμφανίσεις στην Αθήνα, στην Επαρχία, αλλά και στο Eξωτερικό, με δεκάδες επιτυχίες στις αποσκευές τους και ανεξάντλητο ενθουσιασμό, την σεζόν 2019 γιορτάζουν τα 45 χρόνια δημιουργίας, ζωντανών εμφανίσεων και δισκογραφίας !!!

Ο Ηλίας Ασβεστόπουλος και οι 2002GR, από τις πλέον επιδραστικές μπάντες της ελληνικής μουσικής σκηνής που πρώτη πάντρεψε ιδανικά την ποπ με το ροκ, χαρίζοντας μας αξέχαστες επιτυχίες όπως : «Είπες Πως», «Τι να σου προσφέρω», «Άννα», «Μαγική Αυλή», «Δεν είσαι έρωτας», «Ο σιδερένιος άνθρωπος»,«Αύριο» και τόσες άλλες. Στο πλαίσιο τον χειμερινών τους εμφανίσεων και συνεχίζοντας την επιτυχημένη καλοκαιρινή σειρά Συναυλίων, προσφέροντας ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα, θέλουν να τηρήσουν την υπόσχεση που έδωσαν στους εκατοντάδες θαυμαστές τους, ότι θα πάνε στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδος !!!
Στις 23 Μαρτίου 2019 στο Cine Studio σας καλούν σε μια Συναυλία – Πάρτυ για να σας χαρίσουν στιγμές μοναδικές….!!!!

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας, η μεγαλύτερη νεανική και παιδική κινηματογραφική γιορτή της  χώρας, ταξιδεύει στην Κρήτη για να συναντήσει το πιο απαιτητικό κοινό, τα παιδιά και τους εφήβους, και προσκαλεί όλη την οικογένεια για ένα συναρπαστικό διήμερο.

To Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαρτίου στο κινηματοθέατρο Βιτσέντζος Κορνάρος (Μαλικούτη 18-20, Ηράκλειο) θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες του 21ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 18ης Camera Zizanio, δίνοντας μια καλή ευκαιρία στους σινεφίλ όλων των ηλικιών να πάρουν μια μικρή γεύση του τι συμβαίνει κάθε χρόνο στο φεστιβάλ Ολυμπίας -πρότυπο πολιτιστικής αποκέντρωσης στην Ελλάδα, και ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης στο είδος του, που ήδη μετρά δύο δεκαετίες ζωής.

«Παιδική παράσταση & παιδικό θεατρικό εργαστήρι» από την πολυταξιδεμένη ομάδα Hippo

Το Θέατρο Κάτω το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 17:30 φιλοξενεί την πολυταξιδεμένη ομάδα Hippo που παρουσιάζει την παιδική παράσταση Οι Περιπέτειες του Παβ και διδάσκει το θεατρικό παιδικό εργαστήρι Αναβιώνοντας τις Περιπέτειες του Παβ!

Μία πρωτότυπη εμπειρία αφού οι μικροί θεατές, από 4 έως 12 χρονών, αμέσως μετά την παράσταση θα μεταμορφωθούν σε επίδοξους νεαρούς ηθοποιούς αποφασίζοντας συνεργαζόμενοι για μια διαφορετική πορεία της ιστορίας του Παβ!

Έκθεση της συλλογής του Σωτήρη Φέλιου

Μια πολύ σημαντική εικαστική έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, από τις 23 Μαρτίου έως τις 20 Μαΐου, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Ο τίτλος της έκθεσης είναι: «Η ματιά του Συλλέκτη. Συλλογή Σωτήρη Φέλιου» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα « Η άλλη Αρκαδία».

Ομιλία του κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη με θέμα: Επίθεση Πολιτισμού

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την ομιλία του Αρχιμουσικού κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Πολιτιστικού & Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, με θέμα: Επίθεση Πολιτισμού.

Θέταρο Σκιών «Η Φλόγα του Καπετάν Δήμου»

Το αφιέρωμα στα ηρωικά έργα συνεχίζεται. Αυτή την Κυριακή η υπέροχη, περιπετειώδης παράσταση «Η Φλόγα του Καπετάν Δήμου».         Ένας γέρος πολεμιστής και μια απίστευτη συνωμοσία θα βάλουν τον Καραγκιόζη σε μεγάλους μπελάδες. Θα τα καταφέρει, όμως, και με παντοτινό του όπλο το γέλιο θα χαρίσει αξέχαστες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.

«Ο Ξιφομάχος της Ανατολής» με τον Γιάννη Παπαδόπουλο (Γιουβάν)

Μια αυθεντικά ελληνική, παραδοσιακή παράσταση θεάτρου σκιών, θα πραγματοποιηθεί, δωρεάν για το κοινό ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Κρήτης.

Τη Δευτέρα στις 6.30 το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Talos Plaza, το Θέατρο Σκιών Κρήτης με τον Γιάννη Παπαδόπουλο (Γιουβάν) θα παρουσιάσει την περίφημη ηρωική παράσταση “Ο Ξιφομάχος της Ανατολής”.

Εκδήλωση με θέμα «Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική 2009 – 2019: Πορεία μέσα στην κρίση»

Σας καλούμε στην εκδήλωση με θέμα «Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική 2009 – 2019: Πορεία μέσα στην κρίση», που θα γίνει την Τρίτη 26η Μαρτίου 2019 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων Μανόλης Καρέλης στην Ανδρόγεω.

Η «ΘΕ.Σ.Η και οι Stravaganti NUOVI» παρουσιάζουν μια παράσταση με τίτλο «Όσα η Καρδία μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου

 

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Η «ΘΕ.Σ.Η και οι Stravaganti NUOVI» παρουσιάζουν μια παράσταση με τίτλο

«ΟΣΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» του Άκη Δήμου ΤΡΙΤΗ 26, ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 στις 21:00

Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου

Εμπνευσμένο από την Πρώτη Αγάπη, του Ιωάννη Κονδυλάκη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Δερμιτζάκη.

Η Λέσχη της Απάτης στη ΝεΚΛΗ για τη Χαμένη Λεωφόρο του Ελληνικού Σινεμά

Η Ένωση Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου συνδιοργανώνουν την προβολή επιλεγμένων ταινιών του μεγάλου αφιερώματος στην ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου που πραγματοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια στην Αθήνα.

Μουσικής Δρόμοι με τον Νίκο Κυπουργό και την Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου


Συναυλία με έργα του Νίκου Κυπουργού θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 στις 19:30 στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Καινοτομίας. Την συναυλία θα δώσει η Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου.
Πίανο:
Νίκος Κοκκίνης
Διεύθυνση:
Νίκος Κυπουργός
Ιωάννης Ιδομενέως
Νωρίτερα στις 17:45 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό.
Η είσοδος τόσο στην διάλεξη όσο και στην συναυλία θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η «ΘΕ.Σ.Η και οι Stravaganti NUOVI» παρουσιάζουν τη τραγωδία του Σοφοκλή «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»

ΤΕΤΑΡΤΗ 27, ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 στις 21:00 Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου

Η σύγκρουση μεταξύ των δύο γιων του Οιδίποδα, Πολυνείκη και Ετεοκλή, για τον θρόνο της Θήβας έχει τελειώσει. Τα δύο αδέλφια βρίσκονται νεκρά στο πεδίο της μάχης. Ο Κρέων, ο νέος βασιλιάς της Θήβας, έχει δώσει διαταγή να παραμείνει άταφος ο Πολυνείκης, που πολέμησε ενάντια στην πατρίδα του. Όμως η αδελφή του νεκρού, Αντιγόνη, αποφασίζει να τον τιμήσει με την πρέπουσα ταφή. Συλλαμβάνεται και οδηγείται στον Κρέοντα, που, τηρώντας τους νόμους της πολιτείας, την καταδικάζει σε θάνατο. Ο βασιλιάς παραμένει αμετάπειστος ακόμη και μετά την παρέμβαση του γιου του, Αίμονα, και διατάζει να θαφτεί η Αντιγόνη ζωντανή σε μια σπηλιά. Ωστόσο, τα δεινά που έχει προβλέψει ο μάντης Τειρεσίας δεν θα αργήσουν να γίνουν πραγματικότητα. Η καθυστερημένη υπαναχώρηση του βασιλιά δεν θα προλάβει την καταστροφή. Η Αντιγόνη έχει απαγχονιστεί μέσα στη φυλακή της, ο Αίμονας έχει αυτοκτονήσει και η Ευρυδίκη, γυναίκα του Κρέοντα, ακολουθεί τον γιο της στο θάνατο.

Ο ιστότοπος «ΡΩΓΜΕΣ» οργανώνει ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση για τον τοπική αυτοδιοίκηση


Ο ιστότοπος «ΡΩΓΜΕΣ» http://rogmeshra.blogspot.com/ χώρος ιδεών διαλόγου και δράσης, οργανώνει ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση για τον τοπική αυτοδιοίκηση την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. στην Ανδρόγεω, αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης  με θέμα:
«ΓΕΙΝΟΝΙΑ – ΔΗΜΟΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Θεσμοί, συμμετοχή, ανάπτυξη»

Παγκόσμια ημέρα χρωμάτων«Ηλιοχρωματιστή Αντάμωση»

Την Πέμπτη 28 του Μάρτη και ώρα 6:30, μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, οι βιβλιοταξιδευτές του

συλλόγου ΑμεΝυ η Ροδαυγή, γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα χρωμάτων, έχουν γεμάτο το διάφανο καράβι τους, με

ποιητικά ηλιοχρώματα και τα αφιερώνουν στα παιδιά όλου του κόσμου.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η συγγραφέας εικαστικός, Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη, εθελόντρια εκπαιδεύτρια,

συντονίστρια της ομάδας, οι βιβλιοταξιδευτές της ροδαυγής.

Η Θεατρική Ομάδα «ΙΥΤΤΟΣ» παρουσιάζει την παράσταση «NO EXIT» (Κεκλεισμένων των Θυρών) του Ζαν - Πωλ Σάρτρ


Τρείς νεκροί, άγνωστοι μεταξύ τους οδηγούνται στην κόλαση από έναν μυστηριώδη άγνωστο άντρα, ένα γκαρσόνι. Όταν μείνουν μόνοι θα καταλάβουν πως η συνεύρεση τους δεν είναι τυχαία και πως ο καθένας θα γίνει ο δήμιος των άλλων δύο.

“ Η κόλαση μας είναι οι άλλοι” λέει ο Γκαρσέν μέσα στο έργο. 

    Η άρνηση να ομολογήσουμε το πρωταρχικό μας έγκλημα, από το οποίο πηγάζουν όλα τα άλλα είναι η απόφαση μας να απαρνηθούμε την ελευθερία μας και να επιτρέψουμε στους άλλους να μας επιβάλουν μια εικόνα του εαυτού μας, ένα κοινωνικό προσωπείο, μια μάσκα που γίνεται δέρμα και η ταυτότητα μας εξαφανίζεται.

«Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπέρτολτ Μπρεχτ


Η καλλιτεχνική εταιρεία Μυθωδία (Νικορέστης Χανιωτάκης & Γεράσιμος Σκαφίδας) παρουσιάζει στο Θέατρο Αστόρια το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» («Der gute mensch von Sezuan»), ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας σε μετάφραση-σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και πρωτότυπη μουσική Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο

Το Θέατρο Κάτω ανοίγει τη θεατρική του πόρτα την Παρασκευή 22 Μαρτίου
στις 21:30 με την κωμωδία «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του νομπελίστα Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία του Πάνου Ιωαννίδη.

Ένα μιλανέζικο διαμέρισμα της δεκαετίας του 1970. Ένα πλιάτσικο στο σούπερ μάρκετ από φωνακλούδες μεσογειακές νοικοκυρές. Ένας σύζυγος που θέλει το εργατικό του κούτελο καθαρό. Μία παράδοξη εγκυμοσύνη υπό την καθοδήγηση της Αγίας Ευλαλίας. Ένας αστυνομικός και ένας καραμπινιέρος που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό. Ένας κοινωνικά σκεπτόμενος εργάτης, ο μόνος -ίσως- σοβαρός, εξ ου και δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά. Ένας γέρος ορισμός της παράνοιας –η φιλοσοφία της τρέλας. Όλοι μαζί συνθέτουν το φόντο μιας σύγχρονης, κι εντελώς ελληνικής, Commedia dell' arte.

Ομιλία για τον Σακχαρώδη Διαβήτη


Το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της  2ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου, ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση της 2ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Ηρακλείου, υλοποιεί ενημερωτική δράση με ομιλία για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η ομιλία θα γίνει την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 το πρωί στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η., περιοχής Πόρου.

Ημέρες Φωτογραφίας - Elena Di giosia

Το φωτογραφικό έργο της  Elena Di giosia παρουσιάζεται, την Παρασκευή 29 Μαρτίου και ώρα 8.00 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2), σε εκδήλωση που οργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού-Εθελοντισμού και Μνημείων.

Συναυλία με τον Μιχάλη Ρακιντζή “Smooth Jazz Nights”

Ο Μιχάλης Ρακιντζής που ποτέ δεν σταματάει να μας εκπλήσσει με τα τόσα διαφορετικά είδη που μας παρουσιάζει στις συναυλίες του, μας κρατά για το Cine Studio την καλύτερη παρουσία- έκπληξη των τελευταίων χρόνων.

Αν και είναι γνωστό ότι ο Μιχάλης μας έχει συνηθίσει σε διαφορετικά στυλ, απο ποπ μέχρι hardstyle, αυτή τη φορά επιλέγει
να μας παρουσιάσει με έναν πολύ ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο τις αγαπημένες μας μελωδίες, με τον πιο γλυκό ήχο
του σαξοφώνου, του πιάνου, του κόντρα μπασο και των κρουστών σε ρυθμούς jazz, swing και bossa.

Σεμινάριο σωματικού θεάτρου από τους Hippo Theatre Group

Οι Hippo Theatre Group μυούν ηθοποιούς, χορευτές, σπουδαστές και όσους ασχολούνται με την κίνηση και το θέατρο, στο kinemo, μια μέθοδο προσέγγισης της θεατρικής πράξης που βασίζεται στο σώμα, το Σάββατο 30 Μαρτίου στο Θέατρο Κάτω.

Το kinemo είναι ένα ιδιαίτερο είδος σωματικού θεάτρου που συνομιλεί με το θέατρο του δρόμου ακολουθώντας τη λογική των μπουλουκιών και των παραστάσεων της βαλίτσας και έχει σαν κέντρο του το στοιχείο του ταξιδιού και της μετακίνησης. Η μέθοδος kinemo βασίζεται στην έξαρση της σωματικής έκφρασης και μιλάει για μια ανάγκη επικοινωνίας που υπερβαίνει τον λόγο, χωρίς να τον καταργεί.

Ομιλία με θέμα «Εκλογές και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων»

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία καλεί τους συμπολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση-ομιλία που οργανώνει  το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Το θέμα της ομιλίας είναι: Εκλογές και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  –  Οδηγίες προς Κόμματα, Παρατάξεις και Υποψηφίους.

Ομιλήτρια θα είναι η κυρία Ειρήνη Βασιλάκη, δρ Νομικής, Υφηγήτρια Πανεπιστημίου Göttingen.

Την  ομιλήτρια θα προλογίσει ο κ. Μανόλης Βασιλάκης, πολιτικός μηχανικός, υποψήφιος Δήμαρχος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας.

Tην εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Γρηγόρης Σηφάκης, γλύπτης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας.

Κωμική παράσταση «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου»

Το Θέατρο Κάτω φιλοξενεί για τρία διήμερα την ιδιότυπα κωμική παράσταση «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» σε σκηνοθεσία της Σοφίας Δερμιτζάκη ταξιδεύοντάς μας ανάλαφρα στην Αθήνα στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, αλλά ουσιαστικά μιλώντας μας για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία μέσα από τις γρίλιες ενός παραθύρου.

Η Σταματία γεννημένη στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου δημοσίου υπάλληλου και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού, μονολογεί αδυνατώντας να παρακολουθήσει και κυρίως να αποδεχτεί τη ζωή που προχωράει δίπλα της. Είναι μια γυναίκα προσκολλημένη στο τρίπτυχο πατρίς – θρησκεία – οικογένεια, που διατηρεί ακέραιες τις αρχές που έλαβε από τους γονείς της, και αντιμετωπίζει τους πάντες καλοπροαίρετα, αρνούμενη πεισματικά να σκεφτεί οτιδήποτε κακό.

Το θέατρο Σκιών Κρήτης Παρουσιάζει το Έργο «Το Στοιχειωμένο Ποτάμι»

 

Αυτή την Κυριακή 31 Μαρτίου το αφιέρωμα στα παραδοσιακά, ηρωικά έργα ολοκληρώνεται με τον συναρπαστικό θρύλο «Το Στοιχειωμένο Ποτάμι». Μια παράσταση που συγκίνησε γενιές και γενιές, θα ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές.

Ο Πασάς αποφασίζει να απαλλαχτεί από τους εχθρούς του εφαρμόζοντας ένα πονηρό σχέδιο. Οι μεγάλοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο περιβόητο στοιχειωμένο ποτάμι. Ποιοι θα είναι οι αντρειωμένοι που θα λάβουν μέρος και τί ρόλο θα παίξει ο Καραγκιόζης;

 

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE