inner image

Παιδικό Θέατρο “Τα Μάγια της Πεταλούδας” του F. G. Lorca

Το θέατρο OLVIO, πιστό στις αξίες της τέχνης και με σεβασμό για το παιδί και το μαθητή, σε συνεργασία με την χορογράφο Κατερίνα Ανδριοπούλου και την ομάδα χορού Χ–art, δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς φίλους να παρακολουθήσουν μία άρτια παιδική παράσταση, βασισμένη σε ένα από τα πιο ποιητικά παραμύθια που έχουν γραφτεί ποτέ, “Τα Μάγια της Πεταλούδας”, του F. G. Lorca.

Toubanaki and The Buzz Bastardz

Βαλκανικοί ρυθμοί, δρόμοι της Ανατολής και μελωδίες της Μεσογείου, σε απόλυτη σύμπλευση με jazz αρμονία, crossover διάδραση και βοκαλισμούς, μας ταξιδεύουν για να γνωρίσουμε βιώματα λαών και συναισθήματα, πολλές φορές άλλα από τα δικά μας, μα όχι κατ’ ανάγκην διαφορετικά.

Ένας περίπατος με ζωγραφιές

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας και την ιστορικό τέχνης κ. Ντενίζ-Χλόη Αλεβίζου, οι πίνακες της συλλογής έργων τέχνης του Δήμου φωτογραφίζονται, ψηφιοποιούνται, τεκμηριώνονται και κατατάσσονται. Έτσι, ο μέχρι σήμερα διάσπαρτος σε υπηρεσίες, ή κρυμμένος σε αποθήκες σημαντικός αυτός θησαυρός θα αναδειχθεί ψηφιακά, μέχρι να βρει τη θέση του στο Μέγαρο Κοθρή-Λιοπυράκη, το οποίο παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού στον Δήμο, για να στεγάσει πλέον την Πινακοθήκη του Δήμου Ηρακλείου.

Ημέρες Καινοτομίας & Εξοικονόμησης 2018

4ημερες εκδηλώσεις διοργανώνει ο ΣΕΥΦΑΝΗ και ο Σύνδεσμος Υδραυλικών ν. Ηρακλείου, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου με θέμα: Ημέρες Καινοτομίας & Εξοικονόμησης 2018.
Στις εκδηλώσεις αυτές θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στην ορθολογική διαχείριση και εξοικονόμηση Νερού & Ενέργειας. Στις εποχές που ζούμε και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν η αποτελεσματική διαχείριση νερού και ενέργειας θα αποτελέσει προτεραιότητα.

Συναυλία του acapella φωνητικού συνόλου «8tetto»

 

Με συναυλία του acapella φωνητικού συνόλου «8tetto» στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» συνεχίζεται τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στις 20.30, το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας  πολιτισμοί».

Barcelona Gipsy Balkan Opera

Με μια συναυλία, γεμάτη κέφι, χρώμα  και  ξεσηκωτικές μουσικές από όλο τον κόσμο, με την εξαιρετική Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, συνεχίζεται την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Θεατρική Παράσταση “Εκκλησιάζουσες”

400 π.Χ. Αθήνα. Ο Αριστοφάνης γράφει ένα από τα σημαντικότερα έργα του. Μία από τις εμβληματικότερες πολιτικές σάτιρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μία κωμωδία που φέρνει στο προσκήνιο τις γυναίκες. Που τολμάει να «εκθέσει» και να εκθειάσει την δημοκρατία, προπαγανδίζοντας κατ’ ουσίαν την ίδια της τη δύναμη ως ταυτόχρονη αδυναμία της και ανάποδα.

DJ Μύρων Κλίνης - «Άμα Βραδιάσει»

Το «Άμα Βραδιάσει», το μικρό φεστιβάλ του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, αποχαιρετά το καλοκαίρι, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00΄, με μουσικές απ’ όλο τον κόσμο και σημείο συνάντησης τον νεοκλασικό κήπο του Ι.Μ.Κ.

Αφιέρωμα στο Ελληνικό Δημοτικό Τραγούδι

Με  αφιέρωμα στο Ελληνικό Δημοτικό Τραγούδι, στο Πολιτιστικό Κέντρο, συνεχίζεται την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Παρουσίαση βιβλίου των DEEPAK CHOPRA & ΜΗΝΑΣ ΚΑΦΑΤΟΣ «ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ»

Παρουσίαση του βιβλίου των DEEPAK CHOPRA & ΜΗΝΑΣ ΚΑΦΑΤΟΣ «ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ» την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στην αίθουσα Ανδρόγεω.

Συναυλία του σχήματος «Διστρόπον»

Με συναυλία του σχήματος «Διστρόπον» στο Πολιτιστικό Κέντρο, συνεχίζεται την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και Έλλη Πασπαλα

Η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και η ερμηνεία της Έλλης Πασπαλά θα στροβιλίσουν τις νύχτες μας. Τραγούδια και μελωδίες σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση. Σαν εκείνες τις καλοκαιρινές νύχτες στο σινεμά της γειτονιάς όταν γέμιζε η σκηνή εικόνες, ήχους και χρώματα, που έγιναν η συντροφιά στα όνειρά μας.

Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ - Το βιβλίο του πολέμου

Για την επέτειο των εκατό χρόνων από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών έχει προγραμματίσει ένα πολύπτυχο εκδηλώσεων, το συνολικό πρόγραμμα του οποίου θα ανακοινωθεί σύντομα.  Η έναρξη του επετειακού αυτού αφιερώματος γίνεται με την παρουσίαση του εμβληματικού μυθιστορήματος του Στρατή Μυριβήλη, Η ζωή εν τάφω, με τη μορφή  θεατρικού αναλογίου, σε σκηνοθεσία της Έφης Θεοδώρου, την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00΄, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M Κρήτης

O Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης διοργανώνει και φέτος το 2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M (Science, Technology, Engineering, Arts, Math) Κρήτης. Πρόκειται για μία δράση που με βιωματικό τρόπο φέρνει κοντά την ψηφιακή εποχή στους νέους και θα πραγματοποιηθεί στις 7 - 8 & 9 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Συναυλία των String Demons

Με συναυλία των String Demons, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», συνεχίζεται την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Παρουσίαση του βιβλίου του Μάνου Τερζάκη «Η ΜΙΚΡΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΟΥΛΑ»

Στο δάσος της ζωής και της χαράς γνωρίστηκαν η Καρδούλα και η μικρή Λογική, δυο κοριτσάκια ζωηρά που γρήγορα έγιναν φίλες και μέσα από το παιχνίδι και την παρέα τους έμαθαν πως να συνυπάρχουν με αγάπη, κατανόηση, διάλογο, χαρά και θετική διάθεση. Η Καρδούλα μάς φανερώνει την ευαισθησία της και η μικρή Λογική τη σκέψη της. Πώς πέρασαν άραγε αυτές τις μέρες στο δάσος; Τι περιπέτειες είχαν; Πόσο βοηθά η μαμά της Καρδούλας, η Σοφία; Κι αν έρθει η στιγμή να χωριστούν, θα βρεθούν ξανά; Σε όλα τα ερωτήματα η απάντηση είναι... η Αγάπη!

Θέατρο Σκιών Αθανασίου ”Ο Καραγκιόζης στο SURVIVOR”

Το θέατρο σκιών Αθανασίου σας προσκαλεί στην παράσταση «Ο Kαραγκιόζης στο SURVIVOR», που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Τεχνόπολις το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου , στις 8.30μ.μ .

Σαβίνα Γιαννάτου και Primavera en Salonico

Με την Σαβίνα Γιαννάτου και τους Primavera en Salonico, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»,  συνεχίζεται το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Παράσταση με τους Dirty Granny Tales

Ύστερα απο 8 χρόνια οι Dirty Granny Tales θα  ανεβάσουν ξανά στα Ελληνικά stage την κοκκινομάλλα πριγκίπισσά τους. Η παράσταση Didi’s Son ανανεωμένη, δωσμένη μέσα από μία άλλη οπτική γωνία, εμπλουτισμένη με καινούργια acts on stage και animations έρχεται στο Θέατρο Τεχνόπολις.

«Μικρές ιστορίες με μουσική και θέαμα» με τον διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα Θοδωρή Κερκέζου

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παράσταση του διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα Θοδωρή Κερκέζου και των συνεργατών του «Μικρές ιστορίες με μουσική και θέαμα».

Συναυλία με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, την Ερωφίλη και τον Βασίλη Γισδάκη

Η ΕΡΩΦΙΛΗ & ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΣΔΑΚΗΣ προσκαλούν τον ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ στην μουσική παράσταση «Σε τυλίγω μ’ ένα χάδι…» την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Τεχνόπολις

Από τους δρόμους της Νέας Ορλεάνης στις Κρητικές Μαδάρες

Με συναυλία του Αντώνη και του Μιχάλη Φραγκιαδάκη συνεχίζεται την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Θεατρική παράσταση «Αριζόνα»

Με την θεατρική παράσταση «Αριζόνα», συνεχίζεται την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»

«Το Πάθος μέσα μας», Argentina - Kriti - Kypros

Με την παράσταση «Το Πάθος μέσα μας» που φέρνει στην ίδια σκηνή την Αργεντινή, την Κρήτη και την Κύπρο, συνεχίζεται την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Face Forward …into my home

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), παρουσίασαν τον χειμώνα 2017-2018, στο Μουσείο στην Αθήνα, το διαδραστικό πρόγραμμα Face Forward …into my home. Μετά τη θερμή υποδοχή του στην Αθήνα, το πρόγραμμα φιλοξενείται στην Κρήτη από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί», και διευρύνεται με τη συμμετοχή προσφύγων που διαμένουν στο νησί.

Μουσικοχορευτική παράσταση «Να ήμουν για λίγο εκεί» από τη χορωδία και το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου «Αρτεμισία»

Με την μουσικοχορευτική παράσταση «Να ήμουν για λίγο εκεί» από τη χορωδία και το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου «Αρτεμισία», στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», συνεχίζεται την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Smyrna

Μια παρέα έξι γυναικών που αγαπά την παραδοσιακή μουσική και τα τραγούδια, ταξιδεύει μουσικά στο Αιγαίο, πετάει μέχρι την Καππαδοκία, γυρίζει πίσω, περνά από την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, ξαναγυρίζει στη Μικρά Ασία, τραγουδά Σμυρνιούς συνθέτες και γενικώς είναι διαρκώς σε μια αέναη μουσική κίνηση.

Προβολή της ταινίας «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» του Γιάννη Σμαραγδή

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού στις πρώτες προβολές της ταινίας «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» του Γιάννη Σμαραγδή, και μετά από παράκληση πολλών Ηρακλειωτών για συνέχιση των προβολών,  ανακοινώνεται από το γραφείο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Γιώργου Αντωνάκη ότι η ταινία θα προβληθεί ξανά την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 στις 21:00 στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «ΒΗΘΛΕΕΜ» με Ελεύθερη Είσοδο.

Wake up

H Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, τραγουδίστριες και performers, συναντώνται επί σκηνής με τον Αλέξη Αποστολάκη στα τύμπανα και τον Χρήστο Τσαπράζη στο κοντραμπάσο, σε μια εκρηκτική παράσταση. Συνεργάτες κατά καιρούς της Μαρίας Φαραντούρη, του Goran Bregović και πολλών άλλων σημαντικών ανθρώπων του τραγουδιού και της μουσικής, οι αδελφές Βουγιουκλή θα μας κάνουν κοινωνούς του σπαραγμού των Πορτογαλέζικων fados, του μυστηρίου της Βαλκανικής πολυφωνίας, της δωρικότητας των blues και ασφαλώς των καημών του ρεμπέτικου.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στόχο έχει να προωθήσει την εναλλακτική μετακίνηση, δηλαδή το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την συλλογική μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών. Η εκστρατεία, που ξεκίνησε το 2002,  φέτος έχει ως θέμα την «Πολυτροπικότητα» και ως κεντρικό σύνθημα το «Συνδυάζω – Μετακινούμαι!».  

Έτσι ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνει πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους!

Αναλυτικότερα: Κατά την διάρκεια της εβδομάδας  ο Δήμος «φρεσκάρει» διαβάσεις, δημιουργεί νέες ράμπες ΑΜΕΑ και τοποθετεί χώρους στάθμευσης ποδηλάτων σε κρίσιμα σημεία της πόλης!

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

«Εξορία» του Κυριάκου Καλαϊτζίδη

Με την μουσική παράσταση «Εξορία» του Κυριάκου Καλαϊτζίδη, συνεχίζεται την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Ημερίδα με θέμα «Το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Ηρακλείου: ο ρόλος της επιχειρηματικότητας»

Ο ∆ήµος Ηρακλείου σε συνεργασία µε το Σωµατείο «∆ΙΑΖΩΜΑ» διοργανώνουν την Τρίτη 18 Σεπτεµβρίου 2018 και ώρα 12:00 µ.µ., στο Πειραµατικό θέατρο, Πολιτιστικό Κέντρο ∆ήµου Ηρακλείου ηµερίδα µε θέµα:  «Το πρόγραµµα της Βιώσιµης Αστικής Ανάπτυξης του Ηρακλείου: ο ρόλος της επιχειρηµατικότητας»

Μουσική Βραδιά με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζει τις όμορφες μουσικές βραδιές στις πλατείες της πόλης η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας. Έτσι την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου από τις 18:30 η Φιλαρμονική θα βρίσκεται στην Πλατεία Νικαίας. Η επόμενη συναυλία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αγίας Βαρβάρας στα Καμίνια.

Άννα Γιουμπάκη -Ξηρουχάκη «Χρώματα της ζωής μου»

 

Τα χρώματα της ζωής μου

 

Σημειώσεις για τους πίνακες της Άννας Γιουμπάκη Ξηρουχάκη

 

Φρούτα, απλά ριγμένα μαζί: το κόκκινο των αποξηραμένων ροδιών, λεμόνια σε υποτονισμένο κίτρινο, αποχρώσεις ώχρας και του καφετί. Ζωγραφισμένα φρούτα και λουλούδια επίσης, που είναι σαν να μη θέλουν την παραδοσιακά νεκρή τους φύση, αλλά κάτι πολύ πιο απλό, πιο κοντά στη φύση τους, πιο αληθινά ζωγραφισμένα, χωρίς επιτήδευση. Είναι εικόνες της ίδιας της Άννας.  

Έντεχνη Παραδοσιακή Μουσική με τον Δημήτρη Ζωγραφάκη

Ο γνωστός Καλλιτέχνης της Έντεχνης Παραδοσιακής Μουσικής Δημήτρης Ζωγραφακής και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν δουλειά του με τραγούδια που αγαπάει στην «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στις 21.00, με ελεύθερη είσοδο.

«Μουσικοί Διάλογοι» για τρεις Φιλαρμονικές

Τρεις Φιλαρμονικές θα συναντηθούν σε … «Μουσικούς Διαλόγους» την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 18:30 το βράδυ στην Πλατεία του Αγίου Τίτου με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας. Πρόκειται για την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, την Φιλαρμονική Δήμου Λάρνακας Κύπρου και την Φιλαρμονική του Δήμου Ρεθύμνης που θα δώσουν συναυλία στο πλαίσιο της ενεργητικής συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO για τις πόλεις που μαθαίνουν. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

«10 στα 10» με τη Θεατρική Ομάδα Δημοσιογράφων Ηρακλείου

Η Θεατρική Ομάδα Δημοσιογράφων Ηρακλείου της ΕΣΗΕΠΗΝ γιορτάζοντας τα 10 χρόνια παρουσίας της στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας παρουσιάζει 10 μονόπρακτα κορυφαίων θεατρικών συγγραφέων, αντί εισιτηρίου δεχόμαστε τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Θεατρική παράσταση “Ράφτης Κυριών”

Μετά την μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, το “Από Μηχανής Θέατρο” παρουσιάζει και στο Τεχνόπολις την σπαρταριστή κωμωδία καταστάσεων του Ζωρζ Φεντώ, “Ράφτης κυριών”, σε σκηνοθεσία και μετάφραση Δημήτρη Μυλωνά. Στον ρόλο του Μουλινό, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Συναυλία Κιθάρας από τους πτυχιούχους μαθητές του Ωδείου Κρήτης

Το Ωδείο Κρήτης παρουσιάζει μια συναυλία των πτυχιούχων μαθητών της σχολής κιθάρας των τάξεων της Σκανδαλάκη Όλιας και της Χατζοπούλου Ναυσικάς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα τόσο του σολιστικού ρεπερτορίου του οργάνου όσο και μουσικής δωματίου.

«LET THE MUSIC SPEAK» - ρεσιτάλ Πιάνου, Κλαρινέτου και Μουσικής Δωματίου

Το ρεσιτάλ Πιάνου, Κλαρινέτου και Μουσικής Δωματίου υπό τη μουσική των Claude Debussy, Tsaikovsky, Gerald Finzi και άλλων που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 21.00 με ελεύθερη είσοδο.

«Τα σκαθάρια στη συμφωνική τους διάσταση» από την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου

Συναυλία αφιερωμένη στους Beatles με τίτλο «Τα σκαθάρια στη συμφωνική τους διάσταση» θα πραγματοποιήσει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Εκδήλωση με θέμα «Ξεχνάω συχνά…Έχω Alzheimer; Μία νευρολογική προσέγγιση της ν. Alzheimer»

Εκδήλωση με θέμα «Ξεχνάω συχνά…Έχω Alzheimer;  Μία νευρολογική προσέγγιση της ν. Alzheimer» τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 στις 19:00 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

ΙΤΕ «Επιστήμη και Τεχνολογία στον Πολιτισμό: Όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον»

"Επιστήμη και Τεχνολογία στον Πολιτισμό: Όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον":

Μια εκδήλωση  στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

 

Τη Δευτέρα 24/9, στις 18.00 - 21.00,  στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 (ΕΕΠΚ), το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση για το κοινό στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου με θέμα: "Επιστήμη και Τεχνολογία στον Πολιτισμό:  Όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον".

Θεατρική παράσταση ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, διοργανώνει Θεατρική παράσταση: "Το μικρό μας τσίρκο" την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00 στην Πύλη Βηθλεέμ. Η παράσταση είναι βασισμένη στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη το «Το μεγάλο μας τσίρκο».

Ομιλία με θέμα «ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ»

Η 2η Τ.ΟΜ.Υ Ηρακλείου /Ν. Αλικαρνασσού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννου θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ώρα:  18:30, Αίθουσα «Ροτόντα» Εγκαταστάσεις Πανεπιστήμιου Κρήτης Λ.Κνωσού - Αγιος Ιωάννης.

Το «ΜΙΚΡΟ» μας ΤΣΙΡΚΟ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ  «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση  το «ΜΙΚΡΟ» ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ, την Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα έναρξης 21:00, στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ  «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα),              με είσοδος 5€.

ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ των Μιχάλη Ρέπα & Θανάση Παπαθανασίου

ΤΟ  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΥ             

παρουσιάζει το έργο των Μιχάλη Ρέπα & Θανάση Παπαθανασίου

«ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ»

 ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

 ώρα 21:00 

στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»

στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018»

 

 

 

   Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΥ παρουσιάζει το έργο των Μιχάλη Ρέπα & Θανάση Παπαθανασίου «ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ»  την  Τετάρτη 26, Σεπτεμβρίου 2018, στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ  «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα έναρξης 21:00, με είσοδο 6€.

 

Έργο με αυθεντικό χιούμορ που διακωμωδεί πρόσωπα - καταστάσεις

από τον Ελληνικό Κινηματογράφο στο πέρασμα του χρόνου.

 

Διδασκαλία - Σκηνοθεσία: Δομήνικος Ταβερναράκης

Σκηνικά: Μέλη του Συλλόγου

Κοστούμια: Μέλη του Συλλόγου & Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού

Γενική επιμέλεια: Μαρία Τριτσάρη

Ρεσιτάλ πιάνου της Λίνας Ζάχαρη

Ρεσιτάλ πιάνου της Λίνας Ζάχαρη, στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου, με έργα των Chopin, Ginastera, Beethoven.

Προβολή της ταινίας «Ο ψεύτης Ήλιος» του Νικήτα Μιχάλκοφ

Προβολή της ταινίας "Ο ψεύτης Ήλιος" του Νικήτα Μιχάλκοφ, που αναφέρεται στον ολοκληρωτισμό και τη βία και θα προβληθεί στον κοινωνικό χώρο των ιδρυμάτων Καλοκαιρινού Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 7.30 μ.μ.

Ημερίδα με θέμα: «Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών»

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου σας προσκαλεί στην Ημερίδα με θέμα: «Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 29/09/2018 και ώρα 09.00 στην αίθουσα Μανόλη Καρέλλη του Δήμου Ηρακλείου –Ανδρόγεω 4.

Υπεύθυνος για επικοινωνία:

Σταυρουλάκη Κλειώ

E-mail: pprostasiadimou@heraklion.gr

τηλέφωνο  2813409507

MILONGA (ΒΡΑΔΙΑ TANGO)

Το Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου και  οι δάσκαλοι τάνγκο του Ηρακλείου οργανώνουν MILONGA  (βραδιά tango) στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω  2 – ισόγειο) το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, στις 22:00 με είσοδο ελεύθερη.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE