inner image

Μιούζικαλ «ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ»

Η ιστορία ξεκινάει όταν η κόρη της Donna, Sophie αναζητά τον πραγματικό της πατέρα για να τον καλέσει στο γάμο της. Τι θα συμβεί όταν αντί για έναν, ανακαλύψει τρεις υπέροχους μπαμπάδες; Η Donna δεν έχει ιδέα για όλα αυτά και η περιπέτεια αρχίζει!

Η συνέχεια στη σκηνή του θεάτρου ..…

Mουσικοποιητική βραδιά....«ΗΡΘΕΣ ΑΠ’ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ…»

 Μια σειρά από νέα τραγούδια, μαζί με κάποια που αγαπήσαμε … σε ποίηση – στίχους:Γιώργου Αγγελάκη, Χρήστου Καραγιάννη,   Ελένης Μωυσιάδου, Βαγγέλη Σαμαράκη, Γιώργου Συμεωνίδη, Γιάννη Τσερεβελάκη, Μανούσου Φούμη, Γιώργου Φρυγανάκη.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ.....«Ο ΘΗΣΕΑΣ»

Ο γνωστός σε όλους μύθος του Θησέα, μεταφέρεται μέσα από το πρίσμα του Κου - Κλο Θεάτρου Κρήτης. Μία διασκευή για παιδιά κάθε ηλικίας.

«Εις το φως της ημέρας» του Κ. Π. Καβάφη

Μετά την Αθήνα, την Ήπειρο και την Κρήτη, ξανά στο Ηράκλειο -για μία και μοναδική βραδιά- η κινηματοθεατρική δημιουργία της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ «Εις το φως της ημέρας» του Κ. Π. Καβάφη» στο Μικρό Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις, την Πέμπτη 2 Αυγούστου (ώρα 21:30).

Εν νυκτί

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου “Εν νυκτί”.

Βραδιά Jazz με τον JD Walter

Ο JD Walter, ένας από τους πιο διακεκριμένους τραγουδιστές της σύγχρονης Νεοϋορκέζικης Jazz μουσικής σκηνής, εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 3 Αυγούστου, ώρα 21:00΄, στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Η παράσταση Puro teatro από τη θεατρική ομαδα Ιυττός

Στα πλαίσια του φεστιβαλ του Δήμου Ηρακλείου 2018 η θεατρική ομαδα Ιυττός παρουσιαζει τη παράσταση Puro teatro στο κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκις” την Παρασκευη 3 Αυγούστου στις 21:30.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ....«Reggae roots και dancehall»

Με τους δύο διεθνώς καταξιωμένους  τραγουδιστές και μουσικούς: Kamau Imhotep  και  Kool Johnny Kool,  από το Kingston της Jamaica.               

ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ του Αριστοφάνη από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, τις Θεσμοφοριάζουσες, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, την Α. Μ. Τέχνη Χώρος και το Ελληνικό Φεστιβάλ. Το έργο, ένα από τα «γυναικεία» του Αριστοφάνη, κατορθώνει να προσεγγίσει με αξιοθαύμαστη δεξιοτεχνία  -και με όπλα το χιούμορ και την εξυπνάδα- ζητήματα φύλου, θεατρικότητας και πολιτικής.

Πολιτιστική βραδιά από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών πραγματοποιεί πολιτιστική βραδιά το Σάββατο, 4 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο Ηράκλειο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου και αποτελείται από δύο μέρη.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με την «ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ»

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, στη σημαντικότερη στιγμή της πορείας της, συναντά τον σπουδαίο πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, έναν από τους πιο καταξιωμένους νέους Έλληνες συνθέτες θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής. Μια μουσική σύμπραξη για τη χαρά της δημιουργίας, για την ανακάλυψη μέσα από το παιχνίδι, για τη φλόγα που καίει, για τη στιγμή που περικλείει τα πάντα

Θεατρική κωμική παράσταση....«ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ»

Τι θα λέγατε για ένα γάμο ελληνοαλβανικό; Όταν τα κλαρίνα ηχούν και σαλπίζουν για μια διεθνή τελετή με σουβλιστά αρνιά γαρδούμπα και κοκορέτσι θέλετε να γίνετε κουμπάροι;

Η Παιδική σκηνή του Θεάτρου «ΜΟΡΦΕΣ» παρουσιάζει τον «OΔΥΣΣΕΒΑΧ»

Δύο ιστορίες του Οδυσσέα και του Σεβάχ του θαλασσινού, ενώνονται με τη μοναδική πένα της Ξένιας Καλογεροπούλου για να συνθέσουν την ιστορία του Οδυσ…σεβάχ που θέλει να γυρίσει στην πατρίδα του την Ιθα…γδάτη.

Το «ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΡΦΕΣ» παρουσιάζει την κωμωδία «ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ»

Νέα Υόρκη. Δύο φίλοι, εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες, αποφασίζουν να συγκατοικήσουν μετά από τους ναυαγισμένους  γάμους τους.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ «ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ» Αφιέρωμα στον ΜΙΧΑΛΗ ΣΟΥΓΙΟΥΛ

Η Χορωδία «ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ» παρουσιάζει τραγούδια του Μ. Σουγιούλ Του πολυγραφότερου συνθέτη Ελληνικής ελαφριάς Μουσικής του Μεσοπολέμου

Παιδική παράσταση....«Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ»

Τα 7 κατσικάκια μένουν μονά στο σπίτι καθώς η μαμά κατσίκα πάει στην αγορά. Η μαμά συμβουλεύει τα μικρά να μην ανοίξουν σε κανέναν

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση, από το παρελθόν στο μέλλον.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ JAZZ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Μουσική Βραδιά θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 07 Αυγούστου 2018 στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δ.Η. με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

 

Θεατρική παράσταση...«ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του ΣΟΦΟΚΛΗ

Ο Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθετούν φέτος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.

Η νέα μετάφραση είναι του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΕΡΕΔΑΚΗ «Μ’ ΈΝΑ ΛΑΓΟΥΤΟ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑ»

Ένα διαπολιτισμικό εγχείρημα με σκοπό να αντιπαραθέσει ήχους, χρώματα και μνήμες από την Κρήτη και τη Μικρά Ασία μέσα από μια διαλεκτική μουσική συσχέτιση.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ.«…ΑΝΟΙΞΗ ΓΙΕ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΓΕΣ…»

Συναυλία με μελοποιημένη ποίηση (Επιτάφιος του Γιάννη Ρίτσου- Επιφάνια Γιώργου Σεφέρη κ.α.)  και τραγούδια σημαντικών Ελλήνων Συνθέτων (Μ. Θεοδωράκη - Μ. Χατζιδάκι - Στ. Ξαρχάκου κ.α.)                                                                                                                                                                                                          

Θεατρική παράσταση «Ο ΕΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ»

Το Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Ο ΕΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ» βασισμένο σε τρία μονόπρακτα του σπουδαίου κρητικού συγγραφέα Παντελή Πρεβελάκη:

Θεατρική κωμική παράσταση...«ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ»

Μια Κωμωδία Γεμάτη Γέλιο, Πάθος για τη Ζωή, τον Έρωτα & την Αγάπη για την Ελλάδα! Σ΄ αυτό το Κρητικό Western πρωταγωνιστούν: Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Μπέσυ Μάλφα, ο Τάσος Κονταράτος, και η Πηνελόπη Πλάκα

Κρητικό Ηθογραφικό Διήγημα «Ο ΠΑΤΟΥΧΑΣ»

Κεντρικός ήρωας της ιστορίας είναι ένας παράξενος έφηβος, πρωτόγονος και γεμάτος   αυθορμητισμό, που ρίχνεται ξαφνικά μέσα στη μικρή, αλλά όλο ζωντάνια κοινωνία του χωριού με τον εξαιρετικά ιδιότυπο κόσμο του. Από τη στιγμή αυτή αρχίζει για τον έφηβο το δράμα της προσαρμογής

Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά «ΧΑΝΑ ΖΟΟ»

Στην παράσταση “ XANA ZOO 10 Χρόνια μαζί!” παρουσιάζονται όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Βαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά μέσα από το “Mazoo an the Zoo” και το “XANA ZOO”.                                         

LA VOIX HUMAINE....Τηλεφωνώντας στον Ζαν Κοκτώ

Μία σωματική παράσταση με αφορμή το κείμενο του Ζαν Κοκτώ «Η ανθρώπινη Φωνή».

Από τις σπάνιες φορές που η ελευθερία φυλακίζει. Όταν επιβάλλεται βίαια από ένα χωρισμό.

SHAOLIN THE LEGEND

Τα κατορθώματά τους που κόβουν την ανάσα έχουν μαγέψει όλο τον κόσμο!Οι αυθεντικοί Σαολίν μοναχοί από την Κίνα που συμμετείχαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, έρχονται και στη Κρήτη.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ....Ο Βαγγέλης Βαρδάκης συναντά τον Κωστή Αβυσσινό στα Τείχη του Ηρακλείου

Μια βραδιά γεμάτη χρώματα παραδοσιακά. Δυο ξεχωριστοί μουσικοί, με κοινές μουσικές καταβολές και κοινή αισθητική, συναντιούνται επί σκηνής για να ερμηνεύσουν κυρίως ήχους της Κρήτης αλλά και της μουσικής παράδοσης της χώρας μας.

Θεατρική κωμική παράσταση...«ΜΙΑ ΤΡΕΛΛΗ ΤΡΕΛΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Π.Σ. ΚΡΟΥΣΩΝΑ «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ»

Παρουσιάζει την κωμωδία

«ΜΙΑ ΤΡΕΛΛΗ ΤΡΕΛΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

βασισμένη στην ομώνυμη Ελληνική ταινία του Ντίνου Δημόπουλου

Κυριακή 12 Αύγουστου 2018

ώρα 21:30 

                                                                              στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»                                                                                                   

στο πλαίσιο των εκδηλώσεων

«ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018»

 

 γ

 

Σκηνοθεσία: Σαριδάκη Μαρία

Ηχοληψία: Ντουλμπέρης Παναγιώτης

Σκηνικά: Μαμουλάκη Ιωάννα

 

Παίζουν: Ειρήνη Τσικνάκη, Νίκη Σαντοριναίου, Αφροδίτη Χατζάκη, Ζαχαρίας Βερεράκης,

 Γιώργος Σουλτάτος, Γιώργος Τζωράκης, Γιώργος Τζαγκαράκης

Εισοδος : 5,00€

Το «Σχήμα 7» παρουσιάζει το υπαρξιακό θρίλερ «ΜΕΝΓΚΕΛΕ»

Ένα όνειρο για 2 πρόσωπα σε ένα βαγόνι που μετατρέπεται σε εφιάλτη. Ένα παιχνίδι μνήμης, αλήθειας και ψευδαίσθησης.

Το ΣΥΝΟΛΟ ΝΥΚΤΩΝ Κ ΤΟΞΟΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ παρουσιάζει την νέα του παράσταση με τίτλο «ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ»

Ένα ταξίδι στις μουσικές μας, μια ανθολογία με μελωδίες και τραγούδια, ένα μουσικό ψηφιδωτό, ένα παράθυρο έξω από την καθημερινότητα που σας καλούμε να ανοίξουμε μαζί.          

Θεατρική παράσταση...«ΙΠΠΟΛΥΤΟ»

Έργο άμεσα συνδεδεμένο με τον πρωτογενή Μινωικό πολιτισμό, αφού οι ήρωες του η έχουν ανδραγαθήσει στην Κνωσσό η κατάγονται από την Κνωσσό.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ με την ΜΑΡΙΑ ΚΩΤΗ

Η Μαρία Κώτη και οι Skiouro 5 σάς προσκαλούν σε μια ηλεκτρική μουσική παράσταση όπου παρουσιάζουν με διάθεση πειραματισμού και φαντασίας προσωπικές τους

Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ παρουσιάζει το έργο «Η ΩΡΑΙΑ ΑΘΟΚΟΥΤΑΛΑ»

Η  «Σταχτοπούτα της Κρήτης» με ζωντανή μουσική, σε μια ασπρόμαυρη – γκραν γκινιόλ εκδοχή που εξακολουθεί να ενθουσιάζει.

Θεατρική παράσταση....«ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ»

Το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη σκηνοθετεί ο Νίκος Βερλέκης, ο οποίος και ερμηνεύει τον ομώνυμό ρόλο. 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τον ΑΓΓΕΛΟ ΑΡΒΑΝΙΤΗ...«ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ»

Ο ΑΓΓΓΕΛΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ με το σχήμα του θα παίξει ρεμπέτικο, rock, λαϊκό  και δικά του κομμάτια σε μια βραδιά με πολλά παντρέματα και πολλές αλχημείες  μουσικών ειδών.

Θεατρική φαρσοκωμωδία «Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΟΥΡΣΙΝ»

Στο Παρίσι μια φορά…Στο σπίτι του Πιέρ και της Νορίν Λαμπίς, καταφθάνει και φιλοξενείται το φιλικό ζευγάρι,

Αύγουστος και Πωλέτ Φεϋντώ

Ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου

Ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου παρουσιάζει η «Ορχήστρα Φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας» και η «Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Η Ομάδα ΧΡΟΕΣ παρουσιάζει το έργο «ΙΩΝΙΚΟ»

Τραγούδια του έρωτα σε καιρούς προσφυγιάς του Δημήτρη Σφακιανάκη

Σύνολο τραγουδιών για ντουέτο γυναικείων φωνών, χορωδία και μικρό οργανικό σύνολο.

«ΣΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ» του Νίκου Καζαντζάκη

Η χρήση του έργου Στα Παλάτια της Κνωσού του Νίκου Καζαντζάκη γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των Εκδόσεων Καζαντζάκη © Νίκη Σταύρου

Παλαιά παραδοσιακή παράσταση...«ΤΟ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΔΕΝΤΡΙ»

Παλαιά παραδοσιακή παράσταση, με βαθιές ρίζες μέσα στο χρόνο.

«Ακούσατε ! Ακούσατε!

Απαγορεύεται σε κάθε πολίτη μετά τις  12 ώρα το βράδυ να περάσει κάτω απ’ το δεντρί του σεραγίου. Αν περάσει ένας μεταμορφώνεται αν περάσουν δύο ο ένας χάνεται.......»

Μουσικοχορευτική παράσταση..«EL TANGO DE ASTOR PIAZZOLLA»

Η καλλιτεχνική ομάδα “Marionetas” παρουσιάζει ένα αφιέρωμα με μουσική και χορό στον μεγάλο αργεντινό συνθέτη Astor Piazzolla.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «ΕΝΑ & ΕΝΑ»

Το συγκρότημα μας «παντρεύει» τη ρεμπέτικη – λαϊκή - κρητική μουσική, σε ένα καταπληκτικό μουσικό ταξίδι

Μουσικοχορευτική εκδήλωση..από το Μορφωτικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Χαρασού

Μουσικοχορευτική εκδήλωση με τη συμπλήρωση 10 χρόνων οργάνωσης Παγκρήτιου διαγωνισμού μαντινάδας από το Μορφωτικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Χαρασού.

Συναυλία ....«Music Connects Europe»

Η Μουσική συνδέει την Ευρώπη.

Μετά από οκτώ μήνες ταξιδιού σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, το duo ICstrings έφτασε στην Κρήτη για να μοιραστεί τη μουσική και το έργο "Music Connects Europe".

Mουσική παράσταση...«ΜΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ»

Μια γυναίκα, μικρές ιστορίες, μεγάλοι λαοί. Μεσόγειος είναι η θάλασσα, είναι ο ήλιος, ο έρωτας, ο πόνος, η χαρά, η απόγνωση, η ελπίδα.

Θεατρική παράσταση...«ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ»

Το αστείο, τρυφερό και συγκινητικό έργο του Σάιμον «Παράξενο Ζευγάρι», σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη.

Παιδική παράσταση...«ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ»

Μια περιπέτεια

για ατρόμητα παιδιά και φοβητσιάρηδες πειρατές!

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με την ΜΑΡΙΑ ΚΩΤΗ

Πέντε μουσικοί με ετερόκλητες καταβολές μα παρόμοιες αντιλήψεις, με κοινό τόπο αναφοράς και δράσης την Κρήτη, συμπορεύονται και συμπράττουν

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με το «ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ»

Έπειτα από 6 χρόνια παρουσίας στην Κρήτη αλλά και σημαντικότερα φεστιβάλ της παγκόσμιας World Music σκηνής, το Κρητικό Κουαρτέτο ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού με το Ηρακλειώτικο κοινό και υπόσχεται μια μοναδική παράσταση υψηλής αισθητικής

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (ΣΧΟΛΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) «35 + 1 Χρόνια Θ.Ο.Π.Κ»

Φέτος η ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου), θέλοντας να γιορτάσει τα 36 χρόνια λειτουργίας της, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα από μεγάλες θεατρικές στιγμές της μέχρι τώρα πορείας της.

«OΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Η  παράσταση είναι ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά  από  το υλικό των ονείρων και με σύγχρονη, αθώα και δροσερή  ματιά μαγεύει τους μικρούς θεατές και τους συστήνει  τον  σπουδαίο συγγραφέα μέσα από την ελαφρότητα ενός ψιθύρου.

Θεατρική κωμική παράσταση...«ΠOΛYTEXNITHΣ KI EPHMOΣΠITHΣ»

Ο Θανάσης ένας φτωχός και αγράμματος επαρχιώτης έρχεται στην Αθήνα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.

Σατιρική κωμική παράσταση ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ...«Η ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΔΥΣΗ»

Η  σατιρική κωμωδία  του Μανόλη Κορρέ  «Οίκος ευγηρίας: η ευτυχισμένη δύσις» είναι ένα έργο που κινείται από την μια στο επίπεδο της πραγματικότητας του μικρόκοσμου ενός γηροκομείου (με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων του) από την άλλη στο επίπεδο της εικονικής αποτύπωσης αυτής της πραγματικότητας από την τηλεόραση

«Μουσικές Κυριακές»

Μερικοί από τους σημαντικότερους μουσικούς του κόσμου, οι οποίοι προέρχονται από έναν ευρύτερο κόσμο παραδόσεων τροπικής Μουσικής, θα παρουσιάσουν το έργο τους σε μια σειρά 9 Κυριακάτικων συναυλιών, που ξεκινούν 1 Ιουλίου και ολοκληρώνονται 26 Αυγούστου.

DAGIPOLI DANCE Co...«Το Δέντρο»

Τα δέντρα…. Ιεροκήρυκες της σιωπής…

Το σώμα του δέντρου.

Στον κορμό του χαραγμένα χίλια δαχτυλίδια, σημάδια ιερά.

Συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη «Πέρα από τα Σύνορα»

Η παράσταση αποτελεί παραγωγή του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου,  παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο στις 22 Ιουνίου 2017 και ηχογραφήθηκε live από τη διεθνούς κύρους δισκογραφική εταιρεία ΕCΜ, με προσωπική επιμέλεια του ιδρυτή της Manfred Eicher.

Γιώργος Μαρκάκης - Swing Time

Η εποχή του swing, από τις δεκαετίες του ’30 του ’40 και του ’50, ζωντανεύει την Τετάρτη 29 Αυγούστου, ώρα 21:00΄, σε μια ρετρό βραδιά στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Τη μουσική –σε ρυθμούς που ήταν δημοφιλείς πριν από την εμφάνιση του Rock ΄n΄ Roll– επιλέγει ο καθηγητής Γιώργος Μαρκάκης (gMark), μουσικός παραγωγός του Best Radio (94.7).

Συναυλία με τους Dub Incorporation & Κακό Συναπάντημα (Soundsystem)

Οι Dub Incorporation και το Κακό Συναπάντημα έρχονται για ένα μοναδικό reggae /dub μουσικό γεγονός του καλοκαιριού στην Κρήτη την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο Θέατρο Τεχνόπολις !!

«Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί - «Τελετή της Άνοιξης»

Το φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία,  πέντε συν ένας πολιτισμοί», συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη 29 Αυγούστου, με την «Τελετή της Άνοιξης». Ένα υπέροχο μουσικό κομμάτι, συνταιριασμένο τέλεια με τις κινήσεις ενός εκπληκτικού χορευτικού συγκροτήματος, θα απολαύσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 29 Αυγούστου, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί». 

Συναυλία με την Μελίνα Κανά

Με ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι, το «Αγάπα με και πούλα με» που έκλεψε τις καρδιές του κοινού όλο το χειμώνα και μια εξαιρετική παρέα φίλων της μουσικών η Μελίνα Κανά ξεκινά το καλοκαιρινό μουσικό της ταξίδι.

Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου - «Αφιέρωμα στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο»

Με την συναυλία της Φιλαρμονικής Δήμου Ηρακλείου «Αφιέρωμα στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο» συνεχίζεται την Πέμπτη 30 Αυγούστου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί». Με μια γιγαντοοθόνη στο βάθος που θα προβάλει σκηνές από ταινίες, όσοι βρεθούν στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» θα θυμηθούν τη Μελίνα να τραγουδά «τα παιδιά του Πειραιά», θα απολαύσουν τον Nino Rota (Boccaccio 70, La Dolce Vita, Amarcord, 8 ½), μουσικά θέματα από τον Ζορμπά, τον James Bond, το Νονό, κ.α.

 

«Αφιέρωμα στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο»

Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου

Πέμπτη 30.8.2018

Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης. Ώρα 20:30

Είσοδος δωρεάν

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE