inner image

Έκθεση Γυναικείων Συνεταιρισμών και Οικοτεχνίας

Η Κοιν.Σ.Επ. Κοινωφέλεια σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει την “Έκθεση Γυναικείων Συνεταιρισμών και Οικοτεχνίας”, στις 29-30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου 2018, στην πλατεία Δασκαλογιάννη, στο Ηράκλειο, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Εκδήλωση – αφιέρωμα στην Κρητική Μαντινάδα

Ο Λαογραφικός όμιλος «Λάζαρος & Μανόλης Χνάρης» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν  μία εκδήλωση – αφιέρωμα στην Κρητική Μαντινάδα με τιμητική αναφορά στο έργο του μεγάλου μαντιναδολόγου Αριστείδη Χαιρέτη ή Γυαλαύτη.

Συναυλία Λίνας Νικολακοπούλου με Θοδωρή Βουτσικάκη

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης συναντά τη Λίνα Νικολακοπούλου στο Ηράκλειο σε μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης  την Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 21:30 στη πλ. Ελευθερίας με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ οδόν» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια

Ο Κωστής Μαραβέγιας ετοιμάζει μια ακόμα εξαιρετική μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία!

Ημερίδα Ενημέρωσης «Σπουδές στην Κύπρο»

Ημερίδες Ενημέρωσης "Σπουδές στην Κύπρο" στο Ηράκλειο και στα Χανιά, 3 και 5 Ιουλίου 2018, οι οποίες διοργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Εκδήλωση ρεσιτάλ πιάνου

H Πρεσβεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού του Λουξεμβούργου, τον οργανισμό Music:LX, τον Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης και τον σύλλογο «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη» παρουσιάζουν τον κλασικό πιανίστα Jean Muller.

Μουσική εκδήλωση με τον κλασικό πιανίστα Jean Muller

H Πρεσβεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού του Λουξεμβούργου, τον οργανισμό Music:LX, τον Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης και τον σύλλογο «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη» παρουσιάζουν τον κλασικό πιανίστα Jean Muller. Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» με ελεύθερη είσοδο.

Συναυλία με έργα Μάνου Χατζηδάκι από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου,  στις 3 Ιουλίου 2018, στο κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης, στις 21.00,  θα πραγματοποιήσει συναυλία με τα έργα του Μάνου Χατζιδάκι: "το Χαμόγελο της Τζοκόντα" και αποσπάσματα από τη μουσική  για τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη, σε επεξεργασία για ορχήστρα του Χάρη Βενέρη, υπό τη Διεύθυνση του Διεθνούς Φήμης Μαέστρου Μίλτου Λογιάδη.

Η θεατρική ομάδα Ιυττός παρουσιάζει το έργο του Ρομπέρτο Αταυντε Δεσποινίς Μαργαρίτα

Η θεατρική ομάδα Ιυττός παρουσιάζει το έργο του Ρομπέρτο Αταυντε Δεσποινίς Μαργαρίτα για 5 παραστάσεις απο 4 έως 8 Ιουλίου “στο σΠίτι”. Ωρα έναρξης 21:30.

Εκδήλωση με θέμα «Νέος Σχεδιασμός ΕΣΠΑ: Νέες Δράσεις»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα:  «Νέος Σχεδιασμός ΕΣΠΑ: Νέες Δράσεις» Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, ώρα 6.30 μμ αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ Επιμελητηρίου Ηρακλείου,  Κορωναίου 9, Ηράκλειο.

Διήμερο Γερμανικού Κινηματογράφου – Από την ταινιοθήκη του Ινστιτούτου Goethe στο Ηράκλειο

Η Τοπική Επιτροπή Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. σε συνεργασία με το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, το Ινστιτούτο Goethe Αθηνών και τον Σύλλογο Γερμανόφωνων Γονέων και Κηδεμόνων Ηρακλείου διοργανώνουν για ένατη συνεχόμενη χρονιά ένα αφιέρωμα στον Γερμανόφωνο Κινηματογράφο. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Βηθλεέμ Ηρακλείου με δωρεάν είσοδο και ελληνικούς υπότιτλους. Θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες:

Θεατρική Παράσταση «ΟΡΝΙΘΕΣ» του Αριστοφάνη

Η Ομάδα Θεάτρου Ίριδα έχει προετοιμάσει για το φετινό καλοκαίρι το θεατρικό έργο «Όρνιθες», κωμωδία του Αριστοφάνη. Η Ομάδα Θεάτρου Ίριδα είναι μια νεοσύστατη ομάδα που δημιουργήθηκε το 2015 από τον Σύλλογο Γυναικών με επωνυμία «Μη Κυβερνητική Οργάνωση Γυναικών Ίριδα». Τα μέλη της ομάδας και ηθοποιοί  στο θεατρικό έργο, είναι γυναίκες που με μεγάλο ζήλο και αγάπη για το θέατρο προσφέρουν στην ανάπτυξη δράσεων πολιτισμού.

Μουσικός Διάλογος με τον Χρήστο Λεοντή

Στη γενέθλια πόλη του επιστρέφει ο σπουδαίος Ηρακλειώτης συνθέτης Χρήστος Λεοντής, την Παρασκευή 06/07/2018 για να παραστεί στην προετοιμασία της εκδήλωσης τιμής που οργανώνει το «Καπετανάκειο» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου το Σάββατο 7/07/2018 στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στις 21.00.

Θεατρική παράσταση «Πνεύμονες»

Το έργο «Πνεύμονες» πρωτοπαρουσιάστηκε στο Studio Theatre, στη Washington DC το 2011 και στη συνέχεια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Αγγλία απέσπασε το βραβείο του καλύτερου έργου του 2013. Δημιουργός του ο Άγγλος θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Duncan Macmillan.

Φιλανθρωπική Καλλιτεχνική Εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση σας προσκαλεί στην Φιλανθρωπική Καλλιτεχνική Εκδήλωση το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 & ώρα 8.45μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο στην Πύλη Βηθλεέμ στα Ενετικά Τείχη

Συναυλία με τους Monophonics

Η μπάντα έκπληξη από την Αμερική επιστρέφει στο Ηράκλειο για μια και μοναδική καλοκαιρινή εμφάνιση την Κυριακή 8 Ιουλίου στο θέατρο του Τεχνόπολις. Την συναυλία θα ανοίξουν με ήχους nu funk – blues και μια δόση electronica οι Mantique.

Συναυλία με την Μαρίζα Ρίζου

Η χρονιά που πέρασε ήταν εξαιρετικά δημιουργική και επιτυχημένη για τη Μαρίζα Ρίζου! Έδωσε δυνατά live εντός και εκτός Αθηνών, έγραψε τη μουσική για την πιο πετυχημένη παράσταση της χρονιάς «Μαντάμ Σουσού» στο Θέατρο Παλλάς, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι «Ας Γελάμε Συχνά», σε στίχους δικούς της και μουσική Κωστή Μαραβέγια, προϊδεάζοντάς μας για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στο τρίτο προσωπικό της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από την Feelgood Records.

Φιλανθρωπική Μουσική Εκδήλωση από την Διακονία Αγάπης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης διοργανώνει για φιλανθρωπικό σκοπό, τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018 και ώρα 9.30΄ μ.μ., Κρητική Μουσική Βραδιά, στο Κηποθέατρο «ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (Είσοδος από N. Πλαστήρα).

Αφιέρωμα στον ρώσικο κινηματογράφο

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ταξιδεύοντας στη Ρωσία το μουσείο Νίκου Καζαντζάκη σε συνδιοργάνωση με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζουν την εβδομάδα 9-15 Ιουλίου ένα ειδικό αφιέρωμα στον ρώσικο κινηματογράφο. Σκοπός του αφιερώματος είναι να έρθει το κοινό σε επαφή με τον ρώσικο πολιτισμό μέσα από επιλεγμένες ταινίες από την πρώιμη μετεπαναστατι κή Ρωσία έως την σημερινή εποχή. Οι επιλογές των ταινιών δεν θα μπορούσαν παρά ξεκινήσουν από την δεκαετία του 1920, όταν το κομουνιστικό κόμμα θεωρούσε τον κινηματογράφο την πιο σημαντική από τις τέχνες χρησιμοποιώντας τον ως μέσο για τη δημιουργία της νέας σοβιετικής κοινωνίας (Το θωρηκτό Ποτέμκιν, 1925 & Ο άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή, 1929). Θυμίζουμε ότι την περίοδο αυτή που παρήχθησαν ταινίες που σημάδεψαν την ιστορία και την εξέλιξη του παγκόσμι� �υ κινηματογράφου, ο Καζαντζάκης «πηγαίνοντας στη Ρούσια» τρεις φορές παρακολουθεί από κοντά την ανάπτυξη αυτή της τέχνης του κινηματογράφου. Μάλιστα, γράφει δύο σενάρια που γίνονται δεκτά από σοβιετικές κινηματογραφικές εταιρίες και ένα ακόμη με τον τίτλο Λένιν.

Θεατρική παράσταση ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ του Δημήτρη Ψαθά

Η δημοφιλής, διαχρονική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ, που στην φετινή θεατρική της επαναφορά από τις Θεατρικές Σκηνές με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου στον ομώνυμο ρόλο, ανέτρεψε τα δεδομένα του θεάματος της τελευταίας δεκαετίας, ξεπερνώντας σε διάστημα τριών μηνών τα 110.000 εισιτήρια, επανέρχεται ανανεωμένη με μία μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία στην Αθήνα και την Περιφέρεια.

Οι Γίγαντες του TALOS πάνω σε ξυλοπόδαρα

Το θέατρο Όμμα Στούντιο συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα γενέθλια του TALOS PLAZA και παρουσιάζει στις  11  Ιουλίου 2018, στις  8.30  το βράδυ  ένα χάπενινγκ με 2 ξυλοποδαράδες, τον Αντώνη Διαμαντή και την Μυρτώ Παπαδοπούλου, με θέμα τον Μύθο του Τάλου παράλληλα με αναφορά στην ιστορία του TALOS PLAZA. Ένα οπτικοακουστικό θέαμα με σκοπό  το κοινό να  γνωρίσει καλύτερα την ιστορία του χώρου, αλλά και τον υπέροχο μύθο του Τάλου, του πρώτου ρομπότ της αρχαιότητας.

Ημερίδα για το GDPR για λογιστές - φοροτεχνικούς

«Οι νέες απαιτήσεις και υποχρεώσεις από την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων στα Λογιστικά Γραφεία». Μια πρώτη προσέγγιση στο πως επηρεάζει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων την λειτουργία ενός Λογιστικού Γραφείου

«Μη σκοτώνεις τη μαμά» της Σαρλοτ Κήτλυ

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία, η ΘΕ.Σ.Η. σε συνεργασία με τους Stravaganti Nuovi επιστρέφουν στη σκηνή με την παράσταση  «Μη σκοτώνεις τη μαμά» της Σαρλοτ Κήτλυ, σε σκηνοθεσία Σοφίας Δερμιτζάκη, για δυο ακόμα παραστάσεις, την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή  13 Ιουλίου, στην Πύλη Βηθλεέμ  και ώρα 21:30.

Ένα μέλλον για τα Ιστορικά Κέντρα

Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο I.U.A.V. της Βενετίας, τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, με την ολοκλήρωση των εργασιών του καλοκαιρινού εργαστηρίου ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του εργαστηρίου.

Παρουσίαση Λευκώματος «Η Κρήτη της καρδιάς μας» του Δημήτρη Καμπουράκη

«Η Κρήτη της καρδιάς μας» είναι ο τίτλος του λευκώματος-βιβλίου του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη που θα παρουσιαστεί στο Ηράκλειο την Παρασκευή 13 Ιουλίου από τις εκδόσεις «ΜΙΛΗΤΟΣ» και την Περιφέρεια Κρήτης. Η παρουσίαση θα γίνει στο ξενοδοχείο ibis Styles Heraklion Central Hotel, όπου χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Περιφεριεάρης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν: Ο Γιώργος Μαρινάκης Δήμαρχος Ρεθύμνου, ο γνωστός Κρητικός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης.

Συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο και την Μαρία Παπαγεωργίου

Ο σπουδαίος τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος συναντά τη Μαρία Παπαγεωργίου, την πιο ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα εκπρόσωπο της νεότερης γενιάς, σε ένα πραγματικά κοινό πρόγραμμα με σκηνές από το παρελθόν και το μέλλον της προσωπικής τους διαδρομής, την Δευτέρα 16 Ιουλίου στο Θέατρο Τεχνόπολις

Ταξιδεύοντας… Ρουσία - Φεστιβάλ τέχνης και λόγου

Λογοτεχνία, μουσική, τραγούδι, χορό, θέατρο, κινηματογράφο, εκθέσεις, εικαστικές παρεμβάσεις καθώς και υπαίθριες εγκαταστάσεις με πρωτότυπα δρώμενα και συμμετοχικά παιχνίδια περιλαμβάνει το Φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας Ρουσία», που διοργανώνει το Μουσείο Καζαντζάκη και θα πραγματοποιηθεί από 18-22 Ιουλίου στο Ηράκλειο και στη Μυρτιά. Το Φεστιβάλ που βασίζεται στα ταξιδιωτικά βιβλία του μεγάλου κρητικού συγγραφέα, διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά και φέτος είναι αφιερωμένο στη γνωριμία του Νίκου Καζαντζάκη με τη Σοβιετική Ρωσία.

H μουσική παράσταση «Tora» από το ALEX DRAKOS TRIO

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου, ώρα 21:00΄, ο drummer Alex Drakos Ktistakis (Αλέξανδρος Κτιστάκης), παρουσιάζει με το σχήμα του, στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, τη μουσική παράσταση «Tora», μια ιστορία εσωτερικής αναζήτησης που ξεδιπλώνεται μέσα από ένα «παιχνίδι» ποίησης, λογοτεχνίας και μουσικής.

Συναυλία με τη Μικτή, την Παιδική και την Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

H Μικτή, η Παιδική και η Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, παρουσιάζουν ένα ποικίλο χορωδιακό πρόγραμμα με έργα κοσμικής μουσικής από την Αναγέννηση και έργα του Μάνου Χατζιδάκι.

Η Σπυριδούλα της Λένας ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά την επιτυχημένη παράσταση «Η Παρέλαση», που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς και περιόδευσε σε Αθήνα, Πάτρα, Δωδεκάνησα, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, οι This Famous Tiny Circus καταδύονται στον γλαφυρό και ανατρεπτικό κόσμο της Λένας Κιτσοπούλου, ζωντανεύοντας επί σκηνής δύο ήρωες από τη συλλογή διηγημάτων της Το μάτι του ψαριού, τον «Καραφλομπέκατσο» (τον οποίο θα υποδεχθούμε το καλοκαίρι, σε ξεχωριστή παράσταση με τον Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη στον ομώνυμο ρόλο) και την «Σπυριδούλα», η οποία ταξιδεύει στο Ηράκλειο στις 27 και 28 Απριλίου. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μάρκελλος, ενώ ερμηνεύει η Ελένη Στεργίου.

Λαϊκή βραδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Αθανάτων με τον Άρη Ζερβό και την Πόπη Ξενικάκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθανάτων οργανώνει λαϊκή βραδιά την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018  στον αύλειο χώρο του Συλλόγου στους Αθανάτους.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με την «ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ»

Μια ακόμα υπέροχη συναυλία, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας, γεμάτη με όλα όσα θέλουμε από την Ελεωνόρα. Ένταση, πάθος, τραγούδι, χαμόγελο, συναισθηματική φόρτιση και εκτόνωση.

Mουσική παράσταση - αφιέρωμα στην Ρόζα Εσκενάζυ «ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ»

Η εκδήλωση αυτή αφιερώνεται στην μνήμη του φίλου και επί χρόνια συνεργάτη της χορωδίας Γιώργου Μαυρομανωλάκη ο οποίος έφυγε από κοντά μας στις 17/7/2018.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ με το μουσικό σχήμα «ΔΟΞΑΡΙΕΣ»

Με την φιλική συμμετοχή τον  ηθοποιό Μάνο Αγγελιδάκη (Μανωλιός), τους λυράρηδες Αντώνη Λίτινα, Ηρακλή Φραγκιαδάκη και Μαρίνο Κολοβό

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με την ΠΑΥΛΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με την ΠΑΥΛΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ

Η εκδήλωση οργανώνεται από τη Λέσχη lions Κνωσσός και το

Μουσικό Σύλλογο «ΑΠΟΛΛΩΝ»

STAND UP COMEDY με την ομάδα SUCC

Οι SUCC, ξεκίνησαν ως μία παρέα με σκοπό να συνεισφέρουν στην άνοδο της σκηνής του Stand Up Comedy στη Κρήτη και όχι μόνο, γιατί είναι μεγάλες ψωνάρες, δε πηγαίνουν στα καλά τους και φυσικά δε δίνουν σημασία στα σχόλια του τύπου «ποιος θα στηρίξει το Stand Up Comedyστη Κρήτη; Το βλέπω δύσκολο!».

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ & Η ΜΟΥΜΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ

Ο ΘΙΑΣΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ «ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΑ»

παρουσιάζει την παράσταση  «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ & Η ΜΟΥΜΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ»

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  από την ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ  80 ΗΜΕΡΕΣ» του Ιουλίου Βέρν.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΑΠ΄ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΩΣ ΤΟ ΒΑΡΔΑΡΗ»

Παρέα πάντα με την λύρα του, ο έντεχνος λαϊκός τραγουδιστής, προσφέρει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με τις μοναδικές του ερμηνείες  μέσα από τις μεγάλες του επιτυχίες που έχουν ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια

Stand Up Comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

Ο «όρθιος κωμικός» Χριστόφορος Ζαραλίκος έρχεται στο Ανοιχτό Θέατρο του Τεχνόπολις και μας προσκαλεί την Δευτέρα 23 Ιουλίου στους προεορτασμούς για την έξοδο από τα Μνημόνια με το σύνθημα «ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ!!! ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ!!!». Στην νέα stand up comedy παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου θα υπάρχει – όπως πάντα – πολιτική σάτιρα μέχρι να του βάλουν τσιμέντο στα πόδια και να τον πετάξουν στην θάλασσα, εγγυημένο κέφι, τρελή διάθεση και ανατρεπτικό χιούμορ χωρίς επίσης να λείπουν οι αυτοσαρκασμοί και οι εύστοχοι σχολιασμοί για όλους και για όλα!

Η θεατρική ομαδα Ιυττός παρουσιαζει το έργο του Ρομπέρτο Ατάυντε «Δεσποινίς Μαργαρίτα»

Στα πλαίσια του φεστιβαλ του Δήμου Ηρακλείου 2018 η θεατρική ομαδα Ιυττός παρουσιαζει το έργο του Ρομπέρτο Ατάυντε Δεσποινίς Μαργαρίτα, την Δευτέρα 23 Ιουλίου στη Πύλη Βηθλεεμ στις 21:30.

Προβολή της ταινίας «Πριν τη βροχή»

Ο ιστότοπος ΡΩΓΜΕΣ http://rogmeshra.blogspot.com/ προβάλει τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. την κινηματογραφική ταινία "Πριν τη βροχή" στον κοινωνικό χώρο των ιδρυμάτων Καλοκαιρινού. (Αίθουσα Οδυσσέας Ελύτης).

Θεατρική παιδική παράσταση «ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ»

Το έργο αυτό- που θεωρείται σκληρό - μεταμορφώνεται, διασκευάζεται και παρουσιάζεται σαν ένα τρυφερό παραμύθι, πλούσιο σε μηνύματα – μιλάει για την μανία των παιδιών να κοροϊδεύουν -που με την υπόθεσή του θα μπορέσει να κρατήσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

 

Συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και Έλλη Πασπαλά

Η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και η ερμηνεία της Έλλης Πασπαλά θα στροβιλίσουν τις νύχτες μας. Τραγούδια και μελωδίες σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση. Σαν εκείνες τις καλοκαιρινές νύχτες στο σινεμά της γειτονιάς όταν γέμιζε η σκηνή εικόνες, ήχους και χρώματα, που έγιναν η συντροφιά στα όνειρά μας.

«Ερωφίλη project» του Γεωργίου Χορτάτση

Φέτος το καλοκαίρι, το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει το  πεντάπρακτο αριστούργημα του Ρεθυμνιώτη ποιητή Γεωργίου Χορτάτση, τη  διασημότερη τραγωδία της κρητικής αναγέννησης, το χρονικό ενός αιματοβαμμένου έρωτα, σε μια σύγχρονη παράσταση που αναδεικνύει την ομορφιά του ποιητικού λόγου, με  ζωντανή μουσική πανδουρίδας, ηλεκτρικής και κλασσικής κιθάρας,  μαντολίνου, κλαρίνου, κρουστών και υψηλού επιπέδου υποκριτικές ερμηνείες.

5ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης

Η Μαρία Μανουσάκη Διοργανώνει το μια εμπνευσμένη συνεργασία από τρία σπουδαία μουσικά σχήματα τα οποία θα παρουσιάσουνε αυθεντικές συνθέσεις με κοινή αναφορά στο Κρητικό τοπίο.

Ερωφίλη project

Φέτος το καλοκαίρι το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το  πεντάπρακτο αριστούργημα του Ρέθυμνιώτη ποιητή, τη  διασημότερη τραγωδία της κρητικής αναγέννησης, το χρονικό ενός αιματοβαμμένου έρωτα, σε μια σύγχρονη παράσταση  που αναδεικνύει την ομορφιά του ποιητικού λόγου, συνοδευόμενο από ζωντανή μουσική  πανδουρίδας, κιθάρας, μαντολίνου, κλαρίνου, βιολιού, κρουστών και υψηλού επιπέδου υποκριτικών ερμηνειών

ΗΛΕΚΤΡΑ

Η «Ηλέκτρα», μια από τις σημαντικότερες τραγωδίες του Ευριπίδη, αποτελεί μια διεισδυτική σπουδή πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της ενοχής, της μεταμέλειας και της δικαιοσύνης

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ «ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ» Αφιέρωμα στον ΜΙΧΑΛΗ ΣΟΥΓΙΟΥΛ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ «ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ» Αφιέρωμα στον ΜΙΧΑΛΗ ΣΟΥΓΙΟΥΛ «60 Χρόνια από τον Θάνατο του 1904 - 2018»

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΩΤΗ

Πέντε μουσικοί με ετερόκλητες καταβολές μα παρόμοιες αντιλήψεις, με κοινό τόπο αναφοράς και δράσης την Κρήτη, συμπορεύονται και συμπράττουν

Συναυλία με τους Blend Mishkin και τους Roots Evolution

Οι Blend Mishkin & Roots Evolution είναι η νέα full band του Blend Mishkin και έχει στόχο να μεταφράσει τις συνθέσεις των albums του Blend “Survival of the fittest” και “In Real Life” καθώς και νέες και παλιότερες δουλειές του, δίνοντάς τους νέα πνοή και ενέργεια. Η μουσική του Blend αποδομείται και επαναπροσδιορίζεται, με κύριο άξονα το dub ως διαδικασία “live remixing”, δημιουργώντας μια χορευτική αλλά και spiritual συγχρόνως ατμόσφαιρα. Έπειτα από ένα φοβερό καλοκαίρι και μια σειρά από δυναμικές εμφανίσεις σε μεγάλα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά festivals, βρίσκονται στο studio για να ολοκληρώσουν το νέο τους album, ενω ταυτόχρονα ετοιμάζουν την φετινή καλοκαιρινή τους περιοδία.

ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΖΕΛ ΚΟΥΡΤΙΑΝ

1915. Γενοκτονία των Αρμενίων. 

Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τον ΑΛΚΙΝΟΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσιάζει φέτος ένα σόλο πρόγραμμα. Μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάει τα τραγούδια του στην απλούστερη μορφή τους, μεταφέροντάς μας στη στιγμή της δημιουργίας τους

Ο ΜΑΓΟΣ ΒΙΤΑΛΙΟ

Θα μας χαρίσει απλόχερα ένα ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας και επιδεξιότητας  που θα καθηλώσουν το κοινό.

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΧΑΜΕΛΙΝ

Μια δια δραστική μουσικοθεατρική παράσταση με ηθοποιούς που παίζουν ζωντανά μουσική , τραγουδούν επί σκηνής και αποφασίζουν μαζί με το κοινό κάθε φορά ένα από τα δύο εναλλακτικά φινάλε της ιστορίας (ή μύθου ή θρύλου).

«Έγκλημα και Τιμωρία» του Φ.Μ. Νοστοστογιέφσκι

Η πολυβραβευμένη παράσταση-θρύλος, που αγαπήθηκε όσο λίγες, για τρείς μοναδικές παραστάσεις, στις 28-29-30 Ιουλίου στο ανοιχτό θέατρο του ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.
 

«Ακόμα κι αν φύγεις …» ένα αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη

 

Το Μουσικό Σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ»
παρουσιάζει το ακρόαμα – θέαμα «Ακόμα κι αν φύγεις …»
ένα αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη,
Αρλέτα και Γιώργο Ζωγράφο.

Το Μουσικό Σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ» παρουσιάζει το ακρόαμα – θέαμα «Ακόμα κι αν φύγεις …» ένα αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη, Αρλέτα και Γιώργο Ζωγράφο.

 

Ο ΕΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 

Το ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ
παρουσιάζει την θεατρική παράσταση
«Ο ΕΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ»
Βασισμένο σε τρία μονόπρακτα του σπουδαίου Κρητικού Συγγραφέα Παντελή
Πρεβελάκη «Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΤΟΛΗ» - «ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΑΙΜΑ»
και «ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥ»

Το ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Ο ΕΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ» Βασισμένο σε τρία μονόπρακτα του σπουδαίου Κρητικού Συγγραφέα Παντελή Πρεβελάκη «Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΤΟΛΗ» - «ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΑΙΜΑ» και «ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥ»

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ

 

Τα ακούσματα και η εντρύφηση του Γιάννη σε ετερογενή μουσικά είδη, τον κάνουν
να συνθέτει σε διαφορετικά μεταξύ τους μοτίβα.

Τα ακούσματα και η εντρύφηση του Γιάννη σε ετερογενή μουσικά είδη, τον κάνουν να συνθέτει σε διαφορετικά μεταξύ τους μοτίβα.

 

Buenos Tangos, Romper El Piso

 

Περιγραφή
Η συναρπαστική χορευτική παράσταση «Buenos Tangos – Romper el Piso» που σπάει
τα πατώματα παγκοσμίως με τα φλογερά βήματα του tango, ενσωματώνει την αληθινή
ιστορία του αργεντίνικου πάθους, με την υπογραφή της παγκοσμίου φήμης Αργεντίνας
χορεύτριας και χορογράφου Natalia Ηills.

Η συναρπαστική χορευτική παράσταση «Buenos Tangos – Romper el Piso» που σπάει τα πατώματα παγκοσμίως με τα φλογερά βήματα του tango, ενσωματώνει την αληθινή ιστορία του αργεντίνικου πάθους, με την υπογραφή της παγκοσμίου φήμης Αργεντίνας χορεύτριας και χορογράφου Natalia Ηills.

 

Ημερίδα για τον ποιητή Στέφανο Σαχλίκη

Ημερίδα για τον ποιητή Στέφανο Σαχλίκη τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 στις 09:50 στο Πολιτιστικό Κέντρο και στις 18:00 στο Πενταμόδι:

ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ

 

Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ
παρουσιάζει το έργο του Ιωάννη Κονδυλάκη «ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ»
H αριστουργηματική νουβέλα του Ιωάννη Κονδυλάκη για το πρόωρο ξύπνημα του έρωτα
με ένα αταίριαστο –ηλικιακά- ζευγάρι σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στα τέλη του 19ου
αιώνα, για πρώτη φορά επί σκηνής από την «Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ»

Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ παρουσιάζει το έργο του Ιωάννη Κονδυλάκη «ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ»

H αριστουργηματική νουβέλα του Ιωάννη Κονδυλάκη για το πρόωρο ξύπνημα του έρωτα

με ένα αταίριαστο –ηλικιακά- ζευγάρι σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στα τέλη του 19ου

αιώνα, για πρώτη φορά επί σκηνής από την «Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ»

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΘΕΞΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»

 

Η Χορωδία «Ενωδία» του Συλλόγου (Γνωσιακό ταξίδι) ερμηνεύει τραγούδια που
κινούν την Υπερβάλλουσα της Αγάπης προς το βίωμα της Ανθρώπινης ύπαρξης.

Η Χορωδία «Ενωδία» του Συλλόγου (Γνωσιακό ταξίδι) ερμηνεύει τραγούδια που κινούν την Υπερβάλλουσα της Αγάπης προς το βίωμα της Ανθρώπινης ύπαρξης.

 

ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ

 

Τι μπορεί να συμβεί όταν συμπέσουν ένα πάρτυ γενεθλίων κι ένας χωρισμός;
Πόσο πολύπλοκα μπορούν να γίνουν τα πράγματα από ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή;
Και τι ακολουθεί όταν λες τελικά «Μόλις χώρισα»;

Τι μπορεί να συμβεί όταν συμπέσουν ένα πάρτυ γενεθλίων κι ένας χωρισμός; Πόσο πολύπλοκα μπορούν να γίνουν τα πράγματα από ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή; Και τι ακολουθεί όταν λες τελικά «Μόλις χώρισα»;

 

Μουσικοχορευτική παράσταση «Στου γάμου τα καμώματα χοροί και ξεφαντώματα»

Ο Λαογραφικός Σύλλογος «Χοροδρώμενα» διοργανώνει μουσικοχορευτική παράσταση την 31 Ιουλίου 2018, Τρίτη και ώρα 21:30 στο κηποθέατρο Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης με τίτλο: «Στου γάμου τα καμώματα χοροί και ξεφαντώματα», με τη συνδιοργάνωσης της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τον ΧΑΡΗ ΦΑΣΟΥΛΑ «ΑΜΙΛΗΤΟ ΝΕΡΟ»

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ
με τον ΧΑΡΗ ΦΑΣΟΥΛΑ
«ΑΜΙΛΗΤΟ ΝΕΡΟ»

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ με τον ΧΑΡΗ ΦΑΣΟΥΛΑ «ΑΜΙΛΗΤΟ ΝΕΡΟ»

 

Θεατρική παράσταση «Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ»

 

– Ώρα έναρξης: 21:30
Η θεατρική Ομάδα του συλλόγου "Γνωσιακό ταξίδι" θα παρουσιάσει το έργο του
Βιτζέντζου Κορνάρου " Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ", σε σκηνοθεσία Χρόνη Σαπουντζάκη,
σκηνικά και κοστούμια Άννας Χιλετζάκη.

Η θεατρική Ομάδα του συλλόγου "Γνωσιακό ταξίδι" θα παρουσιάσει το έργο του Βιτζέντζου Κορνάρου " Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ", σε σκηνοθεσία Χρόνη Σαπουντζάκη, σκηνικά και κοστούμια Άννας Χιλετζάκη.

 

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE