11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Το έργο αυτό- που θεωρείται σκληρό - μεταμορφώνεται, διασκευάζεται και παρουσιάζεται σαν ένα τρυφερό παραμύθι, πλούσιο σε μηνύματα – μιλάει για την μανία των παιδιών να κοροϊδεύουν -που με την υπόθεσή του θα μπορέσει να κρατήσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.
Η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και η ερμηνεία της Έλλης Πασπαλά θα στροβιλίσουν τις νύχτες μας. Τραγούδια και μελωδίες σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση. Σαν εκείνες τις καλοκαιρινές νύχτες στο σινεμά της γειτονιάς όταν γέμιζε η σκηνή εικόνες, ήχους και χρώματα, που έγιναν η συντροφιά στα όνειρά μας.
Φέτος το καλοκαίρι, το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει το πεντάπρακτο αριστούργημα του Ρεθυμνιώτη ποιητή Γεωργίου Χορτάτση, τη διασημότερη τραγωδία της κρητικής αναγέννησης, το χρονικό ενός αιματοβαμμένου έρωτα, σε μια σύγχρονη παράσταση που αναδεικνύει την ομορφιά του ποιητικού λόγου, με ζωντανή μουσική πανδουρίδας, ηλεκτρικής και κλασσικής κιθάρας, μαντολίνου, κλαρίνου, κρουστών και υψηλού επιπέδου υποκριτικές ερμηνείες.
Η Μαρία Μανουσάκη Διοργανώνει το μια εμπνευσμένη συνεργασία από τρία σπουδαία μουσικά σχήματα τα οποία θα παρουσιάσουνε αυθεντικές συνθέσεις με κοινή αναφορά στο Κρητικό τοπίο.
Φέτος το καλοκαίρι το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το πεντάπρακτο αριστούργημα του Ρέθυμνιώτη ποιητή, τη διασημότερη τραγωδία της κρητικής αναγέννησης, το χρονικό ενός αιματοβαμμένου έρωτα, σε μια σύγχρονη παράσταση που αναδεικνύει την ομορφιά του ποιητικού λόγου, συνοδευόμενο από ζωντανή μουσική πανδουρίδας, κιθάρας, μαντολίνου, κλαρίνου, βιολιού, κρουστών και υψηλού επιπέδου υποκριτικών ερμηνειών