Έκθεση με τίτλο "Ασκήσεις Ψυχικής Έντασης και Ορμής", στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, της εικαστικής ομάδας χωρο - χρόνος, από 6 Μαίου έως 2 Ιουνίου.
Έκθεση με τίτλο "Ασκήσεις Ψυχικής Έντασης και Ορμής", στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, της εικαστικής ομάδας χωρο - χρόνος, από 6 Μαίου έως 2 Ιουνίου.
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί το 23ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης που οργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» από 24 έως 31 Μαΐου 2017 με ελεύθερη είσοδο στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Για το φεστιβάλ δόθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης
Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας του Δήμου Ηρακλείου , το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου διοργανώνουν Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Πρόληψη, Συνέργεια, Ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας».
"Καραβάνι η συνέχεια… Το Καραβάνι για παιδιά" ( Caravan Junior):Σάββατο 27/5/2017: Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου -Αίθριο
Η τελευταία ομιλία του κύκλου «Ο Μίτος της Αριάδνης – ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου» θα γίνει το επόμενο Σάββατο 27 Μαΐου 2017, ώρα 11.00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω. Ο καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών του Πρίνστον των Η.Π.Α. κ. Άγγελος Χανιώτης θα μιλήσει με θέμα: Ηράκλειο και Κνωσός σε εποχές κοσμοπολιτισμού: από τον Αλέξανδρο στον Αδριανό.
Το νερό αποτελεί συστατικό κομμάτι της ανθρώπινης υγείας και της ίδιας της ζωής, αλλά και βασικό στοιχείο του ανθρώπινου πολιτισμού. Η ζωτικότητα του νερού έχει γίνει αντικείμενο μελέτης από μηχανικούς, αρχιτέκτονες, γεωλόγους, ωκεανολόγους, χημικούς, βιολόγους, αλλά και γιατρούς ή διαιτολόγους, ενώ η σύγχρονη οικολογική σκέψη, με το εύρος των διαφορετικών προσεγγίσεων, σχολών και ρευμάτων, μελετά τις ολοένα εντονότερες γεωλογικές, κλιματικές και άλλες προκλήσεις που προξενεί η έλλειψη, η αλλοίωση και εν γένει ο μετασχηματισμός του νερού σε όλες του τις μορφές.
Σας περιμένουμε όλους και όλες, μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και μη, εργαζόμενους και άνεργους, στις 27 και 28 Μαΐου στο Πάρκο Υγειονομικού και την πύλη Βηθλεέμ στο Λάκκο να γιορτάσουμε τη διαφορετικότητα, απαιτώντας τα εντελώς αυτονόητα για τον 21ο αιώνα: ισότητα, ελευθερία κίνησης, ελευθερία λόγου.
Η ομιλία του καθηγητή κ. Άγγελου Χανιώτη θα είναι η τελευταία του κύκλου «Ο Μίτος της Αριάδνης – ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου», που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, 20 χρόνια μετά τον αντίστοιχο πρώτο κύκλο. Θα γίνει το επόμενο Σάββατο 27 Μαΐου 2017, ώρα 11.00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω. Θέμα της θα είναι: Ηράκλειο και Κνωσός σε εποχές κοσμοπολιτισμού: από τον Αλέξανδρο στον Αδριανό.
Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την πανηγυρική συναυλία της χορωδίας “Ιωνία Αηδών”, με την οποία θα κλείσει ο νέος κύκλος των ομιλιών, που διοργάνωσε, με τον γενικό τίτλο: «Ο Μίτος της Αριάδνης – Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, 20 χρόνια μετά».