inner image

Παρουσιάστηκε το πρώτο μέρος του προγράμματος της καλλιτεχνικής περιόδου 2020 - ’21, καθώς και οι δυο νέες συνεργασίες του ΠΣΚΗ με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Aegean Airlines

 

Παρουσιάστηκε το πρώτο μέρος του προγράμματος

της καλλιτεχνικής περιόδου 2020 - ’21, καθώς και οι δυο νέες συνεργασίες του ΠΣΚΗ με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Aegean Airlines

 

 

Στην Αίθουσα Συναυλιών του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ατομικής προστασίας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος του πρώτου τριμήνου της καλλιτεχνικής περιόδου 2020 – ‘21 από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, την Πρόεδρο ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΠΣΚΗ κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη.

 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στο ευρύ κοινό συνδυάζοντας την πολυμορφία με παραγωγές υψηλού επιπέδου και φέρνει στο Ηράκλειο καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, που θα μαγέψουν από τις σκηνές του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου ακόμα και τον πιο απαιτητικό θεατή.

 

Δηλώσεις 

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

 

 

Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός 

 

Σε αυτή την – αναμφίβολα – δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας, ο Πολιτισμός, εξακολουθεί να αποτελεί για όλους μας: πυξίδα προσανατολισμού. Μας συνδέει με το ιστορικό μας παρελθόν και θεμελιώνει τους ορίζοντες του παρόντος, δείχνοντας τις αληθινές αξίες της ζωής, μέσω του χώρου των Τεχνών και των Γραμμάτων.

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου κατόρθωσε, από την αρχή της λειτουργίας του, με την παρουσία και την ακαταπόνητη δράση του Καλλιτεχνικού του Διευθυντή κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη, και όλων των άξιων συνεργατών του, να καταστήσει τον χώρο αυτό πρότυπο Κέντρο Πολιτισμού. Με εξωστρέφεια, συμμετοχικές διαδικασίες, στήριξη όλων των υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικών εκφράσεων, με την ανάδειξη του έργου σημαντικών σύγχρονων δημιουργών, προωθώντας συνεργασίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παρά το γεγονός ότι το περυσινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα δεν ολοκληρώθηκε, εξαιτίας της πανδημίας, έθεσε τις βάσεις για εφάμιλλες επιλογές και ανάλογη συνέχεια. Με αυτούς τους δημιουργικούς στόχους, προχωρούμε, παρά τις αντιξοότητες και τους περιορισμούς που εξακολουθούν  να υφίστανται.

Το εφετινό καλλιτεχνικό Πρόγραμμα – αναλυτικά και λεπτομέρειες του οποίου θα ακούσετε από τον κ. Μιχαηλίδη – , πάντα με γνώμονα την υψηλή ποιότητα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα μεγάλο αφιέρωμα για τα 250 χρόνια από την γέννηση του Beethoven, ενώ, επιπροσθέτως,  κατά την τρέχουσα περίοδο  –και αυτό αποτελεί μια ιδιαίτερη πτυχή του Προγράμματος– ξεκινούν εκπαιδευτικοί κύκλοι, που έχουν ως σκοπό: να προσελκύσουν, να «μυήσουν»,  παιδιά, νέους και μεγαλύτερους στον χώρο της Τέχνης.

Αξίζει να επισημάνουμε και δυο ακόμα στοιχεία: την πολύ σημαντική συνεργασία του Πολιτιστικού με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς και την μεγάλη χορηγία της εταιρείας Aegean, την οποία και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την στήριξή της. Αμφότερα πιστοποιούν ότι το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες για τον πολιτισμό γενικά, αρχίζει να αναπτύσσει την δική του καλλιτεχνική και εμπορική δυναμική.  

Χωρίς κανέναν εφησυχασμό, με ασφάλεια και υπευθυνότητα, προφυλάσσοντας την δημόσια υγεία, και τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είμαστε έτοιμοι για την πραγματοποίηση του εφετινού καλλιτεχνικού Προγράμματος. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Μιχαηλίδη και την ομάδα του, την διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑΝΑΛ καθώς και όλους - όσους συνέβαλαν στον σχεδιασμό και στην προετοιμασία του και πρόκειται να συμβάλλουν στην υλοποίησή του.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις εκδηλώσεις.

 

 

Πρόεδρος ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ, κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη 

 

Με ιδιαίτερη χαρά, σας παρουσιάζουμε το πρώτο μέρος από το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου για την περίοδο 2020 - ’21 που αφορά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Όπως θα διαπιστώσετε ξεφυλλίζοντάς το, μέσα σε αυτή τη πρωτοφανή παγκόσμια συγκυρία, με την καθημερινότητα να είναι ευμετάβλητη και απρόβλεπτη, αλλά και την πολύπλευρή κρίση του Covid 19 να μην αφήνει καμία και κανέναν ανεπηρέαστο, εμείς παραμένουμε αισιόδοξοι, «…ζωντανοί στη σκηνή…» όπως λέει και η ποιήτρια. Παραμένουμε ενεργοί στην σκηνή της καλλιτεχνικής δημιουργίας, στην σκηνή των δυνατοτήτων και των ευκαιριών. Στην σκηνή την οποία θα επισκεφτούν το επόμενο διάστημα διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, κορυφαίοι ερμηνευτές και εξαιρετικοί μουσικοί από την Κρήτη, την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντάς μας αυτό που έχουμε όλοι ανάγκη: Ψυχαγωγία, μέσα από εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας, με τη μέγιστη ασφάλεια και προστασία.

Ταυτόχρονα, δημιουργούμε τις προοπτικές για μια αμφίδρομη, δημιουργική πολιτιστική επανάσταση για τον τόπο μας, μέσα από νέες συνεργασίες του ΠΣΚΗ, όπως είναι η συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μέσα από νέες παραγωγές όπως το αφιέρωμα στα 250 χρόνια από τη γέννηση του Ludwig van Beethoven, καθώς και μέσα από συμπράξεις με αναγνωρισμένους καλλιτεχνικούς φορείς της Κρήτης όπως το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης – ΔΗΠΕΘΕΚ και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου ΣΟΝΚΔΗ.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο το όλο εγχείρημα. Γι’ αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΠΣΚΗ Μύρωνα Μιχαηλίδη και σε όλους τους συνεργάτες μας στο ΠΣΚΗ και τη ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ, που κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τις ανάγκες των καιρών χωρίς συμβιβασμούς, με μέτρο και σύνεση, με φαντασία και ρεαλισμό. Θα ήθελα επίσης να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, που στηρίζει την προσπάθεια, συμμερίζεται τα άγχη και τις αγωνίες μας και είναι ακλόνητος συμπαραστάτης σε αυτή τη δύσκολη, μα συνάμα συναρπαστική πορεία.

Σας προσκαλώ να παρακολουθήσετε όλες τις εκδηλώσεις μας. Σας καλώ να γίνετε κι εσείς κομμάτι σε αυτό το εξαιρετικό πολιτιστικό αποτύπωμα που δημιουργείται στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, εκπέμποντας ένα ισχυρό στίγμα στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

Αξίζει, πιστέψτε με!

 

Καλλιτεχνικός Διευθυντής Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, κ. Μύρωνας Μιχαηλίδης 

 

Με ξεχωριστή χαρά σάς καλωσορίζουμε στην έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2020 του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΣΚΗ).

Τελώντας στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς πανδημίας, η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΠΣΚΗ και οι εργαζόμενοί του, σε συνεργασία με την Διοίκηση της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ, δηλώνει το ηχηρό «παρών» του πολιτισμού στο νησί της Κρήτης. Ακολουθούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα ειδικά μέτρα που επιβάλλει το Υπουργείο Πολιτισμού και παρουσιάζουμε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα αφήσει κανέναν συμπολίτη μας και κανέναν επισκέπτη του τόπου μας, αδιάφορο.

Επιφανείς ερμηνευτές και δημιουργοί φιλοξενούνται στις σκηνές του ΠΣΚΗ με παραστάσεις που θεματικά καλύπτουν τους κύκλους: Μεγάλοι Δημιουργοί, Θέατρο, Λυρικό και Μουσικό θέατρο, Συμφωνική μουσική, Μουσική δωματίου, Χορός, Μουσικές του Κόσμου, Η μουσική συνομιλεί.

Ξεχωριστή θέση στον νέο καλλιτεχνικό προγραμματισμό κατέχει η συνεργασία του ΠΣΚΗ με τον διάσημο πιανίστα Κυπριανό Κατσαρή, η σύμπραξη, για πρώτη φορά, με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, η σταθερή συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, το αφιέρωμα στα 250 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου μουσουργού Ludwig van Beethoven, η σύμπραξη με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο κορυφαίο μουσικό θέατρο του γαλλικού Εξπρεσιονισμού “Ιστορία του Στρατιώτη” του Igor Stravinsky, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης και την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην παρουσίαση του μουσικού θεάτρου “Τα Γεγονότα” του David Greig. Η “Αθάνατη Αγαπημένη”, ένα δραματοποιημένο μουσικό αναλόγιο σε επιμέλεια Μάγδας Μαυριογιάννη, “Ο μίτος της Αριάδνης” του Ζαχαρία Σπυριδάκη, που ξετυλίγει την μουσική παράδοση της Κρήτης διαχρονικά, η σύσταση και πρώτη παρουσίαση στο κοινό του Νέου Κρητικού Κουαρτέτου, το συγκλονιστικό πρόσωπο της “Ανθρώπινης Φωνής” των Jean Cocteau για το θέατρο και Francis Poulenc για τη μουσική που ερμηνεύει η καταξιωμένη υψίφωνος Μαρία Κόκκα, αλλά και το καθιερωμένο ραντεβού του ΠΣΚΗ με μεταδόσεις παραστάσεων της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και του English National Theater, συμπληρώνουν το σύνολο των παραστάσεων της νέας καλλιτεχνικής περιόδου.

Στόχος μας η χαρά, η ψυχαγωγία και η εμπειρία της ζωντανής απόλαυσης, την οποία αναντίρρητα, δεν θα μπορέσει να υποκαταστήσει ποτέ κανένα ψηφιακό μέσο. Σας καλούμε να μοιραστούμε καλλιτεχνικά, περισσότερα από όσα η ζωή μάς έδειξε ότι χωρούμε και αντέχουμε.

Θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμο Ηρακλείου και τον κ. Δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό προσωπικά, γιατί είναι 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα παρών όποτε ζητηθεί η συνδρομή του, καθώς επίσης και την Πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη και το Δ.Σ. της Δημοτικής Εταιρείας, για την συνεργασία μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον στενό μου συνεργάτη και Αναπληρωτή Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΠΣΚΗ Ραφαήλ Πυλαρινό και όλους τους συνεργάτες μου στο ΠΣΚΗ για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν, όπως επίσης και τους Δ/ντες των τμημάτων της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ κ.κ. Πολυχρονάκη, Μουδάτσο και Κουγκούλιο για την άμεση ανταπόκριση στις πολλές αλλά όχι ανυπέρβλητες δυσκολίες που συναντούμε.

Καλή μας αρχή!

 

Tο πρόγραμμα αναλυτικά: 

 

OKTΩΒΡΙΟΣ

Κύκλος | Χορός

Το Σπίτι της Bernarda Alba 

Federico Garcia Lorca 

Σάββατο & Κυριακή, 31 Οκτωβρίου & 1 Νοεμβρίου 2020 / 21:00

Αίθουσα “Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού”

Το τελευταίο έργο του κορυφαίου Federico Garcia Lorca, “Το Σπίτι της Bernarda Alba” (1936), σε μία μοναδική παράσταση χοροθεάτρου, στην οποία ο λόγος αντικαθίσταται από την ηφαιστειακή δύναμη του flamencο.

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Κύκλος | Μουσικό θέατρο

Ερμηνεύοντας την “Ανθρώπινη Φωνή” 

Από τον Jean Cocteau στον Francis Poulenc 

Πέμπτη & Παρασκευή, 5 & 6 Νοεμβρίου 2020 / 21:00

Αίθουσα “Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού”

Το συγκλονιστικό μονόπρακτο του Jean Cocteau, “Η Ανθρώπινη Φωνή” (1930), καθώς και η ομότιτλη μουσική μεταφορά του από τον Francis Poulenc, σε μία παράσταση στην οποία η τραγική ηρωίδα αντιμετωπίζει το φόβο του θανάτου και την αγωνία της μοναξιάς, προτάσσοντας την ανάγκη για επικοινωνία ως το πλέον ανθρώπινο χαρακτηριστικό.

Μια συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 

 

Κύκλος | Μουσικές του κόσμου

Ζαχαρίας Σπυριδάκης: 

Ο μίτος της Αριάδνης 

Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020 / 21:00

Αίθουσα “Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού”

“O μίτος της Αριάδνης” ξετυλίγεται σε ένα περιπετειώδες ταξίδι στη μουσική παράδοση της Κρήτης διαχρονικά, από ένα σύνολο κορυφαίων δεξιοτεχνών της κρητικής μουσικής, με επικεφαλής τον ξεχωριστό Ζαχαρία Σπυριδάκη στη λύρα και στο τραγούδι.

 

Κύκλος | Λυρικό και μουσικό θέατρο

Turandot 

Giacomo Puccini 

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020 / 20:00

Αίθουσα “Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού”

Η επική όπερα του Giacomo Puccini, “Turandot” (1926), υπό το πρίσμα της φαντασμαγορικής σκηνοθεσίας του Franco Zeffirelli, ερμηνευμένο από μία πολυπληθέστατη πλειάδα τραγουδιστών και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης υπό τη διεύθυνση Yannick Nézet-Séguin.

Μαγνητοσκοπημένη παράσταση της ΜΕΤ της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντέννα 

 

Κύκλος | Μουσική δωματίου

Νέο Κρητικό Κουαρτέτο 

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 / 21:00

Αίθουσα “Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού”

Η ανασύσταση του ιστορικού Κρητικού Κουαρτέτου, σχεδόν έναν αιώνα μετά την πρώτη του συγκρότηση το 1933: τέσσερις νέοι Κρητικοί μουσικοί, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο κοινό το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων έργων το Κουαρτέτο εγχόρδων “in modo dorico” (1936) του Αριστείδη Αντωνακάκη. Μαζί τους συμπράττει ο Γιώργος Δεμερτζής στο βιολί και ο Βασίλης Βαρβαρέσος στο πιάνο.

 

Κύκλος | Η μουσική συνομιλεί

Εικόνες που επιμένουν 

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 / 21:00

Αίθουσα Συναυλιών

Έργα για πιάνο σύγχρονων Ελλήνων συνθετών κρητικής καταγωγής συντροφεύουν

τον λόγο Κρητών ποιητών.

 

Κύκλος | Συμφωνική μουσική

Νέοι Σολίστ της Κρήτης σε σύμπραξη με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου 

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 / 21:00

Αίθουσα “Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού”

Τρεις νέοι χαρισματικοί μουσικοί συμπράττουν με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου (ΣΟΝΚΔΗ), υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, στην πρώτη τους εμφάνιση ως νέοι σολίστ της Κρήτης με έργα Edward Elgar, Gaetano Donizetti, Josef Haydn και Wolfgang Amadeus Mozart.

 

Κύκλος | Μουσικό θέατρο

Τα Γεγονότα 

David Greig 

Σάββατο & Κυριακή, 21 & 22 Νοεμβρίου 2020 / 21:00

Αίθουσα “Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού”

Εμπνευσμένο από την μαζική σφαγή 69 ατόμων από τον Άντερς Μπρέιβικ το 2011 στη Νορβηγία, το έργο του David Greig, “Τα Γεγονότα” (2013), μια συμπαραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, προσεγγίζει το «τέρας» του νεοφασισμού, εξετάζει την άνοδο της ακροδεξιάς και την έξαρση της ξενοφοβίας.

 

Κύκλος | Μουσικό θέατρο

Ιστορία του Στρατιώτη 

Igor Stravinsky & Charles-Ferdinand Ramuz 

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020 / 18:00 & 21:00

Αίθουσα “Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού”

H μεφιστοφελική “Ιστορία του Στρατιώτη” (1918) των Charles–Ferdinand Ramuz και Igor Stravinsky, που ολοκληρώθηκε στο αποκορύφωμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και σήμερα κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων εξπρεσιονιστικών αριστουργημάτων του μουσικού θεάτρου του 20ού αιώνα.

Μια συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 

 

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

 

Κύκλος | Συμφωνική μουσική

Ludwig van Beethoven 250! 

Μεγάλο αφιέρωμα στον Ludwig van Beethoven 

Παρασκευή & Σάββατο, 4 & 5 Δεκεμβρίου 2020 / 21:00

Αίθουσα “Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού”

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών (ΦΟΑ) υπό την μουσική διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη γιορτάζει τα 250 χρόνια από την γέννηση του Ludwig van Beethoven (1770-1827), ερμηνεύοντας τρία από τα πλέον αντιπροσωπευτικά έργα του συνθέτη για ορχηστρικό σύνολο: Εισαγωγή “Egmont” (Op. 84), Κοντσέρτο για πιάνο, Νο. 3 (Op. 37), Συμφωνία Αρ. 5 (Op. 67).

Στο πιάνο, ο διεθνούς φήμης ερμηνευτής, Κυπριανός Κατσαρής.

 

Κύκλος | Μεγάλοι Δημιουργοί

Απροσδόκητα και μαγικά! 

Ο Κυπριανός Κατσαρής αυτοσχεδιάζει. 

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020 / 21:00

Αίθουσα “Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού”

Ο βραβευμένος πιανίστας Κυπριανός Κατσαρής ερμηνεύει απροσδόκητα και μαγικά ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ πιάνου με έργα που θα ανακοινώσει ο ίδιος επί σκηνής. Μία μοναδική συναυλία, ενός από τους επιφανέστερους της πιανιστικής τέχνης.

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα 

Masterclass Πιάνου με τον Κυπριανό Κατσαρή 

Τετάρτη & Πέμπτη, 9 & 10 Δεκεμβρίου 2020

Αίθουσα Συναυλιών

 

Κύκλος | Θέατρο

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας 

William Shakespeare 

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020 / 20:00

Αίθουσα “Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού”

O πολυβραβευμένος Nicholas Hytner σκηνοθετεί έναν ονειρικό κόσμο με ιπτάμενες νεράιδες, πέπλα ομίχλης και γιορτές υπό το φως του φεγγαριού, μετατρέποντας τη σκηνή του Bridge Theatre σε δάσος, κυκλωμένο από τους θεατές που παρακολουθούν όρθιοι. Το πιο γνωστό και πολυπαιγμένο έργο του William Shakespeare, το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” (1595), ερμηνευμένο από ένα σύνολο σπουδαίων ηθοποιών.

Μαγνητοσκοπημένη παράσταση του National Theatre σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντέννα 

 

Κύκλος | Μουσική δωματίου

Ludwig van Beethoven 250! 

Αθάνατη Αγαπημένη 

Δραματοποιημένο μουσικό αναλόγιο

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 / 21:00

Αίθουσα Συναυλιών

Δραματοποιημένο μουσικό αναλόγιο που εμπνέεται από τον μυστηριώδη χαρακτήρα

των ερωτικών επιστολών του Ludwig van Beethoven. Λυρικά έργα και έργα για πιάνο

των Felix Mendelssohn, Robert Schumann, Ludwig van Beethoven και Johannes Brahms ακολουθούν την δραματοποιημένη αφήγηση της οποίας επιμελείται η ηθοποιός Μάγδα Μαυρογιάννη.

Μια συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 

 

Κύκλος | Συμφωνική μουσική

Ποντίκια, φεγγάρια και η “Συνέλευση των Ζώων” 

Μια συναυλία με μουσική του Γιώργου Κουρουπού για παιδιά

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 / 21:00

Αίθουσα “Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού”

Η ώρα προσέλευσης σε κάθε παράσταση, ορίζεται στα 40’ πριν την έναρξή της. Αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις, μπορείτε να πάρετε από την ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, www.cccc.gr

Αξίζει να τονιστεί ότι στο έντυπο του αναλυτικού προγράμματος, υπάρχει ενσωματωμένο QR code που παραπέμπει στην ιστοσελίδα του ΠΣΚΗ, έτσι ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να πληροφορείται άμεσα και εύκολα κάθε αλλαγή που μπορεί να προκύψει, για οποιοδήποτε λόγο.

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων θα τηρούνται απαρεγκλίτως όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE