inner image

Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ΄ Οδόν 2022»: Όλη η πόλη γίνεται μια γιορτή - Η Φωτεινή Βελεσιώτου και πληθώρα άλλων εκδηλώσεων την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 22-09-2022          

 

Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ΄ Οδόν 2022»:  Όλη η πόλη γίνεται μια γιορτή - Η Φωτεινή Βελεσιώτου και πληθώρα άλλων εκδηλώσεων την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου

 

 

Η Παυλίνα Βουλγαράκη «μάγεψε» το κοινό στην κατάμεστη Πλατεία Ελευθερίας, η πλατεία του Αγίου Τίτου γέμισε με κανταδόρους και με χορευτές ταγκό, η Βασιλική του Αγίου Μάρκου με λυρικές μελωδίες, η Αγία Τριάδα με ρεμπέτικα. Μουσικές, χοροί, εκθέσεις και πολύ κέφι απλώθηκαν σε δρόμους και πλατείες και μετέτρεψαν και το βράδυ της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου όλο το Ηράκλειο σε μια γιορτή, με την αυθόρμητη και μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης και των επισκεπτών.

Όλα αυτά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022», το οποίο συνεχίζεται την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου με συναυλία της Φωτεινής Βελεσιώτου και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και εκθέσεις.

 

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

21:30 – 23:30 Συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου. Μαζί της η Μαρία Φασουλάκη.

Η ξεχωριστή φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου δύσκολα περιγράφεται.

Μια γέφυρα που μας ενώνει με το πιο αρχέγονο, πιο αληθινό κομμάτι του τραγουδιού και της έκφρασης. Συγκινεί με τον πιο άμεσο τρόπο, είτε τραγουδά παλιά αγαπημένα λαϊκά είτε τραγούδια όπως οι «Μέλισσες» και τα «Διόδια» που την καθιέρωσαν στις καρδιές του κοινού. 

Εκτός από τα νέα της τραγούδια, παρόντα στο πρόγραμμα, είναι και κλασικά τραγούδια αγαπημένων συνθετών.

Μαζί με τη Φωτεινή επί σκηνής η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Μαρία Φασουλάκη.

Συντελεστές:  Μαρία Φασουλάκη (φωνή, κρουστά), Βασίλης Κετεντζόγλου (Κιθάρες) Ευγένιος Χαλίλ (Μπουζούκι), Γιώργος Κονής (πιάνο), Κατερίνα Ταμβάκη (Κλαρίνο, Κρουστά)

 

ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

18:00 – 20:00 Ανοικτές Ξεναγήσεις στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

 

 

 

ΑΙΘΡΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια)

17:00 – 23:00 Εικαστική δράση: «ο τοίχος είχε το δικό σας #story», από τη συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Ένας διαφορετικός τρόπος επικοινωνίας … σε πραγματικό τοίχο (στην είσοδο του Πολύκεντρου από την πλευρά της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου) και όχι εκείνον τον εικονικό. Η δράση έχει στόχο να παντρέψει την παράδοση με τον μοντέρνο τρόπο έκφρασης. Εκεί ο καθ’ ένας θα μπορεί να «ανεβάσει» σκέψεις, συναισθήματα και εμπειρίες με οποιοδήποτε τρόπο τον αντιπροσωπεύει (στυλό, μαρκαδόρους, ζωγραφιές, κλπ), ευελπιστώντας να γίνει ένας διαφορετικός πολύ-πολιτισμικός καμβάς έκφρασης!

Τη δράση θα «στολίσουν» οι  Batala Creta, ο κ. Ζαϊμάκης με τα ξυλοπόδαρά του και ο DJ Μπάμπης Κολοκούρης!

 21:00 – 23:00 Στη «σκηνή» ανεβαίνει η νεανική μπάντα Can of Gems με τα εξίσου μοντέρνα τραγούδια τους αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι Άννα Φραντζέσκα Ζανδέ και ο Σπύρος Περδικάκης όπου θα κλείσουν τη βραδιά με το έντεχνο ρεπερτόριο τους.

 

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ

16:00 – 19:00 MOSAIC Kid’s Art Lab - Εισαγωγή στην τέχνη του Ψηφιδωτού για μικρά και μεγάλα παιδιά!  

19:30 – 21:00 Συναυλία: «Οι Kultur Multur τραγουδούν για παιδιά κάθε ηλικίας!» 

Οι KULTUR MULTUR είναι μια χαρούμενη μουσική παρέα που έρχονται να παίξουν αγαπημένες μουσικές όχι μόνο των παιδιών αλλά και των μαμάδων και μπαμπάδων. Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα να τραγουδήσουμε όλοι μαζί, να χορέψουμε και να περάσουμε όμορφα, μικροί και μεγάλοι!

Τα μέλη των Kultur Multur είναι: Ευτυχία Βαρούχα (φωνητικά), Ξενοφών Ζαμπούλης (κιθάρα, φωνητικά), Αριάδνη Πρατικάκη (βιολί, φωνητικά), Μαρία Ταβαντζοπούλου (φωνητικά), Ιάκωβος Τριχάκης (πιάνο, φωνητικά), Μιχάλης Τριχάκης (ντραμς), Νίκος Χρηστάκης (ακορντεόν, φυσαρμόνικα, τζουρά, φωνητικά)

 

21:15 – 23:30 Μουσική Βόλτα και Συναυλία με τους «Καθ' Ωδών»

Οι Καθ' Ωδών στο φεστιβάλ «Τέχνη Καθ' Οδόν» 2022!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σύντομη βόλτα στο εμπορικό κέντρο με τραγούδια της Μικρασίας η όποια θα καταλήξει στην πλατεία Αγ. Τίτου, για ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Η μουσική παρέα «Καθ' Ωδών» συναντήθηκε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2015 με στόχο να συνδέσει μεταξύ τους όσους αγαπούν το τραγούδι και επιθυμούν να συμμετέχουν σε ένα δημιουργικό σύνολο χωρίς προαπαιτούμενα (μουσικές γνώσεις, εμπειρία, φωνητικό ταλέντο). Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις, που πραγματοποιούνται στο φιλόξενο 2ο Γυμνάσιο Χανίων, έφτασαν να συγκεντρώνουν περισσότερους από 100 φίλους κάθε ηλικίας που δημιουργούν από κοινού ένα σώμα που μεταφέρει τη φωνή, τη μουσική, τη σκέψη και τη διάθεσή μας. Βασιζόμαστε σε τραγούδια ελληνικά, οργανώνουμε αυτοσχέδιες ορχήστρες και περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια της πόλης μοιραζόμαστε τη μουσική μας με όλους. Αυτός είναι εξάλλου και ο στόχος μας: Να κάνουμε την τέχνη της μουσικής κτήμα όλων με το να μοιραζόμαστε τη χαρά του ομαδικού τραγουδιού. 

 

 

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

20:00 – 21:30 Μουσικοχορευτική Παράσταση: «ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ» 

Η χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Αρτεμισία» Νέας Αλικαρνασσού παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση  «ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ» (Ιστορία - Παράδοση - Ταυτότητα)

Διεύθυνση ορχήστρας - χορωδίας - κείμενα: Μαρκοπούλου Μαίρη

Επιμέλεια και διδασκαλία χορών: Κουφάκης Νίκος

21:45 – 23:30  Συναυλία με το σχήμα «Τσίτα Κόρδα»

Το μουσικό σχήμα «Τσίτα Κόρδα» είναι μια παρέα οκτώ μουσικών και φίλων με διασταυρούμενες μουσικές καταβολές και ορμητήριό τους την Μυρσίνη Σητείας. Με μεράκι και τρέλα χτίζουν το ρεπερτόριό τους και ερμηνεύουν τραγούδια λαϊκά και παραδοσιακά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και από την έντεχνη μουσική σκηνή, παρασύροντας το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει σε ένα απολαυστικό μουσικό ταξίδι.

Συντελεστές: Αγγελάκης Μάριος (μπουζούκι), Θαλασσινός Νικόλας (κοντραμπάσο), Καμπουράκης Γιάννης (τύμπανα), Καπαρού Κατερίνα (τραγούδι), Μακράκης Μανόλης (κρουστά), Μοσχάκης Μανώλης (βιολί), Σεμερτζάκη Μαρία (τραγούδι), Στάγιας Γιάννης (κιθάρα, τραγούδι)

 

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΚΚΟΥ

21:00 – 23:30 Συναυλία έντεχνης μουσικής με το σχήμα «ΜΩ ΚΑΙ ΡΕΩ»

Το συγκρότημα «Μώ και Ρέω» δημιουργήθηκε το 2012 από τον Γιάννη Δερμιτζάκη και την Πόπη Παρασύρη βασιζόμενοι στην ιδέα της προσφοράς στην κοινωνία της πόλης μας μέσω της μουσικής. Το μουσικό σχήμα που αποτελείται από μουσικούς όλων των ηλικιών με πολλή αγάπη γι’ αυτό που κάνουν. Κύρια έμπνευση είναι η παρουσίαση μουσικών παραστάσεων χωρίς ταμπέλες με σκοπό τη διασκέδαση ακροατών κάθε ηλικίας. 

Συντελεστές: Γιάννης Δερμιτζάκης, Ναυσικά Λαδουκάκη, Ελένη  Κοκόνη, Ελένη Ξημεράκη, Κωνσταντίνα Μηλαθιανάκη, Λευτέρης Καλλιγιαννάκης, Κορίνα Κοκκινάκη, Δάφνη Πατρινού, Κατερίνα Μαντιδάκη, Κώστας Κοκκινάκης, Γιώργος Μπουγαδάκης, Μάνος  Τσικαλάς

Επεξήγηση  Νοηματικής  Διαλέκτου: Πόπη Παρασύρη 

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γιάννης Δερμιτζάκης 

 

 

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

21:00 – 23:30  Συναυλία κρητικής Μουσικής με τον Χάρη Φασουλά 

Η συναυλία θα περιλαμβάνει γνωστά, παραδοσιακά κρητικά τραγούδια, καθώς και μουσικές συνθέσεις του Κρητικού καλλιτέχνη.

Συντελεστές: Χάρης Φασουλάς (μαντολίνο, τραγούδι), Άρης Κερδέλας (λύρα),  Γιώργος Μπαμπάτσης (λαούτο),  Μανώλης Δρίμης (κιθάρα) Αναστασία Φασουλά (μπεντίρ, τραγούδι).

 

 

 

 

ΚΗΠΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

21:00 Θεατρική Παράσταση: «...και Ιουλιέτα» του Άκη Δήμου.

Η Ιουλιέτα δεν πέθανε στην αγκαλιά του Ρωμαίου. Δεν τόλμησε να τον ακολουθήσει. Ζει εξόριστη στην Ελλάδα, μόνη, 427 χρόνια μετά.  Και αποφασίζει να εξομολογηθεί. Σε έναν σιωπηλό επισκέπτη που επινοεί η ίδια, σε έναν σαν κι εμάς- που ξέρει την παλαιά ιστορία, αλλά δεν ξέρει όλη την αλήθεια. Μπροστά μας, μια νέα γυναίκα που υπήρξε απόλυτα ερωτευμένη και τώρα δοξολογεί τον έρωτά της, τον περιβάλλει με πραγματικά και με φανταστικά γεγονότα, κι ύστερα τον καλεί να ‘ρθει εδώ, να ζήσει επιτέλους μαζί της.

Δεν είναι μια Οπτασία. Μοιάζει ανθρώπινη η μορφή της. Είναι μια Γυναίκα στην τελική ευθεία ενός μαραθωνίου της Αγάπης.

 

Συντελεστές:

Κείμενο: Άκης Δήμου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης

Σκηνικά - Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη

Φωτισμοί: Αντώνης Αλεξάκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Κουφάκη

Στον ρόλο της Ιουλιέτας, η Σοφία Δερμιτζάκη

Φωτογραφίες: Μάνος Πολιτάκης

Γραφιστική Επιμέλεια: Νίκος Μαργαριτάκης

Οργάνωση Παραγωγής: MoueTTe Theatre Group

 

 

 

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

19:00 – 20:30 Σεμινάρια πολεμικής και θεραπευτικής τέχνης Tai Chi: Η Ομάδα Νόημα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό σύλλογο Six Harmonies Praying Mantis διοργανώνει στο πλαίσιο του «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2022 σεμινάρια της πολεμικής αλλά και θεραπευτικής τέχνης του Tai chi από τον δάσκαλο του συστήματος Six Harmonies Praying Mantis Ιωάννη Σφακιανάκη.

Το Tai Chi είναι μια πολεμική τέχνη που χρησιμοποιεί τους φυσικούς νόμους αλλά και την μηχανική του σώματος  και την εντάσσει σε ένα πλαίσιο   πνευματικότητας και  αυτοσυγκέντρωσης οδηγώντας  τον πολεμιστή – άνθρωπο να κατανοήσει τους μηχανισμούς του κόσμου και να επινοήσει ή να μάθει τις στρατηγικές που θα τον κάνουν να υπερνικήσει τα εμπόδια της ζωής του.

21:00 – 22:00  Θέατρο Σκιών

Η Ομάδα εκτός των Τειχών παρουσιάζει την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο  Φίδι».

«Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι», η κλασική παράσταση του Δημήτριου Μίμαρου, θεμελιωτή του ελληνικού καραγκιόζη, βασίζεται στο θρύλο του Μεγαλέξανδρου και αναβιώνει επί σκηνής την εικόνα του Αϊ-Γιώργη που σκοτώνει τον δράκο. Μόνο που στα χέρια των  λαϊκών καραγκιοζοπαιχτών, ο θρύλος αυτός γίνεται ένα κωμικό καραγκιοζέικο πανηγύρι με επικές πινελιές. Το «Φίδι» αποτελεί το σύμβολο του διαχρονικού κακού και ο Μέγας Αλέξανδρος το σκοτώνει τελικά σκορπίζοντας αγαλλίαση στο κοινό.

Συντελεστές:

Παίζει ο Χρήστος Συρμακέζης

Βοηθοί σκηνής: Ιφιγένεια Παπαματθαιάκη και Πόπη Λουλουδάκη

 

ΚΑΡΑΒΟΛΑΣ (στο κιόσκι δίπλα στο σιντριβάνι)

18:00 19:00 AERIAL YOGA. 

18:00 18:30 Βιωματικό εναέριας γιόγκα για κορίτσια από 8 έως 13 χρονών.

18:30 19:00 Βιωματικό εναέριας γιόγκα για γυναίκες με την Μαννιάνα Μιγάδη και την Χρυσαλίδα κέντρο σωματικής και ψυχικής ευεξίας και χαλάρωσης.

 

 

ΠΥΛΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

18:00 – 19:30 «Νερό από την πηγή - Διαδρομές Νερού» - Πολιτιστική διαδρομή - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά από 7 ετών και άνω από το Παιδικό Μουσείο Exploration

Διάρκεια: 90' | Τοποθεσία: Κέντρο πόλης Ηρακλείου | Σημείο Εκκίνησης: Πύλη Αγίου Γεωργίου | Ώρα Εκκίνησης: 18:00

Νύμφες, τρίτωνες, λουλούδια, δελφίνια, φιγούρες, ιππόκαμποι … ένα θαλάσσιο βασίλειο κρύβεται στα στενά της πόλης του Ηρακλείου! Είστε έτοιμοι να ανακαλύψουμε τις ιστορίες του νερού του Χάνδακα;

Πηγάδια, κρήνες και δεξαμενές συγκεντρώνουν το νερό της βροχής από τον 17ο αιώνα. Κρήνες εντυπωσιακές και διάσημες, κρήνες μικρές και κρυμμένες είναι έτοιμες να αφηγηθούν τη διαδρομή του νερού από το βουνό του Γιούχτα μέχρι την καρδιά της πόλης του Ηρακλείου. Ποια μυστικά κρύβουν; Τι ιστορίες θα μάς αφηγηθούν;

Ετοιμαστείτε για μια συναρπαστική «υπόγεια» εξερεύνηση στην πόλη του Ηράκλειου και ελάτε να πιούμε... νερό από την πηγή!

*Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο info@exploration.gr | 6948 822 622

 

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

21:30 – 23:30 Συναυλία: «…Και του καιρού και πάντα» με τον Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη

Με βάση τα τραγούδια του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη, η Ελληνική μουσική παράδοση ανταμώνει την Rock σκηνή της χώρας μας και οι Ρεμπέτες της Σμύρνης τους συνθέτες του σήμερα, παρουσιάζονται εναρμονισμένα στιγμές που διακλαδώνονται στο χρόνο και δοσμένες με σύγχρονες μουσικές ενορχηστρώσεις που εναλλάσσουν ηλεκτρισμό και ατμόσφαιρα.

Η αρχέγονη Λύρα, το κλαρίνο η γκάιντα και το Λαούτο μπλέκονται στην Ηλεκτρική κιθάρα το κόντρα μπάσο και την δυναμική της drums χαρίζοντας ένα πλούσιο αμείωτο αποτέλεσμα σπάζοντας στερεότυπες αντιλήψεις γύρω από την δομή που για κάποιους πρέπει να έχουν τα τραγούδια μας, σε ένα πρόγραμμα που κρατάει το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο από την αρχή μέχρι το τέλος.    

Συντελεστές: Μιχάλης Παχάκης (Τζουρά & λαούτο), Δημήτρης Νεονάκης (Ηλεκτρική Κιθάρα), Μιχάλης Μπουτσάκης (Ηλεκτρικό Μπάσο), Αλέξανδρος Κανακάκης (Πνευστά), Μιχάλης Δασκαλάκης (Ακουστική Κιθάρα), Νικόλας Χριστόπουλος (Τύμπανα), Μάνος Τσιριγωτάκης (Ηχοληψία)

 

 

 

 

 

ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

11:00 – 12:00 Ανοικτές Ξεναγήσεις στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη: Με αφορμή το Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022 η «Β.Δ.Β.»  πραγματοποιεί ανοικτές ξεναγήσεις για το κοινό.

 

 

 

ΑΙΘΡΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια)

21:15 – 23:00  Tangoneón - χορευτικές αγκαλιές στην καρδιά της πόλης!!!

Ο γρήγορος ρυθμός του κέντρου της πόλης σταματάει και ο χρόνος διαστέλλεται μέσα από ζεστές χορευτικές αγκαλιές. Μια μικρή γεύση από τον μαγικό χορό του αργεντίνικου tango. 

Συντελεστές: Χορευτές, μέλη και φίλοι του πολιτιστικού συλλόγου Tangoneón 

 

 

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ

19:00 – 21:00 «Ο Ορφέας και το φεγγαρομεγάλωμα»  της Ζαμπίας Λαζανάκη  από την Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος»  Ν. Ηρακλείου.

Πρόκειται για μια διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού με την διάνθιση θεατρικού παιγνιδιού  και την εικαστική  συμμετοχή των ίδιων των παιδιών.

Λίγα λόγια για το παραμύθι: Ο Ορφέας και το Φεγγαρομεγάλωμα της Ζαμπίας Λαζανάκη με εικονογράφηση της Κατερίνας  Στρατήγη των εκδόσεων «Γραφομηχανή» είναι ένα μαθηματικό παραμύθι φιλαναγνωσίας με όλα τα μικρά και σπουδαία κομμάτια μας που συναντάμε στα βιβλία!

 

Ο πρωταγωνιστής μας, ο μικρός Ορφέας, προσπαθεί να διαβάσει το καινούργιο βιβλίο του. Κάθε βράδυ! Κάθε βράδυ σαν επαναλαμβανόμενη εξίσωση στην αριθμητική. Αλλά και κάθε βράδυ, με τη λαμπερή παρέα αστεριών να τον συνοδεύει.

Γιατί, όμως, ο Ορφέας ποτέ δεν καταφέρνει να θυμηθεί το πού έχει σταματήσει, οπότε διαβάζει και ξαναδιαβάζει το βιβλίο του από την αρχή; Και τ’ αστέρια του, γιατί κάθε βράδυ γίνονται όλο και περισσότερα; Κι ακόμη, γιατί τα προβατάκια χορεύουν με τις ακρίδες; Γιατί φτιάχνουν γλυκό σταφύλι και αστέρια από σελιδοδείκτη; Ποια μαγικά ταξίδια γίνονται στις λέξεις των πράσινων δασών και τ’ απέραντου ουρανού;

 

21:00 – 22:30 Συναυλία: Η Στέλλα Κανετάκη με το γλυκό της ακορντεόν και την μπάντα της θα μας κρατήσουν συντροφιά με γνωστές έντεχνες και ροκ ελληνικές μελωδίες. Μαζί της οι Όλγα Καστρίτση στο πιάνο και ο Μάνος Γιατρομανωλάκης στο τραγούδι και την κιθάρα.   

22:30 – 23:30 Συναυλία Flamenco: Μέσα από ένα επιλεγμένο ρεπερτόριο δημοφιλών τραγουδιών από τη Λατινική Αμερική και την Ισπανία, το μουσικό σχήμα θέλει να μεταδώσει το πνεύμα της πολιτιστικής πολυμορφίας αυτών των λαών.

Το σχήμα αποτελείται από τους Καρίνα Ιμπάνεθ Λόπεθ (τραγούδι), Μανώλη Σαβιολάκη (κιθάρα), Μάνο Παπαδάκη (κοντραμπάσο)

 

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

16:00 – 19:45 Σεμινάρια πολεμικής και θεραπευτικής τέχνης Tai Chi: Η Ομάδα Νόημα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό σύλλογο Six Harmonies Praying Mantis διοργανώνει στο πλαίσιο του «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2022 σεμινάρια της πολεμικής αλλά και θεραπευτικής τέχνης του Tai chi από τον δάσκαλο του συστήματος Six Harmonies Praying Mantis Ιωάννη Σφακιανάκη.

Το Tai Chi είναι μια πολεμική τέχνη που χρησιμοποιεί τους φυσικούς νόμους αλλά και την μηχανική του σώματος  και την εντάσσει σε ένα πλαίσιο   πνευματικότητας και  αυτοσυγκέντρωσης οδηγώντας  τον πολεμιστή – άνθρωπο να κατανοήσει τους μηχανισμούς του κόσμου και να επινοήσει ή να μάθει τις στρατηγικές που θα τον κάνουν να υπερνικήσει τα εμπόδια της ζωής του.

20:00 – 21:00  Πλουμιστά Παραμύθια: Ιστορίες για θαλασσοκόρες και ψαράδες

Μία καλοκαιρινή θεματική με αέρα θαλασσινό! Σκοποί νησιώτικοι και παραμύθια μαγικά και ευτράπελα! 

Επιμέλεια - αφήγηση: Ευαγγελία Ορφανουδάκη

Μουσική: Αλέκος Φανουράκης

21:15 – 23:30 Συναυλία: Γιώργος Ρασούλης and the band

Ο Γιώργος Ρασούλης και η μπάντα του σε μια Ελληνική Ροκ συναυλία!

Συντελεστές: Γιώργος Ρασούλης (κιθάρα, τραγούδι), Όμηρος Αθανασάκης (τύμπανα), Νίκος Φραντζεσκάκης (μπάσο), Αλέξανδρος Ρασούλης (Ηλεκτρικές Κιθάρες), Γιώργος Λιακάκης (ηλεκτρική κιθάρα)

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΚΚΟΥ

21:00 – 23:30 Συναυλία κρητικής μουσικής με τον Γιώργο Ξυλούρη (Καντρής)

Μία συναυλία γεμάτη από νότες παραδοσιακής κρητικής μουσικής και νεότερων ακουσμάτων!

Συντελεστές: Σαλούστρος Μανώλης (λαούτο), Αποστολάκης Δημήτρης (λαούτο), Παναγιωτάκης Μηνάς (κρουστά), Ραφαήλ  Συσουδάκης (μαντολίνο, ασκομαντούρα)  

 

 

ΚΑΡΑΒΟΛΑΣ (ΘΕΑΤΡΑΚΙ)

21:00 Θεατρική Παράσταση: «Στα Μονοπάτια της Μικράς Ασίας» από το Σύλλογο «Ίριδα»

Η παράσταση είναι μια διαδρομή από τη ζωή των Ελλήνων στη Μικρά Ασία και τις μνήμες τους κατόπιν στην Ελλάδα. Εννέα ηθοποιοί επί σκηνής, μέλη του Συλλόγου «Ίριδα», ξετυλίγουν ένα κουβάρι με όμορφες άλλα και σπαρακτικές ιστορίες Ελλήνων, μέσα από δραματοποιημένες αφηγήσεις και εικόνες. Γίνονται άλλοτε φορείς και άλλοτε οι ίδιοι οι ήρωες της ιστορίας. Μιας ιστορίας που εδώ και 100 χρόνια παραμένει με ανεξίτηλες τις μνήμες και με ανοιχτές τις πληγές, ενός ελληνισμού, που χάθηκε, αλλά δεν ξεχάστηκε. Η παράσταση βασίζεται στις αρχές του Θεάτρου Ντοκουμέντου.

Στηρίζεται σε πραγματικές μαρτυρίες, αληθινές ιστορίες και γεγονότα, ειπωμένα μέσα από το συναισθηματικό πρίσμα των ηθοποιών. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι λιτά, με λίγα σκηνικά αντικείμενα, που αλλάζουν και αυτά ρόλο και χρήση. Η παράσταση είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακά ακούσματα της Μικράς Ασίας, που θα ακούγονται και α καπέλα από τους ίδιους τους ηθοποιούς, άλλοτε ανακαλώντας μνήμες κι άλλοτε παλεύοντας να αναδυθούν μέσα από αυτές.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-επιμέλεια κειμένων και σκηνικού χώρου και κοστουμιών: Σοφία Δερμιτζάκη

Υπεύθυνη Παραγωγής και Επικοινωνίας: Ρένια Δρόσου, Πρόεδρος της ΜΚΟ Γυναικών Ίριδα

Παίζουν οι ηθοποιοί / Μέλη του Συλλόγου ΜΚΟ Γυναικών Ίριδα: Κική Αργυρίου, Γεωργία Κασαπάκη, Μαρία Καψετάκη, Μαίρη Κουλούρη, Χρυσή Πετσαλάκη, Κατερίνα Ταμπακάκη, Βέρα Χαντζάκου, Ειρήνη Χατζάκη, Μαργέτα Ψυρρά

 

 

Συνεχίζουν και σας περιμένουν να τις επισκεφθείτε: η Έκθεση Χειροτεχνών στην Πλατεία Ελευθερίας, η Έκθεση Φωτογραφίας «Μάτια που νιώθουν, χέρια που μιλούν» στο Πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, η Διαπολιτισμική έκθεση / εργαστήριο «Καμπάνες του Κόσμου» από το Περιπλανώμενο μουσείο των πολιτισμών στο Πάρκο Γεωργιάδη, η Έκθεση Φωτογραφίας «Faces» από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.) στο κτήριο της (Ε.Φ.Ε.Η.) καθώς και η Έκθεση Φωτογραφίας «Φωτογραφία Δρόμου» από την Φωτογραφική ομάδα Αϊ-Γιάννη στην εξωτερική πλευρά του  Πάρκου Γεωργιάδη, τα Εργαστήρια Ζωγραφικής και Πηλού στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου και τα εργαστήρια ψηφιδωτού MOSAIC Kid’s Art Lab στο Πάρκο Γεωργιάδη!

 

TEXNH KAΘ' ΟΔΟΝ 2022 - 2Η ΜΕΡΑ

 

TEXNH KAΘ' ΟΔΟΝ 2022 - 2Η ΜΕΡΑ

 

TEXNH KAΘ' ΟΔΟΝ 2022 - 2Η ΜΕΡΑ

 

TEXNH KAΘ' ΟΔΟΝ 2022 - 2Η ΜΕΡΑ

 

TEXNH KAΘ' ΟΔΟΝ 2022 - 2Η ΜΕΡΑ

 

TEXNH KAΘ' ΟΔΟΝ 2022 - 2Η ΜΕΡΑ

 

TEXNH KAΘ' ΟΔΟΝ 2022 - 2Η ΜΕΡΑ

 

TEXNH KAΘ' ΟΔΟΝ 2022 - 2Η ΜΕΡΑ

 

TEXNH KAΘ' ΟΔΟΝ 2022 - 2Η ΜΕΡΑ

 

TEXNH KAΘ' ΟΔΟΝ 2022 - 2Η ΜΕΡΑ

 

TEXNH KAΘ' ΟΔΟΝ 2022 - 2Η ΜΕΡΑ

 

TEXNH KAΘ' ΟΔΟΝ 2022 - 2Η ΜΕΡΑ

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE