inner image

Έρχεται την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου το «Καστρινό Καρναβάλι» - Οι ομάδες που συμμετέχουν

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 στον χώρο μπροστά από τη Λότζια το  Carnival Street Party 2023 που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου δια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ).

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην Λότζια

Κάλαντα και ευχές πλημμύρισαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου την Λότζια.

Μετά από τα δυο χρόνια της πανδημίας κατά τα οποία είχαν υπήρχαν περιορισμοί , το εορταστικό κλίμα επανήλθε στους κανονικούς ρυθμούς σκορπώντας χαρά και αισιοδοξία.

Ανανέωση των καρτών στάθμευσης των μονίμων κατοίκων από αρχές Ιανουαρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από τις 31/12/2022 λήγει η ισχύς των καρτών στάθμευσης μονίμων κατοίκων που είχαν εκδοθεί στους τρεις πρώτους κύκλους αιτήσεων.

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στις 04/01/2023

Την Tετάρτη 04/01/2023 και ώρα 18.00 θα συνεδριάσει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης,   στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ηρακλειου, σύμφωνα με (άρθρο 76 Ν.3852/10, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο  78 του Ν.4555/18)  για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

«Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» Δήμου Ηρακλείου - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Τετάρτης 21 και της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου

Με πληθώρα επιλογών για μικρούς και μεγάλους συνεχίζονται οι εκδηλώσεις  στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» στην Πλατεία Ελευθερίας, σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, 21 και 22 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.    

Χριστουγεννιάτικες Εθελοντικές Αιμοδοσίες στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 24/12/2022, Τρίτη 27/12/2022 , Πέμπτη 29/12/2022 και Σάββατο 31/12/2022)

Χριστουγεννιάτικες Εθελοντικές αιμοδοσίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24/12/2022 ,την Τρίτη 27/12/2022, την Πέμπτη 29/12/2022 και το Σάββατο 31/12/2022  στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00  .

Διανομή κρέατος από τον Δήμο Ηρακλείου για τα Χριστούγεννα σε 780 νοικοκυριά

Ξεκίνησε την Πέμπτη 15 και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου η διανομή κρέατος από τον Δήμο Ηρακλείου σε 780 νοικοκυριά ωφελούμενων των κοινωνικών υπηρεσιών του. 

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου και μελωδίες από μιούζικαλ στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» - Το πρόγραμμα της Τρίτης 20 και της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Συνόλου Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Metallon, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) και η Περιφέρεια Κρήτης στην κεντρική σκηνή του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» στην Πλατεία Ελευθερίας, το βράδυ της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου.

Το «Νέφαλο Project» με τον Γιώργη Μανωλάκη στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Το «Νέφαλο Project» με τον Γιώργη Μανωλάκη το οποίο παρουσιάστηκε στο Θέατρο της Συλλάμου την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί», ανεβαίνει στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture.

Προκήρυξη ΑΣΕΠ για την κάλυψη 14 μόνιμων θέσεων εργασίας στην ΔΕΥΑΗ - Λήγει στις 20 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Λήγει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 στις 14:00 η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για την κάλυψη 5.124  θέσεων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε Φορείς  στους οποίους υπάγεται και η ΔΕΥΑΗ με 14 εγκεκριμένες θέσεις κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ.

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου (ΣΟΝΚΔΗ) στην κατάμεστη αίθουσα «Ανδρέας και Μαρίας Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρο Ηρακλείου. 

Το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου

Μια εξαιρετική συναυλία περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου.   Το φημισμένο Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Metallon» θα εμφανιστεί στην κεντρική σκηνή της  Πλατεία Ελευθερίας, στις 20.30, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Σε περίπτωση βροχόπτωσης, η συναυλία θα μεταφερθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Συγκίνηση στην Τελετή Απονομής του Βραβείου «Ηθικής Τάξεως» 2022 του Δήμου Ηρακλείου στον Γιώργο Γραμματικάκη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η Τελετή Απονομής του Βραβείου «Ηθικής Τάξεως» 2022 του Δήμου Ηρακλείου στον Γιώργο Γραμματικάκη. Το Βραβείο απένειμε στον τιμώμενο, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός.

Προβλήματα υδροδότησης στον Άγιο Σύλλα

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας ζημίας στο αντλητικό συγκρότημα που βρίσκεται στην γεώτρηση ‘’ΚΑΡΝΑΡΙ’’  αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης τις επόμενες ημέρες στην κοινότητα Αγίου Σύλλα.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μαρίνος Παττακός. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ο Δήμος Ηρακλείου προετοιμάζει την επόμενη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης - Συναντήσεις με εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες της Παγκόσμιας Τράπεζας

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την εκπόνηση της επόμενης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Προγραμματικής Περιόδου 2024-2027, αξιοποιεί την Τεχνική Βοήθεια που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται από την Παγκόσμια Τράπεζα σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου – Το πρόγραμμα μέχρι και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) στην Πλατεία Ελευθερίας συνεχίζονται καθημερινά. Δείτε το πρόγραμμα μέχρι και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου:

Το Θεατρικό Αναλόγιο «Κείμενα του Ι. Κονδυλάκη σε διάλογο με εκθέματα της Πινακοθήκης Βιάννου 'Σάββας Πετράκης'» στο Heraklion Arts and Culture

Το Θεατρικό Αναλόγιο με τίτλο  «Κείμενα του Ι. Κονδυλάκη σε διάλογο με εκθέματα της Πινακοθήκης Βιάννου "Σάββας Πετράκης"» είναι διαθέσιμο στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείο -  Heraklion Arts and Culture, στη Ζώνη θέασης «Έλα να σου δείξω κάτι …» και στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/kWbcv4-ZXw8

Δωρεάν παροχή συμβουλών από τον Δήμο Ηρακλείου για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών των δημοτών

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής στην Πρωτοβουλία «Προώθηση πρακτικών ενεργειακής απόδοσης και οικονομίας με τη συνέργεια του Δήμου και των Δημοτών» συνεχίζονται.

Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) στην Πλατεία Ελευθερίας συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, 14 και 15 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

«Τα Ενετικά Τείχη μέσα από τα μάτια των παιδιών» στο Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Εκδήλωση με θέμα «Τα Ενετικά Τείχη μέσα από τα μάτια των παιδιών» πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 18.00. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές της ΣΤ` Τάξης του 49ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, θα παρουσιάσουν την εργασία τους για τα Ενετικά Τείχη της πόλης και τα εικαστικά έργα που δημιούργησαν ως αποτέλεσμα αυτής της εκπαιδευτικής ενασχόλησης. 

Ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή του Καρτερού

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης επί της οδού Αγ. Αλεξάνδρου στην περιοχή του Καρτερού (από τον Πέτρινο Πύργο έως τον κόμβο του Καρτερού – Παλαιά Εθνική Οδού) στο πλαίσιο του έργου:  «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην Δημοτική Ενότητα Αλικαρνασσού του Δήμου Ηρακλείου».

Διακοπή υδροδότησης στην περιοχή της Θερίσου

Στo πλαίσιο της απομόνωσης των παλαιών δικτύων ύδρευσης της περιοχής Θερίσου και προκειμένου να γίνουν συνδέσεις στο νέο δίκτυο από τον ανάδοχο, η ΔΕΥΑΗ   ενημερώνει ότι από το απόγευμα της Τρίτης 13/12 έως και αργά το βράδυ της Τετάρτη 14/12, θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στην περιοχή της Θερίσου .

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 17/12/2022 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/12/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00  .

Παράταση προθεσμίας αιτήσεων για τον Β' Κύκλο Κινητικότητας

Σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΣ., λόγω τεχνικών προβλημάτων στην πλατφόρμα ( https://www.apografi.gov.gr ), η λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων για τον Β' Κύκλο Κινητικότητας 2022, παρατείνεται έως και τις 15.12.2022.

Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) στην Πλατεία Ελευθερίας συνεχίζονται σήμερα Τρίτη  και αύριο Τετάρτη, 13 και 14 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Με τις μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Με την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου να δίνει τον εορταστικό τόνο με όμορφες μελωδίες, φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Με απόφαση της ΕΡΤ, ματαιώνεται η συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι έπειτα από απόφαση της Διοίκησης της ΕΡΤ, η προγραμματισμένη εορταστική συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Ηράκλειο (όπως και στην Αθήνα), υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη, ματαιώνεται.

Παρουσιάστηκε η επικαιροποιημένη τουριστική στρατηγική του Δήμου Ηρακλείου στην Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας

Τα αποτελέσματα της μελέτης επικαιροποίησης της Τουριστικής Στρατηγικής του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ελευθέριο Βενιζέλος» στη Λότζια, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.

Ξεκίνησε η εορταστική περίοδος στο στολισμένο Ηράκλειο (Video)

Με μια λαμπρή εκδήλωση και παρουσία πλήθους κόσμου φωταγωγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας. Παράλληλα άνοιξε τις πύλες του και το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο», το οποίο προσφέρει και φέτος πληθώρα επιλογών σε μικρούς και μεγάλους για να ζήσουν το πνεύμα των εορταστικών ημερών. 

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου η Τελετή Απονομής του Βραβείου «Ηθικής Τάξεως» 2022 στον Γιώργο Γραμματικάκη

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η Τελετή Απονομής του Βραβείου «Ηθικής Τάξεως» 2022, στον Γιώργο Γραμματικάκη.

Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου την Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) στην Πλατεία Ελευθερίας συνεχίζονται καθημερινά και προσφέρουν  πολλές επιλογές σε μικρούς και μεγάλους. Δείτε το πρόγραμμα της Δευτέρας 12 και της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου 2022.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για το Δεκέμβριο του 2022

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (ρύζι, ζυμαρικά, παξιμάδι, γάλα εβαπορέ, ελαιόλαδο, φακές και φασόλια) & ειδών βασικής υλικής συνδρομής (οδοντόκρεμα, σαμπουάν, σερβιέτες, υγρό πιάτων, χλωρίνη παχύρευστη, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης και απορρυπαντικό ρούχων) *, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 13/12/2022

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Tρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 13.00 μμ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018 και το Φ.Ε.Κ. 6135/02-12-2022 τεύχος Β΄, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης: «Οι λειτουργοί της δικαιοσύνης και οι εργαζόμενοι στο σημερινό Δικαστικό Μέγαρο κάνουν τη δουλειά τους μέσα σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες»

Την αναγκαιότητα να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου τόνισε ο  Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στα εγκαίνια της νέας στέγης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

Πλήθος κόσμου στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Ελευθερίας – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Με σεβασμό στο περιβάλλον προσφέρουμε σε όλους τη χαρά και την ατμόσφαιρα της γιορτής»

Με μια λαμπρή εκδήλωση και παρουσία πλήθους κόσμου φωταγωγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας. Παράλληλα άνοιξε τις πύλες του και το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο», το οποίο προσφέρει και φέτος πληθώρα επιλογών σε μικρούς και μεγάλους για να ζήσουν το πνεύμα των εορταστικών ημερών. 

Πολύχρωμες γιορτές στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» στην Πλατεία Ελευθερίας – Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» επιστρέφει γιορτινό στην Πλατεία Ελευθερίας από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 ως το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023.

Η παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης 'Ελευθερία στη Βρέμη' στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου

Η παράσταση «Ελευθερία στη Βρέμη» του Ράινερ Βέρνερ Φάσμπιντερ,  χειμερινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, για την περίοδο 2022-23, έκανε πρεμιέρα στα Χανιά στις 30 Νοεμβρίου, σε νέα μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα, διασκευή, σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια, μουσική επιμέλεια Νίκου Μαστοράκη και  με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και συντελεστών. Η παράσταση θα περιοδεύσει στη συνέχεια σε όλη την Κρήτη.

Τον Ιανουάριο του 2023, το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης για πρώτη φορά στην ιστορία του, συμπράττει με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και η παράσταση ανεβαίνει στο ιστορικό «Υπόγειο» μέχρι τον Απρίλιο του 2023

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Ρένα Παπαδάκη - Σκαλίδη . Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου στο ΠΣΚΗ

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου η Χριστουγεννιάτικη  Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου στο ΠΣΚΗ

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου – Ακαδημίας Αθηνών – ΙΤΕ για την ανάδειξη της ιστορίας του Ηρακλείου

Ερευνητές του Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, με επικεφαλής τον Διευθυντή του κέντρου Ευάγγελο Καραμανέ βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Ηράκλειο πραγματοποιώντας εθνογραφική έρευνα για την περίοδο από τα τέλη του 19ου ως τις αρχές του 20ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου και μετά την εγκατάσταση των Μικρασιατών στην πόλη.

Στην έκθεση «Άγιοι Βρακοφόροι και Φουστανελάδες» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Την έκθεση «Άγιοι Βρακοφόροι και Φουστανελάδες» που φιλοξενείται στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης στην Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών , επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συναυλία Ελληνικού Έντεχνου και Ροκ Τραγουδιού με την Στέλλα Κανετάκη στο Πολύκεντρο Ηρακλείου την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 20:00

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Πολύκεντρο Ηρακλείου συνεχίζονται την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 20:00 με την Στέλλα Κανετάκη και το ακορντεόν της, σε μία μοναδική συναυλία!

Ο Μικρός Πρίγκιπας με τη ματιά της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Με την προσθήκη δυο επιπλέον παραστάσεων την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23/12, στις 17:00, το ΠΣΚΗ προετοιμάζεται για την παρουσίαση της αγαπημένης νουβέλας μικρών και μεγάλων Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, που θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» με την υπογραφή της ταυτισμένης με το αξιόπιστο θέατρο για παιδιά Κάρμεν Ρουγγέρη.

Η μουσική παράσταση «Ρεμπώτικα» με τον Μιχάλη και τον Παντελή Καλογεράκη στο Heraklion Arts and Culture - Συμμετέχει η Λένα Κιτσοπούλου

Η μουσική παράσταση που παρουσιάστηκε στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» είναι πλέον διαθέσιμη, on demand, στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture, και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»:  https://youtu.be/3xjnF8R4cX4

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 10/12/2022 09:30 – 14:00 )

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/12/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00 .

Εκδηλώσεις ενημέρωσης εκπαιδευτικών και μαθητών από τον Δήμο Ηρακλείου για την ανακύκλωση

Εκδήλωση με αντικείμενο την παρουσίαση των δράσεων εκπαίδευσης στα σχολεία σχετικά με την ανακύκλωση οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχία Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. 

Στην Γενική Συνέλευση των ΔΕΥΑ Ελλάδος βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΔΕΥΑ Ηρακλείου

Το σοβαρό θέμα της αύξησης του ενεργειακού  κόστους, που θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία των ΔΕΥΑ όλης της Ελλάδας, τέθηκε επί τάπητος στην διάρκεια της 32ης τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΔΕΥΑ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Η Έκθεση Ζωγραφικής του Χάρη Βαϊλάκη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Μια ιδιαίτερη ατομική έκθεσης ζωγραφικής του Χάρη Βαϊλάκη, θα φιλοξενηθεί  στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, από την Παρασκευή 9 ως την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022. 

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στον Β΄ Κύκλο Κινητικότητας 2022


Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4440/2016, ότι ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στον Β' Κύκλο Κινητικότητας 2022, για την κάλυψη των υπηρεσιακών του αναγκών.
Οι ενδιαφερόμενοι αφού λάβουν υπόψη τους την με αρ. ΑΔΑ: ΨΝΨ246ΜΤΛ6-ΔΨ4 Εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ., μπορούν να συνδεθούν με τους κωδικούς TAXISNET, έως την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών: https://hr.apografi.gov.gr/login, για την υποβολή των αιτημάτων μετάταξης ή απόσπασης.

Στρατηγική συνεργασία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο Μ.Α.Ε» με στόχο τη διασύνδεση της τοπικής γαστρονομίας με την κρουαζιέρα

Σε στρατηγική συνεργασία με αντικείμενο τη διασύνδεση της κρουαζιέρας με την τοπική γαστρονομία προχωρούν ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο Μ..Α.Ε.» και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου. Το  σχετικό σύμφωνο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού και Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ Μηνάς Παπαδάκης. 

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Ελευθερίας

Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗ.Κ.Ε.Η. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου)  προσκαλούν τους δημότες στις «Πολύχρωμες Γιορτές» στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» στην Πλατεία Ελευθερίας,  το οποίο ανοίγει τις πύλες του στις 09.12.2022 και μέχρι τις 07.01.2023 θα σκορπίσει χρώματα, χαρά και μελωδίες στη πιο γιορτινή εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!

Εργασίες ασφαλτόστρωσης σε κεντρικό δρόμο της Φοινικιάς

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι, από το πρωί της Τετάρτης 07 Δεκεμβρίου 2022, ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης επί της οδού Μάνου Κατράκη στην περιοχή της Φοινικιάς, από το ύψος της εταιρείας ΑΝΤΙΜΕΤ Α.Ε.Β.Ε. μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Καργάκη (Μουσικό Τετράγωνο).

Εκπληρώθηκαν οι ευχές δυο παιδιών μέσω των εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το «Make – A – Wish» Ελλάδος για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου δια της  Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης & Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το  6ο Φεστιβάλ Πιάνου Δήμου Ηρακλείου,  που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου σε συνεργασία με το Λυρικό Θέατρο Κρήτης από τις 2 έως τις 5 Δεκεμβρίου, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Υπογραφή σύμβασης για την ασφαλτόστρωση δρόμων της Νέας Αλικαρνασσού

Στην υπογραφή σύμβασης για την ασφαλτόστρωση δρόμων και αυλών σχολικών συγκροτημάτων που βρίσκονται στην Δημοτική Ενότητα Νέας Αλικαρνασσού, προχώρησε το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο γραφείο του στη Λότζια, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 19:30, η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου του ΠΣΚΗ

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου υποδέχεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά 2022-2023 λαμπερά και πολύχρωμα!

Το ντοκιμαντέρ «Πνεύμα σε κίνηση» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), το διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture, παρουσιάζει το  ντοκιμαντέρ «Πνεύμα σε κίνηση» - αφιέρωμα στους Παραολυμπιονίκες της Κρήτης  Η ταινία είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://youtu.be/KY0eYu2X1w4 , στη Ζώνη θέασης «Έλα να σου δείξω κάτι».

Με Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή η τελετή λήξης του Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ του Δήμου Ηρακλείου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, παρουσία δυο θρύλων του ελληνικού μπάσκετ, του Δημήτρη Διαμαντίδη και του Κώστα Τσαρτσαρή ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου το Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ του Δήμου Ηρακλείου, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια.

Υποτροφίες στις ειδικότητες Γαστρονομίας (Μαγειρική / Ζαχαροπλαστική) χορήγησε σε δύο νέους ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης «ΙΕΚ ΑΚΜΗ» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου

Δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση των νέων που θέλουν επαγγελματικά να ασχοληθούν με τη γαστρονομία ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Τουρισμού,  σε συνεργασία  Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης «ΙΕΚ ΑΚΜΗ» δίνουν τη δυνατότητα σε δύο νέους/ες να σπουδάσουν με 100% υποτροφία  στις ειδικότητες Γαστρονομίας (Μαγειρική / Ζαχαροπλαστική) στη δομή του Οργανισμού στο Ηράκλειο. Τις υποτροφίες παρέδωσε ο Διευθυντής της δομής Βασίλης Λουλάκης στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Γιώργο Σισαμάκη.

Επίσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στην φρεγάτα «Έλλη»

Επίσκεψη στην φρεγάτα «Έλλη» που ναυλοχεί στο λιμάνι του Ηρακλείου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος  Βασίλης Λαμπρινός , το μεσημέρι του Σαββάτου 03 Δεκεμβρίου, ύστερα από πρόσκληση του κυβερνήτη του πολεμικού πλοίου, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Ρένα Παπαδάκη, Στέλα  Καλογεράκη - Αρχοντάκη και Γιώργο Καραντινό ,την Γενική Γραμματέα του Δήμου Ευγενία Στυλιανού και τον σύμβουλο του Δημάρχου Κώστα Μπουρναζάκη.

Δωρεάν πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για την κυβερνοαφάλεια CyberOps Associate Course της Cisco

Ο Δήμος Ηρακλείου προχωράει στην υλοποίηση στρατηγικής συνεργασίας με τη Cisco Networking Academy, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο θα παρέχεται δωρεάν στους εργαζόμενους του Δήμου και στο σύνολο των δημοτών, όσων εργάζονται στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα,  φοιτητών καθώς επίσης των ανέργων. Συγκεκριμένα, η Cisco σε συνεργασία με την Space Hellas και ένα από τα κέντρα υποστήριξής του δικτύου των ακαδημιών της, το Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος - Scientific College of Greece, χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης της αγοράς, «Το μάθημα της κυβερνοασφάλειας: CyberOps Associate Course», το οποίο διεξάγεται μέσω του παγκόσμιου εκπαιδευτικού προγράμματος Cisco NetAcad.

Θερμό χειροκρότημα στο Ηράκλειο στην προβολή του Ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία»

Μία επιτυχημένη εκδήλωση με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου στην "Αστόρια" που κατακλύστηκε από κόσμο.

Απομάκρυνση σταθμευμένων οχημάτων από την οδό Μιτσοτάκη

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της οδού Ι. Μιτσοτάκη, ότι θα πρέπει να απομακρύνουν τυχόν σταθμευμένα οχήματα επί της οδού,  καθώς από  την Τρίτη 6-12-2022 θα ξεκινήσουν να  εκτελούνται εργασίες ενίσχυσης της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

Ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Ηρακλείου ο Γιάννης Μαρκόπουλος

Επίτιμος Δημότης Ηρακλείου ανακηρύχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου ο σπουδαίος Κρητικός συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια.

Πιθανά προβλήματα στην υδροδότηση λόγω βλάβης

Η ΔΕΥΑΗ προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων στην περιοχή Πισκοπιανό, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 04-12-22 (αργά το βράδυ)  γενική διακοπή έως και την Δευτέρα  05-12-22 . 

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 03 και 04 Δεκεμβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 03 και 04  Δεκεμβρίου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Μαρία Καναβάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Οκτώ παραγωγές τον Δεκέμβριο στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Ένας γιορτινός μήνας με οκτώ διαδικτυακές πρεμιέρες έρχεται στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture.

Στο ΕΝΕΓΥΛ και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

To Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου (ΕΝΕΓΥΛ) και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαιδευτικής Κατάρτισης (ΕΕΕΚ), επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη.

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους της 3ης Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του έργου «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην 3η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου», θα συνεχιστούν οι εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης επί των οδών:

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 03/12/2022 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 03/12/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 .

Προκήρυξη ΑΣΕΠ για την κάλυψη 14 μόνιμων θέσεων εργασίας στην ΔΕΥΑΗ

Από τη ΔΕΥΑ Ηρακλείου ανακοινώνεται  ότι δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η προκήρυξη 2Γ/22 του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 5.124  θέσεων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης μέσω πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού  σε Φορείς της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4765/21 στους οποίους υπάγεται και η ΔΕΥΑΗ με 14 εγκεκριμένες θέσεις κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ.

 

Η μουσική παράσταση «Βαλκανικές Γέφυρες» στο Heraklion Arts and Culture

Η παράσταση που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου "Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 στο Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης" είναι πλέον διαθέσιμη, on demand, στο κανάλι πολιτισμού, Heraklion Arts and Culture,  και Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» εδώ: https://youtu.be/MDAJ34PTn0o

Ανοιχτές ημέρες επισκέψεων στο Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου

Το Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε το ευρύ κοινό με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την προστασία των αδέσποτων ζώων και την ευζωία των ζώων γενικότερα.

Δωρεάν παροχή συμβουλών από τον Δήμο Ηρακλείου για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών των δημοτών

Ο Δήμος Ηρακλείου ανταποκρινόμενος στις τρέχουσες προκλήσεις εκκινεί την Πρωτοβουλία «Προώθηση πρακτικών ενεργειακής απόδοσης και οικονομίας με τη συνέργεια του Δήμου και των Δημοτών».

Η ένταξη των προσφύγων στην αγορά εργασίας στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον υπεύθυνο Προστασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Συνάντηση με τον υπεύθυνο Προστασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Πέτρο Μάστακα, είχε το πρωί της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη.

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή οι εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου (Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ)), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στις 16ήμερες δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης  και προβληματισμού της Περιφέρειας Κρήτης (Π.ΕΠ.ΙΣ. Κρήτης) με κεντρικό μήνυμα  «Ας Ενωθούμε για να Τερματίσουμε τη Βία κατά των Γυναικών και των Κοριτσιών

Εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού

Την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, στις 5 Δεκεμβρίου, γιορτάζει ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης με τη διοργάνωση δύο εκδηλώσεων στο πλαίσιο της δράσης «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ».

Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Η Oμάδα Eθελοντών Tουρισμού του Δήμου Ηρακλείου οργανώνει ξενάγηση την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου  στις 10.00 π.μ.  (ημέρα με δωρεάν είσοδο στα μουσεία ) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Την ξενάγηση θα προσφέρει εθελοντικά  ξεναγός του σωματείου ξεναγών Κρήτης –Σαντορίνης.

Δωρεάν εκπαιδευτικά μαθήματα Ψηφιακών Δεξιοτήτων του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη Cisco Networking Academy

Ο Δήμος Ηρακλείου προχωράει στην υλοποίηση στρατηγικής συνεργασίας με τη Cisco Networking Academy, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο θα παρέχεται δωρεάν στους εργαζόμενους του Δήμου και στο σύνολο των δημοτών, όσων εργάζονται στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα,  φοιτητών καθώς επίσης των ανέργων.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω σοβαρής ζημίας του κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Θερίσου και Κονδυλάκη το σημείο θα παραμείνει κλειστό για τα οχήματα μέχρι το πρωί της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου που υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της βλάβης.  

Στο Ηράκλειο στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ η προβολή του Ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία»

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ-συμπαραγωγή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», της ΕΡΤ και της Long Run Productions, «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 20:00, στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ στο Ηράκλειο. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και τη Long Run Productions, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Η κινηματογραφική παραγωγή «28 / ΕΙΚΟΣΙ ΟΧΤΩ» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Η κινηματογραφική παραγωγή «28 / ΕΙΚΟΣΙ ΟΧΤΩ», μια δραματοποίηση αποσπασμάτων του μυθιστορήματος «28» του Τάσου Μπαγκέρη από την Κατερίνα Χάλκου είναι πλέον διαθέσιμη, on demand, στο κανάλι πολιτισμού, Heraklion Arts and Culture,  στη Ζώνη θέασης «Τη Γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική» και στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/s7IuUBJcu5E

Στις 30 Νοεμβρίου η κλήρωση για την συμμετοχή στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο», μετά από τη δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, έχει ολοκληρωθεί και η κλήρωση για την επιλογή όσων τελικά θα μπορέσουν να συμμετέχουν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30.11.2022, 11.00 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο κτίριο της Λότζια.

Γιάννης Μαρκόπουλος, Η Λειτουργία του Ορφέα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το διεθνώς αναγνωρισμένο έργο Η Λειτουργία του Ορφέα, που συνέθεσε ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης με καταγωγή από το Ηράκλειο Γιάννης Μαρκόπουλος, έρχεται για δύο παραστάσεις στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με τη σύμπραξη της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου αρχιμουσικού Ραφαήλ Πυλαρινού.

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Πολύκεντρο

Το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ, υποδέχεται τον Δεκέμβριο με πλούσιες πολιτιστικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους!

Η σκήνη του ιστορικού χώρου θα φιλοξενήσει οκτώ εκδηλώσεις με σημαντικούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες σε ένα εορταστικό πρόγραμμα που θα προσφέρει νότες χαράς και αισιοδοξίας!

Με επιτυχία η υλοποίηση του «9ου Παγκρήτιου Συμποσίου για την Εθελοντική Αιμοδοσία και την Δωρεά Οργάνων»: Πρωτοπόρο το Ηράκλειο

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή επαγγελματιών υγείας, εθελοντών και φορέων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, το «9ο Παγκρήτιο Συμπόσιο για την Εθελοντική Αιμοδοσία και την Δωρεά Οργάνων».

«Γωνιές Ανακύκλωσης» σε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου

Στην παράδοση  εξοπλισμού στα σχολεία που συμμετέχουν στο project "RECYCLERS ! ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ «ΓΩΝΙΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ»", θα προχωρήσει την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Επικοινωνιακό Σχέδιο (Ε.Σ.) για την Ανακύκλωση  & Επαναχρησιμοποίηση (ΣΒΑΑ Δήμου Ηρακλείου 2014-2020, χρηματοδότηση ΕΣΠΑ).

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου  2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Κώστας Βαρδαβάς. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Το 6ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου έρχεται από τις 2 έως τις 5 Δεκεμβρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Ο Δήμος Ηρακλείου και το Λυρικό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζουν το 6ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί  από την Παρασκευή 2 έως και την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την Ευρώπη, την Ασία , την Αμερική αλλά και την Κρήτη.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε δρόμους του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης δρόμων του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο της μεγάλης εργολαβίας για την αποκατάσταση δρόμων που έχουν υποστεί φθορές.

Επίσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στο μεγάλο έργο αναβάθμισης του Πάρκου της οδού Εφόδου

Αυτοψία στο έργο αναβάθμισης του πάρκου επί της οδού Εφόδου, στην περιοχή της Χανιώπορτας  , πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου ,ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.  Ο Δήμαρχος είχε την δυνατότητα να δει από κοντά τις  εργασίες οι οποίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς  αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της περιοχής.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Καμιά γυναίκα δεν πρέπει να νιώθει μόνη κι απροστάτευτη απέναντι σε κακοποιητικές συμπεριφορές»

Ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου) συμμετέχει και φέτος στις 16ήμερες δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης  και προβληματισμού της Περιφέρειας Κρήτης (Π.ΕΠ.ΙΣ. Κρήτης)

Με κεντρικό μήνυμα  «Ας Ενωθούμε για να Τερματίσουμε τη Βία κατά των Γυναικών και των Κοριτσιών!» οι δράσεις, που συνδιοργανώθηκαν και υποστηρίζονται από το Δήμο Ηρακλείου είναι:

Ο ζωγράφος Κώστας Παπανικολάου στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Ο ζωγράφος Κώστας Παπανικολάου μιλάει για την τέχνη του, στο πλαίσιο των Φιλμ Ντοκιμαντέρ στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture  «Έλληνες Εικαστικοί Καλλιτέχνες».  

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο, On demand, στη Ζώνη θέασης «Το Κελί του Καλλιτέχνη» και στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://youtu.be/I0bMW2t9P-U

Σύμπραξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περι-φέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου για την αποκατάσταση του παραθαλάσσιου τμήματος των Ενετικών Τειχών της πόλης

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης του παραθαλάσσιου τμήματος των Ενετικών Τειχών Ηρακλείου, αποτελεί η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, προϋπολογισμού 2.062.500 ευρώ, η οποία υπεγράφη από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Μηνά Παπαδάκη.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης, δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση των εργασιών για την αποκατάσταση της βλάβης σε  αγωγό ύδρευσης, συνεπώς τα προβλήματα υδροδότησης συνεχίζονται και σήμερα (23/11) στις παρακάτω περιοχές :

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Από την ΔΕΥΑΗ γίνεται γνωστό ότι λόγω βλάβης σε αγωγό ύδρευσης θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης στις παρακάτω περιοχές:

- Βασιλειές

- Σύλλαμος

-Μαραθίτης

-Άνω Φορτέτσα

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της ζημίας

Περισσότερες πληροφορίες επί της διανομής του νερού δίνονται καθημερινά καλώντας στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) ή και από την ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΗ.

Ηλεκτρονικός διεθνής διαγωνισμός με τίτλο: «Δημιουργία Μόνιμης Έκθεσης Ενθυμημάτων Εθνικής Αντίστασης στη Στοά Μακάσι»

Ανοικτός Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός άνω των ορίων, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής, της υπηρεσίας για την εκπόνηση του Υποέργου 1: «Δημιουργία Μόνιμης Έκθεσης Ενθυμημάτων Εθνικής Αντίστασης στη Στοά Μακάσι»

Ενημερώνουμε ότι, ο Δήμος Ηρακλείου προκηρύσσει Ηλεκτρονικό Διεθνή Διαγωνισμό, με συστημικό αριθμό 176464 για το Τμήμα Α, 176465 για το Τμήμα Β και 176468 για το Τμήμα Γ, με τίτλο «Δημιουργία Μόνιμης Έκθεσης Ενθυμημάτων Εθνικής Αντίστασης στη Στοά Μακάσι», με κριτήριο επιλογής την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής, συνολικού προϋπολογισμού 586.248,59 Ευρώ με ΦΠΑ. 24%.

Το έργο χωρίζεται σε τρία (3) τμήματα. Το πρώτο τμήμα με τίτλο: «Αξιολόγηση και επεξεργασία υλικού τεκμηρίωσης, σχεδιασμός και παραγωγή έντυπου υλικού προβολής, ντοκιμαντέρ & πρωτότυπης μουσικής και δημιουργία εικαστικών συνθέσεων», έχει προϋπολογισμό 354.765,39 Ευρώ με ΦΠΑ 24%. Το δεύτερο τμήμα με τίτλο: «Σχεδιασμός - ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών και προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού της έκθεσης», έχει προϋπολογισμό 196.763,20 € με ΦΠΑ 24%. Το τρίτο τμήμα με τίτλο: «Προμήθεια & τοποθέτηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων της έκθεσης», έχει προϋπολογισμό 34.720,00 € με ΦΠΑ 24%.

Η σύμβαση περιλαμβάνεται στο υποέργο Νο 1 της Πράξης: «Δημιουργία Μόνιμης Έκθεσης Ενθυμημάτων Εθνικής Αντίστασης στη Στοά Μακάσι» η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ 2014-2020» με βάση την Απόφαση Ένταξης με αρ. πρωτ. 3458/10.08.2021 (ΑΔΑ: ΨΙΖ07ΛΚ-ΟΙΔ) της Περιφέρειας Κρήτης και έχει λάβει κωδικό MIS 5120199. Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Ε.Τ.Π.Α.) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ .

Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης, με συστημικό αριθμό 176464 για το Τμήμα Α, 176465 για το Τμήμα Β και 176468 για το Τμήμα Γ, στον ειδικό δημόσια προσβάσιμο χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.eprocurement.gov.gr

 

9ο Παγκρήτιο Συμπόσιο για την Εθελοντική Αιμοδοσία και την Δωρεά Οργάνων

Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», διοργανώνουν την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Αίθουσα: «Μικρό Θέατρο») το «9ο Παγκρήτιο Συμπόσιο για την Εθελοντική Αιμοδοσία και την Δωρεά Οργάνων».

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου η ανακήρυξη του Γιάννη Μαρκόπουλου σε Επίτιμο Δημότη Ηρακλείου

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου,  θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης του Γιάννη Μαρκόπουλου σε Επίτιμο Δημότη Ηρακλείου. Κατά  τη διάρκεια της Tελετής, η οποία θα λάβει χώρα στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 12 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα απονείμει στον σπουδαίο Κρητικό συνθέτη και το «Κλειδί» της πόλης.

«Επτανησιακές Παρόλες» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture

Οι «Επτανησιακές Παρόλες» μια πρωτότυπη μουσικόθεατρική παράσταση με μονόπρακτες κωμικές ηθογραφίες συνοδευόμενες από μουσική (κιθάρες, μαντολίνο, τραγούδι) και επτανησιακές καντάδες είναι διαθέσιμη στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture .

Διακοπή υδροδότησης στην περιοχή της Θερίσου

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι από το απόγευμα της Τρίτης 22 Νοεμβρίου έως αργά το βράδυ της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου , θα πραγματοποιηθεί διακοπή ύδρευσης στην περιοχή της Θερίσου, στο πλαίσιο των εργασιών  απομόνωσης των παλαιών δικτύων ύδρευσης της περιοχής Θερίσου και προκειμένου να γίνουν συνδέσεις στο νέο δίκτυο.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 26/11/2022 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26/11/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00  .

Στην παρουσίαση του πρώτου Data Center ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην παρουσίαση του πρώτου Data Center της εταιρίας Lamda Hellix στο Ηράκλειο παρουσία του υπουργού ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στην 3η Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του έργου «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην 3η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου» ξεκίνησαν  εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης επί των οδών:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία του Δήμου Ηρακλείου στην έκθεση Philoxenia 2022

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία του Δήμου Ηρακλείου στην Έκθεση Philoxenia 2022 στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν και ο τιμώμενος Δήμος. Από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Νοεμβρίου η αντιπροσωπεία του Δήμου ανέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τουριστική δυναμική της πόλης καθώς και τη συνολική εμπειρία που προσφέρει στον επισκέπτη.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ  Αθανάσιο Ψαθά είχε το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός . Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Εμπορικός Διευθυντής της ΕΤΒΑ Μάριος Μακρανδρέου και ο Υπεύθυνος της ΒΙΠΕ Ηρακλείου Γιώργος Μασαούτης.

Επιστρέφει το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» επιστρέφει στολισμένο και γιορτινό στην Πλατεία Ελευθερίας, για να κάνει την καρδιά της πόλης να χτυπήσει χαρούμενα και  να σκορπίσει χρώματα και μελωδίες στη μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά του 2022-2023.

Ο Δήμος Ηρακλείου πρωτοπορεί στον αθλητικό τουρισμό – Παρουσίαση στο συνέδριο της Philoxenia 2022

Tο χειροκρότημα και την αναγνώριση των παρευρισκομένων κέρδισε η παρουσία του Δήμου Ηρακλείου στο συνέδριο της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia 2022  με θέμα τον αθλητικό τουρισμό. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο τιμώμενος Δήμος της Έκθεσης.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στα εγκαίνια της έκθεσης Philoxenia 2022: «Το Ηράκλειο εξελίσσεται διαρκώς και προχωρά δυναμικά στο μέλλον»

Την ευκαιρία να παρουσιάσει την σημαντική δυναμική που έχει αναπτύξει το Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια και στον τομέα του τουρισμού είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στα εγκαίνια της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia 2022 την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό με αφορμή την Διεθνή Έκθεση «Philoxenia 2022» η οποία πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου στον χώρο της ΔΕΘ.   Ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο τιμώμενος Δήμος της Έκθεσης.

Τα εκτελούμενα έργα από την ΔΕΥΑΗ την ερχόμενη εβδομάδα

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από 21 έως 26 Νοεμβρίου θα γίνονται εργασίες εκσκαφής :

Συνεχίζεται η αξιοποίηση των ελαιόδεντρων του Δήμου Ηρακλείου από τους ωφελούμενους του ΚΕΘΕΑ

Συνεχίζεται η καλλιέργεια των ελαιόδεντρων του Δήμου Ηρακλείου από τους ωφελούμενους του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων - «Αριάδνη».  Η πρωτοποριακή  αυτή κοινωνική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με το ΚΕΘΕΑ - «Αριάδνη», για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων.

H Μαρία Φαραντούρη με την συναυλία «Πέρα από τα Σύνορα» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Η συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη «Πέρα από τα Σύνορα», μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, που παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο το 2017 και ανέβηκε στην Κρήτη το καλοκαίρι του 2018 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηράκλειου «Κρήτη Μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί, είναι πλέον διαθέσιμη στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν  στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/SRpFkmLcljY

Αλλαγές σε δρομολόγιο του Αστικού ΚΤΕΛ στις 17 Νοεμβρίου λόγω εργασιών

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου , από 07:00 έως 15:00, η γραμμή 05 του Αστικού ΚΤΕΛ δεν θα διέρχεται από τις στάσεις 0623, 0624 και 0625,  οι οποίες βρίσκονται επί της οδού Κονδυλάκη, μεταξύ των οδών ΕΟΚ και Μελίνας Μερκούρη, λόγω εργασιών εγκατάστασης υπογείων κάδων απορριμμάτων.  

Διακοπή υδροδότησης λόγω βλάβης στον αγωγό των Μαλίων

Η ΔΕΥΑΗ προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων θα προχωρήσει σε γενική διακοπή υδροδότησης από σήμερα 16-11-2022 (αργά το βράδυ)  έως το μεσημέρι της  Πέμπτης 17-11-2022 .

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι λόγω τεχνικού προβλήματος, τα ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης στην Φοινικιά  και στα Ψαράδικα, θα κλείσουν μισή ώρα νωρίτερα την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου , δηλ. αντί στις 14:00 θα κλείσουν στις  13:30.

Επίσης για το διάστημα από 14:00 έως 15:00 δεν θα λειτουργούν ούτε  τα τηλέφωνα της ΔΕΥΑΗ . 

Το Ηράκλειο τιμώμενος Δήμος στην έκθεση «Philoxenia 2022» στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο τιμώμενος Δήμος στην διεθνή έκθεση «Philoxenia 2022» που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στον χώρο της ΔΕΘ από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου στην συμπρωτεύουσα θα είναι ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου θα έχει συνάντηση και με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

«Ταξίδι στις Μουσικές του Cinema» στο Heraklion Arts and Culture

Η μαγεία των κινηματογραφικών soundtracks με παγκόσμια απήχηση αποτελεί τη νέα πρόταση του «The Garage» και του Συλλόγου Φίλων Μουσικής και Τεχνών «Alma Libre» με την ομάδα «GreCanto» η όποια παρουσιάζεται, on demand, στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture!

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε συνεδρίασή του την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα με το οποίο επιβεβαιώνει ότι:

Ένατο Παγκρήτιο Συμπόσιο για την Εθελοντική Αιμοδοσία και την Δωρεά Οργάνων

Ο εθελοντισμός είναι ένας δυναμικός τρόπος κοινωνικής συμμετοχής και παρέμβασης των πολιτών. Δίνει την ευκαιρία σε έναν ενεργό πολίτη, εφόσον το επιθυμεί, να συμμετέχει δυναμικά στο κοινωνικό γίγνεσθαι, παρέχοντας αφιλοκερδώς με κάθε δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες του στην κοινωνία την οποία ανήκει, όταν το απαιτούν οι συνθήκες. Ο Δήμος Ηρακλείου έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την προαγωγή του εθελοντισμού και την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών. Στόχος είναι η προώθηση και ανάπτυξη του εθελοντισμού, της συμμετοχικότητας, της κοινωνικής συνείδησης, της ευθύνης, της ενημέρωσης και δικτύωσης των εθελοντών.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι από το απόγευμα της Δευτέρας 14/11 έως το βράδυ της Τρίτης 15/11 θα πραγματοποιηθεί διακοπή ύδρευσης στην περιοχή της Θερίσου, στo πλαίσιο της απομόνωσης των παλαιών δικτύων ύδρευσης της περιοχής και σύνδεσης με το νέο δίκτυο .

Εργασίες στην οδό Μιτσοτάκη

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της οδού Ι. Μιτσοτάκη,  ότι από την Τρίτη 15 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν εργασίες ενίσχυσης της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης της οδού και για το λόγο αυτό θα πρέπει να απομακρύνουν τα σταθμευμένα οχήματα τους.

Ανακοίνωση για το ΚΕΠ της οδού Ανδρόγεω

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ που βρίσκεται στο δημοτικό κτήριο της οδού Ανδρόγεω δεν θα λειτουργήσει το πρωί της Τρίτης 15  Νοεμβρίου από τις 08.00 έως τις 10.00 εξαιτίας συμμετοχής των εργαζομένων στην Ολομέλεια του τμήματος.

Στον αγιασμό των νέων προπονητικών εγκαταστάσεων του ΟΦΗ στο ΒΑΚ o Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στον αγιασμό των νέων προπονητικών εγκαταστάσεων του ΟΦΗ, στο ΒΑΚ παρευρέθηκαν το Σάββατο 12 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας Μανόλης Βασιλάκης.

Στα μπλε η Λότζια τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη

Στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης «Όλοι μαζί είναι καλύτερα και η ενημέρωση σώζει!» που διοργάνωσε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας ο Παγκρήτιος Σύλλογος για το Νεανικό Διαβήτη (ΠΑΣΥΝΕΔ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Ρένα Παπαδάκη και Γιώργο Σισαμάκη.

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Γιάννη Μπαλαντινάκη

 Η απώλεια του Γιάννη Μπαλαντινάκη, αποτελεί πλήγμα για την κοινωνία μας, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τους συναδέλφους του, και για όσους τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για την αργία του Αγίου Μηνά 11 Νοεμβρίου και το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για την αργία του Αγίου Μηνά 11 Νοεμβρίου και το Σαββατοκύριακο 12 και 13  Νοεμβρίου 2022 ,   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Κώστας Βαρδαβάς. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409-409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σύσκεψη για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Ηρακλείου

Σύσκεψη για την αντιπλημμυρική προστασία του Ηρακλείου συγκάλεσε ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός το πρωί της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης,  ο Εκπρόσωπος του αερολιμενάρχη Ηρακλείου Χρήστος Ρέππας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού  Αντώνης Σεκέρης, η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης Άννα Ροβίθη, η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΗ Πόπη Τσαβλάκη και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Ηρακλείου  Στέλιος Μικράκης .

«Παράξενος στο Ηράκλειο» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Μια πρωτότυπη κινηματογραφική ανάπτυξη ενός έργου που βασίζεται στη συλλογή διηγημάτων «Παράξενες Μέρες στο Ηράκλειο» είναι πλέον διαθέσιμη στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture και στον σύνδεσμο https://youtu.be/CXr9i6xYOtg (ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»).

Σε διεθνές συνέδριο στη Λάρισα με αντικείμενο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Ευρωπαϊκών πόλων συμμετείχε ο Δήμος Ηρακλείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία  του Δήμου Ηρακλείου στο διεθνές συνέδριο «From Chaos to Cosmos» το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα από 2 έως 4 Νοεμβρίου και διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων «Major Cities of Europe».

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου και Πανεπιστημίου Κρήτης για την υλοποίηση καινοτόμου προγράμματος εκπαίδευσης

H Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΗ) του Δήμου Ηρακλείου, συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, στην υλοποίηση του καινοτόμου προγράμματος εκπαίδευσης ‘’Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση’’

Προβλήματα υδροδότησης στον Καρτερό λόγω βλάβης

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι λόγω βλάβης, θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης στην περιοχή του Καρτερού.

Κλειστός δρόμος λόγω άρσης επικινδυνότητας ετοιμόρροπου κτηρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει του δημότες ότι την Πέμπτη 10-11-2022 θα είναι κλειστό το Τμήμα της οδού Μονής Καρδιωτίσσης από την οδό Ιουστινιανού έως την οδό Ροδαμάνθυος  από 8:00 έως 13:00, λόγω εργασιών άρσης επικινδυνότητας ετοιμόρροπου  κτηρίου

Με επιτυχία η μουσικοθεατρική παράσταση του Λυκείου Ελληννίδων «Εγώ είμαι ο τόπος σου»

Συγκίνησε η μουσικοχορευτική παράσταση «Εγώ είμαι ο τόπος σου» που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022.

«Ματιές στην Κρητική μουσική» με τον Βασίλη Σταυρακάκη στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Ο Βασίλης Σταυρακάκης και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν μια μοναδική συναυλία στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών με τίτλο, «Ματιές στην Κρητική Μουσική» που πραγματοποιήθηκαν για το διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture.

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης  σε δρόμους που βρίσκονται στο κέντρο κοντά στην περιοχή της Χανιώπορτας.

Θερμό χειροκρότημα στη Γενεύη για την παράσταση «Ο Ερωτόκριτος τσι περαζόμενους καιρούς»

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το Σάββατο 5  Νοεμβρίου η παράσταση  «Ο Ερωτόκριτος τσι περαζόμενους καιρούς στο κατάμεστο θέατρο Alhambra  της Γενεύης, όπου το κοινό στο φινάλε χειροκρότησε θερμά όλους τους συντελεστές.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 12/11/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12/11/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Τη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση της Λότζια υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Την σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Λότζια υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

Στη χειροτονία του νέου Επισκόπου Κνωσού ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στη χειροτονία του νέου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθόδιου Βερνιδάκη η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύρικο 5 και 6 Νοεμβρίου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης Βασιλάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409-409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Η συμπαραγωγή του Δήμου Ηρακλείου και του «Λαβύρινθου» «Ο Ερωτόκριτος …τσι περαζόμενους καιρούς» στο Φεστιβάλ της Γενεύης

Η συμπαραγωγή του Δήμου Ηρακλείου και του Μουσικού Εργαστηρίου «Λαβύρινθος»  «Ο Ερωτόκριτος…τσι περαζόμενους καιρούς»  ταξιδεύει στην Ελβετία και στο φημισμένο φεστιβάλ του Εθνικομουσικολογικού  Κέντρου της Γενεύης όπου θα παρουσιαστεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου (στις 20.00 στο θέατρο «Alhambra»).

Ανακοίνωση για το ΚΕΠ Νέας Αλικαρνασσού

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ της Νέας Αλικαρνασσού δεν θα λειτουργήσει το πρωί της Δευτέρας 7  Νοεμβρίου από τις 08.00 έως τις 10.00 εξαιτίας συμμετοχής των εργαζομένων στην Ολομέλεια του τμήματος.

Δωρεά έργων τέχνης από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος στον Δήμο Ηρακλείου – Εγκαίνια για την Έκθεση «Ισορροπία το αμετάθετο χρέος» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2022 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με τίτλο «Ισορροπία – Το αμετάθετο χρέος» που διοργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος/Ε.Ε.Τ.Ε., (Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος - Ε.Ε.Τ.Ε)  σε συνεργασία με την Επιτροπή Κρήτης του Ε.Ε.Τ.Ε. και την υποστήριξη του Δήμου  Ηρακλείου.

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στους αυξημένους λογαριασμούς νερού στις Βασιλειές

Σχετικά με το πρόβλημα των αυξημένων  λογαριασμών στην περιοχή των Βασιλειών , όπου τοποθετήθηκαν νέα υδρόμετρα, τα οποία, λόγω έλλειψης εξαεριστικών, σε ορισμένες περιπτώσεις κατέγραψαν και αέρα, η ΔΕΥΑΗ όπως είχε ανακοινώσει, τελείωσε τους ελέγχους στις 10 Οκτωβρίου . 

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός στον Δήμο Ηρακλείου λόγω επιδείνωσης του καιρού

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα και με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας , επισημαίνει ότι θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού με την εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων.

Το Ηράκλειο επιλέχθηκε ως εταίρος για να συνδιαμορφώνει τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα του «Αειφόρου Τουρισμού»

Ως εταίρος στη σύμπραξη της Αστικής Ατζέντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (URBAN AGENDA  for the EU) για τον  «Αειφόρο Τουρισμό» επελέγη το Ηράκλειο, μετά από πρόσκληση  της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής.

Συμβάσεις για νέες ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην υπογραφή  ακόμα τριών συμβάσεων για ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις προχώρησε το πρωί της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου, στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Ελλάδα Mustafa Somuncu , είχε στο γραφείο του στη Λότζια το πρωί της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης 'Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς' - Cretan Palliative Care εγκαινίασε τη νέα του στέγη

Τον δικό του, ιδιόκτητο χώρο απέκτησε ο  Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης "Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς" - Cretan Palliative Care, προκειμένου να παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα σε ανθρώπους με ανίατες ασθένειες και τις οικογένειές τους.

Το πρόγραμμα του Νοεμβρίου στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλειου – Heraklion Arts and Culture

Εννέα νέες διαδικτυακές πρεμιέρες έρχονται τον Νοέμβριο στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture.

Οι έξι ζώνες θέασης θα φιλοξενήσουν νέες παραγωγές, τις όποιες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν, είτε κατά την διάρκεια της πρεμιέρας τους (κάθε Τετάρτη στις 20.00), είτε  στη συνέχεια, όποτε το επιθυμούν.

Για ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο Heraklion Arts and Culture ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2Ym3OSb

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Ηρακλείου μέσω τηλε-εκπαίδευσης.

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Ηρακλείου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (δια της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ηρακλείου στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Απόφαση για τη μη υποχρέωση υποβολής σε διαδικασία Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης (ΣΠΕ) της σημειακής τροποποίησης του Γ.Π.Σ. Ηρακλείου στο Ο.Τ. 86 στα «Καμίνια»

Απόφαση της Γενικής Διευθύντριας Χωροταξικής, Περιβαλλοντικής & Αγροτικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για τη μη υποχρέωση υποβολής σε διαδικασία Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης (ΣΠΕ) της σημειακής τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δήμου Ηρακλείου, αναφορικά με την μεταβολή της χρήσης από Γενική Κατοικία σε Τουρισμό- Αναψυχή στο Ο.Τ. 86 της Πολεοδομικής Ενότητας 13 "Καμίνια" στο δυτικό παράκτιο μέτωπο του Ηρακλείου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 05/11/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 05/11/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εθελοντών «Παροχή Α΄ Βοηθειών και άμεσης φροντίδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου το Επιμορφωτικό Σεμινάριο για Εθελοντές που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης) με θέμα «Παροχή Α΄ Βοηθειών και άμεσης φροντίδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» (σε ανθρώπους και ζώα).

2η Συνάντηση των Εταίρων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 “ MC-VIEW

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη συνάντηση των Εταίρων στην Βαλένθια της Ισπανίας στις 26 και 27 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 “ MC-VIEW. Media literacy and critical viewing as effective outreach to learning throughout life by people with fewer opportunities”.

Ανακοίνωση για το ΚΕΠ επί της οδού Πλαστήρα

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ επί της οδού Πλαστήρα δεν θα λειτουργήσει το πρωί της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου από τις 8 έως τις 10 εξαιτίας συμμετοχής των εργαζομένων στην Ολομέλεια του τμήματος.

«Να ήμουν για λίγο εκεί» από τη χορωδία και το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου «Αρτεμισία» στο Heraklion Arts and Culture

Η μουσικοχορευτική παράσταση «Να ήμουν για λίγο εκεί» από τη χορωδία και το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου  «Αρτεμισία» είναι πλέον διαθέσιμη για το κοινό στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο: https://youtu.be/m4-A8kWmsmk

Ψήφισμα στήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου στους εργαζομένους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε συνεδρίασή του την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα στήριξης των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η Έκθεση «Ισορροπία – Το αμετάθετο χρέος» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος/Ε.Ε.Τ.Ε., σε συνεργασία με την Επιτροπή Κρήτης του Ε.Ε.Τ.Ε., ανακοινώνει την πραγματοποίηση της έκθεσης με τίτλο «Ισορροπία – Το αμετάθετο χρέος», η οποία θα παρουσιαστεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου από τις 3 έως τις 29 Νοεμβρίου 2022.

Βιβλιοπαρουσίαση: Από τη «Λιλιπούπολη» στην Κρήτη του Μάνου Χατζιδάκι

Πόσα ναυτικά μίλια απέχει το Πόρτο Λίλι από τα ενετικά αρσενάλια στο λιμάνι του Ηρακλείου ή την Ύδρα της Μαριανίνας Κριεζή; Πώς εξελίχθηκε η «Λιλιπούπολη» στην «καλύτερη παιδική εκπομπή που έγινε ποτέ για μεγάλους»;  Ποια είναι η πολιτιστική κληρονομιά του φεστιβάλ «Μουσικός Αύγουστος» που διοργάνωσε το Τρίτο Πρόγραμμα στο Ηράκλειο για δύο συνεχόμενα καλοκαίρια;  Και πόσο άγνωστη παραμένει η Κρήτη του Μάνου Χατζιδάκι;

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ανάπλασης του Πάρκου Ερυθραίας

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η δημιουργία ενός εκ των μεγαλυτέρων χώρων πρασίνου στον Δήμο Ηρακλείου, με την  σύμβαση που υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας . Η σύμβαση αφορά στην ανάπλαση τριών τμημάτων του Πάρκου Ερυθραίας, οι οποίοι βρίσκονται μεταξύ των οδών Μιχαήλ Ηλιάκη και Νικ. Καμπιτάκη. 

Υπεγράφη η σύμβαση για το Αθλητικό Κέντρο Αγίας Αικατερίνης

Την σύμβαση για την κατασκευή ενός σημαντικού έργου για την περιοχή των ανατολικών συνοικιών του Ηρακλείου υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας , του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης Μηνά Μαυροειδή και υπηρεσιακών στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Συνεδρίιαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 5335/14-10-2022 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2031-10-2022.pdf

Στα χρώματα της γαλανόλευκης η Λότζια ανήμερα της εθνικής επετείου

O Δήμος Ηρακλείου τιμώντας την Eθνική Eπέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα προχωρήσει στην φωταγώγηση του κτιρίου της Λότζια, στα χρώματα της γαλανόλευκης, ανήμερα της εθνικής επετείου, από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 22:00 το βράδυ.

Υπογραφή σύμβασης ανάθεσης συμφωνίας -πλαίσιο για την εκπόνηση μελετών κτηριακών έργων σχολικής ή προσχολικής αγωγής

Την  σύμβαση για την ανάθεση συμφωνίας - πλαίσιο που προβλέπει την εκπόνηση μελετών κτηριακών έργων σχολικής ή προσχολικής αγωγής υπέγραψε το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας .

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την  Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης επί των οδών Γράμμου, Ζωοδόχου Πηγής, Ζακύνθου, Τσιμισκή, Λυκούργου και Ζήνωνος, στο πλαίσιο του έργου:  «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην 2η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου».

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το τριήμερο 28, 29 και 30 Οκτωβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο 28, 29 και 30 Οκτωβρίου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Στέλα Καλογεράκη - Αρχοντάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409-409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

20 Χρόνια Tangoneon στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Ο σύλλογος Tangoneon με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του  παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Ιχνηλατώντας την πόλη του Ηρακλείου χορεύοντας Tango» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture!

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο on demand στη Ζώνη θέασης «Έλα να σου δείξω κάτι..» και στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/JWWlFbDXdcI

Οι μεγάλοι νικητές των Cretan Taste Awards 2022

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα Cretan Taste Awards ανέδειξαν τις πιο αξιόλογες πρωτοβουλίες, τους σημαντικότερους παραγωγούς και τα καινοτόμα προϊόντα της κρητικής γεύσης. Oι νικητές γιόρτασαν τη διάκρισή τους στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Συναυλιών – Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με παρουσιαστές την Γωγώ Καλιδονάκη και τον Χρήστο Λάππα.  

Ξεναγήσεις ενηλίκων και Οικογενειακά εκπαιδευτικά -εικαστικά εργαστήρια στην έκθεση 'Δημήτρης Τζάνης'

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης θα ταξιδέψει στο Ηράκλειο της Κρήτης για να πραγματοποιήσει μία σειρά οικογενειακών εκπαιδευτικών–εικαστικών εργαστηρίων στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, στο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, όπου παρουσιάζεται η αναδρομική εικαστική έκθεση «Δημήτρης Τζάνης», σε επιμέλεια Λουϊζας Καραπιδάκη.

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου η αναδρομική εικαστική έκθεση «Δημήτρης Τζάνης»

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι η νέα ημερομηνία λήξης της έκθεσης «Δημήτρης Τζάνης» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου είναι η 28η Οκτωβρίου 2022.

Η «Περιπλάνηση» του Δημήτρη Παγωμένου στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

H μουσική παράσταση «Περιπλάνηση» του Δημήτρη Παγωμένου είναι πλέον διαθέσιμη για το κοινό στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture!

Η παράσταση εντάσσεται στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την δουν στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://youtu.be/tQ3wOk2w6g0

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 29/10/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29/10/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Νηπιαγωγείου Καρτερού

Εγκαινιάστηκε το πρωί της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου 2022 από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό το Νηπιαγωγείο Καρτερού, στο πρώην στρατόπεδο Μπετεινάκη.

Διοργάνωση Επιμορφωτικού σεμιναρίου εθελοντών με θέμα: «Παροχή Α΄ Βοηθειών και άμεσης φροντίδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» (σε ανθρώπους και ζώα)

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για την προαγωγή του εθελοντισμού και την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών διοργανώνει, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Κρήτης, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Αίθουσα: «Μικρό Θέατρο») από τις 16.30 ως τις 21.30, το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Παροχή Α΄ Βοηθειών και άμεσης φροντίδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» (σε ανθρώπους και ζώα) .

Προβλήματα υδροδότησης λόγω βλάβης της ΔΕΗ στον αγωγό των Μαλίων

Η Δ.Ε.Υ.Α.Η. ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω βλάβης της ΔΕΗ στο πεδίο των γεωτρήσεων στην περιοχή των Μαλίων, η οποία δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί, ενδεχομένως να  υπάρξουν προβλήματα  υδροδότησης στις παρακάτω περιοχές:

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 26/10/2022

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 13.00 μμ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018 και την 80η Εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ με χρονολογία 18/10/2022, αριθ.πρωτ.ΔΙΔΑΔ/Φ.69/216/οικ.16463, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Σισαμάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409-409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Κορωναίου εξαιτίας εργασιών

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι η κυκλοφορία  στην οδό Κορωναίου από τη συμβολή της με την οδό Αρκολέων έως τη συμβολή της με την οδό Παπαγιαμαλή, θα διακοπεί την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και την Τρίτη 25 Οκτωβρίου από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (08:00 έως 18:00) εξαιτίας εργασιών αποκατάστασης των κυβόλιθων.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 22/10/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/10/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Το παιδικό animation «Νεφέλες» του Αριστοφάνη στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη από το «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο» παρουσιάζονται στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture!

Συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης λόγω βλάβης στον αγωγό των Μαλίων

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι λόγω βλάβης στο πεδίο των γεωτρήσεων στην περιοχή των Μαλίων, η οποία δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί, θα συνεχίσουν να υπάρχουν προβλήματα  υδροδότησης στις παρακάτω περιοχές:

Cretan Taste Awards 2022 – Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου η Τελετή Απονομής των Βραβείων Κρητικής Γαστρονομίας

Στην αίθουσα συναυλιών του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου θα φιλοξενηθεί την Τρίτη 25 Οκτωβρίου η φετινή τελετή απονομής των Cretan Taste Awards.

Υπογραφή σύμβασης για την θωράκιση της παράκτιας ζώνης της παλιάς Ηλεκτρικής

Την σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης που προβλέπει την αντιδιαβρωτική προστασία της παράκτιας ζώνης της παλιάς Ηλεκτρικής υπέγραψε το πρωί της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Προβλήματα υδροδότησης λόγω βλάβης της ΔΕΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω βλάβης της ΔΕΗ στο πεδίο των γεωτρήσεων στην περιοχή του Αϊ – Στράτηγου πιθανόν να παρουσιαστούν σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου προβλήματα  υδροδότησης στις παρακάτω τοπικές κοινότητες:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι ακόμη μήνες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου

Την παράταση κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού και της 2ης  Κοινότητας της Δημοτικής Ενότητας Δήμου Ηρακλείου για έξι (6) μήνες ακόμη , αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας .

Στη Θέρισο την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου η στοχευμένη δράση καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Στην περιοχή των Καμινίων δυτικά της οδου Ηφαίστου έως την οδό Φραγκάκη (έναντι Jumbo) και από 62 Μαρτύρων έως την παραλιακή  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου η στοχευμένη παρέμβαση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, με τη συνδρομή ενισχυμένου αριθμού οδοκαθαριστών και το σύνολο των μηχανικών μέσων που διαθέτει η υπηρεσία. 

Ξεκινά η υποβολή δικαιολογητικών για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκινά από τον Δήμο Ηρακλείου η διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Παγκρήτιο Στάδιο

Δίνοντας σταθερά προτεραιότητα στην ασφάλεια αθλούμενων και εργαζομένων στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου οργάνωσαν σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης Ηρακλείου του ΕΚΑΒ  σεμινάριο πρώτων βοηθειών και χρήσης εξωτερικού απινιδωτή (υπάρχουν πλέον σε όλα τα ΔΑΚΗ).

Με εκπροσώπους των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Με την πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Χρυσούλα Κλεισαρχάκη και τις εκπροσώπους των εργαζομένων του προγράμματος στο Δήμο Ηρακλείου Χρυσούλα Μοσχονισώτη και Άρτεμις Ευαγγελοπούλου είχε το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου στο γραφείο του στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη.

Στα Καμίνια την Τρίτη 18 Οκτωβρίου η στοχευμένη δράση καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Στην περιοχή της Χανιώπορτας δυτικά του Σταδίου Ελευθερίας έως την οδό Ηφαίστου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου η στοχευμένη δράση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου (με οχήματα και επιπλέον οδοκαθαριστές).

Προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στην περιοχή της Θερίσου

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι, στο πλαίσιο της απομόνωσης των παλαιών δικτύων ύδρευσης της περιοχής Θερίσου και προκειμένου να γίνουν συνδέσεις στο νέο δίκτυο, θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στην περιοχή της Θερίσου από σήμερα 17-10-2022 (αργά το βράδυ) έως και αύριο Τρίτη 18-10-2022 (μεσημέρι).

Επιστρέφει με νέες πρεμιέρες το διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Με δυο πρεμιέρες κάθε εβδομάδα επιστρέφει από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου το διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού  του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture.

Προβλήματα στην υδροδότηση λόγω βλάβης της ΔΕΗ

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι λόγω βλάβης της ΔΕΗ στο πεδίο των γεωτρήσεων στην περιοχή των Μαλίων, η οποία δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί, θα παρουσιαστούν σήμερα (Δευτέρα 17 Οκτωβρίου) προβλήματα  υδροδότησης στις παρακάτω περιοχές:

Εκτελούμενα έργα από την ΔΕΥΑΗ

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι την τρέχουσα εβδομάδα (17 έως 22 Οκτωβρίου) θα γίνονται εργασίες εκσκαφής

Ανακοίνωση για Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ  ενημερώνουν τους δημότες ότι εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων το Παγκρήτιο Στάδιο και το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια δεν θα λειτουργήσουν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

Ανακοίνωση για αποκομιδή απορριμμάτων

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων και θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των πολιτών, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί η τακτική αποκομιδή απορριμμάτων.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας ζητά την κατανόηση και την συνεργασία των δημοτών.  

Δέσμευση Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου για άμεση ένταξη σημαντικών έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν ενταχθεί και επισήμως στο Ταμείο Ανάκαμψης έργα του Δήμου Ηρακλείου ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την δημόσια τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Δυτικά των τειχών από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου η στοχευμένη δράση καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Στην Φορτέτσα ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου οι στοχευμένες δράσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου σε περιοχές εκτός των τειχών. Συγκεκριμένα η Υπηρεσία επιχείρησε σε όλο το τμήμα από το αθλητικό κέντρο ψηλά στη Σόλωνος ως την Παπαναστασίου, την Ιόλης, την Εράσμου και τις ενδιάμεσες οδούς με ενισχυμένο αριθμό οδοκαθαριστών και το σύνολο των μηχανικών μέσων που διαθέτει.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Δέσποινα Συγγελάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409-409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Τα MINI BUS του Δήμου Ηρακλείου στις «100 καλύτερες ιστορίες αειφορίας» παγκοσμίως για το 2022

Μια σημαντική διεθνή διάκριση απέσπασε η πόλη του Ηρακλείου, η οποία εντάχθηκε στη λίστα με τις «100 καλύτερες ιστορίες αειφορίας» για το 2022 στον ετήσιο διαγωνισμό “Green Destinations Top 100 Stories Competition . Πρόκειται για έναν θεσμό ο οποίος βραβεύει τις 100 καλύτερες πρακτικές αειφορίας  και αφορά σε προορισμούς από ολόκληρο τον κόσμο.

Νέοι απινιδωτές σε κεντρικά σημεία του Δήμου Ηρακλείου-Ενημερωτικές δράσεις για τον τρόπο λειτουργίας τους

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, επεκτείνει τη λειτουργία του δικτύου δημόσια διαθέσιμων Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (ΑΕΑ).

Στη Φορτέτσα την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η στοχευμένη δράση καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Στις Βασιλειές, τον Άγιο Βλάσση και τη Σύλλαμο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου η στοχευμένη δράση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου (οδοκαθαρισμός, πλύσιμο και περισυλλογή όλων των ογκωδών αντικειμένων της περιοχής με επιπλέον προσωπικό και οχήματα).

Παραλαβή βεβαιώσεων παρακολούθησης προγραμμάτων του Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Ηρακλείου

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες, ότι μπορούν να παραλάβουν τις βεβαιώσεις επιτυχούς παρακολούθησης των παρακάτω προγραμμάτων, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) – Νέα Φάση» η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθησης»:

Ελεύθερες ξεναγήσεις στο Εργαστήριο Συντήρησης Βιβλιακού και Αρχειακού Υλικού της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου για τον εορτασμό των «Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης 2022»

Ελεύθερες ξεναγήσεις στο Εργαστήριο Συντήρησης Βιβλιακού και Αρχειακού Υλικού της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου για τον εορτασμό των «Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης 2022».

Συνεδρίαση της Επιτροπής για επιλογή θέσης στη λαϊκή αγορά της Δευτέρας στα Καμίνια

Συνεδρίαση της 5μελούς Επιτροπής του άρθρου 66 του Ν.4849/21 για επιλογή θέσης στη λαϊκή αγορά της Δευτέρας - Καμίνια. Αναλυτικά η ανακοίνωση - πρόσκληση:

Σε Βασιλειές, Σύλλαμο και Άγιο Βλάση την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου η στοχευμένη δράση καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Σε Πενταμόδι, Πετροκέφαλο, Βούτες και Σταυράκια πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου η στοχευμένη δράση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, με τη συνδρομή οχημάτων (σάρωθρο, πλυντήριο, όχημα για ογκώδη) και επιπλέον οδοκαθαριστών.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ για τα προβλήματα υδροδότησης

Η μη υδροδότηση ολόκληρων περιοχών της πόλης μας για πολλές ημέρες αποτελεί φαινόμενο μη αποδεκτό από κανένα μας. Η ΔΕΥΑΗ, Διοίκηση και Προσωπικό, αισθάνεται την ανάγκη και την ελάχιστη υποχρέωση να ζητήσει ένα μεγάλο συγνώμη από τους καταναλωτές που ταλαιπωρήθηκαν από αυτό το δυσάρεστο για όλους γεγονός, το οποίο φυσικά δεν έγινε εσκεμμένα

Διαδοχικές συναντήσεις του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με αντικείμενο την διαχείριση απορριμμάτων.

Σειρά διαδοχικών επαφών με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανόλη Γραφάκο καθώς και με τον μελετητή του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων Γιώργο Ηλιόπουλο  είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο γραφείο του στη Λότζια.

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στην 3η Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, ξεκινάνε εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης επί των οδών Αντ. Δομαλάκη (από τη συμβολή με την οδό Ελευθέρνης έως τη συμβολή της με την οδό Μάχης Κρήτης), Μαρίας Πολυδούρη, Φώτη Κόντογλου,  Ευρυτανίας,  παρόδους Ευρυτανίας και Αγ. Όρους, στο πλαίσιο του έργου:  «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην 3η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου».

Στην παρουσίαση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην ιδιαίτερη σημασία του  Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, αναφέρθηκε με αφορμή την παρουσίαση του σε ειδική εκδήλωση, στην αίθουσα  της Πειραματικής Σκηνής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Σε Πενταμόδι, Πετροκέφαλο, Βούτες και Σταυράκια την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου η στοχευμένη δράση καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Πυργού και Άγιο Μύρωνα συνεχίστηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου η στοχευμένη δράση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, με τη συνδρομή οχημάτων (σάρωθρο, πλυντήριο, όχημα για ογκώδη) και επιπλέον οδοκαθαριστών.

«Επικοινωνία στην οικογένεια και Ενίσχυση Γονεϊκού ρόλου» - Εργαστήριο για Γονείς

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης με τίτλο «Δίκτυο Δομών και Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων», με Κωδικό ΟΠΣ 5055293 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) «Κρήτη 2014-2020», υλοποιεί εργαστήριο, με θέμα: «Επικοινωνία στην οικογένεια - Ενίσχυση Γονεϊκού ρόλου», για γονείς παιδιών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (12 έως 17 ετών).

Ρεκόρ επισκέψεων για το φετινό Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022» από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 15/10/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/10/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός εγκαινίασε το νέο σύγχρονο νηπιαγωγείο στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης

Το επίσημα εγκαίνια του νέου ολοήμερου νηπιαγωγείου Αγίας Αικατερίνης πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου, με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό να κόβει την κορδέλα

Σε Άνω και Κάτω Ασίτες. Πυργού και Άγιο Μύρωνα την Τρίτη 11 Οκτωβρίου η στοχευμένη δράση καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Σε Σκαλάνι, Πρασά, Καλλιθέα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου η στοχευμένη δράση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. Η Υπηρεσία επιχείρησε στους συγκεκριμένους οικισμούς με τη συνδρομή οχημάτων (σάρωθρο, πλυντήριο, όχημα για ογκώδη)  και οκτώ επιπλέον οδοκαθαριστών. Υπενθυμίζεται ότι οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται παράλληλα με την καθημερινή, τακτική καθαριότητα της πόλης μας.

Παράταση της προθεσμίας κατάθεσης δικαιολογητικών για τη μοριοδότηση των υφισταμένων επαγγελματιών και παραγωγών πωλητών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές

Παράταση της προθεσμίας κατάθεσης δικαιολογητικών για τη μοριοδότηση των υφισταμένων επαγγελματιών και παραγωγών πωλητών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές του Δήμου Ηρακλείου έως και τις 14/10/2022.

Ευχαριστίες για την εκδήλωση στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου

Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη εκφράζει τις θερμές τις ευχαριστίες στους παρακάτω για την πραγματοποίηση της Εκδήλωσης στο Δημοτικό Κυνοκομείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων:

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα

Με τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου στο γραφείο του στη Λότζια .

Παρουσίαση Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου στην «Ημερίδα Δημοτικών Πινακοθηκών»

Η Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου συμμετείχε στην "Ημερίδα Δημοτικών Πινακοθηκών" που διοργάνωσε ο Δήμος Καλλιθέας με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συνεχίζεται η απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων με τηλεφωνικά ραντεβού από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου – Που μπορούν να απευθύνονται οι δημότες

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει να παρέχει τη δυνατότητα απομάκρυνσης ογκωδών αντικειμένων με τηλεφωνικό ραντεβού.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Από την Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι λόγω εκτέλεσης απαραίτητων τεχνικών εργασιών που εκτελούνται από τη ΔΕΗ στην περιοχή του Αγίου Μύρωνα, ενδέχεται να δημιουργηθούν  προβλήματα ομαλής διανομής νερού στις παρακάτω περιοχές:

Παρατείνονται οι άδειες χρήσης κοινόχρηστων χώρων

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 07-10-2022

 

 

Παρατείνονται έως τις 15 Ιανουαρίου του 2023  οι άδειες χρήσης κοινόχρηστων χώρων, που έχουν εκδοθεί σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης (έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης covid), για την ανάπτυξη ίδιου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων .

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 08 και 09 Οκτωβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 08 και 09 Οκτωβρίου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Αριστέα Πλεύρη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409-409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σε Σκαλάνι, Πρασά Καλλιθέα την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου η στοχευμένη δράση καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου η στοχευμένη δράση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου στον Άγιο Ιωάννη. Συγκεκριμένα κατά την  δεύτερη ημέρα παρέμβασης στην περιοχή,  η Υπηρεσία επιχείρησε από οδούς Χατζάκη έως Αϊδινίου και από Κνωσού έως Αρχελάου, με τη συνδρομή οχημάτων (σάρωθρο, πλυντήριο, όχημα για ογκώδη) και επιπλέον εργατικού δυναμικού (οδοκαθαριστές) .

Εργασίες αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων στην Παραλιακή

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω απαραίτητων εργασιών αντικατάστασης ιστών και φωτιστικών σωμάτων, ο φωτισμός στην παραλιακή  λεωφόρο από τη συμβολή των οδών Παναγιωτάκη και Λακωνίας έως τη συμβολή των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Μάχης Κρήτης, δεν λειτουργεί. Συνιστάται η προσοχή των οδηγών στα συγκεκριμένα σημεία.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με την Πρέσβη του Λουξεμβούργου

Με την πρέσβη του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα Ελίζαμπεθ Καρντόσο (Elisabeth Cardoso), συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 08/10/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 08/10/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Συνεχίζεται και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου η στοχευμένη δράση καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου στον Άγιο Ιωάννη

Σε τμήμα του Αγίου Ιωάννη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου η στοχευμένη δράση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Στο παζάρι του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» στην Πλατεία Ελευθερίας ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Το παζάρι του  «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» στην Πλατεία Ελευθερίας επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τις Αντιδημάρχους Ρένα Παπαδάκη, Στέλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη.

Κλειστό λόγω εργασιών την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου το ΚΕΠ επί της Οδού Πλαστήρα

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ επί της οδού Πλαστήρα θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου λόγω εργασιών αναβάθμισης στα ψηφιακά δίκτυα του Κέντρου. 

Με επιτυχία τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης με έργα του Δημήτρη Τζάνη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης; 5 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης του εικαστικού Δημήτρη Τζάνη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Την Έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Πολιτισμού) με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου. Παρουσιάζονται  έργα του καλλιτέχνη σε θεματικές ενότητες, από το 1988 έως και το 2019.

Επίσκεψη στο στρατόπεδο Γιακουμάκη όπου θα ανεγερθεί το νέο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου

Εκπρόσωποι του Μουσικού Σχολείου επισκέφθηκαν, μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Περιουσίας του Δήμου Ηράκλειου  Μανόλη Βασιλάκη, το στρατόπεδο Γιακουμάκη, προκειμένου να γνωρίσουν τον χώρο, στον οποίο προβλέπεται να ανεγερθεί το κτίριο που θα στεγάσει το Μουσικό Σχολείο που σήμερα βρίσκεται στην πρώην βάση Γουρνών.

Στον Άγιο Ιωάννη η στοχευμένη δράση καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου

Στην περιοχή του Ξηροπόταμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου η στοχευμένη δράση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. Στη δράση συμμετείχαν σάρωθρο,  πλυντήριο όχημα και φορτηγό περισυλλογής ογκωδών αντικειμένων καθώς και 8 οδοκαθαριστές σε σχέση με όσους επιχειρούν καθημερινά στην περιοχή.

Ενημέρωση λειτουργίας του Δημοτικού Ιατρείου-4η ΤΟΜY

Το Δημοτικό Ιατρείο – 4η ΤΟΜΥ στα Καμίνια,  δεν θα λειτουργεί σε απογευματινή βάρδια τις μέρες 6/10, 13/10 & 27/10 , λόγω άδειας της γιατρού.

Επισκέψεις σχολείων στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα Ηρακλείου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα αθλητικά προγράμματα «Γνώρισε τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά  Αθλήματα», «Αθλητικό Κυνήγι Θησαυρού», «Παιχνίδια στο νερό» και  «Αθλητική εκδρομή» τα οποία υλοποιούνται από τον  Δήμο Ηρακλείου και την Ανάπτυξη Αθλητισμού Α.Ε. ΟΤΑ τα τελευταία δέκα χρόνια στο Παγκρήτιο Στάδιο και στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου, στα Δύο Αοράκια.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου η πρώτη 'Διάλεξη Καφάτου 2022'

Mε μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε, δια ζώσης ή διαδικτυακά, στην εναρκτήρια Διάλεξη Καφάτου 2022, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα, το οποίο περιγράφεται αναλυτικά παρακάτω, θα ξεκινήσει στις 18:30 τοπική ώρα με ένα καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, ενώ θα ακολουθήσει Διάλεξη με θέμα «Σύνθετη ιστορία της διπλής μας προέλευσης» από τον διακεκριμένο αναπτυξιακό γενετιστή Denis Duboule.

Δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών από τον Δήμο Ηρακλείου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης 4 Οκτωβρίου μαθητές του Ζάννειου Εκπαιδευτήριου, στο πλαίσιο της δράσης τους για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με δικαιώματα των ζώων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.

Στον Ξηροπόταμο η στοχευμένη δράση καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου

Την  Τετάρτη 5 Οκτωβρίου η παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Ξηροποτάμου και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ των οδών 62 Μαρτύρων και Ιασίου και από Παρλαμά έως τα δυτικά όρια του Δήμου Ηρακλείου (ενδεικτικά αναφέρουμε τις οδούς Οδύσσειας, Μοναχής Τερέζας, Ιλιάδος, Μενελάου, Θέτιδος, Α. Σβάιτσερ, Πριάμου, Ταϋγέτου, Κλώντζα κ.α.).

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε Θέρισο-Μασταμπά

Από την ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο των εργασιών αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στην περιοχή Θέρισος – Ματσαμπάς θα γίνει γενική διακοπή υδροδότησης, από  Τρίτη 4 έως και την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου. Ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα διανομής στις παρακάτω περιοχές:

Ο Δήμος Ηρακλείου στην έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας «BEYOND»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία του Δήμου Ηρακλείου στην έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND που πραγματοποιήθηκε στους χώρους της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2022.

Στη Θέρισο η στοχευμένη δράση καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου

Στην περιοχή της Χρυσοπηγής και του Πόρου πραγματοποιήθηκε η στοχευμένη παρέμβαση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Χαρίλαου (Χάρη) Παπαματθαιάκη

Ο Χαρίλαος Παπαματθαιάκης, υπηρέτησε επί δεκαετίες στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ),  στην οποία υπήρξε και Γενικός Διευθυντής από το 2011 έως το 2020.

Ψήφισμα ΔΕΥΑΗ

 

Με το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του πρώην Γενικού Δ/ντή της ΔΕΥΑΗ  Χαρίλαου Παπαματθαιάκη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την 3η -10 -22 και ώρα 09:00 π.μ. και αφού εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατό του, αποφάσισε τα εξής:

Εργασίες τοποθέτησης κεντρικού αγωγού ύδρευσης σε Κορώνη Μαγαρά και Νέα Αλικαρνασσό

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από 03 έως 08 Οκτωβρίου θα γίνονται εργασίες εκσκαφής για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης και ομβρίων στις οδούς: Λυκείου και Ματθαιάκη στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά καθώς και  στην οδό Σταδίου στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού.

Ενημερωτική συνάντηση για το κτηματολόγιο

Συνάντηση  με τους/τις προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου συγκάλεσε στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Δημοτικού Συμβούλιου Ηράκλειου ο Αντιδημάρχος Δημοτικής Περιουσίας  Μανόλης Βασιλάκης.

Εικαστική έκθεση του Δημήτρη Τζάνη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου 5 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2022

Ο Δήμος Ηρακλείου με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνει αναδρομική έκθεση του εικαστικού Δημήτρη Τζάνη με σκοπό να αναδείξει την καλλιτεχνική του πορεία, αλλά και τη συνολική προσφορά του στην τέχνη.  Στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, παρουσιάζονται  έργα του καλλιτέχνη σε θεματικές ενότητες, από το 1988 έως και το 2019. 

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 01 και 02 Οκτωβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 01 και 02 Οκτωβρίου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Αντώνης Περισυνάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409-409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σε Χρυσοπηγή – Πόρο η στοχευμένη δράση καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου

Σε τμήμα των Πατελών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022  η στοχευμένη παρέμβαση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου που περιλαμβάνει σκούπα, πλυστικό όχημα, φορτηγό για περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων, εννέα επιπλέον οδοκαθαριστές κ.ά και έρχεται να ενισχύσει την καθημερινή  προσπάθεια που καταβάλει η Υπηρεσία σε κάθε τομέα του Δήμου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 01/10/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 01/10/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά

Συνάντηση  με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του  Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός το βράδυ της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του στη Λότζια.

Στις Πατέλες την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η στοχευμένη δράση καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου οι στοχευμένες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου σε περιοχές της πόλης.

Στη γιορτή των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ για την Ημέρα Ηλικιωμένων βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινός

Στην εκδήλωση των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ στο καφέ «Μαρίνα» , η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, παρευρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός .

Στον Μασταμπά την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου η στοχευμένη δράση καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Μετά τις στοχευμένες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις καθαριότητας στην Νέα Αλικαρνασσό και στις Μεσαμπελιές, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει τη συγκεκριμένη δράση  την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στον Μασταμπά.

Συγκρότηση Ομάδας Διάσωσης με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού

Τις βάσεις συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης των εθελοντικών ομάδων του Ηρακλείου, θέτει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης, με στόχο την ενίσχυση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων αλλά και την άμεση διασύνδεση τους για την ολοκληρωμένη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Στις Μεσαμπελιές την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου η στοχευμένη δράση καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου αντίστοιχη παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή των Μεσαμπελιών, σε όλους τους δρόμους που βρίσκονται ανάμεσα στις οδούς Ούλαφ Πάλμε ως Καραναστάση  και Ευμαθίου ως Αλκμαίωνος.

O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού – Η τελευταία ημέρα για το 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022/Heraklion Gastronomy Days 2022»

Ολοκληρώνεται την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022/Heraklion Gastronomy Days 2022», το οποίο ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου με πληθώρα εκδηλώσεων στο Ενετικό Λιμάνι και μέχρι στιγμής έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν  ο Δήμος Ηρακλείου η Περιφέρεια Κρήτης και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου.

Πρόσκληση στους πωλητές λαϊκών αγορών του Δήμου Ηρακλείου για υποβολή αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης σχετικά με τη βελτίωση και χορήγηση θέσεων

Ενόψει της επικείμενης διαδικασίας βελτίωσης και χορήγησης θέσεων, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην παράγραφο 4 του άρθρου 66 του ν. 4849/2021, σχετικά με τη βελτίωση και χορήγηση θέσεων σε υφιστάμενους αδειούχους πωλητές, καλούνται οι πωλητές που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές του Δήμου Ηρακλείου να υποβάλλουν σχετική αίτηση από τις 27/09/2022 έως και τις 07/10/2022 προκειμένου να αξιολογηθούν και να μοριοδοτηθούν από την αρμόδια Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, οι πωλητές που δραστηριοποιούνται σε όλες τις λαϊκές αγορές του Δήμου Ηρακλείου θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση καθώς και τα εξής δικαιολογητικά:

Χορήγηση πρωινών γευμάτων από το Δήμο Ηρακλείου σε μαθητές & μαθήτριες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – Ξεκινά και η αποστολή φοιτητικών πακέτων σε φοιτητές που σπουδάζουν εκτός Ηρακλείου

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 η χορήγηση πρωινών γευμάτων από τον Δήμο Ηρακλείου σε 400 μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου.

Συνεχίζεται την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου η στοχευμένη δράση καθαριότητας στην Νέα Αλικαρνασσό

Στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης της εικόνας της πόλης μας,  η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου ξεκίνησε από αυτήν την εβδομάδα  καθημερινές και ολοκληρωμένες δράσεις, στοχευμένες ανά περιοχή.  Πρόκειται για παρεμβάσεις πέραν της τακτικής εποπτείας και καθαρισμού του κάθε τομέα.

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις από τον Δήμο Ηρακλείου στην 3η Κοινότητα

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 και στο πλαίσιο του έργου «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην 3η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου» θα πραγματοποιηθούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωση επί των οδών:

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργο Καπελλάκη - O Δήμος Ηρακλείου συνδιοργανωτής στο Παγκόσμιο Challenger Boccia 2023

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και Χρυσό Παραολυμπιονίκη  Γιώργο Καπελλάκη και τον Γενικό Γραμματέα Χρήστο Τζαμούση  είχε το πρωί της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινό, παρουσία και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά.

Πραγματοποιήθηκε η 9η συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Δράσης του έργου Global Goals for Cities – Παγκόσμιοι Στόχοι για τις Πόλεις

Η 9η συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Δράσης που έχει συσταθεί στο πλαίσιο του έργου Global Goals for Cities – Παγκόσμιοι Στόχοι για τις Πόλεις, του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας URBACT ΙΙΙ, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου ως εταίρος,  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Δημοσκόπιο του Δήμου Ηρακλείου

Στην επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Ημέρες Γαστρονομίας» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου 2022, η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Ημέρες Γαστρονομίας», στο Ενετικό Λιμάνι, παρουσία και του Δήμαρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Με μια εξαιρετική συναυλία από τον Κώστα Λειβαδά και την Ανδριάνα Μπάμπαλη ολοκληρώθηκε το «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022»

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022».

Στοχευμένες δράσεις καθαριότητας από τον Δήμο Ηρακλείου

Στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης της εικόνας της πόλης μας σε κάθε γειτονιά,   η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου ξεκινά από αυτή τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, καθημερινές και ολοκληρωμένες δράσεις, στοχευμένες ανά περιοχή.

Πρόκειται για παρεμβάσεις πέραν της τακτικής εποπτείας και καθαρισμού του κάθε τομέα.

Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022: Μεταφορά της συναυλίας Λειβαδά – Μπάμπαλη στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών η συναυλία με την οποία κλείνει το Φεστιβάλ του Δήμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022» μεταφέρεται από την Πλατεία Ελευθερίας, στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Δημοτικό Κτίριο επί της οδού Ανδρόγεω 2). Ώρα έναρξης: 21.30

Αναβολή τελετής έναρξης για τις «Ημέρες Γαστρονομίας»

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη για  σήμερα Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου τελετή έναρξης του Φεστιβάλ «Ημέρες Γαστρονομίας» αναβάλλεται για αύριο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο ίδιο σημείο (Προβλήτα Μικρού Κούλε) και στην ίδια ώρα (20.30). Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συνεχίζονται κανονικά

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μαρίνος Παττακός. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409-409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Προκήρυξη για την πρόσληψη Γενικού Διευθυντή με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου στη Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ηρακλείου (Δ.Ε.Υ.Α.Η.) έχοντας υπόψη :

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το Δήμο Ηρακλείου η τελική συνάντηση των εταίρων του έργου WINPOL

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη (21-22 Σεπτεμβρίου 2022) τελευταία συνάντηση των εταίρων του έργου WINPOL, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG EUROPE και αφορά τις πολιτικές διαχείρισης των αποβλήτων. Στο έργο WINPOL συμμετείχαν ως εταίροι η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου.

Η Ημαθία τιμώμενη περιοχή στο 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Δήμου Ηρακλείου - Ο Δήμαρχος Νάουσας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας στη Λότζια

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Νάουσας Νίκο Καρανικόλα , τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη  καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Ημαθίας και του Δήμου Βέροιας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού Γιώργου Σισαμάκη, είχε  το πρωί της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στη Λότζια.

Όλη η πόλη μια παρέα - Ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ΄ Οδόν 2022» με συναυλία του Κώστα Λειβαδά και της Ανδριάνας Μπάμπαλη στην Πλατεία Ελευθερίας

Με τραγούδια, χορούς, ταλέντο και θετική διάθεση γέμισε και το βράδυ της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου  το  Ηράκλειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022».

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 24/09/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/09/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Η μουσική παράσταση «Ανοιχτό Δωμάτιο» των Rits Hotel Band και στη νοηματική στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 21 00, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»,  ο Δήμος Ηρακλείου - Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η ΔΗ.ΚΕ.Η με συνδιοργανωτη την ΜΚΟ “Ενα Ονειρο για την Ελλαδα” και χορηγούς την ANEK LINES & BLUE STAR FERRIES, superfast Ferries, HERTZ,  παρουσιάζουν. ζωντανά μια διαφορετική μουσική παράσταση συμπερίληψης χωρίς πρωταγωνιστές και κομπάρσους, το «Ανοιχτό Δωμάτιο» των Rits Hotel Band.  

Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ΄ Οδόν 2022»: Η γιορτή συνεχίζεται με συναυλία του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη και πολλές ακόμα εκδηλώσεις σε ολόκληρη την πόλη

Η Πλατεία Ελευθερίας γέμισε για ένα ακόμα βράδυ, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και το κοινό τραγούδησε ενθουσιασμένο μαζί με την Φωτεινή Βελεσιώτου και την Μαρία Φασουλάκη τις «Μέλισσες» και πολλά ακόμα σπουδαία ελληνικά τραγούδια. Μα και σχεδόν σε όλες τις πλατείες στο κέντρο και όχι μόνο, ο πολιτισμός είχε την τιμητική του με συναυλίες, χορούς, εκθέσεις και άλλα δρώμενα.

Όλα έτοιμα για το αφιέρωμα στον Μικρασιατικό Ελληνισμό στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Με τα εγκαίνια της Έκθεσης Μικρασιατικού Ελληνισμού στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, την Πέμπτη 22/9, στις 18:00, ξεκινάει το μεγάλο αφιέρωμα στον Μικρασιατικό Ελληνισμό.

Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ΄ Οδόν 2022»: Όλη η πόλη γίνεται μια γιορτή - Η Φωτεινή Βελεσιώτου και πληθώρα άλλων εκδηλώσεων την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου

Η Παυλίνα Βουλγαράκη «μάγεψε» το κοινό στην κατάμεστη Πλατεία Ελευθερίας, η πλατεία του Αγίου Τίτου γέμισε με κανταδόρους και με χορευτές ταγκό, η Βασιλική του Αγίου Μάρκου με λυρικές μελωδίες, η Αγία Τριάδα με ρεμπέτικα. Μουσικές, χοροί, εκθέσεις και πολύ κέφι απλώθηκαν σε δρόμους και πλατείες και μετέτρεψαν και το βράδυ της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου όλο το Ηράκλειο σε μια γιορτή, με την αυθόρμητη και μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης και των επισκεπτών.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται το Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022/Heraklion Gastronomy Days 2022»

Ο σημαντικότερος γαστρονομικός θεσμός της Κρήτης επιστρέφει από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου με στόχο την ανάδειξη της κρητικής διατροφής .

Άνοιξε το ανακαινισμένο Πολύκεντρο Νεολαίας

Άνοιξε και λειτουργεί πλέον για το κοινό το ανακαινισμένο Πολύκεντρο Νεολαίας, στο ισόγειο του Δημοτικού Κτιρίου επί της οδού Ανδρόγεω.

Ενθουσίασε το κοινό η συναυλία – αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη - Η Παυλίνα Βουλγαράκη και πληθώρα άλλων εκδηλώσεων την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022»

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου το κυρίως πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου "Τέχνη Καθ' Οδόν 2022". Οι μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης ενώ στην γεμάτη Πλατεία Ελευθερίας ο κόσμος τραγούδησε τα τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη μαζί με τους καλλιτέχνες Πέτρο Βαγιόπουλο, Λιζέτα Καλημέρη, Θάνο Ματζίλη, Κωνσταντίνο Στεφανή και Ναταλία Ρασούλη, σε μια εξαιρετική συναυλία αφιέρωμα στον σπουδαίο Ηρακλειώτη καλλιτέχνη. 

Διαγωνισμός για το έργο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΜΑΚΑΣΙ»

Διακήρυξη Ανοικτής Διαδικασίας για τη Σύναψη Ηλεκτρονικής Δημόσιας Σύμβασης Έργου κάτω των ορίων του ν. 4412/2016 με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή του Έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΜΑΚΑΣΙ (Υποέργο 2 της πράξης “Δημιουργία Μόνιμης Έκθεσης Ενθυμημάτων Εθνικής Αντίστασης στη Στοά Μακάσι”)».

Ενημερώνουμε ότι, ο Δήμος Ηρακλείου διακηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για τη σύναψη σύμβασης του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΜΑΚΑΣΙ» (Υποέργο 2 της πράξης “Δημιουργία Μόνιμης Έκθεσης Ενθυμημάτων Εθνικής Αντίστασης στη Στοά Μακάσι”, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗ 2014-2020 (ΕΤΠΑ), ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» 6.c.he.2: Εκθέσεις και Μουσειακοί χώροι και δράσεις για την προβολή και ανάδειξη των 5+1 πολιτισμών της πόλης (ΣΒΑΑ Ηρακλείου) με Κ.Α. 2021ΕΠ00210063 (ΟΠΣ 5120199) της ΣΑΕΠ0021 της Περιφέρειας Κρήτης.)

Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης, με συστημικό αριθμό 192314, στον ειδικό δημόσια προσβάσιμο χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr.

 

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω βλάβης του αντλητικού συγκροτήματος στη γεώτρηση ΑΜ3 στον Άγιο Μύρωνα, θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης στις παρακάτω περιοχές:

Υπηρεσίες κάλυψης αστικής ευθύνης για τα ΔΑΚΗ

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑανακοινώνει ότι θα προβεί στην προκήρυξη   διαγωνισμού που αφορά  την υπηρεσία «Υπηρεσίες κάλυψης αστικής ευθύνης μελών-χρηστών δημοτικών αθλητικών κέντρων»                          ( CPV66516000-0 – Υπηρεσίες ασφάλισης αστικής ευθύνης», για τις ανάγκες του χώρου με  προϋπολογισθέν τελικό ποσό  2.700,00 €.

https://aahaeota.gr/%cf%85%cf%80%ce%b7%cf%81%ce%b5%cf%83%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b5%cf%85%ce%b8%cf%8d%ce%bd%ce%b7%cf%83-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%b1%ce%ba%ce%b7/

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο υποδέχτηκε το πρωί της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2022 στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Οι σχέσεις του Δήμου Ηρακλείου με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης παραμένουν αγαστές και αδιατάρακτες. Όποια προβλήματα έχουν προκύψει, θα εργαστούμε από κοινού προκειμένου να βρούμε λύσεις».

Ολοκληρώθηκαν οι φετινές προβολές στο Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ»

Ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Βηθλεέμ» συμπλήρωσε φέτος δεκαέξι χρόνια συνεχούς επιτυχημένης παρουσίας στην πόλη του Ηρακλείου, καθώς με την ποιότητα και την ποικιλία των έργων που προβάλλει έχει γίνει σταθερός τόπος συνάντησης για τους λάτρεις της 7ης Τέχνης

Στον Γιώργο Γραμματικάκη θα απονεμηθεί το εφετινό «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου.

Στον Γιώργο Γραμματικάκη, ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Φυσικής και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και καταξιωμένο συγγραφέα, θα απονεμηθεί το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου. Την σχετική πρόταση έκανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής του Βραβείου, την Παρασκευή  16 Σεπτεμβρίου 2022.

Με αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη ξεκινάει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και εντός των τειχών το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022»

Ενώ οι εκδηλώσεις για το φετινό Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» εκτός των Τειχών ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου (Πρασσάς, Σκαλάνι, Νέα Αλικαρνασσός, Κατσμπάς), το κυρίως πρόγραμμα του Φεστιβάλ στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης εκκινεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου με μια συναυλία – αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας παρευρέθηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος παρακολούθησε την Δοξολογία στον Άγιο Μηνά και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στις εκδηλώσεις για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου

Στις εκδηλώσεις για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου παρευρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα του Δήμου Ευγενία Στυλιανού.

Ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων, στο Σέλι Αμιρών.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Ρένα Παπαδάκη.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409-409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Οι δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι μία εβδομάδα όπου σε πολλές πόλεις της Ευρώπης οργανώνονται δράσεις για το περπάτημα, την χρήση ποδηλάτου και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την συλλογική/ κοινόχρηστη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης τους.

Στην Βικελαία το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών

Η «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη» φιλοξενεί το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) με θέμα: «Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες μετασχηματίζονται: Προοπτικές και προκλήσεις».

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τα προεδρεία της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ

Συνάντηση με τα προεδρεία της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ, είχε το πρωί της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αυτοψία στις εργασίες της δεύτερης φάση της διαμόρφωσης του ισόπεδου τμήματος των Ενετικών Τειχών από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Αυτοψία στο έργο ανάπλασης των Ενετικών Τειχών πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Το Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2022 βγαίνει έκτος των Τειχών από την Πέμπτη 15 έως την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Το «Τέχνη Καθ΄ Οδόν» βγαίνει εκτός των Τειχών και σε συνεργασία με τοπικές κοινότητες και συλλόγους θα επισκεφθεί την Πρασσά, το Σκαλάνι, τη Νέα Αλικαρνασσό και τον Κατσαμπά!

Με το σύνθημα «όλος ο Δήμος μια γιορτή» μουσικές και θέατρα και άλλα πολλά θα γεμίσουν τους δρόμους, τα σοκάκια και τις πλατείες της πόλης και της υπαίθρου. 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 το φετινό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου  «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».  Για όγδοη συνεχή χρονιά η Αντιδημαρχία Πολιτισμού διοργάνωσε το Φεστιβάλ, το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό. Η διοργάνωση του 2022 κατά το μεγαλύτερο μέρος της ήταν αφιερωμένη στη συμπλήρωση εκατό ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Υπογραφή σύμβασης για την διαμόρφωση υπαίθριας λαϊκής αγοράς στη Νέα Αλικαρνασσό

Την σύμβαση για την διαμόρφωση υπαίθριας λαϊκής αγοράς στη Νέα Αλικαρνασσό υπέγραψε το πρωί της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με το νέο Διοικητή της 7ης ΥΠΕ

Με τον νέο Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριο Παπαβασιλείου, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λόζια, το πρωί της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Παπαβασιλείου στην διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

European Mobility Week - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

 

European Mobility Week

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας εστιάζει σε θέματα που αφορούν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Φέτος το θέμα είναι:

"Συνδυάζω - Μετακινούμαι"

 

https://sites.google.com/view/emwheraklion

 

European Mobility Week

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν

 

Παρασκευή 16/9 - Πέμπτη 22/9

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας μπορείς να κάνεις δωρεάν check up στο ποδήλατο σου στο ποδηλατάδικο Παπουτσιδάκης.

 

Σάββατο 17/9 - Πάρκο Γεωργιάδη

ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Επιμέλεια Κυνηγιού: Ακαδημία των Allegri (Οργανωτική Επιτροπή Ομάδων Κ.Κ.Θ. Ηρακλείου)

OPEN YOGA CLASS ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

Instructors: Κατσιγιάννη Έλενα (Healing Light | Body - Mind -Soul) & Γιακουμάκης Πέτρος

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

Κιθάρα: Μάνος Κωστάκης, Βιολί - Κιθάρα - Τραγούδι: Ορέστης Κρικώνης, Τραγούδι: Σηφάκη Μάιρα

Κιθάρα: Νίκος Βέργος, Τραγούδι: Μουρούζη Πελαγία

 

 

Κυριακή 18/9 - Λότζια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

κ. Μάνια Ράδοβιτς

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ

κ. Μάνια Ράδοβιτς

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

17.30 (ώρα προσέλευσης)

3η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/9 - ΠΕΜΠΤΗ 22/9

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας επισκεπτόμαστε τα σχολεία 28ο & 57ο, 48ο και 19ο και υλοποιούμε την ειδική εκπαιδευτική δράση κυκλοφοριακή αγωγής που έχει σχεδιάσει η τροχαία Ηρακλείου.

 

'Jazz in Progress' Heraklion Jazz Festival 2022 15 με 17 Σεπτεμβρίου: Τρεις μέρες, πέντε συναυλίες στο ΠΣΚΗ

Το Φεστιβάλ - θεσμός για την τζαζ μουσική και το Ηράκλειο, το Heraklion Jazz Festival, πιστό στο θερινό ραντεβού του στο Αίθριο του ΠΣΚΗ, ανοίγει τη νέα περίοδο εκδηλώσεων με πέντε συναυλίες ξεχωριστών Ελλήνων καλλιτεχνών και ιδιαίτερων μουσικών σχημάτων.

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των λογαριασμών της ΔΕΥΑΗ στις Βασιλειές Από τον Οκτώβριο οι διορθώσεις

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των λογαριασμών νερού στην περιοχή των Βασιλειών, όπου είχαν δημιουργηθεί προβλήματα με αυξημένα ποσά.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Το «Τέχνη Καθ’ Οδόν» επιστρέφει

Το θεσμοθετημένο φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη καθ’ Οδόν» έχει πλέον αποκτήσει τη δική του δυναμική και γίνεται ολοένα και καλύτερο.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την υπόθεση των υποκλοπών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου στη συνεδρίασή του της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου 2022 αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 17/09/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/09/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Με τη συναυλία «Όλα θα πάνε μια χαρά» ολοκληρώνεται την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Ολοκληρώνεται την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου το φετινό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» με τη συναυλία της Κλεονίκης Δεμίρη στην Ακτή Καρτερού.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην τέλεση αγιασμών σε σχολεία του Ηρακλείου

Το 7ο  , το 53ο και το 54ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου, επίσης  το 3Ο ΓΕΛ και το Πρότυπο Λύκειο Ηρακλείου, επισκέφθηκε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού.

«ΑΠ’ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ...» Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες, με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου

Η Εταιρεία Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής διοργανώνει το μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες «ΑΠ’  ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ...» με αφορμή τα 100 χρόνια ξεριζωμού από την πατρογονική γη της Μικράς Ασίας.

Διανομή σχολικών ειδών σε ευάλωτες οικογένειες από τον Δήμο Ηρακλείου

Σχολικές τσάντες με τετράδια , στυλό , μολύβια και άλλα είδη θα διανείμει σε ευάλωτες οικογένειες ο Δήμος Ηρακλείου δια της Aντιδημαρχίας Kοινωνικών Yπηρεσιών.

‘’Δρόμοι φωτιάς, Σμύρνη μου.’’

Η θεατρική ομάδα ‘’σβούρα’’ Θεάτρου Τέχνη , για ακόμα μία χρονιά ταξιδεύει στον υπέροχο κόσμο της τέχνης του Θεάτρου ! Για το καλοκαίρι 2022 παρουσιάζουμε το νέο θεατρικό κείμενο του Γιάννη Πανταγιά, με τίτλο:

‘’Δρόμοι φωτιάς, Σμύρνη μου.’’

Β Ανάρτηση της Β1 Φάσης της Πολεοδομικής Μελέτης «Μελέτη γεωλογικής Καταλληλότητας, συμπλήρωση κτηματογραφικής αποτύπωσης και αναθεώρηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου τμήματος της πολεοδομικής ενότητας «Καμίνια» του Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Δ/ΝΣΗ   ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δ/νση Πολεοδομίας Δήμου Ηρακλείου καλεί τους κυρίους ή νομείς ακινήτων στην Πολεοδομική Ενότητα «Καμίνια» του Δήμου Ηρακλείου, να προσέρχονται στο β΄ όροφο του Δημοτικού Κτιρίου της Πλατείας Δασκαλογιάννη, στα γραφεία 213 και 201 και ώρες 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ., από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 και για 30 εργάσιμες ημέρες, προκειμένου να λάβουν γνώση για τη γνωμοδότηση επί των υποβληθέντων ενστάσεων κατά της πρότασης της Πολεοδομικής Μελέτης (Β1 Στάδιο) και πως διαμορφώνεται η νέα πρόταση αυτής, με δυνατότητα υποβολής εκ νέου ενστάσεων, προτάσεων, παρατηρήσεων επί της πολεοδομικής πρότασης.

(Οι προαναφερθείσες ενστάσεις και Δηλώσεις Ιδιοκτησίας υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοσιοποίησης (ανάρτησης) στο κοινό της συγκεκριμένης μελέτης, η οποία πραγματοποιήθηκε από 15-07-2019 έως 27-09-2019)

 

Ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού & Πολεοδομίας,

κ. Καραντινός Γεώργιος

Δήλωση Αντιδημάρχου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη με υγεία, αισιοδοξία και θετική σκέψη.

Το πρόγραμμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στους αγιασμούς σχολείων

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου , ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα παραστεί στην τελετή  αγιασμού των παρακάτω σχολείων:

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» με την «Όπερα της Σμύρνης», τους Χειμερινούς Κολυμβητές και τον Γιώργη Μανωλάκη

Mε την συναυλία «Η Όπερα της Σμύρνης» το Σάββατο, τους «Χειμερινούς Κολυμβητές» την Κυριακή και τον Γιώργη Μανωλάκη την Δευτέρα, συνεχίζεται το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί».                       

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Καραντινός . Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Μουσικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία από τον πολιτιστικό σύλλογο Νέας Αλικαρνασσού «Η ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ»

Ο πολιτιστικός σύλλογος Ν. Αλικαρνασσού 'Η  ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ' με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη Μικρά Ασία με  επιλεγμένα  τραγούδια από τη ζωή , την καθημερινότητα , τα ήθη και τα έθιμα , τις δραστηριότητες των ανθρώπων πριν την καταστροφή της Σμύρνης αλλά και στη συνέχεια όταν πρόσφυγες πια ήρθαν.

Συνάντηση ενόψει της νέας σχολικής περιόδου

Συνάντηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Ηρακλείου είχαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Βραβεύτηκαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου

Τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού  Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου καθώς και τους μαθητές που παρακολούθησαν τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και  εισήχθησαν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, βράβευσε ο Δήμος Ηρακλείου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στον εξωτερικό χώρο του Cafe Μαρίνα.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 10/09/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας)

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/09/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Tο προφίλ των επισκεπτών του Ηρακλείου για το καλοκαίρι του 2022 – Από ικανοποιημένοι έως πολύ ικανοποιημένοι οι περισσότεροι από την διαμονή τους

Από ικανοποιημένοι έως πολύ ικανοποιημένοι από την διαμονή τους στην πόλη μας δηλώνουν οι περισσότεροι επισκέπτες του Ηρακλείου το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου με στόχο την επικαιροποίηση της τουριστικής του στρατηγικής.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Κέντρο Χορού του Δήμου Ηρακλείου

Για μια ακόμη χρονιά η δημοτική σχολή χορού ξεκινά μαθήματα τα οποία απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες. Οι εγγραφές για συμμετοχή στα νέα τμήματα γίνονται στο Παγκρήτιο Στάδιο ενώ τα μαθήματα αρχίζουν στις 15 Σεπτεμβρίου. Στην αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή, διδάσκονται μαθήματα κλασικού και σύγχρονου χορού. Το δυναμικό της σχολής αποτελείται από πτυχιούχους καθηγητές χορού και έμπειρους χορευτές.

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής κλειστό τμήμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το τμήμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας, από τη συμβολή της με την οδό Καποδιστρίου, έως τη συμβολή της με οδό Χρυσοστόμου, θα παραμείνει κλειστό μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου,

Νέα γήπεδα μπάσκετ σε δεκαπέντε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου

Ολοκληρώνονται ενόψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς οι εργασίες αναβάθμισης στους προαύλιους χώρους δεκαπέντε (15) συνολικά σχολείων του Δήμου Ηρακλείου. Συγκεκριμένα έχουν ήδη δημιουργηθεί νέα γήπεδα καλαθοσφαίρισης σε 15 σχολεία με την τοποθέτηση αθλητικού ελαστοτάπητα, μπασκετών, εξοπλισμού μπασκέτας και αστικού εξοπλισμού.

«Με το δοξάρι της ψυχής» του Βασίλη Σκουλά

Η εξ αναβολής συναυλία του κρητικού καλλιτέχνη στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Μουσικός Ιούλιος» της Περιφέρειας Κρήτης στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Κυριάκος Καλαϊτζίδης στο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Mε την συναυλία «Εν τω μνησθήναι» με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη , Κυριάκο Καλαϊτζίδη και το μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς» συνεχίζεται την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί».                       

Rapid test σε Βενεράτο και Δαφνές

Η 7 ΥΠΕ ενημερώνει ότι  την Τετάρτη 7/9/2022 θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω Ανοιχτές Μαζικές Δειγματοληψίες από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στον Δήμο Ηρακλείου:

1.       Βενεράτο, Ιατρείο Βενεράτου, 10:00-11:30

2.       Δαφνές, Αίθουσα Κοινότητας Δαφνών, 12:00-13:30

 

Με τη συναυλία «Από τη Σμύρνη…» συνεχίζεται το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Με αφετηρία την κοσμοπολίτισσα Σμύρνη και τις εστουδιαντίνες που διασκέδαζαν τους Σμυρνιούς στο Και, ως τις Ναπολιτάνικες καντσονέτες, τις ισπανικές χαμπανέρες, θα διαπλεύσουμε τη Μεσόγειο για να θυμηθούμε και να απολαύσουμε όμορφες μουσικές.

Τοποθετήθηκαν οι ταΐστρες και οι ποτίστρες για αδέσποτα που δώρισε ο Ροταριανός Όμιλος «Ηράκλειο El Greco» στον Δήμο Ηρακλείου

Σε έντεκα (11) κεντρικά σημεία και πάρκα του Ηρακλείου τοποθετήθηκαν οι ταΐστρες και οι ποτίστρες για αδέσποτα ζώα  που δώρισε ο Ροταριανός Όμιλος «Ηράκλειο El Greco» στον Δήμο Ηρακλείου.

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2022 – 23 του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Το πλήρες πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2022 - 23 του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου από την Πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΠΣΚΗ Μύρωνα Μιχαηλίδη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».

Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές /Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Ηρακλείου 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2022

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές, οδοντιατρικές, οφθαλμολογικές και ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές, Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας, καθώς και Σχολικό Bazaar Ενίσχυσης του Οργανισμού, στην Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης και προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, ενδεχομένως να δημιουργηθούν προβλήματα υδροδότησης στο κέντρο του Ηρακλείου την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022.

Έναρξη ακροάσεων για την δημιουργία Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας που θα συνεργάζεται με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνει ακροάσεις για τη δημιουργία Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας στο πρότυπο της Συμφωνικής Ορχήστρα Νέων Κρήτης με την οποία θα συνεργάζεται σε σταθερή βάση.

Κλειστό τμήμα της Λ.Δημοκρατίας την Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι τμήμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας, από τη συμβολή της με την οδό Καποδιστρίου, έως τη συμβολή της με οδό Χρυσοστόμου, θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη  07 Σεπτεμβρίου από 08:30 έως 14:00, λόγω διερευνητικών εργασιών για την πτώση δέντρου που προκάλεσε το δυστύχημα στις 18 Αυγούστου.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Τετάρτη 7/9/2022

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 12:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων  (Αίθουσα Βενιζέλου), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018, για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

 

Συγκρότηση διευρυμένης επιτροπής για το αστικό πράσινο από τον Δήμο Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής η πρώτη συνάντηση εργασίας των μελών της διευρυμένης επιτροπής για το αστικό πράσινο που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Νίκος Ξυδάκης, Παντελής Θαλασσινός -Σοφία Παπάζογλου και Βασίλης Σταυρακάκης έρχονται στο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Με σπουδαίους καλλιτέχνες συνεχίζεται το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί». Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ο Νίκος Ξυδάκης, ο Παντελής Θαλασσινός μαζί με τη Σοφία Παπάζογλου και ο Βασίλης Σταυρακάκης, μαζί με το σχήμα «Γαϊτάνι» θα εμφανιστούν στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» το προσεχές τριήμερο (Σάββατο 3, Κυριακή 4 και Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου) για τρεις αξέχαστες μουσικές βραδιές.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κ. Μαρία Καναβάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Mε την συναυλία «Ρεμπώτικα» με τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη συνεχίζεται την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί».                       

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον αγωγό των Μαλίων

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε η μετατόπιση του αγωγού Μαλίων στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι και έχει αποκατασταθεί η λειτουργία του.

«Η Κάρμεν και οι Ρεμπέτες» με την Klaudia Delmer στο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου

Το σημαντικότερο όμως είναι, πως αυτή η ιστορία που συγκίνησε την Κλαούντια Ντελμέρ να δημιουργήσει με τους συνεργάτες την συναυλία, είναι στην ουσία της μια μουσική συνομιλία ανάμεσα στο φλαμέγκο και το ρεμπέτικο.

Διακοπή λειτουργίας του αγωγού ύδρευσης του Θραψανού λόγω εργασιών μετατόπισης

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι στο πλαίσιο της κατασκευής του αεροδρομίου του Καστελίου, είναι επιβεβλημένη η τοπική μετατόπιση του τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης από την περιοχή του Θραψανού.  Για την εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών, θα πρέπει να γίνει διακοπή της λειτουργίας του αγωγού την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στην οδό Δικαιοσύνης

Συναυλία στην οδό Δικαιοσύνης, στο ύψος της Πλατείας Δασκαλογιάννη, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022, η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί σε εξωτερικούς χώρους. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 19:15 και οι περαστικοί θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν γνωστά τραγούδια και μελωδίες από ολόκληρο τον κόσμο.

Διευθύνει η αρχιμουσικός Δέσποινα Σκανδαλάκη.  

Πιστοποιήθηκε, για μια ακόμη χρονιά, το καφέ ΜΑΡΙΝΑ με το σήμα «Κρητική Κουζίνα»

Το σήμα «Κρητική Κουζίνα» της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης απονεμήθηκε για μια ακόμη χρονιά στο καφέ ΜΑΡΙΝΑ, σε μια σεμνή τελετή παρουσία της Προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ Στέλας Αρχοντάκη - Καλογεράκη, του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Σταύρου Τζεδάκη και του Διευθυντή Επιχειρηματικού Τομέα της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ Μιχάλη Ριζικιανάκη.

ΕΣΠΑ - Έναρξη διαδικασίας κατάθεσης Εντολών Τοποθέτησης (Voucher) στα Δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ηρακλείου (Κ.Δ.Α.Π. Ηρακλείου) για την Περίοδο 2022-2023

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού-Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) ενημερώνει τους ωφελούμενους γονείς για την διαδικασία Εγγραφών, Τοποθετήσεων στα Δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ηρακλείου (Κ.Δ.Α.Π. Ηρακλείου).

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 5/9/2022

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα  05 Σεπτεμβρίου 2022  και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 4088/30-7-2022 τεύχος Β΄, για συζήτηση  με μοναδικό  θέμα :

Συζήτηση επί του τραγικού συμβάντος στις 18-8-2022. (Σχετικά τα με αρ.πρωτ.80335/23-08-2022 και 80955/24-08-2022 έγγραφα).  

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2005-09-2022.pdf

Συνεχίζεται με τον Κωστή Αβυσσινό το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Φόρο τιμής στη μουσική παράδοση της απέναντι όχθης, στη μουσική που μπόλιασε την Ελληνική παράδοση ανεξίτηλα, αποτελεί η συναυλία «Σκοποί της Μικρασιατικής γης» .  Στη μουσική που ως ακριβή αποσκευή, έφτασε στην Ελλάδα μαζί με τους κατατρεγμένους της Ιωνίας.

Απομάκρυνση φοίνικα επί της οδού Σκουλάδων

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι την Τετάρτη 31/08/2022 θα προβεί στην απομάκρυνση του φοίνικα επί της οδού Σκουλάδων 43 (αδιέξοδο)-Αγία Τριάδα, υλοποιώντας την υπ. αριθμ. 78/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

            Οι εργασίες απομάκρυνσης θα πραγματοποιηθούν υπό την επίβλεψη της υπηρεσίας.

Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» - «Λόγιοι Συνθέτες της Ιωνίας»

Την κοσμοπολίτισσα Σμύρνη με τα σημαντικά σχολεία, τα θέατρα και τις Όπερες, το Sporting Club και τους Φραγκολεβαντίνους να φέρνουν αέρα Ευρώπης στις κοινωνικές εκδηλώσεις, τη Σμύρνη με τη σπάνια ικανότητα να αποδέχεται πολιτισμούς από Δύση και Ανατολή και να διατηρεί την ελληνικότητα της, θα γνωρίσει το κοινό μέσα από τη μουσική.

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Με επιτυχία συνεχίζεται το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί», καθώς τόσο η συναυλία η συναυλία της Fide Köksal, με καλεσμένο τον Μάνο Πυροβολάκη την Παρασκευή 26 Αυγούστου, όσο και η συναυλία με τον Haig Yazdjian το Σάββατο 27 Αυγούστου ενθουσίασαν και συγκίνησαν το κοινό στα Κηποθέατρα «Νίκος Καζαντζάκης» και «Μάνος Χατζιδάκις» αντίστοιχα.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 03/09/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 03/09/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Από το Ηράκλειο ξεκινούν την Κυριακή 28 Αυγούστου οι παραστάσεις του πρωτότυπου έργου «Οι σπόροι της Σμύρνης»

H Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους Δήμους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης, Αγίου Νικολάου και με την ΠΕΔ Κρήτης, στο πλαίσιο του Έτους Μικρασιατικού Ελληνισμού, όπως έχει χαρακτηρίσει το 2022, παρουσιάζει σε τέσσερις παραστάσεις το πρωτότυπο έργο «ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ» του Νίκου Πλατύραχου, τιμώντας τον προσφυγικό Ελληνισμό της Κρήτης.

Τα εκτελούμενα έργα της ΔΕΥΑΗ από τις 29 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2022

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα (29 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου) θα γίνονται εργασίες :

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Αυγούστου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Αυγούστου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Σισαμάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Εργασίες στον τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων- Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της κατασκευής του δρόμου πρόσβασης προς το σχολικό συγκρότημα στη θέση Κοψά, στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, Δήμου Χερσονήσου, είναι επιβεβλημένη η τοπική μετατόπιση του τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης από την περιοχή Μαλίων.

Με επιτυχία ξεκίνησε το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» - Οι παραστάσεις του Σαββατοκύριακου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 25 Αυγούστου, η εναρκτήρια εκδήλωση  του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» με την μουσικοθεατρική Παράσταση «Ερωτόκριτος, στσοι περαζόμενους καιρούς», στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Το Ηράκλειο τίμησε τον Άγιο Τίτο και τη μνήμη των σφαγιασθέντων της 25ης Αυγούστου του 1898 με Θεία Λειτουργία και κατάθεση στεφάνων

Το Ηράκλειο τίμησε το πρωί της Πέμπτης 25ης  Αυγούστου 2022 τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης.

Ξεκινά το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» - Οι παραστάσεις της Πέμπτης 25 Αυγούστου και της Παρασκευής 26 Αυγούστου

Ξεκινά την Πέμπτη 25 Αυγούστου,  το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» με την μουσικοθεατρική Παράσταση «Ερωτόκριτος, στσοι περαζόμενους καιρούς»

Αναβολή παράστασης λόγω καιρικών συνθηκών

Μετά την αναβολή, λόγω των καιρικών συνθηκών, της χθεσινής παράστασης του καλλιτεχνικού σχήματος «Ωδηπόρος» «Ανάθεμα στους Αίτιους», στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», ανακοινώνεται ότι τα εισιτήρια που εκδόθηκαν για την παράσταση της 23ης Αυγούστου, ισχύουν κανονικά για την Τετάρτη 24 Αυγούστου (αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν) .

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για χορήγηση voucher μέσω ΕΣΠΑ για τα Δημοτικά Κ.Δ.Α.Π. Ηρακλείου

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για την παροχή voucher για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ), σε γονείς που έχουν καταθέσει αίτηση για την ένταξη των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης).

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός στον Δήμο Ηρακλείου λόγω επιδείνωσης του καιρού

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα και με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. , επισημαίνει ότι θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού με την εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων.

Ξεκινά η χειμερινή λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου, από μαθητές και  εθελοντές καθηγητές  ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2022 – 2023.

Αφιερωμένο στον Μικρασιατικό Ελληνισμό το φετινό Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου

Για όγδοη συνεχή χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού διοργανώνει το κεντρικό θεματικό Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, 5+1  Πολιτισμοί». Από 25 Αυγούστου μέχρι 13 Σεπτέμβρη, είκοσι μουσικοθεατρικές παραστάσεις θα παρουσιαστούν στα Κηποθέατρα «Νίκος Καζαντζάκης» και «Μάνος Χατζιδάκις».

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι  στις 23 και 24 Αυγούστου  θα γίνονται εργασίες αποκατάστασης του νέου κεντρικού δικτύου ύδρευσης στην οδό Αντ. Τζωρτζακάκη (κάθοδος προς Επαρχιακή Οδό 7 ΠΑΓΝΗ-Βούτες), στην περιοχή Εσταυρωμένος.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο 27/08/2022

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27/08/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Αυγούστου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Αυγούστου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Κώστας Βαρδαβάς. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για το Ηράκλειο. Το τραγικό δυστύχημα της Πέμπτης 18 Αυγούστου, σε κεντρικό σημείο της  πόλης, προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους μας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παιδικές παραστάσεις «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή οι παιδικές παραστάσεις «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» που πραγματοποιήθηκαν και  αυτό το καλοκαίρι  από τον Δήμο  Ηρακλείου και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Εργασίες ασφαλτόστρωσης δρόμων στην περιοχή των Καμινίων

Εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης σε δρόμους των Καμινίων, ξεκινά την Δευτέρα 22 Αυγούστου, το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στην πλατεία Νικαίας

Συναυλία στην πλατεία Νικαίας στον Μασταμπά, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022, η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί σε εξωτερικούς χώρους.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου 2022   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης Βασιλάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Οι παραστάσεις του Σαββάτου 13 Αυγούστου και της Τρίτης 16 Αυγούστου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι παραστάσεις του Σαββάτου 13 Αυγούστου και της Τρίτης 16 Αυγούστου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι παιδικές παραστάσεις σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» «ταξιδεύουν» αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Ηρακλείου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η) προκειμένου να προσφέρουν ωραίες βραδιές στα παιδιά της πόλης αλλά και της περιφέρειας του Δήμου.

Ανακοίνωση για ΚΕΠ

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ που στεγάζεται στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω θα παραμείνει κλειστό το απόγευμα της Παρασκευής 12 Αυγούστου και της Τρίτης 16 Αυγούστου.

Οι παραστάσεις της Πέμπτης 11 Αυγούστου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι παραστάσεις της Πέμπτης 11 Αυγούστου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στον Καράβολα

Συναυλία στον Καράβολα θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

Οκτώ νέα απορριμματοφόρα στον στόλο της Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου – Συνολικά 25 νέα απορριμματοφόρα αποκτήθηκαν τα τελευταία χρόνια

Με οκτώ νέα απορριμματοφόρα ενισχύεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. Τα καινούργια οχήματα βρίσκονται ήδη στο αμαξοστάσιο του Δήμου, το οποίο επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 10 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά.

Οι παραστάσεις της Τετάρτης 10 Αυγούστου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι παραστάσεις της Τετάρτης 10 Αυγούστου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Πρόσκληση για συμμετοχή στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022 / Heraklion Gastronomy Days»

Το Ηράκλειο χρόνο με το χρόνο ενισχύει τη θέση του ως γαστρονομικός προορισμός υλοποιώντας δράσεις που αναδεικνύουν την κρητική παράδοση, τα τοπικά προϊόντα, την αυθεντική Κρήτη, με σημαντικότερη όλων την ετήσια διεξαγωγή των εκδηλώσεων «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας /Heraklion Gastronomy Days».

Ανακοίνωση για ΚΕΠ Οδού Ανδρόγεω

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ που στεγάζεται στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω θα παραμείνει κλειστό το απόγευμα της Τρίτης 9 Αυγούστου εξαιτίας κρουσμάτων Covid – 19. To ΚΕΠ θα λειτουργήσει ξανά από το πρωί  της Τετάρτης 10 Αυγούστου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 13/08/2022 09:30 – 14:00 )

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13/08/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τρίτης 9 Αυγούστου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τρίτης 9 Αυγούστου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου.

Με επιτυχία η συναυλία του μουσικού συνόλου του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου στη Δημοτική Κοινότητα Σίβας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή συναυλία του Ωδείο Δήμου Ηρακλείου το βράδυ του Σαββάτου 6 Αυγούστου, στο Δημοτικό Πάρκο Αγίας Παρασκευής στη Δημοτική Κοινότητα Σίβα της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής.

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και Αναπτυξιακό Οργανισμό «Ηράκλειο Α.Ε.» με αντικείμενο την ενδυνάμωση της αγροτικής οικονομίας

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός του Οργανισμός «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε.» συμπράττουν για την ενδυνάμωση της οικονομίας της ενδοχώρας του Δήμου υπογράφοντας προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο τη «σύνδεση αγροτικής παραγωγής και τουριστικής ανάπτυξης».

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δευτέρας 8 Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δευτέρας 8 Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Αυγούστου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Αυγούστου 2022  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Στέλα Καλογεράκη - Αρχοντάκη.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Τέσσερις καινούργιοι αυτόματοι απινιδωτές στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα

Στην προμήθεια τεσσάρων νέων σύγχρονων αυτόματων απινιδωτών προχώρησε η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. ΟΤΑ με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των αθλούμενων και του προσωπικού στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα.

Συναυλία του μουσικού συνόλου του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου στη Δημοτική Κοινότητα Σίβας

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιεί καλοκαιρινή συναυλία το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 στις 21.00,  στο Δημοτικό Πάρκο Αγ. Παρασκευής στη Δημοτική Κοινότητα Σίβα της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής.

Πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συζήτηση και η παρουσίαση των προτάσεων για την αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης της Παλιάς Πόλης του Δήμου Ηρακλείου – Παρατείνεται η δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου

Ανοιχτή συζήτηση για την αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης της Παλιάς Πόλης του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 5 Αυγούστου στην αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου στη Λότζια.

Μεγάλη παρέμβαση αναβάθμισης παιδικών χαρών και υπαίθριων χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων από τον Δήμο Ηρακλείου

Υπεγράφη το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Αυγούστου στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στη Λότζια η σημαντική σύμβαση  για την αναβάθμιση παιδικών χαρών και υπαίθριων χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.

Ασφαλτοστρώσεις στην 3η Κοινότητα Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την Δευτέρα 8 Αυγούστου, ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στις οδούς:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του γηπέδου μπάσκετ - βόλεϊ του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του πεπαλαιωμένου γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κατασκευών και Αυτεπιστασίας της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

Ο Δήμος Ηρακλείου υλοποιεί πιλοτικό πρόγραμμα κατ΄ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας

Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, προσφέρει κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα σε άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή αυτοεξυπηρετούνται μερικώς.

Με επιτυχία τα εγκαίνια της Έκθεσης «Reference» με έργα εμπνευσμένα από τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Με μεγάλη  επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 3 Αυγούστου 2022 τα εγκαίνια της Έκθεσης «Reference» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 4 και 5 Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 4 και 5 Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη

Συνάντηση με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη είχε το πρωί της Τετάρτης 3 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Καραντινός, Γιάννης Αναστασάκης, Μανώλης Βασιλάκης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ευγενία Στυλιανού. Στη συνάντηση, την οποία είχε ζητήσει ο κ. Σταμπουλίδης, συζητήθηκε εκτενώς ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ όσον αφορά στην αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» όταν αυτό πάψει να λειτουργεί.

Αιτήσεις για τα δωρεάν προγράμματα των Δημοτικών ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) στo πλαίσιo του προγράμματος «Προώθηση και υποστήριξη Παιδιών» Περιόδου 2022-23 (πρώην "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής") που υλοποιείται μέσω της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΣΠΑ 2021-2027), καλεί γονείς ή πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, αναδόχους γονείς, επιτρόπους ή συμπαραστάτες, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους 5-12 ετών τα δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των Δημοτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ηρακλείου (Κ.Δ.Α.Π.) να υποβάλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά στη σελίδα : www.eetaa.gr, έως και την Παρασκευή 12/08/2022 και ώρα 23.59.

Έναρξη αιτήσεων για χορήγηση Voucher μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ - www.eetaa.gr

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ για την Έναρξη διαδικασίας αιτήσεων για χορήγηση Voucher μέσω ΕΣΠΑ στο https://aitisi.eetaa.gr/home

Συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του LIFE Grln στον Δήμο Ηρακλείου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ στελεχών του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου και Ερευνητών του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ) του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου LIFE GrIn- LIFE 17 GIC/GR/000029, με τίτλο: Προώθηση της ενσωμάτωσης πράσινων υποδομών στον αστικό ιστό για τη βελτίωση της κυβερνητικής σε σχέση με την κλιματική αλλαγή στις πόλεις που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τετάρτης 3 Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τετάρτης 3 Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για 1.«Απεντομώσεις- Μυοκτονίες δημοτικών χώρων», 2. «Καταπολέμηση πιτυοκάμπης»

   Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει ότι θα προβεί στη συλλογή προσφορών για

1.«Απεντομώσεις- Μυοκτονίες δημοτικών χώρων»,

2. «Καταπολέμηση πιτυοκάμπης» και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις σχετικές κλειστές προσφορές

Ανοιχτή συζήτηση και παρουσίαση προτάσεων για την αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης της Παλιάς Πόλης του Δήμου Ηρακλείου

Ανοιχτή συζήτηση για την αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης της Παλιάς Πόλης του Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Αυγούστου στη Λότζια.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τρίτης 2 Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τρίτης 2 Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» - Συνεχίζονται οι παιδικές παραστάσεις σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» «ταξιδεύουν» αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Ηρακλείου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η) προκειμένου να προσφέρουν ωραίες βραδιές στα παιδιά της πόλης αλλά και της περιφέρειας του Δήμου.

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου τα εγκαίνια της Έκθεσης «Reference» των Βαγγέλη Κύρη και Anatoli Georgiev με έργα εμπνευσμένα από τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου, στις 20.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της πολύ ενδιαφέρουσας Έκθεσης «Reference» στη Βασιλική του Αγίου Μάκρου. Αντλώντας έμπνευση από το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, οι καλλιτέχνες Βαγγέλης Κύρης και Ανατόλι Γκεοργκίεφ δημιουργούν με φωτογραφίες και κέντημα τα δικά τους έργα Αναφοράς στον Γκρέκο.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ για εσφαλμένους λογαριασμούς

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι από μηχανογραφικό σφάλμα εκδόθηκαν στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού 550 λογαριασμοί με εσφαλμένο τρόπο τιμολόγησης, οι οποίοι αφορούν στο διάστημα από τον Νοέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο  του 2022.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκθεση «Τα εν οικώ .. εν δήμω» - Ξενάγηση στον Υφυπουργό Πολιτισμού αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου η Εικαστική  Έκθεση «Τα εν οίκω…εν δήμω - Ιστορίες Ζωγραφικής», στην οποία για πρώτη  φορά 59 εικαστικά έργα από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου εκτέθηκαν  στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Ξεκινούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Οδό Ατλαντίδος

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την Τρίτη 2 Αυγούστου ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης επί της οδού Ατλαντίδος στον Μασταμπά,  από τη συμβολή της με την οδό Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τη συμβολή με την οδό Ιερολοχιτών.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δευτέρας 1ης Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δευτέρας 1ης Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 06/08/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 06/08/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 30- 31 Ιουλίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 30 και 31  Ιουλίου 2022  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Δέσποινα Συγγελάκη.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Παρασκευής 29 Ιουλίου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Παρασκευής 29 Ιουλίου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιου για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού στη Λότζια και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νίκολα Γιατρομανωλάκη υποδέχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Ιουλίου στη Λότζια η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη.

Τα εκτελούμενα έργα της ΔΕΥΑΗ από 29 Ιουλίου έως και 6 Αυγούστου – Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αντ. Τζωρτζακάκη

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι από Παρασκευή 29 Ιουλίου και κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας (1 έως 6 Αυγούστου) θα γίνονται εργασίες εκσκαφής:

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Πέμπτης 28 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Πέμπτης 28 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκινάει η υλοποίηση των ψηφιακών εφαρμογών που αναβαθμίζουν την τουριστική εμπειρία στην πόλη του Ηρακλείου

Υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης 28 Ιουλίου η σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και το ΙΤΕ για την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών που θα ενισχύσουν την τουριστική εμπειρία για τους επισκέπτες της πόλης.

Φωταγωγείται η Λότζια για την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην Πανελλήνια Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  του Πληθυσμού για την Ηπατίτιδα  σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος - Ε.Ε.Μ.Η. (https://eemh.gr/).

Δημιουργία και υποστήριξη Ομάδας Διάσωσης και Φροντίδας Ζώων σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών από τον Δήμο Ηρακλείου

Με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης Δέσποινας Συγγελάκη,  με τη συμμετοχή της Προϊσταμένης του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς κι Εθελοντισμού κ. Εύης Μαρτιμιανάκη,  των εκπροσώπων των φιλοζωικών Σωματείων του Ηρακλείου, «Σείριος» - Έλλη Κοκάλη και «Ζωφόρος» - Μαρία Χουστουλάκη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με αντικείμενο τη σύσταση και υποστήριξη Ομάδας Διάσωσης και Φροντίδας Ζώων σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Τετάρτη 27 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Τετάρτη 27 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Ξεναγήσεις από την επιμελήτρια Λουίζα Καραπιδάκη στην Έκθεση «Τα εν οίκω…εν δήμω - Ιστορίες Ζωγραφικής»

Ολοκληρώνεται το Σάββατο 30 Ιουλίου η Εικαστική Έκθεση «Τα εν οίκω…εν δήμω - Ιστορίες Ζωγραφικής», στην οποία για πρώτη  φορά 59 εικαστικά έργα από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου εκτίθενται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 30/07/2022 09:30 – 14:00 Λότζια και 10:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/07/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

Συνεχίζονται οι υπηρεσίες Streetwork για αστέγους από τον Δήμο Ηρακλείου

Συνεχίζεται η παροχή υπηρεσίων Streetwork από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου στους αστέγους της πόλης, οι οποίοι δεν επιθυμούν να μεταβούν στο Κέντρο Αστέγων.

Υλοποίηση συνοδευτικών δράσεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ στο Δήμο Ηρακλείου

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, υλοποιούν δράσεις για την πρόληψη ασθενειών και προαγωγής Υγείας σε ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ, στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος «Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης – Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2019».

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τρίτης 26 Ιουλίου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τρίτης 26 Ιουλίου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου.

Διαγωνισμός εκμίσθωσης σχολικού κυλικείου

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάθεση λειτουργίας και εκμετάλλευσης του κυλικείου του σχολικού συγκροτήματος 12ου Γυμνασίου-6ου Λυκείου Ηρακλείου (Εμμ. Ξάνθου 29-Κατσαμπάς Ηρακλείου-Τ.Κ. 713 07).

Οι προσφορές θα κατατίθενται στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης. στη Διεύθυνση: Παγκρήτιο Στάδιο-Θύρα 14 - Οδός Σπύρου Μουστακλή-Περιοχή Λίντο-Ηράκλειο, έως  και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 και ώρ  10:00 π.μ.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δευτέρας 25 Ιουλίου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δευτέρας 25 Ιουλίου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής ΜΕΑ Ηρακλείου - Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: 'Πολύ σημαντική μέρα για το Ηράκλειο'

Υπεγράφη το απόγευμα της Πέμπτης 21 Ιουλίου, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΜΕΑ) ΚΑΙ ΧΥΤΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού  49,8 εκατομμυρίων ευρώ. Η κατασκευή του έργου ανέρχεται στα 31.217.768,69 €  και η λειτουργία σε 18.860.647,01 €.

Την σύμβαση υπέγραψαν για τον Ενιαίο Σύνδεσμο Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) ο πρόεδρος Ζαχαρίας Καλογεράκης και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Νέα σύσκεψη στη Λότζια για το Αεροδρόμιο και Δικαστικό Μέγαρο

Νέα σύσκεψη για τα επίμαχα θέματα της αξιοποίησης της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» μετά τη λειτουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι και της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, συγκάλεσε το πρωί της Παρασκευής 22 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, παρουσία και του Υφυπουργού  Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά στην παρακολούθηση και ανάλυση της ενεργειακής απόδοσης των σχολείων με στόχο την εξοικονόμηση φυσικών πόρων

O Δήμος Ηρακλείου εγκαθιστά στις σχολικές μονάδες της Νέας Αλικαρνασσού ειδική τεχνολογία ενεργειακής παρακολούθησης και ανάλυσης με στόχο πάντα την εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Τα εκτελούμενα έργα της ΔΕΥΑΗ από 25 έως 29 Ιουλίου

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι την επόμενη εβδομάδα (25 έως 29 Ιουλίου) θα γίνονται εργασίες εκσκαφής:

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 23 - 24 Ιουλίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 23 και 24  Ιουλίου 2022  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Σισαμάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Παρασκευή 22 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Παρασκευή 22 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Δωρεάν παραχώρηση χρήσης δημοτικών χώρων εντός του Κοιμητηρίου του Αγίου Κωνσταντίνου

Σε εφαρμογή  απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας Μανόλης Βασιλάκης και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Πιτσικάκης υπέγραψαν  πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής ορισμένων χώρων του δημοτικού κτιρίου εντός του παλαιού κοιμητηρίου (τραπεζαρίας, κουζίνας, γραφείων κ. ά.), που είναι απαραίτητοι για το κοινωνικό έργο της ενορίας.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Πέμπτης 21ης Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Πέμπτης 21ης Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει τη συνεργασία με την 7η ΥΠΕ για την ενίσχυση των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου

Στην εκ νέου σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για τη συνέχιση και την ενίσχυση της επιτυχημένης συνεργασίας τους στον τομέα των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου, προχώρησαν ο Δήμος Ηρακλείου και η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Την σύμβαση υπέγραψαν το πρωί της Τετάρτης 20 Ιουλίου,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απονομή του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου στον Ιωσήφ Σηφάκη

Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιουλίου η βράβευση του διακεκριμένου Ηρακλειώτη ακαδημαϊκού, κορυφαίου επιστήμονα της υψηλής τεχνολογίας Ιωσήφ Σηφάκη με το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» 2022, του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 23/07/2022 από 09:30 – 14:00 )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/07/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Ξεκινούν οι τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων στην Παλιανή

Στην υπογραφή  σύμβασης  για την τσιμεντόστρωση αγροτικών δρόμων στη δημοτική ενότητα Παλιανής προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 19 Ιουλίου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Συνάντηση για ζητήματα εθελοντισμού και διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης

Συνάντηση για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, είχαν οι Αντιδήμαρχοι Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη  και Εθελοντισμού, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Δέσποινα Συγγελάκη,  το πρωί της Τρίτης 19 Ιουλίου.

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» - Παιδικές παραστάσεις από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 16 Αυγούστου σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» «ταξιδεύουν» αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Ηρακλείου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η)  προκειμένου να προσφέρουν ωραίες βραδιές στα παιδιά της πόλης αλλά και της περιφέρειας του Δήμου.

Διακοπή υδροδότησης την Τετάρτη 20 Ιουλίου λόγων εργασιών σύνδεσης στα νέα δίκτυα

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνδέσεις των νέων δικτύων που κατασκευάζονται στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση Οδών Άξονα Δικαιοσύνης , Ίδης , Λ. Καλοκαιρινού» με το υφιστάμενο δίκτυο, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 στην εντός των τειχών πόλη του Ηρακλείου  (Εθνικής Αντιστάσεως –  Λ. Δημοκρατίας και στις καθέτους αυτών)  από τις 12: 00 το μεσημέρι  έως και την ολοκλήρωση των εργασιών.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τρίτης 19 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τρίτης 19 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» - Παιδικές παραστάσεις από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 16 Αυγούστου σε γειτονιές του Ηρακλείου

 

 


 

 

 

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Ηράκλειο 18/07/2022

 

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» - Παιδικές παραστάσεις από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 16 Αυγούστου σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

 

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» ο Δήμος Ηρακλείου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η) θα «ταξιδέψουν» τα παιδιά στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι παιδικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θέατρο σκιών, σόου με μάγο και κουκλοθέατρο σε πλατείες και γειτονιές της  πόλης.

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 20 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούνε την Τρίτη 16 Αυγούστου 2022. Η ώρα έναρξης των παραστάσεων είναι στις 20:30 και η είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

 

Πέμπτη 21 Ιουλίου    1η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ)

“Η Συνωμοσία της Κατσίκας” ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Δευτέρα 18 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Δευτέρα 18 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίστηκαν παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού οι εκδηλώσεις της “Ναυτικής Εβδομάδας” στην Αλεξανδρούπολη

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, συνεχίστηκαν το Σάββατο 16 Ιουλίου στην Αλεξανδρούπολη οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας, οι οποίες αναβιώνουν μετά από πολλά χρόνια και φέτος έχουν ως τιμώμενη πόλη το Ηράκλειο. 

Τιμήθηκε η πόλη του Ηρακλείου στην έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας στην Αλεξανδρούπολη – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Ισχυροποιούνται οι δεσμοί της Κρήτης και της Θράκης»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου η τελετή έναρξης της  Ναυτικής Εβδομάδας Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της οποίας τιμήθηκε η πόλη και το λιμάνι του Ηρακλείου. Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου, την τιμητική πλακέτα  παρέλαβε ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός από τον ομόλογό του της Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη.

Πρωτοβουλίες από τον Δήμο Ηρακλείου για την ενίσχυση του εθελοντισμού στις νέες ηλικίες

Συνάντηση προκειμένου να δρομολογήσουν σειρά δράσεων οι οποίες άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, είχαν το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουλίου η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και Νεολαίας Δέσποινα Συγγελάκη και ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς. Συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να ενεργοποιηθούν περισσότερο τα εθελοντικά αντανακλαστικά κυρίως της νεολαίας της πόλης, στους τομείς του αθλητισμού, της καθαριότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες των αποφάσεων που ελήφθησαν  στη συνάντηση και των πρωτοβουλίων που θα οργανωθούν προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Ιουλίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 16 και 17  Ιουλίου 2022  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  η κα Αριστέα Πλεύρη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις το Σάββατο 16 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις το Σάββατο 16 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

«Η ΥΦΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΥΦΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΞΕΦΑΙΝΕΙ», η νέα ποιητική συλλογή του Κωστή Μουδάτσου

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στο κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις, στις 21.30

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Παρασκευή 15 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Παρασκευή 15 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση της Ψηφιακής Πλατφόρμας Έξυπνης Πόλης του Δήμου Ηρακλείου «Heraklion Smart City»

Με μεγάλη συμμετοχή από τοπικούς φορείς και πολίτες, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουλίου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου η εκδήλωση «Ψηφιακός μετασχηματισμός με επίκεντρο τον πολίτη», όπου παρουσιάσθηκε η ψηφιακή πολιτική του Δήμου Ηρακλείου και η ψηφιακή πλατφόρμα «έξυπνης πόλης» με την οποία ο Δήμος διαχειρίζεται τα αστικά δεδομένα.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 16/07/2022 09:30 – 14:00 στη Λότζια και 10:00 με 14:30 στην πλατεία Ελευθερίας )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/07/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας.

Στην Αλεξανδρούπολη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την εκδήλωση απόδοσης τιμής στον Δήμο Ηρακλείου

 

Η πόλη του Ηρακλείου και το λιμάνι της πρόκειται να τιμηθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας 2022 που διοργανώνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Επανεκδίδεται το έργο του Νίκου Καζαντζάκη μαζί με την κυκλοφορία ανέκδοτου βιβλίου - Αρωγός ο Δήμος Ηρακλείου

Συνάντηση με την κληρονόμο των δικαιωμάτων του Νίκου Καζαντζάκη Νίκη Σταύρου και  τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των εκδόσεων «Διόπτρα» Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο είχε στο γραφείο του στη Λότζια , το πρωί της Πέμπτης 14 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Στη σύσκεψη με τον Υπουργό Τουρισμού ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στη σύσκεψη με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στο Επιμελητήριο Ηρακλείου το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουλίου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα του Δήμου Ευγενία Στυλιανού.

Ο Δήμος Ηρακλείου στη διαβούλευση φορέων της Περιφέρειας Κρήτης σχετικά με την Δια Βίου Μάθηση

Σε Διαδικτυακή Διαβούλευση Φορέων της Περιφέρειας Κρήτης με θέμα: «Στρατηγικό Σχέδιο για τη Δια Βίου Μάθηση» συμμετείχε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Στέλα Καλογεράκη - Αρχοντάκη  εκπροσωπώντας τον Δήμο Ηρακλείου.

Ξεχωριστές συναυλίες της Συμφωνικής ορχήστρας νέων Κρήτης -Δήμου Ηρακλείου & Young wind Masters της Βιέννης.

Το 2ο Φεστιβάλ Κρήτης της Περιφέρειας συνεχίζεται στο νησί με την ”Ελληνο-Αυστριακή Μουσική Συνάντηση» της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου (Σ.Ο.Ν.Κ.Δ.Η. )& Young wind.Masters της Βιέννης.

Έναρξη λειτουργίας εφαρμογής ηλεκτρονικών αιτήσεων e-tap

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει την έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας της εφαρμογής ηλεκτρονικών αιτήσεων e-tap, μέσω της οποίας θα υπάρξει απλοποίηση της διαδικασίας κατάθεσης των αιτήσεων, περιορισμός της φυσικής παρουσίας του δημότη στην υπηρεσία, εύκολη πρόσβαση στο αρχείο ακινήτων, καθώς και εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων.

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 19.30 η απονομή του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου στον Ιωσήφ Σηφάκη

Με το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» τιμάται από τον Δήμο Ηρακλείου ο Ιωσήφ Σηφάκης, μια προσωπικότητα του τόπου μας καταξιωμένη στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, ένας από τους πιο σημαντικούς διανοητές της γενιάς του. Για το συνολικό έργο του ο Ιωσήφ Σηφάκης, έχει ήδη τιμηθεί με το Βραβείο Τούρινγκ, αντίστοιχο του Βραβείου Νόμπελ στην Πληροφορική.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Πέμπτη 14 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Πέμπτη 14 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Φλόγες Ανατολής - 100 χρόνια Αλησμόνητες Πατρίδες» από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και την συμμετοχή των Μικρασιατικών συλλόγων.

Με την συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων και πλήθους κόσμου    πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η  εκδήλωση «Φλόγες Ανατολής - 100 χρόνια Αλησμόνητες Πατρίδες» στον αίθριο χώρο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, που διοργάνωσαν  με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, τη ΔΕΠΑΝΑΛ και το ΠΣΚΗ, με τη συμβολή των Πολιτιστικών και Μικρασιατικών Συλλόγων του Δήμου Ηρακλείου.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ κάνει γνωστό στους δημότες ότι, θα γίνει διακοπή υδροδότησης την Τετάρτη 13 Ιουλίου στην εντός των τειχών πόλη, την Εθνικής Αντιστάσεως  και την Λεωφόρο  Δημοκρατίας καθώς και στις κάθετες οδούς  αυτών , από τις 11: 00 το πρωί έως και την ολοκλήρωση των εργασιών, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνδέσεις με το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης των νέων δικτύων που κατασκευάζονται στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση Οδών Άξονα Δικαιοσύνης , Ίδης , Λ. Καλοκαιρινού».

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Τετάρτη 13 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Τετάρτη 13 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου.

Το Ηράκλειο προχωρά στη Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού Ηρακλείου (DMMO)

Συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα με τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Συνάντηση Αντιδημάρχου Προγραμματισμού με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρη Αναγνωστόπουλο είχε την Παρασκευή 8 Ιουλίου στην Αθήνα ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Αναβαθμίζεται η προσβασιμότητα κεντρικών οδών που βρίσκονται εκτός των τειχών της πόλης

Στην υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση μελέτης σχετικά με την αναβάθμιση της προσβασιμότητας σε δρόμους που βρίσκονται εκτός των τειχών της πόλης του Ηρακλείου, προχώρησε το πρωί της Δευτέρας 11 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός στο γραφείο του στη Λότζια , παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ - H Ψηφιακή πλατφόρμα “έξυπνης πόλης” του Ηρακλείου

O ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας προσκαλεί τους φορείς και τους πολίτες της πόλης στην παρουσίαση της Ψηφιακής πλατφόρμας “έξυπνης πόλης” του Ηρακλείου, την Τετάρτη 13-7-2022, 6:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Συγκινητική βραδιά αφιερωμένη στον Γιάννη Τζωρτζάκη από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου

Συγκίνησε το κοινό στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιουλίου η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, με μια πολύ ωραία συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του  επί σειρά ετών  μαέστρου της Γιάννη Τζωρτζάκη,  ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 9- 10 Ιουλίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 9 και 10  Ιουλίου 2022  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  ο κ. Αντώνης Περυσινάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

«FIT FOR ALL ΙΙ» - Ο Δήμος Ηρακλείου πρωτοπορεί πανευρωπαϊκά με το βραβευμένο πρόγραμμα ενσωμάτωσης προσφύγων μέσω του αθλητισμού

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ πρωτοπορεί εκ νέου πανευρωπαϊκά με το πρόγραμμα FIT FOR ALL II.   Συγκεκριμένα, η Α.Α.Η ΑΕ ΟΤΑ κατέθεσε τις 16/6/2021 ολοκληρωμένη πρόταση στην Πανευρωπαϊκή Ανταγωνιστική Πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, με θέμα την «Κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων μέσω του Αθλητισμού».

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου το Σαββατοκύριακο

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου το Σαββατοκύριακο

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου με μουσικές από ολόκληρο τον κόσμο

Το Σάββατο 9 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη  καλοκαιρινή συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου.

Νέες φυτεύσεις πρασίνου σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE GrIn «Προώθηση της Ενσωμάτωσης Πράσινων Υποδομών στον Αστικό Ιστό για τη Βελτίωση της Διακυβέρνησης σε Σχέση με την Κλιματική Αλλαγή στις Πόλεις», στο οποίο ο Δήμος συμμετέχει ως εταίρος, συνέταξε μελέτη ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων της πόλης, μεταξύ αυτών και της Λεωφόρου Παναγιωτάκη.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 8 Ιουλίου

Ο Σύλλογος Αλατσατιανών Ηρακλείου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗΚΕΗ, πραγματοποιεί  την Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2022, στις 21:30  στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» την ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση του συλλόγου, με τίτλο: «Μουσικός Περίπλους στην Καθ΄ Ημάς Ανατολή … Θύμισες της Μικρασίας 100 χρόνια μετά … 1922-2022». 

Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης «Τα εν οίκω …εν δήμω» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου – O Δήμος Ηρακλείου αποκαθιστά και διασώζει τον εικαστικό πλούτο της δημοτικής συλλογής

Με επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2022 τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης Συλλογής Έργων Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου «Τα εν οίκω …εν δήμω».

Σεμινάριο χρήσης Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών

Σεμινάριο βασικής υποστήριξης της ζωής και αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης για τους επαγγελματίες υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης και τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 06 Ιουλίου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνδέσεις με το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης των νέων δικτύων που κατασκευάζονται στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση Οδών Άξονα Δικαιοσύνης , Ίδης , Λ. Καλοκαιρινού» , έχει προγραμματιστεί διακοπή υδροδότησης  την Πέμπτη 07 Ιουλίου, στην πόλη του Ηρακλείου (εντός των τειχών )και στις Λεωφόρους Εθνικής Αντιστάσεως  και Δημοκρατίας καθώς και στις κάθετες οδούς αυτών , από τις 11: 00 π.μ. έως και την ολοκλήρωση των εργασιών.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα προληπτικών ελέγχων για την οστεοπόρωση από τον Δήμο Ηρακλείου – Συνεχίζονται οι έλεγχοι και την Πέμπτη 7 Ιουλίου

Με επιτυχία ξεκίνησε την Τετάρτη 6 Ιουλίου η δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση καθώς και η παροχή  δωρεάν εξετάσεων μέτρησης οστικής πυκνότητας που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Νέο μηχανοκίνητο εξοπλισμό παρέλαβε ο Δήμος Ηρακλείου

Ένα (1) όχημα 4x4 και οκτώ (8) δίκυκλα παρέλαβε ο Δήμος Ηρακλείου, για τις ανάγκες των διευθύνσεων διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών. Δίκυκλα επίσης θα παραδοθούν και στο τμήμα οδοποιίας για αυτοψίες καθώς και στη διεύθυνση προγραμματισμού.

Νέα INFO Points και INFO Kiosks στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου

Σε κόμβους ενημέρωσης επισκεπτών για την ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου, μετατρέπονται οι έδρες των Τοπικών Κοινοτήτων. Η αρχή γίνεται με τη λειτουργία των INFO kiosks, σε Άγιο Μύρωνα,  Προφήτη Ηλία και το Βενεράτο στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου προγράμματος «Δημιουργία Ενιαίου Συστήματος Ενημέρωσης επισκεπτών Δήμου Ηρακλείου (INFO point & INFO kiosks) και με την ανάπτυξη εφαρμογής προσωποποιημένης πληροφόρησης «Heraklion Gastronomy» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα  Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014-2020, Μέτρο 19 «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων CLLD/LEADER» με προϋπολογισμό 59.024,00 €.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 09/07/2022 από 09:30 – 14:00 )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 09/07/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Ξεκινά το Φεστιβάλ «Ηράκλειο Καλοκαίρι 2022»

Το φεστιβάλ “Ηράκλειο – Καλοκαίρι” αποτελεί έναν από τους πιο καταξιωμένους πολιτιστικούς θεσμούς του Δήμου Ηρακλείου. Έτσι και φέτος το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022» περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορό, κινηματογραφικές προβολές και άλλα ποιοτικά πολιτιστικά δρώμενα να παρουσιάζονται στους ιστορικούς και πανέμορφους χώρους των Ενετικών τειχών.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Σωκράτη Φάμελλο

Συνάντηση με τον τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτη Φάμελλο, είχε στο γραφείο του στη Λότζια, το πρωί της Παρασκευής 01 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Παρευρέθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ-Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης , ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη Μάνος Παπαντωνάκης, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δημήτρης Κλαράκης, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηρακλείου Ζαν Αντρέα Γκαρντσίνι, ο Πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηρακλείου Βασίλης Σμπώκος και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ευγενία Στυλιανού. Διαδικτυακά έλαβαν μέρος στη συζήτηση ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Κώστας Βαρδαβάς , ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης και η Διευθύντρια Πόπη Τζαβλάκη.

Συνεδριάζει την Δευτέρα 04 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει την Δευτέρα 04 Ιουλίου 2022 στις 17:55 στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» , το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου. Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται 28 θέματα.

Δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση από τον Δήμο Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», διοργανώνουν δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση παρέχοντας  δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 04 Ιουλίου 2022 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, καθώς και την ΔΙΔΑΔ/Φ.69/208/οικ.10284/24-06-2022, 78η/2022 με ΑΔΑ: 9ΖΣ146ΜΤΛ6-710 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2004-07-2022.pdf

Εικαστική έκθεση «Τα εν οίκω…εν δήμω». Ιστορίες Ζωγραφικής 6 - 31 Ιουλίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό 59 έργα ζωγραφικής από τα 1000 περίπου της Συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης.  Τα έργα που θα εκτεθούν χρονολογούνται από τις αρχές του 20ού αιώνα έως και το τέλος της δεκαετίας του 1980, παρουσιάζονται δε ταξινομημένα σε τεχνοτροπικές ενότητες και κατηγοριοποιημένα ανά καλλιτεχνικό ρεύμα της νεοελληνικής τέχνης.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 2 - 3 Ιουλίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 2 και 3  Ιουλίου 2022  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι κ. Μαρίνος Παττακός. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ξεκινούν οι δωρεάν ξεναγήσεις για τους επισκέπτες της πόλης

O Δήμος Ηρακλείου για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ξεναγεί τους επισκέπτες της πόλης, στα αξιοθέατα και στην ιστορία της,  με τις δωρεάν ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη. Οι ξεναγήσεις γίνονται από επαγγελματίες ξεναγούς στην αγγλική γλώσσα και ξεκινάνε στις 11:00, έξω από το Info point του Δήμου που βρίσκεται στα Λιοντάρια.

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς από τον Δήμο Ηρακλείου

Λόγω των συνεχιζόμενων περιστατικών βίας (παθητικής και ενεργητικής), ο Δήμος Ηρακλείου στέκεται αρωγός στην προσπάθεια προστασίας της ευζωίας κάθε ζώου συντροφιάς. Για το σκοπό αυτό δημιούργησε έναν οδηγό (σε ηλεκτρονική μορφή) με καταγραφή των Υποχρεώσεων των ιδιοκτητών Ζώων συντροφιάς σύμφωνα και με το άρθρο 9 του νέου νόμου 4830/2021. Στόχος του Δήμου Ηρακλείου με τον Οδηγό αυτό είναι να ενημερώσει τους πολίτες και ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς για το νέο νόμο ενάντια στην κακοποίηση των ζώων, και να προστατεύσει τους μικρούς μας φίλους.

Με επιτυχία η Τελετή Απονομής του Βραβείου Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων»

Στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων», για την πολυετή προσφορά του, απένειμε το Βραβείο «Ηθικής Τάξεως» 2021, ο Δήμος Ηρακλείου.  Τη βράβευση  έκανε στον πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Ιωάννη Τζαμούση, ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και η τελετή έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος»  της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου: «KAIRÓS, Heritage as Urban Regeneration», «Η Πολιτιστική Κληρονομιά ως Αστική Αναζωογόνηση»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου 2022, η ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου: «KAIRÓS, Heritage as Urban Regeneration», «Η Πολιτιστική Κληρονομιά ως Αστική Αναζωογόνηση».

Το  «KAIRÓS», που χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και από Εθνικούς πόρους, έχει ως στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς και αναγέννησης της ιστορικής γειτονιάς της Αγίας Τριάδας, μέσω της διαμόρφωσης ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης, όπου ενσωματώνεται τόσο το όραμα, όσο και οι στόχοι αλλά και οι δράσεις, ώστε η Αγία Τριάδα να αναπτυχθεί και να πάρει τη θέση που της αξίζει στον αστικό ιστό.

Στην τελετή αποφοίτησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ηρακλείου η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 29-06-2022

Στην τελετή αποφοίτησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ηρακλείου η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη

Στην τελετή αποφοίτησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ηρακλείου η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη

Στην εκδήλωση αποφοίτησης του  Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ηρακλείου που λειτουργεί στην οδό Συβρίτου 4 στα Καμίνια (5ο ΕΠΑΛ), παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη.

Η Αντιδήμαρχος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου και συνομίλησε με τον Διευθυντή , το Διδακτικό προσωπικό και με τους εκπαιδευόμενους τονίζοντας τους ότι η εκπαίδευση και η Δια Βίου Μάθηση αποτελεί δικαίωμα για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι εκπαιδευόμενοι μετά από τη δίχρονη φοίτηση τους ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο των μαθημάτων και παρέλαβαν τα απολυτήρια τους.

Στην τελετή αποφοίτησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ηρακλείου η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη

Στο σύντομο χαιρετισμό της η κα Αρχοντάκη ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Εκείνο που έχει σημασία στη ζωή είναι να κατανοήσουμε, πως όσο ανάποδα και αν τα φέρουν οι συνθήκες, πάντα υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία. Είναι μια γενναιοδωρία της φύσης των πραγμάτων, η οποία απαιτεί αποφασιστικότητα, θέληση και κουράγιο για να την αρπάξεις και να τα αναπληρώσεις όσα μπορεί να έχασες.

Αυτό θέλω να τονίσω απόψε. Αλλά και να επαινέσω. Γνωρίζω, πως οι περισσότεροι από εσάς, μέσα σε συνθήκες δυσκολίας μπορεί να χάσατε κάποια από τα δώρα, που η ζωή απλόχερα πρόσφερε σε άλλους. Η αξιοσύνη σας όμως σας οδήγησε ως εδώ, στο σχολείο της δεύτερης ευκαιρίας και αυτό προσδίδει μεγαλύτερο κύρος στο χαρτί, που αποφοιτώντας σήμερα λαμβάνετε. Ακριβώς γιατί είναι προϊόν χαρακτηριστικών, που αποδεικνύουν μαχητές της ζωής.

Σας εκφράζω τον θαυμασμό μου και σας συγχαίρω από καρδιάς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ωστόσο οφείλω και στους δασκάλους σας, εκείνους που καθημερινά αποδεικνύουν, πως η διδασκαλία είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα»

 

 

 

 

Ενημέρωση για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Ηρακλείου

Στο Δήμο Ηρακλείου παρευρέθηκε το πρωί της Τρίτης 28 Ιουνίου, ο μελετητής του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) και του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Ηρακλείου (ΤΟΣΔΑ) Γιώργος Ηλιόπουλος.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 η απονομή του Βραβείου «Ηθικής Τάξεως» 2021 του Δήμου Ηρακλείου στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων»

Το Βραβείο «Ηθικής Τάξεως» 2021, θα απονεμηθεί από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, ώρα 19:30.

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ

Από την ΔΕΥΑΗ γνωστοποιείται ότι λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού σε όλα σχεδόν τα τμήματα της υπηρεσίας, η εξυπηρέτηση των δημοτών για τις επόμενες ημέρες θα γίνεται μόνο για επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού.

Έγκριση πρακτικού διενέργειας ελέγχου ενστάσεων της υπ’ αριθμ. 49/06.05.2022 Ανακοίνωσης πρόσληψης Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Α.Ο.Τ.Α ΗΡΑΚΛΕΙΟ Μ.Α.Ε.

Στο Ηράκλειο σήμερα 27/06/2022 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 μ.μ. συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης το Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού με την επωνυμία «Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «Α.Ο.Τ.Α ΗΡΑΚΛΕΙΟ Μ.Α.Ε.» με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 162084127000, κατόπιν της αριθμ. πρωτ. 104/23-06-2022 έγγραφης πρόσκλησης του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Σισαμάκη Γεωργίου κατ’ εφαρμογή της εντολής που του παρασχέθηκε σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ.2 του Καταστατικού.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη

Συνάντηση με τον Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη είχε το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο γραφείο του στη Λότζια, παρουσία και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο 02/07/2022 από 09:30 – 14:00

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 02/07/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την αστική αναζωογόνηση της Αγίας Τριάδας

Ενημερωτική εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστεί το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (Integrated Action Plan) για την αστική αναζωογόνηση της περιοχής της Αγίας Τριάδας, το οποίο εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διακρατικού Προγράμματος URBACT III 2014-2020 – Δίκτυο KAIRÓS , θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου και ώρα 10:00 στο Καφενείο «Αϊβαλιώτης» στην Αγία Τριάδα.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 28-06-2022

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής την Tρίτη 28 Ιουνίου 2022 και ώρα 13.00 μμ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.4555/2018, το ΦΕΚ 3004/14-6-2022 τεύχος Β΄ και την με αριθμό 380/15-6-2022 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

 

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 25 - 26 Ιουνίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο  25 και 26  Ιουνίου 2022  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Ρένα Παπαδάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στη δράση «Φύτεψε ένα σπόρο» του Refugee Week Greece

Στη δράση «Φύτεψε ένα σπόρο, σπείρε ένα μήνυμα», η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου  στην οδό Εφόδου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Refugee Week Greece συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Καθημερινότητας και Πρασίνου Γιάννη Αναστασάκη.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου

Συνάντηση  με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου είχε το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο γραφείο του στη Λότζια. Στη συνάντηση παρευρεύθησαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Ευγενία Στυλιανού.

Τα Ενετικά Τείχη αλλάζουν - Υπεγράφη η δεύτερη φάση της διαμόρφωσης του ισόπεδου τμήματος των Τειχών

Ένα οραματικό έργο που θα αναβαθμίσει κι άλλο τα Ενετικά Τείχη και θα τα καταστήσει πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ηρακλείου μπαίνει πλέον σε τροχιά ολοκλήρωσης.  Πρόκειται για την δεύτερη φάση της διαμόρφωσης – αποκατάστασης του ισόπεδου τμήματος των Τειχών, η σύμβαση για την οποία υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουνίου στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, από τον ίδιο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 η απονομή του Βραβείου «Ηθικής Τάξεως» 2021 του Δήμου Ηρακλείου στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων»

Το Βραβείο «Ηθικής Τάξεως» 2021, θα απονεμηθεί από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, ώρα 19:30.

Τοποθέτηση νέας ειδικής ράμπας στην παραλία «Ακτή» για τα Άτομα με Αναπηρία και κινητικά προβλήματα

Σε λειτουργία τέθηκε στην δημοτική παραλία «Ακτή» στον Καρτερό , η ράμπα ΑμεΑ για την αυτόνομη πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία στη θάλασσα.

Υπηρεσίες Streetwork για αστέγους από τον Δήμο Ηρακλείου ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών

Συνεχίζεται η παροχή υπηρεσίων Streetwork από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου στους αστέγους της πόλης, οι οποίοι δεν επιθυμούν να μεταβούν στο Κέντρο Αστέγων.  Συγκεκριμένα την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2022 προσφέρθηκαν σε αστέγους, στα σημεία όπου διαβιούν παγωμένα νερά, χυμοί, ξηρά τροφή, καπελάκια και άλλα είδη για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες που ήδη επικρατούν στο Ηράκλειο και αναμένεται να διαρκέσουν και τις επόμενες ημέρες.

«Ο Άνεργος» και «Η Μπουχάρα» στο Heraklion Arts and Culture

Η θεατρική παραγωγή «Ο Άνεργος» και «Η Μπουχάρα» παρουσιάζεται στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture!   Η παράσταση είναι διαθέσιμη στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» και στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/pTRBJv0h0PE

Συνεχίζονται οι δράσεις στο Ηράκλειο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της ΔΗ.Κ.Ε.Η που βρίσκεται στη Ν.Αλικαρνασσό, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 22 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Πολιτισμού «Refugee Week Greece 2022» (https://refugeeweek.gr ), που πραγματοποιείται και στο Ηράκλειο από τον Δήμο Ηρακλείου,  την Αναπτυξιακή Ηρακλείου - Πρόγραμμα “ESTIA”,  τον Διεθνή  Οργανισμό  Μετανάστευσης - Πρόγραμμα HELIOS και την  Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή «ΠΛΟΗΓΟΣ» – Πρόγραμμα «ESTIA».

Το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου απονέμεται στον Ιωσήφ Σηφάκη

Με το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» τιμάται από τον Δήμο Ηρακλείου ο Ιωσήφ Σηφάκης, μια προσωπικότητα του τόπου μας καταξιωμένη στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, ένας από τους πιο σημαντικούς διανοητές της γενιάς του. Για το συνολικό έργο του ο Ιωσήφ Σηφάκης, έχει ήδη τιμηθεί με το Βραβείο Τούρινγκ, αντίστοιχο του βραβείου Νόμπελ στην Πληροφορική.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τους εκπροσώπους του κόμματος των Πρασίνων

Συνάντηση με τους δύο συνεκπρόσωπους και τον συντονιστή του κόμματος των Πρασίνων Μιχάλη Τερμόπουλο, Βασιλική Γραμματικογιάννη και Αριστείδη Παπαδάκη αντίστοιχα, οι οποίοι βρίσκονται στην Κρήτη στο πλαίσιο περιοδειών ανά την Ελλάδα για επαφές με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να καταγράψουν τα προβλήματα που υπάρχουν, είχε στο γραφείο του στη Λότζια το πρωί της Τρίτης 21 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 25/06/2022 από 09:30 – 14:00 )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25/06/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρόεδρο της Eurobank Γιώργο Ζανιά

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Eurobank Γιώργο Ζανιά είχε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουνίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Γενική διακοπή υδροδότησης στην δεξαμενή της Καλλιθέας

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι θα πραγματοποιηθεί γενική διακοπή υδροδότησης στη δεξαμενή της Καλλιθέας  προκειμένου να αποκατασταθεί ζημία σε τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης της δεξαμενής.

Game Changer | Τα Πάνω-Κάτω: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με το eFantasy Κρήτης, την Εκπαιδευτική - Αναπτυξιακή «ΠΛΟΗΓΟΣ» και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. – Πρόγραμμα ESTIA τιμούν την παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, την εκδήλωση Game Changer | Τα Πάνω – Κάτω.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη

Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη υποδέχτηκε στο γραφείο του στη Λότζια το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο  17-18  Ιουνίου 2022  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Καραντινός. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Δράσεις στο Ηράκλειο για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου), θα πραγματοποιηθεί και στο Ηράκλειο το Φεστιβάλ Πολιτισμού «Refugee Week Greece 2022» (https://refugeeweek.gr ).

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, καθώς και το ΦΕΚ 3004/14-06-2022 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2020-06-2022.pdf

Δήλωση του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο του Σαμποτάζ στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου (1942)

Στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Κρήτη, και τα αεροδρόμιά της, χρησιμοποιήθηκαν από τους εισβολείς για τον ανεφοδιασμό των ναζιστικών στρατευμάτων, που προέλαυναν, επιδιώκοντας να επικρατήσουν στην Βόρεια Αφρική, όπου ήδη αναπτύσσονταν τα Συμμαχικά Μέτωπα αντίστασης εναντίον των δυνάμεων του Άξονα.

Ο εικαστικός Βασίλης Γαλάνης στο Heraklion Arts and Culture

Ο εικαστικός Βασίλης Γαλάνης μιλάει για την τέχνη στην εποχή μας, στο πλαίσιο της σειράς – ντοκιμαντέρ  "Έλληνες Εικαστικοί Καλλιτέχνες - Η τέχνη μέσα στην κοινωνία της πανδημίας" του διαδικτυακού καναλιού πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture.  Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στη ζώνη θέασης «Το Κέλι του Καλλιτέχνη» στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/WvMXKywIhxA

Σύσκεψη για την άρδευση στο Δήμο Ηρακλείου

Σύσκεψη με αντικείμενο τα ζητήματα που αφορούν στην Άρδευση συγκάλεσε πρωί της Τετάρτης 15 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με την συμμετοχή των πρόεδρων των Κοινοτήτων του Δήμου.

Ξεκινούν την Πέμπτη 16 Ιουνίου οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» - Ολόκληρο το πρόγραμμα του καλοκαιριού

Ξεκινούν την Πέμπτη 16 Ιουνίου οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) με την ταινία «Η πόλη και η πόλη»  των Χρήστου Πασσαλή – Σύλλα Τζουμέρκα, η οποία περιγράφει την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης.

Πρόσκληση ανάρτησης σχετικά με την κύρωση τμήματος οδού ως δίκτυο κοινόχρηστων χώρων του οικισμού Αγίου Βλάσση

 

Η Δ/νση Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου, καλεί τους ενδιαφερόμενους για την κύρωση τμήματος οδού του οικισμού Αγίου Βλάσση Δήμου Ηρακλείου, ως δίκτυο κοινόχρηστων χώρων, να προσέλθουν  στην Υπηρεσία μας (γραφείο 211), από την Τετάρτη 22/06/2022 και για είκοσι (20) ημέρες προκειμένου να λάβουν γνώση του Διαγράμματος Αποτύπωσης Δικτύου Κοινόχρηστων Χώρων που συνοδεύει την με αρ. 114/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου και να υποβάλλουν στην Υπηρεσία μας, από την κατά τα ως άνω ανάρτηση και εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από την τελευταία δημοσίευσή της στις εφημερίδες, στοιχεία για τη διόρθωση τυχόν σφαλμάτων ή τη συμπλήρωση ελλείψεων της αποτύπωσης του παραπάνω κοινόχρηστου χώρου. Η κύρωση του αποτυπωμένου, στο διάγραμμα αυτό, κοινόχρηστου χώρου (οδού), εντός ορίων του οικισμού Αγίου Βλάσση Δήμου Ηρακλείου, γίνεται σύμφωνα  με το άρθρο 35 του Ν. 3937/2011 (ΦΕΚ 60/Α/2011).»

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ασφαλή προσέγγιση των αδέσποτων ζώων

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ασφαλή προσέγγιση των αδέσποτων ζώων κατά την περισυλλογή τους και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με πρωτοβουλία και διοργάνωση του Τμήματος πολιτισμού & Εθελοντισμού  του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τις  Φιλοζωικές Ομάδες «Σείριος» και «Ζωφόρος», οι οποίες κάλυψαν όλες τις απαιτήσεις πραγματοποίησης του σεμιναρίου. 

Τίμησαν την μνήμη των 62 Μαρτύρων – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Οι 62 Μάρτυρες παραμένουν πάντα στην συλλογική μας μνήμη, ως σύμβολα θάρρους και αυταπάρνησης »

Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 14 Ιουνίου, στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, στο Γάζι.

Τελετή μνήμης στη Στοά Μακάσι

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου τιμώντας όλους εκείνους που αιχμαλωτίστηκαν στη Στοά «Μακάσι», σας προσκαλούν την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 στις 11:00 π.μ. να παρευρεθείτε, στην τελετή μνήμης στο χώρο της Ενετικής Πύλης «Μακάσι» επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα,  κάτω από τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο (Τάφο Ν. Καζαντζάκη).

Ημέρα Ανοικτής Λειτουργίας Αυτόνομων Μηχανικών Κομποστοποιητών στα ΔΕΙΛΙΝΑ και στις ΜΕΣΣΑΜΠΕΛΙΕΣ

Τους τελευταίους μήνες ίσως παρατηρήσατε ότι στον χώρο πρασίνου της γειτονίας σας έχει αναπτυχθεί μια νέα υποδομή, ένα χώρος με ξύλινη περίφραξη. Στον χώρο αυτό, που είναι προσβάσιμος μόνο με τη χρήση κάρτας μέλους, ο Δήμος έχει εγκαταστήσει έναν Αυτόνομο Μηχανικό Κομποστοποιητή. Τι εξυπηρετεί όμως αυτή η υποδομή;

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, το Τμήμα Καταναλωτών θα παραμείνει κλειστό για την εξυπηρέτηση του κοινού από την  Τρίτη 14 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 18/06/2022 από 09:30 – 14:00 )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18/06/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Στα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου Καρτερού ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στα εγκαίνια των σύγχρονων εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου για αθλήματα άμμου και παραλίας στον Καρτερό, που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιουνίου,  παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο της Μαρίνας Λαμπράκη Πλάκα

Η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα με αφετηρία τη γενέτειρά της Κρήτη  και χάρη στις γνώσεις και το έργο της , κατόρθωσε να καταστεί μία από τις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες  στον σύγχρονο Ελληνικό Πολιτισμό.

Στην έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου Ηφαιστειολόγων στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην έναρξη του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου Ηφαιστειολόγων, στην αίθουσα «Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού» στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, παρευρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης για τις παραδοσιακές ρουμάνικες φορεσιές

 

Πραγματοποιήθηκαν  το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουνίου τα εγκαίνια της έκθεσης "Η ρουμανική λαική μπλούζα (la)" Βασιλική του Αγίου Μάρκου. ". Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης, ο Πρόεδρος των Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρουμανίας Daniela Gitman   η Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα Adriana Ciamba , o Επίτιμος Πρόξενος της Ρουμανίας στην Κρήτη Κώστας Κουρκουνάκης κ.ά. 

Η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση που περιγράφει την ιστορία της παραδοσιακής φορεσιάς της Ρουμανίας, διοργανώνεται από την Ρουμανική Πρεσβεία με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου. Θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022. 
Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα με Παρασκευή 09:00-14:00 και 17:00-21:00
Σάββατο 09:00-14:00

 

 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 και ώρα 13.00 μμ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρο 77 του Ν. 4555/2018, καθώς και το ΦΕΚ 2676/31-05-2022 τεύχος Β΄, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Τηλεδιάσκεψη για την δημιουργία Πολιτιστικής Διαδρομής στην πόλη του Ηρακλείου

Τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Σχεδιασμός και ωρίμανση Πολιτιστικής Διαδρομής στην πόλη του Ηρακλείου»,  η οποία θα λειτουργήσει πιλοτικά και ως υπόδειγμα για μια ολιστική αντιμετώπιση των αστικών αναπλάσεων, της προβολής της πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας, της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και άμβλυνσης των κοινωνικών προβλημάτων, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το τριήμερο 11-12-13 Ιουνίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο 11 - 12- 13  Ιουνίου 2022  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Μαρία Καναβάκη . Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ξεκινούν ξανά οι εκδρομές των Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού Δήμου Ηρακλείου μετά την αναγκαστική παύση λόγω της πανδημίας ξεκινάει εκ νέου τις δραστηριότητές της. Στόχος αυτών των δράσεων είναι να αναδειχθεί τόσο η ιστορία όσο και το σύγχρονο πρόσωπο της Κρήτης.

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ για τους αυξημένους λογαριασμούς στις Βασιλειές

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει του δημότες ότι σχετικά με το θέμα των αυξημένων λογαριασμών που έχει δημιουργηθεί στην  περιοχή των Βασιλειών , μπορούν όσοι έχουν ένσταση να υποβάλλουν γραπτό αίτημα στο mail@deyah.gr  ή στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης.

To συγκρότημα Rits Hotel Band παρουσιάζει στο Heraklion Arts and Culture το 'Ταξίδι δωματίου'

Το Συγκρότημα Rits Hotel έρχεται διαδικτυακά στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture, με την καινοτόμα οπτικοακουστική παραγωγή  «Ταξίδι δωματίου» .

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Κωστή Μαμαλάκη που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου για τη Μάχη της Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουνίου η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου, στην αίθουσα «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης,  στο πλαίσιο της  συμπλήρωσης 81 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ιστορικός ερευνητής- συνεργάτης του Ιστορικού  Μουσείου Κρήτης Κωστής Μαμαλάκης.

Επαναληπτική διακήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος μίσθωσης ακινήτου για τη μεταστέγαση του 12ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου

Επαναληπτική διακήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος μίσθωσης ακινήτου για τη μεταστέγαση του 12ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου. Προσφορές μέχρι 29 Ιουνίου 2022.

 

Παρουσίαση της έκδοσης 'Ελληνική Κουζίνα με Άρωμα Κρήτης'

Παρουσίαση της έκδοσης "Ελληνική Κουζίνα με Άρωμα Κρήτης" στο Cafe Marina, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, στις 20.00.

 

Προβολή της ενδοχώρας του Ηρακλείου από τον Δήμο στο πλαίσιο της τουριστικής πολιτικής του για το 2022

Στην δημιουργία επικοινωνιακού υλικού με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας γεωφυσικής ομορφιάς και της μοναδικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των χωριών του, προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου.

Τραγούδια και μηνύματα ειρήνης στο αίθριο της Λότζια από μικρούς μαθητές

Με παιδικές φωνές και τραγούδια πλημμύρισε το πρωί της Τετάρτης 8 Ιουνίου το αίθριο της Λότζια , από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Βασιλειών.

'Σκύλος στο δρόμο' - Μία Θεατρική- Μουσική παράσταση αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας

Ο Δήμος Ηρακλείου - Αντιδημαρχία Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και υποστήριξης  δράσεων για ευαισθητοποίηση των πολιτών στο σοβαρό θέμα των αδέσποτων ζώων παρουσιάζει στις 11 Ιουνίου και ώρα 20:30 στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις, την Θεατρική-Μουσική Παράσταση με τίτλο:  «Σκύλος στο Δρόμο».  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Νέες συμβάσεις για τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην υπογραφή τεσσάρων (4) νέων συμβάσεων για την τσιμεντόστρωση αγροτικών δρόμων υπέγραψε το μεσημέρι της Τρίτης 7 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων  Γιάννη Αναστασάκη.

Το Ηράκλειο φωτίστηκε με τα χρώματα του Save Soil για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Tην Κυριακή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 30+ εμβληματικά σημεία σε όλη την Ευρώπη φωτίστηκαν με πράσινο και μπλε χρώμα για να δείξουν την υποστήριξή τους στο παγκόσμιο οικολογικό κίνημα Save Soil. Η ενετική Λότζια στο Ηράκλειο Κρήτης είναι ένα από τα μνημεία που ενώθηκε με πολλές άλλες εμβληματικές τοποθεσίες παγκοσμίως και φωτίστηκαν για να δείξουν την υποστήριξή τους στο κίνημα Save Soil, όπως οι καταρράκτες του Νιαγάρα, το Jet D'eau στη Γενεύη, το Ολυμπιακό Στάδιο του Μόντρεαλ, ο Πύργος Τηλεόρασης του Τορόντο και η Piazza del Campo (Σιένα).

Εργασίες στην οδό Ατλαντίδος από την ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι την Πέμπτη 9 και την  Παρασκευή 10 Ιουνίου, θα εκτελούνται έργα τοποθέτησης αγωγών αποχέτευσης ομβρίων στην οδό Ατλαντίδος από τη συμβολή με την οδό Φοίνικος, έως τη συμβολή με την οδό Ηγουμένου Γαβριήλ

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για ΚΔΑΠ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει ψήφισμα βάσει του οποίου ζητά:

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 11/06/2022 από 09:30 – 14:00 )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11/06/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Με επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο 5ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Προστατεύοντας το περιβάλλον, διαφυλάσσουμε την ζωή και το μέλλον μας»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 το 5ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας που διοργάνωσε στον Καράβολα η εθελοντική  ομάδα Eco Voice με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗΚΕΗ.

Εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης την Τετάρτη 8 Ιουνίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 81ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση - ομιλία με θέμα: «81 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης - Η μάχη του Ηρακλείου(Μάιος 1941)», με ομιλητή τον Ιστορικό ερευνητή - συνεργάτη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης Κωνσταντίνο Ε. Μαμαλάκη

Επιμνημόσυνη δέηση στην Προτομή του Μηνά Γ. Γεωργιάδη

Με μια σεμνή τελετή ο Δήμος Ηρακλείου τίμησε την μνήμη του Μηνά Γεωργιάδη και 11 ακόμη Ηρακλειωτών που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς το 1942. Το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Μηνά Γ. Γεωργιάδη , στο ομώνυμο Πάρκο.

Οι «Χειροτέχνες Χωρίς Όρια» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Οι «Χειροτέχνες Χωρίς Όρια» από το «Τέχνη Καθ΄Οδόν» έρχονται στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture.  

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 04- 05 Ιουνίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 04 - 06 Ιουνίου 2022  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης Βασιλάκης.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Η Λότζια θα φωτιστεί με μπλε και πράσινο για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το βράδυ της 5ης Ιουνίου, Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η Λότζια, θα φωτιστεί με πράσινο και μπλε χρώμα σε υποστήριξη του παγκόσμιου οικολογικού κινήματος Save Soil. Το Ηράκλειο ενώνεται με πολλές άλλες εμβληματικές τοποθεσίες που φωτίζονται για να δείξουν την υποστήριξή τους στο Κίνημα Save Soil, όπως οι καταρράκτες του Νιαγάρα, το συντριβάνι Jet D'eau στη Γενεύη, το Ολυμπιακό Στάδιο του Μόντρεαλ, η Piazza del Campo (Σιένα) και το Κάστρο της Μπρατισλάβα.

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο 5ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Αντιδημαρχίας Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, συμμετέχει στο 5ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας που διοργανώνει η εθελοντική ομάδα HeraklionEcoVoice  με συνδιοργανώτρια  την ΔΗ.Κ.Ε.Η.,  από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου, στον Καράβολα Ηρακλείου.

Ανακοίνωση για την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης έως δύο μηνών, στα εννέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της ΔΗΚΕΗ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού – Περιβάλλοντος - Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) ύστερα από την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου υπ’ αριθμ. 76/19.05.2022 (ΑΔΑ: 9ΚΛ7ΟΚ6Ξ-ΩΛΥ), με την οποία διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα της πρόσληψης εποχιακού προσωπικού για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών της θερινής περιόδου στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Ιουνίου 2022

 Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 06 Ιουνίου 2022 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, καθώς και το ΦΕΚ 2676/31-05-2022  τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2006-06-2022.pdf

Εργασίες σύνδεσης των νέων δικτύων ύδρευσης με τα υφιστάμενα στο κέντρο του Ηρακλείου

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω εργασιών σύνδεσης των νέων με τα υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης, θα γίνει διακοπή της υδροδότησης την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 το κέντρο του Ηρακλείου (εντός τειχών) και ενδεχομένως να παρουσιαστούν σχετικά προβλήματα. Από τη ΔΕΥΑΗ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών.

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης  καταθέτει την δική του μουσική πρόταση στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture,  στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών με τίτλο, «Ματιές στην Κρητική Μουσική».

Υπεγράφη η σύμβαση για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων πρανών στην περιοχή του Αγίου Βλάση και στην οδό Κωνσταντίνου Αστρινάκη

Η σύμβαση για ένα σημαντικό έργο που αφορά στην ασφάλεια οχημάτων και δημοτών υπεγράφη την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022. Πρόκειται για το έργο της αντιμετώπισης κατολισθήσεων πρανών στην περιοχή του Αγίου Βλάση και στην οδό Κωνσταντίνου Αστρινάκη.

Δήλωση Αντιδημάρχου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη για την έναρξη των Πανελλαδικών

Η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σηματοδοτεί τον τελικό αγώνα των υποψηφίων για να επιτύχουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι δύσκολες συνθήκες των τελευταίων χρόνων έκαναν το έργο των καθηγητών, των μαθητών και των γονέων τους, ακόμη πιο απαιτητικό. Όλοι έχουν μοχθήσει περισσότερο για να καρποφορήσει αυτή η προσπάθεια.

Ευρεία σύσκεψη στη Λότζια για την αξιοποίηση της έκτασης στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει την Τοπική Κοινωνία»

Ευρεία ενημερωτική σύσκεψη για δύο κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το Ηράκλειο συγκάλεσε το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια.  Πρόκειται για το θέμα της αξιοποίησης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» μετά τη λειτουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι και το θέμα της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου στην έκταση των 17 στρεμμάτων που βρίσκεται στην παραλιακή.

Το κεντρικό μήνυμα της σύσκεψης ήταν ότι η Κυβέρνηση οφείλει να ακούσει  την Τοπική Κοινωνία και να μην προχωρήσει σε σχεδιασμό ερήμην της.

Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στον Άγιο Σύλλα

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΗ ολοκληρώθηκε. Πρόκειται για την δημιουργία  Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) στην Τοπική Κοινότητα του Αγίου Σύλλα. Συγκεκριμένα οι εργασίες κατασκευής της σχετικής Μονάδας τελείωσαν, πραγματοποιήθηκε η σύνδεση με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ  ενώ έγιναν  ήδη και οι πρώτες δοκιμές με νερό. Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει και η δοκιμαστική λειτουργία της ΕΕΛ με λύματα.

Μουσική, θέατρο και εικαστικά τον Ιούνιο στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Πέντε νέες παραγωγές περιλαμβάνει το πρόγραμμα το διαδικτυακού καναλιού πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture για τον μήνα Ιούνιο.

5ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας στο Ηράκλειο

Για πέμπτη χρονιά η εθελοντική ομάδα Heraklion Eco Voice που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης θα πραγματοποιήσει το 5ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας Ηρακλείου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου ΔΗΚΕΗ, στο πάρκο της παραλιακής οδού Ηρακλείου, στο θεατράκι προς το Παγκρήτιο Στάδιο. Το φεστιβάλ θα γίνει από την Παρασκευή 3 Ιουνίου έως την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος.

Ανανεώθηκε για 18 ακόμη μήνες η λειτουργία των τριών γραμμών Mini Bus στο Ηράκλειο

Υπεγράφη το πρωί Τρίτης 31 Μαΐου στη Λότζια η σύμβαση που προβλέπει για 18 ακόμη μήνες, τη λειτουργία των τριών γραμμών των Μini Βus στο Ηράκλειο και την δωρεάν μεταφορά των δημοτών προς το κέντρο της πόλης και αντίστροφα . Ουσιαστικά η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί  την συνέχιση λειτουργίας των τριών γραμμών, της «μπλε», της «κόκκινης» και της «πράσινης», που εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Ανακοίνωση Ένωσης Γονέων Μαθητών Σχολείων Δήμου Ηρακλείου

Με μεγάλη οργή και αγανάκτηση αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δ. Ηρακλείου, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γιώργο Σκεπάρνη, παρακολουθήσαμε τη χθεσινή (30/5/2022) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ηρακλείου. Σε αυτή την συνεδρίαση η δημοτική αρχή, μέσω όλων των αρμόδιων αντιδημάρχων της-εκτός του κ. Αναστασάκη που έλειπε από την χθεσινή συνεδρίαση- και του ίδιου του Δημάρχου,  απαξίωσε αντιπροσωπεία των δύο Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου και 31ου δημοτικού σχολείου, μέλη του συλλόγου διδασκόντων των δύο αυτών σχολείων καθώς και γονείς, οι οποίοι πήγαν εκεί προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο: τα παιδιά των δύο αυτών σχολείων να μπορούν να κάνουν μάθημα σε αξιοπρεπείς συνθήκες κατάλληλες για παιδιά κι όχι για ποντίκια.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με την Πρέσβη της Ιρλανδίας στην Ελλάδα

Συνάντηση με την Πρέσβη της Ιρλανδίας  στην Ελλάδα Iseult Fitzgerald, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας 30  Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου  Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του επίτιμου προξένου της Ιρλανδίας στην Κρήτη Γιάννη Ξενικάκη.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 04/06/2022 από 09:30 – 14:00 )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 04/06/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Φωτίζεται πορτοκαλί η Λότζια στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Πορτοκαλί θα φωτιστεί το βράδυ της Δευτέρας 30 Μαΐου η Λότζια  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της οδού Σταδίου

Μια ακόμα σύμβαση για ένα σημαντικό έργο υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Πρόκειται για την ανάπλαση της οδού Σταδίου, η σύμβαση για την οποία υπεγράφη την Παρασκευή 28 Μαΐου στο γραφείο του Δημάρχου στη Λότζια, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Πρόσκληση συμμετοχής στην Έκθεση «Ισορροπία-Το Αμετάθετο Χρέος»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος/Ε.Ε.Τ.Ε., σε συνεργασία με την Επιτροπή Κρήτης του Ε.Ε.Τ.Ε., ανακοινώνει την πραγματοποίηση της έκθεσης με θέμα: Ισορροπία-Το αμετάθετο χρέος.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 28 - 29 Μαΐου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 28 - 29/5/2022 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Κώστας Βαρδαβάς.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Επίσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού σε Αθανάτους και Βενεράτο

Επίσκεψη στον οικισμό των Αθανάτων πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 27 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη και τον Αντιδήμαρχο τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των εργασιών συντήρησης στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Τις εργασίες συντήρησης που υλοποιούνται στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» επιθεώρησε το πρωί της Παρασκευής 27 Μαΐου , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός , συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και την Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη.

Ξεκινά η πληρωμή των οφειλών για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες που έχουν δηλώσει μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα ότι μπορούν να προσέρχονται στην υπηρεσία του ΤΑΠ για την πληρωμή που αφορά στο έτος 2022.

Υπογραφή συμβάσεων για εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις δρόμων και αυλών σχολείων στον Δήμο Ηρακλείου και στις Τοπικές Κοινότητες

Στην υπογραφή συνολικά επτά (7) συμβάσεων για ασφαλτοστρώσεις δρόμων και αυλών σχολείων, προχώρησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινός, το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Μαΐου, στο γραφείο του στη Λότζια , παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Γιώργου Καραντινού και εκπροσώπων των αναδόχων  εταιρειών.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με την Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Ελλάδα

Συνάντηση με την Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Ελλάδα Luela Hajdaraga, είχε το πρωί της Πέμπτης 26 Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ολοκλήρωση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο Δήμο Ηρακλείου

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα και την επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών και με βάση το νόμο 4710/2020 «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και άλλες διατάξεις», ο Δήμος Ηρακλείου υπέβαλε Πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για έγκριση Χρηματοδότησης προϋπολογισμού 24.800,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., 24% για την υπηρεσία «Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο Δήμο Ηρακλείου», στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)».

Ενημέρωση από το Ελληνικό Κτηματολόγιο προς τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου , Χερσονήσου για τις δηλώσεις ιδιοκτησιών

Συνάντηση με κλιμάκιο του Ελληνικού Κτηματολογίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη και τους Δημάρχους Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα και Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο ,είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Μαΐου στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία και του Αντιδημάρχου Δημοτικής Περιουσίας Μανόλη Βασιλάκη.

Προβλήματα υδροδότησης λόγω βλάβης σε Καμίνια και Δειλινό

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω βλάβης του τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης θα παρουσιαστούν προβλήματα διανομής  την Τετάρτη  25 και την Πέμπτη 26 Μαΐου στις περιοχές των Καμινίων και του Δειλινού.

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Χίτλερ να μην το καυχηθείς» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 81η  Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, το διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture  παρουσιάζει  το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Χίτλερ να μην το καυχηθείς".

Σε λειτουργία το eShop του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης – www.evikelaia.gr

Ξεκίνησε η λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.evikelaia.gr.

Ημέρα Καριέρας την Πέμπτη 26 Μαΐου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS, που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, διοργανώνει την ημέρα καριέρας “Career4all” στο Ηράκλειο Κρήτης στις 26 Μαΐου, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο από τις 10.00  έως τις 17.00 (αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου και αίθριο).

Διαγωνισμός εκμίσθωσης σχολικού κυλικείου Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάθεση λειτουργίας κα;ι εκμετάλλευσης του σχολικού κυλικείου του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού (Νέα Αλικαρνασσός-Τ.Κ. 71 408).

Οι προσφορές θα κατατίθενται στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης στη Διεύθυνση:Παγκρήτιο Στάδιο-Θύρα 14-Οδός Σπύρου Μουστακλή-Περιοχή Λίντο-Ηράκλειο, έως και την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 και ώρα 12:00 μεσημβρινή.

Διαγωνισμός εκμίσθωσης σχολικού κυλικείου 9ου Γυμνασίου-10ου Λυκείου

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάθεση λειτουργίας και εκμετάλλευσης του κυλικείου του σχολικού συγκροτήματος 9ου Γυμνασίου-10ου Λυκείου Ηρακλείου (Β. Ηπείρου-Δειλινά-Τ.Κ. 71 304).

Οι προσφορές θα κατατίθενται στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης στη Διεύθυνση:Παγκρήτιο Στάδιο-Θύρα 14-Οδός Σπύρου Μουστακλή-Περιοχή Λίντο-Ηράκλειο, έως και την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 π.μ.

 

Πρώτο βραβείο στον Δήμο Ηρακλείου για την εφαρμογή «Φόρτος Κίνησης στους δρόμους»

Στα βραβεία «Best City Awards  2022» που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις και τα διοργανώνει η εταιρεία Boussias, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής,  ο Δήμος Ηρακλείου πήρε την πρώτη θέση  στην κατηγορία «Τεχνολογίες που βελτιώνουν την κυκλοφορία οχημάτων, μεταφορών και τη μετακίνηση των πεζών». 

Ξεκινά η άρδευση καλλιεργειών από νερό τριτοβάθμιας επεξεργασίας σε τοπικές κοινότητες

Ξεκινά την Τρίτη 24 Μαΐου, η διάθεση του νερού άρδευσης που θα προέρχεται από τριτοβάθμια επεξεργασία από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Ηρακλείου, για τις περιοχές των τοπικών κοινοτήτων:

Η παράσταση 'Βαλς Νο6¨' του Nelson Rodrigues στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών

Ι. Ναός Αγίου Πέτρου των Δομινικανών

Παραλιακή Ηρακλείου

https://www.facebook.com/pages/Ναός-Αγίου-Πέτρου-Δομινικανών

 

Βαλς Νο6

του Nelson Rodrigues

 

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Φάμης

Παραστάσεις: 26, 27 & 28 Μαΐου 2022

Στο Ηράκλειο η πρώτη συνάντηση του προγράμματος για την επιμόρφωση πάνω στα media και την ανάπτυξη κριτικής σκέψης για τον εντοπισμό των fake news

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος «MC – VIEW», στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Ηρακλείου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 19 Μαΐου, 2022, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου στη Λότζια και συμμετείχαν επίσης οι εταίροι από την Πολωνία Πορτογαλία, Ιταλία, και Ισπανία. 

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 28/05/2022 από 09:30 – 14:00 )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28/05/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα Olaf Kjelsen, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου  Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Προξένου της Ελβετίας Jacques Baudevin και  της επίτιμης Προξένου της Αυστρίας και εκπροσώπου της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Κρήτη Μαρίτας Καράτζη.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 21 - 22 Μαΐου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 21 - 22/5/2022 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιάννης Αναστασάκης.
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Εμπλουτίζεται με δωρεές η Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου

Η Συλλογή Έργων Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου ολοένα και εμπλουτίζεται με νέες δωρεές. Μετά την καταγραφή, την τεκμηρίωση και την ψηφιοποίηση της, εικαστικοί καλλιτέχνες επιθυμούν να συμπεριληφθούν  έργα τους στο ήδη αξιόλογο περιεχόμενο της.

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ηρακλείου για την χρηματοδότηση της απόκτησης ηλεκτρικών ποδηλάτων

Ένα σημαντικό βήμα για την απόκτηση ηλεκτρικών ποδηλάτων και την εγκατάσταση αυτόματου συστήματος ενοικίασής τους έκανε ο Δήμος Ηρακλείου. 

Οι AfroGreeks στο διαδυκτιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παραγωγή αφιερωμένη στους Αφρικανούς της Κρήτης είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου στο YouTube - Heraklion Arts and Culture, στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» και στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/GOfHWmuBitw

Υπογραφή συμβάσεων για την δημιουργία κοινόχρηστων χώρων και την στατική ενίσχυση του κτιρίου της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας

Δύο συμβάσεις για την εκτέλεση σημαντικών έργων υπέγραψε το πρωί της Πέμπτης 19 Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Η πρώτη σύμβαση αφορά στο έργο βιοκλιματικής αναμόρφωσης συνολικά 12  κοινόχρηστων χώρων στις περιοχές Μεσαμπελιών και Κορώνη Μαγαρά και η δεύτερη στην στατική ενίσχυση του κτιρίου της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας.  

Με επιτυχία η Τελετή Απονομής του Βραβείου Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου στον Λευτέρη Οικονόμου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 η Τελετή Απονομής του Βραβείου «Ηθικής Τάξεως» 2020, στον Λευτέρη Οικονόμου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Η Τελετή έλαβε χώρα στην γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, παρουσία και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Ολοκληρώθηκε η δωρεά της βιβλιοθήκης Σεφέρη στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης 18 Μαΐου η παράδοση των βιβλίων της βιβλιοθήκης Σεφέρη στην  Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Ημερίδα για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ

Η Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Τ.Ε.Β.Α. (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων) της Περιφέρειας Κρήτης έχει αναλάβει την πραγματοποίηση δράσεων και ενημερωτικών ημερίδων επιμόρφωσης σε όλη τη Κρήτη.

Επιβράβευση του Δήμου Ηρακλείου και των εθελοντών για την εφαρμογή του νέου νόμου προστασίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Τον Δήμο Ηρακλείου βράβευσε για την πρόοδο που έχει πετύχει το τελευταίο χρονικό διάστημα , στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων, η ακαδημία Zero Stray Academy, στελέχη της οποίας βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου στο Ηράκλειο.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 21/05/2022 από 09:30 – 14:00 )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21/05/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Προβολές ταινιών, ειδική βιντεοπροβολή στον Κούλε και ομιλία του Κωστή Μαμαλάκη – Οι φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για τη Μάχη της Κρήτης

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της 81ης  Επετείου της Μάχης της Κρήτης διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνει προβολές δυο ντοκιμαντέρ, βιντεοπροβολές στον Κούλε καθώς και ομιλία του ιστορικού – ερευνητή Κωστή Μαμαλάκη.

Ανακοίνωση για τα τέλη των δημοτικών κοιμητηρίων

Το τμήμα Δημοτικών Κοιμητηρίων Ηρακλείου ενημερώνει ότι  τα Τέλη του Κοιμητηρίου Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, θα εισπράττονται στο γραφείο του Δήμου που βρίσκεται εντός του Κοιμητηρίου, κάθε Τετάρτη  8.00 π.μ. - 13.00 μ.μ., με χρήση POS.

Προβλήματα υδροδότησης σε περιοχές του Ηρακλείου λόγω βλάβης

Η ΔΕΥΑΗ ανακοινώνει ότι λόγω βλάβης του αντλητικού συγκροτήματος της υδρευτικής γεώτρησης στις Βασιλειές (Β6), θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότηση από τη Δευτέρα 16 Μαΐου και μέχρι και το τέλος της  εβδομάδας στις παρακάτω περιοχές:

Δεύτερη στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών η Ελλάδα - Τον Hρακλειώτη καθηγητή και αρχηγό της αποστολής ευχαρίστησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Συνάντηση με τον Ηρακλειώτη καθηγητή μαθηματικών Αλέξανδρο Συγκελάκη είχε το πρωί της Παρασκευής 13 Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια ,ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Αρχοντάκη-Καλογεράκη, με αφορμή την διάκριση της ελληνικής ομάδας μαθητών στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών.

Στη Λότζια η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαίων Διοικητικών Δικαστών

Στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκαν  το πρωί της Παρασκευής 13 Μαΐου οι εργασίες της εορταστικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ευρωπαίων  Διοικητικών Δικαστών (Association of European Administrative Judges, AEAJ), παρουσία δικαστικών λειτουργών από όλη την Ευρώπη.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 14/05/2022 από 09:30 – 14:00 )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14/05/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 η τελετή απονομής από τον Δήμο Ηρακλείου του Βραβείου Ηθικής Τάξεως στον Λευτέρη Οικονόμου

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, ώρα 19:30, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η Τελετή Απονομής του Βραβείου «Ηθικής Τάξεως» 2020, στον Λευτέρη Οικονόμου.

Διακοπή υδροδότησης λόγω βλάβης στον αγωγό του Θραψανού

Σε γενική διακοπή υδροδότησης των περιοχών που εξυπηρετούνται από τον κεντρικό αγωγό του Θραψανού προχωρά η ΔΕΥΑΗ, προκειμένου να αποκατασταθεί ζημία στον αγωγό.

«The AfroGreeks» μια παραγωγή αφιερωμένη στους Αφρικανούς της Κρήτης έρχεται στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου , στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και στην ΕΡΤ

Μια παραγωγή αφιερωμένη στους Αφρικανούς της Κρήτης, η συναυλία «The AfroGreeks» έρχεται στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture αλλά και σε ειδική  εκδήλωση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου ενώ θα προβληθεί και στην ΕΡΤ.

Αλλαγές στην άρδευση των τοπικών κοινοτήτων: Άγιος Βλάσσης , Βασιλειές, Λοφούπολη, Λόφος Σέμελη και Κορακοβούνι

Το τμήμα άρδευσης του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες που αρδεύουν τις καλλιέργειες τους  στις περιοχές των Τοπικών Κοινοτήτων:  Άγιος Βλάσσης , Βασιλειές, Λοφούπολη, Λόφος Σέμελη και  Κορακοβούνι, ότι από την παρούσα αρδευτική περίοδο το νερό άρδευσης  θα προέρχεται από τριτοβάθμια επεξεργασία από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Ηρακλείου ( βιολογικός καθαρισμός). Μέχρι τώρα οι περιοχές αυτές αρδευόταν από την γεώτρηση της περιοχής Χιλιόκαμπου, η οποία λόγω παλαιότητας τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνο συνεργασίας με το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. υπέγραψε η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

Σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στην «Πολυμετοχική Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου» με τον διακριτικό τίτλο «ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.» και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο («ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.») υπεγράφη την Τετάρτη 11 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του ΕΛΜΕΠΑ.

Ο Βασίλης Γιασλακιώτης και το μουσικό σύμπαν του «Dretta» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Ο Βασίλης Γιασλακιώτης παρουσιάζει το μουσικό σύμπαν του «Dretta»   στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου  - Heraklion Arts and Culture.   Η μουσική παραγωγή που υλοποιήθηκε αποκλείστηκα για τον Δήμο Ηρακλείου  είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» και στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/7zPajWpwTjo

Κοινές δράσεις Δήμου Ηρακλείου και ΕΟΤ στην κατεύθυνση της Βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης

Ο στρατηγικός στόχος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για την υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών στην Οικονομία της Φιλοξενίας και η αξιολόγηση του Ηρακλείου, μαζί με την Κέρκυρα, με βάση τα κριτήρια αειφόρων προορισμών από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC)  ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού με την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου στην Αθήνα.  

Ξεκινούν τα θερινά τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου – Πρόσκληση για μαθητές και εθελοντές καθηγητές

Ξεκινούν στις 20 Ιουνίου 2022 τα θερινά τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου.  Τα θερινά τμήματα θα αφορούν στην προετοιμασία των μαθητών  Β΄ και Γ΄ Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ σε μαθήματα προσανατολισμού και  ειδικότητας αντιστοίχως  , ενώ θα συνεχιστεί για τους πρόσφυγες και το μάθημα της Ελληνικής γλώσσας.

Εντυπωσιάζει η έκθεση του Αριστόδημου με συνύπαρξη του παραδοσιακού με το σύγχρονο. Με επιτυχία τα εγκαίνια στην Βασιλική του Αγ Μάρκου

Πλημμυρίζει δημιουργίες και χρώματα της παραδοσιακής και σύγχρονης τέχνης η Δημοτική πινακοθήκη της Βασιλικής του Αγ Μάρκου όπου πραγματοποιείται η ιδιαίτερα σημαντική έκθεση του αναγνωρισμένου Κρητικού ζωγράφου Αριστόδημου Παπαδάκη.

Στην τελετή λήξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Εφήβων – Νεανίδων ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην τελετή λήξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Εφήβων – Νεανίδων, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαΐου 2022 στο ξενοδοχείο «Lyttos Mare» παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Δράσεις καθαρισμού σε παραλίες του Ηρακλείου για την μείωση των πλαστικών

Συνάντηση με εκπροσώπους του κοινωφελούς Ιδρύματος «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης» είχε το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στη ΒΙΠΕ

Εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης ξεκινούν την Τρίτη 10 Μαΐου επί της οδού Α στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου (ΒΙΠΕ) από τη συμβολή της με την Οδό Γ μέχρι τη συμβολή της με την οδό Δ, στο πλαίσιο του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Δήμου Ηρακλείου».

Ανακοίνωση Δημοτικού Ιατρείου – 4ης ΤΟΜΥ

Από το Δημοτικό Ιατρείο Ηρακλείου -4η ΤΟΜΥ, γίνεται γνωστό ότι η μαία θα απουσιάζει από την Δευτερά 9 έως την Πέμπτη 20 Μαΐου για λόγους  υγείας . Ως εκ τούτου τα προγραμματισμένα ραντεβού ακυρώνονται και θα καθοριστούν εκ νέου.

Εντυπωσίασαν τα νέα ταλέντα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης και του Ωδείου του Δήμου Ηρακλείου – Με επιτυχία η συναυλία με έργα μουσικής δωματίου για έγχορδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 8 Μαΐου η συναυλία με έργα μουσικής δωματίου από νέα παιδιά, μαθητές του Δημοτικού Ωδείου και μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού. 

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου στην Ελλάδα Mohhamed Sbihi, είχε το  πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου  Βασίλης Λαμπρινός , παρουσία του Επίτιμου Πρόξενου του Βασιλείου του Μαρόκου στην Κρήτη Μανόλη Γαλανάκη.

Περιορίζoνται προσωρινά τα δωρεάν δρομολόγια των mini bus- Σύντομα η υπογραφή της νέας σύμβασης με το ΚΤΕΛ Ηρακλείου

Περιορίζουν προσωρινά τα δωρεάν δρομολόγια τους, τα mini bus μέχρι την υπογραφή της νέας σύμβασης με το ΚΤΕΛ η οποία θα γίνει το επόμενο διάστημα.   Έτσι οι δωρεάν λεωφορειακές γραμμές 1,2 και 3 (κόκκινη- μπλε -πράσινη γραμμή), περιορίζουν τις διαδρομές τους με συχνότητα κίνησης τα 30λεπτά ανά δρομολόγιο. Επίσης γίνεται διακοπή του απογευματινού δρομολογίου την Δευτέρα και Τετάρτη καθώς και του Σαββάτου.

Έκθεση ζωγραφικής του Αριστόδημου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Έκθεση ζωγραφικής του Αριστόδημου θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου από την Δευτέρα 9 Μαΐου έως τη Δευτέρα 6 Ιουνίου με την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 7 - 8 Μάϊου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαίου 2022 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Σισαμάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Υπεγράφη η σύμβαση για το σημαντικό έργο της συντήρησης και της αποκατάστασης φθορών στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης 5 Μαΐου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, στο γραφείο του στη Λότζια, η σύμβαση για την συντήρηση και την αποκατάσταση φθορών στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ηρακλείου τόσο εντός της πόλης όσο και στους οικισμούς.

«Οι Υφάντρες της Κρήτης» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Οι «Υφάντρες της Κρήτης» έρχονται στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου στο YouTube Heraklion Arts and Culture και μας μιλάνε για την «Ιερή Τέχνη» τους.  

Ξεκίνησε η λειτουργία της Τράπεζας Τροφίμων Κρήτης

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα έγινε την Τρίτη 3 Μαΐου 2022 η επίσημη έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας Τροφίμων Κρήτης-Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης, που λειτουργεί στο Ηράκλειο με τη διαχειριστική ευθύνη του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου».

Θεόφραστος Σακελλαρίδης | Ο Βαφτιστικός ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΣΚΗ

Η δημοφιλέστερη οπερέτα του εγχώριου ελαφρού μουσικού θεάτρου, Ο Βαφτιστικός (1918) του Θεόφραστου Σακελλαρίδη (1882-1950), παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Μια νέα παραγωγή του ΠΣΚΗ, με ένα θίασο λαμπρών λυρικών συντελεστών και τη σύμπραξη της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών και του Χορωδιακού Συνόλου Ηρακλείου.

Κοινές δράσεις Δήμου Ηρακλείου- ΙΤΕ στον τομέα του πολιτισμού

Συνάντηση με τον Προϊστάμενο Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Διεύθυνσης του  ΙΤΕ Παναγιώτη Καρνιούρα και το στέλεχος του Τμήματος Χρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων ΙΤΕ Ευαγγελία Χατζηδάκη είχαν στη Λότζια οι Αντιδήμαρχοι  Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη και Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 07/05/2022 από 09:30 – 14:00 )

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 07/05/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας ,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Προβλήματα στην υδροδότηση των περιοχών Θερίσσου-Μασταμπά

Προβλήματα διανομής νερού αναμένεται να παρουσιαστούν στις περιοχές Θερίσσου-Μασταμπά στο Ηράκλειο, λόγω ζημιάς σε αγωγό ύδρευσης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Εφήβων - Νεανίδων

Στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Εφήβων – Νεανίδων, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Μαΐου 2022 στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στη Λότζια το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Απριλίου, συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον επίτιμο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ  Στρατηγό Μιχάλη Καραμαλάκη. 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συνεχάρη τον κ. Καραμαλάκη για την μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία του ,υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία της ΕΛΑΣ με την τοπική αυτοδιοίκηση κατά την διάρκεια της θητείας του ήταν αγαστή, με γνώμονα πάντα την προστασία των πολιτών. 

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στον κ. Καραμαλακη καλή και δημιουργική συνέχεια .

Στις εκδηλώσεις της ΣΕΑΠ για τον προστάτη του Στρατού Ξηράς ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινός

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη του Στρατού Ξηράς Αγίου Γεωργίου παρέστη το πρωί της Παρασκευής 29 Απριλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μαρίνο Παττακό . 

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το τριήμερο 30 Απριλίου - 1η Μάϊου - 2η Μάϊου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς (30 Απριλίου - 1η Μαίου - 2η Μαίου 2022) Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Αντώνης Περισυνάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ο Δήμος Ηρακλείου παρουσίασε το ολοκληρωμένο του Σχέδιο Δράσης για την αναζωογόνηση της Αγίας Τριάδας

To ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης του Δήμου Ηρακλείου για την αναζωογόνηση της Αγίας Τριάδας παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Τουρισμού  Γιώργος Σισαμάκης, στη διάσκεψη των πόλεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα urbact KAIROS, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη Mula της Ισπανίας, στις 27 Απριλίου 2022.

Στα μπλε θα φωτιστεί η Λότζια την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 για το Make-a-Wish

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 42η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις,  και με τη φωταγώγηση σημαντικών μνημείων σε μπλε αποχρώσεις.

Ο Νίκος και ο Αντώνης Ξυλούρης στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Ο Νίκος και ο Αντώνης Ξυλούρης παρουσιάζουν μια μοναδική συναυλία στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών με τίτλο «Ματιές στην Κρητική Μουσική».  Η μουσική παραγωγή που πραγματοποιήθηκε για το κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture, είναι διαθέσιμη την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε», στον παρακάτω σύνδεσμό: https://youtu.be/bZKeIZNavg0

Αθλητές από την Γερμανία και την Ολλανδία στο Παγκρήτιο Στάδιο για προετοιμασία – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός : «Ο αθλητικός προπονητικός τουρισμός έχει σημαντικά οφέλη για την πόλη»

Στην επανεκκίνηση του αθλητικού προπονητικού αθλητισμού στην πόλη μας, μετά την αναγκαστική παύση λόγω της πανδημίας, στοχεύει ο Δήμος Ηρακλείου δια της  Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου.

Η πρώτη ομάδα αθλητών από την Γερμανία  φιλοξενήθηκε στο Παγκρήτιο Στάδιο τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου και ολοκλήρωσε με επιτυχία την προετοιμασία της ενώ αυτήν την περίοδο άλλες έξι ομάδες από Ολλανδία και Γερμανία προπονούνται καθημερινά στο Στάδιο.

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την λειτουργία του νηπιαγωγείου Καρτερού στο πρώην στρατόπεδο «Μπετεινάκη»

Σύσκεψη παρουσία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός προκειμένου να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών που προβλέπονται και να καταβληθεί προσπάθεια για την προσωρινή λειτουργία του νηπιαγωγείου Καρτερού σε προκατασκευασμένες αίθουσες, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στην έκταση του πρώην στρατοπέδου "Μπετεινάκη" που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Ηρακλείου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 30/04/2022 από 09:30 – 14:00 )

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/04/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Στην παρουσίαση των ομάδων του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην επίσημη παρουσίαση των ομάδων που συμμετέχουν στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος παρευρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 26 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Έτοιμο το Ηράκλειο για τη μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας - Με επιτυχία οι παράλληλες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι παράλληλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου την Τρίτη  26 Απριλίου 2022,  στο πλαίσιο του  ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος. Στόχος τον εκδηλώσεων ήταν η ανάδειξη της σημασίας του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, άθλησης, αναψυχής και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των χρηστών του.

Αντιδήμαρχοι Υπηρεσίας για το τετραήμερο του Πάσχα 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για τη Μεγάλη Παρασκευή 22 και το Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου 2022, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μαρίνος Παττακός. 

Για την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου 2022 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Αριστέα Πλεύρη. 

Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ολοκληρώνεται το νηπιαγωγείο Αγίας Αικατερίνης – Στις εργασίες ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες στο ολοήμερο νηπιαγωγείο που κατασκευάζεται στην Αγία Αικατερίνη, στη συμβολή των οδών Κάντια και Φιλικής Εταιρείας.

Ανακοίνωση για το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου την Μεγάλη Πέμπτη

O Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι με βάση τη σχετική σύσταση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών), τα ΚΕΠ του Δήμου θα λειτουργήσουν σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2022, έως και τη μία το μεσημέρι.

Οι «Αρμός» με το «Μεγαλοβδόμαδο» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

To διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture, παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Μεγαλοβδόμαδο» με το Συγκρότημα «Αρμός».

Διανομή κρέατος για το Πάσχα σε 680 νοικοκυριά του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκίνησε τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου η χορήγηση κρέατος από τον Δήμο Ηρακλείου σε 680 νοικοκυριά ωφελούμενων των κοινωνικών υπηρεσιών του.

Ευχαριστήριο της ΕΠΣ Ηρακλείου στον Δήμο Ηρακλείου για την συμπαράστασή του στο final - four

Στην μεγάλη διοργάνωση του Final Four Κυπέλλου ΕΠΣΗ «Νερό Ρούβας» ήταν αμέριστη η συμπαράσταση και του Dήμου Ηρακλείου προς την ΕΠΣΗ και τις εκδηλώσεις που έγιναν και εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τη δημοτική αρχή.

Υπογραφή συμβάσεων για την προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας και υγειονομικού υλικού

Σε υπογραφή συμβάσεων για την προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για τους εργαζόμενους και υγειονομικού-φαρμακευτικού υλικού  για τις υπηρεσίες του Δήμου, προχώρησε η Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη.

Συναυλία αφιερωμένη στον Μικρασιατικό Ελληνισμό

Η πρώτη συναυλία - αφιέρωμα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που αφιερώνονται στον Μικρασιατικό Ελληνισμό, με αφορμή την συμπλήρωση εκατό ετών από την κορύφωση της Μικρασιατικής Καταστροφής. Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών (ΦΟΑ) υπό τη διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή θα ερμηνεύσει έργα των Γιάννη ΚωνσταντινίδηΜανώλη Καλομοίρη και Γιοχάνες Μπραμς.

Στην Κρήτη η εκκίνηση του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας με Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά να έχουν την πρώτη αγωνιστική διαδρομή


Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος ξεκινάει από την Κρήτη με μία μοναδική διαδρομή από το Ηράκλειο προς τα Χανιά μέσω Ρεθύμνου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Μ. Σάββατο 23/04/2022 από 09:30 – 14:00 )

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί Μεγάλο Σάββατο 23/04/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Υπογραφή συμβάσεων για δύο σημαντικά έργα- Ξεκινά άμεσα η αποκατάσταση των Κηποθέατρων του Δήμου και το Αρδευτικό έργο των Δαφνών

Δυο συμβάσεις για την υλοποίηση σημαντικών έργων υπέγραψε το πρωί της Μ.Δευτέρας 18 Απριλίου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Γιώργου Καραντινού και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.

Πρόσκληση σε παραγωγούς και επιχειρηματίες τοπικών προϊόντων για συμμετοχή στην έκθεση «KΡHTH η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές γεύσεις Ελλάδας»

Ο Δήμος Ηρακλείου πρόκειται να συμμετάσχει στην 25η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών «KΡHTH η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές γεύσεις Ελλάδας», η οποία θα διεξαχθεί από 30 Απριλίου 2022 έως 08 Μαΐου 2022, στη ΔΕΘ.

Διακοπή λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό των Μαλίων

Λόγω βλάβης  στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων η ΔΕΥΑΗ προχώρησε το πρωί της  M. Δευτέρας σε γενική διακοπή στον συγκεκριμένο αγωγό .Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της ζημίας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης 'απ΄ τη μεριά των σοφών και των τρελών' – εικαστικό αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο των παράλληλων εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της έκθεσης «"απ΄ τη μεριά των σοφών και των τρελών"- αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας: « Ο Δήμος Ηρακλείου, όπως και η Κρήτη, μέσα στις πολύ δύσκολες συγκυρίες των τελευταίων ετών, όχι μόνο άντεξαν αλλά εξακολουθούν και να αναπτύσσονται»

Κύριε Πρωθυπουργέ, ο Δήμος Ηρακλείου, όπως και η Κρήτη, μέσα στις πολύ δύσκολες συγκυρίες των τελευταίων ετών, όχι μόνο άντεξαν αλλά εξακολουθούν και να αναπτύσσονται. Για αυτό και θεωρούμε ότι η Κρήτη μπορεί και πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια στην ανάκαμψη της χώρας. Τούτο θα επιτευχθεί μονάχα με την αγαστή συνεργασία της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία είμαι βέβαιος ότι επιδιώκετε κι εσείς.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου 2022, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η και Ρένα Παπαδάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 19-04-2022

Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 19 Απριλίου 2022 και ώρα 13.00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, σύμφωνα με την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, την Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με αριθ.643/24-9-2021 και την απόφαση με αριθ.Δ1α/Γ.Π.οικ.20354, ΦΕΚ 1724/09-4-2022 τεύχος Β΄, άρθρο 1 : (Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό των επτά ατόμων, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων), προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

 

Ο Δήμος Ηρακλείου τιμώμενος Δήμος της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia

Το Ηράκλειο θα είναι ο τιμώμενος Δήμος της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, που θα διοργανωθεί από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου του 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Υπογραφή δύο προγραμματικών συμβάσεων για εμβληματικά έργα του Ηρακλείου - Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση – επανάχρηση του Μεγάρου Κοθρή-Λιοπυράκη και της Φάμπρικας Ανωγειανάκη

Στην υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων για τη αποκατάσταση σημαντικών κτιρίων της πόλης του Ηρακλείου,  της Φάμπρικας Ανωγειανάκη και του Μέγαρου Κοθρή – Λιοπυράκη, προϋπολογισμού περ. 2, 5 εκ. ευρώ,  προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Απριλίου 2022, στη Λότζια, ο  Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Η κ. Μενδώνη συμμετείχε στη διαδικασία με τηλεδιάσκεψη καθώς το πρόγραμμά της δεν επέτρεψε την δια ζώσης παρουσία της.

Φύτευση μνημειακών ελαιοδέντρων στο Δήμο Ηρακλείου

Συνάντηση με την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Απριλίου στο γραφείο του στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.

Τριήμερο παράλληλων εκδηλώσεων με θέατρο σκιών, ξεναγήσεις και εργαστήρια στο πλαίσιο της έκθεσης «απ' τη μεριά των σοφών και των τρελών» για τον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ

Θέατρο σκιών, εργαστήρια φιγούρας και ξεναγήσεις περιλαμβάνει το τριήμερο των παράλληλων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο του εικαστικού αφιερώματος για τον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ, το οποίο παρουσιάζεται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.  Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Απριλίου.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την υπηρεσία 'Προσωπικός βοηθός για ΑΜΕΑ'

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε συνεδρίαση του τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εκδόσει το παρακάτω ψήφισμα: 

Αναζήτηση κατοικιών για το πρόγραμμα «Επανένταξη ΙΙ»

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) υλοποιεί το σχέδιο «Επανένταξη ΙΙ», (κωδ. σχεδ. ΣΕ-11) στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους», το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και έχει διαχειριστή φορέα το Ε.Ι.Ε.Α.Δ.

Ψηφιακή ξενάγηση στις βενετσιάνικες πύλες του Ηρακλείου με τη βοήθεια της τεχνολογίας 360ο

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια του Τμήματος Τουρισμού παρουσιάζει μια εφαρμογή που επιτρέπει στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της πόλης να ξεναγηθούν, μέσω της τεχνολογίας, στις βενετσιάνικες πύλες της.

Κλειστό το ΚΕΠ της Νέας Αλικαρνασσού το απόγευμα της Τρίτης 12 Απριλίου 2022

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ Νέας Αλικαρνασσού θα παραμείνει κλειστό το απόγευμα της Τρίτης 12 Απριλίου λόγω κρουσμάτων COVID-19 σε εργαζομένους.

Παράλληλες Εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο του ΔΕΗ - Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος

Η αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας έπειτα από 10 χρόνια, φέρνει ξανά την Ελλάδα στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη της αγωνιστικής ποδηλασίας.

Είναι σημαντικό για το Ηράκλειο το γεγονός ότι η παρουσίαση των ομάδων καθώς και η εκκίνηση αυτής της διοργάνωσης διεθνούς ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, στις 26 Απριλίου.   

'Ρέκβιεμ' του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Ένα θρυλικό έργο, το Ρέκβιεμ, του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, μαζί με την Συμφωνία αρ. 25, θα παρουσιαστούν στο ΠΣΚΗ σε μια μεγάλη Πασχαλινή συναυλία συμφωνικής και χορωδιακής μουσικής από την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών (ΦΟΑ), υπό τη διεύθυνση του Ραφαήλ Πυλαρινού, την Μ. Δευτέρα 18 και την Μ. Τρίτη 19 Απριλίου στις 21:00.

Ενισχύεται το αστικό πράσινο στο Δήμο Ηρακλείου μέσω Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Κλιματική Αλλαγή

Ένα πολύ σημαντικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή υλοποιείται στο Δήμο Ηρακλείου . Πρόκειται για το πρόγραμμα «Life 2017 Climate Change - Κλιματική Αλλαγή», με τίτλο: «Προώθηση της ενσωμάτωσης πράσινων υποδομών στον αστικό ιστό για τη βελτίωση της κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με την κλιματική αλλαγή στις πόλεις» 

Μουσικές στα ίχνη του Ελ Γκρέκο από το μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς» και το ensemble Constantinople στο Heraklion Arts and Culture

Με ένα μουσικό ταξίδι «στα ίχνη του  Ελ Γκρέκο, Κρήτη − Βενετία – Τολέδο»  από το  μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς» και το ensemble Constantinople,  συνεχίζονται οι προβολές στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 16/04/2022 από 09:30 – 14:00 )

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/04/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Τζωρτζάκη η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 10 Απριλίου το αφιέρωμα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην εκκίνηση του RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2022

Την εκκίνηση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων του RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2022 έδωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, το πρωί της Κυριακής 10 Απριλίου, στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Στην έναρξη του Επιστημονικού Συνεδρίου «Τι άλλο είναι η τέχνη» του Καλλιτεχνικού Σχολείου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην έναρξη του Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργανώνει το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, παρευρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Στέλα Καλογεράκη - Αρχοντάκη και Αντώνη Περισυνάκη.

Πίνακας κατάταξης υποψηφίων του έργου COORERATIVE INTELLIGENT EDUCATION & ELECTROMOBILITY ZERO ENERGY BUILDINGS

ΚΥΡΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΡΓΟΥ COORERATIVE INTELLIGENT EDUCATION & ELECTROMOBILITY ZERO ENERGY BUILDINGS ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕ

 

Παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου

Με απόφαση του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου (εκτός της κτηματογραφηθείσης ήδη Δημοτικής Ενότητας Ηρακλείου) με καταληκτική ημερομηνία, τόσο για κατοίκους της ημεδαπής όσο και για διαμένοντες στο εξωτερικό, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022.

Συνάντηση της Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών με τα νέα Δ.Σ. των Συλλόγων Εργαζομένων ΟΤΑ και Καθαριότητας

Συνάντηση με τα νέα Δ.Σ. των Συλλόγων Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ηρακλείου  και Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου, τα οποία προέκυψαν μετά τις πρόσφατες εκλογές, είχε το πρωί της Παρασκευής 8 Απριλίου στη Λότζια, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη.

RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2022 - Χρήσιμες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Το Ηράκλειο και το Run Greece, που διοργανώνει ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. - Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Κρήτης με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, μεγάλο χορηγό την ERGO Ασφαλιστική  και τοπικούς  χορηγούς  τα Super Market  Χαλκιαδάκης, τις Μινωικές Γραμμές και το Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους εκατοντάδες δρομείς από όλη την Κρήτη, αφού οι μέχρι σήμερα οι εγγραφές ξεπέρασαν

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου 2022, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Μαρία Καναβάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αφιέρωμα στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου

Η Συμφωνική  Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, ένα αφιέρωμα στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.  

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στον Α΄ Κύκλο Κινητικότητας 2022Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4440/2016, ότι ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στον A' Κύκλο Κινητικότητας 2022, για την κάλυψη των υπηρεσιακών του αναγκών.
Για την υπο