inner image

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμέτοχης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου 2021

Με την επιφύλαξη των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας, της υπ’ αριθμόν ΑΔΣ130/2021 (ΑΔΑ: 9ΞΞΝΟΚ6Ξ-ΟΓ7) απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΗ όπως αυτή ενδεχομένως τροποποιηθεί με νεότερη απόφαση Δ.Σ. και του ισχύοντος Κανονισμού Λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου, που εγκρίθηκε με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΗΚΕΗ με ΑΔΣ 128/2021 (ΑΔΑ: 6Ρ4ΡΟΚ6Ξ-ΞΨΥ)

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου 2021, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, υποβάλλοντας σφραγισμένο φάκελο συμμετοχής, στον οποίο θα εσωκλείεται το τυποποιημένο έντυπο αίτησης που επισυνάπτεται στην παρούσα, μαζί με τα δικαιολογητικά συμμετοχής κάθε υποψηφίου, σύμφωνα με τα ακόλουθα. Ο σφραγισμένος φάκελος είτε θα κατατίθεται αυτοπροσώπως στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ηρακλείου (Διονυσίου 13Α, Νέα Αλικαρνασσός, ΤΚ 716 01, Ηράκλειο, Κτήριο Παλαιού Δημαρχείου, ισόγειο) είτε θα αποστέλλεται ταχυδρομικά με ευθύνη των συμμετεχόντων, από την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 έως την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 9:00 (δόθηκε  παράταση), τις εργάσιμες ώρες και ημέρες. Η προσκόμιση των κατάλληλων δικαιολογητικών, η ορθή συμπλήρωση της αίτησης και η έγκαιρη υποβολή της γίνεται με αποκλειστική ευθύνη κάθε συμμετέχοντος, της ΔΗΚΕΗ ουδεμίας ευθύνης φέρουσας για τυχόν παραλείψεις των συμμετεχόντων. Η υποβολή αίτησης συμμετοχής συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του συμμετέχοντος, των όρων του ισχύοντος Κανονισμού Λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου και της υπ’ αριθμόν ΑΔΣ 128/2021 (ΑΔΑ: 6Ρ4ΡΟΚ6Ξ-ΞΨΥ) απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΗΚΕΗ, αποφάσεις οι οποίες έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ https://diavgeia.gov.gr/ και στον ιστότοπο της ΔΗΚΕΗ https://www.dikeh.gr/ και τις οποίες σας καλούμε να συμβουλευτείτε.

Για την συμμετοχή στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου 2021, οι συμμετέχοντες που πληρούν τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας, όπως αυτές αναγράφονται στον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου, όπως αυτός ισχύει, θα καταβάλλουν τα ακόλουθα τέλη για τους εμπορικούς οικίσκους και για τους ελεύθερους χώρους, εντός προθεσμίας πέντε ημερολογιακών ημερών μετά την διεξαγωγή δημόσιας κλήρωσης ως προς την συμμετοχή τους, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 12:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ( Λότζια – 25ης Αυγούστου ). Εάν ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν ξεπερνά τον αριθμό των διαθέσιμων οικίσκων ή θέσεων δεν θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να καταβάλλουν τα τέλη συμμετοχής και την προσκόμιση στην ΔΗΚΕΗ των σχετικών αποδεικτικών, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου. Μη καταβολή των τελών συνεπάγεται αποκλεισμό του συμμετέχοντος, ο οποίος θα αναπληρώνεται από τον αμέσως επόμενο επιλαχόντα της κλήρωσης της 12ης Νοεμβρίου 2021, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν ΑΔΣ 130/2021 (ΑΔΑ: 9ΞΞΝΟΚ6Ξ-ΟΓ7) απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΗ, και τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου, για το έτος 2021 ισχύουν τα ακόλουθα:

• Η χρονική διάρκεια του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» να είναι τριάντα πέντε (35) ημέρες, να ξεκινάει την Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 και να λήγει με το πέρας της Πέμπτης, 06 Ιανουαρίου 2022. Επίσης, οι είκοσι συναπτές ημέρες λειτουργίας της «Χριστουγεννιάτικης Αγοράς» του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου να ξεκινούν την Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 και να λήγουν με το πέρας του Σαββάτου, 01 Ιανουαρίου 2022. Το ωράριο λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου να είναι καθημερινά από τις 10:00 έως τις 22:00.

• Τα επιτρεπόμενα είδη προς πώληση εντός της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου: χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, μινιατούρες, στολίδια, αγιογραφίες, κεραμικά, κεριά, παραδοσιακά, κρητικά προϊόντα (όσπρια, γλυκά κουταλιού, μέλι) και τοπικά προϊόντα γης και θάλασσας, χειροτεχνίας, οικοτεχνίας, βιοτεχνίας, είδη δώρων, κοσμήματα, χειροποίητες κατασκευές και μεταποιημένα προϊόντα, τυποποιημένα και συσκευασμένα είδη οινοπωλείου (ζεστό κρασί), τυποποιημένα και συσκευασμένα παραδοσιακά ποτά (ρακί, λικέρ), βιβλία, διακοσμητικές / ευχετήριες κάρτες και ημερολόγια, γούρια, κλπ, είδη λαϊκής τέχνης, είδη αρωματοποιίας και παραδοσιακά, χειροποίητα σαπούνια κ.λπ., ομοειδή προϊόντα, διακοσμητικά φυτά (ιδίως με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο), λούτρινα παιχνίδια, μπαλόνια, ζαχαρωτά γλυκά, καραμέλες, ξηροί καρποί, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, χαλβάς, παραδοσιακά γλυκά, τυποποιημένα αναψυκτικά και νερό, ψητά κάστανα, ποπ κορν, καλαμπόκι βραστό ή ψητό, «μαλλί της γριάς», γλειφιτζούρια, πρόχειρα γεύματα, σφολιατοειδή, είδη ταχυφαγείου (σάντουιτς, πίτες, πίτσες, πεϊνιρλί), παραδοσιακά γλυκίσματα ρολού ζύμης με πραλίνα, είδη οβελιστηρίου, τα οποία θα πωλούνται από καντίνες και φορητές εγκαταστάσεις έψησης, και οποιοδήποτε άλλο προϊόν κριθεί και αποφασιστεί από την ΔΗΚΕΗ ότι πληροί τις προϋποθέσεις. Επισημαίνεται ότι οι πωλητές που θα παρασκευάζουν ή θα διαθέτουν στο κοινό πρόχειρα γεύματα από καντίνες και φορητές εγκαταστάσεις έψησης, θα πρέπει απαρέγκλιτα να τηρούν τις ειδικές διατάξεις της υγειονομικής νομοθεσίας και να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις παρασκευής και διάθεσης των προϊόντων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, καθως και οποιοδήποτε άλλο προϊόν κριθεί και αποφασιστεί από την ΔΗΚΕΗ ότι πληροί τις προϋποθέσεις.

Στους οικίσκους της οδού Δικαιοσύνης θα δοθεί προτεραιότητα  στην τοποθέτηση  ειδών τα οποία θα συνάδουν αποκλειστικά στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Η επιτροπή του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει αίτηση υποψηφίου για τους συγκεκριμένους εμπορικούς οικίσκους εφόσον κριθεί ότι δεν συνάδει με το πνεύμα και το ύφος των Χριστουγέννων και μετά από αιτιολογική έκθεση.

• Δικαίωμα συμμετοχής στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά έχουν πωλητές που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά και δεν είναι αδειούχοι λαϊκών αγορών, πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου, εφόσον διαθέτουν βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας. Τη βεβαίωση αυτή εκδίδει ο δήμος μόνιμης κατοικίας των ενδιαφερόμενων πωλητών, σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 38 παρ. 3 εδ. β του Ν. 4497/2017. Συγκεκριμένα, για τη χορήγηση της εν λόγω βεβαίωσης, κατατίθεται αίτηση στον οικείο δήμο μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερόμενου πωλητή με επισυναπτόμενα τα εξής δικαιολογητικά:

α. βεβαίωση έναρξης δραστηριότητας από το ΤΑΧΙS.

β. βεβαίωση ταμειακής μηχανής από το ΤΑΧΙS ή βεβαίωση απαλλαγής από αρμόδια φορολογική αρχή.

γ. πιστοποιητικό υγείας (όπου απαιτείται).

δ. φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας (ή διαβατηρίου κατά περίπτωση).

ε. άδεια διαμονής σε ισχύ (κατά περίπτωση).

Για την συμμετοχή πωλητών στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά απαιτείται έγκριση συμμετοχής, που εκδίδεται από τη ΔΗΚΕΗ ύστερα από πρόσκλησή της, σύμφωνα με τον παρόντα κανονισμό λειτουργίας της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς. Η ισχύς των εγκρίσεων αυτών είναι μικρότερη ή ίση με τη διάρκεια λειτουργίας της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς. Οι εγκρίσεις δίνονται με κλήρωση ως εξής:

α) Σε ποσοστό 70% σε πωλητές που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά και ΚΑΔ σχετικό με τη δραστηριοποίηση στο υπαίθριο εμπόριο

β) 20% σε πωλητές βιομηχανικών ειδών, αδειούχους πωλητές λαϊκών αγορών και σε κατόχους παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών με αντικείμενο εκμετάλλευσης άνθη, φυτά και μεταποιημένα προϊόντα.

γ) 10% σε αδειούχους πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου με αντικείμενο πώλησης από τα επιτρεπόμενα της «Χριστουγεννιάτικης Αγοράς».

Τα καταβαλλόμενα τέλη για την συμμετοχή στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά έχουν ως εξής:

 1. Εμπορικοί οικίσκοι ιδιοκτησίας της ΔΗΚΕΗ επί της πλατείας Ελευθερίας διαστάσεων 2,00μ x 2,00μ

Καταβαλλόμενα Τέλη ανά οικίσκο: €800,00 , Σύνολο οικίσκων προς διάθεση: 14

 1. Εμπορικοί οικίσκοι ιδιοκτησίας της ΔΗΚΕΗ επί της οδού Δικαιοσύνης διαστάσεων 2,00μ x 2,00μ

Καταβαλλόμενα Τέλη ανά οικίσκο: €800,00 , Σύνολο οικίσκων προς διάθεση: 4

 1. Εμπορικοί οικίσκοι ιδιοκτησίας της ΔΗΚΕΗ επί της οδού Δικαιοσύνης διαστάσεων 3,00μ x 2,00μ

Καταβαλλόμενα Τέλη ανά οικίσκο: €1.200,00 , Σύνολο οικίσκων προς διάθεση: 4

 1. Εμπορικοί οικίσκοι ιδιοκτησίας της ΔΗΚΕΗ διαστάσεων 3,00μ x 2,50μ

Καταβαλλόμενα Τέλη ανά οικίσκο: €1.200,00 , Σύνολο οικίσκων προς διάθεση: 14

 1. Ελεύθεροι χώροι επί της Πλατείας Ελευθερίας διαστάσεων έως 3,00μ x 3,00μ για τοποθέτηση οικίσκων ιδιοκτησίας συμμετεχόντων

Καταβαλλόμενα Τέλη ανά θέση: €1.000,00 , Συνολικές θέσεις προς διάθεση: 5

 1. Ελεύθεροι χώροι επί της Πλατείας Ελευθερίας διαστάσεων έως 3,00μ x 6,00μ (2 θέσεις 3x3) για τοποθέτηση οικίσκων ιδιοκτησίας συμμετεχόντων

Καταβαλλόμενα Τέλη ανά θέση: €2.000,00 , Συνολικές θέσεις προς διάθεση: 2

 1. Eλεύθερος χώρος επί της Πλατείας Ελευθερίας για τοποθέτηση ιδιωτικών οικίσκων συνολικών διαστάσεων έως 18 τ.μ. για επιχείρηση ζαχαρωτών γλυκισμάτων

Καταβαλλόμενα Τέλη θέσης: €3.000,00 , Συνολικές θέσεις προς διάθεση: 1

 1. Εμπορικός οικίσκος ιδιοκτησίας της ΔΗΚΕΗ διαστάσεων 3,00μ x 2,50μ για επιχείρηση πώλησης ξηρών καρπών

Καταβαλλόμενα Τέλη οικίσκου: €3.000,00 , Συνολικές θέσεις προς διάθεση: 1

 1. Ελεύθερος χώρος επί της Πλατείας Ελευθερίας διαστάσεων έως 8,00μ x 3,00μ για τοποθέτηση καντίνας διάθεσης προϊόντων οβελιστηρίου (σουβλάκι)

Οι υποψήφιοι θα πρέπει απαραιτήτως να διαθέτουν καντίνα με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Καταβαλλόμενα Τέλη ανά θέση: €3.500,00 , Συνολικές θέσεις προς διάθεση: 1

 1. Εμπορικοί οικίσκοι ιδιοκτησίας της ΔΗΚΕΗ διαστάσεων 3,00μ x 2,50μ ή ελεύθεροι χώροι επί της Πλατείας Ελευθερίας για τοποθέτηση τροχήλατων οχημάτων διαστάσεων έως 9τμ για πώληση παραδοσιακού γλυκού ρολού ζύμης με πραλίνα

Οι υποψήφιοι θα πρέπει απαραιτήτως να διαθέτουν βεβαίωση καταλληλότητας και κατάλληλη άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος. Διευκρινίζεται ότι η υποδομή που παρέχει η ΔΗΚΕΗ δεν περιλαμβάνει ουδενός είδους αποχέτευση.

Καταβαλλόμενα Τέλη ανά οικίσκο/θέση: €3.000,00, Συνολικές θέσεις προς διάθεση: 2

 1. Ελεύθεροι χώροι επί της Πλατείας Ελευθερίας διαστάσεων έως 10,00τμ για τοποθέτηση τροχήλατων με πόπ κόρν, μαλλί της γριάς, γλειφιτζούρια και κάστανα

Οι υποψήφιοι θα πρέπει απαραιτήτως να διαθέτουν τροχήλατο με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος και άδεια σύμφωνα με τον Ν. 4497/2017. 

Καταβαλλόμενα Τέλη ανά θέση: €800,00 , Συνολικές θέσεις προς διάθεση: 4

Σε περίπτωση που κάποιοι οικίσκοι ή ελεύθεροι χώροι από τους ανωτέρω περιγραφόμενους, παραμείνουν αδιάθετοι ή ελευθερωθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αρχικών κληρώσεων, η ΔΗΚΕΗ διατηρεί το δικαίωμα να τους διανείμει στους επιλαχόντες των κληρώσεων, ανάλογα με την σειρά εξαγωγής του ονόματός τους από την κληρωτίδα. Οι ιδιοκτήτες οικίσκων που τοποθετήσουν τους ιδιόκτητους οικίσκους τους στον χώρο του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου, δυνάμει των ανωτέρω, οφείλουν να συμμορφώνονται άμεσα προς τις πάσης φύσεως υποδείξεις, αισθητικές κλπ, της Επιτροπής του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου της ΔΗΚΕΗ. 

Για οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στην παρούσα πρόσκληση, παραπέμπουμε στην της υπ’ αριθμόν ΑΔΣ 130/2021 (ΑΔΑ: 9ΞΞΝΟΚ6Ξ-ΟΓ7) απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΗ και στον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου.

Η ΔΗΚΕΗ ουδεμία ευθύνη φέρει για την εφαρμογή και την τήρηση των προβλεπόμενων από την εκάστοτε ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία μέτρων προφύλαξης και προστασίας εκ πανδημιών (π.χ covid-19). Την ευθύνη για τη λήψη και την τήρηση αυτών φέρουν αποκλειστικά και μόνο τα νομίμως συμμετέχοντα φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία θα ενταχθούν στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» και στη «Χριστουγεννιάτικη Αγορά»

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι, λόγω covid – 19, να μην προσέρχονται άσκοπα και δίχως ραντεβού στα γραφεία της ΔΗΚΕΗ. Πληροφορίες θα δίνονται τηλεφωνικώς στο 2813 409853 Φλουρή Άσπα, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Περισσότερα στα συνημμένα αρχεία που ακολουθούν:

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE