inner image

«Φίδι στον κόρφο» της Βασιλικής Πέτσα

Το Θέατρο Κάτω δραματοποιεί το διήγημα της Βασιλικής Πέτσα «Φίδι στον κόρφο» για τρεις παραστάσεις, Παρασκευή 31 Μάη, Σάββατο 1 Ιούνη και Κυριακή 2 Ιούνη στις 21:30. Το διήγημα είναι μέρος της συλλογή «Μόνο το αρνί», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πόλις το 2015. Το αρνί είναι το εξιλαστήριο θύμα του θεσσαλικού κάμπου, που κρύβει μέσα του όλα τα συμπλέγματα όχι μόνο της ελληνικής υπαίθρου, αλλά και της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαρία Μπατή η οποία μεταγγίζει στη σκηνή μεστά κι ατόφια το βίωμα του έργου, χωρίς περιττά στολίδια. Ερμηνεύει με κοφτό κι έντονο τρόπο ο Πάνος Ιωαννίδης, μετά από καιρό ερμηνευτικής απουσίας, και ο Δημήτρης Καλαντζής ντύνει live μουσικά την παράσταση αυτοσχεδιάζοντας με μια ηλεκτρική κιθάρα.

Το διήγημα «Φίδι στον κόρφο» είναι ένα υπαινικτικό αφήγημα που διαδραματίζεται την περίοδο της Χούντας. Ένα παλαιός κομμουνιστής με τις ενοχές του, η γυναίκα του με τις χειροποίητες πίτες και ο γιός τους με πάθος για το σινεμά είναι οι τρεις πρωταγωνιστές του έργου. Μια καταβύθιση στο παρελθόν μέσα από μια αποσπασματική αφήγηση των σκέψεων των ηρώων της για τις επαναστάσεις έγιναν επί ματαίω. Οι σκέψεις τους μοιάζουν απλές και διαφανείς σαν το θαλασσινό νερό μιας απρόσμενης νηνεμίας. Μία μικρή στιγμή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας που αποτυπώνει με γλαφυρότητα το αδιέξοδο, ακούσιο ή εκούσιο, των ηρώων της.

«Χρυσή Κλωστή» ένα παιδικό παραμύθι για τη δύναμη της θέλησης

Μέσα από τη μαγεία της αφήγησης, τη γοητεία της μουσικής και τις ποικίλες μεταμορφώσεις ο κάθε χώρος μπορεί να μετατραπεί σε θεατρική σκηνή, όπου παιδιά και ηθοποιοί ταξιδεύουν έξω από τον τόπο και τον χρόνο! Στη σκηνή του Θεάτρου Κάτω ένα τέτοιο ταξίδι θα ξεκινήσει το Σάββατο 1 Ιουνίου, στις 18:00 το απόγευμα, και την Κυριακή 2 Ιουνίου, στις 12:00 το μεσημέρι. Με ένα ιταλικό παραμύθι του Giovanni Francesco Straparola, σε διασκευή των Βασίλη Παύλου και Βιβής Λάμπουρα, με υπέροχη μουσική που ερμηνεύεται ζωντανά, η πρωτότυπη αυτή θεατρική ομάδα υπόσχεται ένα απολαυστικό και ποιοτικό θέαμα! Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 10 ετών.

 

Μία διαδραστική παράσταση σε μεσαιωνικό κλίμα. Ένας συνδυασμός μικρού θεάτρου και διαφόρων ειδών κούκλας, μέσα στα πιο παραμυθένια σκηνικά: τις pop up σελίδες ενός ασυνήθιστα μεγάλου βιβλίου!

 

Υπάρχουν διάφοροι μύθοι για πριγκίπισσες, βασιλιάδες, δράκους και ιππότες… Υπάρχει όμως και ένας μύθος που μιλάει για έναν ράφτη που κάθε βράδυ έκλεινε γρήγορα γρήγορα το μαγαζί του και ανέβαινε στη σοφίτα, κλείδωνε την πόρτα, τραβούσε τις κουρτίνες και άναβε ένα κερί για να εξασκηθεί σ' αυτό που πραγματικά αγαπούσε…

Εκπαιδευτικά Πρωινά για όλη την οικογένεια


Tο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, ολοκληρώνει τη δράση «Εκπαιδευτικά πρωινά για όλη την οικογένεια» την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 11:00΄ με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Το Φωτόδεντρο ή αλλιώς Poet-tree». Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού και απευθύνεται σε παιδιά 5-8 ετών και τους γονείς τους. Με χρώμα μπλε, βαθύ, πελαγίσιο, καλωσορίζουμε το καλοκαίρι με το πιο καλοκαιρινό μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη.
Όπως σε όλες τις δράσεις που φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Χώρο, η είσοδος είναι δωρεάν. Ευπρόσδεκτη είναι πάντοτε η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο - Φαγητό με την Αγάπη μας) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό.
Η δήλωση συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 1:15΄ περίπου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810-283219, Εσωτ. 106 (Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00΄-17:00΄).

Παρουσίαση του δίσκου των Αντώνη & Μανώλη Χαριτάκη το «ΡΟΔΙ»

Την Τρίτη 04 Ιουνίου και ώρα 20:30  στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζεται το «ΡΟΔΙ», ο πρώτος προσωπικός δίσκος των ΑΝΤΩΝΗ & ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΡΙΤΑΚΗ.

Μία μουσική σύμπραξη για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Φιλαρμονικής Δήμου Ηρακλείου ,και της Ορχήστρας Νέων Ράουμα Φινλανδίας


Μία μουσική σύμπραξη για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Φιλαρμονικής Δήμου Ηρακλείου
και της Ορχήστρας Νέων Ράουμα Φινλανδίας

Μία ξεχωριστή συναυλία στον προαύλιο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 στις 19:30 με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας. Πρόκειται για μία μουσική σύμπραξη της Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου με την Ορχήστρα Νέων της πόλης Ράουμα της Φινλανδίας. Οι δύο Ορχήστρες, με την συναυλία αυτή, θα γιορτάσουν τα 70 χρόνια από την ίδρυση τους με ένα πανηγυρικό πρόγραμμα.

Παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ και η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΙΛΩΝ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ (ΔΕΦΝΚ) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ» την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2).

2ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας 2019

Ξεκινά την Τετάρτη 5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος -  το 2ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας 2019, στον Καράβολα. Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, η ΔΗΚΕΗ, ο ΕΣΔΑΚ  και η Εθελοντική Ομάδα ECO VOICE. Το 2ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας 2019 με δράσεις, εκθέσεις, εκδηλώσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις και εργαστήρια – όλα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό- θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος τους παραλιακού πεζόδρομου του Καράβολα. Με παράλληλες δράσεις από το πρωί και εκδηλώσεις από τις 16:30 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ οι Ηρακλειώτες θα έχουν την ευκαιρία μέχρι και την Κυριακή 9 Ιουνίου, να ενημερωθούν σε θέματα οικολογίας.

Stand Up Comedy με τους Λευτέρη Ελευθερίου και Αντώνη Κρόμπα

Μια ξεκαρδιστική παράσταση γέλιου με τον Λευτέρη Ελευθερίου και των Αντώνη Κρόμπα επιστρέφει ξανά για μια παράσταση στο Θέατρο Τεχνόπολις !!

«Αυλαία Ιουνίου _ 2019» για το Θέατρο ΚΑΤΩ

Το Θέατρο Κάτω ρίχνει αυλαία για το ακαδημαϊκό έτος 2019 με 3 τελευταίες παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό εξαντλώντας τη δυναμική του θεάτρου σε θέσεις! Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, και το Σάββατο 8 Ιουνίου ανεβαίνει ξανά στη σκηνή το έργο «Φίδι στον κόρφο» στις 21:30 το βράδυ. Το Σάββατο στις 18:00 το απόγευμα παρουσιάζεται ξανά η παιδική παράσταση «Χρυσή κλωστή».

 

Παρουσίαση Κέντρου Στήριξης Κ.Α.Λ.Ο. Νομού Ηρακλείου

Παρουσίαση Κέντρου Στήριξης Κ.Α.Λ.Ο. Νομού Ηρακλείου την Παρασκευή 7 Ιουνίου  στις 18:00 στον Κοινωνικό Χώρο Ιδρυμάτων Α.&Μ. Καλοκαιρινού:

Ημέρες Φωτογραφίας: Κώστας Ηλιάκης

Το έργο τού ερασιτέχνη φωτογράφου Κώστα Ηλιάκη παρουσιάζεται την Παρασκευή 7 Ιουνίου, και ώρα 8.00 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας  του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2).

Ημερίδα Γνωριμίας με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Ημερίδα γνωριμίας διοργανώνουν το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), δύο από τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας. H εκδήλωση θα λάβει χώρα αύριο,  Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, από τις 18:00-21:00 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, μεταξύ των ωρών 18:30 και 19:30, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από εκπρόσωπους των δυο πανεπιστημίων σχετικά με:
τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, καθώς και τα προγράμματα κατάρτισης,
τις δυνατότητες υποτροφιών,
τα πλεονεκτήματα φοίτησης στα δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου, ΑΠΚΥ και ΤΕΠΑΚ.

Έκθεση σύγχρονης τέχνης Χαρούλας Νικολαίδου & Χριστίνας Παπαϊωάννου

Έκθεση σύγχρονης τέχνης Χαρούλας Νικολαίδου & Χριστίνας Παπαϊωάννου

Καλοκαιρινά Εργαστήρια στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης



Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης προσφέρει, με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του για το καλοκαίρι του 2019, εργαστήρια-σεμινάρια για ενήλικες και παιδιά.
Πρώτο σεμινάριο
ETHNO-CINE: Κινηματογράφος και Ανθρωπολογία
με τον Κωνσταντίνο Αϊβαλιώτη
Σε συνεργασία με το Fårö Creative Learning
Διάρκεια προγράμματος: 8-9 Ιουνίου
Ώρες: 11:00΄-14:00΄
Κόστος: 60 ευρώ / 50 ευρώ για φοιτητές και ανέργους

Θεατρικό έργο «ΟΥΤΟΠΙΕΣ»

Η θεατρική ομάδα «ΚΥΚΛΟΣ ΓΡΑΦΗΣ» παρουσιάζει το θεατρικό έργο «ΟΥΤΟΠΙΕΣ» που βασίζεται στο κείμενο του Μισέλ Φουκώ «Το ουτοπικό σώμα» σε θεατρική διασκευή της Μαρίνας Σπανάκη.

Η μαντινάδα στη ζωή μας


Παρακαλούμε ενημερωθείτε με επισυναπτόμενη αφίσα σχετικά με εκδήλωση του οργανωνεται από τα μέλη του προγράμματος προωθησης της υγιούς γήρανσης που υλοποιείται από την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε και θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας δούμε σε αυτην την εκδήλωση

Ομιλία με θέμα :Δυσκολίες στην Εποικοινωνία του ζευγαριού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου σε συνεργασία με την Ενορία του Αγίου Ιωάννου

Διωργανώνει Ομιλία: Με θέμα Δυσκολίες στην Εποικοινωνία του Ζευγαρίου και Τρόποι διαχείρισης τους.

Παρουσίαση του βιβλίου «ΜΙΣΤΙΚΟ» του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΡΙΚΟΥΝΑΚΗ


Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ και το βιβλιοπωλείο PAPERNET σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «ΜΙΣΤΙΚΟ»  του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΡΙΚΟΥΝΑΚΗ
την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ευγενία Περισυνάκη (PhD Φιλοσοφίας, Πανεπιστημίου Κρήτης)
Μαρία Πατρελάκη (Φιλόλογος) και ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Τρικουνάκης

Μουσική εκδήλωση αγάπης από το Γιώργο Γκερεδάκη

"Μουσική εκδήλωση αγάπης από το Γιώργο Γκερεδάκη και τους εκλεκτούς του συνεργάτες διοργανώνεται απόψε στις 21.30 στο χώρο της Πύλης Βηθλεέμ.
Είσοδος ελεύθερη. Θα υπάρχει κουμπαράς για προαιρετικές προσφορές υπέρ φιλανθρωπικού σκοπού".

Θεατρική Παράσταση Όρνιθες του Αριστοφάνη

Σας Προσκαλούμε στη θεατρική παράσταση όρνιθες του Αριστοφάνη

Ο Ερωτόκριτος από τους μαθητές του 28ου και 57ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου

Ο Ερωτόκριτος από τους μαθητές του 28ου και 57ου  Δημοτικών σχολείων Ηρακλείου θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 20:15 στη θεατρική σκηνή του σχολείου που βρίσκεται στην οδό Παπαγιάννη Σκουλά 10, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δυο σχολείων. Στη παράσταση η είσοδος για τους πολίτες θα είναι ελεύθερη και σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων: «ανεβάζουμε θεατρικά τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου, τιμώντας το έτος Ερωτόκριτου όπως έχει οριστεί το 2019.

Οι 'Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας' ολοκληρώνουν τον τρίτο κύκλο τους, με ένα αφιέρωμα για τη συμπλήρωση των 350 χρόνων

Οι "Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας" ολοκληρώνουν τον τρίτο κύκλο τους, με ένα αφιέρωμα για τη συμπλήρωση των 350 χρόνων, φέτος, από την παράδοση του Χάνδακα στους Οθωμανούς (1669). Ο συμβολικός τίτλος, "... για είκοσι λεπτά στον Κρητικό πόλεμο", αποδίδει την κατά προσέγγιση διάρκεια της παρουσίασης καθενός από τους εξαιρετικούς ομιλητές που έχουν την τιμή να φιλοξενούν οι "Ψηφίδες Κρητικής ιστορίας":
Τασούλα Μ. Μαρκομιχελάκη
Οι θρήνοι του ποιητή Μαρίνου Τζάνε Μπουνιαλή για το Ρέθυμνο (1646)
Γ. Γιγουρτσής
Εκκλησία και κοινωνία στον πρώιμο οθωμανικό Χάνδακα
Σ. Σφακιωτάκης
Οι Εβραίοι του Ηρακλείου πριν και μετά τον Κρητικό πόλεμο«
Λ. Σταρίδα
«Την 5η μέρα του μηνός Ρεμπιουλαχίρ, το έτος 1080...»

'Ο Τζόνι πήρε το όπλο του' του Ντάλτον Τράμπο

'Ο ΤΖΟΝΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ' του Ντάλτον Τράμπο,
στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο θέατρο Τεχνόπλις,"
Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Ιουνίου!
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΤΡΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ
https://www.athinorama.gr/theatre/article/4_antrikes_ermineies_pou_ksexorizoun-2535077.html?fbclid=IwAR2nW_hQZ2Z6jb08Yis2koooTpYS4RKXwsBJ6bprdeu50sbVS5iRGzZtGKo )
Σκηνοθεσία: Θάλεια Ματίκα
ΤΙΜΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΣΤΑ 8 ΕΥΡΩ από 12 ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ(13 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΜΕΣΩ ΤΗΣ VIVA.GR (https://www.viva.gr/tickets/theater/technopolis-irakleiou-kritis/o-tzoni-pire-to-oplo-tou/)
Το αντιπολεμικό αριστούργημα του Ντάλτον Τράμπο με τη μορφή θεατρικού μονόλογου και τον Τάσο Ιορδανίδη στον ρόλο του πολύπαθου Τζο  έχει αποσπάσει από την πρώτη στιγμή διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς.
 «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του», μια αμείλικτη κριτική στον μιλιταρισμό και τον πόλεμο, κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου των ΗΠΑ, ενώ η ταινία, που σκηνοθέτησε ο συγγραφέας, πήρε το Διεθνές Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών.

Τελετή μνήμης των ομήρων στη «ΣΤΟΑ ΜΑΚΑΣΙ»

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου, τιμώντας όλους εκείνους που αιχμαλωτίστηκαν στη Στοά «Μακάσι», σας προσκαλούν την Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 στις 11:00 π.μ. να παρευρεθείτε, στην τελετή μνήμης στο χώρο της Ενετικής Πύλης «Μακάσι» επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα, κάτω από τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο (Τάφος Ν. Καζαντζάκη).

Συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά

 


Τα “Τραγούδα του Πεζοδρομίου” του Πεζοδρομίου… καλοκαιρινά! Είναι γνωστή η καλοκαιρινή συνήθεια να βρέχουμε το πεζοδρόμιο με το λάστιχο για να δροσίσει. Κάτι τέτοιο θα κάνει κι ο Φοίβος Δεληβοριάς με τα “Τραγούδια του Πεζοδρομίου” του, την παράσταση που ξεσήκωσε τον περασμένο χειμώνα το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Θα τα ταξιδέψει και θα τα βρέξει σε όλα τα νερά της ελληνικής επικράτειας, ψάχνοντας τους απανταχού του φίλους και «γείτονες».

Τραγούδια του Φοίβου παλιά, πρόσφατα, ακυκλοφόρητα (το «Μόνο Ψέματα» ήδη διαδίδεται υπογείως), αλλά και τραγούδια «αδελφών» του που ξεκινούν κι εκείνοι από το πεζοδρόμιο και ανεβαίνουν κάπου αλλού (Αγγελάκας, Παυλίδης, Κόρε.Υδρο., Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Χατζηφραγκέτα κ.α.), σχηματίζουν μια συναυλία-μεγάλο τραγούδι, σαν μία ανάσα, στην πιο προσωπική ίσως ζωντανή πρόταση του τραγουδοποιού.

Παρουσίαση του βιβλίου των Εύας Μ. Μαθιουδάκη και Κωστή Σχιζάκη “Ο Φταίχτης”

Το βιβλίο των Εύας Μ. Μαθιουδάκη και Κωστή Σχιζάκη “Ο Φταίχτης”, παρουσιάζεται την Τρίτη, 18 Ιουνίου,  στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΠΤΙΚΕΣ - Ετήσια παράσταση χορού Κέντρου Χορού Δήμου Ηρακλείου

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΠΤΙΚΕΣ - Ετήσια παράσταση χορού Κέντρου Χορού Δήμου Ηρακλείου την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 στις 21:00 στο ανοιχτό θέατρο Τεχνόπολις.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος) στο Talos Plaza - Γιορτή Γενεθλίων, 12 Χρόνια Talos Plaza

Με ένα πολύ πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα το TALOS PLAZA, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Κρήτης, θα γιορτάσει την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 τα 12 χρόνια λειτουργίας του!

Η θεματική των εκδηλώσεων έχει στον πυρήνα της την οικογένεια και αυτή τη φορά.

Θέατρο Πορεία “Το Ευχαριστημένο” της Μαρίνας Καραγάτση

 

Μετά την τεράστια επιτυχία της «Μεγάλης Χίμαιρας», το Θέατρο Πορεία ταξιδεύει στην Ελλάδα και την Κύπρο με την παράσταση «Το Ευχαριστημένο». Το μυθιστόρημα της Μαρίνας Καραγάτση που απέσπασε το βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω» το 2009 και παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Πορεία σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου.

 

Το Ευχαριστημένο, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, αγαπήθηκε από το κοινό και απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές, τόσο για την προσέγγιση του πρωτοτύπου και τις ερμηνείες των ρόλων, όσο και για τη συζήτηση που προκάλεσε πάνω στην καλλιτεχνική προσωπικότητα και τον ρόλο της ως οικογενειάρχη, αλλά και στη σχέση πατέρα-παιδιού εν γένει.
Η διασκευή του μυθιστορήματος, που μετατρέπει τους απολογητικούς, απολογιστικούς και συγχωρητικούς μονολόγους σε πλήρες θεατρικό έργο και που υπογράφει η Έρι Κύργια, μας μεταφέρει στο σπίτι της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση.

Ημέρες Φωτογραφίας: Ο Στέφανος Πατεράκης

Με την παρουσίαση του καλλιτεχνικού έργου του Στέφανου Πατεράκη ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των «Ημερών Φωτογραφίας» που οργανώνει η ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, υπό την Αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Εθελοντισμού.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου, ώρα 20.30, στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2).
 Ο Στέφανος Πατεράκης είναι γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ζει και εργάζεται ως φυσικοθεραπευτής. Ασχολείται με τη φωτογραφία πολλά χρόνια.
Φωτογραφία για τον ίδιο, σημαίνει «ιστορία», σημαίνει «άμεση αντίδραση», έναν τρόπο να νοιώθεις, να αγαπάς. Μια μοναδική ευκαιρία εξωτερίκευσης συναισθημάτων και συγκινήσεων.
Ο Στέφανος Πατεράκης έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Φωτογραφίες του έχουν εκδοθεί στο βιβλίο του ψυχοθεραπευτή κ. Ευάγγελου Γεωργακόπουλου, με τίτλο «Στον κόσμο μου», ενώ σε λίγες μέρες θα συμμετάσχει στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Εξωτερικού Χώρου, Photosphere που θα πραγματοποιηθεί στην Πάρο και στην Πάτμο. στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Το Ενυδρείο Κρήτης στο TALOS PLAZA

Το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα, η ομάδα εκπαίδευσης του Ενυδρείου Κρήτης επισκέπτεται το εμπορικό κέντρο TALOS PLAZA προσφέροντας μια γεύση από το καλοκαιρινό πρόγραμμα του CRETAquarium που πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Stand Up Comedy από τους SUCC

 

Το γρουπ του SUCC, η ομάδα SUCC, οι άνθρωποι του SUCC, όπως και να αναφερθεί κανείς δεν είναι λάθος!
Αρκεί να αντιλαμβάνεται, πως όποιος είναι SUCC κουβαλάει μία τρέλα και φυσικά του αρέσει η κωμωδία και το γέλιο!
Οι SUCC λοιπόν ξεκίνησαν ως μία παρέα με σκοπό να συνεισφέρουν στην άνοδο της σκηνής του Stand Up Comedy στη Κρήτη και όχι μόνο, διοργανώνοντας OPEN MIC!

3ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ


Ξεκινά την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 το «3ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Καινοτομίας του Δήμου Ηρακλείου. Το Φεστιβάλ που έχει διάρκεια μίας εβδομάδας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου, διοργανώνεται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Μουσικοθεατρικές παραστάσεις από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Νηπιαγωγείο «Η Χώρα των Παραμυθιών»

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Νηπιαγωγείο «Η Χώρα των Παραμυθιών» διοργανώνει μουσικοθεατρικές παραστάσεις με τη συμμετοχή των μαθητών της.

Ρεσιτάλ Βιολιού του Ορφέα Ζαϊμάκη

Ρεσιτάλ Βιολιού του Ορφέα Ζαϊμάκη την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 στις 21:00 στον Άγιο Πέτρο των Δομηνικανών

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ από το θεατρικό εργαστήρι του Πειραματικού Γ.Ε.Λ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου, ώρα 22:00 (μετά την συναυλία του 11ου ΓΕΛ), στο Κηποθέατρο ‘Μάνος Χατζιδάκις’, στο πλαίσιο του 3ου Μαθητικού Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου, με ελεύθερη είσοδο.

Παρουσίαση Παγκρήτιου Λεξικού «ΚΡΗΤΩΝ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ»

 

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Παγκρήτιου ιδιωματικού

λεξικού, με τίτλο «Κρητών Διάλεκτος» του συγγραφέα Αντώνη Τσιριγωτάκη, που θα πραγματοποιηθεί,

την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου.

Το συντονισμό θα έχει η κ. Χρύσα Παγκάλου, Περιβαλλοντολόγος - Δρ Πολιτισμικού Τοπίου.

Το βιβλίο που έχει αποσπάσει Α΄ Έπαινο από την Ακαδημία Αθηνών, θα παρουσιάσουν οι:

Γεώργιος Παναγιωτάκης, Ιστορικός ερευνητής – Συγγραφέας

Ζαχαρίας Καλοχριστιανάκης, συντ/χος εκπαιδευτικός – Συγγραφέας.

Βούλα Επιτροπάκη, Δικηγόρος – Ποιήτρια Χαιρετισμό θα απευθύνει ο συγγραφέας

Το έτος «Ερωτόκριτος 2019» τιμά και γιορτάζει με μία σειρά εκδηλώσεων, θεατρικών δρώμενων-Του Κύκλου τα Γυρίσματα στο Βενεράτο


Το έτος «Ερωτόκριτος 2019» τιμά και γιορτάζει με μία σειρά εκδηλώσεων, θεατρικών δρώμενων και συναυλιών ο Δήμος Ηρακλείου με την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ), την Περιφέρεια Κρήτης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βενεράτου στον όμορφο οικισμό.
Οι  εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 28 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 30 Ιουνίου στο Βενεράτο συμπεριλαμβάνουν δε μεταξύ άλλων, θεατρική παράσταση από μαθητές του δημοτικού σχολείου της περιοχής, συναυλίες στις όμορφες πλατείες του χωριού, κουκλοθέατρο και αφήγηση παραμυθιού βασισμένα σε αποσπάσματα στο εμβληματικό έργο του Βιτσέντσου Κορνάρου και αδελφοποίηση του οικισμού με το Πισκοκέφαλο Σητείας, τόπο καταγωγής του ποιητή.
Από το προαύλιο του δημοτικού σχολείου, μέχρι την Πλατεία της Άκρας και τον Άη Γιάννη, την κεντρική πλατεία (Πλάτσα) και το Γυμνάσιο του Βενεράτου, όσοι επισκεφτούν τον οικισμό του Δήμου Ηρακλείου αυτό το τριήμερο όχι μόνο θα απολαύσουν αποσπάσματα από το έργο του αναγεννησιακού ποιητή αλλά θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα σοκάκια του χωριού και να δουν τα ανοικτά περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης από ντόπιους παραγωγούς.

«Η εφαρμογή του Μεταφορικού ισοδύναμου στις Επιχειρήσεις της Κρήτης»


ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Μανώλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Γιώργος Κασσάρας, Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, Ειδικός Σύμβουλος Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, υπεύθυνος ομάδας εργασίας για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Το Ενυδρείο Κρήτης στο TALOS PLAZA

Το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, η ομάδα εκπαίδευσης του Ενυδρείου Κρήτης επισκέπτεται το εμπορικό κέντρο TALOS PLAZA προσφέροντας μια γεύση από το καλοκαιρινό πρόγραμμα του CRETAquarium που πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Το ταξίδι στο θαλάσσιο κόσμο γίνεται βιωματικό και η γνώση μοιάζει με διασκεδαστικό παιχνίδι. Κινητικές ασκήσεις, θεατρικό παιχνίδι, μικρά πειράματα, δημιουργικές κατασκευές και πολλές ακόμα δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα θα δώσουν ερεθίσματα σε όλους, για να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και να διευρύνουν με ευχάριστο και ανάλαφρο τρόπο τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Αν είστε έτοιμοι, να ζωγραφίσετε, να μεταμορφωθείτε σε ζώα του βυθού και να ζήσετε πρωτόγνωρες εμπειρίες γεμάτες εκπλήξεις, φορέστε τα καλοκαιρινά σας ρούχα και φέρτε μαζί σας ευχάριστη διάθεση. Τα υπόλοιπα αφήστέ τα στην έμπειρη ομάδα εκπαιδευτών του Ενυδρείου Κρήτης!

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE