inner image

Πρόβολη Ντοκυμαντέρ της Eliana Abravanel “O Τερματισμός- Finish-line”

Ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης και ο μαραθωνοδρόμος μέλος του ομίλου Ιδομενέας Αβραμάκης, θα προβάλλουν το ντοκιμαντέρ της Eliana Abravanel “O Τερματισμός- Finish-line” .
To ντοκιμαντέρ διάρκειας  70 λεπτών περιγράφει την προετοιμασία και τις σκέψεις τριών αειθαλών «εφήβων» μαραθωνοδρόμων και τη συμμετοχή τους στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Τρείς άνθρωποι με ξεχωριστό τρόπο ζωής ο καθένας  , με καταγωγή από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας συναντώνται σε ένα τόπο με ένα κοινό στόχο.

Συναυλία με τον Φίλιππο Πλιάτσικα

Μετά την ιστορική επανένωση των 30 Χρόνων Πυξ Λαξ το καλοκαίρι του 2018 και μέχρι οι παλιοί φίλοι να ξαναβρεθούν μαζί στη σκηνή,ο Φίλιππος Πλιάτσικας” αφήνει για λίγο πίσω τα μεγάλα στάδια και τις συναυλίες και στήνει μαζί με παλιούς και νέους συνεργάτες καινούριες παρείστικες συναντήσεις” . Σε έναν φιλόξενο και ζεστό μουσικό χώρο στο Cine Studio, που όλα μπορούν να παρουσιαστούν χειροποίητα και χαλαρά, απαλλαγμένα από τη βιασύνη της εποχής. Μαζί του μια εξαιρετική παρέα μουσικών με τις δικές τους διαδρομές κι ανησυχίες, που θα ξεδιπλωθούν κι αυτές δίνοντάς ιδιαίτερο και φρέσκο ήχο και νέα ακούσματα έκπληξη .

Αλλάζει ο άνθρωπος; Ομιλία και παρουσίαση του Δημήτρη Καραγιάννη

Το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης σε συνεργασία με το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, το Ινστιτούτο Νευρογλωσσολογικού προγραμματισμού (NLP IN CRETE) και τις Εκδόσεις Αρμός, σας προσκαλούν στην ομιλία του ψυχιάτρου – ψυχοθεραπευτή, Δημήτρη Καραγιάννη με τίτλο «ΑΛΛΑΖΕΙ ο άνθρωπος;», με αφορμή την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου του.

Έκθεση Ζωγραφικής «SELECTION 2008 -2018» της εικαστικού Χριστίνας Χατζηντεβέ

Η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής «SELECTION 2008 -2018» της εικαστικού Χριστίνας Χατζηντεβέ, θα φιλοξενηθεί στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Ηράκλειο, από την 1 έως τις  20 Φεβρουαρίου 2019.

Συναυλία με τους Gadjo Dilo

Οι μελωδίες του πρωτεργάτη της gypsy jazz Django Reinhardt συναντούνται με αυτές του Χιώτη και του Τσιτσάνη δημιουργώντας τον μοναδικό ήχο των Gadjo Dilo, αυτόν που οι ίδιοι αποκαλούν “Manouche De Grec”. Τραγούδια μιας άλλης εποχής μας μεταφέρουν μηνύματα σύγχρονα και ελπιδοφόρα.

«Η αγάπη άργησε μια μέρα» της Λιλής Ζωγράφου

Έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία για το μεγάλο στοίχημα μας. Μετά από πολυετή προσπάθεια καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα του έργου ¨ Η αγάπη άργησε μια μέρα¨ της Λιλής Ζωγράφου. Η άδεια της αξιοποίησης του έργου δόθηκε από τα ¨Παιδικά χωριά SOS¨ στα οποία η Λιλή Ζωγράφου , έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα των βιβλίων της. Η πρεμιέρα του έργου έχει προγραμματιστεί στις 2 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ και για κάθε σαββατοκύριακο για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Παραμύθι της Κυριακής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης: Τα Τρία Φτερά των αδελφών Γκριμ από την Ελένη Μπετεινάκη

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης γεμίζει την
1η Κυριακή κάθε μήνα με «Ιστορίες και Παραμύθια του Κόσμου»
από την Ελένη Μπετεινάκη και την 3η Κυριακή κάθε μήνα με μία σειρά μουσικών παραστάσεων Αφήγησης, τα «Πλουμιστά Παραμύθια της Φύσης» από την παιδαγωγό Ευαγγελία Ορφανουδάκη και τον μουσικό Αλέκο Φανουράκη.

 

Θεατρική Παράσταση Ο Λύσταρχος Βέλωνης


Ο Λήσταρχος Βελώνης, η υπέροχη αυτή, περιπετειώδης κωμωδία, θα ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους αυτή την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου, στις 12 μ.μ στο αγαπημένο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.
Ο Καραγκιόζης με την παρέα του αντιμετωπίζει τον παμπόνηρο Λήσταρχο και βγαίνει νικητής με μοναδικό του όπλο το γέλιο!

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Ο ΤΡΕΛΟΣ ΠΙΕΡΟ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Ο ΤΡΕΛΟΣ ΠΙΕΡΟ PIERROT LE FOU (1965, 110') τη Δευτέρα 4/2/2019 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Γιάννης Παξιμαδάκης «Η Ξακουστή Τετράς του Πειραιώς»

Είχαν διαφορετικές ηλικίες, διαφορετική καταγωγή, τους ένωνε όμως η μουσική, το τραγούδι, η αγάπη για το αυθεντικό. Συναντήθηκαν γύρω στο '30, στα καφενεία και στις γειτονιές του Πειραιά.               

    Ήταν τότε που ο νεαρός  29χρονος Μάρκος τούς καλεί να δουλέψουν παρέα, να φτιάξουν τραγούδια και να κάνουν μαζί εμφανίσεις.

Παρουσίαση Δίσκου «Ο ΔρόμοςΤης Χαράς»

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ

«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ»

ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

 

Oμιλίες με γενικό τίτλο «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν».

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης με την κυρία Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη συνδιοργανώνουν Κύκλο 8 Ομιλιών με γενικό τίτλο
«Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν». Η κυρία Σφακάκη, ξεναγός και συγγραφέας βιβλίων αρχαιολογικού και ιστορικού περιεχομένου, θα μιλήσει, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, για την Ελεύθερνα, μια πόλη ακμάζουσα, ανταποκρινόμενη στις περιγραφές του Ομήρου που τελικά δεν ήταν αποκυήματα ποιητικής φαντασίας, αλλά αντιγραφή μιας ποιητικής πραγματικότητας.

Ταξίδι Στην Ελληνική Γλώσσα

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου με αφορμή την  «Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής γλώσσας» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιέρωμα  ”Ταξίδι στην Ελληνική γλώσσα”.

Stand Up Comedy Δημήτρης Δημόπουλος “Καφρόκρεμα”

Μετά το κλασικό πια Αντί Διδακτορικού και την άκρως πρωτότυπη Υπερπαραγωγή, ο Δημήτρης Δημόπουλος ανεβαίνει στη σκηνή με την Καφρόκρεμα. Ο γνωστός κωμικός παρουσιάζει τα πιο σκωπτικά και ανατρεπτικά ως τώρα κείμενά του, αντιμετωπίζοντας κάθε θέμα με αθώο ενθουσιασμό μα και ειρωνικό σκεπτικισμό ταυτόχρονα. Το αποτέλεσμα; Μια παράσταση που κινείται με την ίδια ευκολία από την καφρίλα των πιο κρυφών σκέψεων όλων μας, ως την αφρόκρεμα των πιο ευγενών προθέσεών μας, ένας σταντ-απ μονόλογος και του ύψους, και του βάθους!

Παρουσίαση του βιβλίου της Ηρώς Σκάρου

Οι εκδόσεις Γκοβόστη παρουσιάζουν το βιβλίο της Ηρώ Σκάρου,

«Μια χαρά είναι» την Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου 2019 στις 20:00  στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας  Άρης Σφακιανάκης.                                                                                                                                                  Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η δικηγόρος Ελένη Μαραγκουδάκη.    

2 Μουσικοκινητικά Εργαστήρια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης
το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 εγκαινιάζει 2 μουσικοκινητικά εργαστήρια,
«Φύση-Ήχοι... Μουσική!» και «Μουσική σπουδή των ζώων!» της Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου, τα οποία υπόσχονται μοναδικές ηχο-δράσεις στα μεσογειακά οικοσυστήματα του Μουσείου!

Τα παιδιά αναπτύσσουν τις ικανότητές τους μέσα από δύο προγράμματα που βασίζονται στις θεωρίες των δασκάλων του μουσικού παιχνιδιού, τις τεχνικές των Orff, Kodaly και Dalcroze, σε συνδυασμό με τη διδασκαλία των αρχών της παραδοσιακής και της κλασικής μουσικής.

 

Ομιλία του Αντώνη Κωτίδη με θέμα «Σημεία και τέρατα: η κοινωνική διάσταση της ζωγραφικής του Διαμαντή Διαμαντόπουλου»

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της περιοδικής έκθεσης της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών «ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΕΣ. Από την Ιστορία του Ανθρώπου» στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, ο Αντώνης Κωτίδης, Ιστορικός της Τέχνης, θα μιλήσει στο φιλότεχνο κοινό της πόλης για Σημεία και τέρατα: η κοινωνική διάσταση της ζωγραφικής του Διαμαντή Διαμαντόπουλου, το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 11.30΄, στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη.

Θεατρίκη Παράσταση “Η Κυρά της Ρω” με την Φωτεινή Μπαξεβάνη

Θεατρική παράσταση "Η Κυρά της Ρω" με την Φωτεινή Μπαξεβάνητο Σάββατο 09 και Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στο Cine Studio Απογευματινή 18:30 και Βραδινή 21:15

Βιωματικό εργαστήριο «Οι 4 εποχές: εντός, εκτός και επί τα αυτά»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Βενιζέλειο Γ.Ν.Η σάς προσκαλούν το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 11:00- 13:00, στο βιωματικό εργαστήριο «Οι 4 εποχές: εντός, εκτός και επί τα αυτά», με συντονίστρια τη Μαρία Αλατζόγλου, ψυχολόγο- ψυχοθεραπεύτρια, Mph, Βενιζέλειο Γ.Ν.Η

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΛΙΜΜΕΝΑ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΛΙΜΜΕΝΑ BLUE RUIN (2014, 91') την Κυριακή 10/2/2019 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

«Ο Παράξενος Επισκέπτης» από το Θέατρο Σκιών Κρήτης

Την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, στις 12 μ. μ. στο αγαπημένο στέκι της οδού Ανδρόγεω στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, θα δούμε την μυστηριώδη κωμωδία  «Ο Παράξενος Επισκέπτης»!

Ημέρες Φωτογραφίας: Ο Μανώλης Καραταράκης στο Πολύκεντρο Νεολαίας


Η πορεία και το έργο του ερασιτέχνη φωτογράφου Μανώλη Καραταράκη, παρουσιάζεται στην έκτη κατά σειρά «Ημέρα Φωτογραφίας», που οργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, την Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2).

«Το ελληνικό όνειρο στην Αμερική» στις Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας

Η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού μέσα από τον κύκλο ομιλιών «Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας» φιλοξενούν το θέμα  «Το ελληνικό όνειρο στην Αμερική».
Στο πλαίσιο αυτό αύριο, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2) θα προβληθούν αποσπάσματα  του ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού  «Το ταξίδι».  Θα ακολουθήσει η ομιλία «Κι εκείνος έφυγε νωρίς...» για τη μετανάστευση μέσα από μια οικογενειακή ιστορία από τον κ. Ηρακλή Πυργιαννάκη

ΝΑΤΑΛΙΑ ΜΕΛΑ: 25 ΓΛΥΠΤΑ Παράταση της έκθεσης έως τα τέλη Φεβρουαρίου



H περιοδική έκθεση 25 γλυπτών της Ναταλίας Μελά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης παρατείνεται έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2019. Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών πήρε αυτή την απόφαση με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον που συγκέντρωσε η έκθεση καθώς και την ιδιαίτερη εκπαιδευτική της χρησιμότητα. Έτσι, η έκθεση θα συμπληρώσει ένα πλήρες έτος παρουσίασης στο Ηράκλειο.

« Σ’αγαπάω, αλλά…» Μια ανατρεπτική διαδραστική ζευγαροκωμωδία!

Ο Γιώργος Βάλαρης μετά τις τελευταίες του μεγάλες επιτυχίες «ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ» , «ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ΣΤΟΠ» , «Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ»  σκηνοθετεί ξανά την  μεγάλη επιτυχία «Σ’ αγαπάω, αλλά…» για τη Θεσσαλονίκη , την Ελλάδα  και τέλος  για την Αθήνα στο θέατρο broadway.

Με τους
Παύλο Ευαγγελόπουλο, Βάσω Γουλιελμάκη , Αγγελική Λάμπρη
 και Αιμίλιο Ράφτη

Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Φλουρή με τίτλο Υπόθεση Μανδραγόρας

Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Φλουρή με τίτλο Υπόθεση Μανδραγόρας στο Πολύκεντρο Νεολάιας ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ

Ανδρόγεω 4

H Κινηματογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης - ΚΟΠΚ Προβάλη την Ταινία με τον Ακίρα Κουροσάβα με το κλασσικό Rashomon του 1950

 

Και αυτή την Παρασκευή (15/02 και ώρα 21:00) η Κινηματογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης - ΚΟΠΚ συνεχίζει την σειρά προβολών της για όλους στην Αίθουσα Οδ. Ελύτης του Κοινωνικού Χώρου (Μ. Αγκαράθου 9). Αυτή την Παρασκευή «συναντούμε» τον θρυλικό Ακίρα Κουροσάβα με το κλασσικό Rashomon του 1950

Παύλος Παυλίδης & B Movies

Ο Παύλος Παυλίδης & οι B-movies επιστρέφουν στο Cine Studio, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, για μία και μοναδική εμφάνιση.

Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζουν τον νέο τους δίσκο και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε live κάποια κομμάτια που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά αλλά και τραγούδια που έχουν ήδη γίνει γνωστά  από το καινούριο τους υλικό.

Bραδιά Tango (milonga)

 

Σας περιμένουμε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στη βραδιά Tango (milonga) που θα γίνει στον ατμοσφαιρικό χώρο του Brillant (στο ισόγειο του ξενοδοχείου Lato). 
Είσοδος ελεύθερη. Πληρώνετε ότι παραγγείλετε (μπορείτε να πάρετε ποτό ή φαγητό).
Ώρα έναρξης: 21:30
Διεύθυνση: Επιμενίδου 15, Ηράκλειο

Ημερίδα για ένα Χρόνο Λειτουργίας των Τ.ΟΜ.Υ.

 

Πρόγραμμα ημερίδας


10:00 – 10:15 Χαιρετισμοί

Α΄ συνεδρία Συντονισμός: Ελένη Μαυρομμάτη, Διοικήτρια 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Κορνηλία Μακρή, Γενικός Ιατρός, Περιφερειακή Συντονίστρια ΤΟΠΦΥ Ηρακλείου

Προβόλη ταινίας-ντοκιμαντέρ με θέμα τις διατροφικές συνήθειες από την ομάδα Συνύπαρξη - Coexistence

 

Η ομάδα Συνύπαρξη • Coexistence συνεχίζει τις προβολές με θέμα τις διατροφικές συνήθειες, κάθε Σάββατο στις 19:30 στην Αίθουσα Οδ. Ελύτης του Κοινωνικού Χώρου (Μ. Αγκαράθου 9). Αυτό το Σάββατο 16/02 θα προβληθεί η ταινία – ντοκιμαντέρ Earthlings, παραγωγής 2005, σε σκηνοθεσία Shaun Monson, αφήγηση του Joaquin Phoenix και μουσική επένδυση του γνωστού, για τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες, Moby.

 

Το Παραμύθι της Κυριακής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης «Πλουμιστά Παραμύθια για τράγους κι αίγες»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης γεμίζει την  3η Κυριακή κάθε μήνα με μία σειρά μουσικών παραστάσεων Αφήγησης, τα «Πλουμιστά Παραμύθια της Φύσης». Την Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, στις 11:00 το πρωί, η παιδαγωγός Ευαγγελία Ορφανουδάκη και ο μουσικός Αλέκος Φανουράκης σάς προσκαλούν στα «Πλουμιστά Παραμύθια για τράγους κι αίγες» 

 

Το Θέατρο Σκιών Κρήτης παρουσιάζει το έργο «Γαμπροί στην Καρβουναποθήκη»


Το Καρναβάλι έφτασε! Ο Καραγκιόζης και η παρέα του θα το γιορτάσουν φέτος με έναν διαφορετικό τρόπο! Και το γέλιο θα τρέξει ακράτητο στους δρόμους στο ρυθμό της Αποκριάς.
«Γαμπροί στην Καρβουναποθήκη», μια καπνιστή κωμωδία από το Θέατρο Σκιών Κρήτης την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 12 μ.μ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.
Να είστε εκεί!

Συναυλία Παυλος Παυλίδης & B Movies

Ο Παύλος Παυλίδης & οι B-movies επιστρέφουν στο Cine Studio, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, για μία και μοναδική εμφάνιση.

Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζουν τον νέο τους δίσκο και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε live κάποια κομμάτια που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά αλλά και τραγούδια που έχουν ήδη γίνει γνωστά  από το καινούριο τους υλικό.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία THE FLORIDA PROJECT

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία THE FLORIDA PROJECT (2017, 111')) τη Δευτέρα 18/2/2019 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Θεατρική Παράσταση « Η πόρνη από πάνω »


Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου,  θα παρουσιαστεί στον Θεατρικό Σταθμό, η παράσταση « Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη και σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη  με την Κατερίνα Διδασκάλου.
Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς ,την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε.....
Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. ‘Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 70 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη    
Παίζουν
Κατερίνα Διδασκάλου

Ρεμπέτικη Βραδιά στον Κοινωνικό Χώρο

Ρεμέτικη Βραδιά στο Κοινωνικό Χώρο ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού

Τετάρτη 20/02/2019 ώρα 19:00

Ημερίδα για τις μονογονεϊκές οικογένειες από τα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ

Ημερίδα με θέμα «Μόνος γονέας… Και μετά τι;» διοργανώνουν την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος (Δειλινά – Θέρισσος- Τάλως) του Δήμου Ηρακλείου στο χώρο του ΚΕΚΟΙΦΑ-ΑΠΗ στην περιοχή «Τάλως». Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ θα δοθούν και βεβαιώσεις συμμετοχής.

Θεατρική Παράσταση «Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση»

«Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση»

Κείμενο – κριτική: Στέλλα Χαιρέτη

«Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση» για δύο ακόμα Παρασκευές στις 21:15 στο Θέατρο ΚΑΤΩ.

Το χειροποίητο υπόγειο θέατρο «Κάτω» στη Θεοτοκοπούλου 28 συνεχίζει να μονολογεί στους ρυθμούς του Bernard-Marie Koltès τις νύχτες της Παρασκευής κάπου «…μόλις πριν από τα δάση».

«Το ταξίδι» από τις Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας

Ο κύκλος ομιλιών «Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας» φιλοξενεί ένα θέμα επίκαιρο σήμερα, όσο ποτέ:  «Το ταξίδι. Το ελληνικό όνειρο στην Αμερική, β’ μέρος».

Προβολή αποσπασμάτων του ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού
Ιστορικός σύμβουλος Α. Κιτροέφ
"Η γυναικεία μετανάστευση στην Αμερική (1900-1950)"
Θεοδώρα Πατρώνα
Δρ Αμερικανικής Λογοτεχνίας Α.Π.Θ.

Θεατρικό έργο «Ουτοπίες» της Μαρίνας Σπανάκη

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης φιλοξενεί τη Θεατρική Ομάδα «Κύκλος γραφής» και το θεατρικό έργο «Ουτοπίες». Το έργο, που βασίζεται στο κείμενο του Μισέλ Φουκώ «Το ουτοπικό σώμα», είναι διασκευή και σκηνοθεσία της Μαρίνας Σπανάκη.

Frida Κι Άλλο από τους Fly Theatre Η συναρπαστική ζωή της Frida Kahlo επί σκηνής


Μετά από μια πολύ επιτυχημένη σεζόν στην Αθήνα (Θέατρο 104), sold out παραστάσεις στη
Θεσσαλονίκη (Θέατρο Τ και Μονή Λαζαριστών), μια εκτεταμένη περιοδεία ανά την Ελλάδα μέσα
στο 2018, τη σκηνοθεσία της παράστασης “La Strada” που παίζεται τώρα στην Πειραματική
Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και λίγο πριν ετοιμάσουν βαλίτσες για το ταξίδι τους στο Παρίσι τον
Απρίλιο (στο φημισμένο Théâtre Marigny στα Ηλύσια Πεδία), οι ταλαντούχοι Fly Theatre
έρχονται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο στο Cine Studio με την παράσταση “Frida Κι
Άλλο”, έχοντας στις αποσκευές τους μια συναρπαστική ιστορία βασισμένη στη ζωή και το έργο
της Μεξικανής ζωγράφου Frida Kahlo.Mόνο για 4 παραστάσεις,
από τις 22 έως και τις 24 Φεβρουαρίου 2019
στο Cine Studio!

Η «Αντιγόνη» σ’ ένα θέατρο Κάτω

Το Θέατρο Κάτω το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Φλεβάρη φιλοξενεί τη "ΘΕΣΗ" και τους Stravaganti Nuovi στην παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.

Το 442 π.Χ στα Μεγάλα Διονύσια διδάσκεται η «Αντιγόνη», τελευταία πράξη της ολέθριας κατάρας του Οιδίποδα που επισύρει την καταστροφή του οίκου των Λαβδακιδών. Η σύγκρουση δύο αδερφών για την εξουσία, η αντίσταση στον λόγο της πόλης, ο σεβασμός των άγραφων νόμων, η υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, η επιμονή στη δικαιοσύνη έως την τελική πτώση, οριοθετούν το δράμα που εξελίσσεται αέναα μπροστά στα μάτια των θεατών.

Μουσική παράσταση «Λιθογραφία με αερόστατο»

Μουσική παράσταση με τίτλο  «Λιθογραφία με αερόστατο» θα πραγματοποιηθεί στο «Μικρό Θέατρο» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου . Στόχος της μουσικοθεατρικής συνάντησής μας, υπό την συνοδεία πιάνου και δύο φωνών, είναι η στήριξη του Spin the Wheel 2, δηλαδή της ενίσχυσης 825 παιδιών με σχολικές στολές, ώστε εκείνα να φοιτούν στο σχολείο για τα επόμενα (τουλάχιστον!) 3 έτη.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΙΟ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΙΟ KOLLEKTIVET (2016, 111') τη Δευτέρα 25/2/2019 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου «Ο Θεός είναι... άπαιχτος»

Το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης σας προσκαλεί στην ομιλία - παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου «Ο Θεός είναι... άπαιχτος» την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:30 στο  Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης (πλ. Αγ. Μηνά)

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ίδιος ο συγγραφέας.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Ιωάννης Λίλης.

Λογοτεχνικό και εικαστικό δρώμενο “Μάσκες και προσωπεία”

 

Την Τρίτη -26- Φεβρουαρίου ώρα -6, 30- μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί, λογοτεχνικό και εικαστικό δρώμενο “Μάσκες και προσωπεία” το θέμα έχει επιμεληθεί και θα παρουσιάσει, η συγγραφέας εικαστικός, Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη, εθελόντρια εκπαιδεύτρια, συντονίστρια της ομάδας “Βιβλιοταξιδευτές της Ροδαυγής¨ του Συλλόγου, ΑμεΝυ, η Ροδαυγή.

 

Διάλεξη με θέμα: «Πώς επηρεάζουν την υγεία μας το περιβάλλον, η οικογένεια και τα δίκτυα, ιδεών και ανθρώπων,»

Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί, οφείλουν να αναγνωρίζουν και να επιδιώκουν εκείνες τις πολιτικές, να λαμβάνουν εκείνες τις αποφάσεις, ή να ακολουθούν εκείνες τις δράσεις που να συνάδουν με τους στόχους και τις αξίες της κοινωνίας μας.

 

 

Ομιλία με θέμα «Μινωική Λιθοτεχνία, Καλλιτεχνία Ληθοκτόνος»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης με την κυρία Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη συνδιοργανώνουν Κύκλο 8 Ομιλιών με γενικό τίτλο «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν». Η κυρία Σφακάκη, ξεναγός και συγγραφέας βιβλίων αρχαιολογικού και ιστορικού περιεχομένου, θα μιλήσει, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, για την παρουσία του λίθου στη μινωική πραγματικότητα που απέτρεψε και αποτρέπει τη λήθη του παρελθόντος. Η μινωική λιθοτεχνία κατέστη Ληθοκτόνος της μινωικής καλλιτεχνικής έκφρασης

«Αφιέρωμα Στο Β.Τσιτσάνη»


Το τέταρτο στη σειρά αφιέρωμα στους συνθέτες του ρεμπέτικου. Παίζουν οι μουσικοί:
Γιάννης Παξιμαδάκης Νίκος Σταματάκης  Κωστής Μακάκης

Στο Πολύκεντρο Νεολαίας τη Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 στις 21:00.

Πάρτι μασκέ, την Τσικνοπέμπτη στο Τεχνόπολις

Ένα ξέφρενο αποκριάτικο ξεφάντωμα για όλη την οικογένεια στον στολισμένο χώρο του Τεχνόπολις!

Σας προσκαλούμε, την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, σε μια υπέροχη αποκριά στο Τεχνόπολις.

Συντροφιά μας θα έχουμε…

Tον αγαπημένο κλόουν Τσιχλόφουσκα (Γιώργο Τσιχλάκη) που θα παίξει και θα διασκεδάσει τα παιδιά

Την ομάδα Bubble Bubble με απίθανα διαδραστικά παιχνίδια, χορό & μαγικά κόλπα

Μουσική από DJ’s… μπαλονοκατασκευές, απίθανα δώρα και… πολλές εκπλήξεις σας περιμένουν!

Έναρξη, από τις 5 το απόγευμα έως το βράδυ!

Γενική είσοδος με σάντουιτς (μπαγκέτα) και αναψυκτικό/χυμό για τα παιδιά ή καφέ με γλυκό για τους συνοδούς στα 5€/άτομο.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE