inner image

24ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης

Περισσότεροι από 600 μαθητές από 15 δημοτικά σχολεία και 50 εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν στο φετινό 24ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης που οργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης». Το φεστιβάλ, που στηρίζει η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ξεκινάει σήμερα Τρίτη 29 Μαΐου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο

Έκθεση «Κοχλίας» της εικαστικού κας Άννας Σαλούστρου

Μια ιδιαίτερη όσο και ενδιαφέρουσα έκθεση πραγματοποιείται στην Στοά Μακάσι, από τις 30 Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου.

Με τον τίτλο «Κοχλίας», η εικαστικός Άννα Σαλούστρου παρουσιάζει μια σειρά από εγκαταστάσεις σε σχήμα σπείρας, βέλους,  DNA, σείστρου   κ.ά.  κατασκευασμένες από όστρακα σαλιγκαριών περασμένα σε ατσαλόσυρμα  και πετονιά (5.000 όστρακα).

Διαδραστικό διήμερο διασκέδασης και ψυχαγωγίας για Μικρούς και Μεγάλους

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ), με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 ένα διαδραστικό διήμερο διασκέδασης και ψυχαγωγίας για Μικρούς και Μεγάλους, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Εκδήλωση με θέμα: «Νέες εξελίξεις στο Γ.Ε.ΜΗ.»

Το Τμήμα Μητρώου και Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σας προσκαλεί σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Νέες εξελίξεις στο Γ.Ε.ΜΗ.» Αύριο, Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018 ώρα 18:00 Αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ,  Επιμελητηρίου Ηρακλείου

City Challenge SmartCity

Με την παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ.Γιώργου Πατούλη πραγματοποιείται την Παρασκευή  1 Ιουνίου 2018 στο Ηράκλειο, το τοπικό CityLab , στα πλαίσια του μεγάλου μαραθωνίου της ΚΕΔΕ να συγκεντρώσει προτάσεις επίλυσης αστικών προβλημάτων μέσω των νέων τεχνολογιών.

Εγκατάσταση - Installation από τους μαθητές του Ζάννειου Εκπαιδευτηρίου

Το τριήμερο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων το οποίο υλοποιείται από 1-3 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτηρίου μας, αποτελεί την κορύφωση όλων των στάσεων, διαδρομών, διαδικασιών, βιωμάτων, γνώσεων, δημιουργιών, συναισθημάτων που χαρακτηρίζουν τη φετινή σχολική χρονιά για κάθε μαθητή και μαθήτρια.

ΜΕΤΗ: Έκθεση Thomas Tournavitis

Μουσείο Εικαστικών τεχνών :Εγκαίνια έκθεσης Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ώρα 20:00

Περιβαλλοντική κρίση, ποια κρίση; Η περίπτωση του παράκτιου χώρου

Ελάτε το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε ένα επιστήμονα και να συζητήσετε μαζί του για την περιβαλλοντική κρίση και την περίπτωση του παράκτιου χώρου. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

«Συμπέθεροι απ΄ τα Τίρανα» από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου

Η θεατρική Σκηνή Ηρακλείου παρουσίασε για την καλοκαιρινή παραγωγή ¨Συμπέθεροι απ΄ τα Τίρανα¨ . Το γνωστό θεατρικό έργο των Ρέππα - Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Μάνου Μανιά έκανα πρεμιέρα στο Κινηματοθέατρο Αστόρια. Οι παραστάσεις έτυχαν μεγάλης επιτυχίας και προσέλευσης κοινού και επειδή μας το ζητήσατε είμαστε και πάλι κοντά σας.

Ζώντας με τις φωνές. Τι μας έμαθε το Δίκτυο των Φωνών στα 2 χρόνια λειτουργίας του στο Ηράκλειο;

Το Δίκτυο Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές Ηρακλείου Κρήτης σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 04/06/2018 στις 19:00 στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου και Κοσμά Ζώτου, όπισθεν του Αγ. Δημητρίου), «Ζώντας με τις φωνές. Τι μας έμαθε το Δίκτυο των Φωνών στα 2 χρόνια λειτουργίας του στο Ηράκλειο;».

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Μέχρι την Τελευταία Σταγόνα»

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου , κόλπος Δερματά)  με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος διοργανώνουν προβολή του ντοκιμαντέρ "Μέχρι την Τελευταία Σταγόνα", στην αίθουσα πολυμέσων του ΜΦΙΚ με ελεύθερη είσοδο.

Η παράσταση «Θέλω μια χώρα χωρίς...» από το Θεατρικό Εργαστήρι του Λυκείου Ελληνίδων

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, παρουσιάζει την παράσταση "Θέλω μια χώρα χωρίς...". ¨Ενα έργο εμπνευσμένο από το "Θέλω μια χωρα" του Ανδρέα Φλουράκη.

Δεύτερος κύκλος ομιλιών «Το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο»

Με ένα αφιέρωμα στις επαρχίες Ρεθύμνης, Αμαρίου και Μυλοποτάμου συνεχίζεται ο δεύτερος κύκλος της σειράς ομιλιών Το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο που οργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών με την ευκαιρία της πρόσφατης έκδοσης του ένατου τόμου της Σειράς Μαρτυρίες Χρίστος Αετού Τζιφάκης / Αι ημέραι της απελευθερώσεως εν Ρεθύμνη – 1944* και της συνολικής εικόνας που προκύπτει από το βιβλίο για το Ρέθυμνο και τις επαρχίες του.

Ημερίδα με θέμα: «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

Η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλειου σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης σας προσκαλούν σε ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» την Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 και ώρα  18.00 στη Συνεδριακή Αίθουσα της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία

Ο  Δήμος  Ηρακλείου και το  Μουσείο  Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης, συνδιοργανώνουν Κύκλο Ομιλιών Τεσσάρων Ενοτήτων με γενικό τίτλο «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία» από την κυρία Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη, την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, ώρα 18:00.

Πρώτη Ημερίδα Παρουσίασης Πτυχιακών και Μεταπτυχιακών Εργασιών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Κρήτης

Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης διοργανώνει για πρώτη φορά Ημερίδα Παρουσίασης Πτυχιακών και Μεταπτυχιακών Εργασιών των αποφοίτων του Προπτυχιακού και των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν από τους ίδιους τους αποφοίτους. Η Ημερίδα θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Μανόλη Καρέλλη» του Δημοτικού Κτηρίου Ανδρόγεω, την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, στις 18:00. Η ιδέα γεννήθηκε από κοινού μεταξύ καθηγητών και φοιτητών και έτυχε ιδιαίτερα θερμής αποδοχής από τους τελευταίους.

Συνέδριο με θέμα «Η Αμπελοκαλλιέργεια και η ελαιοκαλλιέργεια στην Κρητη στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής»

Η ομάδα Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρητης σας προσκαλεί στο Διήμερο Συνέδριο που θα διεξαχθεί στην αίθουσα του “Πολύκεντρου” του Προφήτη Ηλία με θέμα ““Η Αμπελοκαλλιέργεια και η ελαιοκαλλιέργεια στην Κρητη στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής”.

1ο Συμπόσιο «Οικονομίας - Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας»

Το 1ο Συμπόσιο « Οικονομίας - Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας  γίνεται στα πλαίσια λειτουργίας του Δημοτικού Κέντρου προώθησης του Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου, της Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας με το διακριτικό τίτλο «ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ». Ενός καινοτόμου θεσμού του Δήμου Ηρακλείου που λειτουργεί ως κόμβος παραγωγής ιδεών καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη βάση ενός Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου όπου συμμετέχουν πολίτες, ερευνητές, επιχειρηματίες και επιστήμονες.

«Όνειρο Θερινής Νυκτός» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από την Πολιτιστική Ομάδα του 11ου Γυμνασίου

Αυτή την Παρασκευή 8/6/2018 και ώρα 21:00, η Πολιτιστική Ομάδα του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου «11ο εν δράσει» σας προσκαλεί στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μ. Αγκαράθου 9 & Κ. Ζώτου γωνία) για μια θεατρική παράσταση που κλείνει με τον πιο όμορφο τρόπο την σχολική χρονιά 2017 – 2018.

«Το μικρό μας Τσίρκο» από την θεατρική ομάδα του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «ο Άγιος Πολύκαρπος»

Μια πολιτική σάτιρα βασισμένη στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «το Μεγάλο μας Τσίρκο». Μια αναδρομή στην Ιστορία της Ελλάδας…Μια κωμωδία για κλάματα…Μια Τραγωδία για γέλια…Ένας Θίασος που δεν ξέρει να παίζει και γι’αυτό δεν παίζεται…

Θεατρική Παράσταση «Αμλετ»

Η παράσταση της χρονιάς που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς στην Αθήνα ταξιδεύει για δυο μόνο παραστάσεις 9 & 10 Ιουνίου στο Ανοιχτό Θέατρο του Τεχνόπολις.

Θεατρική παράσταση «Ράφτης Κυριών»

Μετά την μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, το “Από Μηχανής Θέατρο” παρουσιάζει και στο Τεχνόπολις την σπαρταριστή κωμωδία καταστάσεων του Ζωρζ Φεντώ, “Ράφτης κυριών”, σε σκηνοθεσία και μετάφραση Δημήτρη Μυλωνά. Στον ρόλο του Μουλινό, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

«Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Η ΘΟΚΝΗ μετά από δυο χρόνια περισυλλογής και προετοιμασίας με χαρά παρουσιάζει στο κοινό του Ηρακλείου την Τρικυμία του Σαίξπηρ, ένα από τα πιο γοητευτικά και παράξενα έργα της τελευταίας συγγραφικής του περιόδου. Το
εγχείρημα να αναμετρηθούμε με τον Σαίξπηρ και δη με ένα έργο του τόσο απαιτητικό αποτελεί για μας στοίχημα που ευελπιστούμε να το κερδίσουμε.

Τελετή Μνήμης των Ομήρων στη «ΣΤΟΑ ΜΑΚΑΣΙ»

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου, τιμώντας όλους εκείνους που αιχμαλωτίστηκαν στη Στοά «Μακάσι», σας προσκαλούν την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 στις 11:00 ττ.μ. να παρευρεθείτε, στην τελετή μνήμης στο χώρο της Ενετικής Πύλης « Μακάσι » επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα, κάτω από τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο (Τάφος Ν. Καζαντζάκη).

«ΦΡΟΥΤΑ ΕΠΟΧΗΣ» με τον Γιάννη Ζουγανέλη

Ο Γιάννης Ζουγανέλης ως επίσημος καλεσμένος για τα 20 χρόνια Ζυθοποιίας Βεργίνας περιοδεύει στην Κρήτη μαζί με την Γιώτα Γιάννα ακολουθώντας τους ένα συγκρότημα από τρεις διαφορετικές γενιές καλλιτεχνών. Το μοναδικό πρόγραμμα με τίτλο «ΦΡΟΥΤΑ ΕΠΟΧΗΣ» υπόσχεται στους θεατές μια γκάμα από μπαλάντες, λαικά και ροκ μουσική και φυσικά τις αυτοσχέδιες διαδραστικές παραστάσεις του καλλιτέχνη που σκοπούν έχουν να διασκεδάσουν και να ξεκαρδίσουν τον κόσμο.

«Επιλέγω Σχολή & Επάγγελμα»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου & ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου (ΣΙΦΜΕΝΗ) σας προσκαλούν στην εκδήλωση: «Επιλέγω Σχολή & Επάγγελμα» , Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 ώρα 18.30 στην  Αίθουσα  ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ Επιμελητήριο Ηρακλείου,οδός Κορωναίου, αρ.9

“Google After I/O 18 Crete” εκδήλωση για νεοφυείς επιχειρήσεις

Ένα ειδικό workshop  για νεοφυείς επιχειρήσεις διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με την ομάδα των Google Developers Group Greece & Women Techmakers Greece την Παρασκευή 15 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου στο πλαίσιο του έργου CrossEUWBA- “Enhancing the cross-sector emergence of new women business angels across Europe”.

Οι μαθητές ξετυλίγουν το νήμα του πολιτισμού από την Κρήτη στην Ευρώπη

Οι μαθητές του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου παρουσιάζουν στην ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 στις 8:45 μ.μ. το μακρύ ταξίδι τους προς την αναζήτηση της άκρης του νήματος στο λαβύρινθο της Ευρώπης για να βρουν τις αξίες που ενώνουν τα παιδιά όλης της Ευρώπης και του κόσμου όλου, εδώ στην Κρήτη όπου άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα του πολιτισμού χιλιάδες χρόνια πριν!

Θεατρική Παράσταση «Η Μεγάλη Χίμαιρα»

Περιοδεία Θέατρο “Μεγάλη Χίμαιρα” του Μ. Καραγάτση , σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου
Η παράσταση που αγαπήθηκε όσο λίγες την τελευταία δεκαετία, μετά από τρεις θριαμβικές σεζόν, αμέτρητες διακρίσεις και βραβεία, και 100.000 θεατές, ανοίγει τα φτερά της και ταξιδεύει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διήμερες εκδηλώσεις του Ενυδρείου Κρήτης

Το CRETAquarium και ο μοναδικός θαλάσσιος κόσμος του το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, στις 18.00 το απόγευμα, στον αίθριο χώρο του TALOS PLAZA, δίνει μια ακόμη ευκαιρία σε κάθε οικογένεια να απολαύσει την μαγεία του.

«Τα μαύρα λουστρίνια» της ΜΑΡΩΣ ΔΟΥΚΑ

Φορώντας τα μαύρα λουστρίνια, δυο γυναίκες ενσαρκώνουν επί σκηνής τα πολλά πρόσωπα της συγγραφέως ΜΑΡΩΣ ΔΟΥΚΑ. Περπατούν στα μονοπάτια απ’ όπου έχει περάσει. Βλέπουμε την διαδρομή της από παιδί σε γυναίκα, από το εγώ στο εμείς, από το παρελθόν στο παρόν, από τα Χανιά στην Αθήνα.

Εκδήλωση για την Εξωτερική Ιεραποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Πολλοί αδελφοί μας σε όλον τον κόσμο, και ιδίως μικρά παιδιά, ζουν στα όρια της φτώχειας, με μία χούφτα ρύζι ή καλαμποκιού την ημέρα, χωρίς και αυτή την στοιχειώδη ιατρική βοηθεία, χωρίς καθαρό νερό, πεινούν, πεθαίνουν.

Η Ειδική Αγωγή και η Εκπαιδευτική-Σχολική Ψυχολογία στην αυλή του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Η Ειδική Αγωγή και η Εκπαιδευτική-Σχολική Ψυχολογία στην αυλή του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της τριλογίας της Άννας Γαλανού «Οι Δρόμοι της Καταιγίδας, Εξιλέωση»

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Χαρταετός έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της τριλογίας της Άννας Γαλανού Οι Δρόμοι της Καταιγίδας, Εξιλέωση στην Αίθουσα Ανδρόγεω - Μανώλης Καρέλλης (Ανδρόγεω 2,2ος όροφος - απέναντι από Everest).

Ημερίδα «HERAKLION GASTRONOMY»

Ημερίδα  «HERAKLION GASTRONOMY», το Ηράκλειο ως γαστρονομικός προορισμός, την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 στις 10:00 στο Δημαρχείο Ηρακλείου.

Το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο - Αφιέρωμα στην επαρχία του Αγίου Βασιλείου

Με το αφιέρωμα στην επαρχία του Αγίου Βασιλείου, την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, ώρα 19:00΄, στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, ολοκληρώνεται η σειρά ομιλιών της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών με γενικό τίτλο Το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο*.

2ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου

Πραγματοποιείται από τις 22 μέχρι τις 29 Ιουνίου το 2ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου. Το Φεστιβάλ διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ - που εντάσσεται στο πλαίσιο της ενεργητικής συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO «για τις πόλεις που μαθαίνουν» - θα πραγματοποιηθούν στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» και  στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ.

Συζήτηση για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις εστιάζοντας στην Ιταλία και την Ισπανία

Στη βάση των προβληματισμών αυτών και του αναγκαίου ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ο ιστότοπος «ΡΩΓΜΕΣ» http://rogmeshra.blogspot.com/  οργανώνει την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 στις 8.00 μ.μ. στον εξωτερικό χώρο του καφενείου «ΤΟ ΘΗΡΙΟ» στην πλατεία της οδού Μπιζανίου πίσω από τα ψαράδικα, συζήτηση για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις εστιάζοντας στην Ιταλία και την Ισπανία, με δεδομένη την αλλαγή κυβέρνησης και στις δύο χώρες.

Μουσική Παράσταση με τους «Tiger Lillies»

Οι ζωντανοί θρύλοι της alternative σκηνής και υποψήφιοι για Grammy Tiger Lillies, παρουσιάζουν μια παράσταση με τα καλύτερα (η μάλλον …αθλιότερα) τραγούδια της 29χρονης καριέρας τους. Γνωστοί σε όλη την υφήλιο ως η νούμερο ένα avant-garde μπάντα, οι βραβευμένοι με Olivier Tiger Lillies, ποτέ δεν παύουν να εκπλήσσουν, να σοκάρουν και να διασκεδάζουν με το αμίμητο μουσικό τους στυλ, που συνδυάζει με μαεστρία την μακάβρια μαγεία του προπολεμικού Βερολίνου με την ατίθαση αγριάδα του τσιγγάνικου punk, τους Monty Python με τον BertoltBrecht, τον Jacques Brel και την Edith Piaf  με τον Tom Waits.

Θεατρική Παράσταση «Της Κακομοίρας» από το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Θεατρική Παράσταση «Της Κακομοίρας» από το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου στις 23 Ιουνίου 2018 και ώρα 21:00 στο κηποθέατρο Μάνος Χατζηδάκις

Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Κυκερίδου με τίτλο «Ροή»

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Ροή» της Μαρίας Κυκερίδου στον δημιουργικό χώρο «Comeet» (Λουκά Πετράκη 3, Ηράκλειο Κρήτης). Όπως ρέει ένα συναίσθημα, μια μελωδία έτσι και  οι γραμμές δημιουργούν τα μοτίβα στα έργα της συλλογής μου «Ροή». Οι μορφές απουσιάζουν και κυριαρχούν φόρμες και γραμμές χρωματιστές ή ασπρόμαυρες που δίνουν την αίσθηση της συνεχούς κίνησης. Τυχαίοι σχεδιαστικοί συνδυασμοί, αντίθετοι σε κάθε αυστηρή γραμμικότητα παραπέμπουν σε φόρμες λουλουδιών που δημιουργούν ένα αυθύπαρκτο τοπίο. Τα έργα θα εκτεθούν για πρώτη φορά στoν δημιουργικό χώρο «Comeet» την Κυριακή στις 19:00. Ο επισκέπτης  της έκθεσης θα περιηγηθεί σε ένα «ηχοτοπίο», που το κάθε έργο θα αποτελεί αυτόνομη αισθητηριακή εμπειρία.

Αναβίωση του εθίμου του Κλήδωνα στον Άγιο Ιωάννη

Η αναβίωση του εθίμου του Κλήδωνα θα γίνει την Κυριακή 24 Ιουνίου με την συνεργασία των Συλλόγων: Μικρασιάτικος Σύλλογος Καραμπουρνιωτών «Άγιος Γεώργιος» και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην οδό Πικροδάφνης (χώρος Συλλ. Καραμπουρνιωτών) στον Άγιο Ιωάννη.

Ημερίδα παραρτήματος Κρήτης του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος μέσω κειμένων/δελτίων τύπου, τηλεοπτικών μηνυμάτων, καθώς και εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα κάνει μία σοβαρή προσπάθεια ενημέρωσης και αφύπνισης γύρω από ζητήματα που αφορούν την υγεία και ευζωία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Θεατρική παράσταση αντικειμένων «Αλήθεια;» της Ζωής Βλάσση

Η ομάδα Φύρδην Μίγδην σε συνεργασία με την Αμάντα Γεραρχάκη, παρουσιάζουν την αφηγηματική θεατρική παράσταση αντικειμένων: «Αλήθεια;» της Ζωής Βλάσση

Παράσταση μπαλέτου της σχολής της κας Βάσως Νιακάκη

Παράσταση μπαλέτου της σχολής της κας Βάσως Νιακάκη την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 και ώρα 21:30 στο κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης

«Τα που θυμούμαι τραγουδώ» - Μουσική εκδήλωσή του Πολιτιστικού Συλλόγου Αθανάτων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθανάτων σας προσκαλεί στη μουσική εκδήλωσή του «Τα που θυμούμαι τραγουδώ» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018  στις 20.30΄ στον αύλειο χώρο του Συλλόγου στους Αθανάτους.

   Η Χορωδία των Αθανάτων υπό τη διεύθυνση της Αργυρώς Ρέππα θα τραγουδήσει ταμπαχανιώτικα και δημοτικά κρητικά τραγούδια. Τη χορωδία θα συνοδεύσουν ο Βαγγέλης Αλεξάκης με τη λύρα του, ο Λεωνίδας Καστελλιανάκης και ο Μανόλης Κισσανδράκης με τα λαούτα τους, ενώ χορευτική ομάδα υπό τη διεύθυνση της Αργυρώς Δερμιτζάκη    θα παρουσιάσει παραδοσιακούς κρητικούς

Εκδήλωση της Ε.Φ.Ν.Η. για να τιμήσει τους διακεκριμένους φιλολόγους Θεοδώρα Παπαχατζάκη-Κατσαράκη και Μανόλη Αστυρακάκη

Η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου ( Ε.Φ.Ν.Η.)  σας  προσκαλεί στην εκδήλωση που οργανώνει για να τιμήσει τους διακεκριμένους φιλολόγους της πόλης μας, Θεοδώρα Παπαχατζάκη-Κατσαράκη  και  Μανόλη Αστυρακάκη, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ., στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου.

Διάλεξη με θέμα: Οσφυαλγία, από τον Εκφυλισμό στον Πόνο & Στρατηγική αντιμετώπιση του πόνου

Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί, οφείλουν να αναγνωρίζουν και να επιδιώκουν εκείνες τις πολιτικές, να λαμβάνουν εκείνες τις αποφάσεις, ή να ακολουθούν εκείνες τις δράσεις που να συνάδουν με τους στόχους και τις αξίες της κοινωνίας μας.

«Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Μετά τη συγκινητική υποδοχή που επεφύλαξε το κοινό του Ηρακλείου στην  Τρικυμία στις δύο παραστάσεις που καταφέραμε να δώσουμε στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», και επειδή πολλοί θεατές δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν το έργο είτε λόγω της βροχής, είτε λόγω πληρότητας του θεάτρου, αποφασίσαμε να δώσουμε ακόμα μία παράσταση αυτό το καλοκαίρι στο Κινηματοθέατρο «Αστόρια». Σας προσκαλούμε, λοιπόν, στο σκάφος της Τρικυμίας για ένα στερνό καλοκαιρινό ταξίδι.

Έκθεση Γυναικείων Συνεταιρισμών και Οικοτεχνίας

Η Κοιν.Σ.Επ. Κοινωφέλεια σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει την “Έκθεση Γυναικείων Συνεταιρισμών και Οικοτεχνίας”, στις 29-30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου 2018, στην πλατεία Δασκαλογιάννη, στο Ηράκλειο, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Διάλεξη του Don Evely με τίτλο «Daedalus»

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου, ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου με τίτλο «Daedalus»,  από τον Don Evely, τ. Επιμελητή της Βρετανικής Σχολής Κνωσού και ειδικό σε θέματα τεχνολογίας της Εποχής του Χαλκού.

Εκδήλωση με θέμα «Ψυχιατρική και Θρησκεία - Συγκλίσεις και Αποκλίσεις»

Ο Τομέας Ψυχιατρικής και Επιστημών Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου Κρήτης και η Ψυχιατρική Κλινική ΠΑΓΝΗ με  Διευθυντή τον Καθηγητή  Αλέξανδρο  Ν. Βγόντζα  οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ψυχιατρική και Θρησκεία - Συγκλίσεις και Αποκλίσεις»  με σχετικές  εισηγήσεις από τον Στέφανο Κούλη Ψυχίατρο, Πρόεδρο  Ελληνικής Εταιρείας Γνωσιακών Ψυχοθεραπευτών, Διευθυντή Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Έρευνας Πάτρας και τον πάτερ Χαράλαμπο Παπαδόπουλο εφημέριο στον Πύργο Αχαρνών- Αστερουσίων και γνωστό συγγραφέα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Την Παρασκευή 29/6/2018 στις 19:00 στο "μικρό θέατρο" στο  Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (2ο επίπεδο, είσοδος από οδό Πλαστήρα - παρκινγκ και πρόσβαση με ασανσέρ από οδό Γιαννίκου).

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE