inner image

Πασχαλινό Παζάρι του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή»

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε και φέτος στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης (στο βόρειο μέρος του Αγ. Μηνά), το Πασχαλινό Παζάρι  του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή» από τις 26 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο 07 Απριλίου 2018.

Διασυλλογική ημερίδα προ-αγωνιστικών κατηγοριών 9-12 ετών

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί διασυλλογική ημερίδα προ-αγωνιστικών κατηγοριών 9-12 ετών την Κυριακή 1 Απριλίου στις 9:30 το πρωί στο κολυμβητήριο Ηρακλείου στο Λίντο. Στην ημερίδα  που οργανώνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των αθλουμένων και των αθλητών του κολυμβητηρίου Λίντο θα συμμετέχουν 440 κολυμβητές/τριες από 14 σωματεία.

Το «Πάσχα των Παιδιών»

Το «Πάσχα των Παιδιών» διοργανώνει και φέτος η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, την Κυριακή 1η Απριλίου, στις 11.30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας.

Η Ελένη Μπετεινάκη αφηγείται την ιστορία της ζωής του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Η Ελένη Μπετεινάκη, τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απρίλη, ώρα 11.00, θα αφηγηθεί την ιστορία της ζωής του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και μερικά από τα παραμύθια του, συντροφιά με τις κούκλες της.

Θεατρική παράσταση «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη

Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Γαζίου  σας προσκαλεί την Τετάρτη 4 Απριλίου 2018, ώρα 9:00μμ, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στην Θεατρική παράσταση: <<Βάτραχοι>> του Αριστοφάνη.

Συναυλία αφιέρωμα στον Νορβηγό συνθέτη EDVARD GRIEG με τίτλο ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΟΝΑΤΕΣ ΓΙΑ ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα σας προσκαλούν στην συναυλία αφιέρωμα στον Νορβηγό συνθέτη EDVARD GRIEG  με τίτλο <<ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΟΝΑΤΕΣ ΓΙΑ ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ>>.

Ημερίδα για την διατροφή από την Αντιδημαρχία Παιδείας

Ημερίδα με θέμα <<Τα μυστικά ελέγχου της πείνας και του κορεσμού>> θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Απριλίου στις 10:00 το πρωί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Ομιλία με θέμα: η Κρήτη στην Ευρώπη και η Ευρώπη στην Κρήτη

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία καλεί τους συμπολίτες να παρακολουθήσουν την ομιλία, που οργανώνει  με θέμα: Η Κρήτη στην Ευρώπη και η Ευρώπη στην Κρήτη με ομιλητή έναν καλό γνώστη του θέματος, τον κ. Γιώργο Αλεξάκη, πολιτικό μηχανικό, Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει επιλεγμένες ταινίες από το 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Για ακόμη μία χρονιά η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει στο κοινό επιλεγμένες ταινίες από το 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από τις 2 ως τις 11 Μαρτίου 2018.

Η Παιδική & Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει τη «Μικρή αναφορά στον Μάνο Χατζιδάκι»

Η Παιδική & Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου, διοργανώνει τη «Μικρή αναφορά στον Μάνο Χατζιδάκι», την Κυριακή 15 Απριλίου και ώρα 17:30 στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού κέντρου Ηρακλείου.

«Ψηφίδες Κρητικής ιστορίας» - Πρόσφυγες στο μεταπολεμικό Ηράκλειο. Η άφιξη και η συμπεριφορά του γηγενούς στοιχείου

Η ομάδα εθελοντών πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει τις εκδηλώσεις "ΨΗΦΙΔΕΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ"  υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Εθελοντισμού και της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου

Παρουσίαση του βιβλίου «Εκεί που ο Δίας έφερε την Ευρώπη» του Dr. Ζαχαρία Γ. Μαθιουδάκη

Το βιβλίο «Εκεί που ο Δίας έφερε την Ευρώπη» του Dr. Ζαχαρία Γ. Μαθιουδάκη παρουσιάζεται  την Τρίτη  17 Απριλίου 2018 και ώρα 20:30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Ομιλία με θέμα «Η Αυτοεκτίμηση στα παιδιά. Τι είναι και πώς διαμορφώνεται»

Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού – Πολιτισμού και Παιδείας  διοργανώνει κύκλο διαλέξεων ,με τίτλο :Σκέψου τα  «πώς»  και τα « γιατί»Ειδικευμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν στη διαχείριση ανθρώπινων σχέσεων και την αποτελεσματική επικοινωνία.

Ημερίδα με θέμα την Ψυχική Υγεία στην Κρήτη

Ημερίδα με θέμα την Ψυχική Υγεία στην Κρήτη την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 στις 18:30 στην αίθουσα Μανώλη Καρέλλη στην οδό Ανδρόγεω.

Εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του λογοτέχνη Περικλή Σφυρίδη

Εκδήλωση  αφιερωμένη στο  έργο του λογοτέχνη Περικλή Σφυρίδη, διοργανώνει  το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης την ερχόμενη Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, καί ώρα 8 μμ, στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Εκδήλωση παρουσίασης των Κρητικών Εξαγωγών

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ και το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση την Πέμπτη 19 Απριλίου και ώρα 18.00 μ.μ. στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο).

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο: «Εκπαίδευση και Πολιτισμός: Σχέσεις και προοπτικές»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ". Το συνέδριο θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στο 20ο και 56ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, από 20 έως 22 Απριλίου 2018.

Ένα παραμύθι μας ενώνει. Η μοναδικότητα του εαυτού στο βιβλίο της Mira Lobe «Το μικρό εγώ είμαι εγώ»

Η μοναδικότητα του εαυτού στο βιβλίο της Mira Lobe "Το μικρό εγώ είμαι εγώ" που έχει σαν θέμα την αναζήτηση της ταυτότητας, τη διαφορετικότητα και την αναγνώριση και το σεβασμό της μοναδικότητας του εαυτού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, στις 19:00 στον Κοινωνικό Χώρο Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, Μονής Αγκαράθου 9, Ηράκλειο (πίσω από την εκκλησία Αγίου Δημητρίου).

«Το κατεστραμμένο δωμάτιο» του Μάθιου Λέντον σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη

H Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ, σε συνεργασία με την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, ανακοινώνει στους φίλους του θεάτρου ότι το Σάββατο 21 Απριλίου στις 9.30 μμ, θα δώσει στο Κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ (Ηράκλειο), μία παράσταση του θεατρικού έργου του Σκωτσέζου συγγραφέα και σκηνοθέτη Μάθιου Λέντον «Το κατεστραμμένο δωμάτιο», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη.

ΜΕΤΗ: 1η Ευρωπαική συνάντηση των ΝΑΙΦ ζωγράφων

ΜΕΤΗ: 1η Ευρωπαική συνάντηση των ΝΑΙΦ ζωγράφων που πραγματοποιείται στην πόλη μας. Εγκαίνια, Σάββατο 21 Απριλίου στις 8.00 το βράδυ .

Παιδική παράσταση «Ο τρομερός εχθρός και ο αλυσοδεμένος ελέφαντας»

Η παιδική παράσταση που σπάει ταμεία στην Αθήνα έρχεται ξανά για δύο παραστάσεις στο Ηράκλειο. "Ο τρομερός εχθρός και ο αλυσοδεμένος ελέφαντας ". Η βραβευμένη θεατρική ομάδα Τόπι και ο διάσημος Αργεντινός γιατρός ψυχοθεραπευτής αλλά και εξαιρετικός συγγραφέας συνεργάζονται για πρώτη φορά σε μια παιδική παράσταση που μιλάει για τις αξίες της ζωής όπως η αγάπη , το μίσος , η ταπεινοφροσύνη , η ματαιοδοξία , η αυτοεκτίμηση , και το θάρρος.

Εκδήλωση για την Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας

Η Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας (ΠΗΛ) θεσπίστηκε από τον ΣΕΛΛΕ στις 11 Μαΐου και εορτάζεται πανελλαδικά με διοργάνωση ημερίδων, διανομή επιστημονικού - ενημερωτικού υλικού, αρθρογραφία στον τύπο και δωρεάν ατομικές συναντήσεις του κοινού με λογοθεραπευτές.

22 Απριλίου 2018 – Ηράκλειο Κρήτης- ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ   «Ανδρόγεω 2 » και ώρα 10:00-18:00

Ο Καραγκιόζης Φούρναρης

Ο Καραγκιόζης Φούρναρης στο Πολύκεντρο Νεολαίας την Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Εκδήλωση με θέμα: «Δείκτες Ποιότητας Ελαιόλαδου, καλές πρακτικές εξαγωγής και συντήρησης ελαιόλαδου – πολυφαινόλες – ισχυρισμός υγείας»

Το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών & το Δίκτυο Κρητικού Ελαιόλαδου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Δείκτες Ποιότητας Ελαιόλαδου, καλές πρακτικές εξαγωγής και συντήρησης ελαιόλαδου – πολυφαινόλες – ισχυρισμός υγείας»

«Όταν η σοφία των μεγάλων, συναντά τον ενθουσιασμό των παιδιών»

«Όταν η σοφία των μεγάλων, συναντά τον ενθουσιασμό των παιδιών» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής − Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης του Δήμου Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ).

Παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Κατσαμά «Κοσμοδρόμιο»

Το 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και τις εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν μία εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της συγγραφέως Ελένης Κατσαμά «Κοσμοδρόμιο» στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δ. Ηρακλείου, σήμερα, Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 και ώρα 19:30.

Βιβλιοταξιδεύουμε και γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Η λογοτεχνική και εικαστική αντάμωση της ομάδας μας, ανάγνωσης και δημιουργίας των βιβλιοταξιδευτών της Ροδαυγής, του μη κερδοσκοπικού συλλόγου, γονέων κηδεμόνων και φίλων ΑμεΝΥ η Ροδαυγή, είναι διπλά επετειακή.

Διαδραστική θεατρική παράσταση 'Αισώπου κόμιξ 2 (Ο ψεύτης βοσκός και άλλοι μύθοι)'

Η θεατρική ομάδα του 'Μικρού Βορρά' με έδρα τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται την Τετάρτη 25 Απριλίου το Ηράκλειο, για να παρουσιάσει στον καλλιτεχνικό πολυχώρο “ΔιαRτηρητέο” τη διαδραστική θεατρική παράσταση 'Αισώπου κόμιξ 2 (Ο ψεύτης βοσκός και άλλοι μύθοι)'.

Ομιλία με θέμα « Ο ελληνικός νιτσεϊσμός και ο Νίκος Καζαντζάκης»

Η Ε.Φ.Ν.Η.  διοργανώνει ομιλία με θέμα « Ο ελληνικός νιτσεϊσμός και ο Νίκος Καζαντζάκης» με ομιλητή τον καθηγητής Φιλοσοφίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, Δρ Δημήτρη Λαμπρέλλη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί    την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 στην αίθουσα «Οδ. Ελύτης» του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α.& Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου και Κοσμά Ζώτου).

Κύκλος Ομιλιών με τίτλο «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία»

Ο  Δήμος  Ηρακλείου και το  Μουσείο  Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης, συνδιοργανώνουν Κύκλο Ομιλιών Τεσσάρων Ενοτήτων με γενικό τίτλο «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία» από την κυρία Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, ώρα 18:00.

Παρουσίαση της έκδοσης της ΕΚΙΜ «Γεράσιμος Βλάχος. Περί της του Μωάμεθ θρησκείας και κατά Τούρκων»

Την Τετάρτη 25 Απριλίου, ώρα 19.00΄ παρουσιάζεται στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης η πρόσφατη έκδοση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών Γεράσιμος Βλάχος. Περί της του Μωάμεθ θρησκείας και κατά Τούρκων [Κριτική έκδοση, εισαγωγή και σχόλια Αστέριος Αργυρίου (Ηράκλειο, 2017)]. Κεντρικό πυρήνα του βιβλίου αποτελεί το ένα εκ των δύο αντιρρητικών θεολογικών συγγραμμάτων του Γερασίμου Βλάχου του Κρητός (1607-1685), που εντόπισε ο καθηγητής Μανούσος Μανούσακας στη Μονή του Αγίου Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος, και έφερε στο φως στα 1954 με άρθρο του στο περιοδικό Κρητικά Χρονικά της Ε.Κ.Ι.Μ.

Βιωματικό εργαστήριο για την Άνοιξη «Οι 4 εποχές: εντός, εκτός και επί τα αυτά»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Βενιζέλειο Γ.Ν.Η  σάς προσκαλούν την Τετάρτη 25  Απριλίου 2018, ώρα 18:00, στο βιωματικό εργαστήριο  «Οι 4 εποχές: εντός, εκτός και επί τα αυτά», με συντονίστρια τη Μαρία Αλατζόγλου, ψυχολόγο - ψυχοθεραπεύτρια, Mph, Βενιζέλειο Γ.Ν.Η

Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE

Το Πράσινο Ταμείο και η Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE (Greek LIFE Task Force – GR LTF) διοργανώνουν «Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE», την Πέμπτη 26 Απριλίου, 09:30-17:00, στο Ξενοδοχείο Galaxy (Αίθουσα Plaza), στο Ηράκλειο Κρήτης, Λ. Δημοκρατίας 75, 71306.   Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο ενημέρωσης, υποστήριξης και συμβουλευτικής των δυνητικών δικαιούχων του Ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού Προγράμματος LIFE για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή και χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, ενώ το δεύτερο μέρος έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί με τη μορφή διμερών συναντήσεων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο ενημερωτικό σκέλος πραγματοποιούνται στη φόρμα εγγραφής. Οι δηλώσεις συμμετοχής στις συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν κατά την προσέλευση στην εκδήλωση, στις 26 Απριλίου.

Βρείτε εδώ το δελτίο τύπου και το πρόγραμμα ομιλιών.

Παρουσίαση του βιβλίου ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ… ΩΣ ΕΙΣ ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΝ ΑΝΗΚΟΝΤΕΣ

Οι εκδόσεις Το ΡΟΔΑΚΙΟ και το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας δημοτικής βιβλιοθήκης Σας περιμένουν την Πέμπτη 26 Απριλίου στις 8μμ στην παρουσίαση του βιβλίου: ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ… ΩΣ ΕΙΣ ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΝ ΑΝΗΚΟΝΤΕΣ – μυθιστόρημα –

Η Σπυριδούλα της Λένας ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ από το This Famous Tiny Circus theater group

Μετά την επιτυχημένη παράσταση «Η Παρέλαση», που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς και περιόδευσε σε Αθήνα, Πάτρα, Δωδεκάνησα, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, οι This Famous Tiny Circus καταδύονται στον γλαφυρό και ανατρεπτικό κόσμο της Λένας Κιτσοπούλου, ζωντανεύοντας επί σκηνής δύο ήρωες από τη συλλογή διηγημάτων της Το μάτι του ψαριού, τον «Καραφλομπέκατσο» (τον οποίο θα υποδεχθούμε το καλοκαίρι, σε ξεχωριστή παράσταση με τον Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη στον ομώνυμο ρόλο) και την «Σπυριδούλα», η οποία ταξιδεύει στο Ηράκλειο στις 27 και 28 Απριλίου. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μάρκελλος, ενώ ερμηνεύει η Ελένη Στεργίου.

4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών

Το 4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου, στις 27 - 28 Απριλίου 2018, με θέμα: «Δημοκρατία, δικαιώματα και ανισότητες στην εποχή της κρίσης. Προκλήσεις στον χώρο της έρευνας και της εκπαίδευσης».

Puro teatro

Μια παράσταση βασισμένη σε κέιμενα των Federico Garcia Lorca, Fernando Renjifo, Albert Kamy, και των ηθοποιών που την απαρτίζουν. Μια εξομολοητική αποτύπωση εικόνων της καθημερινής ζωής, παρασέρνοντας μας σ ένα ταξίδι μνήμης, ανασκόπισης που έχει αφετηρία τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας και τερματικό σταθμό την καθημερηνότητα και τα ερωτήματα του σύγχρονου ανθρώπου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης στα προβλήματα των πληθυσμών Ρομά

Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και με την δημιουργό Ευαγγελία Γούλα προσκαλούν το κοινό του Ηρακλείου σε μια συνάντηση ευαισθητοποίησης στα προβλήματα των πληθυσμών Ρομά καθώς και στα στερεότυπα που τους συνοδεύουν, αυτή την Παρασκευή 27/04/2018 και ώρα 21:00 στον Κοινωνικό Χώρο (Μ. Αγκαράθου 9 & Κ. Ζώτου γωνία).

Εκδήλωση με θέμα: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΣΧΟΛΕΙΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων και η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης - Αιματολογική Κλινική ΠΑ.Γ.Ν.Η. - Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ιοργανώνουν Ημερίδα - Εκδήλωση με θέμα: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΣΧΟΛΕΙΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και Εθελοντή Δότη Μυελού Οστών και Ομφαλικού Αίματος

«Κι έτσι... σώθηκε το δάσος» από την Παιδική Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου

Ένας όμορφος κύκλος φτάνει στο τέλος του. Μετά απο πολλές παραστάσεις σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, δημοτικούς σταθμούς και οχι μόνο έφτασε η ώρα να κλείσει αυτός ο κύκλος στον δικό μας χώρο. Τελεύταία παράσταση το Σάββατο 28 Απριλίου και ώρα 5 το απόγευμα. Έβανς 83,85. Γενική είσοδος 5 ευρώ.

4ο Open Mic από την ομάδα Stand Up Cretan Comedians

Το Πολύκεντρο Νεολαίας του Δ. Η. σε συνεργασία με την ομάδα Stand Up Cretan Comedians, (την πρώτη ομάδα κωμικών από το Ηράκλειο Κρήτης), διοργανώνει την Σάββατο 28 Απριλίου 2018, στις 21:00,  το 4ο  Open Mic στην πόλη μας. Σας περιμένουμε είτε απλά να παρακολουθήσετε είτε να συμμετάσχετε σε μια βραδιά με πολύ γέλιο και όρεξη.
 Όπως σε κάθε εκδήλωση Open Mic, θα έχετε την ευκαιρία όχι μόνο να ακούσετε παλιούς κωμικούς να δοκιμάζουν νέα κείμενα, αλλά είναι και μια πολύ καλή ευκαιρία για όσα άτομα θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά stand up comedy.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Παγκρήτια Ένωση Χοροδιδασκάλων διοργανώνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στις 18:00 στη Κρήνη Μοροζίνι (Λιοντάρια) στα πλαίσια των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. Θα συμμετέχουν χορευτές από την Παγκρήτια Ένωση Χοροδιδασκάλων και θα συνοδεύσει το μουσικό συγκρότημα των Φώντα Βεργαδή και Μανώλη Κουγιουμουτζάκη.   Σας περιμένουμε για να χορέψουμε όλοι μαζί.

«ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ- Ο ΑΛΛΟΚΟΤΟΣ ΓΑΜΟΣ» από το Θέατρο Σκιών Κρήτης

Το Θέατρο Σκιών Κρήτης των Άθω Δανέλλη και Γιάννη Παπαδόπουλου (Γιουβάν), σε συνεργασία με το Πολύκεντρο Νεολαίας Ηρακλείου, παρουσιάζει επιλεγμένα έργα από το ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών στον φιλόξενο χώρο της οδού Ανδρόγεω 2.

Εκδήλωση με θέμα «Διανοούμενοι και Εξουσία» από το «Το Συμπόσιο Πολιτισμού»

Η σχέση των διανοουμένων με την εξουσία είναι ένα σημαντικό ζήτημα το οποίο αφορά την κριτική σκέψη και την ελευθερία της Κοινωνίας των Πολιτών. «Το Συμπόσιο Πολιτισμού», έχοντας επίγνωση του κρίσιμου ρόλου που κατέχει αυτή η κοινωνική κατηγορία, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Διανοούμενοι και Εξουσία», με ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή Θεωρίας των Επιστημών του ΕΜΠ και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αριστείδη Μπαλτά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Απριλίου, στις 20:00, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Ημερίδα για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση

Ο Σύλλογος Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας», μέλος των Παγκόσμιων Οργανισμών  PH Association  και PHA Europe, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Νόσου της Πνευμονικής Υπέρτασης ( Π.Υ) – 5ης Μαΐου  οργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Παρουσίαση του βιβλίου «Οι Τουρκοκρητικοί» του Βαγγέλη Μαρνελάκη

Παρουσίαση του βιβλίου Οι Τουρκοκρητικοί του Βαγγέλη Μαρνελάκητη Δευτέρα 30 Απριλίου στις 18:30 στην αίθουσα Ανδρόγεω:

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE