inner image

Παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Παντερή «ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ»

Οι Εκδόσεις και ο Σύλλογος Βιβλιοπωλων Ηρακλειου εχουν την χαρα να σας προσκαλεσουν στην παρουσιαση του βιβλιου του Μανώλη Παντερή με τίτλο «ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ»,. Που θα πραγματοποιηθει στην Αιθουσα Μανώλη Καρέλλης πρώην Ανδρόγεω την Πέμπτη 1 Φεβρουαριου 2018 και ωρα 7:30 μμ.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Ο ΔΡΑΚΟΣ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Ο ΔΡΑΚΟΣ  (1956, 105') την Παρασκευή 2/2/2018 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Παρουσίαση του βιβλίου του Χριστόφορου Λιοντάκη «Ο Μεγάλος Δρόμος»

Η παρουσίαση του βιβλιου του Χριστόφορου Λιοντάκη Ο Μεγάλος Δρόμος την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, στις 19:00. Στο βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής βιβλιοθήκης Ηρακλείου.

2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Ποιοι είμαστε: Η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου ιδρύθηκε το 1983 και από τότε μέχρι και σήμερα βρίσκεται ανελλιπώς στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας. Έχει ανεβάσει 67 θεατρικά έργα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου . Έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο το νησί μας αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας καθώς και στην Αμερική, Κύπρο και στη μακρινή Αυστραλία με το έργο ΖΟΡΜΠΑ ΜΑΘΕ ΜΕ ΝΑ ΧΟΡΕΥΩ. Έχει λάβει πολλές φορές μέρος σε πανελλήνια φεστιβάλ θεάτρου και έχει βραβευτεί σε όλους τους τομείς ( 47 βραβεία, βραβείο ερμηνείας αντρικού – γυναικείου ρόλου, σκηνοθεσίας , μουσικής , σκηνικών , επιλογής έργου ,καλύτερης παράστασης κ.α )

Για πρώτη φορά πέρσι τολμήσαμε να οργανώσουμε το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου στην πόλη μας . Στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και έτσι συνεχίζουμε .

«Σάββατα με τους Επιστήμονες» - Τεχνολογία και Φύση

Ελάτε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε έναν επιστήμονα και να συζητήσετε μαζί του για την τεχνολογία και τη φύση. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

«Η κρίση εντός μας» - Άγχος & Ψυχοπαθολογία της καθημερινής ζωής σε καιρούς δύσκολους

Ο κύκλος των ομιλιών «η κρίση εντός μας» της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας συνεχίζεται το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω: η Ψυχίατρος κ. Ευτέρπη Μπαλή, θα μιλήσει με θέμα: Άγχος & Ψυχοπαθολογία της καθημερινής ζωής σε καιρούς δύσκολους.

Όλες οι ομιλίες προβάλλονται σε ζωντανή μετάδοση από την ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου και αποθηκεύονται σ’ αυτήν. Μπορεί να τις παρακολουθήσει κανείς επιλέγοντας «Δήμος Ηρακλείου – You Tube» κατά τη διάρκεια της ομιλίας και «Δήμος Ηρακλείου – You Tube» και «βίντεο» μετά την ομιλία.

Σεμινάριο κιθάρας από τον διαπρεπή σολίστα, συνθέτη και καθηγητή κ.Κώστα Γρηγορέα

 Το Ωδείο Κρήτης διοργανώνει σεμινάριο κιθάρας από τον διαπρεπή σολίστα, συνθέτη και καθηγητή κ.Κώστα Γρηγορέα . Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ωδείου και απευθύνεται σε μαθητές κιθάρας όλων των επιπέδων.

«ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ» του Άρθουρ Μίλλερ απο την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου

Πρεμιέρα θα κάνει η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στις 3 Φεβρουαρίου ημέρα Σάββατο στο κινηματοθέατρο Αστόρια στις 9.30 το βράδυ, πρώτη μέρα του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με το έργο ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ του Άρθουρ Μίλλερ. Πρόκειται για ένα έργο σταθμό της κλασσικής λογοτεχνίας και του παγκόσμιου θεάτρου που υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς.

«ΡΑΟΥΣ»Των Ρέππα Παπαθανασίου απο την θεατρική Ομάδα 4

Και ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι σε βλέπουν. Νοιώθεις όπως στο παραμύθι «τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» που ο βασιλιάς ήταν γυμνός; Όχι, γιατί δε σε αφήνει η ματαιοδοξία σου, δε στο επιτρέπει η περίεργη οπτική σου, γιατί ο καθρέπτης που κοιτάς είναι παραμορφωτικός. Είναι ή εσύ βλέπεις ότι θα ήθελες να δεις;

Θεατρική παράσταση ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ

Η Ομάδα Θεατρικής & Παραστατικής Τέχvης 'Το Σαvίδι' παρουσιάζει τo έργο του Καταλαvού συγγραφέα Ζουζέπ Μαρία Μπεvέτ ι Ζουρvέτ "Δύο Γυvαίκες Χορεύουv" στο Θέατρο Κρήτης (Καπετάv Χαραλάμπη 1, πίσω από τοv ΟΤΕ).

Κυριακή 4/02 & Δευτέρα 5/02 και κάθε Κυριακή και Δευτέρα του Φεβρουαρίου έως 26/02.

16ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Το 16ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού με θέμα «Υπόθεση Αστραπή» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στην πόλη του Ηρακλείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Καστρινής Αποκριάς 2018». Μέχρι τότε, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο ειδικό περίπτερο που λειτουργεί στην Πλατεία Νικηφόρου Φωκά (στον σταυρό της πόλης) καθημερινά 10:00 -14:00 και 17:30 -20:30.

Ομιλία της κας Ειρήνης Κωστάκη «Πώς εκφράζουν τα παιδιά το θυμό τους ?»

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου διοργανώνει κύκλο Ομιλιών με θέμα Παιδιά και γονείς που θυμώνουν εύκολα… Πώς να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας μέσα στην οικογένεια;

Παρουσίαση του κόμικ «Στη γειτονιά των τετραπλεύρων»

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, οι εκδόσεις ΠΕΚ-Πυξίδα της Πόλης και το βιβλιοπωλείο Φωτόδεντρο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του κόμικ «Στη γειτονιά των τετραπλεύρων» (Εκδόσεις ΠΕΚ-Πυξίδα της Πόλης) σε σενάριο Μαρίας Γαλάνη και εικονογράφηση Μάριου Ιωαννίδη , την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 στις 19:30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου, Ανδρογέω 2.

Η παράσταση «έρως καρναβαλιστής» από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Νότος

H Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Νότος», στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου – ΔΗ.Κ.Ε.Η. για την «Καστρινή Αποκριά 2018», παρουσιάζει την πρωτότυπη δραματουργική σύνθεση: «έ ρ ω ς   κ α ρ ν α β α λ ι σ τ ή ς» την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 στις 8.00 μ.μ. στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου.

 

 

Ομιλία με θέμα «Ένα σενάριο με πολλές παραστάσεις»

Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού – Πολιτισμού και Παιδείας διοργανώνει κύκλο διαλέξεων με τίτλο : Σκέψου τα «πώς» και τα «γιατί»

Διάλογος με την Μαρία Γαϊτανίδη «Ο ηθοποιός δημιουργός»

Ανοιχτό κάλεσμα στις 07 Φεβρουαρίου 2018,τις 10.30πμ με 3μμ στο Πολύκεντρο Νεολαίας Ηρακλείου.

‘Εσύ βρήκες τον δρόμο σου, ξέρεις που βαδίζεις, ενώ εγώ, εγώ πετώ ακόμη σ’ένα χάος από όνειρα και φαντασίες, μην ξέροντας σε ποιόν και τι χρειάζονται όλα αυτά.’ Τρέπλιεβ, Πράξη 4η – Ο Γλάρος του Α. Τσέχωφ

Τρέχω για την Καστρινή Αποκριά

Την Τσικνοπέμπτη (8 Φεβρουαρίου) στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση  «Τρέχω για την Καστρινή Αποκριά»  από την Οργανωτική Επιτροπή Ομάδων Κ.Κ.Θ. και  Κ.Π. με τη στήριξη του Δήμου. Πρόκειται για έναν περίπατο φιλανθρωπικού χαρακτήρα  μέσα στην πόλη με αφετηρία την Ενετική Λότζια. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία στο κέντρο της πόλης, στους ρυθμούς του καρναβαλιού. Όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή για την Τσικνοπέμπτη «Τρέχω για την Καστρινή Αποκριά» λειτουργεί περίπτερο στην Πλατεία του Αγίου Τίτου καθημερινά 11:00 -15:00 και 18:00-21:00.

 

Ομιλία με θέμα: «Αλληλέγγυα Οικονομία και μοντέλο Ανάπτυξης»

Το «Συμπόσιο Πολιτισμού» διοργανώνει ομιλία με τίτλο «Αλληλέγγυα Οικονομία και μοντέλο Ανάπτυξης» τηνΠαρασκευή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 8 το βράδυ, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Συναυλία Κουϊντέτου «και με πιάνο … και χωρίς»

Συναυλία Κουϊντέτου με τίτλο «και με πιάνο …και χωρίς» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στην Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου και ώρα 20:30.

Επιστημονική Μετεκπαιδευτική Παιδιατρική Ημερίδα

Η Παιδιατρική Κλινική και η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου διοργανώνουν για 16η χρονιά την ετήσια Επιστημονική Μετεκπαιδευτική Παιδιατρική Ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στις 10/2/2018 στο Συνεδριακό Χώρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας (Λ. Ικάρου 5) στο Ηράκλειο Κρήτης.Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι για πρώτη χρονιά φέτος αποφασίστηκε η πρώτη συνεδρία της ημερίδας (10.00-12.00 πμ) να είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ομιλία του καθηγητή κ. Νικόλαου Παρίτση με θέμα: Αντικειμενικές δυσκολίες και υποκειμενικά αισθήματα αναξιότητας

Ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, συνεχίζεται το  Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω: η Ο κ. Νικόλαος Παρίτσης, Επίτιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής, Πρόεδρος Συστημικής Θεραπείας & Παρέμβασης σε άτομα, οικογένειες και ευρύτερα συστήματα, Επίτιμος Καθηγητής Ph.D Κυβερνητικής, θα μιλήσει με θέμα: Αντικειμενικές δυσκολίες και υποκειμενικά αισθήματα αναξιότητας.

Τον ομιλητή  θα προλογίσει η κ. Ρένα Βεργάκη, πρώην Προϊσταμένη Ψυχιατρικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Κώστας Βαρβεράκης, Εκπαιδευτικός, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Αναπαράσταση κρητικών παραδοσιακών αποκριάτικων δρώμενων

Αναπαράσταση κρητικών παραδοσιακών αποκριάτικων δρώμενων σε κεντρικούς δρόμους (οδός 25ης Αυγούστου: παρωδία κρητικού γάμου/ οδός Δαιδάλου: παρωδία κηδείας/ οδός Χάνδακος: περίπατος του Καδή. Οι πορείες θα καταλήξουν μπροστά στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου σε παρουσίαση παραδοσιακών αποκριάτικων χορών και γαϊτανάκι.

3ο Φεστιβάλ Πιάνου Δήμου Ηρακλείου - Αφιέρωμα στον Claude Debussy

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, 8:30μμ: Αφιέρωμα στον Claude Debussy, με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Γάλλου συνθέτη.

Παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Ρολάκη «Έρωτας και Σύμπαν»

Οι Εκδόσεις Όστρια και ο συγγραφέας Σπύρος Ρολάκης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο Έρωτας και Σύμπαν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στης 20:00.

H Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση της «Καστρινής Αποκριάς 2018»

Οι Ηρακλειώτες καθώς και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην μεγάλη γιορτή της «Καστρινής Αποκριάς», την Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 15:00 μετά το μεσημέρι από την Πλατεία 18 Άγγλων, θα περάσει από τον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου, από την Πλατεία των Λιονταριών, θα συνεχιστεί στην Λεωφόρο Δικαιοσύνης και θα ολοκληρωθεί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Παρουσίαση των βιβλίων της Τζένης Καλλέργη «Ανεκπλήρωτες Επιθυμίες» , «Οι Προδομένες»

Οι εκδόσεις Ωκεανός, το Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου και το βιβλιοπωλείο Αφροδίτη Γεωργαντωνάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του συγγραφικού έργου της ΤΖΈΝΗΣ ΚΑΛΛΈΡΓΗ και των βιβλίων της Ανεκπλήρωτες Επιθυμίες.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ – THE ACT OF KILLING (2002, 160') τη Δευτέρα 12/2/2018 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Μακρυδάκη «Το αστέρι της φιλία»

Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοπωλείο Λέξις σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Μακρυδάκη

 Το αστέρι της φιλίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 στην αίθουσα Μανώλη Καρέλλη στην Ανδρόγεω Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, (Ανδρόγεω 2, Άγιος Τϊτος, τηλ.: 28134 09210).

Ομιλία με θέμα: «Έρχομαι σε επαφή με τις ανάγκες μου Διεκδικώ & θέτω Όρια».

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου διοργανώνει Κύκλο Ομιλιών με θεμα : 5η Ομιλία: «Έρχομαι σε επαφή με τις ανάγκες μου Διεκδικώ & θέτω Όρια».

Το χάρισμα της καρδιάς είναι αγάπη

Το διάφανο καράβι της ομάδας μας, ανάγνωσης και δημιουργίας, του μη κερδοσκοπικού συλλόγου, γονέων κηδεμόνων και φίλων ΑμεΝΥ η Ροδαυγή, συνεχίζει τα βιβλιοταξίδια.

Εκδήλωση του Μουσείου Ιατρικής με θέμα: “Ασκληπιός και Ασκληπιάδαι: Θεία και ανθρώπινη επέμβαση στην υγεία κατά την αρχαιότητα»

Σας προσκαλούμε  στην  εκδήλωση του Μουσείου Ιατρικής με θέμα: “Ασκληπιός  και Ασκληπιάδαι: Θεία και ανθρώπινη επέμβαση στην  υγεία κατά την αρχαιότητα»

Είμαι ακόμα παιδί: Στις 14 Φλεβάρη... Χορός, τραγούδι, κατασκευές, παζάρι, δώρα.. Κι ένα μεγάλο party

Στις 14 Φλεβάρη δίνουμε νόημα στη λέξη «αγάπη».. Το Εθελοντικό Σωματείο «Είμαι Ακόμα Παιδί», από κοινού με το Εθελοντικό σωματείο "Αλέα .. η ρίζα του καλού" διοργανώνει δράση, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, στο εμπορικό κέντρο Talos Plaza, με σκοπό τη δημιουργία ενός κουμπαρά που θα μας επιτρέψει να κάνουμε κάποιες εργασίες στο ‘Κέντρο Προστασίας Παιδιού’ του Πόρου, απαραίτητες για την όσο το δυνατόν ποιοτικότερη διαβίωση των φιλοξενούμενων εκεί κοριτσιών.

Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία: «Κρητική Νεολιθική και Μινωική Εποχή»

Ο  Δήμος  Ηρακλείου και το  Μουσείο  Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης, συνδιοργανώνουν Κύκλο Ομιλιών Τεσσάρων Ενοτήτων με γενικό τίτλο «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία». Σας προσκαλούμε στην 4η και τελευταία ομιλία της πρώτης ενότητας του κύκλου, με θέμα «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Θέση και εκθέματα» και εισηγήτρια την Αθηνά Κυριακάκη – Σφακάκη, Ξεναγό – Συγγραφέα.

3ο Φεστιβάλ Πιάνου Δήμου Ηρακλείου - Νέα Ταλέντα, Γιάννης Μπουφίδης - Βασίλης Αλέξανδρος Βαρδάκης

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, 8:30μμ: Νέα Ταλέντα, Γιάννης Μπουφίδης  - Βασίλης Αλέξανδρος Βαρδάκης.

Ομιλία της Λιάνα Σταρίδα με θέμα «Ένας αιώνας Απόκριες»

Νέα ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων με τίτλο Ψηφίδες Κρητικής ιστορίας.

Επιμορφωτικό σεμινάριο Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης

Ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης προς τα μέλη του την Τρίτη 13 και την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα Μανόλη Καρέλλη στον 2ο όροφο του Δημοτικού κτιρίου της οδού Ανδρόγεω. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ενημερωτική εκδήλωση στο Βενεράτο για τα Σχέδια Βελτίωσης

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Σχέδια Βελτίωσης: Δράσεις 4.1.1. και 4.1.3 του Υπομέτρου 4.1 Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» συνδιοργανώνει για τους παραγωγούς η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και ο Δήμο Ηρακλείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 στο αμφιθέατρο του και ώρα 18:30.

 

 

Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Επιχειρούμε Έξω»

Το Επιμελητήριο Ηράκλειου σας προσκαλεί σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει, με θέμα την παρουσίαση της δράσης του ΕΠΑνΕΚ:  «Επιχειρούμε Έξω» στις 15/2/18, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00 στην Αίθουσα εκδηλώσεων «ΚΑΡΟΥΖΟΥ» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου επί της οδού Κορωναίου 9, Ηράκλειο.

«Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη» του Τζοβάνι Γκουαρέσκι

Μετά τη θερμή υποδοχή που έλαβε από κοινό και κριτικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η νικήτρια παράσταση του Bob Theater Festival 2016 - που πραγματοποιείται υπο την ομπρέλα του Φεστιβάλ Αθηνων και Επιδαύρου - «Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη» του Τζοβάνι Γκουαρέσκι, μια απο τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς, σύμφωνα με κριτικούς θεάτρου, έρχεται στο Ηράκλειο για τρείς παραστάσεις, την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 21.15, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλέιου

3ο Φεστιβάλ Πιάνου Δήμου Ηρακλείου - ΟΠΕΡΑ - Giaccomo Puccini - «Suor Angelica», με το κάστ της Μinotaur Opera

Παρασκευή και Σάββατο  16 και 17 Φεβρουαρίου, 8:30μμ: ΟΠΕΡΑ - Giaccomo Puccini  - «Suor Angelica», με το κάστ της Μinotaur Opera.

Απόκριες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης μπαίνει δυναμικά στον ρυθμό της Αποκριάς! Στις 11:00 η νηπιαγωγός – συγγραφέας Ελένη Μπετεινάκη θα μας αφηγηθεί το παραμύθι «Ένας πρίγκιπας Χαρταετός στο νησί του… Πηγαινέλα».

Ομιλία με θέμα «Αλκοόλ: Απόλαυση ή Κόλαση;»

Η επόμενη ομιλία του κύκλου με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, θα γίνει  το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Ο κ. Μανόλης Δολαψάκης, Ψυχίατρος -  Ψυχοθεραπευτής, που ειδικεύεται στις εξαρτήσεις, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Κλινικής Ψυχικής Υγείας «Άγιος Χαράλαμπος», θα μιλήσει με θέμα: Αλκοόλ:  Απόλαυση ή Κόλαση;

Τον ομιλητή  θα προλογίσει η κ. Αγγελική Μαράκη, Κοινωνιολόγος, Διευθύντρια Διοικητικού της ίδιας Κλινικής.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Ρένα Βεργάκη, πρώην Προϊσταμένη της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

«ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ» από το Θέατρο Σκιών Κρήτης

Το Θέατρο Σκιών Κρήτης των Άθω Δανέλλη και Γιάννη Παπαδόπουλου (Γιουβάν), σε συνεργασία με το Πολύκεντρο Νεολαίας Ηρακλείου, παρουσιάζει επιλεγμένα έργα από το ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών στον φιλόξενο χώρο της οδού Ανδρόγεω. Κλασικές παραστάσεις όπως «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι», «Ο Γάμος του Καραγκιόζη», «Ταξίδι στο Φεγγάρι», «Το Στοιχειωμένο Φρούριο», «Αθανάσιος Διάκος» αλλά και σπάνια έργα όπως «Οι Θησαυροί της Αφρικής», «Ο Καραγκιόζης Δικηγόρος»,   «Της Τύχης τα Γραμμένα», θα ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους γεμίζοντας τα Κυριακάτικα πρωινά με γέλιο.

Παραδοσιακά κούλουμα στον Καράβολα

Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2018» την Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου με τα παραδοσιακά κούλουμα στην περιοχή του Καράβολα. Ζωντανή μουσική και παραδοσιακά εδέσματα από την Τρίτη Δημοτική Κοινότητα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων, τον Δήμο Ηρακλείου και τη ΔΗΚΕΗ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στην παραλιακή λεωφόρο, στην περιοχή του Καράβολα στις 11:00 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας.

Ενημερωτική εκδήλωση για τα Σχέδια Βελτίωσης

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Σχέδια Βελτίωσης: Δράσεις 4.1.1. και 4.1.3 του Υπομέτρου 4.1 Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» συνδιοργανώνει για τους παραγωγούς η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 στον Προφήτη Ηλία, στο καφενείο «Ξυδάκης Ζαχαρίας»  και ώρα 18:30.

3ο Φεστιβάλ Πιάνου Δήμου Ηρακλείου - Ρεσιτάλ Πιάνου από τον Martino Tirimo

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, 8:30μμ:  Ρεσιτάλ Πιάνου από τον Martino Tirimo.

«Φύλλο-Φύλλο την Κουκιά» - Διαδραστική θεατρική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης θα παρουσιάσει στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου τη διαδραστική θεατρική παράσταση «ΦΥΛΛΟ-ΦΥΛΛΟ ΤΗΝ ΚΟΥΚΙΑ» του Γιάννη Καλαντζόπουλου.Μια πανέξυπνη αλληγορία που μεταδίδει με ξεκαρδιστικό τρόπο στα παιδιά όλη την συσσωρευμένη λαϊκή σοφία του τόπου μας, εξυμνώντας την εργατικότητα, τη σύνεση, τον σεβασμό στην διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη.

Ομιλία της κας Μιρέλλας Παπαιωσήφ με θέμα «Συναισθηματική εκπαίδευση των παιδιών και ψυχική ανθεκτικότητα»

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου Διοργανώνει Κύκλο Ομιλιών με θέμα : Συναισθηματική εκπαίδευση των παιδιών και ψυχική ανθεκτικότητα.

Διάλεξη της με θέμα «Συνθετικές προσεγγίσεις στη διαχείριση θυμού»

Σας ενημερώνουμε ότι το Ψυχιατρικό Τμήμα του ΓΝΗ «Βενιζέλειο», σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο εκπαίδευσης των ειδικευομένων στη Γενική Ιατρική για το ΓΝΗ «Βενιζέλειο» κ. Θ. Βασιλόπουλο, θα ήθελαν να σας προσκαλέσουν σε διάλεξη Η διάλεξη θα λάβει χώρα στις 21/02/2018, ώρα 13.30, στην αίθουσα βιβλιοθήκης του νοσοκομείου μας. Η διάλεξη θα δοθεί από τον Dr. Μύρωνα Τσικανδυλάκη, ακαδημαϊκό ερευνητή στο Πανεπιστήμιο του Νόττιγχαμ.

Ημερίδα από τον ΠΣΑΤ και την Περιφέρεια Κρήτης για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στο νησί

Ημερίδα με θέμα «Η Κρήτη ως τόπος διεξαγωγής σημαντικών αθλητικών γεγονότων» διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου με την Περιφερειακή Επιτροπή Κρήτης – Αιγαίου του ΠΣΑΤ, με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης και την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

3ο Φεστιβάλ Πιάνου Δήμου Ηρακλείου - Το Καρναβάλι των Ζώων του Camille Saint-Saëns, σε συνεργασία με την Κρατική ορχήστρα Αθηνών

Παρασκευή και Σαββατο 23 και 24 Φεβρουαρίου, 8:30μμ: 'Το Καρναβάλι των Ζώων' του Camille Saint-Saëns, σε συνεργασία με την Κρατική ορχήστρα Αθηνών. Οι πιανίστες  Δημήτρης Καρύδης και Πέτρος Μόσχος συμπράτουν με Μουσικούς της  Κρατικής  Ορχήστρας Αθηνών.

Εκδήλωση με θέμα: «Έξοδος & Ανάπτυξη με την κοινωνία σύμμαχο».

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Οικονομικό Επιμελητήριο–Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Έξοδος & Ανάπτυξη με την κοινωνία σύμμαχο».

Ημερίδα ενημέρωσης στο Ηράκλειο για τα σχέδια βελτίωσης

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Παράρτημα Κρήτης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σε συνδιοργάνωση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική ημερίδα για: τη Δράση 4.1.1: Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης & τη Δράση 4.1.3: Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος,του Π.Α.Α. 2014 - 2020, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα «Καστελλάκη», στο Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης.

Εκπαιδευτικό μιούζικαλ για παιδιά « Η κυρία Σιντορέ και η γραμματική σαν παραμύθι»

Η ομάδα θεάτρου «Σιντορέ και Ντορεμί» παρουσιάζει το Εκπαιδευτικό μιούζικαλ για παιδιά. Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο-CD της Μαρίας Καριωτάκη από τις εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ . Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στις 18:00 στο κινηματοθέατρο Αστόρια

Μίλτος Φραγκόπουλος: Η αφηρημένη τέχνη, η δεκαετία του 1960 και η Ελλάδα

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, ώρα 19.30΄, μια εβδομάδα πριν από την ολοκλήρωση της περιοδικής έκθεσης Γιάννης Σπυρόπουλος / Διάλογος με το Αόρατο*, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών οργανώνει την τελευταία ομιλία του κύκλου διαλέξεων και ξεναγήσεων για το έργο του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου της Αφαίρεσης, με ομιλητή τον ιστορικό της τέχνης-συγγραφέα, κ. Μίλτο Φραγκόπουλο.

Η κυρία Σιντορέ και η γραμματική... σαν παραμύθι

Η μουσικοθεατρική παράσταση "Η κυρία Σιντορέ και η γραμματική... σαν παραμύθι" θα φιλοξενηθεί αυτό το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο Κινηματοθέατρο Αστόρια!

«Ένα παράξενο ζευγάρι» του Neil Simon

Η κλασική κωμωδία του αμερικανού συγγραφέα, που ανέβηκε πρώτη φορά στο Μπρόντγουεη τη δεκαετία του '70, έγινε μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο με το δίδυμο Τζακ Λέμον και Γουώλτερ Ματάου και από τότε φιλοξενείται στις μεγαλύτερες σκηνές όλου του κόσμου, φέτος στο Φουαγιέ του Θεάτρου Μορφές.

Ο Πασχάλης με την μπάντα του σε ένα party γεμάτο επιτυχίες

Ο Πασχάλης με την μπάντα του σε ένα party γεμάτο επιτυχίες από τις δεκαετίες 60' 70' 80' μέχρι και σήμερα.

Ομιλία με θέμα: Σύγχρονες κοινωνίες και εξαρτήσεις: οι ευθύνες των πολιτικών, των ειδικών και του πολίτη

Στα πλαίσιο των ομιλιών που πραγματοποιούνται από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την έβδομη ομιλία του νέου κύκλου των ομιλιών, που διοργανώνει με τον γενικό τίτλο: «Η κρίση εντός μας».

Η ομιλία θα γίνει το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του

δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Ο κ. Μιχάλης Σκουλάς, κοινωνιολόγος, Υπεύθυνος Θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, θα μιλήσει με θέμα:

Σύγχρονες κοινωνίες και εξαρτήσεις: οι ευθύνες των πολιτικών, των ειδικών και του πολίτη.

Τον ομιλητή  θα προλογίσει η κ. Μαρίνα Κοντάκη, Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Σύμβουλος Εξαρτήσεων.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Μανόλης Βασιλάκης, πολιτικός μηχανικός, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Τρείς διαλέξεις γύρω από τη φωτογραφία από τον Κώστα Ιωαννίδη

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης έχει την τιμή και χαρά να φιλοξενεί τον Κώστα Ιωαννίδη, επίκουρο καθηγητή της Θεωρίας και Κριτικής της Τέχνης, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), για να δώσει τρεις σημαντικές διαλέξεις πάνω στη φωτογραφία, μέσα από τη ματιά της Ιστορίας της Τέχνης.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΟΨΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΟΨΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ – ΤΗΕ LOOK OF SILENCE (2014, 103') τη Δευτέρα 26/2/2018 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Ψηφίδες κρητικής ιστορίας από τον Γιώργο Σταματάκη με θέμα « Η Λαογραφία των κρητικών φαντασμάτων»

Δοξασίες, παρατηρήματα, θρύλοι για τα φαντάσματα που στοιχειώνουν την κρητική νύχτα, η σχέση τους με τα αρχαία ελληνικά δαιμόνια και η ερωτική τους δραστηριότητα.

Δαρβινική Δευτέρα με θέμα «Η εξέλιξη της μάθησης και της μνήμης: από τα νευρικά κύτταρα στην τεχνητή νοημοσύνη»

Πώς ο νευρικός ιστός μαθαίνει και αποθηκεύει πληροφορίες, δημιουργώντας μνήμες; Πώς αυτή η γνώση μπορεί να αξιοποιηθεί με τη σημερινή τεχνολογία; Το θέμα με τον τίτλο «Η εξέλιξη της μάθησης και της μνήμης: από τα νευρικά κύτταρα στην τεχνητή νοημοσύνη» θα πραγματευθεί η Δρ. Παναγιώτα Ποϊράζη Διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

«2o Open Mic-Stand up Comedy» απο την ομάδα κωμικών

Η ομάδα SUCC (Stand Up Cretan Comedians), η πρώτη ομάδα κωμικών από το Ηράκλειο Κρήτης επέστρεψε πιο δυνατή για το 2ο Open Mic στην πόλη μας. Την Τρίτη 27 Φλεβάρη, σας περιμένουμε στον Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, (Ανδρόγεω 2, ισόγειο) στις 21:00.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE