11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου το Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία Κρήτης εγκαινιάζει στο Ηράκλειο την έκθεση “Crete: Stories from the Edge”, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, και ώρα 20:00. Η έκθεση που φιλοξενείται στο χώρο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας Κρήτης (Δουκός Μποφώρ 20) θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά 18:00 – 20:00 και Σάββατο 10:00 – 13:00 και 18:00-20:00.
Η Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου και η «Ελληνική Καλλιτεχνική Φωτογραφία» συνδιοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, με θέμα "Νίκος Καζαντζάκης".Η έκθεση αποτελείται από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή "Νίκος Καζαντζάκης" από τον Μανώλη Μετζάκη καθηγητή μαθηματικών - φωτογραφίας.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης συνεχίζει τις επετειακές εκδηλώσεις του για τα 10 Χρόνια της Έκθεσης
Η αντιδημαρχίας κοινωνικής πολιτικής διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στα πλαίσια του φεστιβάλ του δήμου "Από γενιά σε γενιά".
Οι εκδόσεις «ΑΘΩΣ» και η ενορία Αγίου Νικολάου Ν. Αλικαρνασσού σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης παρουσιάζουν τον νέο βιβλίο της Κατερίνας Γ. Τσούκη «Πόσο μας έλειψες».
Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» ανοίγει και αυτές τις γιορτές τις πύλες του, έτοιμο να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους στην «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου, στολισμένο και φωτεινό. Από την 1η Δεκεμβρίου 2017 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2018, το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» υπόσχεται μαγικές γιορτινές μέρες στο Ηράκλειο.
Εσπερίδα με θέμα «Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου: Μύθος ή Ευκαιρία για το Ηράκλειο;» διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ και την Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, αύριο, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 17:30 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στην αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου.