inner image

Έκθεση πορτρέτων με τίτλο «Ηρωικές εικονογραφίες» του κ. Παναγιώτη Μαυρόπουλου

Τα έργα του Κερκυραίου εικαστικού Παναγιώτη Μαυρόπουλου (Ps. Mavro/ Stavriotis) ταξιδεύουν στην Κρήτη, όπου θα παρουσιαστούν στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, σε μια ατομική έκθεση με τίτλο «Ηρωικές εικονογραφίες». Πρόκειται για μια σειρά πορτρέτων όπου απεικονίζονται ήρωες του 1821 (και όχι μόνο), οι οποίοι μέσα από τη ζωή τους και την αυτοθυσία τους, αποτέλεσαν διαχρονικά σύμβολα του αγώνα και της ελευθερίας.

Ημερίδα μαθητικού εντύπου

Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία-Λευτέρης Δασκαλάκης», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» και την Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου, σας προσκαλούν στην εναρκτήρια ημερίδα του 4ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων (2017-2018) για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Ηρακλείου, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, στις 6 μ.μ. για τα Δημοτικά Σχολεία και στις 7.00 μ.μ. για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, στην αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου.

Ομιλία «Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας»: Το περίγραμμα της Κρήτης στην Ιστορική Χαρτογραφία

Ο κύκλος ιστορικών ομιλιών "Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας", που διοργανώνεται από την Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Εθελοντισμού και της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ξεκινάει μια νέα σειρά διαλέξεων για την περίοδο 2017-2018. Το νέο κύκλο θα εγκαινιάσει ο Πρέσβυς, τ. Ευρωβουλευτής Χρήστος Ζαχαράκις με την ομιλία του: Το περίγραμμα της Κρήτης στην Ιστορική Χαρτογραφία, στο χώρο του Πολυκέντρου Νεολαίας, Ανδρόγεω 2, Πέμπτη 02.11.2017, 8.00 μμ.

Παράσταση: « Το μυστήριο της Πολιτείας Χάμελιν»

Η μπάντα των μενεστρέλων αλλάζει ρούχα, φοράει μεσαιωνικές στολές ιπποτών και έρχεται να λύσει τραγουδώντας και παίζοντας μαζί μας το «Μυστήριο της Πολιτείας Χάμελιν». Μπορεί η ιστορία να είναι αληθινή, ή είναι απλώς ένας μύθος (ή θρύλος); Μια διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση με ηθοποιούς που παίζουν ζωντανά μουσική , τραγουδούν επί σκηνής και αποφασίζουν μαζί με το κοινό κάθε φορά ένα από τα δύο εναλλακτικά φινάλε της ιστορίας (ή μύθου ή θρύλου).Το ΣΧΗΜΑ 7 παρουσιάζει το εμπνευσμένο έργο του Θ.Μοσχόπουλου ,"Το μυστήριο της πολιτείας Χάμελιν".

Σεμινάριο Οφθαλμικής Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στην Οφθαλμολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ λειτουργεί τα τελευταία χρόνια τμήμα οφθαλμικής ογκολογίας όπου πραγματοποιείται βραχυθεραπεία οφθαλμικών όγκων με επεμβάσεις τοποθέτησης ραδιενεργών πλακών ρουθενίου 106. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνική που δεν εφαρμόζεται σε κανένα άλλο δημόσιο ελληνικό νοσοκομείο και έτσι η Οφθαλμολογική Κλινική ΠΑΓΝΗ δέχεται παραπομπές περιστατικών από όλο τον ελλαδικό χώρο. Πολλοί ασθενείς με οφθαλμικούς όγκους που μέχρι πριν από μερικά χρόνια έπρεπε να μεταβούν στο εξωτερικό για θεραπεία τώρα θεραπεύονται στην Κρήτη με σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό όφελος. Στα πλαίσια της δραστηριότητας αυτής η Οφθαλμολογική Κλινική ΠΑΓΝΗ οργανώνει στο κτήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης διήμερο σεμινάριο οφθαλμικής ογκολογίας με προσκεκλημένο τον διακεκριμένο καθηγητή Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Λωζάνης κ. Λεωνίδα Ζωγράφο, στις 3 & 4 Νοεμβρίου 2017. Το σεμινάριο αυτό είναι ανοικτό στο επιστημονικό κοινό και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συνέδριο: «Επίκαιρα θέματα στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή»

H Επιστημονική Εταιρεία Έρευνας στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή (Scientific Society of Research in Human Reproduction – SSRHR) διοργανώνει το international meeting : «Επίκαιρα θέματα στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή» (Hot topics in Reproductive Medicine) στο Ξενοδοχείο Aquila Atlantis, Ηράκλειο Κρήτης, στις 03 – 05 Νοεμβρίου 2017.

Ομιλία της Λιάνας Σταρίδα: Γυναίκες στο αστικό Ηράκλειο του 20ου αιώνα

Ομιλία από τη Λιάνα Σταρίδα : Γυναίκες στο αστικό Ηράκλειο του 20ου αιώνα. Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 8.00 μ.μ. στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Συναυλία Χιπ Χοπ : Τζαμαλ / Μαύρη Οδύσσεια: Black Athena & Negros tou Moria (Live PA)

Το Μονιτορ Φεστ 2017 ανοίγει τα ώτα του στην Χιπ Χοπ μουσική με ένα εκρηκτικό line-up. Μερικοί από τους κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες της χιπ χοπ μουσικής θα εμφανιστούν για μια μοναδική βραδιά την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στο CINE STUDIO

Λάμπρος Φισφής «Best Of» - Stand up Comedy

Μετά από 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Stand up Comedy και έχοντας στο ενεργητικό του δύο one man show, εκατοντάδες παραστάσεις και συνολικά πάνω από 6 ώρες υλικού ο Λάμπρος Φισφής μαζεύει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, τον χρυσό του δίσκο, τα μεγάλα σουξέ και τα ενώνει σε μια παράσταση «Best Of» που υπόσχετε να σας κάνει να πονάτε από τα γέλια.

Ο Κώστας Χατζής σ' ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι

Ο Κώστας Χατζής έρχεται την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο Νυν και Αεί για να παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι, μέσα από τη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων και της μουσικής των τραγουδιών, που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή.

Παράσταση: «4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα»

H Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ σε συνεργασία με την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης παρουσιάζουν στην Πειραματική σκηνή του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, δύο παραστάσεις του έργου «4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα» του βραβευμένου άγγλου συγγραφέα Τζέιμς Φριτς σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, ώρα 21.30.

Εκδήλωση με θέμα : Οδοιπορικό στο Μεγάλο Κάστρο του <<Καπετάν Μιχάλη>>

Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Πολιτισμού – Εθελοντισμού και Παιδείας , επαναλαμβάνει την εκδήλωση με θέμα : Οδοιπορικό στο Μεγάλο Κάστρο του << Καπετάν Μιχάλη >>  - ακολουθώντας τα βήματα του Νίκου Καζαντζάκη  στις 4 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 π.μ.

Σtella και Tango with Lions (band) στο Μονιτορ Φεστ 2017

Το Μονιτορ Φεστ 2017 καλωσορίζει την Σtella και τους Tango with Lions (band), δύο ξεχωριστές παρουσίες της εγχώριας εναλλακτικής ποπ/ electro μουσικής το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο Σινε Στούντιο στο Ηράκλειο στις 21.30.

Έκθεση: «Beauty Festival»

Μια σύγχρονη οπτική μέσα από τους παραδοσιακούς τρόπους καλλωπισμού και υγείας, 4 & 5 Νοεμβρίου στον χώρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου υποδεχόμαστε το "Beauty Festival", μια έκθεση με συμμετέχοντες εταιρίες από τον χώρο του φυτικού καλλυντικού.

Θεατρική παράσταση «ΌΡΝΙΘΕΣ»

Σας Προσκαλούμε στην Θεατρική Παράστασή μας «ΌΡΝΙΘΕΣ» Κωμωδία του Αριστοφάνη, που θα διεξαχθεί στις 4 Νοεμβρίου, στις 7:00μμ και στις 9:00μμ στο Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου. Η παράσταση πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο και με την Συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης - Π.Ε. Ηρακλείου.

Προβολή της ταινίας «Πεθαίνοντας στο Γέλιο» και παρουσίαση του βιβλίου «Μαρτυρίες από τη Δικτατορία και την Αντίσταση»

Το θέατρο Όμμα Στούντιο προσκαλεί ακόμα μία φορά στο Ηράκλειο το δημοσιογράφο και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου, για να παρουσιάσει την ταινία του «Πεθαίνοντας στο Γέλιο», καθώς και το νέο του βιβλίο «Μαρτυρίες από τη Δικτατορία και την Αντίσταση» (Εκδόσεις Εστία). Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δ.Η.

Γιορτή Θηλασμού 2017 στο Ηράκλειο

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού, η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» ( https://www.facebook.com/groups/Irakleio.bfm/ ), με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, διοργανώνει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 11:00 π.μ.- 2:00 μ.μ., μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό! Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, θα καταμετρηθούν όλες οι θηλάζουσες μητέρες που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση!

Ομιλία Δρ. Ιωάννη Ανυφαντάκη «Ο σύγχρονος έφηβος στη σημερινή οικογένεια»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου διοργανώνει κύκλο ομιλιών με γενικό τίτλο, « Ακούω-κατανοώ- επικοινωνώ» συνεργαζόμενος με ψυχολόγους εθελοντές. Κάθε ψυχολόγος θα είναι ομιλητής σε μια ομιλία- συζήτηση.

Έκθεση Φιλοτελικών, Ιστορικών και Συλλεκτικών τεκμηρίων, με θέμα την ιστορική διαδρομή των Ταχυδρομείων στην Κρήτη

Το 34ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών πραγματοποιείται από 8 έως 11 Νοεμβρίου 2017 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Εκπαιδευτική εσπερίδα στον Άγιο Μύρωνα για το βακτήριο xylella fastidiosa

Ανοιχτή πρόσκληση σε παραγωγούς αγρότες απευθύνει ο Δήμος Ηρακλείου για συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Xylella fastidiosa: Οδικός Χάρτης Ενεργειών ανά εμπλεκόμενο φορέα στην Περιφέρεια Κρήτης” που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος Αγίου Μύρωνα και ώρα 18:30.

Θεατρική παράσταση «Το Δέντρο»

Για δύο μόνο παραστάσεις στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 21.15. Μια σύγχρονη ανάγνωση για όλα όσα ζούμε και νιώθουμε σήμερα. Ένας άνθρωπος με φόντο τις γιορτές των Χριστουγέννων, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και να στολίσει πάση θυσία το "Δέντρο της ζωής του". Γύρω του η μελαγχολία των γιορτών και διάφορες σακούλες με κάποια άλλα στολίδια... Διαφορετικά από τα συνηθισμένα. Μνήμες, ρωγμές αλλά και αγαπημένα αντικείμενα... Με όλα αυτά θα γεμίσει σιγά-σιγά το πανύψηλο δέντρο του.

Παρουσίαση φωτογραφιών με τίτλο «Explorations»

Παρουσίαση των φωτογραφιών με τίτλο "Explorations" τις Antje Larsen. Η παρουσίαση θα γίνει στον χώρο του ResidenceSEA την Παρασκευή, 10 Νοεμβρη 2017. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Συναυλία με τους Outward Bound και τη Μαρία Κριτσωτάκη

Το Μονιτορ Φεστ 2017 φιλοξενεί στο πρόγραμμα του μια εξαιρετική σύμπραξη πειραματικής τζαζ μουσικής, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στο Cine Studio, στις 21.30, με τους Οuward Bound trio και την Μαρία Κριτσωτάκη, τέσσερα από τα εξέχοντα τέκνα της εγχώριας μουσικής σκηνής, με αξιόλογη διεθνή πορεία.

Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου το Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία Κρήτης εγκαινιάζει στο Ηράκλειο την έκθεση “Crete: Stories from the Edge”, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, και ώρα 20:00. Η έκθεση που φιλοξενείται στο χώρο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας Κρήτης (Δουκός Μποφώρ 20) θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά 18:00 – 20:00 και Σάββατο 10:00 – 13:00 και 18:00-20:00.

Πάρτυ με τον LTJ BUKEM

Το Μονιτορ Φεστ 2017 θα κλείσει με πάρτυ και καλεσμένο τον LTJ BUKEM, έναν από τους πιο σημαντικούς καλλιτεχνες της ηλεκτρονικής μουσικής στον πλανήτη το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στο Σινέ Στούντιο, στο Ηράκλειο.

Θεατρική παράσταση: «Άντρες Έτοιμοι για Όλα»

Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων ετών επιστρέφει σε μια μεγάλη περιοδεία από τις θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη. Με την υπογραφή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα που διασκεύασαν το διάσημο έργο των Νεοζηλανδών Stephen Sinclair και Anthony McCarten "Ladies Night", η απολαυστική κωμωδία «Άντρες Έτοιμοι για Όλα», προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα, επανέρχεται για πολλές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, με αφετηρία την Πάτρα, στις 27 Οκτωβρίου.

Παρουσίαση της μουσειοσκευής «Μετά φιλικωτάτων αισθημάτων. Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» δημιούργησε τη μουσειοσκευή με τίτλο «Μετά φιλικωτάτων αισθημάτων. Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Πρόκειται για ένα σύνολο κινητού δανειστικού υλικού που πηγάζει από τις θεματικές της μουσειακής συλλογής της Οικίας – Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου. Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας έχουν τη δυνατότητα να τη δανειστούν και να την αξιοποιήσουν.

Ενημερωτική Εκδήλωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Οι τελευταίες τάσεις για μια ασφαλή και ποιοτική πλοήγηση των  παιδιών στο διαδίκτυο καθώς και το νέο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργηθεί για την επίτευξη αυτού του σκοπού, θα αναλυθούν σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας  σε συνεργασία με το γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 στο αμφιθέατρο του ΙΤΕ.

Παρουσίαση του βιβλίου του Ναπολέοντα Περγαλίδη «Ατμόπλοιον Αγγέλικα»

Το εξαιρετικό και επίκαιρο από άποψη μηνυμάτων μυθιστόρημα του Ηρακλειώτη συγγραφέα Ναπολέοντα Περγαλίδη, «ΑΤΜΟΠΛΟΙΟΝ ΑΓΓΕΛΙΚΑ», εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος, θα παρουσιαστεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου την προσεχή Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στις 7 το βράδυ, σε εκδήλωση που διοργανώνει το βιβλιοπωλείο «Μανόλης Κυριάκης», με ομιλητές την συγγραφέα Νίκη Τρουλλινού, τον δημοσιογράφο και ποιητή Παναγιώτη Γεωργουδή.

Παρουσίαση του βιβλίου της Ευγενίας Λαγουδάκη «Στυλιανός Αλεξίου. Ο Διαπρεπής Αρχαιολόγος - Ο Μεγάλος Νεοελληνιστής»

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη τιμώντας τη μνήμη του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ  ΑΛΕΞΙΟΥ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της ΕΥΓΕΝΙΑΣ  ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ "ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ. Ο ΔΙΑΠΡΕΠΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ - Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΣΤΗΣ".

Eκδήλωση: «Μικρό αφιέρωμα στον Ν. Καζαντζάκη»

Σας ενημερώνουμε ότι η Ε.Φ.Ν.Η. οργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Μικρό αφιέρωμα στον Ν. Καζαντζάκη», την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7:00 μμ, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 1). Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: α) Σπύρος Κατσαραπίδης, φιλόλογος, με θέμα: «Για την Οδύσεια του Ν. Καζαντζάκη. Μικρός περίπλους ενός μεγάλου έργου» και β) ο συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης με θέμα: «Ο Καζαντζάκης στη δίνη της εξελικτικής θεωρίας».

1ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου

Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τη Μεσόγειο μέσα από την 7η Τέχνη προσφέρει ο Δήμος Ηρακλείου στους θεατές που θα παρακολουθήσουν το 1ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου , το οποίο θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Παρουσίαση βιβλίου «Κρήτη, το νησί των Προσαρμογών»

Την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου, ώρα 19.00΄, παρουσιάζεται στο αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης το βιβλίο του Δρ. Ιστορίας κ. Μάνου Περάκη Κρήτη, το νησί των Προσαρμογών. Οικονομία και κοινωνία τον 19ο αιώνα (1830-1913), συνέκδοση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και του εκδοτικού οίκου Ασίνη.

Παρουσίαση με θέμα: «Κνωσός: Το παλίμψηστο μιας μητρόπολης (7.000-1.000 πΧ)»

Η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση με θέμα: «ΚΝΩΣΟΣ: ΤΟ ΠΑΛΙΜΨΗΣΤΟ ΜΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ (7.000-1.000 πΧ)»

Μαθητικό αφιέρωμα για το έτος Νίκου Καζαντζάκη

Μαθητικό αφιέρωμα για το έτος Νίκου Καζαντζάκη

Σεμινάριο και συναυλία φλάουτου

Η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε.Ηρακλείου, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών τιμώντας την Ηρακλειώτισσα φιλόμουσο Αλίκη Σουργιαδάκη, συνδιοργανώνουν σεμινάριο (16-19/11) και συναυλία φλάουτου (19/11), με διδάσκοντες τους φλαουτίστες της ΚΟΑ, Χρυσή Πιλαφτσή και Μιχάλη Ραμό.

Ρεσιτάλ Κλασικού Τραγουδιού

Ρεσιτάλ Κλασικού Τραγουδιού στις 17-11-2017 στην ΒΑΣ. ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ

Θεατρική Παράσταση «Φοράω το σακάκι του πατέρα μου»

11 & 18 Νοέμβρη ημέρα Σάββατο στις 21:30 στο διατηρητέο.. Mια παράσταση βασισμένη στο βιβλίο του Δημοσθένη Παπαμάρκου "ΓΚΙΑΚ" σε σκηνοθεσία Πάνου Ιωαννίδη και ερμηνεία Χρήστου Συρμακεζη.

Συναυλία Nightstalker

Mια από τις πιο αγαπημένες ελληνικές μπάντες, οι Nightstalker που ηγήθηκαν της αθηναϊκής underground rock σκηνής, έχοντας στις αποσκευές τους το έβδομο νέο άλμπουμ τους στην σχεδόν είκοσιοκτάχρονη πορεία τους έρχονται το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στο Cine Studio.

Ημερίδα με θέμα:«Πτυχές της Ορθοδοξίας σε Νεοέλληνες ποιητές» από την Ενορία Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή

Η Ενορία Γενεσίου της Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου σάς προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα: «ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ», που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Πνευματικού της Κέντρου το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 09.00 π.μ.

«Σάββατα με τους Επιστήμονες» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

«Σάββατα με τους Επιστήμονες» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (1ο και 3ο Σάββατο κάθε μήνα)

Swing Party

Cretan Swing και Lindy Hop

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 στις 11:00 στο Lido Soccer

Τιμητική εκδήλωση και παρουσίαση του βιβλίου «Το Δίλημμα της Πεταλούδας»

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα πολυμέσων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για την προσφορά του συγγραφέα Δήμου Τσαντίλη στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση.

Παρουσίαση του βιβλίου «Εμμανουήλ Χ. Παπαδάκης «Σπιρτοκούτης». Ένα όνομα, μια ιστορία»

Το Καμπάνειο Ίδρυμα, ο Σύνδεσμος Λασιθιωτών Ηρακλείου «Το Οροπέδιο», η Πνευματική Εστία Οροπεδίου Λασιθίου, ο Εκπολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Οροπεδίου Λασιθίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ψυχρού Λασιθίου «Ο Ξένιος Ζεύς» συνδιοργανώνουν εκδήλωση υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου για την παρουσίαση βιβλίου με τίτλο: «Εμμανουήλ Χ. Παπαδάκης ΄΄Σπιρτοκούτης΄΄. Ένα όνομα, μια ιστορία» της Παρασκευής I. Παπαδάκη και του Γεωργίου M. Ζάβρα.

Ομιλία: «Επιστήμη, Ηθική και Πολιτική. Πρόσωπα και μηχανές»

Το «Συμπόσιο Πολιτισμού», ανοίγει ένα εκρηκτικά επίκαιρο και «καυτό» θέμα, με τίτλο: «Επιστήμη, Ηθική και Πολιτική. Πρόσωπα και μηχανές», στις 20 Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα στις 7 το βράδυ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου με ομιλήτρια την Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Σταυρούλα Τσινόρεμα.

Ο σύλλογος ΑμεΝΥ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων των Παιδιών

Με μεγάλη χαρά ο Σύλλογος Γονέων,Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «η ροδαυγή» ανακοινώνει την σύσταση της νέας ομάδας ανάγνωσης και δημιουργίας με τίτλο «Οι Βιβλιοταξιδευτές της ροδαυγής». Την επιμέλεια και τον συντονισμό της ομάδας αναλαμβάνει η καταξιωμένη εικαστικός συγγραφέας, Θεοδοσία Αργυράκη – Ασαργιωτάκη. Για την πρώτη συνάντηση και γνωριμία με το κοινό, το ραντεβού έχει κλειστεί και σας περιμένουμε όλους την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10.30π.μ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2) για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων των Παιδιών.

Παρουσίαση του βιβλίου «Μοναστήρια της Κρήτης»

Παρουσίαση βιβλίου «ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ της Κρήτης»

Fashion Show χειμώνας 2017-2018

Fashion Show χειμώνας 2017-2018

Παρουσίαση του βιβλίου «Τελευταία Απόστροφος»

Το Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, υποδέχεται τον Μάριο Λεβέντη για 3η συνεχόμενη χρονιά με νέο τίτλο. Το θεατρικό έργο «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΣΤΡΟΦΟΣ» (Εκδ. Γαβριηλίδης), που χαρακτηρίστηκε πληθωρικό σε αλήθεια, νόημα και συναίσθημα, παρουσιάζεται την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 μ.μ..

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μένιου Σακελλαρόπουλου «Ο Χορός των Συμβόλων»

Την Πέμπτη 23 Νοέμβριου 2017 & ώρα 19.00 π.μ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, Ανδρόγεω 2, υποδέχεται τον Μένιο Σακελλαρόπουλο με το νέο του βιβλίο «Ο χορός των συμβόλων» (Εκδόσεις Ψυχογιός) ... ένα μαγικό ταξίδι από τον Ψηλορείτη και τα Χανιά ως το Κέιμπριτζ και το 'Οσλο, ένας χορός των δυσνόητων αριθμών, μια ωδή στη δύναμη και τη θέληση, κόντρα στη μοίρα και στους καιρούς...

«Δεν είσαι … (η) μόνη»: Δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής – Καινοτόμων Δράσεων – Δημόσιας Υγείας – Ισότητας των Φύλων και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα έμφυλης βίας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017), διοργανώνει σειρά δράσεων από τις 23 έως τις 29 Νοεμβρίου 2017.

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Νίκος Καζαντζάκης»

Η Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου και η «Ελληνική Καλλιτεχνική Φωτογραφία» συνδιοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, με θέμα "Νίκος Καζαντζάκης".

«Η Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη από το This Famous Tiny Circus theater group

Έπειτα από δυο επιτυχημένους κύκλους παραστάσεων στο  Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας-Β’ σκηνή και μια περιοδεία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, oι This Famous Tiny Circus theater group ανεβάζουν για δεύτερη σαιζόν το εμβληματικό έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Η Παρέλαση» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Κωνσταντίνου Μάρκελλου και Ελένης Στεργίου.

Η παράσταση θα περιοδεύσει όλο το Νοέμβριο σε Πάτρα, Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά), Δωδεκάνησα (Πάτμο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Ρόδο, Κω). Στο Ηράκλειο η παράσταση θα παιχτεί στο ΔΙΑrΤΗΡΗΤΕΟ την Παρασκευή 24, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 21.30. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί και απογευματινή παράσταση, η οποία θα ξεκινήσει στις 19.30.

Ημερίδα: «Στρατηγικές & Χρηματοδοτικά Εργαλεία Διεθνοποίησης Επιχειρήσεων»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και την AFI διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: Στρατηγικές & Χρηματοδοτικά Εργαλεία Διεθνοποίησης Επιχειρήσεων, την Παρασκευή 24/11/2017, στο νέο συνεργατικό χώρο Hub to Business, Κορωναίου 14, ώρες 11.30-13.30.

Εκδήλωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Ενόψει της 25ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών,το Συμβουλευτικό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης (ΠΕΠΙΣ Κρήτης), τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου και το Χαμόγελο του Παιδιού θα συμμετέχουν σε «Περίπτερο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης των πολιτών»

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Νίκος Καζαντζάκης» από τα γυρίσματα της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή

Η Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου και η «Ελληνική Καλλιτεχνική Φωτογραφία» συνδιοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, με θέμα "Νίκος Καζαντζάκης".Η έκθεση αποτελείται από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή "Νίκος Καζαντζάκης" από τον Μανώλη Μετζάκη καθηγητή μαθηματικών - φωτογραφίας.

Συναυλία κοσμικής-εκκλησιαστικής μουσικής

H Μικτή Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου παρουσιάζει ένα ποικίλο χορωδιακό πρόγραμμα με έργα κοσμικής και Eκκλησιαστικής μουσικής, από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα.

Επετειακές εκδηλώσεις για τα «10 Χρόνια Έκθεσης ΜΦΙΚ»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης συνεχίζει τις επετειακές εκδηλώσεις του για τα 10 Χρόνια της Έκθεσης

Συναυλία της Μικτής Χορωδίας Αγίας Αικατερίνης

H Μικτή Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου παρουσιάζει ένα ποικίλο χορωδιακό πρόγραμμα με έργα κοσμικής και εκκλησιαστικής μουσικής, από την Αναγέννηση στο σήμερα.

Παιδική παράσταση: «Oδυσσεβαχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Ένα από τα ωραιότερα κείμενα της θεατρικής λογοτεχνίας για παιδιά ανεβαίνει στο χώρο του Θεάτρου Μορφές. Δύο ιστορίες του Οδυσσέα και του Σεβάχ του θαλασσινού, ενώνονται με τη μοναδική πένα της Ξένιας Καλογεροπούλου για να συνθέσουν την ιστορία του Οδυσ…σεβάχ που θέλει να γυρίσει στην πατρίδα του την Ιθα…γδάτη.

Εσπερίδα με θέμα : «Η Κρητική Διάλεκτος και οι Αρχαϊσμοί της»

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Πολιτιστικής Αναπτύξεως Ηρακλείου σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εσπερίδα,που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18.30, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», επί της οδού ΑΝΔΡΟΓΕΩ (2ος όροφος).

Εκδήλωση για τον πανεπιστημιακό καθηγητή Νάσο Βαγενά

Η Ε.Φ.Ν.Η. σε συνεργασία με τη Λέσχη Ανάγνωσης « Έντεχνος Λόγος» και τον Ρ/Σ ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ υποδέχονται τον τ. πανεπιστημιακό καθηγητή, ποιητή και κριτικό λογοτεχνίας κ. Νάσο Βαγενά στο Ηράκλειο, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας ( Ανδρόγεω 1).

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας «Κρήτη, ένα νησί εν πλω στο χώρο και στο χρόνο».

Θα φιλοξενήσουμε τον Δρ. Χ. Φασουλά, Γεωλόγο, ΕΔΙΠ-ΠΚ, Υπεύθυνος Τμήματος Γεωποικιλότητας ΜΦΙΚ. Ο Χ. Φασουλάς είναι διδάκτορας Γεωλογίας του ΑΠΘ και σήμερα ΕΔΙΠ στο Παν/μιο Κρήτης και επιμελητής στο τμήμα Γεωποικιλότητας του ΜΦΙΚ.

Παρουσίαση Προγραμμάτων Χρηματοδότησης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Εταιρεία Στήριξης και Ανάπτυξης των Επιχειρήσεων Κρήτης (Αναπτυξιακή Κρήτης), Εταίρος του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. και αρμόδια για την περιφέρεια της Κρήτης, διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Β΄ Κύκλος» και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Τεχνική Ημερίδα για το Σκυρόδεμα

Ο σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας / Παράρτημα Ανατολικής Κρήτης σας προσκαλεί στην τεχνική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Μικρό Θέατρο» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, Λ. Πλαστήρα 10 στις 17:30 με θέμα: Α) ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ (ΕΛΟΤ ΕΝ 1504) Β) ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE