11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Δεν θα σας κουράσω μιλώντας για το μεγαλείο της Ακρόπολης, ούτε θα σας βασανίσω με αρχαιοελληνικά λόγια. Είδα τόπους θαυμαστούς και μεταξύ άλλων την Κρήτη. Και δεν μπορείτε να φανταστείτε την πλέον ενδιαφέρουσα ανακάλυψη μου, περισσότερο ενδιαφέρουσα και από τις ανασκαφές. Είναι ένας δικηγόρος, Βενιζέλος ή Βενεζουέλος. Ειλικρινά δεν μπορώ να προφέρω ακριβώς το όνομα του, αλλά σε μερικά χρόνια ολόκληρη η Ευρώπη θα μιλάει γι’ αυτόν.
Μία έκθεση φωτογραφίας που αποτυπώνει τη γυναίκα της Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου όσοι βρεθούν στην είσοδο του μικρού κηποθέατρου «Μάνος Χατζιδάκις». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 14 Σεπτεμβρίου στις 19:00 το απόγευμα. Η έκθεση είναι στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί».
Ο Όμιλος Μελετών οργανώνει την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19:45 μμ στην αίθουσα Μανώλη Καρέλλη πρώην Ανδρόγεω (δεύτερος όροφος) του Δήμου Ηρακλείου, ανοιχτή ομιλία με θέμα: "Πλατων και Ουπανισάδες". Την ομιλία θα δώσει ο κος Νικόλαος Καζάνας, Ινδολόγος, καθηγητής Φιλοσοφίας και Σανσκριτικών.
Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί» συνεχίζονται την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου με το φωνητικό σύνολο «Επίκυκλος» σε συνθέσεις του Φραγκίσκου Λεονταρίτη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Το μουσικό σχήμα «ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ» παρουσιάζει το μουσικοποιητικό ακρόαμα - θέαμα,: «ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΝΑ, ΑΡΜΥΡΑ ΜΟΥ ΕΣΥ ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΟΥ ΜΟΙΡΑ» την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016». Η εκδήλωση έχει ώρα έναρξης 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου διοργανώνει Συναυλία Αλληλεγγύης, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά και τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος σε ανασφάλιστο και άπορο κωφό παιδί, που εξυπηρετείται από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου.
Η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ διοργανώνουν συναυλία στο Ενετικό Φρούριο Κούλε Ηρακλείου την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. όπου η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα παρουσιάσει έργα κλασικού Ελληνικού ρεπερτορίου υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού.