11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Όμιλο Κύπρου ΤΕΥ- ΑΤΗΚ, οργανώνει για 15 συνεχόμενα χρόνια το διαγωνισμό "Κύπρος-Κρήτη". Ο διαγωνισμός αυτός είναι ανοικτός για όλους τους Κρητικούς και Κύπριους φωτογράφους και τα έργα που διακρίνονται εκθέτονται τόσο στην Λευκωσία όσο και στο Ηράκλειο. Ο διαγωνισμός αποτελεί ουσιαστικά αφορμή για την ανταλλαγή έργων, απόψεων, επισκέψεων και για την σύσφιξη τελικά των σχέσεων των δυο νησιών.
Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης, στο πλαίσιο των δράσεών του και σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών στην Πρόληψη "Η Ομάδα", διοργανώνουν νέο κύκλο έξι (6) βιωματικών σεμιναρίων για Γονείς και Παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακοινώνει την διοργάνωση σεμιναρίου (διάρκειας 12 ωρών). Το σεμινάριο ξεκινάει στις 23/04/2015, ολοκληρώνεται στις 14/05/2015, και θα επικεντρωθεί στη θεματική περιοχή του Τουρισμού, με τίτλο: «Αξιοποίηση συστημάτων ελ/λακ στη διαχείριση περιεχομένου και επεξεργασίας εικόνας στον Τουρισμό»
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου ανακοινώνει ότι, το Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων & Διατροφής του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου (που στεγάζεται στην ομώνυμη Συνοικία και στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα με το 48ο Δημοτικό Σχολείο), διοργανώνει 4ωρο πολύ ενδιαφέρον εργαστηριακό σεμινάριο με Επιμορφωτή τον κον Κώστα Λαμπράκη εκπαιδευτικό με θέμα: «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ»
Η θρυλική «Ποντικοπαγίδα», το αγαπημένο θρίλερ της Αγκάθα Κρίστι, που
σκηνοθέτησε ο Μανούσος Μανουσάκης, θα παιχτεί στο Ηράκλειο, στο
Κινηματοθέατρο Αστόρια στις 27, 28 και 29 Απριλίου.
Παραστάσεις θα δοθούν την Δευτέρα 27 Απριλίου στις 6 το απόγευμα και τις
9 το βράδυ, την Τρίτη 28 του μήνα στις 9 το βράδυ και την Τετάρτη 29
Απριλίου στις 6 το απόγευμα και τις 9 το βράδυ.