inner image

Έκθεση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης και του Φωτογραφικού Ομίλου Κύπρου ΤΕΥ-ΑΤΗΚ

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Όμιλο Κύπρου ΤΕΥ- ΑΤΗΚ, οργανώνει για 15 συνεχόμενα χρόνια το διαγωνισμό "Κύπρος-Κρήτη". Ο διαγωνισμός αυτός είναι ανοικτός για όλους τους Κρητικούς και Κύπριους φωτογράφους και τα έργα που διακρίνονται εκθέτονται τόσο στην Λευκωσία όσο και στο Ηράκλειο. Ο διαγωνισμός αποτελεί ουσιαστικά αφορμή για την ανταλλαγή έργων, απόψεων, επισκέψεων και για την σύσφιξη τελικά των σχέσεων των δυο νησιών.

ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου- Νέος Κύκλος Βιωματικών σεμιναρίων:


Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης, στο πλαίσιο των δράσεών του και σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών στην Πρόληψη "Η Ομάδα", διοργανώνουν νέο κύκλο έξι (6) βιωματικών σεμιναρίων για Γονείς και Παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Σεμινάριο με τίτλο «Αξιοποίηση συστημάτων ελ/λακ στη διαχείριση περιεχομένου και επεξεργασίας εικόνας στον Τουρισμό»

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακοινώνει την διοργάνωση σεμιναρίου (διάρκειας 12 ωρών). Το σεμινάριο ξεκινάει στις 23/04/2015, ολοκληρώνεται στις 14/05/2015, και θα επικεντρωθεί στη θεματική περιοχή του Τουρισμού, με τίτλο: «Αξιοποίηση συστημάτων ελ/λακ στη διαχείριση περιεχομένου και επεξεργασίας εικόνας στον Τουρισμό»

Η παράσταση του Μ. Μανουσάκη «Ποντικοπαγίδα»

Η θρυλική «Ποντικοπαγίδα», το αγαπημένο θρίλερ της Αγκάθα Κρίστι, που σκηνοθέτησε ο Μανούσος Μανουσάκης, θα παιχτεί στο Ηράκλειο, στο Κινηματοθέατρο Αστόρια στις 27, 28 και 29 Απριλίου.
Παραστάσεις θα δοθούν την Δευτέρα 27 Απριλίου στις 6 το απόγευμα και τις 9 το βράδυ, την Τρίτη 28 του μήνα στις 9 το βράδυ και την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 6 το απόγευμα και τις 9 το βράδυ.

Το Μόνιτορ και η θεατρική ομάδα Ubuntu παρουσιάζουν την παράσταση «Η χαμένη τιμή της Katharina Blum»

Μετά από 2 επιτυχημένες σεζόν στη cinematheque του αθηναικού Bios, το Μόνιτορ και η θεατρική ομάδα Ubuntu παρουσιάζουν στο Ηράκλειο την παράσταση «Η χαμένη τιμή της Katharina Blum». Από την Πέμπτη 30 Απριλίου έως την Κυριακή 3 Μαίου, στις 21.30 στην Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Νέου Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου

Διαχείριση Άγχους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ημερίδα με τίτλο "Διαχείριση Άγχους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις" το Σάββατο 2 Μαίου 2015 στις 18:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Ηρακλείου στην Παλιά Λαχαναγορά.

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Μαθητικής Ερευνητικής Αποστολής ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΙΙ

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 3 Μαΐου 10:30 - 11:30, στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Μαθητικής Ερευνητικής Αποστολής ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΙΙ σε μια ανοιχτή, για το κοινό, εκδήλωση στο «Θαλασσόκοσμο».

9η Εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου

Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Γαλλικής Φιλολογίας Ν. Ηρακλείου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη Γαλλοφωνία, οργανώνει εβδομάδα Γαλλικής Γλώσσας και Πολιτισμού και υποδέχεται την «9η Εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου», σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο  Ελλάδας  και το Europe-Direct της Περιφέρειας Κρήτης.

Παρουσίαση του βιβλίου 'ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΣΆΓΑΠΩ' της Ιωάννας Νοταρά

Οι εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ και το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης στο Ηράκλειο, σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά την Ιωάννα Νοταρά, συγγραφέα του best seller "Μια συγνώμη για την Έυα".

Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα «Οι κλινικές μελέτες με απλά λόγια. Μύθοι και Πραγματικότητα»

Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης σε συνεργασία με την Κλινική Ρευματολογίας Κλινικής Ανοσολογίας και Αλλεργιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης διοργανώνει Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα «Οι κλινικές μελέτες με απλά λόγια. Μύθοι και Πραγματικότητα». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 στην Συνεδριακή αίθουσα της Παγκρήτριας Συνεταιριστικής Τράπεζας (Λ. Ικάρου 5) στο Ηράκλειο και ώρα 18.30.

Ομιλία της Ντανιέλλας Μαρούδα με θέμα 'ΑΝΕΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Από την Μεσόγειο της μετανάστευσης στον στην καταστροφή του Νεπάλ και από την Αφρική στην Πρώτη Παγκόσμια Ανθρωπιστική Διάσκεψη Κορυφής τον Σεπτέμβριο 2016 στην Κωσταντινούπολη'

Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού της 8ης Μαϊου σας καλούν σε ομιλία της Ντανιέλλας Μαρούδα στο  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (Καστελλάκη 6) την Τετάρτη 6 Μαϊου 2015, ώρα 19.00 με θέμα: ΑΝΕΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Από την Μεσόγειο της μετανάστευσης στον στην καταστροφή του Νεπάλ και από την Αφρική στην Πρώτη Παγκόσμια Ανθρωπιστική Διάσκεψη Κορυφής τον Σεπτέμβριο 2016 στην Κωσταντινούπολη

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Δ. Φραγκουλάκης                                                                             

Στον ίδιο χώρο θα προβληθούν οι νέες δράσεις των εθελοντών του ΕΕΣ

'Η μοναξιά του σχοινοβάτη' από το Μουσικό Σχολείο

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου παρουσιάζουν το πολιτιστικό πρόγραμμα "Η μοναξιά του σχοινοβάτη" την Τετάρτη 6 Μαΐου στις 8 το βράδυ στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9). Σκοπός του προγράμματος είναι η διερεύνηση του λαϊκού βίου στην Ελλάδα κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα από τη σκοπιά του κοινωνικού "περιθωρίου" και του μη "εγκατεστημένου" βίου.
Θα συμμετέχει το μουσικό και οργανικό σύνολο παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου και θα μιλήσει η κυρία Κατερίνα Συνοδινού, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και συγγραφέας.

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη, ωστόσο, η συμβολή σας σε συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι καθοριστική για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Ημερίδα για τον Θυρεοειδή και τον Καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Ν. Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου,   Αγκαλιά-ΖΩ  σας προσκαλεί στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για την ενημέρωση των μελών, καθηγητών και γονέων σε θέματα που αφορούν στην ΠΡΟΛΗΨΗ,  ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ του καρκίνου.

Ομιλία με θέμα: 'Ο Σχολικός Εκφοβισμός και οι συνέπειες του'

Η "Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας" Δήμου Ηρακλείου Σε Συνεργασία Με Τον "Σύλλογο Γονέων Και Κηδεμόνων Του Δημοτικού Σχολείου Κ. Άσιτών" Και Την "Ενορία Κ. Άσιτών ", Διοργανώνουν Ομιλία Την Παρασκευή 8/Μάϊου Και Ώρα 9 Π.Μ. ,Στον Χώρο Του Πνευματικού Κέντρου Της Ενορίας Κ. Άσιτών, Με Θέμα : "Ο Σχολικός Εκφοβισμός Και Οι Συνέπειες Του".

Η Δήμητρα Γαλάνη για 2 βραδιές στο Ηράκλειο

Την Παρασκευή 08/05 και το Σάββατο 09/05 υποδεχόμαστε στη σκηνή του Νυν και Αεί τη μία και μοναδική Δήμητρα Γαλάνη για 2 βραδιές γεμάτες παλιές και νέες επιτυχίες της!

Θεατρική παράσταση «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων την άνοιξη του 1932»

Ενημερώνουμε τους φίλους του θεάτρου ότι την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 9.00 μμ, η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» θα παρουσιάσουν την παράσταση «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων την άνοιξη του 1932» στο αμφιθέατρο «Γιάννης Περτσελάκης» του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης επί των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Λυσίμαχου Καλοκαιρινού, Ηράκλειο.

3η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου: “Tα πουλιά έχουν φτερά… τα παιδιά βιβλία”

Το Τεχνόπολις σε συνεργασία με γνωστά βιβλιοπωλεία του Ηρακλείου, διοργανώνει για τρίτη χρονιά ένα διήμερο γιορτής για τα παιδιά, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, από τις 11 το πρωί έως αργά το βράδυ. Το διήμερο αυτό, οι μικροί βιβλιοφάγοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο μαγικό κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας μέσα από αφηγήσεις παραμυθιών, παιδικό θέατρο και κουκλοθέατρο, κλόουν, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά δρώμενα, σκακιστικούς αγώνες και προβολές παιδικών ταινιών.

Όπερα της Βαλίτσας – «Κάρμεν»

Η νέα παραγωγή της Όπερας της Βαλίτσας είναι η θρυλική Κάρμεν του Μπιζέ, η οποία θα ταξιδέψει σε 23 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος", το οποίο πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Παρασκευή σαπουνιών από λάδι ελιάς και καρύδας με βότανα και αιθέρια έλαια

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη στα πλαίσια των δημιουργικών Σαββάτων που έχει καθιερώσει, θα παρουσιάσει την παρασκευή σαπουνιών από λάδι ελιάς  και καρύδας με βότανα και αιθέρια έλαια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9-5-2015 17.00-19.00 στο κτήριο της Ταντάλου και Γαζίου.

Ημερίδα για το Παιδί και το Διαδίκτυο

Η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ‘‘Δ. Θεοτοκόπουλος’’ διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Παιδί και ασφαλής χρήση του διαδικτύου». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στην αίθουσα της παλιάς Δημοτικής Λαχαναγοράς με ελεύθερη συμμετοχή και ώρα έναρξης 9:00 π.μ.

Διακονία Αγάπης - 4ο παζάρι για το συνάνθρωπο μας

Διακονία Αγάπης της Ιεράς Αρχιεπισοπής Κρήτης - 4ο παζάρι για το συνάνθρωπο μας την Κυριακή 10 Μαϊου 2015 και ώρες 11:00 - 21:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στα σκοτεινά στην Κρήτη. Δράση - πρό(σ)κληση για εμπειρία και διάλογο. Χωρίς όραση, στα σκοτεινά

Ο Δήμος Ηρακλείου, η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών και ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Στα σκοτεινά στην Κρήτη. Δράση - πρό(σ)κληση για εμπειρία και διάλογο. Χωρίς όραση, στα σκοτεινά» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαΐου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σόου με φωτιές για το… Νεπάλ

Ένα απολαυστικό σόου με φωτιές και τζογλερικά πραγματοποιεί μία ομάδα Ηρακλειωτών με μόνο σκοπό την βοήθεια των σεισμόπληκτων του Νεπάλ. Με κεντρικό μήνυμα «Μια καλή άσκηση για την καρδιά είναι να σκύψεις και να βοηθήσεις κάποιον να σηκωθεί» η παρέα των Ηρακλειωτών σκύβει στο πρόβλημα των κατοίκων του Νεπάλ και παρουσιάζει το Fire & Juggling show την Τρίτη 12 Μαΐου στις 9 το βράδυ στην πλατεία Λιονταριών.

Ανοιξιάτικες Συναυλίες του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου

Στα πλαίσια των Ανοιξιάτικων Συναυλιών του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιείται  η πρώτη συναυλία από τις 4 συνολικά, σήμερα, Τρίτη 12 Μαΐου 2015 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου και ώρα 20:30.

Θα λάβουν μέρος σπουδαστές των τάξεων :

Πιάνου : Χάρη Βενέρη, Νίκου Κοκκίνη

Βιολιού : Αγκρόν Νταλίπι

Κιθάρας : Ειρήνης Σόφτση

Βιολοντσέλου : Μάνου Σγουρίδη

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συνάντηση ανοιχτής συζήτησης και γνωριμίας της Εθελοντικής ομάδας Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου

Η Εθελοντική ομάδα Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου καλεί τους πολίτες της 2ης δημοτικής κοινότητας αλλά και των ευρύτερων περιοχών του Ηρακλείου που επιθυμούν να πλαισιώσουν τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί ,να παρευρεθούν στην συνάντηση ανοιχτής συζήτησης και γνωριμίας που θα γίνει την Τετάρτη στις 13.05.2015 και ώρα 18.30 στο Πνευματικό κέντρο Αγίου Γεωργίου στον Πόρο. Οι δράσεις θα απευθύνονται στους κατοίκους της Χρυσοπηγής,του Πόρου, του Κατσαμπά, των Πατελών, της Αγίας Αικατερίνης και της Φιλοθέης.

4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου - Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση Σχολικού έτους 2014-2015

Το 4o Γυμνάσιο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τη Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου Κα Λιάνα Καλοκύρη σας προσκαλούν στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για το τέλος της σχολικής χρονιάς, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 19.30 στο χώρο του σχολείου. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Το Διήγημα της Τετάρτης στον Κοινωνικό Χώρο

Την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 8 το βράδυ, το Διήγημα της Τετάρτης αποχαιρετώντας τη δεύτερη χρονιά των αναγνώσεών του καλεί τους φίλους και τις φίλες να διαβάσουμε κείμενα από το βιβλίο "ΔΕΚΑΟΧΤΩ ΚΕΙΜΕΝΑ 1970" στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

Θεματικό Εργαστήριο: «Καταπολέμηση των διακρίσεων στην απασχόληση των δύο φύλων. Ευκαιρίες και κίνητρα για την απασχόλησή τους»

Η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ (πρώην ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ) διοργανώνει Θεματικό Εργαστήριο με αντικείμενο την «Καταπολέμηση των διακρίσεων στην απασχόληση των δύο φύλων. Ευκαιρίες και κίνητρα για την απασχόλησή τους», στο πλαίσιο της Εργοδοτικής Συμβουλευτικής του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου, που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ».  Το Θεματικό Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015 και ώρα 5.30μμ στην αίθουσα Καρούζου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ημερίδα για δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Διοικητικούς Υπαλλήλους που απασχολούνται σε δομές υγειονομικής περίθαλψης

Το ΚΕΚ ΑΠΟΨΗ, το ΔΗΜΗΤΡΑ Εκπαιδευτική Συμβουλευτική και η ΜΚΟ PRAKSIS,  σας προσκαλούν σε Ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την υλοποίηση δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την εκπαίδευση συνολικά 400 δημοσίων διοικητικών υπαλλήλων που απασχολούνται σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στην ελληνική επικράτεια.

Συναυλία από την Ορχήστρα Έντεχνης Μουσικής - «Όταν η μουσική συναντά το θέατρο και τον κινηματογράφο»

«Όταν η μουσική συναντά το θέατρο και τον κινηματογράφο» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δώσει το βράδυ της Πέμπτης η Ορχήστρα Έντεχνης Μουσικής στα πλαίσια των ανοιξιάτικων συναυλιών του Ωδείου του Δήμου Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα η Ορχήστρα Έντεχνης Μουσικής, σε ενορχήστρωση Χάρη Βενέρη, θα δώσει συναυλία με την Πέμπτη 14 Μαΐου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 20:30.  Συμμετέχει η τάξη τραγουδιού του Γιάννη Ιδομενέως και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου (καλλιτεχνική Διεύθυνση Γιάννης Ιδομενέως).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σεμινάριο με τίτλο: «Αξιοποίηση συστημάτων ελ/λακ στο δημόσιο τομέα – στη δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση»

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακοινώνει την διοργάνωση σεμιναρίου (διάρκειας 12 ωρών). Το σεμινάριο ξεκινάει στις 14/05/2015, και οι διαλέξεις του ολοκληρώνονται στις 10/06/2015. Μετά την ολοκλήρωση των διαλέξεων ακολουθεί η ανάπτυξη έργων συνεισφοράς και εκπόνηση project. Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στη θεματική περιοχή της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης, με τίτλο: «Αξιοποίηση συστημάτων ελ/λακ στο δημόσιο τομέα – στη δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση»

Συναυλία “Απόστολος Ρίζος Minimals”

Ο τραγουδοποιός Απόστολος Ρίζος παρουσιάζει ένα μινιμαλιστικό μουσικό project, όπου οι χαρισματικές του ερμηνείες και η αγαπημένη του κιθάρα, συμπράττουν με το κοντραμπάσο του πληθωρικού δεξιοτέχνη Θεόδωρου Κουέλη και το “ρυθμικό σετ” του εξαιρετικού σολίστα Νίκου Κασσαβέτη, δημιουργώντας ένα πλήρες ηχητικό και ρυθμικό τοπίο.

Μουσεία για μια Βιώσιμη Κοινωνία - Εργαστήριο

Με αφορμή το θέμα εορτασμού που επέλεξε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ( ICOM), για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων 2015, Μουσεία για μια Βιώσιμη Κοινωνία, προσκαλούμε στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης  παιδιά από 8 ως 12 ετών για να πειραματιστούμε με ανακυκλώσιμα υλικά και να φτιάξουμε τις δικές μας κούκλες, όπως ακριβώς γινόταν σε προβιομηχανικές κοινωνίες.

Εργαστήριο Παραμυθιού

Σας καλούμε το  Σάββατο στις 16 Μαΐου  και ώρα 10.00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου Πόρου, να ταξιδέψουμε παρέα με ένα βιβλίο στο πλαίσιο  του εργαστηρίου παραμυθιού. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το 2ο Διαμέρισμα του Δήμου και απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Ελάτε να σας γνωρίσουμε και να περπατήσουμε όλοι μαζί στο «Βρωμοχώρι», της Σ. Ζαραμπούκα.

Ομάδα  εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου

Γιορτής της Ευρώπης 2015 - Ημερίδα «Η Ευρώπη από το Άλφα – Οι Αρμοδιότητες και ο Ρόλος των Θεσμικών Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Ο Δήμος Ηρακλείου στα πλαίσια της «Γιορτής της Ευρώπης» 2015 διοργανώνει Ημερίδα «Η Ευρώπη από το Άλφα – Οι Αρμοδιότητες και ο Ρόλος των Θεσμικών Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» το Σάββατο 16 Μαΐου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 9:30 – 15:00  παράλληλα θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις πληροφόρησης και δρώμενα με τη συμμετοχή φορέων και σχολείων το Σάββατο 16 Μαΐου στο Aίθριο της Λότζια στις 10:00 – 14:00

Θέατρο: “Κουαρτέτο” του Heiner Müller

Το «Κουαρτέτο» έχει βασιστεί πάνω στο επιστολογραφικό μυθιστόρημα «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό (Pierre Choderlos de Laclos ). Όμως, ο Μύλλερ καταργεί την αλληλογραφία ανάμεσα στους ήρωες, τη Μερτέιγ και τον Βαλμόν, και εισάγει επί σκηνής τις μορφές δύο εραστών, μάλλον προς το τέλος του πολυτάραχου και σκανδαλώδους βίου τους, ενώ στη σκηνική ένδειξη «σαλόνι πριν από τη Γαλλική Επανάσταση» προσθέτει μία δεύτερη: «Μπούνκερ μετά τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο». Έχουμε, λοιπόν, ένα ζευγάρι, που παλεύει στο τέλος του κόσμου. Η έννοια της  καταστροφής,  έρχετε  και επανέρχετε μέσα  απο συνεχής  μεταμορφώσεις των πρωταγωνιστών ,που επιδίδονται  μεταξύ  τους, σε  έναν  ανελέητο πόλεμο αφανισμού. Οι ήρωες του έργου θέτουν νέα όρια ανάμεσα στην πίστη και την απιστία, τη δύναμη και την αδυναμία, τη σεξουαλική απόλαυση και την υποταγή.

Παρουσίαση του προγράμματος 'Μελετώντας τις μνήμες λαξεμένες σε πέτρα'

Τη Δευτέρα 18 Μαιου 2015 στις 7.30 σας προσκαλούμε  στην αίθουσα Ανδρόγεω να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του προγράμματος "Μελετώντας τις μνήμες λαξεμένες σε πέτρα".

Έκθεση ζωγραφικής - χαρακτικής του Αριστείδη Βλάσση

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση ζωγραφικής-χαρακτικής του Αριστείδη Βλάσση από 20 έως 30 Μαΐου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Πρόκειται για πολιτιστική εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων του Εκπαιδευτηρίου «Το Παγκρήτιον» που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Εγκαίνια την Τετάρτη 20 Μαΐου και ώρα 19.30, ωράριο λειτουργίας της έκθεσης : Δευτέρα- Παρασκευή 10.00-13.00 και 18.00-20.30 Σάββατο 10.00-13.00.

FREE MOBILITY – Ελεύθερη και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη μας

O Αντιδήμαρχος, Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Ηρακλείου κ. Πέτρος Ινιωτάκης, σας προσκαλεί την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ορόφου του Δημοτικού Κτιρίου που βρίσκεται στην οδό  Ανδρόγεω 2 για την εκδήλωση «FREE MOBILITY – Ελεύθερη και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη μας», στην οποία θα παρουσιαστεί η εργασία της ομάδα ΘΗΣΕΑΣ του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής Ηρακλείου, που διακρίθηκε με το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στον Διαγωνισμό FREE MOBILITY για το σχολικό έτος 2014- 2015.

«Καθώς σήμερα είναι περισσότερο επιτακτική η ανάγκη αλλαγής και αναθεώρησης του τρόπου που σκεφτόμαστε και ενεργούμε, τέτοιες προσπάθειες ενεργούς συμμετοχής και συλλογικής προσπάθειας από μαθητές αξίζουν σεβασμού, προσοχής και επιβράβευσης»

Ομιλία για την Εμμηνόπαυση

Ομιλία για την Εμμηνόπαυση από τον Μαιευτήρα - Γυναικολόγο Αντώνη Μακρυγιαννάκη την Πέμπτη 21 Μαίου 2015 στις 19:30 στην αίοθουσα της οδού Ανδρόγεω.

«Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε φάλτσα» από τη θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Μετά από 6 μήνες προετοιμασίας του έργου «Η ΛΕΞΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΗΧΟΥΣΕ ΦΑΛΤΣΑ» του ΜΑΤΕΙ ΒΙΣΝΙΕΚ, η θεατρική ομάδα των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) είναι έτοιμη να το παρουσιάσει στο κοινό του Ηρακλείου από την Παρασκευή 22 έως και την Τρίτη 26 Μαΐου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 21:00.

Ελεύθερο Λογισμικό και μια ελεύθερη ψηφιακή Κοινωνία με κεντρικό ομιλητή τον Dr. Richard Stallman

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης διοργανώνει την Παρασκευή 22 Μαΐου και ώρα 16:00 στην αίθουσα θεωρητικής κατάρτισης ΚΕΠΕΚΑ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου, στο Ηράκλειο, την εκδήλωση με Τίτλο «Ελεύθερο Λογισμικό και μια ελεύθερη ψηφιακή Κοινωνία» με κεντρικό ομιλητή τον επιφανή και διεθνούς φήμης επιστήμονα και προγραμματιστή, Dr. Richard Stallman, ιδρυτή του κινήματος Ελεύθερου Λογισμικού, του λειτουργικού συστήματος GNU.

Σεμινάριο μουσικής δωματίου εγχόρδων οργάνων για νέους μουσικούς

Σεμινάριο μουσικής δωματίου εγχόρδων οργάνων για νέους μουσικούς διοργανώνει το κουαρτέτο «evenos» από τις 29 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου. Οι αιτήσεις θα γίνονται μέχρι τις 15 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου. Το σεμινάριο περιλαμβάνει ατομικά μαθήματα σε βιολί, βιόλα, τσέλο, μαθήματα μουσικής δωματίου, μαθήματα ορχήστρας.

Συναυλία Ωδείου Δήμου Ηρακλείου

Στα πλαίσια του κύκλου Ανοιξιάτικες Συναυλίες 2015 του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η 4η και τελευταία συναυλία το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 και ώρα 20:00 στην αίθουσα της Παλαιάς Λαχαναγοράς.

Παρουσίαση του βιβλίου «Οι ανακτημένες επιχειρήσεις της Αργεντινής»

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ηρακλείου στη ΒΙΟΜΕ σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι ανακτημένες επιχειρήσεις της Αργεντινής» και της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ, το Σάββατο 23 Μαΐου, στις 19.00, στην Αίθουσα του ΤΕΕ

Συναυλία Κλασσικού Τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου Ηρακλείου

Συναυλία Κλασσικού Τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου Ηρακλείου την Κυριακή 24 Μαϊου 2015 στις 20:30 στη Βασιλική Αγίου Μάρκου

To 10o Athens Animfest στον Κοινωνικό Χώρο

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πανεπιστήμιου φιλοξενεί τις βραβευμένες ταινίες του Athens Animfest, την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Μαΐου στις 20.30, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών της Βικελαίας Βιβλιοθήκης - «Ευρώπη και δημοκρατία»

Συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα ο κύκλος σεμιναρίων του Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών με θέμα «Ευρώπη και Δημοκρατία» που διοργανώνει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Tom J. Dunbabin: Ένας αρχαιολόγος στον πόλεμο

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο κοινό την Τετάρτη 27 Μαΐου, ώρα 20.00΄ στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης από τους Tom Dunbabin, τον Επίκουρο Καθηγητή αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Σινσινάτι Αντώνη Κοτσώνα, την Κλαίρη Μιτσοτάκη και τον Κωνσταντίνο Μαμαλάκη.

 

Ημερίδα με θέμα “Έρωτας-Αντέρωτας: Συνάντηση στο Χρόνο και τις Τέχνες”

Ο Σύλλογος Εθελοντών στην Πρόληψη “Η ΟΜΑΔΑ” σας προσκαλεί στην εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα “Έρωτας-Αντέρωτας: Συνάντηση στο Χρόνο και τις Τέχνες” που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (οδός Πλαστήρα & Ρωμανού)  από τις 9π.μ. έως τις 10μ.μ. Μία ψυχολογική, ψυχοβιολογική, κοινωνιολογική, εκπαιδευτική και καλλιτεχνική προσέγγιση.

One-man show - «Κακή πίστη» με τον Μιχάλη Μαθιουδάκη

Μετά από ένα σερί sold out στην Αθήνα, το one man show "Κακή Πίστη" έρχεται και στο Ηράκλειο στο Πολύκεντρο Νεόλαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2). Το one-man show Κακή Πίστη πειραματίζεται με τα όρια του stand-up και αγγίζει και τη συγκίνηση. Κεντρικό άξονα έχει το θλιβερό μικροαστισμό στον οποίο μεγαλώσαμε. Τοτέμ αυτού του μικροαστισμού είναι αυτό το έπιπλο στο σαλόνι. Ξέρετε ποιο έπιπλο.

Ημερίδα: «Έρως - Αντέρως: Συνάντηση στον Χρόνο και τις Τέχνες»

Ο Σύλλογος Εθελοντών στην Πρόληψη «Η Ομάδα» διοργανώνει την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, ημερίδα με τίτλο: «Έρως-Αντέρως: Συνάντηση στο Χρόνο και τις Τέχνες 2015». Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ηρακλείου.

Σκοπός της ημερίδας είναι μέσα από διεπιστημονική και καλλιτεχνική προσέγγιση να φέρουμε στο προσκήνιο ένα ξεχασμένο αλλά ιδιαίτερα σημαντικό μύθο και να γίνει μια προσπάθεια να καταγραφούν τα πρόσωπα του Έρωτα και του Αντέρωτα διαχρονικά, πρόσωπα που γεννήθηκαν από τη σημαντικότερη ίσως ανάγκη του ανθρώπου να εμπιστευτεί το απρόβλεπτο, δίνοντας νόημα στη ζωή του και συνέχεια στον εαυτό του. Ίχνη των δύο αυτών μυθικών προσώπων εντοπίσαμε σε μαρμάρινη πλάκα που εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (Ρωμαϊκή περίοδος) και στην Κρήνη Μοροζίνη.

Στο διάστημα του ενάμιση μήνα αφότου κοινοποιήθηκε η πρόθεσή μας, σημαντικοί επιστήμονες και καλλιτέχνες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν με εισηγήσεις τους στην προγραμματιζόμενη διοργάνωση. Δυστυχώς, λόγω περιορισμένου χρόνου δεν μπορούν να αξιοποιηθούν όλοι. Η μεγάλη ανταπόκριση όμως μας κάνει να πιστεύουμε βάσιμα ότι η σχεδιαζόμενη ημερίδα θα σηματοδοτήσει τη θεμελίωση στην πόλη μας ενός ετήσιου, βιώσιμου θεσμού με θέμα τον «Έρωτα - Αντέρωτα» που θα απευθύνεται στη διεθνή κοινότητα και θα γίνει πόλος έλξης σημαντικών και καινοτόμων εκδηλώσεων Τέχνης αλλά και Επιστημονικών – Φιλοσοφικών προσεγγίσεων και προβληματισμών.

H ημερίδα θα συμβάλλει σε μια ουσιαστική διερεύνηση αυτού του τόσο σημαντικού (πανανθρώπινα και διαχρονικά) θέματος και μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία καθιέρωσης στην πόλη μας μιας ετήσιας συνάντησης επιστημόνων, φιλοσόφων και καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Η ημερίδα περιλαμβάνει ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια, μουσικά δρώμενα, κινηματογράφο, θέατρο και χορό (www.eros-anteros.gr).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ   09:00 - 09:30: Αίθουσα: Πειραματικό Θέατρο Εγγραφές στην ημερίδα και στα βιωματικά εργαστήρια   09:30 - 10:00: Χαιρετισμοί   09:30 - 09:40: A. Πλεύρη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού 09:40 - 09:50: Α. Τριχοπούλου, Υποδιοικήτρια 7ης Υ.Π.Ε. 09:50 - 09:55: Λ. Μπορμπουδάκη, Υποδιοικήτρια ΠΑ.Γ.Ν.Η. 09:55 - 10:00: Μ. Αλατζόγλου, «Πρόληψη - Έρωτας - Αντέρωτας»   10:00 - 12:30: Ομιλίες   10:00 - 10:15: Α. Ιερωνυμάκη, «Ο μύθος του Έρωτα και οι μεταλλαγές του στο χρόνο». 10:15 - 10:20: Μ. Ίσις «Bloomingtrees». 10:20 - 10:25: Μ. Γρημάνη - Τραχανιά, «Πλανόδιος θίασος», απαγγέλει: Εύη Γαρεδάκη. 10:25 - 10:45: Π. Χρυσός, «Έρωτας - Αντέρωτας, αντανάκλαση μιας ανάγκης μέσα στο χρόνο». 10:45 - 10:50: Σχολή χορού Β. Νιακάκη, «LAmour», χορογραφία: L. Grane, χορεύουν Μ. Ζερβού, Μ. Καλαϊτζάκη, Γ. Τσαγλιώτης. 10:55 - 11:10: Α. Καστελλάκης, «Ο Έρωτας... στα χρόνια του εγκεφάλου (LoveintheeraofBrain. 11:10 - 11:15: Ομάδα Χορού Φυσαλίδα, «videoinsect». 11:15 - 11:25: Α. Αρμενάκη, «Έρωτας: Η συνάντηση δυο εφήμερων πλασμάτων». 11:25 - 11:35: Μ. Γρημάνη - Τραχανιά, «Είσαι μία στιγμή», «Αίνιγμα», απαγγέλει: Εύη Γαρεδάκη. 11:35 - 11:40: Σχολή χορού Backstage, «Μία στιγμή για πάντα», Κ. Σπανάκη, Ε. Βουτσαδάκη.  11:40 - 11:55: Τ. Βαλαβάνη, «Ο Έρωτας αντίδοτο στο θάνατο;». 11:55 - 12:00: Μ. Ίσις «Sentimentalist». 12:00 - 12:15: Β. Δανελάκη, «Το έθιμο της κλεψιάς». 12:15 - 12:30: Α. Μηλιαράκη (video/ μουσική), «Μουσικά Αποσπάσματα από το 1900 έως το σήμερα».   12:30 - 13:00: Διάλειμμα   13:00 - 19:00 Βιωματικά Εργαστήρια

  • 13:00 - 16:00: Μ. Αλατζόγλου, Γ. Μηναδάκης, Ν. Ρωμανάκη, «Αρετούσα - Ερωτόκριτος: δημιουργώντας νέες εκδοχές και επανεκδόσεις» - Πειραματικό Θέατρο.
  • 13:00 - 16:00: Α. Λιοδάκης, «Με το βλέμμα στον Έρωτα», Ψυχόδραμα - Αίθουσα Σεμιναρίων.
  • 13:00 - 15:00: Λ. Γιαννακουδάκης, «Αντ(ε)γράφοντας τον έρωτα» - Μικρό Θέατρο.
  • 16:00 - 18:00: Ν. Κληματσάκη, Δ. Γυπαράκη, «Καθρέφτη καθρεφτάκι μου… ένα γοητευτικό μα και βασανιστικό ταξίδι» - Εξωτερικός Χώρος.
  • 15:00 - 17:45: Δ. Μπετεινάκη, «Έρως - Αντέρως: Η Διπλή Φύση της Ανθρώπινης Ύπαρξης» (μια ψυχολογική προσέγγιση) - Μικρό Θέατρο.
  • 16:30 - 18:30: Α. Χρυσουλάκη, Γ. Μηναδάκης, «Έρωτας - Αντέρωτας… Παραμύθι;» - Πειραματικό Θέατρο.
  • 16:30 - 18:30: Ι. Κολοκυθά, Ν. Ρωμανάκη, «Fallinginlove - Standinginlove» - Αίθουσα Σεμιναρίων.
  • 17:00 - 19:40: Κ. Ζουρίδη, «Το μήλο του Πάρη» - Μικρό Θέατρο.

  18:30 - 20:45 Αίθουσα: Πειραματικό Θέατρο   18:30 - 19:00: Lab Heraklion Music Education, «Προσεγγίζοντας τον Έρωτα μέσα από τη μουσική»,
Α. Μαρίνου: My love - Kivacs, Ε. Βουτσινά: Rose - Bette Middler, Μ. Ζερβάκη: Castle in Snow – Kadebostany, Ο. Μπακάλη: Foolish Games - Jewel, Ε. Καπετανάκη: Next to me - Emili Sande. 19:00 - 19:10: Μ. Αλατζόγλου, Γ. Μηναδάκης, «Ερωτικά Αποτυπώματα στο graffiti». 19:10 - 19:15: Σχολή Χορού Μ. Μπεναρδή, «Για μια καρδιά», χορεύουν: Α. Παπαδάκη, Σ. Σκουλούδης, Γ. Χρηστάκης. 19:15 - 19:30: Μ. Τσικριτζής, «Ετυμολογία του Έρωτα: Σχέση Έρωτα - Ψυχή». 19:30 - 19:40: Γ. Μαστοράκης, «Μουσική για Κιθάρα». 19:40 - 19:45: Σχολή Χορού Κ. Φιοράκη, «Οι δίδυμες υποστάσεις που δεν μπορούν να συνυπάρξουν ποτέ!», χορογραφία Ν. Γκάτσιου, χορεύουν: Ε. Ζαχαριουδάκη, Κ. Παπαματθαιάκη.  19:45 - 20:00: Α. Κούτης, «-Ποιος είμαι;- Μόνον η αγάπη μπορεί να σου πει». 20:00 - 20:05: Σχολή Χορού Κ. Φιοράκη, «Feel My Tears…O Aντέρωτας... αυτός που μας πληγώνει», χορογραφία Ν. Γκάτσιου, χορεύει: Ε. Μακρή. 20:05 - 20:25: Α. Λιοδάκης, «Διαδραστική Ομιλία - Έρωτας για Πάντα». 20:25 - 20:30: Σχολή Χορού Κ. Φιοράκη, «Το κρυφτό…», χορογραφία Α. Κοντού, χορεύουν: Ε. Αγαπάκη, Α. Αγαπάκη, Ι. Απιδιανού, Ε. Βουλγαρίδη, Μ. Δοριάκη, Ε. Ζαχαριουδάκη. 20:30 - 20:45: Συζήτηση: «Αποτυπώματα του Έρωτα και του Αντέρωτα σήμερα». 20:45 - 21:00: Μουσικό σχήμα Εράν, Α. Μανουσάκης, Ν. Παχιαδάκης, Κ. Σεργίου, «Ερωτόκριτος - Αρετούσα».   20:45 - 21:00: Διάλειμμα      21:00 - 22:00     21:00 - 22:00: Θεατρική Παράσταση, TangoMilonga. 21:00 - 22:00: «Όταν είδα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα» - Θέατρο ΙΥΤΤΟΣ. Βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Haruki Murakami - Πειραματικό Θέατρο. 21:00 - 22:00: TangoMilonga, Σύλλογος Τανγκονεόν - Μικρό Θέατρο.   ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ «Η ΟΜΑΔΑ» Μίνωος @ Μιχαήλ Αρχαγγέλου / 71304 Ηράκλειο Κρήτης Τηλ.: 2810-313222 / Fax: 2810-253190 / e-mail: sillogos.i.omada@gmail.com / www.eros-anteros.gr   ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και την υποστήριξη του ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου.

* Το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου διαθέτει πάρκινγκ, με γενική είσοδο 1,5 ευρώ ημερησίως. [Πρόσβαση από την οδό Γιαννίκου -κάθετη της Λεωφ. Πλαστήρα-. (Από το πάρκινγκ υπάρχει απευθείας πρόσβαση στο Πολιτιστικό Κέντρο μέσω ασανσέρ.)]

 

Πληροφορίες για το Διοργανωτή φορέα
Ο Σύλλογος Εθελοντών στην Πρόληψη «Η Ομάδα» απέκτησε θεσμική μορφή το 2001 και από το 1996, δραστηριοποιείται στο χώρο της πρόληψης χρήσης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας,  με την επιστημονική καθοδήγηση, βοήθεια και εποπτεία του ΚΕ.Σ.Α.Ν, Κέντρου Πρόληψης του Δήμου Ηρακλείου, στηρίζοντας επιστημονικά –και όχι μόνο- το έργο του
(Σύλλογος Εθελοντών στην Πρόληψη «Η Ομάδα»).

Μέλη του Συλλόγου είναι επαγγελματίες από το χώρο της εκπαίδευσης, των κοινωνικών επιστημών της υγείας, καθώς επίσης γονείς, φοιτητές και ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Βασικός στόχος των δράσεων [1] και των παρεμβάσεων του είναι η  προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του πληθυσμού της πόλης μας, μέσα από τη διάδοση της πρωτογενούς πρόληψης, με την ευρεία της έννοια (πολιτισμός, περιβάλλον, παιδεία κ.λπ.).

Διοικείται από 5μελές Συμβούλιο και χρηματοδοτείται από συνδρομές των μελών και χορηγίες. Συμμετέχει στο Εθνικό Δίκτυο Κοινωνικών Φορέων. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Αστικής Εταιρείας ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης Δήμου Ηρακλείου.

Στοιχεία επικοινωνίας: e-mail: sillogos.i.omada@gmail.com Facebook: Σύλλογος Εθελοντών στην Πρόληψη «Η Ομάδα» 

 

 
[1] Κύριες δράσεις του Συλόγους Εθελοντών στην Πρόληψη «Η Ομάδα»: Υλοποίηση σε συνεργασία με το ΚΕΣΑΝ βιωματικών σεμιναρίων για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Συνεργασίες με τοπικούς κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς όλων των βαθμίδων, Εισηγήσεις και ανακοινώσεις σε συνέδρια, Δημοσιεύσεις άρθρων, Ραδιοφωνικές εκπομπές, Διοργάνωση εκδηλώσεων τέχνης και πολιτισμού, Διοργάνωση ημερίδων, Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, Επιμορφωτικά σεμινάρια μελών.

«Miss Julie» του Α.Strindberg από τη Θεατρική Ομάδα Ιυττός

Στη διάρκεια της νύχτας του θερινού ηλιοστάσιου, μιας νύχτας βακχικού γλεντιού και ερωτικού οργίου, όπου ένστικτα και βαθύτερες επιθυμίες κυριεύουν, αυτή τη νύχτα διαδραματίζεται η ιστορία στο έργο του Α.Strindberg «Miss Julie».

Διήμερες εκδηλώσεις για την Άλωση της Πόλης

Διήμερο εκδηλώσεων «Εις μνήμην της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Μάιου 2015 στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου με την διοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου, τη ΔΗΚΕΗ (Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου) και την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Βιωματικό Σεμινάριο με παράλληλη συμβουλευτική μάρκετινγκ σε θέματα Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Σεμινάριο της Σχολής Δια Βίου Μάθησης του Τ.Ε.Ι. Κρήτης για τις 30-31 Μαϊου και 6-7 Ιουνίου. Το Σεμινάριο θα είναι βιωματικό με παράλληλη συμβουλευτική μάρκετινγκ σε θέματα Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, εγχώριας και διεθνούς

Το Μάθημα του Ιονέσκο ταξιδεύει στην Κρήτη, στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στη μνήμη του άδικου χαμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη και με αφορμή τη βαθιά ενδοσχολική βία και το παράλογο της Παιδείας, όπως αυτό αποτυπώνεται από τα χρόνια του Ευγένιου Ιονέσκο μέχρι σήμερα και φτάνει να κοστίζει ανθρώπινες ζωές,  οι ηθοποιοί Κατερίνα Χατζηκυριάκου και Χρήστος Σαπουντζής, σε συνεργασία με το «ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης» και το «Χαμόγελο του Παιδιού», παρουσιάζουν σε Ηράκλειο (30.5), Ρέθυμνο (31.5) και Χανιά (12-14.6), «Το Μάθημα». Το κλασικό αριστούργημα του γαλλορουμάνου συγγραφέα, που ολοκλήρωσε πρόσφατα τις παραστάσεις του με επιτυχία στο Θέατρο «Αγγέλων Βήμα» της Αθήνας.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE