inner image

2ο Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και μετά την επιτυχία του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ Τραγουδιού που έγινε στην πόλη μας, ο Δήμος Ηρακλείου και  το Κέντρο Ειδικών Παιδιών Άγιος Σπυρίδων προσκαλεί  παιδιά ηλικίας από 5 έως και 18 ετών να συμμετάσχουν στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικού τραγουδιού.

 Η δράση αυτή θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά να αναπτύξουν την αξία ευγενούς συναγωνισμού ,να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους ,να εκφράσουν και να αναδείξουν μέσω της μουσικής ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού τους.

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο ΖΟΟ

Mε ταχείς ρυθμούς  προετοιμάζεται η νέα θεματική έκθεση με τίτλο ΖΟΟ που θα παρουσιάσει το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου ξεκινώντας από την πό-λη μας. Πρόκειται για μια έκθεση στην οποία ζητήθηκε από τους καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος σ' αυτήν να εκφράσουν αλλά και να εκφραστούν με την εικονογραφική τους επιτηδειότητα   τον εγκλεισμό η την ελευθερία  του άγριου η του ήμερου ζώου  και του ανθρώπου συμπεριλαμβανομένου. 

ΚΕΣΑΝ - Σειρά βιωματικών εργαστηρίων: 'Σχετίζομαι αλλά δεν εξαρτώμαι'

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, στο πλαίσιο υλοποίησης επιμορφωτικών σεμιναρίων, που αφορούν άξονες του Κοινωνικού Σχολείου και εντάσσονται στο θεματικό δίμηνο δράσεών μας (Ιανουάριος - Φεβρουάριος), με τίτλο:«Σχετίζομαι αλλά δεν Εξαρτώμαι», διοργανώνει σε συνεργασία με την υπεύθυνη συντονισμού των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ένα δεύτερο κύκλο έξι (6) προαιρετικών βιωματικών εργαστηρίων, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: 

ΚΕΣΑΝ - Μαθητικές προβολές κινηματογραφικών ταινιών

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, τις υπεύθυνες συντονισμού των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου,δωρεάν προβολές κινηματογραφικών ταινιών, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν την τέχνη ως καινοτόμο μέσο στην ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού του Νομού μας, σε ζητήματα που αφορούν την επικοινωνία, τις σχέσεις, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, το σεβασμό στη διαφορετικότητα.  

6ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου

Η Τοπική Επιτροπή Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. σε συνεργασία με το europe direct της Περιφέρειας Κρήτης και το Ινστιτούτο Goethe Αθηνών διοργανώνουν για έκτη χρονιά το Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στις  30, 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου για το κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθούν 9 (εννέα) γερμανόφωνες ταινίες, όλες με ελληνικούς υπότιτλους.

Σεμινάριο για την Καλλιέργεια και Αξιοποίηση των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών της Κρήτης

Σεμινάριο για την Καλλιέργεια και Αξιοποίηση των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών της Κρήτης διοργανώνει το  Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ηρακλείου Κρήτης.  

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης, η οποία  θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ηρακλείου στον Κατσαμπά στις 10.30 π.μ.   η εισηγήτρια Δρ. Ελένη Μαλούπα, γεωπόνος και Τακτική Ερευνήτρια του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», θα παρουσιάσει τα κυριότερα αρωματικά & φαρμακευτικά φυτά της Κρήτης, θα αναπτύξει τις δυνατότητες & προοπτικές τους καθώς και τις τεχνικές αναπαραγωγής, διατήρησης, καλλιέργειας και μεταποίησης τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ηρακλείου Δρ. Α. Βασιλείου στο  τηλ. 2810-229443.

Μια Γιορτή στου Νούρι

Οι δημιουργοί της Πράξη Τέχνης Ίμερος, μετά από την μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Μια Γιορτή στου
Νούρι» κατά τη διάρκεια του Α’ κύκλου παραστάσεων (Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2014) στον Θεατρικό
Σταθμό Ηρακλείου και ύστερα από την ευρεία αποδοχή και υποστήριξη της παράστασης από γονείς, εκ-
παιδευτικούς και τους δημόσιους φορείς του τόπου, θα συνεχίσουν τις παραστάσεις από τον Ιανουάριο
μέχρι και τον Απρίλιο του 2015 (Β’ κύκλος) στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Οι ημερομηνίες των παρα-
στάσεων θα ανακοινώνονται κάθε βδομάδα στον τοπικό ηλεκτρονικό, ραδιοφωνικό και έντυπο τύπο, όπως
και στην σελίδα της Πράξης Τέχνης Ίμερος στο Facebook.

'Ο Πατριώτης' - θεατρικό έργο από το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

Το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή φορά το θεατρικό έργο 'Ο Πατριώτης', η συγγραφική και σκηνοθετική επιμέλεια του οποίου αποδίδεται στους ίδιους τους μαθητές της θεατρικής ομάδας της Β' τάξης του σχολείου.

Συναυλία με τους Imam Baildi

Οι Imam Baildi επιστρέφουν για να παρουσιάσουν μεταξύ άλλων και τα τραγούδια της τελευταίας τους δημιουργίας με τίτλο “III”.

Ετήσια Τακτική Συνέλευση Παγκρητίου Συλλόγου Φοιτητών και Αποφοίτων ΕΑΠ

Σας προσκαλούμε στην Ετήσια Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 17:00 στην Αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο Κρήτης (οδός Ανδρόγεω 2).

Tα αρπακτικά πουλιά της Κρήτης

Ελάτε το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 για να γνωρίσετε από κοντά έναν επιστήμονα που ασχολείται με τα πουλιά και να ανταλλάξετε απόψεις. Θα ερευνήσουμε, θα παίξουμε και θα φτιάξουμε κατασκευές σχετικές με τα αρπακτικά πουλιά της Κρήτης.

Παραμύθια του Σαββάτου

«…Ήταν  μια φορά και δύο καιροί ….σε ένα παράξενο δάσος ,ένα μικρό φτωχικό σπιτάκι που μέσα του ζούσε ένα κορίτσι με κατακόκκινα μαλλιά σαν το χρώμα της δυνατής φωτιάς, μεγάλα αμυγδαλωτά μάτια στο χρώμα της θάλασσας και μάγουλα πιο κόκκινα κι από τις φράουλες την Άνοιξη. Ήθελε μονάχα ένα πράγμα στη ζωή του. Να χορεύει ασταμάτητα και να  δίνει χαρά σ’  όλα τα πλάσματα της γης. Η Σερπαντίνα όσο μεγάλωνε  γινόταν όλο και πιο όμορφη κι αυτό ενοχλούσε πολύ την μάγισσα Χαλάστρα

Αποκριάτικη εκδήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ.Ιωάννη

Αποκριάτικη εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου του Αγ. Ιωάννη θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 7-2-2015 και ώρα 16.00 στο χώρο του συλλόγου στο κτίριο του Πανεπιστημίου στην Λ. Κνωσού.

Προβολές ισπανόφωνου κινηματογράφου

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και την ισπανική πρεσβεία παρουσιάζει μία σειρά προβολών από ταινίες του ισπανόφωνου κινηματογράφου που δεν είχαν βρει μέχρι τώρα το δρόμο για τις αίθουσες της πόλης μας. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, πλατεία Αγίου Δημητρίου) την Κυριακή 8 και Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου.

Ημερίδα με θέμα «Αισθητική, Ομορφιά & Υγεία»

Ημερίδα με θέμα «Αισθητική, Ομορφιά & Υγεία» πραγματοποιείται την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί στην κεντρική αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, (Κορωναίου 9, Ηράκλειο Κρήτης).

Αποκριάτικο πάρτυ της I.R.A Ηρακλείου

Με αφορμή τη γιορτή της Απόκριας, σας προσκαλούμε, αφήνοντας για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας μας, να γίνουμε, μικροί μεγάλοι, μια μεγάλη χρωματιστή και γιορτινή παρέα!!!

Φιλανθρωπική Εκδήλωση - Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη

Φιλανθρωπική εκδήλωση - Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη στο κέντρο "Κουρήτες" την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 στις 14:00.

Μπαμπάδες με ρούμι

Η μαύρη κωμωδία του ακαταμάχητου διδύμου Ρέππα - Παπαθανασίου και πάλι κοντά σας την Κυριακή 8 και την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 στην Αστόρια . Ο Χρήστος, η Βάσω, η Βέσκα, η Τζένη, ο Παναγιώτης και η Ρόη είναι οι ήρωες που σας καλούν να τους απολαύσετε  σε ενα καταιγισμό γεγονότων. 

Η θεατρική ομάδα «ΚΥΚΛΟΣ ΓΡΑΦΗΣ» παρουσιάζει τo θεατρικό μονόλογο «ΜΟΛΛΥ ΜΠΛΟΥΜ»

Η θεατρική ομάδα «ΚΥΚΛΟΣ ΓΡΑΦΗΣ» παρουσιάζει τo θεατρικό μονόλογο «ΜΟΛΛΥ ΜΠΛΟΥΜ», απόσπασμα από το 18ο κεφάλαιο του έργου «Οδυσσέας» του Ιρλανδού συγγραφέα James Joyce σε επιλογή, μετάφραση κειμένου και σκηνοθεσία της Μαρίνας Η. Σπανάκη.

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Καινοτόμες Ιδέες»

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης σας ενημερώνει και σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα,«Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Καινοτόμες Ιδέες».

Από τα 8 Βυζαντινά Κάστρα του Ηρακλείου στους Τόπους Θέασης και Δράσης : Πεζοπορώντας στη Φύση, στην Ιστορία και στον Πολιτισμό του τόπου μου

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου σας προσκαλεί στην εκδήλωση  με τίτλο Από τα 8 Βυζαντινά Κάστρα του Ηρακλείου στους Τόπους Θέασης και Δράσης : Πεζοπορώντας στη Φύση, στην Ιστορία και στον Πολιτισμό του τόπου μου’ που διοργανώνει στην αίθουσα Ανδρόγεω, την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, ώρα 7- 9μμ. Θα παρουσιαστεί το Μαθητικό Πρόγραμμα σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα. 

Η επίδραση του Νέου Σχολείου στη ψυχική υγεία των μαθητών. Πως θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας;

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του 11ου Λυκείου Ηρακλείου προσκαλούν γονείς και μαθητές στην ενημερωτική συζήτηση που διοργανώνουν την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου και ώρα 7:00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 11ου Λυκείου  (Παπαπέτρου Γαβαλά 64) με θέμα:

Η επίδραση του Νέου Σχολείου στη ψυχική υγεία των μαθητών. Πως θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας;

Εισηγητής : Κούδας Βασίλης, Ψυχίατρος του ΠΑΓΝΗ

Διάλεξη αυτογνωσίας 'Τα μυστήρια της φύσης'

Διάλεξη αυτογνωσίας "Τα μυστήρια της φύσης" την Τετάρτη 11/2/2015 στις 20:00 στο ξενοδοχείο Castello:

Σειρά βιωματικών εργαστηρίων: 'Σχετίζομαι αλλά δεν εξαρτώμαι'

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, στο πλαίσιο υλοποίησης επιμορφωτικών σεμιναρίων, που αφορούν άξονες του Κοινωνικού Σχολείου και εντάσσονται στο θεματικό δίμηνο δράσεών μας (Ιανουάριος - Φεβρουάριος), με τίτλο:«Σχετίζομαι αλλά δεν Εξαρτώμαι», διοργανώνει σε συνεργασία με την υπεύθυνη συντονισμού των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ένα δεύτερο κύκλο έξι (6) προαιρετικών βιωματικών εργαστηρίων.

Κωδικός
Τίτλος-θέμα

Συντονίστρια

Ημερομηνία

ΕΞ.1

Ασφαλής πλοήγησηστο διαδίκτυο

Καλλιόπη Λαγουδάκη

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 

ΕΞ.2

Κάπνισμα; Όχι εμείς!

Σοφία Περακάκη

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 

ΕΞ.3

Εξαρτήσεις στη ζωή μας

Ειρήνη Στρατάκη

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 

ΕΞ.4

Διαπροσωπικές σχέσεις - Σεξουαλική Αγωγή

Κατερίνα Θέου

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 


ΕΞ.5

Πρόληψη παιδικής επιθετικότητας

Γεωργία Τσαφή

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 

ΕΞ.6

Ένα «διαφορετικό» εργαστήρι για τη διαφορετικότητα

Ειρήνη Στρατάκη

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 

 

Στόχος της παρούσας  επιμορφωτικής δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των επιμορφούμενων, σε θέματα που εντάσσονται στο ευρύτερο θεματικό πεδίο: Εξαρτήσεις –Σχέσεις, καθώς και η απόκτηση δεξιοτήτων υλοποίησης σχετικών προγραμμάτων πρόληψης στην τάξη.

Τα βιωματικά εργαστήρια, τετράωρης διάρκειας, υλοποιούνται κατά τις προαναφερόμενες ημερομηνίες, στο χώρο του ΚΕΣΑΝ (Μιχ. Αρχαγγέλου και Μίνωος γωνία) και ώρα 5-9 μ.μ., με αριθμό συμμετεχόντων, μέχρι 25 άτομα. 

  Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμπληρώσουν και να στείλουν με φαξ αποκλειστικά (γραμματεία σχολικών συμβούλων: 2810.283.239) την επισυναπτόμενη αίτηση, επιλέγοντας ένα ή περισσότερα σεμινάρια - στην περίπτωση αυτή, δηλώνοντας και τη σειρά προτίμησής τους (από 1-6), μέχρι και τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, στις 13.00. 

Σας γνωρίζουμε, επίσης, ότι οι πίνακες των συμμετεχόντων κάθε σεμιναρίου θα αναρτηθούν και στο διαδικτυακό μας χώρο:heraklionsocialschool.blogspot.com 

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. 

Η δράση προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί με ανοικτή εκδήλωση διάχυσης των επιμορφωτικών αποτελεσμάτων των έξι ομάδων συμμετεχόντων εκπαιδευτικών, τον Μάρτιο, με στόχο την ενημέρωση - ευαισθητοποίηση και της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Φόρμα της αίτησης συμμετοχής (κλικ εδώ)

 

Το Διήγημα της Τετάρτης στον Κοινωνικό Χώρο

Με αφορμή τα 40 χρόνια από το θάνατο αγαπημένου ποιητή Νίκου Καββαδία (11 Ιανουαρίου 1910 - 10 Φεβρουαρίου 1975) σας περιμένουμε την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, στις 7μμ, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού στο «Διήγημα της Τετάρτης». Η κουβέντα μας θα σταθεί περισσότερο στον πεζογράφο Καββαδία. Με την Στέλλα Μαλιαράκη -νέο αίμα στις αναγνώσεις του διηγήματος της Τετάρτης- και τη Νίκη Τρουλλινού, στο φιλόξενο πατάρι της αίθουσας Οδυσσέα Ελύτη.

ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου - Προβολή ταινίας 'Στις μύτες των ποδιών' (À pas de loup)

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, τις Υπεύθυνες συντονισμού των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου,δωρεάν προβολές κινηματογραφικών ταινιών, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν την τέχνη ως καινοτόμο μέσο στην ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού του Νομού μας, σε ζητήματα που αφορούν την επικοινωνία, τις σχέσεις, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, το σεβασμό στη διαφορετικότητα.  

από 22 Ιανουαρίου έως 05 Μαρτίου 2015

 κάθε Πέμπτη πρωί δύο προβολές στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου  

09:00 - 11:30 για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης &

12:00 - 13:30 για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε κάποια από τις ταινίες με τους μαθητές /το τμήμα σας, παρακαλούμε, συμπληρώστε τηνεπισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής (κλικ εδώ) και αποστείλετέ την ηλεκτρονικά στο: kesan@her.forthnet.gr ή με fax στο: 2810.253190 (ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου), τουλάχιστον μία (1) εβδομάδα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία προβολής της ταινίας.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Υπεύθυνη επικοινωνίας: κ. Περακάκη Σοφία, στέλεχος Πρόληψης.

* Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015: Στις μύτες των ποδιών        (À pas de loup), Βέλγιο - Γαλλία, 2010, 77΄

* Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015: Ο βασιλιάς των μασκών    (Bian Lian), Κίνα, 1996, 101΄

* Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015: Μη με υπολογίζεις (Stikkfri),  Ισλανδία, 1997, 82΄

* Πέμπτη 05 Μαρτίου 2015: Το αγόρι με την καλιακούδα  (Kauwboy), Ολλανδία, 2012, 90΄ 

 

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Στις μύτες των ποδιών (À pas de loup), Βέλγιο - Γαλλία, 2010, 77΄

ΣενάριοOlivier Ringer, Yves Ringer. 

Σκηνοθεσία: Olivier Ringer. 

Πρωταγωνιστούν: Wynona Ringer, Olivier Ringer, Macha Ringer.

Υπόθεση: Η εξάχρονη Κάθι νοιώθει ότι οι γονείς της δεν της δίνουν πλέον σημασία. Το Σαββατοκύριακο, σ’ ένα ταξίδι στη εξοχή, αποφασίζει να εξαφανιστεί για να τους δοκιμάσει

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο Ηράκλειο

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, πιστός στο ραντεβού του με τους φίλους του σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, εμφανίζεται για μία μόνο βραδιά στη μουσική σκηνή Μύλος στο Ηράκλειο

Η Τέχνη της Φωτογραφίας - 3ος Κύκλος Προβολών

Ο κύκλος προβολών για την Τέχνη της Φωτογραφίας (ΕΤ2, 1997), που οργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών πλαισιώνοντας την περιοδική έκθεση του Μουσείου Μπενάκη Κωνσταντίνος Μάνος / A GREEK PORTFOLIO / 50 Χρόνια μετά, συνεχίζεται και τον Φλεβάρη με δυο διαδοχικές προβολές το Σάββατο 7/2/2015 και 14/2/2015 στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (ώρα έναρξης 11.00΄).

Δωρεάν Μικροτσιπ από τη Φιλοζωική Κρήτης

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου θέλουμε να γιορτάσουμε την σχέση σας και να φροντίσουμε ώστε να μείνετε για πάντα μαζί!  11.00-15.00 στην Λότζια Ηρακλείου και στην Πλατεία (ή στον Ιερό Ναό αν βρέχει!) Ευαγγελιστρίας του Λιμ. Χερσονήσου, η Φιλοζωική Κρήτης σε συνεργασία με κτηνιάτρους σας προσφέρει Δωρεάν Μικροτσιπ του Σκύλου σας εφόσον ανήκετε σε κάποια ευπαθή κοινωνική ομάδα (πχ. ανέργους, πολύτεκνους κα).

Οι XANA ZOO στον Αποκριάτικο Χορό της Χώρας των Παραμυθιών!

Οι XANA ZOO έρχονται ειδικά για την Χώρα των Παραμυθιών!!  Σας προσκαλούμε στο μεγάλο αποκριάτικο ξεφάντωμα με τους ΧΑΝΑ ΖΟΟ! Φορέστε τις αποκριάτικες στολές σας  και οι ΧΑΝΑ ΖΟΟ  θα προσφέρουν μια μουσικοθεατρική παράσταση για όλα τα παιδιά με γέλιο, τραγούδι, παιχνίδι και χορό!

Αποκριάτικη Εκδήλωση του οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Αποκριάτικη Εκδήλωση του οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2014 από 16:00 - 17:00 στο Lido Soccer.

Η Τέχνη της Φωτογραφίας στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης - 4ος Κύκλος Προβολών

Διανύοντας την τελευταία εβδομάδα παρουσίασης της έκθεσης φωτογραφίας του Μουσείου Μπενάκη Κωνσταντίνος Μάνος | A GREEK PORTFOLIO |50 Χρόνια μετά στις Αίθουσες Περιοδικών Εκθέσεων του ΙΜΚ, ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 και ο κύκλος προβολών για την Τέχνη της Φωτογραφίας (παραγωγής ΕΤ2, 1997) που οργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη.

Η Αρχαιοαστρονομία στην ερμηνεία αρχαιολογικών ευρημάτων ιστορικών αναφορών

Τα Κρητομυκηναϊκά ευρήματα αλλά και η χρονολόγηση ιστορικών γεγονότων με βάση την ερμηνεία των αστρονομικών συμβολισμών αναμένεται να συζητηθούν και να αναλυθούν στην ομιλία που θα πραγματοποιήσει στο Ηράκλειο ο Δρ Μηνάς Τσικριτσής.

Ήταν μια φορά ένας Αρλεκίνος …ή μπορεί και δύο….!

Τα « Παραμύθια του Σαββάτου» συναντούν για μία ακόμα φορά την Τέχνη  της Ζωγραφικής  το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015, στις 11.30 το πρωί , στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης».

Αποκριάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Δήμου Ηρακλείου

Ένα αφιέρωμα με τα πιο γνωστά μοτίβα από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, τα οποία σε συνδυασμό με οπτικό υλικό, που προήλθε από τις ταινιοθήκες της Ελλάδας, θα δώσει την ευκαιρία στους θεατές να κάνουν ένα ταξίδι στο παρελθόν, καθώς και στις επιτυχίες του σήμερα.

Σε αναζήτηση μιας ρεαλιστικής ηθικής

Στις Δαρβινικές Δευτέρες ένα θέμα με ευρύ και διαχρονικό ενδιαφέρον αναπτύσσεται με τρόπο που δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις. Οι συναντήσεις αρχίζουν με μια εισήγηση από τον κεντρικό ομιλητή και ακολουθεί ευρύτατη συζήτηση με συμμετοχή του ακροατηρίου.

Αποκριάτικη Συναυλία με το «ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ»

Στo πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΚΑΣΤΡΙΝΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ  παρουσιάζεται την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 20:30 στον Θεατρικό Σταθμό από το μουσικό σύνολο «ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ» αποκριάτικη συναυλία με τίτλο «Μαλακά πιο μαλακά».

Μια ξεχωριστή Μουσική Βραδιά με το 25μελές σχήμα «Αλma λibre»

Το Φωνητικό Σύνολο του Συνδέσμου Διαδόσεως Καλών Τεχνών ¨ Αλma λibre ¨ παρουσιάζει  στο πλαίσιο της «ΚΑΣΤΡΙΝΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 2015»  την  Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στον Θεατρικό Σταθμό και ώρα έναρξης   20:30 με είσοδο ελεύθερη, τη Μουσική Παράσταση  «Οι Αλma λibre στο ΜΠΑΡ το ΝΑΥΑΓΙΟ».

Εκδήλωση- συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις, την απασχόληση και την Ανάπτυξη

"Μεταρρυθμίσεις- Aπασχόληση- Aνάπτυξη. Όλη η αλήθεια" είναι το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής & Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015  και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Επιμελητήριου Ηρακλείου.

Φεστιβάλ μαθητικών ταινιών 2015 «Camera On»

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού παρουσιάζουν το 1ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών 2015 «CAMERA ON» που θα πραγματοποιηθεί στον Κοινωνικό Χώρο (Μονής Αγκαράθου 9) από Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου ως Σάββατο 21 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30-21:30.

Εκδήλωση- συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις, την απασχόληση και την Ανάπτυξη

"Μεταρρυθμίσεις- Aπασχόληση- Aνάπτυξη. Όλη η αλήθεια" είναι το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής & Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015  και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Επιμελητήριου Ηρακλείου.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ξεναγών

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΞΕΝΑΓΩΝ, 19 – 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015,    Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Ηρακλείου, οδός Ανδρόγεω 2, 2ος όροφος

Θεατρική παράσταση Miss Julie του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ από τη Θεατρική Ομάδα Ιυττός

Θεατρική παράσταση Miss Julie του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ από τη Θεατρική Ομάδα Ιυττός σε σκηνοθεσία Αντώνη Ντουράκη.  Πρεμιέρα Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 και κάθε Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή στις 21:30 στο θεατρικό χώρο "το Σπίτι" στην περιοχή της Αγίας Τράδας.

Η Αποκριάτικη Καντάδα

Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 19:00, στο πλαίσιο των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «Καστρινή Αποκριά 2015» ,θα πραγματοποιηθεί η Αποκριάτικη Καντάδα στους Κεντρικούς Δρόμους και τις Πλατείες της Πόλης μας.

Μουσική Βραδιά με τους Γιώργο και Νίκο Στρατάκη

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου υποδεχόμαστε στη σκηνή του Νυν και Αεί τους Γιώργο και Νίκο Στρατάκη για μια αξέχαστη μουσική βραδιά!

Ο Τζίμης Πανούσης παρουσιάζει το Χωρατόριο 3 (Horatorio) σε «Ρε Μίζερο»

Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, ο συμπαγής καλλιτέχνης Τζίμης Πανούσης παρουσιάζει το Χωρατόριο 3 (Horatorio) σε «Ρε Μίζερο» στη μουσική σκηνή Μύλος.

Black and White Street Carnival Photography

To Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, στις 13.00΄, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και ο φωτογράφος Γιώργος Αναστασάκης καλούν μαθητές λυκείου και γ’ γυμνασίου για ένα σεμινάριο με θέμα τη «Φωτογραφία δρόμου». Τι ονομάζουμε Street photography και ποιοι είναι οι βασικοί εκπρόσωποί της σε Ελλάδα και Εξωτερικό; Θα δουλέψουμε πάνω στο έργο των Garry Winogrand, Lee Friedlander και Κωνσταντίνου Μάνου και στη συνέχεια θα  πάρουμε τις μηχανές μας, θα βγούμε στους δρόμους και θα γίνουμε οι ίδιοι street photographers στο Ηράκλειο του Καρναβαλιού.

Μουσική Βραδιά με τον Βασίλη Σταυρακάκη

Αυτό το Σάββατο 21/2 υποδεχόμαστε στη σκηνή του Νυν και Αεί (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 17 το Βασίλη Σταυρακάκη για μια αξέχαστη κρητική μουσική βραδιά! 

Αποκριάτικος χορός των Αρχιτεκτόνων

Για μια ακόμα χρονιά ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου διοργανώνει τον Αποκριάτικο Χορό Των Αρχιτεκτόνων. Μια εκδήλωση - θεσμός σε σχέση με τα αποκριάτικα δρώμενα της πόλης του Ηρακλείου. Σάββατο 21/02/15 στο PLOTO cafe (όπισθεν ΟΛΗ) είσοδος με δύο ποτά 12 ευρώ.

Εκδήλωση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου

Εκδήλωση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου με σκοπό την ενίσχυση των σχολικών τους ταμείων ενόψει των ΄προγραμματισμένων σχολικών εκδρομών τους. Θα συμμετέχουν μουσικά σύνολα από τους ίδιους τους μαθητές. Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 στις 19:30 στην Δημοτική Αίθουσα της οδού Ανδρόγεω.

Οι Καστρινοί Καρναβαλιστές συναντούν τους καλύτερους Χορευτές της πόλης στη ΛΟΤΖΙΑ ...

Οι Καστρινοί Καρναβαλιστές συναντούν τους καλύτερους Χορευτές της πόλης στη ΛΟΤΖΙΑ ...
αμέσως μετά την μεγάλη παρέλαση του Σαββάτου 21 Φεβρουαρίου οι ΟΜΑΔΕΣ του ΚΚΘ οργανώνουν ένα μοναδικό STREET PARTY έξω από τη ΛΟΤΖΙΑ στο οποίο συμμετεχουν μερικές από τις καλύτερες Σχολές Χορού και Χορευτικά Σχήματα μοντέρνου χορού του Ηρακλείου, αλλά και οι Καρναβαλικές Ομαδες της πόλης.

Πρωινά Σαββάτου με τους επιστήμονες του Μουσείου «Οι παρεξηγημένες νυχτερίδες»

Ελάτε το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 για να γνωρίσετε από κοντά έναν επιστήμονα που ασχολείται με τις νυχτερίδες, να ερευνήσουμε, να παίξουμε, να φτιάξουμε κατασκευές και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τις νυχτερίδες.

Καθαρή Δευτέρα με Πατροπαράδοτα κούλουμα από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνει τα πατροπαράδοτα κούλουμα στον χώρο έξω από το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ. Στην εκδήλωση θα προσφερθούν: παραδοσιακή φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα και ποτά. Θα παίξουν παραδοσιακά Μουσικοχορευτικά Συγκροτήματα. Οργάνωση: Όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα Ηρακλείου

Ομιλία του καθηγητή κ. Ν. Παρίτση με θέμα: “ Τα κίνητρα και τα οφέλη του Εθελοντισμού”

Το δίκτυο εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου, σας προσκαλεί στην ομιλία του καθηγητή κ.  Ν. Παρίτση με θέμα : “ Τα κίνητρα και τα οφέλη του Εθελοντισμού”.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 24.2.2015 και ώρα 18.30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας.

Θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας των εθελοντών μας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει, σε φιλική συμμετοχή, το μουσικό σχήμα Irida - Antonis duet.

Εσπερίδα από το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ - “Συνύπαρξη Εξάρτησης & Ψυχικής Διαταραχής: προκλήσεις-προσεγγίσεις-προοπτικές”

“Συνύπαρξη Εξάρτησης & Ψυχικής Διαταραχής: προκλήσεις – προσεγγίσεις -προοπτικές”, είναι το θέμα της εσπερίδας που θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 25/02/2014 και ώρα 16:30 – 21:30 στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Ψυχοδιαγνωστικού Κέντρου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

2ο Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού

Η πρώτη ακρόαση των παιδιών ηλικίας 5-7 και 8-11 θα γίνει το Σάββατο 28 Φεβρουάριου  στις 9.30 π.μ στην αίθουσα της πρώην λαχαναγοράς. Θα επακολουθησει στις 7 μαρτιου στις 9.30 και στον ιδιο χωρο η ακροαση των  μεγαλυτερων παιδιων ηλικιας 12- 15 και 16- 18.

Σεμινάριο με θέμα 'Αγροτική Επιχειρηματικότητα - Στρατηγικές Εξαγωγικού και Εγχώριου Μάρκετινγκ και δημιουργία Επιχειρηματικού Πλάνου'

Σεμινάριο στα πλαίσια της Σχολής Δια Βίου Μάθησης, με θέμα  "Αγροτική Επιχειρηματικότητα - Στρατηγικές Εξαγωγικού και Εγχώριου Μάρκετινγκ και δημιουργία Επιχειρηματικού Πλάνου" και που ξεκινάει στις 28/2. Θα γίνει σε 2 Σαββατοκύριακα, στο ΤΕΙ. Αφορά Ομάδες Παραγωγών, Νέους Αγρότες, Συνεταιρισμούς, Γεωπόνους.

Υβριδικά Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα με την Τεχνολογία Υδρογόνου

Στα πλαίσια Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 6ου ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου Κρήτης το project «Υβριδικό Ηλεκτρο-Υδρογονο-κίνητο Αυτοκίνητο». Σκοπός είναι οι μαθητές με την καθοδήγηση των Καθηγητών να υλοποιούν καινοτόμες δράσεις και κατασκευές αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που αποκομίζουν από τη φοίτηση τους στο Επαγγελματικό Λύκειο. Μέσα από τα προγράμματα αυτά οι μαθητές αναδεικνύουν τεχνικές δεξιότητες σε πρωτοποριακά Συστήματα Παραγωγής, Ελέγχου και Αυτοματισμού φιλικά προς το περιβάλλον με απώτερο στόχο να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας και των προηγμένων τεχνολογικών επιτευγμάτων. Οι δράσεις εμπλέκουν όλους τους τομείς της Σχολικής Μονάδας (Ηλεκτρολογικός, Μηχανολογικός, Ηλεκτρονικός και Πληροφορικής).

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Νυν και Αεί

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στο Νυν και Αεί

ΤEDxHeraklion // Beyond the walls

Το Σάββατο 28/02 το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου θα ανοίξει τις πόρτες του, για να φιλοξενήσει το TEDxHeraklion // Βeyond the Walls!  Μια ημέρα, γεμάτη με συναρπαστικές ομιλίες, workshops, μουσική και νέες εμπειρίες που σκοπό έχουν να μας δώσουν το ερέθισμα για να ξεπεράσουμε τα δικά μας Τείχη!

Καλλιτεχνικά σεμινάρια κατασκευής κούκλας και εμψύχωσης ενηλίκων

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, την Κυριακή 1 και της Δευτέρα 2 Μαρτίου (18:00 – 22:00) ο κουκλοθίασος «ο Τρελλός του Βασιλιά» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου διοργανώνει 3ήμερο σεμινάριο κατασκευής κούκλας και εμψύχωσης ενηλίκων.

Σε τρείς 4ωρες συναντήσεις θα βουτήξουμε στο βυθό του κουκλοθεάτρου και θα ψηλαφήσουμε βασικές αρχές του ,μέσα από την κατασκευή μιας δαχτυλόκουκλας και βασικές ασκήσεις εμψύχωσης. Φοράμε άνετα ρούχα, που δεν φοβόμαστε να «βρωμίσουμε» με χρώματα και κόλλες και με διάθεση παιδιού που πάει να παίξει ξεκινάμε. 

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους. Καλώς να κουκλοορίσετε!

Έκθεση σύγχρονης τέχνης

Το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου και ο Κωστής Σχιζάκης σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης "Λογοτεχνικές Εικονογραφίες" που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στις 7 το απόγευμα.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE