11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και μετά την επιτυχία του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ Τραγουδιού που έγινε στην πόλη μας, ο Δήμος Ηρακλείου και το Κέντρο Ειδικών Παιδιών Άγιος Σπυρίδων προσκαλεί παιδιά ηλικίας από 5 έως και 18 ετών να συμμετάσχουν στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικού τραγουδιού.
Η δράση αυτή θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά να αναπτύξουν την αξία ευγενούς συναγωνισμού ,να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους ,να εκφράσουν και να αναδείξουν μέσω της μουσικής ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού τους.
Mε ταχείς ρυθμούς προετοιμάζεται η νέα θεματική έκθεση με τίτλο ΖΟΟ που θα παρουσιάσει το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου ξεκινώντας από την πό-λη μας. Πρόκειται για μια έκθεση στην οποία ζητήθηκε από τους καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος σ' αυτήν να εκφράσουν αλλά και να εκφραστούν με την εικονογραφική τους επιτηδειότητα τον εγκλεισμό η την ελευθερία του άγριου η του ήμερου ζώου και του ανθρώπου συμπεριλαμβανομένου.
Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, στο πλαίσιο υλοποίησης επιμορφωτικών σεμιναρίων, που αφορούν άξονες του Κοινωνικού Σχολείου και εντάσσονται στο θεματικό δίμηνο δράσεών μας (Ιανουάριος - Φεβρουάριος), με τίτλο:«Σχετίζομαι αλλά δεν Εξαρτώμαι», διοργανώνει σε συνεργασία με την υπεύθυνη συντονισμού των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ένα δεύτερο κύκλο έξι (6) προαιρετικών βιωματικών εργαστηρίων, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, τις υπεύθυνες συντονισμού των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου,δωρεάν προβολές κινηματογραφικών ταινιών, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν την τέχνη ως καινοτόμο μέσο στην ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού του Νομού μας, σε ζητήματα που αφορούν την επικοινωνία, τις σχέσεις, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, το σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Στις Δαρβινικές Δευτέρες ένα θέμα με ευρύ και διαχρονικό ενδιαφέρον αναπτύσσεται με τρόπο που δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις. Οι συναντήσεις αρχίζουν με μια εισήγηση από τον κεντρικό ομιλητή και ακολουθεί ευρύτατη συζήτηση με συμμετοχή του ακροατηρίου.
Στo πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΚΑΣΤΡΙΝΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ παρουσιάζεται την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 20:30 στον Θεατρικό Σταθμό από το μουσικό σύνολο «ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ» αποκριάτικη συναυλία με τίτλο «Μαλακά πιο μαλακά».