11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Η έκθεση ζωγραφικής της Γιούλης Κολινιάτη φιλοξενείται στην πύλη Αγίου Γεωργίου από το ερχόμενο Σάββατο 28 Ιανουαρίου ως τις 8 Φεβρουαρίου στην πύλη Αγίου Γεωργίου.
Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα ως τις 9.30 το βράδυ.
Την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 6.00 το απόγευμα, στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα "Η Ψυχοπαιδαγωγική Θεώρηση της Οικογενειακής Αγωγής" με ομιλητή τον Κρασανάκη Γεώργιο, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 6.00 το απόγευμα, ξεκινάει νέος κύκλος συναντήσεων με γονείς εφήβων από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου και το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται ξάθε Τετάρτη, από την 1η Φεβρουαρίου έως και την 4η Απριλίου 2012 (σύνολο συναντήσεων 10) στο χώρο του 4ου ορόφου του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης Ηρακλείου, στην οδό Μίνωος 67 & Μιχ. Αρχ/λου, Θέρισσος. Η θεματική ενότητα αφορά στην εφηβεία και τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια.
02 Φεβρουαρίου, 20:00
The Royal Tenenbaums (2001)
Σκηνοθεσία: Wes Anderson
Σενάριο: Wes Anderson, Oven Wilson
Πρωταγωνιστούν: Gene Hackman, Gwynwth Paltrow, Anjelica Huston
Διάρκεια: 110΄
Κατηγορία: Κωμωδία
Υπόθεση:
Μια οικογένεια με πανέξυπνα παιδιά ξανασμίγει όταν ο πατέρας, ο οποίος
χρόνια πριν τους είχε εγκαταλείψει, επιστρέφει για να βάλει τα πράγματα
στη θέση τους! Μια σαρκαστική κωμωδία, που ξεχωρίζει για το διακεκριμένο
καστ, το λεπτό χιούμορ αλλά και τις ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές.
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=aPO12GYknq4
Ίσως και να τον αναγνωρίσουμε, από χρησμούς που άφησε ο Τειρεσίας, από λαμπυρίδες και στυλίτες, ίσως από την Άγρια Ροδιά ή τον Ρίβα που χασμουριέται στον ίσκιο της … Κάπου τον είχαμε δει…
Nα κουβεντιάζει με το τελευταίο τσιγάρο του Φορτίνο Σαμάνο και πιο πριν να τα πίνει στην Ανδρομέδα.
Λέγεται ότι μάλωνε με την Αγρύπνια και ότι συνετίζει παλιοκόριτσα σαν την Αλεξάνδρα.
Σεμινάριο αυτογνωσίας με θέμα τον εγωισμό και με εισηγητές τον Κώστα Ζεϊμπέκη και την Ελένη Μηναδάκη πραγματοποιείται την ερχόμενη Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στο κέντρο «Πνοή ζωής» (Παπαναστασίου 8, Ηράκλειο).
Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2810239057,6947122881
Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Γνωριμία με τους θησαυρούς της τέχνης και του πολιτισμού μας» διοργανώνει το Τοπικό Τμήμα Ηρακλείου του ΣΕΟ με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Οδηγοί στην κοινωνία - Γνωρίζουμε το παρελθόν, δημιουργούμε το μέλλον» ,
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Πύλη Βιτούρι (Βίγλα), το Σάββατο 4 & την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012.
Η έκθεση θα λειτουργεί το πρωί 11:30 π.μ. – 14:00 μ.μ. και το απόγευμα 18:00-20:00 μ.μ..
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου.
Σας καλούμε λοιπόν να πάρετε μέρος και να τιμήσετε με την παρουσία σας την συνεστίαση που διοργανώνει ο Σύλλογός μας στο κέντρο «Φάρος» την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 1:00 το μεσημέρι.
Η ζωγράφος Αντωνοπούλου Ελένη σας προσκαλεί από την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου έως την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου, στην έκθεση ζωγραφικής σε ύφασμα που διοργανώνει. Η εκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης καθημερινές από 09:00 - 13:30 και 17:30 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 13:30.
Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ηρακλείου σας προσκαλεί την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2012 στις 19:00 μ.μ. στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, στην ημερίδα με θέμα "Το εφεδρικό κίνημα και ιστορικά γεγονότα της Κρήτης" με ομιλητές τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Κο Δετοράκη Θεοχάρη και τον Εισαγγελέα Κο Μαρκάκη Νίκο. Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Οι Δαρβινικές Δευτέρες έχουν καθιερωθεί ως συναντήσεις για μια χαλαρή και ανεπίσημη συζήτηση πάνω σε θέματα που επιδέχονται μια εξελικτική προσέγγιση και προέρχονται τόσο από τις φυσικές όσο και από τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Το θέμα παρουσιάζεται από τον εισηγητή με τρόπο που δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις αλλά δεν διολισθαίνει έξω από το χώρο της έλλογης και συνεπούς ανάλυσης. Ακολουθεί ανεμπόδιστη συζήτηση «μέχρις εξαντλήσεως» του εισηγητή και του ακροατηρίου.
Συναυλία αλληλεγγύης στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.
Συμμετέχουν οι: Ross Daly, Ξυλούρης Γιώργης (Ψαρογιώρης), Κέλυ Θωμά, Μανωλάκης Γιώργης, Ξυλούρης Λάμπης, Παξιμαδάκης Γιάννης, Συλιγάρδος Βαγγέλης, Φασουλάκη Μαρία, Σταυρακάκης Γιώργης (Νιδιώτης), Γιανναδάκης Γιώργης, Παπατζανής Γιάννης, Miles Jay, Βασιλάκης Νίκος, Κανακάκης Αλέξανδρος, Παιγνιωτάκης Μηνάς, Φασουλάκη Βαγγελιώ, Φραγκάκης Αντώνης, Παπανικολάου Χριστόφορος, Μαρίνος Νεκτάριος, Βρέντζος Γιώργης (Κάτης).
Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Ο ΘΕΙΟΣ ΜΠΟΥΝΜΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥ τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 20:30 και 22:45 στον Κινηματογράφο Βιντσέτζος Κορνάρος.
Ο Γιάννης Κότσιρας παρέα με μια υπέροχη ομάδα πέντε μουσικών ταξιδεύει φέτος το χειμώνα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο! Την Tρίτη 7 και Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, θα βρίσκεται στο Ηράκλειο στη Μουσική Σκηνή Πυξίδα.
Το “On the road” (στο δρόμο) είναι μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση, διάρκειας δυο ωρών, με επιλογές από αγαπημένα τραγούδια της ευρύτερης ελληνικής δισκογραφίας αλλά και δικά του αγαπημένα γνωστά και «άγνωστα».
Πέντε σπουδαίοι μουσικοί, κυριολεκτικά συμπρωταγωνιστούν σε αυτή τη μουσική προσέγγιση, βάζοντας ο καθένας την ενορχηστρωτική του πρόταση, την προσωπική του δεξιοτεχνία αλλά και ικανοποιώντας την ανάγκη έκφρασης του, μέσα από την αυτοσχεδιαστική ελευθερία της παράστασης.
Το Πολιτιστικό Σωματείο "Χρόες" σας προσκαλεί την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2012 στις 19:00 μ.μ. στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, στην προβολή της ταινίας με τίτλο " Knowledge is the beginning". Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο τηλέφωνο του Συλλόγου στο 2810287102.
Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Knowledge is the Beginning» (Η γνώση είναι η αρχή), σκηνοθεσίας Paul Smaczny (2005) αφηγείται την έμπνευση του Παλαιστίνιου καθηγητή και διανοούμενου Edward Said και του μεγάλου Ισραηλινού μαέστρου Daniel Barenboim να καταστήσουν τη μουσική γόνιμο πεδίο διαλόγου για διεθνική συνεννόηση και κοινωνική αλληλεγγύη, μέσα από μια συγκλονιστική ορχήστρα νέων μουσικών από όλες τις χώρες της εύφλεκτης Μέσης Ανατολής: την περίφημη πια West-Eastern Divan Orchestra. Όταν τα μουσικά όργανα μιας ορχήστρας έρχονται αντιμέτωπα με τις ψυχρές κάνες των όπλων...
Η Ελίνα Σκαρπαθιώτη παρουσιάζει τον «Επιτάφιο» των Γ. Ρίτσου και Μ. Θεοδωράκη αύριο, Παρασκευή, στις 3 και 10 Φεβρουαρίου στο εστιατόριο Ξύπετρα.
Στο πιάνο είναι ο Δημήτρης Σφακιανάκης.
Το εστιατόριο Ξύπετρα βρίσκεται δύο χιλιόμετρα μετά το Καβροχώρι στο δρόμο για Κεραμούτσι.
Είσοδος με μενού στην τιμή των 15 ευρώ ανά άτομο.
Δεκτές μόνο κρατήσεις στο τηλέφωνο 2810-823628 www.xypetra.gr
Η διαίσθηση ή έκτη αίσθηση είναι μία εσωτερική δύναμη που μας βοηθά να παίρνουμε αποφάσεις. Το βασικό ερώτημα δεν είναι πώς λειτουργεί ακριβώς, αλλά αν είμαστε πρόθυμοι να την εμπιστευτούμε. Πολλοί άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει τη διαίσθηση και έχουν ανακαλύψει χαμένες πληροφορίες για το παρελθόν, έχουν επιβεβαιώσει άγνωστες πληροφορίες για το παρόν και έχουν προβλέψει πληροφορίες για το μέλλον. Πως μπορούμε να βρούμε και να αναπτύξουμε μέσα μας αυτή την εσωτερική πυξίδα;
Έκθεση κοσμημάτων της Σίσσυς Σταματιάδη θα φιλοξενηθεί στην πύλη Αγίου Γεωργίου (πλατεία Ελευθερίας) από σήμερα έως τις 19 Φεβρουαρίου. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 9.30 έως 14.00 και 17.00 έως 21.00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Σκηνοθεσία: Sam Mendes, Σενάριο: Alan Ball, Πρωταγωνιστούν: Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch, Διάρκεια: 122΄, Κατηγορία: Δράμα
Υπόθεση: Η ταινία παρουσιάζει την κρίση ενός μεσήλικα άνδρα. Με μια
πρώτη ματιά ο ήρωας φαίνεται να έχει κατακτήσει το αμερικάνικο όνειρο.
Διαθέτει ένα καλό σπίτι στα προάστια, μια όμορφη γυναίκα, μια έφηβη κόρη
χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, μια καλή δουλειά. Αν και θα έπρεπε να είναι
ευτυχισμένος νιώθει απαθής και δυστυχισμένος. Το ερωτικό ξελόγιασμα που
νοιώθει για την όμορφη συμμαθήτρια της κόρης του έρχεται σαν ένα
ξύπνημα στην ζωή του. Αποφασίζει να παραιτηθεί από τη δουλειά του, να
γυμναστεί, να γκρεμίσει την υποκρισία ανάμεσα σε αυτόν και τη γυναίκα
του και γενικά να αλλάξει την ζωή του. Οι αποφάσεις του αυτές
δημιουργούν μια έκρυθμη κατάσταση και τελικά οδηγούν στη δολοφονία του.
Ο Δήμος Χερσονήσου και το συγγραφέας Ηρακλής Βουλγαράκης σας προσκαλούν το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 στις 18:30 μ.μ. στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του με τίτλο "Καληνυχτα λοιπόν". Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Το ΕΚΑΒ Κρήτης, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και την υποστήριξη των γραφείων σχολικών δραστηριοτήτων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου, σας προσκαλεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου από τις 09:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ., στην ημερίδα για την Ευρωπαϊκή ημέρα του τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης "112" που διοργανώνει.
Η ημερίδα θα έχει επίκεντρο τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση – ΚΑΡΠΑ) και θα περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις, επίδειξη χρήσης αυτόματου απινιδωτή και πρακτική εκπαίδευση στην ΚΑΡΠΑ.
Έναρξη στις 10:00 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2012 (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810 377213, κα Ματθαιάκη Ευφροσύνη - Ώρες επικοινωνίας: 10:00 - 15:00 Ε-mail: e.mattheaki@ekab.gr).
Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
"Κοσμική Αποκριά και Εκκλησιαστική ΑΠΟΚΡΕΩ" είναι το θέμα που θα αναπτύξει ο καθηγητής θεολόγος-φιλόλογος κ. Γιάννης Τσερεβελάκης σε ομιλία που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα ομιλιών της Χριστιανικής Ενώσεως Ηρακλείου "Ο Απόστολος Παύλος" (οδός Αμαλθείας 13).
Το 3ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου για το κοινό και από τις 13 έως τις 17 του μήνα για τους μαθητές (είσοδος ελεύθερη).
Τις εκδηλώσεις διοργανώνει, για τρίτη χρονιά, η Τοπική Επιτροπή Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. σε συνεργασία με το δήμο Ηρακλείου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.
«Χρειάζεται να μάθουμε να δρούμε, να κάνουμε λάθη, αλλά και να ξαναρχίζουμε μέρα με τη μέρα, με τη χαρά εκείνου που κατακτά ένα νέο δρόμο. Κυρίως όμως πέρα από τα λάθη και τις επιτυχίες πρέπει να καταφέρουμε να κινηθεί κάτι μέσα μας και μέσα στον κόσμο. Για να μπορούμε κάθε μέρα να κατέχουμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας και να είμαστε καλύτεροι.»
Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ Κ.ΛΑΖΑΡΕΣΚΟΥ- MOARTEA DOMNULUI LAZARESCU τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2011 στις 20:00 και 23:00 στον Κινηματογράφο Βιντσέτζος Κορνάρος.
Ο Σύλλογος «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» στoπλαίσιoτων εκδηλώσεων του πρώτου εξαμήνου 2012 οργανώνει ομιλία τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 19.00, στο Αμφιθέατρο της Εκθεσης του Μουσείου Φ.Ι.Κ. στον κόλπο Δερματά με θέμα «Οι προοπτικές ανάπτυξης του NATURA 2000 και οι επιπτώσεις των βιομηχανικών Α.Π.Ε.».
Το θέμα θα αναπτύξει ο Δρ. Σταύρος Ξηρουχάκης βιολόγος Ερευνητής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
Το θέμα αυτό στοχεύει να βοηθήσει στον ορθολογικό προγραμματισμό για χωροθέτησης των σχεδιαζόμενων βιομηχανικών μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Κρήτη με την επισήμανση των επιπτώσεων στα προστατευόμενα οικοσυστήματα ΝΑTURA 2000 .
Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο
στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη Φεβρουαρίου 2012 απο τις 8-10 μ.μ.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 30 Ιουνίου και θα λειτουργεί απο Δευτέρα έως Παρακευή 18:00 - 20:00
Εκτός απο το ωράριο αυτό η επίσκεψη πραγματοποιείται μετα απο ραντεβού στο τηλέφωνο 6944525822
Ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Ν. Ηρακλείου σας προσκαλεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 στις 19:30 μ.μ. στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο "Κρητικά Αξεμούριστα" του Ανδρέα Λενακάκη. Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και την έκδοση του βιβλίου θα βρείτε στα συνημμένα αρχεία.
Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων«Καστρινό Καρναβάλι 2012» θα πραγματοποιηθεί Αποκριάτικη συναυλία με την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου υπό την διεύθυνση του Λεωνίδα Τζωρτζάκη με την συμμετοχή της σοπράνοΛένας Χατζηγεωργίου και του βαρύτονου Πέτρου Καρύδη, στηνΒασιλική Αγίου Μάρκου και ώρα 20:30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Στην εκδήλωση θα ακουστούν οπερέτες του ελληνικού ρεπερτορίου των Χατζηαποστόλου και Σακελλαρίδη όπως «Μοντέρνα καμαριέρα», «Στη τρέλα του χορού», «Αγάπης λόγια» κ.α.
Τσικνο-Πέμπτη Μασκέ Μιλόγκα στο Καφέ Μαρίνα!
Το Studio ‘Tango στο Λιμάνι’ σας προσκαλεί την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 22.00 στην αποκριάτικη μασκέ μιλόγκα του στο Καφέ Μαρίνα στο Ενετικό Λιμάνι.
Θέμα της φετινής μασκέ τάνγκο βραδιάς είναι: “Dance, Dance, otherwise we are lost”, (Pina Baus), είτε αλλιώς «Χορέψτε γιατί Xανόμαστε»!
Ελάτε να χορέψουμε Tango Carnabalito: Αργό και Γρήγορo, Παραδοσιακό από την Χρυσή Εποχή και Μοντέρνο με Ηλεκτρικό Ήχο, Κωμικό και Νοσταλγικό,
Ειδικά Επιλεγμένο Τάνγκο Εμπνευσμένο από το Καρναβάλι, κρατάει ζωντανό μέχρι σήμερα που το έχουμε περισσότερο ανάγκη!
Τάνγκο... «και του σαλονιού και του λιμανιού» κάθε Πέμπτη στο Μαρίνα, στην ίδια αποβάθρα με θέα το κάστρο του Κούλε, από το ‘Tango στο Λιμάνι’.
Μήνυμα συμπαράστασης σ' ένα νεαρό συμπολίτη μας που πάσχει από οξεία μυελογεννή λευχαιμία, μια επιθετική μορφή καρκίνου, στέλνει ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου, με εκδήλωση- συμβολική γιορτή που διοργανώνει αύριο, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη).
Στην εκδήλωση, που θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα στη Λότζια, θα συμμετέχουν καλλιτέχνες με χειροποίητες δημιουργίες, ενώ καθ' όλη τη διάρκειά της θα πλαισιώνεται από μουσικά συγκροτήματα της πόλης μας.
Όπως αναφέρουν τα μέλη του συνδέσμου «Ο 32χρονος Δ.Κ. είναι σε αναμονή για συμβατό δότη μυελού των οστών και όταν βρεθεί θα πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης για 6 μήνες.
Τα έσοδα της εκδήλωσης, ελπίζουμε ότι θα ανακουφίσουν το οικονομικό πρόβλημα του Δ., καθώς είναι άνεργος και ορφανός από γονείς.»
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Καθαριότητας & Εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου προσκαλεί τα μέλη της την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 17:30 μ.μ. στον πολυχώρο παλιάς Λαχαναγοράς, στον αποκριάτικο χορό των παιδιών των μελών του Συλλόγου. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Γραμματέα του Συλλόγου Κο Καφούση Ιωάννη στο 2810382003.
![]()
Οι εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ και το βιβλιοπωλείο ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Victoria Hislop, "Το νήμα" την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 στις 19.30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Η συγγραφέας Victoria Hislop θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο της και θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα της θέσει η δημοσιογράφος Ανδριανή Αγγελιδάκη .
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη
Ο συγγραφέας Πιπεράκκης Εμμανουήλ σας προσκαλεί την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011 στις 20:00 μ.μ. στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, στην παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Κορναράκη με τίτλο "Ιστορικές Προσεγγίσεις". Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
ην Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, και ώρα 7.00 μμ, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των παρακάτω δυο νέων βιβλίων, μελών του γεωτεχνικού κλάδου.
2. «Οδηγός Νομοθεσίας για τη Διαχείριση και Προστασία των Εσωτερικών Υδάτων» του ιχθυολόγου-περιβαλλοντολόγου Δρ. Γιώργου Τίγκιλη, αποτελεί άλλη μία έκδοση του Παρ/τος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ. Τον συγγραφέα θα προλογίσει ο Πρόεδρος της Δ.Ε του παραρτήματος Δρ. Αλέκος Στεφανάκης και το βιβλίο θα παρουσιάσει ο δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω κος Γεώργιος Γιαχνάκης.

Το βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης και οι εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣπαρουσιάζουν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα Ανδρόγεω Δήμου Ηρακλείου το βιβλίο "Αυτό που ζούμε".
Ο διευθυντής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, Στέφανος Τραχανάς, και ο δημοσιογράφος, Νίκος Ψιλάκης, συζητούν με τον δημοσιογράφο, Σταύρο Θεοδωράκη και τον γελοιογράφο, Δημήτρη Χαντζόπουλο, για το βιβλίο τους.
Το Πολιτιστικό και Αθλητικό Σωματείο ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ διοργανώνει διήμερο ανοιχτό εισαγωγικό σεμινάριο στο ΣΙΑΤΣΟΥ, μια από τις πιο δημοφιλείς συμπληρωματικές-εναλλακτικές θεραπείες. Το σεμινάριο θα γίνει το Σαββατοκύριακο στις 18-19 Φεβρουαρίου 2012 και η διάρκειά του θα είναι 12 ώρες συνολικά. Θα ισχύσει ως προκαταρκτικό για όσους θέλουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους που θα οδηγήσει σε επαγγελματική πιστοποίηση.
ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ - Βόρειο Shaolin Kung Fu, Λεβήνου 71, Θέρισσος, Ηράκλειο, τηλ.: 6944322432, e-mail: kallirroon@yahoo.gr, site: www.shaolinkungfu.gr
Ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Ν. Ηρακλείου σας προσκαλεί την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 στις 19:00 μ.μ. στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Γεωργούδη με τίτλο "Πέραν". Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η παρουσίαση θα γίνει από το φιλόλογο Δημήτρη Περοδασκαλάκη, το δημοσιογράφο και συγγραφέα Γιώργο Σταματόπουλο
και την Αν. Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Σταυρούλα Τσινόρεμα.
Απαγγέλουν: ο Θεόδωρος Κόττας και η Σπυριδούλα Τουτουδάκη
Η σπουδαία Carmen Souza από το Πράσινο Ακρωτήρι, είναι αναντίρρητα μια ξεχωριστή μουσική παρουσία τοποθετημένη καλλιτεχνικά στο σημείο «συνάντησης» της παραδοσιακής μουσικής του Cabo Verde και της world Jazz. Μεγαλωμένη σε περιβάλλον Κρεωλών, ανακάλυψε από πολύ μικρή το «Sodade», του συναισθήματος προσμονής και νοσταλγίας για κάποιον ή κάτι που λείπει και φέρνουν μέσα τους γενιές παιδιών ναυτικών, όπως εκείνη!
Το Δημοτικό Ωδείο Νέας Αλικαρνασσού, εγκαινιάζοντας τον κύκλο συναυλιών του για το 2012, σας προσκαλεί από την Δευτέρα 20 έως την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 στις 20:00 μ.μ. στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στις μουσικές εκδηλώσεις που διοργανώνει. Ο μουσικές παραστάσεις θα πλαισιωθούν από τους μαθητές του Ωδείου. Οι μουσικές παραστάσεις θα είναι ελεύθερες για το κοινό.
Αναλυτικά το πρόγραμμα για κάθε ημέρα εκδηλώσεων παρουσιάζεται στο επισυναπτόμενο αρχείο.
Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Ωδείου και τον φετινό κύκλο συναυλιών μπορείτε να λάβετε από την ιστοσελίδα του Ωδείου : www.odeioal.com
Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟY- A TORINOI LO τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2011 στις 20:00 και 23:00 στον Κινηματογράφο Βιντσέτζος Κορνάρος.
Ανοιχτή ομιλία του χειρούργου-ογκολόγου, μαθηματικού και φιλόσοφου, Δημήτρη Αντωνίου, με θέμα "Η παγκοσμιοποίηση και η εσχάτη προδοσία στο ελληνικό και διεθνές δίκαιο" θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 20 Φλεβάρη στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
Την εκδήλωση διοργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών Ηρακλείου για την Ενωτική Δράση των Αντιμνημονιακών Δυνάμεων. Ο Δημήτρης Αντωνίου είναι ο γιατρός από την Χαλκίδα, που έχει υποβάλει μηνύσεις για εσχάτη προδοσία στις κυβερνήσεις Παπανδρέου/Παπαδήμου και στην ελληνική Βουλή, ακολουθώντας την ομηρική προτροπή "εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης".
H παρουσίαση του βιβλίου «Το Όγδοο Βιβλίο της Παλατινής Ανθολογίας. Μια μελέτη των επιγραμμάτων του Γρηγορίου Ναζιανζηνού» του Βασίλη Π. Βερτουδάκη,θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου ,στις 7.30 το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Αίθουσα Καστελλάκη).
Την εκδήλωση οργανώνουν το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου και οι εκδόσεις Α. Καρδαμίτσα.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει η κ. Τασούλα Μαρκομιχελάκη, Διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Cambridge και η κ. Ελένη Παπαδομιχελάκη, Διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο συγγραφέας κ. Βασίλης Βερτουδάκης θα μιλήσει για τα αρχαία ελληνικά επιγράμματα και την Παλατινή Ανθολογία.
Οι εκθέτες ζωγράφοι Λεμονή Καίτη & Νανόπουλος Ευάγγελος σας προσκαλούν από την Τετάρτη 22 έως την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου, στην έκθεση ζωγραφικής - κολάζ που διοργανώνουν. Η εκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης καθημερινές από 09:00 - 13:30 και 17:30 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 13:30. Αφίσα της έκθεσης και δείγμα των εκθετούμενων έργων παραθέτονται στα συνημμένα αρχεία.
Την Τετάρτη 22/02/2012 στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα Καστελάκη, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9, στο πλαίσιο των μαθημάτων του Α.Λ.Π. ο κ. Κωνσταντίνος Συρίγος Αν. Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας Ιατρικής Σχολής Π. Αθηνών, θα δώσει διάλεξη με θέμα: " Ιατρική: Επιστήμη ή Τέχνη;»
Ο Μουσικός Σύλλογος "Απόλλων" σας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου, στη μουσική συναυλία των καθηγητών που διοργανώνει. Ώρα έναρξης της εκδήλωσης στις 20:30 μ.μ.
Αποκριάτικο ξεφάντωμα διοργανώνει ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (www.Aetogiannis.gr) στην άιθουσά του επί της Έβανς 90 & Πλαστήρα 1 στον 2ο Όροφο. Η χορευτική βραδιά θα γίνει την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 από τις 11 μμ έως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Θα υπάρχει αφθονο φαγητό και ποτό ενώ οι παραβρισκόμενοι θα είναι όλοι παραδοσιακά και σύγχρονα μεταμφιεσμένοι όπως η παράδοση επιβάλλει! Σημαντικό στοιχείο της εκδήλωσης είναι ο διαγωνισμός (με ειδικά έπαθλα) της καλύτερης μεταμφίεσης που γίνεται κάθε χρόνο στον Όμιλο και στον οποίο συμμετέχουν ιδιαίτερα πρωτότυπες και ευφάνταστες μεταμφιέσεις ατόμων ή ομάδων.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμονων του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου σας προσκαλεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 από τις 10:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ. στον Αίθριο χώρο του Δημαρχείου Ηρακλείου, στο παζάρι διαφόρων ειδών που διοργανώνει για ενίσχυση του κοινωνικού του έργου και για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ανοιχτή αποκριάτικη εκδήλωση πραγματοποιεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στην πλατεία του Αγίου Τίτου ο Σύλλογος Πτυχιούχων Γαλλικής Φιλολογίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 12.00 ως τις 16.00.
Με σύνθημα «Οικολογικό Καρναβάλι» οι Καθηγητές Γαλλικής Γλώσσας των Δημόσιων Σχολείων του Ν. Ηρακλείου, προσκαλούν τους μαθητές σε μια αποκριάτικη εκδήλωση με μουσική, αποκριάτικα παιχνίδια και στολές...... « sur mesure» που φτιάχνουμε μαζί, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα και φτηνά υλικά, όπως χαρτί και σακούλες σκουπιδιών.
Το Καρναβάλι της κρίσης είναι και οικολογικό και ανέξοδο αλλά κυρίως αγχολυτικό!
Με κινηματογραφική προβολή και εικαστικό εργαστήριο γιορτάζει τις Απόκριες το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.
Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του μουσείου θα πραγματοποιήσει δύο δραστηριότητες για παιδιά και γονείς. Συγκεκριμένα, συνεχίζοντας τη δραστηριότητα Cine-Πρωινά με ταινίες παιδαγωγικού χαρακτήρα για όλη την οικογένεια, το ερχόμενο Σάββατο 25 Φεβρουαρίου θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία «Ο βασιλιάς των μασκών» του Γου Τιαν Μινγκ στις 11 το πρωί και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εικαστικό εργαστήριο, σχετικό με το θέμα της ταινίας.
Η ταινία «Ο βασιλιάς των Μασκών» είναι ένα γοητευτικό παραμύθι για τον μαγικό χώρο του θεατρικού θεάματος και την παραδοσιακή τέχνη της μάσκας από τον Γου Τιαν Μινγκ, που η περίφημη τέταρτη γενιά των κινέζων κινηματογραφιστών αναγνωρίζει ως μέντορά της.
Η Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης σας προσκαλεί την Τρίτη 21 και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012 στις 19:00 μ.μ. στον πολυχώρο παλιάς Λαχαναγοράς, στις προβολές ταινίων που διοργανώνει. Περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές στο Φοιτητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου στο τηλέφωνο 2810394883.
Διάλεξη με θέμα τις κινητές ιατρικές μονάδες του Πανεπιστημίου των Ορέων στην Κρήτη θα δώσει ο τ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης καθηγητής Οφθαλμολογίας Γιάννης Παλλήκαρης την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στις 5μ.μ. στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
Η διάλεξη γίνεται στο πλαίσιο των μαθημάτων του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης με το γενικό τίτλο "Υγεία και προλητική ιατρική - Ψυχοσωματική ιατρική".
Το βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης, οι εκδόσεις Τόπος και η Ε.Π.Σ.Η.(Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου) οργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρήστου Σωτηρακόπουλου ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ, την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012,
στις 12.00 το μεσημέρι . Η παρουσιαση θα γίνει στο Βιβλιοπωλείο ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ(Καντανολέων 4,Ηράκλειο)
Τον συγγραφέα θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Γιαλιτάκης
