Το 3ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου για το κοινό και από τις 13 έως τις 17 του μήνα για τους μαθητές (είσοδος ελεύθερη).
Τις εκδηλώσεις διοργανώνει, για τρίτη χρονιά, η Τοπική Επιτροπή Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. σε συνεργασία με το δήμο Ηρακλείου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.
Θέμα: 3ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου Ηρακλείου
Θα προβληθούν έξι γερμανόφωνες ταινίες υποτιτλισμένες στα ελληνικά σε απογευματινές- βραδινές ώρες. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα στο www.deutsch.gr.
Παράλληλα, θα προβληθούν τα πρωινά δύο γερμανικές ταινίες, εγκεκριμένες ως προς την καταλληλότητά τους για τους μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Συγκεκριμένα, για τα Δημοτικά θα προβληθεί η ταινία «Η τάξη που πετάει» και για τα Γυμνάσια η ταινία «Ο Αιμίλιος και οι ντέτεκτιβ».