inner image

Ετήσια έκθεση του Δικτύου Εικαστικών με τίτλο ΟΡΙΟ

Ετήσια έκθεση του Δικτύου Εικαστικών, με τίτλο ΟΡΙΟ, από 23 Μαϊου μέχρι και 10 Ιουνίου 2011 στον χώρο της Βασιλικής Αγίου Μάρκου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011, στις 19 30

ΟΙ «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» ΤΟΥ BECEL PRO-ACTIV ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

1 & 2 Ιουνίου, οι «Διαδρομές Καρδιάς» του Becel pro-activ έρχονται στο Ηράκλειο να μάς ενημερώσουν για την υγεία της καρδιάς μας. Στόχος του διημέρου, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών για τις καρδιαγγειακές παθήσεις και το ρόλο της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης, ως βασικών παραγόντων κινδύνου.

Έκθεση χειροτεχνίας διακοσμητικών ειδών και ψευδοκοσμημάτων της Μαρίας Μανουσάκη

Στην Πύλη Αγ. Γεωργίου  θα φιλοξενηθεί από 1 Ιουνίου έως 4 Ιουνίου η Ηρακλειώτισσα Μαρία Μανουσάκη.

Η Μαρία Μανουσάκη, είναι στο χώρο της χειροτεχνίας διακοσμητικών ειδών και της δημιουργίας ψευδοκοσμημάτων εδώ και τέσσερα χρόνια.

Στην Πύλη θα εκτεθούν κατασκευές από πολυεστερική τσόχα για διακόσμηση παιδικών δωματίων και βάπτισης, καθώς και μπιζού από διάφορα υλικά όπως μέταλλο, τσόχα, ύφασμά, χάνδρες, ημιπολύτιμες πέτρες κλπ.

Ο μεγαλύτερος αριθμός εκθεμάτων είναι πρωτότυπα και εμπνευσμένα από την ίδια, για αυτό και μοναδικά.

Η ΄Εκθεση θα είναι ανοικτή 9: 00 έως 14:00 και 17:00 έως 20:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

Για δική σας διευκόλυνση αναζητήστε το πρόσφατα ανεβασμένο site της, στην διεύθυνση www.art-factory.gr

Ειδικό σεμινάριο «Η γλώσσα του σώματος»

Με την γλώσσα του σώματος μπορούμε να εξωτερικεύσουμε περισσότερα συναισθήματα απ' ότι με της λέξεις. Πράγματα που θέλουμε να εκφράσουμε αλλά δεν τολμάμε με λόγια, τα εκφράζουμε με τις κινήσεις μας. Η γλώσσα του σώματος είναι πάντα αληθινή και αλάνθαστη μιας και βγαίνει υποσυνείδητα! Μπορεί να είναι είτε θετική είτε αρνητική. Είναι ο μόνος τρόπος επικοινωνίας που μπορούμε να εμπιστευτούμε, καθώς κρύβει και αποκαλύπτει πολλά μυστικά! Αν και πολλοί πιστεύουν ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής η αλήθεια είναι πως όλο το πρόσωπο εκφράζει τον εσωτερικό μας κόσμο

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ 'Φλοξ, το κουτί και τα σύννεφα' από την ομάδα κουκλοθεάτρου Φύρδιν Μίγδιν

Το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 6:00μμ και για ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ η ομάδα κουκλοθεάτρου Φύρδιν Μίγδιν θα παρουσιάσει το ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ: Φλοξ, το κουτί και τα σύννεφα στο Ξενοδοχείο ΛΑΤΩ (Επιμενίδου 15, Ηράκλειο Κρήτης, www.lato.gr). Μικρές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς φίλους στο τέλος της παράστασης.

MY VIEW BAZAAR

Η ομάδα του free press VIEW στην προσπάθεια της να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία αποφάσισε να διοργανώσει το «my view bazaar»,  μία συνάντηση  χειροτεχνιτών με σκοπό την προβολή των δημιουργιών τους.

Γιορτή Υιοθεσίας από τη Ζωόφιλη Δράση

Την Κυριακή 5/6 από τις  11.00 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ η Ζωόφιλη Δράση θα βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας απέναντι από το ξενοδοχείο Αστόρια για την καθιερωμένη Γιορτή Υιοθεσίας. Σας περιμένουμε με την  ταυτότητα σας για υπεύθυνη υιοθεσία του κουταβιού της επιλογής σας.

Όσα  μέλη μας θέλουν να πληρώσουν τη συνδρομή τους ή όσοι θέλουν να γραφτούν  μέλη μας ή εθελοντές ή όσοι απλά θέλουν να μας γνωρίσουν από κοντά  μπορούν επίσης να έρθουν εκεί. Θα χαρούμε να σας δούμε ΟΛΟΥΣ!!

______________________________

Περιβάλλον είναι το σύνολο των έμψυχων και άψυχων όντων που περιβάλλουν τον άνθρωπο και επιδρούν στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του. Η καταστροφή του θα έχει αρνητικές συνέπειες στον άνθρωπο και στον πολιτισμό του…

Σας καλούμε όλους την Κυριακή 5 Ιουνίου στην γιορτή υιοθεσίας των όμορφων κουταβιών μας που θα χαρίζονται από τους εθελοντές της Ζωόφιλης Δράσης σε ιδιοκτήτες που θα έχουν φροντίσει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους και θα υπογράφουν  με ευχαρίστηση την υιοθεσία του ζώου που θα τους καθιστά υπεύθυνους πλέον για τον νέο τους συγκάτοικο, με το σύνθημα: "ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ"   

θα γιορτάσουμε μαζί την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα ζώα ανήκουν στο φυσικό περιβάλλον του ανθρώπου.

Έκθεση Αγιογραφίας & Zωγραφικής της κας Αντριάννας Κελαρίου - Βαρούχα

 Έκθεση Αγιογραφίας & Zωγραφικής  της κας Αντριάννας Κελαρίου - Βαρούχα θα φιλοξενηθεί από τις 07/06/2011 έως τις 19/06/2011 στην Πύλη Αγ. Γεωργίου (Πλατεία Ελευθερίας).

Εγκαίνια Έκθεσης 7/06/2011 και ώρα 19:00.

Η Έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 10:00-14:00 και 17:00 – 22:00 η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Παρουσίαση του βιβλίου του Heinz A. Richter «Η Μάχη της Κρήτης»

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και οι Εκδόσεις Γκοβόστη διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Heinz A. Richter «Η Μάχη της Κρήτης». Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 στις 19.30΄ στο Μικρό Αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, παρουσία του συγγραφέα.

Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Μητρόπουλου με τίτλο 'ΠΑΣΟΚ: Από την 3η του Σεπτέμβρη στο μνημόνιο'

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 20:00, το Βιβλιοπωλείο ’’ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ’’ σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Λιβάνη σας προσκαλούν σε διάλεξη όπου θα έχουμε την τιμή να ακούσουμε και να συζητήσουμε με τον Αλέξη Μητρόπουλο με αφορμή το νέο του βιβλίο "ΠΑΣΟΚ: Από την 3η του Σεπτέμβρη στο μνημόνιο".

Ποδηλατοβόλτα στα Ενετικά Τείχη

Το Τμήμα Νέων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, σε μια προσπάθεια που κάνει, για την ανάδειξη της Ιστορίας της πόλης μας καθώς και για την ανάδειξη του ποδηλάτου, ως εναλλακτικού μέσου μεταφοράς, σας προσκαλεί το Σάββατο 11 Ιουνίου, στις 10:30 σε ποδηλατοβόλτα πάνω στα Ενετικά Τείχη.

Για το μεταναστευτικό φεστιβάλ 'Ο πολιτισμός των ανθρώπων'

Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού "ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ"(www.Aetogiannis.gr) σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Κούρδων (www.ykc.gr) παρουσιάζει το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011, στις 20:00 το βράδυ, στην πλατεία Δημαρχείου (Λιοντάρια, Loggia, 25ης Αυγούστου) μουσικοχορευτική παράσταση στο πλαίσιο του μεταναστευτικού φεστιβάλ "Ο πολιτισμός των ανθρώπων".

Video Art 'Rooms' - Η Τέχνη πάει Παντού!

H ομάδα χορού "Φυσαλίδα" της Γωγώς Πετραλή στην προσπάθεια της να εντάξει την τέχνη παντού στην καθημερινότητά μας, διοργανώνει έναν κύκλο παρουσιάσεων μέσα στο 2011 που θα αφορούν στα Video Art της (παραγωγές 2006-2010) σε ποικίλους καλλιτεχνικούς χώρους, καφέ και μπαρ της πόλης του Ηρακλείου αλλά και άλλων πόλεων του νησιού.

Με μεγάλη χαρά, ανακοινώνουμε την πρεμιέρα αυτού του 'ταξιδιού' μας στο καφέ-μπαρ "Τίτα Μπρίκι" στην οδό Μεραμβέλου 8, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, με το Video Art "Rooms" (παραγωγή 2006).

Τελετή Μνήμης των Ομήρων στη Στοά Μακάσι

Τελετή Μνήμης των Ομήρων στη Στοά Μακάσι επί της οδού Ν.Πλαστήρα κάτω από το Μαρτινέγκο την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 στις 11:00.

Τριήμερο προβολών με μουσικά ντοκιμαντέρ από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και η Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και η Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης παρουσιάζουν ένα τριήμερο προβολών με μουσικά ντοκιμαντέρ από 16 ως 18 Ιουνίου στη δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Μέρας Μουσικής (21/6). Στη διάρκεια του τριημέρου θα προβληθούν ντοκιμαντέρ που καταγράφουν πολλά διαφορετικά δείγματα της ελληνικής και της διεθνούς μουσικής ποικιλίας. Από το Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου μέχρι τα Ανώγεια της Κρήτης, το τριήμερο προσφέρει διεισδυτικές ματιές σε κοινοτικές παραδόσεις καθώς και πορτρέτα σημαντικών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, οι Lost Bodies, ο Ρος Ντέιλι, η Ρόζα Εσκενάζι και οι Active Member. Και τις τρεις μέρες οι προβολές ξεκινούν στις 6 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο.

«Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΩΣ» από την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου, επανέρχεται με την σατυρική κωμωδία του Μιχάλη Κουνελάκη,  «Η  ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΩΣ»,  σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη,  την Παρασκευή 17 Ιουνίου  έως και την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011, στην βόρεια χαμηλή πλ. Βηθλεέμ, έναντι Πανανείου, (έκθεση el Greco), και ώρα 21:00 μμ.

Έκθεση με δημιουργίες κοσμήματος και κοπτικής – ραπτικής της ΧΕΝ Ηρακλείου

Με τη λήξη των Ομάδων Δημιουργικής Απασχόλησης Ενηλίκων, που πραγματοποιήθηκαν κατά τους μήνες Φεβρουάριος – Ιούνιος 2011, η ΧΕΝ Ηρακλείου διοργανώνει Έκθεση το Σάββατο 18 Ιουνίου 2011 από τις 9.30 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ., στη Λότζια. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν δημιουργίες κοσμήματος και κοπτικής – ραπτικής των εκπαιδευομένων των ομάδων.

Η Αφίσα

Περιβαλλοντική Δράση «100 Πάρκα και Χώροι Πολιτισμού»

Την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρα 10.00πμ, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά τη δράση με τίτλο «100 πάρκα και χώροι πολιτισμού».

Εκδήλωση - Δημόσια συζήτηση για την αποτροπή εκποίησης του Δημόσιου Χώρου της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών

Εκδήλωση - δημόσια συζήτηση στις 20/6/2011, για την αποτροπή εκποίησης του Δημόσιου Χώρου της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών.

Οι “Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον” είναι μια ομάδα ενεργών πολιτών με διάθεση για μια κοινωνία ζωντανή, διεκδικητική, μαχητική. Ξεκίνησε τη δράση της στην περιοχή του πρώην Δήμου Γουβών στοχεύοντας να απλωθεί σε όλο το νέο «καλλικρατικό» Δήμο Χερσονήσου.

Έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Σφακιανάκη

Έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Σφακιανάκη, μέλος του συλλόγου ΣΤΗΡΙΖΩ (παιδιά με αυτισμό) στις 20 & 21 Ιουνίου στη Βασιλική Αγίου Μάρκου.

Τριήμερο εκδηλώσεων από τη Σχολή Χορού Φιοράκη

3ήμερο εκδηλώσεων από τη Σχολή Χορού Φιοράκη 20,21 και 22 Ιουνίου στο Κηποθέατρο "Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ" Ώρα: 21:00.

Παρουσίαση του ιστορικού αφηγήματος του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΙΟΥ 'Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (1844-2009)'

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 19:30 στη Δημοτική Αίθουσα Ανδρόγεω, το βιβλιοπωλείο ’’ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ’’  σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ  σας προσκαλούν στην παρουσίαση των δύο πρώτων τόμων του σημαντικού ιστορικού αφηγήματος του  ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΙΟΥ "Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (1844-2009)"

Έκθεση Ζωγραφικής της κας Ασπασίας Ζαχαριουδάκη

Έκθεση Ζωγραφικής της  κ.Ζαχαριουδάκη Ασπασίας θα φιλοξενηθεί  από τις 20/06/2011 έως τις 1/07/2011 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου ( Πλ. Ελευθερίας ).

Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 8:00 πμ έως 14:00 μμ και  18.00 μμ έως 22.00μμ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Παρουσίαση του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών του Δήμου Ηρακλείου

Παρουσίαση του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών του Δήμου Ηρακλείου την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011 και ώρα 12:00 στην αίθουσα Ανδρογέω, οδός Ανδρογέω, αρ. 4, 2ος όροφος.

Το σύστημα αυτό παρέχει τη δυνατότητα της ψηφιακής καταγραφής και παρακολούθησης ενός συνόλου πολεοδομικών δεδομένων όπως οι κατά τόπους ισχύοντες όροι και περιορισμοί δόμησης, οι Πολεοδομικές Μελέτες, οι Πράξεις Εφαρμογής, τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, τα όρια οικισμών, αρχαιολογικών ζωνών, απαλλοτριώσεων, ρεμάτων, το οδικό δίκτυο, οι χρήσεις γης, σεισμικά δεδομένα και άλλες πολεοδομικές πληροφορίες σε ενιαίο γεωγραφικό υπόβαθρο.

4η Διεθνής Τζαζ Συνάντηση Κώστας Κουβίδης

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/6

Εκθεση Αφίσας Jazz και Social Design, Δ. Αρβανίτη

Εγκαίνια Έκθεσης Βασιλική Αγίου Μάρκου............ 19.00

Είσοδος Ελεύθερη

Παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Μανουκάκη - Μεταξάκη με τίτλο: «Πολεμικά ημερολόγια Αντώνη Φάκαρου και Γιώργη Κουτεντάκη 1941-1942»

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Άννας Μανουκάκη - Μεταξάκη με τίτλο: «Πολεμικά ημερολόγια
Αντώνη Φάκαρου και Γιώργη Κουτεντάκη 1941-1942».
Πρόκειται για έκδοση του Δήμου Ηρακλείου. Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 8.00 μ.μ.
στην αίθουσα Ανδρόγεω.

Οι Χαΐνηδες στο Θέατρο των Αγρών στο Κυπαρίσσι

Η μουσική ομάδα που ξεκίνησε από την Κρήτη πριν από είκοσι χρόνια, παρουσιάζει τα ολοκαίνουρια της έργα: ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ» & «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ» .

Με το γνωστό  χαρακτηριστικό τους  τρόπο, που επιτρέπει να συνυπάρξουν αρμονικά τόσο η μυσταγωγία και η γλύκα του παραμυθιού όσο και η δυναμική του διονυσιακού γλεντιού, θα παρουσιάσουν υλικό από την καινούρια τους δισκογραφική δουλειά αλλά και από τραγούδια – σταθμούς στη μέχρι τώρα πορεία τους. Μια  μουσική βραδιά στην οποία, η μουσική και η  κίνηση, ο τόπος και οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν δυναμικά.

Ημερομηνία: 24/06/2011
Ώρα: 22:00
Είσοδος: 10€

Οι Χαίνηδες

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας γιορτάζει τον Κλήδονα με μαντινάδες και ζωντανή μουσική

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας γιορτάζει τον Κλήδονα με μαντινάδες και ζωντανή μουσική την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011, στις 9 το βράδυ, στην πλατεία Αϊβαλιώτη στην Αγία Τριάδα.

Graffiti στη γέφυρα της πεταλλοειδούς λεωφόρου

Όλα είναι έτοιμα για το graffiti με θέμα το βυθό, που θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Κυριακή, 26 Ιουνίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, από τις 08:00 έως τις 13:00, στη γέφυρα της πεταλλοειδούς λεωφόρου, στην οδό Σπώκου.

Προβολή του «Thelonious Monk: Straight, no chaser» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου με μεγάλη χαρά συμμετέχει και φέτος στο σπουδαιότερο μουσικό γεγονός της πόλης, τη Διεθνή Συνάντηση Jazz Κώστας Κουβίδης, προβάλλοντας δύο ντοκιμαντέρ για δύο από τους σπουδαιότερους μουσικούς της τζαζ, τον πιανίστα Θελόνιους Μονκ (1917-1982) και τον σαξοφωνίστα Τζον Κόλτρεϊν(1926-1967), στο ΠΑΓΟΠΟΙΕΙΟΝ First Floor Underground με ελεύθερη είσοδο.

Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας Best Of Tour 2011

Επανασυνδέθηκαν μουσικά πέρυσι για επιλεκτικές εμφανίσεις στις ελληνικές πόλεις. Η ζεστή ανταπόκριση και η καθολική συμμετοχή του κοινού στις συναυλίες τους, τους έπεισαν ότι αυτή η επανένωση άξιζε και αποφάσισαν να την επαναλάβουν και το φετινό... καλοκαίρι στην πόλη μας στο ανοιχτό Θέατρο του Τεχνόπολις.
Έτσι και το 2011 οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας θα μας αγκαλιάσουν με τις κρυστάλλινες φωνές τους και με τις αγαπημένες μελωδίες τους θα μας ταξιδέψουν σε μέρη που μόνο εκείνοι ξέρουν να μας οδηγούν.

Προβολή του «The World According to John Coltrane» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου με μεγάλη χαρά συμμετέχει και φέτος στο σπουδαιότερο μουσικό γεγονός της πόλης, τη Διεθνή Συνάντηση Jazz Κώστας Κουβίδης, προβάλλοντας δύο ντοκιμαντέρ για δύο από τους σπουδαιότερους μουσικούς της τζαζ, τον πιανίστα Θελόνιους Μονκ (1917-1982) και τον σαξοφωνίστα Τζον Κόλτρεϊν(1926-1967), στο ΠΑΓΟΠΟΙΕΙΟΝ First Floor Underground με ελεύθερη είσοδο.

Ισότητα των φύλων εν καιρώ Οικονομικής Κρίσης

"Ισότητα των φύλων εν καιρώ Οικονομικής Κρίσης", Αίθουσα εκδηλώσεων "Ανδρόγεω" σιον β' όροφο επί της οδού Ανδρόγεω 2, από Δευτέρα 27 μέχρι και Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011.

Ο Δήμος Ηρακλείου μέσω του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων διοργανώνει ένα τετραήμερο συνέδριο με τίτλο "Η Ισότητα των Δύο Φύλων σε περίοδο Οικονομικής Κρίσης" στο πλαίσιο του προγράμματος "Ευρώπη για τους πολίτες". Το πρόγραμμα "Ευρώπη για τους Πολίτες" με θέμα την "Κοινωνικοποίηση των εξαρτωμένων ατόμων μέσα στα πλαίσια της πρακτικής εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Χάρτη Ισότητας των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες" ήταν πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού μέσω της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας.

Εκδήλωση του Α' ΔΟΚΑΠΗ με προβολή του DVD 'Ηράκλειο μια πόλη μια ιστορία'

Την Τρίτη 28/06/2011 και ώρα 10 το πρωί το Α΄ τμήμα ΔΟΚΑΠΗ (Μασταμπά) διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα του Ι.Ν. Παναγίτσας, στην οποία θα προβληθεί dvd με θέμα : "Ηράκλειο μια πόλη μια ιστορία". Το συγκεκριμένο dvd δημιουργήθηκε από το Δήμο Ηρακλείου (Τμήμα Ενετικών Τειχών) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Εργαστήριο Πολυμέσων).
Η προβολή θα γίνει με την τεχνική υποστήριξη του κ. Γιάννη Αλεξανδράκη από το Τμήμα Οπτικοακουστικών Μέσων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ η παρουσίασή του θα γίνει από την κ. Κάλλια Νικολιδάκη αρχαιολόγο, υπάλληλο του Τμήματος Παλιάς Πόλης του δήμου Ηρακλείου .
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό.

Παράσταση της Σχολής Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού 'Βάσω Νιακάκη'

Η Ετήσια παράσταση της Σχολής Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού "Βάσω Νιακάκη" την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 στις 21:00 στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης.

Εγκαίνια της έκθεσης Οδυσσέας Ελύτης: «ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΤΥΠΩΘΕΙ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟ»

Την Τετάρτη, 29 Ιουνίου, εγκαινιάζεται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης η έκθεση Οδυσσέας Ελύτης: «ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΤΥΠΩΘΕΙ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟ», με πρωτότυπο υλικό (χειρόγραφα, σχέδια, κολάζ και φωτογραφίες), μέρος του αρχείου που σχηματίστηκε από την αλληλογραφία και την εκδοτική συνεργασία του ποιητή με τον Δημήτρη Καλοκύρη, από έργα που φιλοτέχνησε η Ελένη Καλοκύρη καθώς και ψηφιακές ή πρωτότυπες εικονογραφήσεις που συνέθεσαν για τον Ελύτη μαζί.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE