inner image

Έκθεση ζωγραφικής του κ. Pernerovskyy Jaroslav

Έκθεση ζωγραφικής  του  κ.  Pernerovskyy Jaroslav θα φιλοξενηθεί  από τις 29/04/2011 έως τις 06/05/2011 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου ( Πλ. Ελευθερίας ).

Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις  8:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Μελίνα Ασλανίδου στο Ηράκλειο

Η Μελίνα Ασλανίδου για δύο βραδιές στη Μουσική Σκηνή "Πυξίδα" το Σάββατο 30 Απριλίου και την Κυριακή 1 Μαϊου. Η Μελίνα Ασλανίδου γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη και πολύ σύντομα επέστρεψε με την οικογένειάτης στην Ελλάδα όπου μεγάλωσε στην Παραλίμνη Γιαννιτσών. Η πρώτη της επαφή με τη μουσική ξεκίνησε σε μικρή ηλικία με τη συμμετοχή της στη χορωδία Παραλίμνης. Εκεί ήρθε σε επαφή με τη μουσική του Πόντου, με τη βυζαντινή μουσική και την παραδοσιακή μουσική της Θράκης.

Τo 'Tάνγκο στο Λιμάνι' διοργανώνει Πρωτομαγιάτικη Μαραθώνια Μιλόγκα

Την Κυριακή 1 Μαίου τo 'Tάνγκο στο Λιμάνι' διοργανώνει Πρωτομαγιάτικη Μαραθώνια Μιλόγκα στον Καρτερό. Ανοιξιάτικη υπαίθρια Μιλόγκα μέσα στο πράσινο και στον καθαρό αέρα στην αυλή του 'Casa Ελένη'! Ανοικτή πρόσκληση για έναν ημερήσιο Τάνγκο-Μαραθώνιο μέσα στο μαγιάτικο όργιο ανθοφορίας και βλάστησης! Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ χορεύουμε για την 'Ανοιξη και για την Έναρξη της Φετινής Υπαίθριας Θερινής Μιλόγκας 'Under the Stars'! Θα υπάρχει αυτοσχέδια ψησταριά και μπουφέ από τις εθελοντικές προσφορές των μελών του ΄Τάνγκο στο Λιμάνι'. Περισσότερες πληροφορίες στο www.CreteTango.com

Μουσική Εκδήλωση Πρωτομαγιάς

Ο Δήμος Ηρακλείου και η 4η Δημοτική Κοινότητα διοργανώνουν μουσική εκδήλωση την Κυριακή 1-05-2011 στις 12:00 το μεσημέρι, ημέρα της Πρωτομαγιάς στην Παιδική Χαρά του οικισμού της Κνωσού.

Σας προσκαλούμε για να διασκεδάσουμε με λαϊκή ορχήστρα, ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορό.

Όπως κάθε χρόνο, θα γίνει διαγωνισμός για το καλύτερο στεφάνι.

ΕΥΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ - «Ονειροχρώματα». Έκθεση ζωγραφικής

ΕΥΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ - «Ονειροχρώματα». Έκθεση ζωγραφικής. «Βραδυνή Συμφωνία». Παρουσίαση εικονογραφημένου Βιβλίου μυθοπλασία. Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου «Βασιλική Αγίου Μάρκου» 2.5.2011 - 14.5.2011. Δευτέρα εως Παρασκευή: 09.00πμ -13.30μμ & 18.00μμ - 21.00μμ Σάββατο: 09.00πμ -13.30μμ Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ημερίδα Παρουσίασης των Πολιτιστικών Προγραμμάτων 2010-2011 'Το Δικαίωμα στον Πολιτισμό' της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου σας προσκαλεί στην Ημερίδα Παρουσίασης των Πολιτιστικών Προγραμμάτων 2010-2011 "Το Δικαίωμα στον Πολιτισμό" στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δ. Ηρακλείου Παλαιά Λαχαναγορά (έναντι Μουσείου Φυσικής Ιστορίας) την Τετάρτη 4 Μαίου 2011 και ώρα 9:00-14:30

Εσπερίδα με θέμα: «Επαγγελματικές Αναζητήσεις και Νέοι στην εποχή της κρίσης»

Εσπερίδα για γονείς, καθηγητές και μαθητές με θέμα: «Επαγγελματικές Αναζητήσεις και Νέοι στην εποχή της κρίσης» την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011 από 17.00 έως 21.00 . Η εσπερίδα θα γίνει στη Δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω, σύμφωνα με το συνημμένο  πρόγραμμα.

Στόχος της εσπερίδας είναι, μέσω των εισηγήσεων και κυρίως με την ενεργητική συμμετοχή των παρευρισκομένων να προσεγγίσουμε  ζητήματα που αφορούν στις εκπαιδευτικές ή/και τις επαγγελματικές επιλογές των μαθητών/-τριών και τη μετάβασή τους από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας,  μέσα σε ένα μεταβαλλόμενο και ασταθές περιβάλλον, αναδεικνύοντας ελπιδοφόρα μηνύματα.

Ανοιχτή συζήτηση με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ.κ. Ιερόθεο με θέμα «Μια άλλη Τρόϊκα... σε σχέση με την ελευθερία και την ευτυχία του ανθρώπου.»

Την Τετάρτη 4 Μαïου στις 19:30, το βιβλιοπωλείο ’’ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ’’   σας προσκαλεί σε ανοιχτή συζήτηση  με τον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ.κ. Ιερόθεο 

Με θέμα «Μια άλλη Τρόϊκα...  σε σχέση με την ελευθερία και την ευτυχία του ανθρώπου.»

Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης του Αγίου Μηνά.

Ημερίδα Σχολικών Δραστηριοτήτων Aγωγής Υγείας - Καταναλωτή

Το Γραφείo ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Δ. Ε. Ν. Ηρακλείου διοργανώνει ημερίδα Σχολικών Δραστηριοτήτων Aγωγής Υγείας

που θα πραγματοποιηθεί την  Πεμπτη 5 Μαίου 2011,ώρα 9:00 στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δ. Ηρακλείου

(στην Παλαιά Λαχαναγορά).

Διάλεξη με θέμα «Απο-ανάπτυξη / Απο-μεγέθυνση ως ένα Τοπικό Σχέδιο»

Δ Ι Α Λ Ε Ξ Η από τoν   Serge Latouche (Σερζ Λατούζ) Ομότιμο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Paris-Sud (Ορσέ (Γάλλος οικονομολόγος από τους κορυφαίους ευρωπαίους κριτικούς  της οικονομικής ανάπτυξης και του καταναλωτισμού) με θέμα  «Απο-ανάπτυξη/ Απο-μεγέθυνση ως ένα Τοπικό Σχέδιο» (στη γαλλική γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά) την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011 στις έξι και τέταρτο το απόγευμα στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.

Deep Purple - Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην Κρήτη!

Μια μοναδική  μουσική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μάιου στο Ηράκλειο και στο Παγκρητιο Στάδιο.

Μια συναυλία που θα προσφέρει δυνατές συγκινήσεις, μια μουσική συνάντηση  που δεν μπορεί να περιγραφεί και να χωρέσει σε λίγες γραμμές.

Και αυτό γιατί ένα από τα κορυφαία ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών, οι θρυλικοί Deep Purple που επισκέπτονται την χώρα μας για ακόμα μια φορά, θα συναντήσουν μια από τις ουσιαστικότερες και σημαντικότερες μορφές της ελληνικής ροκ σκηνής . Τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.!

Μια συνάντηση που έχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά της πρώτης δυνατής ροκ συναυλίας του 2011.

Διάλεξη με θέμα 'Μαθηματική Χρματοοικονομία: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον'

Διάλεξη με θέμα "Μαθηματική Χρματοοικονομία: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον" στην αιθουσα Ανδρογεω 
την Παρασκευη 6 Μαιου 2011 τις ωρες 18:00 μ.μ. μεχρι 22:00 μ.μ.

Παρουσίαση του βιβλίου του RIEMANN FRITZ 'ΤΕΤΡΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ'

Την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 19:30 το βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ", σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του RIEMANN FRITZ "ΤΕΤΡΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ". Η εκδήλωση θα νίνει στο βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ οδός 1821, αριθμός 10.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

Στις 9 του Μάη γιορτάζουμε την Ημέρα της Ευρώπης. Η ημέρα αυτή  δεν ορίστηκε τυχαία. Είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ξεκίνημα της συνεργασίας και της ενωτικής διαδικασίας των λαών της Ευρώπης.

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, για να τιμήσει την επέτειο αυτή θα πραγματοποιήσει από κοινού εκδήλωση με φορείς της Πόλης μας, που συνδέονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εκδήλωση για την «Ημέρα της Ευρώπης» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2011, στο αίθριο του κτηρίου της Λότζια από τις 11.00 π.μ.

Μουσικές εκδηλώσεις, προβολή ταινιών, πολιτικές εκδηλώσεις των σχημάτων της Ε.Α.Α.Κ Ηρακλείου

Μουσικές εκδηλώσεις, προβολή ταινιών, πολιτικές εκδηλώσεις των σχημάτων της Ε.Α.Α.Κ Ηρακλείου   θα γίνουν από 07/05/2011 έως 08/05/ 2011 στην Πύλη Βιτούρι (περιοχή Βίγλας)

Το Σάββατο 07/05/2011 ομιλία στις 18:00 μ.μ.  με θέμα  «20 χρόνια ΕΑΑΚ και οι προκλήσεις του σήμερα» και στις 9:00 μ.μ.  μουσική εκδήλωση με τoυς  Σπύρο Γραμμένο, Gaz και Picos Apicos-Pina Coladas. Η μουσική εκδήλωση θα λήξει στις 11.30 μ.μ.

Την Κυριακή 08/05/2011 ομιλία στις 18:00 μ.μ. με θέμα  « Η νικηφόρα προοπτική των κινημάτων στην εποχή της κρίσης»  και στις 9:00 μ.μ.  μουσική εκδήλωση με  τους Γιάννη Παξιμαδάκη ,Κωστή Αβυσσινό, Γελατζί και Γκεραδάκης

Η μουσική εκδήλωση θα λήξει στις 11.30 μ.μ.

Ανταλλακτικό παζάρι στην οδό Ντεντιδάκηδων

Το Μόνιτορ σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας διοργανώνουν ολοήμερο ανταλλακτικό παζάρι στην οδό Ντεντιδάκηδων, το Σάββατο 7 Μαίου, από τις 10 το πρωί ως το βράδυ, τον δρόμο που όλοι μαζί αναπλάσαμε την Κυριακή 10 Απριλίου.

«Ημέρες Καριέρας», ανοικτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού

«Ημέρες Καριέρας», μια ανοικτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού  από τα Φροντιστήρια ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ στο ξενοδοχείο Astoria την Κυριακή το πρωί στις 8 Μαΐου, με  εισηγητή τον Κο Σπύρο Μιχαλούλη, Οικονομολόγο-Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Μ.Sc.), μέλος της Δ/νσης της εταιρίας συμβούλων σταδιοδρομίας Οrientum (www.orientum.gr, www.prosanatolismos.gr) , κατεξοχήν αρμόδιο  σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, σπουδών και αγοράς εργασίας στην Ελλάδα. O ίδιοs είναι συγγραφέας του εξαιρετικού Οδηγού Σπουδών «Πάμε Πανεπιστήμιο», ο οποίος παρουσιάζει αναλυτικά τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας.

FREE STRETCHING από την Ομάδα Χορού Φυσαλίδα

Η Ομάδα Χορού Φυσαλίδα της Γωγώς Πετραλή σας προσκαλεί να τεντωθείτε παρέα μαζί της σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης ως μια κίνηση ενάντια στο φόβο, την απομόνωση και την αντίληψη ότι τίποτα δεν κινείται χωρίς χρήμα!

Τον Απρίλη και το Μάη έχουν προγραμματιστεί ανοιχτά μαθήματα γυμναστικής σε δημόσιους χώρους του Ηρακλείου (πάρκα, πλατείες) όπου μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα, άτομα κάθε ηλικίας!

Κυριακή 8 Μαΐου 10:00-11:30πμ: Stretching στο πάρκο Γεωργιάδη.

«ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ» από τον πιανίστα κ Δ.Τουφεξή

Ο γνωστός πιανίστας κ Δ. Τουφεξής θα παρουσιάσει στις 8 Μαΐου 2011, Γιορτή της Μητέρας, στη Βασιλική του Αγίου  Μάρκου  στις 8:30  το βράδυ «ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ». Τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του συλλόγου Γονέων –Φίλων παιδιών με νεοπλασία «Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ».

Eκδήλωση για τη γιορτή της Μητέρας

Η 4η Δημοτική Κοινότητα  του Δήμου Ηρακλείου σε  συνεργασία  με τον  Πολιτιστικό Σύλλογο  Αγίου  Ιωάννου,  διοργανώνει εκδήλωση για την γιορτή της Μητέρας  την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 18.00 στο Πάρκο Ερμή στο προάστιο του Αγίου Ιωάννου.

Εκδήλωση για την Ημέρα της Μητέρας από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Δημιουργία»

Ο Βρεφονηπιακός  Σταθμός- Νηπιαγωγείο «Δημιουργία»  διοργανώνει εκδήλωση στο πάρκο – παιδική χαρά του Γεωπονικού κήπου (Αγροκήπιο -κομμένο μπεντένι). για να τιμήσουμε την Ημέρα της Μητέρας.

Τα παιδιά της Δημιουργίας καλούν τους γονείς τους και υπόσχονται εκπλήξεις, μαγικά, δημιουργικά παιχνίδια και αξέχαστες στιγμές με πολλή αγάπη. για την «Γιορτή της Μητέρας» την Κυριακή 08/05/2011 και ώρα 10:00 π.μ .

Σεμινάριο Μεταφυσικής - Το φαινόμενο Kirlian

Ο Σεμιόν Νταβίνοβιτς Κίρλιαν και η Βαλεντίνα Κρισάφοβνα Κίρλιαν, από το Κρασοντάρ της Ρωσίας, είναι αυτοί που για πρώτη φορά κατάφεραν να φωτογραφήσουν μία παράξενη ακτινοβολία γύρω από τον άνθρωπο, τα φυτά και τα αντικείμενα. Χρησιμοποίησαν τη μέθοδο, αποτύπωσης απευθείας πάνω σε φιλμ, χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό ρεύμα. Οι παραψυχολόγοι αυτή την ενέργεια την ονόμασαν βιοενέργεια. Στον παραδοσιακό εσωτερισμό τη συναντάμε ως αιθέρα.

Διεύθυνση:Μικρή Έβανς και Τσικριτζή 5

Φεστιβάλ The wor(l)d of English 2

Οι σχολικές σύμβουλοι και η Ένωση Πτυχιούχων Αγγλικής Φιλολογίας Ν. Ηρακλείου – ΕΠΑΦΗσας  προσκαλούν στο φεστιβάλ The wor(l)d of English 2 που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 & Τρίτη 10 Μαΐου 2011 στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Παλιάς Λαχαναγοράς. Η επίσημη έρναρξη του φεστιβάλ θα γίνει Δευτέρα ώρα 18.00

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η Κρήτη και οι ομορφιές της» από τη φωτογραφική ομάδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

Η φωτογραφική ομάδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Τυλίσου Ν. Ηρακλείου πραγματοποιεί έκθεση  φωτογραφίας με θέμα «Η Κρήτη και οι ομορφιές της» από 09/05/2011 έως 19/05/2011 στην Πύλη Αγ. Γεωργίου (Πλ. Ελευθερίας).

Εκδήλωση για την ενδοσχολική βία από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Όταν η βία πάει σχολείο» τη Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011, στις 19.00 στην Πυξίδα  (οδός 1866 αρ. 69 & Τσικριτζή 3, Ηράκλειο).

Τραγούδια από τη λατινική αμερική στην αίθουσα του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου

Gracias a la vida…τραγουδια από τη Χιλη το Περου την Αργεντινη τη Βολιβια…τραγουδια de la nueva cancion από τη λατινικη αμερικη….Τα ερμηνευει με ιδιαιτερο παθος η ελινα σκαρπαθιωτη και στην κιθαρα τη συνοδευει ο δημητρης καρβελης.    ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΙΟΥ  8.30 στην αιθουσα του μουσειου εικαστικων τεχνων ηρακλειου…….νυμφων 3

Εκδήλωση με θέμα: «ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ»

Εκδήλωση με θέμα: «ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ» που θα πραγματοποιηθεί
στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ, την Παρασκευή, 13 ΜΑΪΟΥ 2011, στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου (ώρα έναρξης 5.30 μ.μ.)

Ρεμπέτικη Bραδιά με το Μπάμπη Γκολέ και τον Αγάθωνα

Η μουσική σκηνή Μύλος και το Στούντιο 19 παρουσιάζουν την Παρασκευή 13 Μαΐου μια αυθεντική ρεμπέτικη βραδιά με το Μπάμπη Γκολέ και τον Αγάθωνα.

Μπάμπης Γκολές: μπουζούκι, φωνή

Αγάθωνας: μπαγλαμάς, φωνή

Μάκης Σταμούλης: μπουζούκι, φωνή

Μανώλης Πορφυράκης: κιθάρα, φωνή

Φοιτητικό εισιτήριο με ποτό 10 ευρώ. Τηλέφωνο για κρατήσεις 2810343149

Πρακτικό Σεμινάριο Μεταφυσικής

Η  διαίσθηση,  η  έκτη  αίσθηση  είναι μία εσωτερική δύναμη   που  μας  βοηθά  να  παίρνουμε  αποφάσεις.  Το  βασικό  ερώτημα  δεν  είναι  πώς  λειτουργεί ακριβώς,  αλλά  αν  είμαστε  πρόθυμοι  να  την  εμπιστευτούμε. Πολλοί άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει τη διαίσθηση  και έχουν ανακαλύψει  χαμένες  πληροφορίες  για  το  παρελθόν, έχουν επιβεβαιώσει  άγνωστες  πληροφορίες  για  το  παρόν  και έχουν προβλέψει πληροφορίες  για  το  μέλλον. Πως μπορούμε να βρούμε και να αναπτύξουμε μέσα μας αυτή την εσωτερική πυξίδα;

Σπίτι από άχυρο, σπίτι από ξύλο: ο Λύκος που μας βοηθάει να αλλάξουμε...

Μια βιωματική προσέγγιση της Art Therapy, 14 -16 Μαΐου 2011, Ηράκλειο, Εισηγητής: Christophe de Vareilles

Η θεατρική ομάδα ΣΧΗΜΑ 7 παρουσιάζει το έργο «Η Γυναίκα με τα Μαύρα»

"Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ" ΕΝΑ ΘΡΙΛΕΡ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.00 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΧΗΜΑ 7:Η θεατρική ομάδα ΣΧΗΜΑ 7 δημιουργήθηκε από επαγγελματίες ηθοποιούς το 2007 και έχει στο ενεργητικό της μέχρι στιγμής τις εξής
παραστάσεις:"CLOSER"του P.Marber,"Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα'του Κων.Αρβανιτάκη,'Ποιός
ανακάλυψε την Αμερική;'της Χ.Σπηλιώτη,'The collector' του M.Healey,"απ-ART-ια" της Γ.Ρεζα.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ -6976331107

Η Αφίσα

Εκδήλωση με τίτλο ‘Το μέλι στην Κρητική Διατροφή’

Η πολιτιστική ομάδα του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο ‘Το μέλι στην Κρητική Διατροφή’ τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011, ώρα 8μμ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, οδός Ανδρόγεω.

Η θεατρική ομάδα Ιυττός παρουσιάζει το έργο της Sarah Kane «καθαροί πια»

Η θεατρική ομάδα Ιυττός παρουσιάζει το έργο της Sarah Kane  «καθαροί πια», για δέκα παραστάσεις από Τετάρτη 18 Μαιού εως Κυριακή 29 Μαιού εκτός Δευτερας και Τρίτης, στις 22:30 στο Παγοποιειον 1st floor underground.

“Η χώρα χωρίς γάτες” του Ευγένιου Τριβιζά από τη Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το βραβευμένο έργο του Ευγένιου Τριβιζά “Χώρα δίχως γάτες” ανεβαίνει από τη Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηράκλειου) σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αντωνάκη από 18 μέχρι και 22 Μαϊου 2011 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 20:00.

Παρουσίαση του βιβλίου της Αλκυόνης Παπαδάκη 'Τι σου είναι η αγάπη τελικά...'

Την Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 19:30, το βιβλιοπωλείο ’’ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ’’, σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Ν. Ηρακλείου ’’ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ’’ και τις εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αλκυόνης Παπαδάκη, Τι σου είναι η αγάπη τελικά...

Studio fm1 proudly presents: 8ο Radioactive Festival!

Ο Studio Fm1, ραδιοφωνικός σταθμός σπουδαστών ΤΕΙ Ηρακλείου παρουσιάζει το 8ο Radioactive Festival!

Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Μαΐου, στον προαύλιο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του ΤΕΙ Ηρακλείου.

Συναυλία του Αμερικανού πιανίστα Romayne Wheeler

Συναυλία του Αμερικανού πιανίστα Romayne Wheeler την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 20.00 στο χώρο του "Παγκρητίου Ωδείου" Ηρακλείου, Μονής Πρεβέλης 57 (παράλληλος της Εθνικής Αντιστάσεως στο ύψος της Γέφυρας Γερωνυμάκη).

Διάλεξη του Νίκου Σιδέρη για τα βιβλία του

Την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 19:30, το βιβλιοπωλείο’’ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ’’ σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν σε μια διάλεξη του Νίκου Σιδέρη σχετική με τα βιβλία του,

Μουσική Εκδήλωση Jazz στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων

Την Παρασκευή 20 Μαΐου, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων και προσκαλεί το κοινό σε μια βραδινή περιήγηση στους χώρους του, από τις 20.30 έως και τις 24.00, με ελεύθερη είσοδο.

Επιπλέον, στις 21.30, στον κήπο του Μουσείου, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση Jazz με τους Soren Hansen Jazz Trio. Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους Soren Lyng Hansen στο κοντραμπάσο, τον Jesper Lyng στο πιάνο και τον Βαγγέλη Τσαγκαράκη στα ντραμς.

Έκθεση με παραδοσιακά Κρητικά και Νησιώτικα Υφαντά της κ. Ελένης Πατσάκη

Η κ. Ελένη Πατσάκη εκθέτει την προσωπική της συλλογή με παραδοσιακά Κρητικά και Νησιώτικα Υφαντά  την Παρασκευή 20 Μαίου έως και 29 Μαίου στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (Πλατεία Ελευθερίας). Σχέδια απαράμιλλης λαικής τέχνης από την Ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά μαζί στο κοινό του Ηρακλείου. Όλα τα έργα είναι υφασμένα στον Αργαλειό ενώ πολλά από τα φαντά αποτελούν «προικιά» μιας εποχής που χάθηκε μαζί με τις αξίες που πρέσβευε. Η νέα συλλογή των υφαντών που θα παρουσιαστεί παράλληλα αποτέλεσε από αναπαραγωγή παλιών σχεδίων στον αργαλειό, έχοντας ως στόχο να μυήσει τη νέα γενιά στη μοναδική ομορφιά και ευαισθησία της Ελληνικής τεχνής.    

Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως 20.00 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Θεατρική Ομάδα του Τ.Ε.Ι. παρουσιάζει την παράσταση 'Ανθρωπομηχανή'

"Η Θεατρική Ομάδα του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης παρουσιάζει την παράσταση "Ανθρωπομηχανή," σε σκηνοθεσία Πέτρου Μαυροματίδη και χορογραφίες Πάνου Ιωαννίδη. Ένα αυτοσχέδιο θεατρικό κολάζ με έντονες εναλλαγές κωμικών και τραγικών σκηνών, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνονται οι σκέψεις, οι ανησυχίες και οι αγωνίες της ομάδας για την κοινωνία και όλους εμάς μέσα σε αυτήν.
Οι παραστάσεις θα διεξαχθούν από Παρασκευή 20 έως και Τρίτη 24 Μαίου 2011, στο αμφιθέατρο του κλειστού γυμναστηρίου του Τ.Ε.Ι."Μάρκος Καραναστάσης" (πριν τις Νέες Εστίες.)

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος Ελεύθερη"

«Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» 70 Χρόνια μετά - Εκδηλώσεις Ιστορικής Μνήμης

«Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» έγινε θρύλος και, στα μάτια ολόκληρου του κόσμου η λέξη «Κρητικός» έγινε συνώνυμη με τις λέξεις «πολεμιστής» και «Ήρωας» «ΠΑΤΡΙΚ ΛΗ ΦΕΡΜΟΡ». Εκδηλώσεις Ιστορικής Μνήμης από 20 έως 27 Μαϊου 2011 στη Βασιλική Αγίου Μάρκου και στην Πύλη Μακάσι.

Προβολή της ταινίας «Το Κάλεσμα του Βουνού» στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου

Προβολή της ταινίας "Το κάλεσμα του βουνού" σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου

Στο πλαίσιο της επιτυχημένης φετινής συνεργασίας της ΕΚΙΜ με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου θα προβληθεί το Σάββατο 21 Μαΐου και ώρα 12.00 στο Μικρό Αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης η ταινία του Στέλιου Αποστολόπουλου «Το κάλεσμα του βουνού» (2009, 52΄) σε σενάριο του Νίκου Νταγιαντά. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ κρητικού ενδιαφέροντος, αφού, μέσα από την αφήγηση μιας προσωπικής ιστορίας, η ταινία προσεγγίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ζωής στην ορεινή Κρήτη.

Ημερίδα με θέμα 'Ανοιχτό Λογισμικό: Ευκαιρία Ανάπτυξης'

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνει συνέδριο με θέμα "Ανοιχτό Λογισμικό: Ευκαιρία Ανάπτυξης". Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Μαΐου 2011 στην Αθήνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), ενώ την Κυριακή 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες ημερίδες σε Θεσσαλονίκη (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), Ηράκλειο (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και Λάρισα (ΤΕΙ Λάρισας). Στόχος του συνεδρίου είναι η διάχυση της γνώσης και των νέων εξελίξεων σχετικά με το ΕΛ/ΛΑΚ και η προσέλκυση ακόμα περισσότερων δημιουργών στην από κοινού ανάπτυξή έργων λογισμικού.

Ετήσια έκθεση του Δικτύου Εικαστικών με τίτλο ΟΡΙΟ

Ετήσια έκθεση του Δικτύου Εικαστικών, με τίτλο ΟΡΙΟ, από 23 Μαϊου μέχρι και 10 Ιουνίου 2011 στον χώρο της Βασιλικής Αγίου Μάρκου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011, στις 19 30

Συζήτηση με θέμα τα αδέσποτα ζώα

Η 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου, στα πλαίσια της ενημέρωσης για την καθημερινότητα του πολίτη, σας προσκαλεί την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011 και ώρα 18.30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της παλιάς λαχαναγοράς, στη συζήτηση με θέμα τα αδέσποτα ζώα. Ομιλητές θα είναι οι:

- Θεανώ Σκορδαλάκη - Βρέντζου, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής, Αλιείας & Κοινωνικής Πολιτικής.

- Μπολάκης Αριστείδης, Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης - Περιβάλλοντος - Πρασίνου & υπεύθυνος Δημοτικών Ενοτήτων.

- Αποστολάκης Δημήτρης, υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ/νσης Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

- Πιπεράκης Γιώργος, Πρόεδρος Παραρτήματος Κρήτης, Κτηνιατρικού Συλλόγου.

- Κούτρα Κατερίνα, Ψυχολόγος Δήμου Ηρακλείου.

- Μαρκάκης Πέτρος, Δικηγόρος.

- Στεφανάκη Γεωργία, Πρόεδρος Ζωόφιλης Δράσης Ηρακλείου.

Την συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κριτσωτάκης.

Παρουσίαση του βιβλίου του Αντόνιο Ταμπούκι 'Ταξίδια κι άλλα ταξίδια'

Το βιβλιοπωλείο ΚΙΧΛΗ σε συνεργασία  με τις εκδόσεις  ΑΓΡΑ οργανώνει την παρουσίαση του καινούργιο βιβλίου του Αντόνιο Ταμπούκι "Ταξίδια κι άλλα ταξίδια".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Μα'ί'ου 2011 στις 8:00 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω.

Με τον συγγραφέα θα βρίσκεται μαζί κι ο μεταφραστής του Ανταίος Χρυσοστομίδης που θα συζητήσει μαζι του για το μεγάλο ταξίδι της λογοτεχνίας.

Ο Αντόνιο Ταμπούκι γεννήθηκε στην Ιταλία το 1943. Είναι ένας από τους κορυφαίους ευρωπαίους συγγραφείς της εποχής μας. Έχει γράψει μυθιστορήματα, διηγήματα, δοκίμια, και θεατρικά έργα. Υπήρξε επίσης ο επιμελητής των Ιταλικών εκδόσεων του Φερνάντο Πεσσόα. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα χώρες.

Έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού κι έχει βραβευτεί με τα πιο έγκυρα διεθνή βραβεία. Στα ελληνικά έχουν μεταφραστεί 25 βιβλία του.

Γνωριμία με τον παιδικό συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά

Το Βιβλιοπωλείο  ‘‘Ελευθερουδάκης’’, σε συνεργασία με τον παιδικό σταθμό ΛΟΓΟΠΑΙΧΝΙ σας προσκαλεί τη Πέμπτη 26 Μαΐου στις 18:30,  για να γνωρίσετε από κοντά και να παίξετε με  τον παιδικό συγγραφέα  Φίλιππο Μανδηλαρά. Θα διαβάσουμε παραμύθια και θα παίξουμε παιχνίδια παρέα με τον συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά και τη παιδαγωγό – λογοθεραπεύτρια Σοφία Ζηδιανάκη.

Η συγγραφέας Βάσω Παπάκου παρουσιάζει τα βιβλία της

Το Βιβλιοπωλείο ’’ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ’’, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Λιβάνη έχει την τιμή  να φιλοξενεί τη συγγραφέα Βάσω Παπάκου.

Η συγγραφέας θα συναντήσει τους αναγνώστες της και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

Παρασκευή 27 Μαΐου από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00 και Σάββατο 28 Μαΐου από τις 11:00 έως τις 14:00.

3η Γενική Εμπορική Έκθεση

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Ν. Ηρακλείου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, διοργανώνει την 3η Γενική Εμπορική Έκθεση, στα Ενετικά Τείχη (πύλη Παντοκράτορα) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου έναντι ΟΑΕΔ. Η έκθεση τελεί  υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης.

Η έκθεση διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και θα διαρκέσει από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Μαΐου 2011, και θα είναι ανοικτά από τις 10.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ.

Ζέτα Κουντούρη και η Αγγελική Σιδηρά - Πεζογραφία και Ποίηση συναντιούνται

Την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 20:00 το βιβλιοπωλείο ’’ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ’’,  σας προσκαλεί σε μια

διαφορετική Λογοτεχνική Βραδιά, όπου συναντιούνται η Πεζογραφία και η Ποίηση με ένα ιδιαίτερο τρόπο.

Η Ζέτα Κουντούρη και η Αγγελική Σιδηρά, θα βρίσκονται στο Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης.

Εκδήλωση με θέμα ``Τροχαία…Συμβάντα. Η ιδιαιτερότητα της Κρήτης``

Ημερίδα για το τροχαίο ατύχημα διοργανώνει η Χειρουργική Ορθοπαιδική & Τραυματολογική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και την Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η εκδήλωση με θέμα ``Τροχαία…Συμβάντα. Η ιδιαιτερότητα της Κρήτης`` θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  28 Μαΐου 2011  από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στην Αίθουσα ``ΑΝΔΡΟΓΕΩ`` του Πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.

Αφιερωμένη στον δάσκαλο μας Καθηγητή Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Κώστα Στεργιόπουλο.

Γνωρίστε τον παιδικό συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά

Το Βιβλιοπωλείο  ‘‘Ελευθερουδάκης’’ σας προσκαλεί το Σάββατο 28 Μαΐου στις 11 το πρωί, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, για να γνωρίσετε από κοντά και να παίξετε με τον παιδικό συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ - Με καμβά την άσφαλτο και θέματα από λουλούδια

Με καμβά την άσφαλτο και θέματα από λουλούδια που αγαπάμε
...Kαλλιτέχνες και φίλοι της ζωγραφικής είναι όλοι καλεσμένοι σε ένα πάρτυ με χρώματα και διασκέδαση την Κυριακή 29 Μαίου από της 11.00 π.μ..
Όσοι από εσάς θέλετε να συμμετέχετε σε αυτή τη γιορτή καλέστε στο
694 70 88 432 και 693 48 31 819
Η συμμετοχή είναι δωρεάν,
Διοργάνωση ¨Πρίσμα¨ - "τιποτα'

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE