inner image

Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Βισκαδουράκη «Ο Βασιλιάς είναι Γυμνός!»

Η σύγχρονη τέχνη, τουλάχιστον το κομμάτι της που χαρακτηρίζεται από αυτοσυνείδηση, έχει μέσα στην ποικιλομορφία της ένα κοινό χαρακτηριστικό: ενσωματώνει στην τέχνη την ιστορία της τέχνης. Εκτός από την όποια καθαρή «αισθητική απόλαυση», κάθε άξιο λόγου καλλιτεχνικό διάβημα ανοίγει μια συζήτηση για την ιστορική πορεία της τέχνης. Με το σκεπτικό αυτό, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο κοινό την έκθεση ζωγραφικής του σημαντικού Ηρακλειώτη ζωγράφου Νίκου Βισκαδουράκη με τίτλο «Ο βασιλιάς είναι γυμνός!».

“ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ” , έκθεση απο το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου

Με μία σπουδαία έκθεση το Μουσείο εικαστικών τεχνών Ηρακλείου εγκαινιάζει την πέμπτη περίοδο λειτουργίας του για το 2011.

Μαρία Χανιωτάκη - Υφές Ονείρου (Εικαστικές και Σκηνογραφικές Συνθέσεις)

Η Μαρία Χανιωτάκη εκθέτει από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2001 έως το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, Σκηνογραφικές και Εικαστικές Συνθέσεις  των τελευταίων χρόνων της δημιουργικής της πορείας.

Πρόκειται για μια έκθεση - ταξίδι στον ονειρικό κόσμο του Θεάτρου μέσα από φωτογραφίες, σκηνικά και κουστούμια από διάφορες παραστάσεις.

Συνοδοιπόρος στο ταξίδι είναι και η ιδιαίτερη εικαστική δουλειά της Μαρίας Χανιωτάκη, στηριγμένη στη βαθιά σκηνογραφική της αντίληψη που την καθιστά μια δημιουργό με δικό της ξεχωριστό καλλιτεχνικό ύφος.

Σεμινάριο του Αλέξη Καλοκαιρινού «Ζωγραφική, ποίηση, ρητορική και το ‘τέλος της τέχνης’»

Η τέχνη μάς μιλάει με διάφορες γλώσσες. Ωστόσο, ήδη από τον 18ο αιώνα, δηλαδή από την εποχή του Διαφωτισμού, ορισμένοι στοχαστές θεώρησαν ότι η «γλώσσα της ποίησης» και η «γλώσσα της ζωγραφικής» είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Ένας γλωσσολόγος του 21ου αιώνα μπορεί, ίσως, να ξαναπιάσει αυτή τη συζήτηση. Ο Αλέξης Καλοκαιρινός θα το προσπαθήσει, στο τελευταίο σεμινάριο της σειράς για τη σύγχρονη τέχνη που γίνονται στο πλαίσιο της έκθεσης του Νίκου Βισκαδουράκη «Ο βασιλιάς είναι γυμνός», την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00΄, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Ιχνηλατώντας τη Ζωγραφική - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη Φανή Καμπάνη

Εκδηλώσεις στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων για την έκθεση του Νίκου Βισκαδουράκη «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός!» (Δεκέμβριος 2010 - Φεβρουάριος 2011)

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, ώρα 11.00΄
Ιχνηλατώντας τη Ζωγραφική
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη Φανή Καμπάνη, μουσειοπαιδαγωγό του ΙΜΚ, για παιδιά Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου

Η διάρκειά του προβλέπεται στη μιάμιση ώρα. Δεδομένου ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη (πληροφορίες: Φανή Καμπάνη, 2810 283219 & 288708, εσωτ: 106, Δευτέρα έως Παρασκευή: 12.00 - 14.00).
Tο ωράριο του ΙΜΚ για τον Φεβρουάριο έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Δευτέρα - Παρασκευή: 9.00 – 14.30, Τετάρτη: 9.00 – 14.30 & 18.00 – 22.00,
Σάββατο: 9.00 – 16.00, Κυριακή: κλειστό

Το Θέατρο Σκιών Αθανασίου παρουσιάζει το έργο 'Ο Καραγκιόζης Master Chef'

Το Θέατρο Σκιών Αθανασίου παρουσιάζει το έργο "Ο Καραγκιόζης Master Chef", την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 11:30, 17:00 και 19:00 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στην παραλιακή λεωφόρο. Τιμή Εισιτηρίου 6 ευρώ. Πληροφορίες στο 6972717187.

Μουσική Παράσταση - “Ο Πρίγκηπας του Τίποτα”

“Δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες!”, λέει ο θυμόσοφος λαός θέλοντας να δηλώσει τις αντίξοες συνθήκες κάθε εποχής. Στη δυσκολία των σημερινών καιρών έρχεται να ορθώσει ανάστημα ένας Άλλος πρίγκηπας, “ο Πρίγκηπας του Τίποτα”.
Μια διαφορετική μουσική παράσταση με δραματοποιημένη ποίηση και τραγούδι, μια έμπρακτη ποίηση δηλαδή, γεμάτη από κατανόηση της ανθρώπινης ψυχής. Πάνω στη σκηνή ένα πι...άνο και δυο φωνές. Η φωνή του Ποιητή δίνει σάρκα και οστά σε βαθιές, πανανθρώπινες αλήθειες για την αγάπη, τη δημιουργία, την άνοδο και την πτώση του ανθρώπου.

«Σαν τον αέρα που αναπνέω» ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα αφιερωμένο στη δράση του μουσικού εργαστηρίου Λαβύρινθος

Αυτή την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο, ολοκληρώνεται ο κύκλος των επτά ελληνικών ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή και το έργο σημαντικών καλλιτεχνών, που διοργάνωσε τις προηγούμενες έξι Κυριακές η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου στο Παγοποιείον First Floor Underground. Η ταινία που θα κλείσει το πρόγραμμα των προβολών είναι το «Σαν τον αέρα που αναπνέω» του Γιώργου Ζέρβα (2009, 88’), αφιερωμένο στη δράση του μουσικού εργαστηρίου Λαβύρινθος και στον εμπνευστή του, Ρος Ντέιλι.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ- POLITIST, ADJECTIV τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 στις 20:15 και 22:30 στον Κινηματογράφο Βιντσέτζος Κορνάρος.

Εκδήλωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου

Τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγή Σταδιοδρομίας) των Δ/νσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου, στα πλαίσια του Θεματικού έτους που είναι αφιερωμένο στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, διοργανώνουν εκδήλωση, τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου από 17.30 έως 21.00, στη Δημοτική Αίθουσα Ανδρόγεω.

Έκθεση Προτάσεων Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την Ανάδειξη & Επανάχρηση Δυτικών Νεωρίων και Ευρύτερου Περιβάλλοντος Χώρου

Έκθεση Προτάσεων Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την Ανάδειξη & Επανάχρηση Δυτικών Νεωρίων και Ευρύτερου Περιβάλλοντος Χώρου πραγματοποιείται στη Βασιλική Αγίου Μάρκου από 9 μέχρι και 19 Φεβρουαρίου 2010, Δευτέρα-Σάββατο: 09.00-13.30 & 18.00-21.00.

Προβολή του ντοκιμαντέρ της Καλλιόπης Λεγάκη «Σπύρος Παπαλουκάς. Η περιπέτεια της ζωγραφικής»

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, ώρα 20.00΄

Προβολή του ντοκιμαντέρ της Καλλιόπης Λεγάκη  «Σπύρος Παπαλουκάς. Η περιπέτεια της ζωγραφικής» με εισαγωγή από τον Γιώργο Νικολακάκη

«Αυτό-σχεδιάζουμε» - Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Ζωγραφικής

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων που οργανώνονται από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, με αφορμή την έκθεση του Νίκου Βισκαδουράκη «Ο Βασιλιάς είναι Γυμνός», θα δοθούν στο ΙΜΚ δυο εκπαιδευτικά εργαστήρια ζωγραφικής με τίτλο «Αυτό-σχεδιάζουμε» από την εικαστικό Δανάη Σύρρου, το Σάββατο 29/1/2011 ώρα 11.00 π.μ και το Σάββατο 12/2/2011 ώρα 11.00.

Μέσα από το εργαστήριο, αυτό οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν τα κινήματα της μοντέρνας τέχνης και της αφαίρεσης, δημιουργώντας και εξερευνώντας το χρώμα, τη μορφή, το ζωγραφικό τοπίο με τις τεχνικές και τις εκφράσεις του αφηρημένου εξπρεσιονισμού.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και η διάρκειά του προβλέπεται στις δύο ώρες. Δεδομένου ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ. στα τηλέφωνα 2810 283219 και 288708(εσωτ: 106) μεταξύ 12.00-14.00 Δευτέρα έως Παρασκευή. Πληροφορίες: Φανή Καμπάνη.

Maraveyas Ilegal Live!

Οι Maraveyas Ilegal ζωντανά το Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011 στις 21:00 στο κινηματοθέατρο Αστόρια.

Η θεατρική ομάδα ΣΧΗΜΑ 7 παρουσιάζει την κωμωδία του Διονύση Μάτσικα «….Της Κολάσεως….»

Η θεατρική ομάδα ΣΧΗΜΑ 7 παρουσιάζει την κωμωδία του Διονύση Μάτσικα «….Της Κολάσεως….» σε σκηνοθεσία του Κώστα Μεταξάκη το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 στις 21:00 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Σερβετά με τίτλο «Προσωπικό Ημερολόγιο Ανεκδοτολόγιο 2011»

Το βιβλιοπωλείο ’’ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ’’ παρουσιάζει το βιβλίο του Γιάννη Σερβετά των «Ράδιο Αρβύλα» με τίτλο «Προσωπικό Ημερολόγιο Ανεκδοτολόγιο 2011» το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στις 13:00 στη Μουσική σκηνή  Πυξίδα.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΛΓΕΡΙΟΥ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΛΓΕΡΙΟΥ- LA BATTAGLIA DI ALGERI τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011 στις 20:00 και 22:30 στον Κινηματογράφο Βιντσέτζος Κορνάρος.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών

Το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, θα πραγματοποιήσει το ετήσιο επιμορφωτικό του Σεμινάριο από την Τρίτη 15 έως και την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011, στην αίθουσα του Δήμου επί της οδού Ανδρόγεω, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα (η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη). 

Το Σεμινάριο φέτος, είναι αφιερωμένο στη μνήμη των αγαπημένων μας καθηγητών, Αρχαιολόγων Γιάννη Σακελαράκη και Μανώλη Μπορμπουδάκη.


--
Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Θήρας
Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου
Λεωφ. Δημοκρατίας 10
71306 Ηράκλειο Κρήτης
www.cretanguides.gr
Τηλ. 2810-281984 Δευτ-Παρ 17.30-20.30
Fax  2810-288.802 Αυτόματο

Συνάντηση με τον Νίκο Βισκαδουράκη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Οι εκδηλώσεις στα πλαίσια της έκθεσης "Νίκος Βισκαδουράκης, Ο Βασιλιάς είναι γυμνός!", συνεχίζονται.  Την  Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00,  ο Νίκος Βισκαδουράκης συναντά το κοινό στο μικρό αμφιθέατρο του ΙΜΚ. 

Η συνάντηση ξεκινά με εισαγωγή του ζωγράφου, ο οποίος θα παρουσιάσει κεντρικές όψεις και ζητήματα που τον απασχόλησαν στην πορεία της καλλιτεχνικής του διαδρομής έως σήμερα, έργα  καλλιτεχνών που αποτέλεσαν αφετηρίες και πηγές έμπνευσής του, και στοιχεία  για την εργαστηριακή του πρακτική.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, όπου μπορούν να τεθούν ερωτήσεις στο ζωγράφο με την ελεύθερη συμμετοχή όλων.

 

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο του ΙΜΚ για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Δευτέρα - Παρασκευή: 9.00 – 14.30, Τετάρτη: 9.00 – 14.30 & 18.00 – 22.00,
Σάββατο: 9.00 – 16.00, Κυριακή: κλειστό

Της Φύσης το Όνειρο

Στις 18 και 19 του Φεβρουαρίου, Καλλιτέχνες και παραγωγοί τοπικών βιολογικών προιόντων, σε μία διήμερη συνάντηση, με οδηγό την τελευταία Πανσέληνο του Χειμώνα, εξυμνούν τον ερχομό της Άνοιξης, με ένα κάλεσμα γιορτής στην οικολογική συνείδηση.

Elisabeth Kontomanou - The Jazz Vocalist with a Greek Soul!

Με πατέρα από τη Γουινέα και Ελληνίδα μητέρα, η γεννημένη στη Γαλλία η Elisabeth Kontomanou είναι, πολύ απλά, μια σπουδαία τζαζ τραγουδίστρια. Δείτε την ζωντανά στο Cine Studio LIVE την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στις 22:00.

Παρουσίαση του βιβλίου του Patrick Whitefield 'permaculture'

Παρουσίαση του βιβλίου του Patrick Whitefield "PERMACULTURE (ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ) ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ" λίγα λόγια"την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 στις 19:30 στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.

Ομιλία της αρχαιολόγου Γωγώς Μοσχόβη με τίτλο «Σπιναλόγκα. Μνημείο σιωπής»

Εκδηλώσεις στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης - Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, ώρα 11.30΄
Ομιλία της αρχαιολόγου Γωγώς Μοσχόβη με τίτλο «Σπιναλόγκα. Μνημείο σιωπής» σε συνεργασία με την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου, το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στον σκηνοθέτη Jean-Daniel Pollet
με προβολή του ντοκιμαντέρ με θέμα την Σπιναλόγκα L’ Ordre [Η τάξη, 1973, διάρκεια 45΄]
Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη

ΤΟ ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΕΚΙΝΑ

Το μεσημέρι οι Φιλαρμονικές Ορχήστρες των Δήμων Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου, Σητείας και Ιεράπετρας ξεκινούν το πανηγύρι της Αποκριάς με τη χαρούμενη μουσική τους στους δρόμους του κέντρου της πόλης.

Ο παραδοσιακός «Τελάλης» με την παρέα του, ξυλοπόδαρους και μασκαράδες βγαίνει στα σοκάκια και τελαλίζει:
«Καστρινοί ε Καστρινοί ελάτε απόψε στις 8 στην Πλατεία Δημαρχείου θα γίνουν Πράματα και Θάματα.!»

Στις 8 τα φώτα ανάβουν στη ΛΟΤΖΙΑ. Οι χορευτές της σχολής “Nenas Academy” ανεβαίνουν στην εξέδρα και δίνουν το ρυθμό της παράστασης. Οι καταπληκτικοί “Sa.l.a.t.a the Band” συνεχίζουν με μουσική, χορό, σκετς, ακροβατικά και ζογκλερικά κόλπα!
Τα πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό και ο Δήμαρχος δίνει το σύνθημα έναρξης του “ΚΑΣΤΡΙΝOΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ”

Καλές Απόκριες
Καλή Διασκέδαση

http://www.kastrino-karnavali.gr

Σπιναλόγκα. Αρχαιολογικός χώρος, μνήμη και μέλλον - Προβολή ντοκιμαντέρ και ομιλία

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου συνεχίζουν τις μηνιαίες τους προβολές με την παρουσίαση της ταινίας “Η Τάξη” (1973, διάρκεια 45’) του εξαίρετου Γάλλου ντοκιμαντερίστα Jean-Daniel Pollet, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στο μικρό αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Στυλιανός Αλεξίου - Ένας Μηχανικός του Λόγου

Το ΤΕΕ-ΤΑΚ διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον Στυλιανό Αλεξίου το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 στις 19:00 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Ομιλητές είναι ο Κώστας Ανδρουλιδάκης, Αναπληρωτής καθηγητής φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Κρήτης, η Αγγέλα Καστρινάκη, Καθηγήτρια ωεοελληνικής φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και η Λ¨ενα Τζεδάκη-Αποστολάκη, Φιλόλογος-Ιστορικός.

Παρουσίαση του βιβλίου των Στράτου Θεοδοσίου και Μάνου Δανέζη 'ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΜΑΣ'

Παρουσίαση του βιβλίου των Στράτου Θεοδοσίου και Μάνου Δανέζη "ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΜΑΣ" το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 στις 19:30 στη Μουσική Σκηνή Πυξίδα, οδός 1866 αρ.69 & Τσικριτζή 3.

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ & το 2ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Μικρά και μεγάλα παιδιά με τις Αποκριάτικες στολές τους ή και μόνο την μάσκα τους πρέπει να είναι στις 10:30 στην Πλατεία Δημαρχείου.
Στις 11:00 η παρέλαση ξεκινά με τη Φιλαρμονική, τα πανό, τα λάβαρα, τις καραμούζες και τις σφυρίχτρες για μια βόλτα στο κέντρο της πόλης με τελικό προορισμό την Πλατεία Ελευθερίας.

Ζωόφιλη Δράση: Θέλετε να υιοθετήσετε ένα κουταβάκι;

Η Ζωόφιλη Δράση θα βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή 20/02/2011 από 12.00πμ-20.00μμ για να μπορέσετε να δείτε από κοντά τα σκυλιά που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή και να υιοθετήσετε αυτό που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

Σας περιμένουμε. Κρατάτε την ταυτότητα σας γιατί τα κουταβάκια χαρίζονται με συμβόλαιο υιοθεσίας. Η υποχρέωση σας θα είναι να φροντίζετε την ευζωία τους και να τους βάλετε microchip για εύκολη αναγνώριση σε περίπτωση απώλειας.

Όσοι το επιθυμείτε θα μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας για μέλη μας ή εθελοντές μας. Αν πάλι απλά θέλετε να ενημερωθείτε για τις δράσεις μας, θα είμαστε στην διάθεση σας.

Σε περίπτωση βροχής, θα μεταθέσουμε την ημερομηνία.

 www.zoofilidrasi.gr

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Tango Romance - Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του τάγκο

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Tango Romance - Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του τάγκο

Κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ
Ώρα Έναρξης 20:00
Είσοδος Ελεύθερη

Ένα Μουσικό Οδοιπορικό απ’ το Μπουένος Άϊρες στο Παρίσι, το Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα.
Τραγούδια νοσταλγικά, αιώνια κι αληθινά πλημμυρισμένα από αυθεντικό συναίσθημα.

Αφήγηση: Γιώργος Χυντηράκης
Ερμηνεία: Γιώργος Ψαρουδάκης
Μιχάλης Κλώντζας
Λένα Χατζηγεωργίου
Συνοδεύουν οι Μουσικοί: Μιχάλης Σπυριδάκης, Κατερίνα Ψαρουδάκη, Κώστας Παντερμαράκης, Κώστας Μπαλαμούτσος, Ευγενία Ψαρουδάκη
Χορεύει: Η ομάδα χορού του Πανεπιστημίου Κρήτης

Παράλληλη Εκδήλωση

«Ο ΛΥΚΟΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ» Παράσταση Μουσικού Παραμυθιού

Θεατρικός Σταθμός
Ώρα Έναρξης: 18:00
Είσοδος Ελεύθερη

Από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου
“Δομήνικος Θεοτοκόπουλος”.
Πρόκειται για μια πρωτότυπη παρουσίαση του παραμυθιού μέσα από δραματοποίηση, κουκλοθέατρο, μουσική και χρήση πολυμέσων. Πριν την έναρξη της παράστασης, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διάφορα διασκεδαστικά δρώμενα.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΛΟΥΡΔΗ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΛΟΥΡΔΗ-LOURDES τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Βιντσέτζος Κορνάρος.

Ημερίδα με θέμα: «Οι μελέτες Γεωλογικής Καταλληλότητας (ΜΓΚ) στα πλαίσια εκπόνησης ΣΧΟΟΑΠ - ΓΠΣ: Προβλήματα και δυνατότητες»

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Κ., το Τ.Ε.Ε./ΤΑΚ-ΤΔΚ, το ΙΓΜΕ/Περ. Μον Κ., και το ΜΦΙΚ/ΠΚ διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Οι μελέτες Γεωλογικής Καταλληλότητας (ΜΓΚ) στα πλαίσια εκπόνησης ΣΧΟΟΑΠ - ΓΠΣ: Προβλήματα και δυνατότητες» στις 21 Φεβρουαρίου 2011, και ώρα 9:00 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, στην παραλιακή λεωφόρο, Σοφ. Βενιζέλου του Ηρακλείου Κρήτης.

Eκδήλωση με θέμα “ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ”

Εκδήλωση  με θέμα “ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ” την οποία συνδιοργανώνουν η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ), ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ. Θεοτοκόπουλος), οι Σύλλογοι φοιτητών, η Ομοσπονδία Γονέων Ν. Ηρακλείου , η Ένωση Γονέων Δ. Ηρακλείου,  η ΑΔΕΔΥ και ο σύλλογος αδιόριστων εκπαιδευτικών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21/2 στις 19.00  στη Δημοτική Αίθουσα Παλιάς Λαχαναγοράς (Παραλιακή Λεωφόρος Ηρακλείου, έναντι Μουσείου Φυσικής Ιστορίας) με στόχο να αναλυθεί η κατάσταση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, να υπάρξει συντονισμός της δράσης όλων των ζωντανών κομματιών της παιδείας και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση προάσπισης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Ηρακλείου

Κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ
Ώρα Έναρξης 18:00
Είσοδος Eλεύθερη

Δ\νση : Λεωνίδας Τζωρτζάκης

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ του ΑΘΩ ΔΑΝΕΛΛΗ

Κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ
Ώρα Έναρξης 19:00
Είσοδος Eλεύθερη

Οι φιγούρες του Καραγκιόζη με το Κολλητήρι, το Μπάρμπα-Γιώργο και Χατζηαβάτη ανεβαίνουν στην σκηνή και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ του ΑΘΩ ΔΑΝΕΛΛΗ ξεκινάει την παράσταση του.

Σεμινάριο Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων «Βιώσιμη Κινητικότητα: ας μετακινηθούμε οικολογικά!»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ρούβα διοργανώνει, με τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου, των Υπευθύνων Περ/κής Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου, του Συλλόγου Εθελοντών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας Ηρακλείου, του Συλλόγου ΠΟΗ «Κάστρο» και της Critical Mass Ηρακλείου, Σεμινάριο Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011  με θέμα: «Βιώσιμη Κινητικότητα: ας μετακινηθούμε οικολογικά!» στην αίθουσα Ανδρόγεω, στο Ηράκλειο. (Διεύθυνση: οδός Ανδρόγεω 2, Ηράκλειο) από 15.00 μέχρι 21.30

Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος STEPS 4 NGOs

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα STEPS 4 NGOs παρουσιάζει ο πανελλήνιος Μη Κερδοσκοπικός – Μη Κυβερνητικός Οργανισμός (ΜΚΟ) Youthnet Hellas/Δίκτυο Νέων Ελλάδας, που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης και στοχεύει στη δραστηριοποίηση των Νέων σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μέσω διαφόρων δράσεων και παρεμβάσεων.

Για την παρουσίαση του προγράμματος STEPS for NGOs θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Εκδήλωση την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου (18.30–20.30), στον Πολυχώρο παλιάς Λαχαναγοράς του Δήμου Ηρακλείου (Λ. Σοφ. Βενιζέλου, έναντι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας).

Μουσική performance με τους Outward bound & Η τέχνη των teenagers

Το πρόγραμμα των δράσεων που πλαισίωσαν την έκθεση του Νίκου Βισκαδουράκη «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός!» (Δεκέμβριος 2010 -Φεβρουάριος 2011) κλείνει την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου με δύο ακόμα παράλληλες εκδηλώσεις:

Συναυλία των Salata the Band

Συναυλία των Salata the Band την Τετάρτη 23 Φεβ 2011 στις 20.00 στο κινηματογράφο Αστόρια.Η είσοδος είναι δωρεαν.

Οι Burger Project live στο Ηράκλειο

Οι Burger Project live στο Ηράκλειο, την Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2010 στη Μουσική Σκηνή Πυξίδα στις 21:30.

Mασκέ Μιλόγκα (Βραδιά Τάνγκο) την Τσικνοπέμπτη στο Μαρίνα

Το "Τάνγκο στο Λιμάνι" διοργανώνει Μασκέ Μιλόγκα (Βραδιά Τάνγκο) στο Μαρίνα, στο Ενετικό Λιμάνι, την Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011 από τις 22.00 έως τις 01.00. Πριν από τη Μιλόγκα, στις 21.00μ.μ., γίνεται όπως κάθε Πέμπτη Εισαγωγικό Μάθημα Γνωριμίας με το Τάνγκο. Περισσότερες Τάνγκο-Πληροφορίες, Φωτογραφίες και Βίντεο στην Ιστοσελίδα του 'Τάνγκο στο Λιμάνι' www.CreteTango.com

Βάλτε το πιο αστείο σας κοστούμι, πάρτε μάσκες και ελάτε να χορέψουμε Tango Carnavalito!!!

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ - Τσικνίσματα στους δρόμους, χορός, τραγούδι και χιλιάδες μεταμφιεσμένοι στο κέντρο της πόλης

Στις 5 το απόγευμα ανάβουν οι ψησταριές στο κέντρο της πόλης. Η τσίκνα ανεβαίνει μαζί και το κέφι των Ηρακλειωτών που ξεχύνονται στους δρόμους.
Η ένταση της μουσικής δυναμώνει και στις ψησταριές κερνούν μεζέδες, αναψυκτικά και κρασί.

«Όλη η πόλη μια παρέα»

Ο χορός, το τραγούδι και το ξεφάντωμα θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.
Ελάτε στο κέντρο της πόλης , η Τσικνοπέμπτη είναι μια γιορτή για όλη την οικογένεια.

«ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΚΑΝΤΑΔΑ» Στους δρόμους και τις πλατείες τις παλιάς πόλης

Ώρα 19:00

«ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΚΑΝΤΑΔΑ»
Στους δρόμους και τις πλατείες τις παλιάς πόλης

Στις 7 το βράδυ ξεκινάνε από το Δημαρχείο Ηρακλείου Χορωδίες, Ωδεία, Ομάδες Τραγουδιστών, το Μουσικό Γυμνάσιο και οι Κρήτες Καλλιτέχνες για την Καστρινή Καντάδα στους δρόμους της πόλης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος κερνά ρακί και μεζέδες.

Ημερίδα: Κρήτη 2020 - Ψηφιακή Στρατηγική , H Κρήτη στο προσκήνιο

Συνεχίζει τις πρωτοβουλίες,  η Περιφέρεια Κρήτης, στα θέματα πληροφορικής και επικοινωνιών.Μετά τη δημιουργία του Περιφερειακού συμβουλίου καινοτομίας οργανώνει ημερίδα προβληματισμού για τον στρατηγικό σχεδιασμό  "Ψηφιακή Κρήτη 2020". Τόπος διεξαγωγής: Επιμελητήριο Ηρακλείου, Ημερομηνία 25.02.2011  - Ώρα έναρξης: 09.30 π.μ.

Melingo - O Αργεντινός Ποιητής του Δρόμου

Δείτε τους Daniel Melingo ζωντανά στο Cine Studio LIVE την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 στις 22:00.

Διάλεξη - συζήτηση με τον Στέλιο Ράμφο με θέμα: 'Ώρα για βυθομέτρηση'

Διάλεξη - συζήτηση με τον Στέλιο Ράμφο με θέμα: "Ώρα για βυθομέτρηση" την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 στις 19:30 στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω. Ο Στέλιος Ράμφος αναλύει την πολιτική, πνευματική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα.

Αποκριάτικος Χορός της ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  προσκαλεί τους φίλους της την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011  και ώρα 21:30, στον ετήσιο αποκριάτικο χορό της, στο  κέντρο «ΧΑΤΖΗΣ» στου Κοκκίνη το Χάνι.

Στην εκδήλωση αυτή θα μας συντροφεύει το συγκρότημα του Γιώργου Χυντηράκη, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και να περάσουμε μια όμορφη βραδιά!!.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν προσκλήσεις από τα γραφεία μας (οδός Ντεντιδάκηδων 4, τηλ. 2810-289260) από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 13:00.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6973007358.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ των Καρναβαλικών Ομάδων

Οι Απόκριες έχουν πανάρχαια ήθη έθιμα και παραδόσεις.
Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τα διατηρούν ακόμα και σήμερα.

Στο Καστρινό Καρναβάλι 2011 φιλοξενούνται Παραδοσιακές Ομάδες από το ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ, την ΛΕΥΚΟΠΗΓΗ ΚΟΖΑΝΗΣ, το ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ, τον ΜΕΣΟΤΟΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, το Boyanovo ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, τη ΓΕΡΓΕΡΗ και τους ΑΣΙΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Στις 14:00 η παρέλαση ξεκινάει από τη Χανιώπορτα έως την Πλατεία Ελευθερίας. Προηγούνται οι Παραδοσιακές Ομάδες με τα τοπικά μουσικά τους όργανα.
Στις 15:00 αρχίζει η μεγάλη παρέλαση των σύγχρονων μεταμφιεσμένων ομάδων κάθε ηλικίας.

Στις 20:00 μπροστά στο Δημαρχείο σε μεγάλη εξέδρα θα παρουσιαστούν σε μια εντυπωσιακή παράσταση παραδοσιακά δρώμενα από τις Ομάδες που φιλοξενούμε απ’ όλη την Ελλάδα.
Τη μουσική κάλυψη της παρέλασης προσφέρει η εταιρεία THE REAL MUSIC του Κώστα Βενέτη.

Καλή Διασκέδαση

Για την παρέλαση δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα 2810399211, 399212
(Γραφείο Πολιτιστικών Δήμου Ηρακλείου)

Η διαδρομή της παρέλασης

'Την Αλήθεια Να Πω' - Συναυλία με τον Φίλιππο Πλιάτσικα

Μια δυναμική επιστροφή με πολλή αλήθεια και ένα νέο προσωπικό άλμπουμ. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας επιστρέφει στην ελληνική μουσική επικαιρότητα και ανεβαίνει στη σκηνή του ΑΣΤΟΡΙΑ  το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 αγκαλιά με έναν νέο, ακόμα πιο ηλεκτρικό δίσκο, με τίτλο «Την αλήθεια Να Πω» και βέβαια, με αγαπημένες μελωδίες του παρελθόντος, που κρατούν από τα χρόνια των Πυξ Λαξ.

9ο ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Στις 10:30 όλες οι ομάδες που συμμετέχουν συγκεντρώνονται στο Δημαρχείο για ενημέρωση.

Η περυσινή νικήτρια ομάδα ΧΟΙΡΟΚΙΝΗΤΟΙ ανακοινώνει τον πρώτο γρίφο και το παιχνίδι ξεκινά.

Οι ομάδες είναι σε συνεχή επαφή με τα στρατηγεία τους και έχουν ενημέρωση από ραδιοφωνικούς σταθμούς που συνεργάζονται με τους οργανωτές.
Η αναζήτηση διαρκεί όλη μέρα και σε κάθε σημείο της πόλης.

Στις 19:30 στην Πλατεία Δημαρχείου γίνεται η τελετή λήξης του Καστρινού Καρναβαλιού 2011.
Βραβεύεται η νικήτρια ομάδα και όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού.

Ο Μάνος Παπαδάκης με το συγκρότημά του συνοδεύει μουσικά την εκδήλωση και ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανανεώνει το ραντεβού για το ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ 2012.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Δημήτρης Σταρόβας στο Μύλος

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μαζί με τον Δημήτρη Σταρόβα, τη Ζηνοβία Αρβανιτίδη και τον Παναγιώτη Μάργαρη θα βρίσκονται για δύο βραδιές, Τρίτη 8 & Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, στο Μύλος Club. Πληροφορίες στο 2810-343149.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΕΚΠΤΩΤΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΕΚΠΤΩΤΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ- DUO LUO TIAN SHI τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Βιντσέτζος Κορνάρος.

Ημερίδα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» στην Περιφέρεια Κρήτης

Το Γραφείο Εξυπηρέτησης και Στήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σας ενημερώνει και σας καλεί στην : Ημερίδα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» στην Περιφέρεια Κρήτης. Η Ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, στις 28 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα «Καστελάκη» του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου με ώρα έναρξης 10:30πμ.

Παρουσίαση του βιβλίου των Νίκου Παπαδάκη, Μάνου Σπυριδάκη με τίτλο 'Αγορά Εργασίας, Κατάρτιση, Δια Βίου Μάθηση & Απασχόληση'

Παρουσίαση του βιβλίου των Νίκου Παπαδάκη, Αναπλητωτή Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης, και Μάνου Σπυριδάκη, Επίκουρου Καθηγητή Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τίτλο "Αγορά Εργασίας, Κατάρτιση, Δια Βίου Μάθηση & Απασχόληση" τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στις 14:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας, Ανδρόγεω 2.

«Οι Δανειστές» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ από το Δη.Πε.Θε. Κρήτης

«Οι Δανειστές» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ από το Δη.Πε.Θε. Κρήτης στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου από Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου έως και Σάββατο 5 Μαρτίου 2011.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE