11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Η σύγχρονη τέχνη, τουλάχιστον το κομμάτι της που χαρακτηρίζεται από αυτοσυνείδηση, έχει μέσα στην ποικιλομορφία της ένα κοινό χαρακτηριστικό: ενσωματώνει στην τέχνη την ιστορία της τέχνης. Εκτός από την όποια καθαρή «αισθητική απόλαυση», κάθε άξιο λόγου καλλιτεχνικό διάβημα ανοίγει μια συζήτηση για την ιστορική πορεία της τέχνης. Με το σκεπτικό αυτό, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο κοινό την έκθεση ζωγραφικής του σημαντικού Ηρακλειώτη ζωγράφου Νίκου Βισκαδουράκη με τίτλο «Ο βασιλιάς είναι γυμνός!».
Με μία σπουδαία έκθεση το Μουσείο εικαστικών τεχνών Ηρακλείου εγκαινιάζει την πέμπτη περίοδο λειτουργίας του για το 2011.
Το διάσημο πλέον Holiday on Ice, ο μεγαλύτερος οργανισμός στον κόσμο στη ζωντανή ψυχαγωγία στον πάγο με 350 εκατομμύρια θεατές και 67 χρόνια ιστορίας, παρουσιάζει ένα υπερθέαμα σε ένα παγοδρόμιο 800 τμ και μας ταξιδεύει σε…ανατολίτικα μονοπάτια! Μετά τον Peter Pan και τον Bugs Bunny, τo Holiday on Ice επιστρέφει στην Ελλάδα με μία νέα συναρπαστική παράσταση για όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, τον Aladdin on Ice.
Η Φωτογραφική έκθεση "Ερχομός, Αναμονή, Φυγή" θα πραγματοποιηθεί
στο
ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (Μεραμβέλλου
54, έναντι ξενοδοχείου Ατλαντίς), από τις 13
μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2011 με ώρες λειτουργίας Τρίτη έως Παρασκευή 19:00-22:00 και Σάββατο 11:00-18:00. (Κυριακή,
Δευτέρα κλειστά)
Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες των Θανάση
Λομέφ Ζαχαρόπουλου, Γιώργου Σαββάκη και Μανόλη Σκαντζάκη.
Τα
εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 21:00.
WEBSITE.......: http://stay-come-and-go.tk/
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: lomefoto@gmail.com , gsavakis@med.uoc.gr
, skantzman@gmail.com
ΧΑΡΤΗΣ.........: http://tiny.cc/v281y
ΤΥΠΟΣ...........: http://stay-come-and-go.tk/
(Φωτογραφίες,
Αφίσα, υλικό σε υψηλή ανάλυση)
ΧΟΡΗΓΟΙ........: BLOWUP,
ΤΥΠΟΚΡΕΤΑ, MONITOR.
«ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΚΟΕΛΙΟ... ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ…», μια παράσταση των Αλέξανδρου Ρήγα + Δημήτρη Αποστόλου με τους Εβελίνα Παπούλια & Αλέξανδρο Ρήγα στο κινηματοθέατρο Αστόρια στις 14, 15 και 16 Ιανουαρίου 2011. Δύο Παραστάσεις: 18:30 και 21:30.
Η Νατάσσα Μποφίλιου εμφανίζεται στη Μουσική Σκηνή Μύλος το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983, όπου και μεγάλωσε, και έχει σπουδάσει πολιτική ανάλυση στη Νομική σχολή των Αθηνών. Έχει πτυχίο πιάνου και θεωρητικών μαθημάτων από το Ελληνικό Ωδείο.