11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «η φωτογράφος Βούλα Παπαϊωάννου 1898-1990» από το φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη, πραγματοποιείται μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου 2009 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.
Η έκθεση θα ανοικτά τις καθημερινές 9.00 - 13.30 & 18.00 - 21.00 και το Σάββατο 9.00 - 13.30.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στις 20:00.
Έκθεση φωτογραφίας της Νίνας Ρίζου θα φιλοξενηθεί από τις 26 Ιανουαρίου 2009 έως τις 1 Φεβρουαρίου 2009 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Ελευθερίας.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 9:00-14:00 & 17:30-21:00. Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει επτά ταινίες μικρού μήκους για παιδιά από το σκηνοθέτη Μακ Σένετ την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στις 11:30 στο Τεχνόπολις.
Ο θίασος του Νάσου Αθανασίου παρουσιάζει το έργο "Ο Καραγκιόζης φούρναρης" την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στις 11:30, στις 17:00 και στις 19:00 στο Θεατρικό σταθμό Ηρακλείου.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται στη Μουσική Σκηνή "Μύλος" σε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα με αγαπημένα του τραγούδια και έμφαση στην ερμηνεία, στις 2 και 3 Φεβρουαρίου στις 23:00.
Εκδήλωση - δημόσιο διάλογο οργανώνει το WWF Ελλάς για την προστασία του υγρότοπου Αλμυρού Δήμου Γαζίου. Η εκδήλωση έχει τίτλο "Οι βιώσιμες δράσεις μετρούν, τα λόγια όχι! Θα προστατευτεί επιτέλους ο υγρότοπος του Αλμυρού; …ή όχι;" και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου (Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων) και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4, 2ος όροφος).
Το Κέντρο Φροντίδας Οικογένειας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Επιτροπή Υγείας και τους συλλόγους γονέων του Δήμου Παλιανής θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 6 μ.μ στο Δημοτικό σχολείο Βενεράτου ομιλία με θέμα «Τα παιδιά χρειάζονται όρια».
Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία UGETSU MONOGATARI (1953, 95 λεπτά) τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Βιντσέντζος Κορνάρος.
Η συνάντηση χάλκινων στην Γκούτσα της Σερβίας και το διεθνές φεστιβάλ μουσικής στην Ολλανδία παρουσιάζονται σήμερα Δευτέρα στο Παγοποιείον First Floor Underground, στο πλαίσιο του αφιερώματος στην εκπομπή του Λεωνίδα Αντωνόπουλου, "Οι Μουσικοί του Κόσμου" (παραγωγή της ΕΡΤ και του Χρόνη Πεχλιβανίδη (Onos Production). Οι προβολές των ντοκιμαντέρ ξεκινούν καθημερινά στις 9 το βράδυ και ολοκληρώνονται το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου
Η Επιτροπή Υγείας του 3ου Διαμερίσματος σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προγραμματίζουν Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στο ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής στον Αγ Ιωάννη Χωστό που θα ξεκινήσουν στις 4 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00 -12.00.
Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρινέλλας Βλαχάκη, «Σιλάνς σιλβουπλέ», πραγματοποιείται την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7.30 το βράδυ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου.
Το ΤΕΕ/ΤΑΚ διοργανώνει διήμερο με θέμα: «ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Γ.Π.Σ. Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Κατευθύνσεις - προβλήματα μελέτης & εφαρμογής» την Παρασκευή 6 & 7 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 9.30 π.μ. στο ξενοδοχείο GALAXY στο Ηράκλειο. Το Διήμερο αυτό έχει ως ΣΤΟΧΟ να ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ & να ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ σε βάθος τα προβλήματα σχεδιασμού αλλά επίσης και τα προβλεπόμενα προβλήματα εφαρμογής.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Δημήτρης Σταρόβας σε μια μοναδική μουσική παράσταση το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 22:30 στη μουσική σκηνή Μύλος. Μαζί τους ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και η Ζίνα Αρβανιτίδη. Πληροφορίες στο 2810343149.
Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΕΝΝΕΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ- NUEVE REINAS (2000, 115 λεπτά) τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Βιντσέντζος Κορνάρος.
Οι Aroma Caribe, αυθεντικοί εκφραστές της Ελληνικής λάτιν μουσικής σκηνής δίνουν τέσσερεις παραστάσεις από τη Δευτέρα 9 μέχρι και την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου στις 22:30 στο Παγοποιείον. Πληροφορίες στο 2810346028.
Το «Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών» της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης» διοργανώνει ένα κύκλο σεμιναρίων με θέμα την «Ευρωπαϊκή Ένωση - Πολιτικές και Θεσμοί» κρίνοντας πως η ενότητα αυτή παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους Δημότες και ιδίως τους νέους μια που η Ευρωπαϊκή Ένωση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας.
Οι εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Half Note Jazz Club, συνεχίζονται στο Τεχνόπολις με μια νέα και εντελώς φρέσκια μουσική πρόταση στη σύγχρονη μουσική.
Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στις 22:30, υποδεχόμαστε στο γνώριμο μέρος, το πιο hot μουσικό σχήμα της Ισπανίας, τους εξαιρετικούς La Shica!
Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σκανδαλίδη με τίτλο "ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ.
Το «Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών» της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης» διοργανώνει ένα κύκλο σεμιναρίων με θέμα την «Ευρωπαϊκή Ένωση - Πολιτικές και Θεσμοί» κρίνοντας πως η ενότητα αυτή παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους Δημότες και ιδίως τους νέους μια που η Ευρωπαϊκή Ένωση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας.
Ο Πασχάλης, σε μια μουσική παράσταση για ερωτευμένους, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στις 23:00 στη μουσική σκηνή Μύλος. Πληροφορίες στο 2810343149.
Συναυλία με τίτλο "Ένα ταξίδι για την ειρήνη" θα δώσει η Συμφωνική Ορχήστρα της Νομαρχίας Ηρακλείου την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 20:30 στον Θεατρικό Σταθμό.
Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΣΙΝΕΜΑ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΝΕΑ (2005, 99 λεπτά) τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Βιντσέντζος Κορνάρος.
Το Κέντρο Φροντίδας Οικογένειας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Ζ ΚΕΠΑ (περιοχή Πόρου), θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 18:00 ομιλία με θέμα «Τα μικρά αφεντικά»: Βάζοντας όρια στα παιδιά μας.
Η Επιτροπή Υγείας του 3ου Διαμερίσματος με τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Γ.Ν.Η «Βενιζέλειο - Πανάνειο» κ. Χριστοφάκη, ιατρό Ορθοπαιδικό ειδικευμένο στην οστεοπόρωση προγραμματίζουν την Τρίτη 17/2/09 και ώρα 16.00, μέτρηση Οστικής Μάζας στο ΚΗΦΗ Αγ Τριάδος και αξιολόγηση εξετάσεων καθώς και διάλεξη από τον ιατρό με θέμα: Οστεοπόρωση - Μία σιωπηρή ασθένεια. Επίσης ο ιατρός θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα του τεθούν.
Κάτι απίστευτο συμβαίνει στις Ινδικές φυλακές κάτι που επηρεάζει τα σωφρονιστικά συστήματα σε όλο τον κόσμο.
Το εκπληκτικό αυτό ντοκιμαντέρ ταξιδεύει τον θεατή στην μεγαλύτερη φυλακή της Ινδίας -γνωστή και ως μίας από τις σκληρότερες στον κόσμο -και εμφανίζει την δραματική αλλαγή που επέφερε ο διαλογισμός Βιπάσσανα στους κρατουμένους.
Οι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ σας προσκαλούν την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009, ώρα 19:00, σε μια Βραδιά βιβλίου με θέμα ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΗ.
Η Επιτροπή Υγείας του 3ου Διαμερίσματος με τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Γ.Ν.Η «Βενιζέλειο - Πανάνειο» κ. Χριστοφάκη, ιατρό Ορθοπαιδικό ειδικευμένο στην οστεοπόρωση προγραμματίζουν την Τετάρτη 18/2/09 και ώρα 17.00. μέτρηση Οστικής Μάζας και αξιολόγηση εξετάσεων καθώς και διάλεξη από τον ιατρό με θέμα: Οστεοπόρωση - Μία σιωπηρή ασθένεια. Επίσης ο ιατρός θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα του τεθούν.
Ρεσιτάλ πιάνου με την Λίλια Μπογιατζίεβα, την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στις 20:00 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, με έργα των Μπαχ, Φρανκ και Σοστάκοβιτς. Η εκδήλωση γίνεται στο
πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό ων 100 χρόνων από την ίδρυση
του μουσικού συλλόγου «Απόλλων».
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Το «Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών» της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης» διοργανώνει ένα κύκλο σεμιναρίων με θέμα την «Ευρωπαϊκή Ένωση - Πολιτικές και Θεσμοί» κρίνοντας πως η ενότητα αυτή παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους Δημότες και ιδίως τους νέους μια που η Ευρωπαϊκή Ένωση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας.
Πέμπτη 19/02/09 (Τσικνοπέμπτη)-Πλατεία Ελευθερίας
α) Ώρα 18:30 - 20:30 Κρητικά τραγούδια και χοροί με τον Αντώνη και Δημήτρη Αποστολάκη και παραδοσιακά χορευτικά της Παγκρήτιας Ένωσης Χοροδιδασκάλων.
β) Ώρα 20:30 Αποκριάτικη μουσική και τραγούδια Ελληνικά και ξένα από το συγκρότημα του Βαγγέλη Mπιτζαράκη με την Νατάσσα Ψαρουδάκη
Την Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2009 ώρα 8.00 μ.μ., εγκαινιάζεται η έκθεση κεραμικής της Ρένας Καστανάκη.
Η έκθεση πραγματοποιείται στην Πύλη Αγ. Γεωργίου και θα διαρκέσει ως τις 26 του μήνα.
Η κεραμίστρια οργανώνει τρίμηνα σεμινάρια πηλοπλαστικής για ενήλικες και στην έκθεση παίρνουν μέρος και οι μαθητές της χειμερινής περιόδου.
Κάθε απόγευμα θα προβάλλονται ντοκιμαντέρ για την πρωτόγονη και σύγχρονη κεραμική, ενώ τα μεσημέρια όποιος θέλει θα βάζει τα χέρια στον πηλό!
Εγγραφές για τα νέα τμήματα θα γίνονται όλες τις ώρες της έκθεσης : καθημερινά 10.00 π.μ. - 3.00 μ.μ. + 7.00 μ.μ. - 10.00 μ.μ., Κυριακή 10.00 π.μ. - 10.00 μ.μ.
Eκδήλωση που περιλαμβάνει προβολή του ντοκιμαντέρ από την εκπομπή «Παρασκήνιο» (παραγωγή ΕΡΤ) με τίτλο «Η Ελλάδα μέσα από το φακό της Βούλας Παπαϊωάννου», καθώς και εισήγηση για την ιστορία της Ελληνικής φωτογραφίας από το 1940 έως το 1970 από την Ιστορικό της φωτογραφίας Κα Νίνα Κασσιανού, στην Αίθουσα Ανδρόγεω στις 21 Φεβρουαρίου 2009, στις 12.00.
Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση του ηλεκτρονικού περιοδικού photopolis και της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου.
Σάββατο 21/02/09 Θεατρικός Σταθμός ώρα 20:00 (ελεύθερη είσοδο)
Ελληνικά σύγχρονα και λαϊκά τραγούδια με τον Γιώργο Χυντηράκη τον Γιάννη Κασσωτάκη,τ ο Μάνο Παπαδάκη και την ορχήστρα τους. Στο πιάνο ο Νίκος Αβατάγγελος, στο μπουζούκι ο Μιχάλης Γιατράκης
Μετά από την πολύ επιτυχημένη περυσινή εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Γαβρά, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου έχει την τιμή να φιλοξενεί ακόμη έναν Έλληνα σκηνοθέτη διεθνούς αναγνώρισης. Σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Τεχνόπολις, η ΝεΚΛΗ υποδέχεται τον πολυβραβευμένο Θόδωρο Αγγελόπουλο στην παρουσίαση της τελευταίας του ταινίας «Η σκόνη του χρόνου», την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στο Τεχνόπολις.
Με την αρωγή του Δήμου Ηρακλείου τα τελευταία 7 χρόνια διοργανώνεται στο Ηράκλειο ένα παιχνίδι που έχει πλέον γίνει θεσμός για τα αποκριάτικα δρώμενα της πόλης μας. Κάθε χρόνο συμμετέχουν όλο και περισσότερες ομάδες με αποκορύφωμα το 2008 που έφτασαν τις 300 και τα άτομα που έλαβαν μέρος τα 4000. Φέτος εμείς ξεκινώντας πολύ νωρίς, αφιερώνοντας αρκετό από τον ελεύθερό μας χρόνο και συνδυάζοντας φαντασία, μεράκι, όρεξη και μεγάλες δόσεις χιούμορ ευελπιστούμε να καταρρίψουμε το περσινό ρεκόρ.
Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑΝΕΝΜΠΑΟΥΜ - THE ROYAL TENENBAUMS (2001, 101 λεπτά) τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Βιντσέντζος Κορνάρος.
Η πρώτη ανοικτή γενική συνέλευση του Συνδέσμου Φίλων ΑΕΚ Ηρακλείου, ο οποίος επαναλειτουργεί μετά από πολλά χρόνια, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Ξενοδοχείο Ατλαντίς. Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση του κόσμου για την επαναδραστηριοποίηση του συνδέσμου.
Τρίτη 24/02/09 (Θεατρικός Σταθμός) ώρα 20:00 (είσοδος ελεύθερη)
Συναυλία του μουσικού συνόλου «ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ». «Από τον Τσιτσάνη στον Αττίκ και
αντιστρόφως». Καλλιτεχνική Δ/νση:
Μίνως Σωμαράκης
Αποκριάτικο Πάρτυ για τα παιδιά της πόλης στο Αθλητικό Κέντρο Πατελών την Τετάρτη 25/02/09, ώρα 17:00- 20:00 (είσοδος ελεύθερη).
Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέκου Παπαδόπουλου «Τα βήματα του Έστερναχ» την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, στις 19:00 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.
Πέμπτη 26/02/09 Προάυλιος χώρος Βασιλικής Αγίου Μάρκου
α) 18:30 Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου - Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου. Αναβίωση του παραδοσιακού - Αποκριάτικου Δρώμενου - «Γαϊτανάκι»
β) Καντάδα στους πεζόδρομους και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από τις Χορωδίες και τους Συλλόγους του Ηρακλείου.
Κεντρική αποκριάτικη εκδήλωση του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη 26/2/2009, Ώρα Έναρξης 4.00μμ στο MYTHOS LAND.
Αποκριάτικη εκδήλωση με απεριόριστο παιχνίδι, κλόουν, μπουφέ για τους όλους τους μικρούς μας φίλους
Ο μετρ της Jazz Funk Milo – Z και το επταμελές συγκρότημα του από τη Νέα Υόρκη στο Τεχνόπολις και στο Cine Studio σε δυο βραδιές γεμάτες ρυθμό και ένταση την Παρασκευη 27 και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου.