inner image

Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018: Το πρόγραμμα της Τετάρτης 4 Ιουλίου

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 03-07-2018       

 

Synanvlia

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας German Kitkin, αποδίδει  έργα των Beethoven, Brahms,

Prokofiev δίπλα στη θάλασσα, ο Παύλος Συνοδινός, ροκάρει στην Πλατεία Ελευθερίας και πολλοί

ακόμα καλλιτέχνες δημιουργούν στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης και σας προσκαλούν να

απολαύσετε τις δεκάδες εκδηλώσεις του «Τέχνη  Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου.

 

Δείτε το πρόγραμμα της Τετάρτης 4 Ιουλίου.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Απόγευμα-βράδυ

 21.00 22.00   Τhe Grooves by Lab Music Education! Τρίτη χρονιά μουσικής εκπαίδευσης: Ετοιμαστείτε για ξέφρενο πάρτυ, με disco, pop και funk μουσική!

22.00 23.30   Ελληνόφωνο rock από τον  Παύλο  Συνοδινό! Ένα rock χωρίς πατρίδα που μας αφορά όλους. Στα τύμπανα: Lucretia De Manchione, Μπάσο: Άκης Παπαβασιλείου.

                                                                          

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΩΝ (ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ)

19.00  Οι “Καθ’ ωδών» στο …”Καθ’ οδόν”! Η μεγάλη, χαρούμενη αυτή παρέα τραγουδιστών και μουσικών, έρχεται απ’ τα Χανιά αποφασισμένη να μην αφήσει στο διάβα της… πέτρα στην πέτρα!

21.30 23.00   Με τις ίδιες ακριβώς προθέσεις, μια ακόμα μεγαλύτερη και εξ ίσου κεφάτη μουσικο-θεατρική ομάδα, οι Passe-pARTout, έφτασε κι αυτή από τα Χανιά και, συναντώντας στα Λιοντάρια την προηγούμενη, προχωρά σε “δράσεις μετά μουσικής”, πρώτα στην πλατεία κι ύστερα στο πρόστυλο της Βασιλικής.

 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓ.ΜΑΡΚΟΥ

20.00 21.00 Ο Γιώργος Μαστοράκης, μέσα στη Βασιλική, κάνει με την κιθάρα του ένα μουσικό ταξίδι  στον 19ο και 20ο αιώνα.

21.00 22.30 Οι Passe-partout ανεβαίνουν στο πρόστυλο της Βασιλικής. Χορός, τραγούδι, πρόζα κι ό,τι άλλο αγαπά η ψυχή τους!

 

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Δ.Η. (Ανδρόγεω 2)

20.30 22.00  Είναι οι SUCC-Stand up Cretan Comedians και δηλώνουν ευθαρσώς πως “δεν είναι στα καλά τους”  –κάποια βίδα ίσως τους λείπει– αφού επιμένουν πως θα καταφέρουν να προωθήσουν τη Stand-up Comedy στην Κρήτη! Παρακολουθήστε την τολμηρή κωμική τους πρόζα στο Πολύκεντρο και βγάλτε …συμπέρασμα. Επί σκηνής: ο Μιχάλης Αποστολάκης, ο Στέλιος Σταυρουλάκης, ο Στέλιος Ανδρεαδάκης, ο Μάριος Τριανταφύλλου, ο Βαγγέλης Χατζηδάκης και ο Χρήστος Μακαριάδης.

 

ΟΔΟΣ ΜΕΡΑΜΒΕΛΟΥ (στην αρχή του πεζοδρόμου, προς την οδό Ευρώπης).

21.00 – 23.00 H Μαρία Κριτσωτάκη  (φωνή), συναντά το τρίο των Αντώνη Τσικανδηλάκη (πιάνο), Γιάννη Πολυχρονάκη (κοντραμπάσο) και Στάθη Στουραΐτη (drums). Mαζί παρουσιάζουν έργα κλασικής jazz, που εκτελούν με μια σύγχρονη ματιά και με διάθεση να μοιραστούν τη μουσική τους. 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΤΙΤΟΥ

18.30 19.30 “Το άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι”. Παρουσίαση παραμυθιού από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

19.30 20.00  Το σύνολο Ξύλινων Πνευστών του “Ωδείου των Χρωμάτων” παρουσιάζει έργα των L. V. Beethoven, G. F. Händel, M. Praetorius, G. Ph. Telemann, Joseph Strauss και J. Williams.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μάνος Παναγιωτάκης, Πιάνο:  Έλενα Περισυνάκη

20.15 – 21.30  “Η Κυρά κι η Βάρκα”. Συναυλία–παρουσίαση δίσκου από την Ξανθούλα Ντακοβάνου.

21.30 22.10   Flamenco fiesta από το Ελληνικό Κέντρο Χορού & Παραστατικών Τεχνών "ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ" και την ομάδα μαθητών flamenco της Ευρυδίκης Δημητριάδη.

22.30 – 23.30 Ο χώρος της vocal jazz στα καλύτερα του, με το Ines Walters Jazz Band Quintet του Lab Music Education

  

ΟΔΟΣ ΧΑΝΔΑΚΟΣ

20.30 22.30 Ο ζωντανός διάλογος ανάμεσα σε δύο τέχνες συνεχίζεται! Ο εικαστικός Γιώργος Χατζηβασίλης με τα πινέλα του και ο μουσικός Άρης Κουτεντάκης, με την κιθάρα του, εμπνέονται ο ένας από τον άλλο και δημιουργούν.

ΟΔΟΣ 25ης  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

22.15 Χάρμα οφθαλμών! Τα κορίτια της Τριάνα πάνε να πλύνουν τα ρούχα τους στο ...Γουαδαλκιβίρ! Είναι οι “Σπανιόλες” από το Ελληνικό Κέντρο Χορού & Παραστατικών Τεχνών ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ και οι μαθητές της Ευρυδίκης Δημητριάδη, που έχοντας τελειώσει τη φιέστα τους στον Άγιο Τίτο, κατεβαίνουν τώρα την οδό 25ης Αυγούστου.  

ΚΟΥΛΕΣ

19.00 22.00 Το Soul Art Game συνεχίζεται για δεύτερη μέρα. Οι συντελεστές του παιχνιδιού: η εικαστικός Άννα Φραγκάκη και η “Ομάδα δράσης 17” σας καλούν και πάλι να φτιάξετε μαζί καινούργια λουλούδια, να τα δείτε να αναρριχώνται στο φρούριο και να μεταμορφώνονται σε πουλιά. Αν θέλετε να μετέχετε ενεργά στη δράση, φροντίστε να είστε εκεί ακριβώς στις 19.00. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και τον Ο.Λ.Η.

22.00 23.00   Οι Jukebox έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε ένα μουσικό, μαγευτικό ταξίδι υπό τον ήχο της θάλασσας και την αγκαλιά του Soul Art Game. Ελάτε να ακούσετε υπέροχα κομμάτια για κουαρτέτο πνευστών από τους Μαρία Αλεξάκη (φλάουτο), Κάλλια Κανακαράκη (άλτο σαξόφωνο), Μπάμπη Παστό (ευφώνιο) και Μανόλη Σφακιανάκη (τρομπόνι).

ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ 

Tα παιδιά του 3ου Λυκείου εξακολουθούν το έργο τους. Θα τα βρείτε εκεί, μαζί με τους καθηγητές τους και όποιους άλλους εικαστικούς θελήσουν να ζωγραφίσουν σ’ αυτόν τον “τοίχο ελεύθερης έκφρασης”.

ΔΟΥΚΟΣ ΜΠΟΦΩΡ

Επισκεφθείτε την έκθεση φωτογραφίας της Ε.Φ.Ε.Κ, στην οδό Δουκός Μποφώρ 20, με θέμα το “Λιμάνι Ηρακλείου” (ώρες λειτουργίας 18.00 – 21.00).

.

ΛΙΜΑΝΙ (Βάρδια)

20.30 22.00 Μια γοητευτική βραδιά για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής! Με φόντο το θαλασσινό μας φρούριο, ένας διεθνούς φήμης πιανίστας, ο Ρώσος German Kitkin, θα σας «μαγέψει», παίζοντας έργα Beethoven  (piano sonata op.57, ”Apassionata” (number 23), Brahms (2 rhapsodies op.79), 79 Prokofiev (piano sonata 3 op.28), Skryabin (piano sonata 3 op.23 f sharp minor) και Rachmaninov (4 preludes from op.23). Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τη ΔΗΚΕΗ και τον Ο.Λ.Η.

22.00 23.50  “Το λιμάνι της αγωνίας”! Προβολή της περίφημης ταινίας  του Ηλία Καζάνμε πρωταγωνιστές τον Μάρλον Μπράντο, τον Ροντ Στάιγκερ, την Εύα Μαρί Σεντ και τον Καρλ Μάλντεν..

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Ο.Λ.Η.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ  Α& Μ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ  (Μονής Αγκαράθου 9)

Περιηγηθείτε στην έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο “Γλυκιά ζωή”, των Μάνου Πολιτάκη και Γιάννη Μαυράκη (ώρες λειτουργίας 17:00 - 21:00), και παρακολουθείστε την προβολή δύο ταινιών, του Ιωάννη Μαρκάκη:

 α. «Δεν βάφουν όλα τα φυτά» (διάρκεια 14 λεπτά) και

 β. «Το μέσα φως» (διάρκεια 92 λεπτά).

ΠΑΡΚΟ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ

  Τα τρία εργαστήρια των Frantic Freaks  – εκμάθησης ζογκλερικών, face painting και δημιουργικής απασχόλησης-  λειτουργούν κανονικά, 10:30– 13.00  και 17:00 - 18:30.

19.00 20.00  Η  Μαρία Γιασμίν Σκουτέλη (φωνή), ο Ηλίας Αλέξανδρος (drums), ο Αλέξης Καφετζάκης (πιάνο) και ο Αλέξης Ριπόλ (μπάσο), σε ελληνική και ξένη pop μουσική.

20.00 21.00   Η Μάγκυ Ποπέσκου σε pop μουσική και τραγούδι.

                        21.00 22.30 Ελληνόφωνο rock από το μουσικό σύνολο “Σήματα Καπνού”. Συμμετέχουν: Γιώργος Μαυρογιαννάκης, Γιώργος Κασσαπάκης, Λευτέρης Τσαγλιώτης, Μάνος Λιαπάκης, Θάνος Ντανόλας. 

                         ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Στο Μουσείο της Αγίας Αικατερίνης συνεχίζεται η έκθεση Αγιογραφίας “Τέχνη  Ιερή”. Ώρες λειτουργίας 9:30 έως 19:00, καθημερινά (και Κυριακή)

19.30 – 20.30  Η Κρητική Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Τουρλάκη, κάνει επίδειξη και διδάσκει τέχνες πολεμικές!

20.30 – 21.30  Παραδοσιακοί χοροί απ’ όλη την Ελλάδα, από τον Σύλλογο «Χοροδρώμενα», με χοροδιδάσκαλο τον Νικήτα Τριτσάρη.

21.30 23.00  Έντεχνο παραδοσιακό τραγούδι, από το μουσικό σχήμα του Γιώργου Γκερεδάκη.

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ 

21.00 23.00 Οι δυο άκρες του Αιγαίου συναντώνται και συνδιαλέγονται για μια ακόμη φορά στην πλατεία, με τον Δημήτρη Ζαχαριουδάκη, τον Χρήστο Λιάπη, τον Ηλία Κλαΐνο  και την Melza Burcu Ice.

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ

19.30 21.00  Η χαρούμενη μουσική παρέα των KULTUR-MULTUR σας καλεί να τραγουδήσετε και να χορέψετε μαζί της γνωστά τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου και αφηγείται μουσικά παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά! 

21.00 21.45   “Ανεστορούμαι και ανεστορίζω - γράμματα από τα Καπετανιανά”! Για δεύτερη μέρα στο φεστιβάλ, τα ξεκαρδιστικά κείμενα, σε κρητική διάλεκτο, του Γιώργη Γρ. Σταματάκη, με τίτλο: "Οι σημαίες" και “Οι μπλεμένες βιόλες”, αποδίδονται σε μορφή θεατρικού αναλογίου από την ηθοποιό Μαρινέλλα Βλαχάκη και τον μουσικό Λεωνίδα Μαριδάκη.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Λεωφόρος Πλαστήρα)

 Συνεχίζοντας τις παραστάσεις εφαρμογής, η  Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης “Νότος”, παρουσιάζει:

17:30 19:30  “…και πέντε κιλά αγάπη”.  Σκηνές από τον «Γλάρο» του Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχωφ, από σπουδαστές Β΄ έτους. Διδασκαλία: Κωνσταντίνα Πάλλη.

20:00 21:00   “Περί Τυφλότητας. Μια σπουδή πάνω στο ομότιτλο έργο του Jose Saramango. Διδασκαλία: Κωνσταντίνα Πάλλη.

21.00 23.00   Γεωργίου Βιζυηνού: “Το μόνον της ζωής του ταξείδιον”.

Ο ηθοποιός Γιώργος Μπινιάρης, μια σπουδαία μορφή του ελληνικού θεάτρου, αφηγείται, συνοδεία ζωντανής μουσικής, το υπέροχο διήγημα του Βιζυηνού

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ

Συνεχίζεται η έκθεση-εγκατάσταση της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης “Νότος” με έργα των σπουδαστών του τμήματος Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας, και του τμήματος Υποκριτικής (ώρες λειτουργίας 10.00-13.00 το πρωί και 18.00-22.00 το βράδυ). Υπεύθυνη Τμήματος Σκηνογραφίας: Άννα Μαχαιριανάκη.

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

21.30   Το  Έντεχνο Ωδείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής ‘’Εν Τέχνη’’, παρουσιάζει:

 Συναυλία Κιθαριστικής Ορχήστρας Κρήτης-Βαγγέλης Μπουντούνης.   Θα παρουσιαστούν έργα και τραγούδια  των  Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη κ.ά. Διεύθυνση: Βαγγέλης Μπουντούνης. 

Συμμετέχουν: Κιθαριστική Ορχήστρα Κρήτης, Μagico Guitar Trio (Γιώργος Γιαννόπουλος, Μαρία Βουτσινά, Κωνσταντίνος Σμόνος), καθώς και καταξιωμένοι  κιθαριστές, όπως ο Στέλιος Γκόλγκαρης, ο  Μιχάλης Σουρβίνος, ο  Γιώργος Γκόλγκαρης, η Μαίρη Νικολάου, η Ελευθερία Φραγκιαδάκη, ο Κογκάκης Μανόλης κ.ά. Σολίστ Λένα Χατζηγεωργίου. Συμμετέχουν επίσης οι χορωδίες: Έντεχνου Ωδείου –Λένα Χατζηγεωργίου, “Ιωνία Αηδών” –Λένα Χατζηγεωργίου, Δήμου Αγίου Νικολάου –Μανώλης Κανακάκης. Κρουστά Νίκος Παγωμένος.

 

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΚΚΟΥ

Eπισκεφθείτε στην πλατεία του Λάκκου την υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας της ΕΦΕΚ, τις τοιχογραφίες που ετοιμάζουν οι εικαστικοί ολόγυρα στην περιοχή και μετά, δυο βήματα πιο πέρα, στο πάρκο, απολαύστε διπλοπενιές.

                         21.00 23.00 Στον τόπο που φιλοξένησε επί δεκαετίες το ρεμπέτικο τραγούδι, οι Βαγγ. Κακουδάκης (μπαγλαμάς), Ν. Κάπλατζης (μπουζούκι), Θεοφ. Χάσκος (μπουζούκι) και  Γ. Χουμιαδάκης  (κιθάρα) σας ταξιδεύουν σε γνωστά και άγνωσταΡεμπέτικα μονοπάτια”.

ΧΑΝΙΩΠΟΡΤΑ

Επισκεφθείτε το Εργαστήριο σχεδίου και ζωγραφικής "'ARTio" (Ζουδιανού 11. Ώρες λειτουργίας  17:00 - 22:00) και την έκθεση γλυπτικής του Χρήστου Τσουμπλέκα (Στρατηγού Βάσου 8. · Ώρες λειτουρ­γίας 10:00 - 13:00 & 18:00 - 22:00). Στον ίδιο χώρο δείτε και την έκθεση της φωτογραφικής ομάδας "Όψεις".

                                      

ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΒΑΛΑΔΩΝ (ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ)

          19.00 20.00    “Ζωγραφιστή πόλη”:  Ένα “παιχνίδι”  για παιδιά 5 -105 χρονών! Aπό το “Less is Μore” και τη Βίκυ Παναγιωτοπούλου.

20.30 21.00   Το “θέατρο σκιών Κρήτης” των Άθω Δανέλη και Γιάννη Παπαδόπουλου παρουσιάζει μια σπαρταριστή παράσταση, με τίτλο: “Το προξενιό του Καραγκιόζη”!

21.00 23.00  Μια κρητική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο και μοναδικό Νίκο Ξυλούρη,  με τραγούδια του και γνήσιους κρητικούς σκοπούς και ακούσματα, από τους: Βασίλη Ξυλούρη  (λαούτο), Νίκο Βλατά (λύρα και τραγούδι), Βασίλη Συλιγάρδο (μπουζούκι και τραγούδι) και Νίκο Ξυλούρη – Γκρα (τραγούδι).

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ

Οι εκδηλώσεις στην πλατεία Αγίου Νικολάου γίνονται και πάλι φέτος με την πολύτιμη σύμπραξη του “Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ”.

21.00 21.30   Φωτιές και ζογκλερικά στην πλατεία, από τους Frantic Freaks

21.30 23.00  O “Πολιτιστικός Σύλλογος N. Αλικαρνασσού ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ”, σε μια σπουδαία μουσικοχορευτική βραδιά, παρουσιάζει ελληνικά και μικρασιάτικα τραγούδια. Συμμετέχει η χορωδία και η ορχήστρα του Συλλόγου, ενώ η χορευτική ομάδα, με πλούσιες παραδοσιακές στολές, χορεύει ρυθμούς της Μικράς Ασίας. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαίρη Μαρκοπούλου. Επιμέλεια χορών: Νίκος Κουφάκης.

 

 

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE