inner image

Σ.Ε.Μ.Π.: Ψηφιακή - συμμετοχική πλατφόρμα Decidim

Ανοιχτή παραμένει ακόμα για το Ηράκλειο, η ΨΗΦΙΑΚΗ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ DECIDIM της ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ - Σχολή Πολιτικών Επιστημών. 

Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε  με σκοπό  να δώσει τη δυνατότητα, κυρίως σε μετανάστες και πρόσφυγες αλλά και σε όλους τους πολίτες, να εκφράσουν τις ιδέες και τις απόψεις τους, συνδιαμορφώνοντας το μέλλον της πόλης μας.  

Ανακαλύπτουμε το Decidim στη διεύθυνση https://her.decidim.gr/ και  λαμβάνουμε μέρος στην πρώτη συμμετοχική διαδικασία, απαντώντας: Τι χρειάζεστε για να νιώσετε περισσότερο οικεία στο Ηράκλειο;

Μοιραζόμαστε τις ιδέες, τις απόψεις και τις προτάσεις μας και συμμετέχουμε στην οικοδόμηση μιας πιο ισότιμης και συμπεριληπτικής κοινωνίας.

Η εγγραφή στην πλατφόρμα είναι δωρεάν.    

Για τυχόν ερωτήσεις ή απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε  με τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών "ΣΥΜΒΙΩΣΗ" 

  www.symbiosis.org.gr & FB: @SymbiosisOrg  

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Decedim

Το Decidim είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα που επιτρέπει στους πολίτες και τις οργανώσεις να δημιουργούν, να συμμετέχουν και να διαχειρίζονται διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Η πλατφόρμα παρέχει μια σειρά εργαλείων που προωθούν τη διαφάνεια, τη συμμετοχικότητα και τη συνεργασία. Έχει υιοθετηθεί ευρέως ανά τον κόσμο για την ενθάρρυνση της συμμετοχής στις δημοκρατικές διαδικασίες, ενώ η επιτυχία της πλατφόρμας έχει αποδειχθεί σε πόλεις όπως η Βαρκελώνη και το Ελσίνκι. Η πλατφόρμα έχει επιτύχει να φέρει τους ανθρώπους κοντά, προωθώντας μια κουλτούρα διαλόγου καθώς και να δημιουργήσει ένα ανοιχτό και διαφανές περιβάλλον, όπου όλοι μπορούν να συμβάλλουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Εκδήλωση στο Πάρκο Γεωργιάδη για την υποδοχή της σχολικής χρονιάς

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Welcoming the New School Year with Creativity

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

17:30 το απόγευμα έως τις 20:00 το βράδυ

Πάρκο Γεωργιάδη - Αναψυκτήριο «Το Πάρκο μας»

Σ.Ε.Μ.Π.: Ψηφιακή - συμμετοχική πλατφόρμα Decidim

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών & Προσφύγων - Σ.Ε.Μ.Π. - παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίασή του (11/5/2023),  η ψηφιακή – συμμετοχική πλατφόρμα Decidim της ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ - Σχολή Πολιτικών Επιστημών. 

Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε  με σκοπό  να δώσει τη δυνατότητα, κυρίως σε μετανάστες αλλά και σε όλους τους πολίτες, να εκφράσουν τις ιδέες και τις απόψεις τους, συνδιαμορφώνοντας το μέλλον της πόλης μας. 

Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ: «Γεύσεις & Μελωδίες του Κόσμου» Multicultural Festival: “Tastes & Melodies of the World”

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) και η ΔΗ.Κ.Ε.Η. του Δήμου Ηρακλείου, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στο πλαίσιο του Ενταξιακού Προγράμματος HELIOS, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, η ΑΡΣΙΣ -  Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων  μέσω του Προγράμματος «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση», το οποίο είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, το Σωματείο Μαγείρων Βοηθών & Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας του ΕΚΗο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου «ΑΡΕΤΟΥΣΑ» και άλλοι Τοπικοί Φορείς, τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023, το Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ: «Γεύσεις & Μελωδίες του Κόσμου» Ι Multicultural Festival: “Tastes & Melodies of the World”το οποίο θα φιλοξενηθεί στην πόλη του Ηρακλείου στο Αναψυκτήριο «Το Πάρκο μας» (Δ/νση: Πάρκο Γεωργιάδη, Λ. Δημοκρατίας, Τ.Κ. 71306, Ηράκλειο, Κρήτη).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 22:00 το βράδυ και η πρωτοβουλία εντάσσεται στο Φεστιβάλ Πολιτισμού “Refugee Week Greece 2023”.

Σ.Ε.Μ.Π.: 23η Ολομέλεια

Υπό την προεδρεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών & Προέδρου του Σ.Ε.Μ.Π. κ. Ρένας Παπαδάκη Σκαλίδη,  την Πέμπτη 11 Μαίου 2023 και ώρα 6.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η 23 Ολομέλεια του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών και Προσφύγων Δήμου Ηρακλείου.
Στην 23η Ολομέλεια  συμμετείχαν ...

Σ.Ε.Μ.Π.: Πρόσκληση σε Ολομέλεια (22η)

ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην 22η  Ολομέλεια  του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Ηρακλείου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18.00 μ.μ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Προτάσεις - θέματα:

Σ.Ε.Μ.Π. - Ολοκλήρωση Φεστιβάλ Πολιτισμού 'RefugeeWeekGreece'

Π.Κ.Α.

Π.Κ.Α. 1

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ Πολιτισμού “Refugee Week Greece” και στο Ηράκλειο, μια πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου, της Αναπτυξιακής Ηρακλείου-Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης-Πρόγραμμα HELIOS & της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής «ΠΛΟΗΓΟΣ» -Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, με την υποστήριξη του  “Refugee Week Greece”.

Στο Ηράκλειο,  για μια ολόκληρη εβδομάδα (20-24 Ιουνίου) Φορείς, που παρέχουν υπηρεσίες σε πρόσφυγες & μετανάστες, διοργάνωσαν επτά δράσεις για πρόσφυγες, μετανάστες και ντόπιο  πληθυσμό.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών έπαιξαν, γνώρισαν, έμαθαν, εκπαιδεύτηκαν, τραγούδησαν & χόρεψαν καθώς συμμετείχαν σε δράσεις στο Πάρκο Ελευθερίας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της ΔΗΚΕΗ, στα Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού και στην συνοικία της Αγίας Τριάδας.
Το κεντρικό μήνυμα του Φεστιβάλ Πολιτισμού «Refugee Week Greece» σε όλη την Ελλάδα, ήταν το «healing», η αμοιβαία φροντίδα και η ανθρώπινη ικανότητα για επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Α.Μ.Η. 1

ΑΜΗ 2

refugee   logo dimou   

hilling

 

 

anaiom         ploi   

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στη δράση «Φύτεψε ένα σπόρο» του Refugee Week Greece

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 24-06-2022

 

  

dentrofitefsi 1

Στη δράση «Φύτεψε ένα σπόρο, σπείρε ένα μήνυμα», η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου  στην οδό Εφόδου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Refugee Week Greece συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Καθημερινότητας και Πρασίνου Γιάννη Αναστασάκη.

Η δράση διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την Ε.Α Πλοηγος και είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει παιδιά προσφυγικών οικογενειών σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος, μέσω της φύτευση δημοτικών παρτεριών και την τοποθέτηση πινακίδων με μηνύματα  για την ειρήνη και την προστασία της φύσης, τα οποία έφτιαξαν κατά τη διάρκεια καλλιτεχνικού εργαστηρίου οι μαθητές του 30ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη δράση, να μιλήσει με τα παιδιά και να στείλει με την παρουσία του ένα ουσιαστικό μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες καθώς και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

2

 

2

 

3

20 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων - Φεστιβάλ Πολιτισμού 'Refugee Week Greece 2022'

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με το eFantasy Κρήτης, την Εκπαιδευτική - Αναπτυξιακή «ΠΛΟΗΓΟΣ» και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. – Πρόγραμμα ESTIA τιμούν την παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, την εκδήλωση Game Changer | Τα Πάνω – Κάτω.Η εκδήλωση περιλαμβάνει ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις για ενήλικες και παιδιά όλων των ηλικιών, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους, ντόπιο και προσφυγικό πληθυσμό, να συμμετέχουν σε επιτραπέζια παιχνίδια, καλλιτεχνικά εργαστήρια και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.Η δράση που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) του Δήμου, θα φιλοξενηθεί στο Αναψυκτήριο «Το Πάρκο μας» (Δ/νση: Πάρκο Γεωργιάδη, Λ. Δημοκρατίας, Τ.Κ. 71306, Ηράκλειο, Κρήτη) και εντάσσεται στο Φεστιβάλ Πολιτισμού “Refugee Week Greece 2022”. Οι δράσεις είναι δωρεάν για το κοινό και η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 17:30 το απόγευμα έως τις 21:00 το βράδυ.

Δράσεις στο Ηράκλειο για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου), θα πραγματοποιηθεί και στο Ηράκλειο το Φεστιβάλ Πολιτισμού «Refugee Week Greece 2022» (https://refugeeweek.gr ).

Ο Δήμος Ηρακλείου,  η Αναπτυξιακή Ηρακλείου - Πρόγραμμα “ESTIA”,  ο Διεθνής  Οργανισμός  Μετανάστευσης - Πρόγραμμα HELIOS και η  Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή «ΠΛΟΗΓΟΣ» – Πρόγραμμα «ESTIA», διοργανώνουν  πλούσιες  δράσεις, από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022.

 Οι δράσεις αποτελούν μέρος του  πανελλήνιου κινήματος,  με στόχο τη συνεισφορά, τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα των προσφύγων και των ανθρώπων, που αναζητούν καταφύγιο.  

Δήμοι, Φορείς και Οργανισμοί από όλη την Ελλάδα (https://refugeeweek.gr/map/) συμμετέχουν στην προσπάθεια διαμοιράζοντας το μήνυμα για κοινωνική αλληλεγγύη, συμπερίληψη και κοινωνική ισότητα για όλους τους πληθυσμούς.

 Οι δράσεις, που θα υλοποιηθούν στο Ηράκλειο Κρήτης είναι: 

Ημέρα Καριέρας την Πέμπτη 26 Μαΐου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS, που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, διοργανώνει την ημέρα καριέρας “Career4all” στο Ηράκλειο Κρήτης, την Πέμπτη στις 26 Μαΐου 2022, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, από τις 10.00  έως τις 17.00 (αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου και αίθριο).

Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης προσφύγων και μεταναστών στην τοπική αγορά εργασίας και τη διασύνδεση ιδιωτικών φορέων και πιθανών εργοδοτών με υποψηφίους εργαζόμενους. Επιπλέον, καθώς οι δράσεις έχουν συμπεριληπτικό και ενταξιακό χαρακτήρα θα είναι ανοιχτές σε όλους τους ενδιαφερόμενους ημεδαπούς και αλλοδαπούς, που αναζητούν εργασία.

Σ.Ε.Μ.Π.: Πρόσκληση σε Ολομέλεια (21η)

Δήμος Ηρακλείου                        

Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.)                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Ηράκλειο 11/05/2022

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ Σ.Ε.Μ.Π.

Προσκαλούμε τα Μέλη (Τακτικά & Αναπληρωματικά) & τους Εκπροσώπους συνεργαζόμενων Υπηρεσιών & Φορέων του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών & Προσφύγων Δήμου Ηρακλείου,  στην 21η  Ολομέλειά του,  που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 11 Μαίου 2022 και ώρα 17.00 μ.μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" - Λότζια

 

 

Η Αντιδήμαρχος

Κοινωνικών Υπηρεσιών &

Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Π.

Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη 

Σ.Ε.Μ.Π. - 20η Ολομέλεια

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Δήμου Ηρακλείου, συνεδρίασε την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022,  υπό την Προεδρία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Ρένας Παπαδάκη Σκαλίδη, με την φυσική παρουσία Τακτικών & Αναπληρωματικών Μελών του και εκπροσώπων συνεργαζόμενων Φορέων & Υπηρεσιών, που παρέχουν υπηρεσίες σε πρόσφυγες και μετανάστες.


Παρόντες στην 20η Ολομέλεια του Σ.Ε.Μ.Π., οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Παττακός Μαρίνος, Τσατσάκης Αναστάσιος, Βρύσαλης Δημήτρης, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρωσόφωνων, του Συλλόγου Ρώσων Συμπατριωτών «ΓΙΕΝΤΙΝΣΒΟ», εκπρόσωπος της ουκρανικής κοινότητας στο Ηράκλειο και  του Συλλόγου Αλβανών Ηρακλείου. Επίσης, εκπρόσωποι συνεργαζόμενων με το Σ.Ε.Μ.Π., Φορέων & Υπηρεσιών, Κέντρο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου, Αναπτυξιακή Ηρακλείου, Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου & Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Κεντρικό θέμα της Ολομέλειας ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία   και η διαχείριση του προσφυγικού κύματος που ετοιμάζεται να δεχτεί η Χώρα μας.  

 Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με:

Σ.Ε.Μ.Π.: Πρόσκληση σε Ολομέλεια (20η)

Δήμος Ηρακλείου                        

Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

και Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Ηράκλειο 05/03/2022

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Σας προσκαλούμε στην 20η  Ολομέλεια  του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Ηρακλείου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 09 Μαρτίου 2022 και ώρα 17.30 μ.μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" - Λότζια

 

 

Η Αντιδήμαρχος

Κοινωνικών Υπηρεσιών &

Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Π.

Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη  

Σ.Ε.Μ.Π. - Συναντήσεις με Σωματεία Εργαζομένων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

 

To Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών και Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.) Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (Ε.Κ.Η.)  προγραμματίζουν σειρά  ενημερωτικών συναντήσεων με Σωματεία Εργαζομένων της δύναμης του Ε.Κ.Η,  στο πλαίσιο του Τοπικού Σχεδίου Κοινωνικής Ένταξης Δήμου Ηρακλείου.

Στόχος των συναντήσεων είναι αφ'ενός η διερεύνηση δυνατοτήτων επαγγελματικής απορρόφησης των μεταναστών, αιτούντων άσυλο και δικαιούχων διεθνούς προστασίας στον αγροτικό και τουριστικό τομέα για την εργασιακή και κοινωνική ένταξη των ομάδων αυτών  και αφ' εταίρου η αμφίπλευρη ενημέρωση και αποτύπωση της αγοράς εργασίας για το υπάρχον καθεστώς, έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας, το νομικό πλαίσιο που διέπει τα δικαιώματα αλλά  και τις υποχρεώσεις των μεταναστών, ως εργαζόμενοι.

Στην πρώτη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 21 Ιουλίου και ώρα 18:30 στο Εργατικό Κέντρο, θα συμμετέχουν Πρόεδροι Σωματείων Ν. Ηρακλείου, Μέλη & Συνεργάτες του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών και Προσφύγων,  ως εξής:

 • Πρόεδρος Ε.Κ.Η., κ. Στέλιος Βοργιάς 
 • Γ. Γραμματέας Ε.Κ.Η. κ. Ελένη Μανουσάκη  
 • Πρόεδρος Καθαριστριών Ν. Ηρακλείου, Φοδελιανάκη Στέλλα
 • Γ. Γραμματέας του Σωματείου  Μαγείρων & Ζαχαροπλαστών,  Μωϋσάκης Νεκτάριος
 • Πρόεδρος  Σωματείου Σταφυλεργατών, Πολιτάκη Δήμητρα 
 • Κέντρο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου, κ. Κύρου Ιωάννα - Συντονίστρια Κ.Ε.Μ.
 • Ένωση Αλβανών Ηρακλείου, κ. Halilaj Vangjel - Πρόεδρος
 •  Παγκρήτιος Σύλλογος Κούρδων, κ. Perod Keder - Εκπρόσωπος
 •  Σύλλογος Αιγυπτίων Ηρακλείου, κ. Gouda Asem - Πρόεδρος
 • Αναπτυξιακή Ηρακλείου - Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ 21, κ. Καμπέλη Δήμητρα -  Υπεύθυνη Τμήματος Επικοινωνίας & Δικτύωσης της Αναπτυξιακής ηρακλείου
 •  Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ - Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ 21, κ. Μαρκάκη Ιωάννα, Συντονίστρια Προγράμματος
 •  Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης - Πρόγραμμα HELIOS, κ. Κοκολάκης Νίκος
 •  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, κ. Μαρκοδημητράκης Μιχάλης - Ειδικός Συνεργάτης
 •  Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, κ. Κουρτουμπής Κωνσταντίνος, Δικηγόρος
 •  Θάλασσα Αλληλεγγύης, κ. Ιατράκη Ελευθερία
 •  Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Τσαφή Γεωργία - διοικητική υποστήριξη Σ.Ε.Μ.Π.

Οι εκπρόσωποι του Ε.Κ.Η. θα μεταφέρουν την εικόνα της αγοράς εργασίας, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα και συγκεκριμένα θα δοθεί βαρύτητα σε θέματα, όπως η ζήτηση αγοράς εργασίας και  η διαδικασία πρόσληψης που ακολουθείται για την απασχόληση στους επί μέρους κλάδους, οι συνθήκες απασχόλησης στους χώρους εργασίας, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.


Πέραν των παραπάνω θεμάτων, τα Μέλη και οι Συνεργάτες του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Ηρακλείου θα προβούν σε ενημέρωση σχετικά με το γενικότερο σκοπό του ΣΕΜΠ αλλά και τους επί μερους στόχους για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών & προσφύγων στην πόλη μας, τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας τους καθώς και επί μέρους θέματα,  ώστε να έχει θετικό αποτέλεσμα η προσπάθεια αυτή. 

  

Έκθεση Φωτογραφίας: «Εξερευνώντας τις πόλεις μας» στο Κηποθέατρο 'Μ. Χατζιδάκις'

Πρόσκληση

 

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας», με έργα 38 ερασιτεχνών φωτογράφων, Ελλήνων και προσφύγων που βρήκαν ένα νέο σπίτι στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS [Hellenic Integration Support for Beneficiaries of International Protection] και σε συνεργασία με επτά (7) δήμους σε όλη την Ελλάδα και το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη, ο ΔΟΜ διοργανώνει ένα φωτογραφικό ταξίδι στις πόλεις της Αθήνας, του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων, της Κατερίνης, της Λιβαδειάς, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση, που διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, θα φιλοξενείται στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» (Λεωφ. Νικολάου Πλαστήρα 26) και θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου (Σαβ., Δευτ., Τρ. 18:00-22:00 | Κυρ. 10:00-12:00 & 18:00-22:00 | Τετ. 10:00-12:00). 

«Η έκθεση “Εξερευνώντας τις πόλεις μας” είναι μια πρωτοβουλία για να μοιραστούμε μέσω διαφορετικών προοπτικών και μοναδικών φωτογραφιών τις πόλεις που ζούμε, τις εμπειρίες μας, δημιουργώντας τελικά έναν παραγωγικό διάλογο μεταξύ πολιτών σε όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους», ανέφερε ο Gianluca Rocco, Επικεφαλής ΔΟΜ Ελλάδας.

«Χωρίς την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών δεν μπορεί να επιτευχθεί ένταξη και αυτή η έκθεση φωτογραφιών αναδεικνύει καλές πρακτικές συνύπαρξης και συνεργασίας», πρόσθεσε.

Η προετοιμασία της έκθεσης ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020, όταν μικτές ομάδες ερασιτεχνών φωτογράφων – αποτελούμενες από Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες - συναντώνται για πρώτη φορά, για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την ίδια την ταυτότητα των πόλεων που ζουν μαζί. Με την υποστήριξη του προγράμματος HELIOS και των τοπικών κοινωνιών, οι φωτογράφοι ξεκίνησαν το καλλιτεχνικό ταξίδι τους στις γειτονιές στις οποίες ζουν, για να αναδείξουν ό, τι τους συναρπάζει, τους συγκινεί και τους ενώνει.

 

Ο ΔΟΜ, σεβόμενος τις εθνικές οδηγίες για την COVID - 19, δημιούργησε τον ειδικό ιστότοπο https://www.exploringourcities.com/ μέσω του οποίου το κοινό μπορεί να απολαύσει τις δημιουργίες και να ενημερωθεί για την έκθεση και τους συμμετέχοντες.

Σ.Ε.Μ.Π.: Refugees toolkit - Ψηφιακή ενημέρωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα (μεταφρασμένο υλικό)

 Στο πλαίσιο του Δικτύου Πόλεων Ενταξης Προσφύγων & Μεταναστών, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Ηρακλείου, το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo, εγκαινιάζει  στην ιστοσελίδα του  μια νέα ενότητα, με τίτλο REFUGEES TOOLKIT και  απευθύνεται στους προσφυγικούς και μεταναστευτικούς πληθυσμούς της χώρας.
Το πρώτο από τα εργαλεία της ενότητας, είναι η νέα πλατφόρμα CTL Refugees Rights, ένα ψηφιακό σημείο ενημέρωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα, με θέματα που αφορούν κυρίως την καθημερινή ζωή προσφύγων και μεταναστών, στα αραβικά, γαλλικά, φαρσί, αγγλικά και ελληνικά.

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών - University of Athens σε συνεργασία με την οργάνωση HumanRights360. Βάση του εγχειρήματος αποτελεί η Οικουμενική Διακήρυξη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς και το Ελληνικό Σύνταγμα και οι νόμοι που αφορούν στην άσκηση των συγκεκριμένων δικαιωμάτων στη χώρα μας.


Περισσότερα: https://curingthelimbo.gr/refugees-rights?fbclid=IwAR2YPQxB_wVynPGfJkSWIVw1L4Tn3yeYzBFdCK_AFNlaOpSLha1C3fKR9gc

 

foto

Σ.Ε.Μ.Π.: χρήσιμες οδηγίες για γραφειοκρατικά ζητήματα, θέματα στέγασης, μετακίνησης και σύνδεσης με δημόσιες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο του Δικτύου Πόλεων Ενταξης Μεταναστών & Προσφύγων, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Ηρακλείου, το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo παρουσιάζει μια σειρά από video, που απευθύνονται σε πρόσφυγες, μετανάστες και ευρύτερα, παρέχοντας χρήσιμες οδηγίες για γραφειοκρατικά ζητήματα, θέματα στέγασης, μετακίνησης και σύνδεσης με δημόσιες υπηρεσίες.


Τα video είναι μεταφρασμένα σε αγγλικά, αραβικά, γαλλικά και φαρσί και προέκυψαν από την καταγραφή αιτημάτων της Ψυχοκοινωνικής Υπηρεσίας του προγράμματος, που εποπτεύει το Πανεπιστήμιο Αθηνών - University of Athens, καθώς και από την ομάδα στέγασης, που συντονίζει η Catholic Relief Services.

Πρόκειται για #DIY video, που στην πλειοψηφία τους δημιουργήθηκαν εθελοντικά από τον Siamak Ragestar, συμμετέχοντα πρόσφυγα του Curing the Limbo.

 
 
Περισσότερα: https://curingthelimbo.gr/videos?fbclid=IwAR1qxUtrxhygXZ15l2z2RISx5-uTUMdCANsPuW2x96rE2-WQ5RogyC5uUiQ

 foto

Σ.Ε.Μ.Π.: Πληροφορίες και συχνές ερωτήσεις για τον εμβολιασμό κατά της covid-19 (μεταφρασμένο υλικό)

Η ειδική υποομάδα εργασίας της Ομάδας CwC (Communicating with Communities) που συντονίζει το Solidarity Now και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ανέπτυξε έναν σύντομο οδηγό σε μορφή Συχνών Ερωτήσεων σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της COVID-19.  

Οι πληροφορίες, που απευθύνονται στον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό είναι διαθέσιμες σε αγγλικά, γαλλικά, φαρσί, σομαλί, αραβικά, τούρκικα, σορανί (από τη ΜΕΤΑδραση). 

 Για πρόσβαση στα σχετικά αρχεία και για να μάθετε περισσότεραhttps://www.accmr.gr/

Ψήφισμα αλληλεγγύης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την Παλαιστίνη

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                            Ηράκλειο 25-05-2021

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου εκφράζει ομόφωνα την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό και δηλώνει πως είναι απαράδεκτη η προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με το θύτη. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση:

 1. να προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, με βάση την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015,
 2. να καλέσει σε άμεση παύση στρατιωτικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας και οπουδήποτε αλλού, καθώς και άμεση παύση διώξεων και εκτοπίσεων Παλαιστινίων από την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σ.Ε.Μ.Π.: Τοπικό Σχέδιο Δράσης Κοινωνικής Ένταξης Προσφύγων & Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, λειτουργεί θεσμοθετημένα από το 2012 το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (Σ.Ε.Μ.), το οποίο μετονομάστηκε σε Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.) το 2019, τηρουμένου του ν. 4555/2018, άρθρο 79. 

Κύριος σκοπός του Σ.Ε.Μ.Π. είναι  η ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στην τοπική κοινωνία. 

Το Σ.Ε.Μ.Π. στο πλαίσιο του σκοπού και των στόχων του, συνεργάζεται με τοπικούς Φορείς, Δομές & Υπηρεσίες, που παρέχουν υπηρεσίες σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Σ.Ε.Μ.Π. - Συνεδρίαση της 19ης Ολομέλειας

Η 19η Ολομέλεια του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.) Δήμου Ηρακλείου, υπό την προεδρεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών και Προέδρου του Σ.Ε.Μ.Π.,  Ρένας Παπαδάκη-Σκαλίδη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 11 Μαΐου 2021 στη Λότζια.

Σ.Ε.Μ.Π. - Πρόσκληση στην 19η Ολομέλεια (διαδικτυακά)

Δήμος Ηρακλείου                        

Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

και Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Ηράκλειο 07/05/2021

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Σας προσκαλούμε στην 19η  Ολομέλεια  του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Ηρακλείου, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά

την Τρίτη 11 Μαΐου  2021 και ώρα 18.00 μ.μ.

 

Στην Ολομέλεια θα παρευρίσκονται και θα συμμετέχουν ο  Αναπληρωτής Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, στην Ελλάδα,  κ.  Jason Hepps και ο Υπεύθυνος  για θέματα ένταξης  κ. Πέτρος Μάστακας, οι οποίοι επισκέπτονται το Ηράκλειο στο πλαίσιο διενέργειας επαφών και συνομιλιών με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για θέματα ένταξης προσφύγων.

 

Προτάσεις - Θέματα:

 • Παγκόσμια Ημέρα προσφύγων – 20 Ιουνίου, πρόταση συνεργασίας Σ.Ε.Μ.Π. &   Δ.Ο.Μ., για φιλοξενία στο Ηράκλειο της  ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας».
 • Συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για ενημερωτικές συναντήσεις με σωματεία επαγγελματιών & εργοδοτών σχετικά  με το νομικό καθεστώς του μετανάστη, αιτούντα άσυλο και δικαιούχου διεθνούς προστασίας προκειμένου να διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες εργασίας και απασχόλησης των μεταναστών & προσφύγων. Συνεργασία  με τον Ειδικό Συνεργάτη Διαμεσολάβησης της Ύπατης Αρμοστείας στο Ηράκλειο ή/και με το Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου, με Νομικούς του Κ.Ε.Μ. & του Περιφερειακού Γραφείου   Ασύλου Κρήτης. 
 • Παρουσίαση & συζήτηση της έκθεσης για τις ανάγκες και συνθήκες που βιώνουν οι μετανάστες και πρόσφυγες κυρίως κατά την πανδημία του covid. Σύλλογοι Μεταναστών  - Μέλη του ΣΕΜΠ &   Εργαστήριο  Διαπολιτισμικής Αγωγής & Δράσης (Ε.Δ.Α.Δ.) Τμ, Κοινωνικής Εργασίας - ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. 
 • Ενημέρωση για τα επιμορφωτικά σεμινάρια σε δημοτικούς υπαλλήλους, στο πλαίσιο του Δικτύου Πόλεων και σε συνεργασία με άλλους φορείς.
 • Συνεργασία με την ΕΡΑ Ηρακλείου για  την ανάδειξη της ανθρωπιστικής διάστασης του μεταναστευτικού & προσφυγικού ζητήματος μέσω ραδιοφωνικών εκπομπών και τη  συμμετοχή εκπροσώπων των μεταναστευτικών & προσφυγικών κοινοτήτων. 
 • Διαδικτυακή πλατφόρμα σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων.
 • Δημιουργία πληροφοριακού υλικού, ενός πολύγλωσσου οδηγού σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Για να συνδεθείτε στην διαδικτυακή 19η Ολομέλεια του Σ.Ε.Μ.Π., χρησιμοποιείστε το παρακάτω link:

https://meetings.ipvideotalk.com/137023904

 

Η Αντιδήμαρχος

Κοινωνικών Υπηρεσιών &

Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Π.

Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη  

Σ.Ε.Μ.Π.: Falas rapid test ne dy pika te caktuara ne Iraklio (Δωρεάν rapid test σε δύο σταθερά σημεία στο Ηράκλειο)

 

Duam te informojme anetaret e komunitetit tone, qe deshirojne te bejne test per covid 19, jane ne dispozicion dy pika ne qytetin e Iraklios qe realizojne falas rapid test cdo dite.

 

 • Ne Πλατεία Ελευθερίας, nga e hena ne te premten nga ora 10:00 e mengjesit deri ne oren 14:00 te drekes.
 • Ne Πλατεία Αγίας Αικατερίνης (Άγιος Μηνάς), nga e hena ne te dielen nga ora 10:00 e mengjesit deri ne oren 14:00 te drekes.

 

Te gjithe ata qe do paraqiten ne pikat per realizimin e testit, duhet te dine numrin AMKA.

Dy pikat u krijuan ne bashkepunim te ΕΟΔΥ, 7ης ΥΠΕ,  Περιφέρειας Κρήτης dhe  Δήμου Ηρακλείου. Ndersa per piken ne Αγία Αικατερίνη, u perkrah edhe nga Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Gjithashtu, tek  Αρχιεπισκοπή Κρήτης funksionon Σταθμός Αιμοδοσίας (dhurim gjaku), nga e hena ne te shtunen nga ora 9:30 te mengjesit deri ne 14:00 te drekes, ndersa mbasdite tek spitali ΠΑΓΝΗ ne ditet qe eshte ne dispozicion te qytetareve nga ora 17:30 – 20:30. Per takimet mund te kontaktoni ne numrin 2813-400252 nga e hena ne te premten, nga ora 8:30 te mengjesit deri ne oren 16:30 mbasdite.

 

 

 

Σ.Ε.Μ.Π: Ενημερωτικό πολύγλωσσο μεταφρασμένο υλικό για τον εμβολιασμό για τον Sars- CoV-2 (αγγλικά, αραβικά, γαλλικά, φαρσί)

Σύντομο ενημερωτικό υλικό, του Κέντρου Ημέρας "ΒΑΒΕΛ", με φυλλάδια σε αγγλικά, γαλλικά, φαρσί, και αραβικά, σχετικά με τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2

Πρόκειται για μετάφραση των βασικών ερωτήσεων από το αντίστοιχο ενημερωτικό του ΕΟΔΥ, που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος "Κανείς μόνος στην πανδημία". 

 

Σ.Ε.Μ.Π.: اختبار سريع مجاني في نقطتين ثابتتين في هيراكليون (Δωρεάν rapid test σε δύο σταθερά σημεία στο Ηράκλειο)

اختبار سريع مجاني في نقطتين ثابتتين في هيراكليون
 نود إبلاغ أعضاء مجتمعنا ، الذين يرغبون في اختبار فيروس كورونا 19 ، أن هناك نقطتين ثابتتين في مدينة هيراكليون ويتم إجراء اختبار سريع مجاني يوميًا.
 · في ساحة الفثيرياس (أستوريا) من الاثنين إلى الجمعة الساعة 10.00 صباحًا حتى 14.00 ظهرًا.
 · في ساحة أجيا إيكاتيريني (أجيوس ميناس) ، من الاثنين إلى الأحد من الساعة 10.00 صباحًا حتى الساعة 14.00 ظهرًا.
 أولئك الذين يصلون إلى النقاط لاختبارهم ، يجب أن يحملوا رقم AMKA.
 تم إنشاء النقطتين بالتعاون مع EODY ، و RAE السابع ، ومنطقة كريت وبلدية هيراكليون وخاصة بالنسبة للنقطة في أجيا إيكاتيرينى (أجيوس ميناس) ، بدعم من منطقة كريت.
 أيضًا ، في ساحة الفثيرياس (أستوريا)، توجد محطة للتبرع بالدم ، من الاثنين إلى السبت من الساعة 9:30 صباحًا حتى 2:00 بعد الظهر وفي فترات بعد الظهر من الوقفة الاحتجاجية العامة لـ PAGNI من 5:30 إلى 8:00 مساءً.  للحصول على موعد ، اتصل بالرقم 400252-2813 من الاثنين إلى الجمعة ، من الساعة 8:30 صباحًا حتى الساعة 16:30 ظهرًا.

 

Δωρεάν rapid test σε δύο σταθερά σημεία στο Ηράκλειο

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη της κοινότητάς μας,   που επιθυμούν να υποβληθούν σε εξέταση ανίχνευσης του covid 19, ότι λειτουργούν δύο σταθερά σημεία στην πόλη του Ηρακλείου  και διεξάγονται καθημερινά δωρεάν rapid test.

 • Στην Πλατεία Ελευθερίας, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρα 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι.
 • Στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης (Άγιος Μηνάς), από Δευτέρα έως και Κυριακή και ώρα 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι.

Οσοι/όσες προσέρχονται στα σημεία για την εξέτασή τους, πρέπει να γνωρίζουν τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Τα δυο σημεία δημιουργήθηκαν με την συνεργασία του ΕΟΔΥ, της 7ης ΥΠΕ, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου και ειδικά  για το σημείο στην Αγία Αικατερίνη, με την συμπαράσταση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.  

Επίσης, στην Πλατεία Ελευθερίας   λειτουργεί Σταθμός Αιμοδοσίας, από Δευτέρα έως Σάββατο και ώρα  9:30 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι  και τα απογεύματα της γενικής εφημερίας του ΠΑΓΝΗ με ωράριο 5:30 – 8:00 μ.μ. Για ραντεβού στο τηλέφωνο 2813-400252 από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 8:30 το πρωί έως 16:30 το απόγευμα.

Σ.Ε.Μ.Π.: Бесплатный экспресс-тест (rapid test) в двух стационарных пунктах в Ираклионе.Мы хотели бы проинформировать членов нашего городского сообщества, которые хотят пройти тестирование на covid 19, что в городе Ираклион работают две фиксированные точки (стационарных пункта), где ежедневно проводятся бесплатные экспресс-тесты.

* На площади Элефтериас с Понедельника по Пятницу с 10.00 до 14.00.

* На площади Агиа Екатерини (Агиос Минас) с Понедельника по Воскресенье с 10.00 до 14.00.

Те, кто приходит на эти пункты для проведения экспресс-теста, должны знать свой номер АМКА.

Эти две точки были созданы при сотрудничестве и поддержке: ΕΟΔΥ, 7-го  ΥΠΕ , Периферии (региона) Крит и муниципалитета города Ираклион, и особенно стационарного пункта в Агиа Екатерини (Агиос Минас), при поддержке Архиепископии Крита.

Кроме того, на площади Элефтериас есть станция сдачи крови, с Понедельника по Субботу с 9:30 до 14:00. И в дни общего дежурства ΠΑΓΝΗ с 17:30 до 20:00. Чтобы записаться на прием для сдачи крови, звоните по телефону 2813-400252 с Понедельника по Пятницу с 8:30 до 16:30.

Δίκτυο Πόλεων για την Ενταξη - Ενημερωτικό Δελτίο (2ο)

Στο Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη συμμετέχουν μέχρι σήμερα 17 Δήμοι της χώρας: Αθηναίων, Αγίου Δημητρίου, Δέλτα, Ηρακλείου Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Καλαμαριά, Καρδίτσας, Λαρισαίων, Λεβαδέων, Νεάπολης – Συκεών, Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Πειραιώς, Τήλου, Τρικκαίων, Τρίπολης, Χανίων.


Σ.Ε.Μ.Π.: Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης - Ομαδική έκθεση φωτογραφίας 'Εξερευνώντας τις πόλεις μας'

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS [Hellenic Integration Support for Beneficiaries of International Protection] και σε συνεργασία με επτά (7) δήμους σε όλη την Ελλάδα και το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη, διοργανώνει ένα φωτογραφικό ταξίδι στις πόλεις της Αθήνας, του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων, της Κατερίνης, της Λιβαδειάς, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Σ.Ε.Μ.Π.: Ενημερωτικό υλικό για μετανάστες και πρόσφυγες για τον Covid 19

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.) Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της πρόληψης για την πανδημία του covid – 19, ενημερώνει με διαθέσιμο υλικό σε διαφορετικές γλώσσες τον μεταναστευτικό & προσφυγικό πληθυσμό της πόλης μας.

Στο πλαίσιο του Δικτύου Πόλεων για την Ενταξη, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Ηρακλείου και σε συνεργασία με το Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών & Προσφύγων (ACCMR), δημιουργήθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) ενημερωτικά φυλλάδια με βασικές πληροφορίες για τον covit 19, μεταφρασμένα σε 28 γλώσσες και από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες,  δημιουργήθηκαν κρατικές ανακοινώσεις σχετικά με τον Covid-19 σε 7 γλώσσες (UNHCR Help website providing info on Announcements by the Greek State in 7 languages) 


Το διαθέσιμο υλικό του Δ.Ο.Μ. βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://admin4all.eu/news/covid-19-information-leaflet-for-migrant-population/

Το διαθεσιμο υλικό τηςΎπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες  βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://help.unhcr.org/greece/el/shetika-me-ton-koronoio/

 

covid19 - Albanian

covid 19 - Arabic

covid 19 - Farci

covid 19 - Russian

covid 19 - English

covid 19 - French

 

 

Ο Δήμος Ηρακλείου, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου και η Ύπατη Αρμοστεία ενδυναμώνουν τη συνεργασία τους σε θέματα ένταξης προσφύγων

Στην περαιτέρω ενίσχυση της ήδη στενής και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου, της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αποσκοπεί η σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των τριών  φορέων που υπέγραψαν, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κ. Μανόλης Κοκοσάλης και ο Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, κ. Philippe Leclerc.

Στο Μνημόνιο αποτυπώνεται το κοινό πεδίο δράσεων προς όφελος των αιτούντων άσυλο, των προσφύγων αλλά και της τοπικής κοινωνίας του Ηρακλείου, ενώ στόχος της συνεργασίας είναι η περαιτέρω στήριξη και ενδυνάμωση των προσφύγων προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής τους συμπερίληψης και η ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για την αρμονική ένταξη των προσφύγων που φιλοξενούνται στην πόλη.

Σ.Ε.Μ.Π.: Πρόσκληση στην 18η Ολομέλεια (Επαναληπτική)

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 17.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 18η Ολομέλεια (Επαναληπτική, λόγω μη απαρτίας) του Συμβουλίου Ενταξης Μετανανστών & Προσφύγων Δήμου Ηρακλείου, στο Δημαρχείο, αίθουσα  «Ελευθέριος Βενιζέλος»,   1ος όροφος.

Θέμα: Συζήτηση και λήψη απόφασης επί του Τοπικού Σχεδίου Κοινωνικής Ένταξης Προσφύγων και Μεταναστών στο Δήμο Ηρακλείου.

Η συνάντηση θα έιναι κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των ειδικών συνθηκών/περιοριστικά μέτρα, που ισχύουν για την προστασία από τη διασπορά του Covid-19.

 

Πρόσκληση

Πρόσκληση σε Ολομέλεια του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.) Δήμου Ηρακλείου

Δήμος Ηρακλείου                        

 

Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

και Προσφύγων                                                                                                         Ηράκλειο 27/08/2020

(Σ.Ε.Μ.Π.)

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Σας προσκαλούμε στην 18η  Ολομέλεια  του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Ηρακλείου, που θα πραγματοποιηθεί

την Τετάρτη 02 Σεπτεμβρίου  2020 και ώρα 19.00, στο Δημαρχείο,

στην αίθουσα  «Ελευθέριος Βενιζέλος»,   1ος όροφος.

 

Θέμα: Συζήτηση επί του Τοπικού Σχεδίου Κοινωνικής Ένταξης Προσφύγων και  Μεταναστών στο Δήμο Ηρακλείου.

 

 

Η Αντιδήμαρχος

Κοινωνικών Υπηρεσιών &

Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Π.

 

Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη

Συνεδρίασε η 17η Ολομέλεια του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Δήμου Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 5 Αυγούστου, η 17η Ολομέλεια του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.) Δήμου Ηρακλείου, υπό την προεδρεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών – Προέδρου του Σ.Ε.Μ.Π., κ. Ρένας Παπαδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η κ. Παπαδάκη παρουσίασε και έθεσε προς διαβούλευση των Μελών του Σ.Ε.Μ.Π. το Τοπικό Σχέδιο Κοινωνικής Ένταξης Προσφύγων και Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου, που συντάχθηκε από Υπηρεσίες της Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, στο πλαίσιο του Δικτύου Πόλεων για την ένταξη, στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Ηρακλείου. Οι βασικοί άξονες που αφορούν στο Σχέδιο Κοινωνικής ένταξης, είναι:

Ενημέρωση στη ρώσικη γλώσσα για την ηλεκτρονική καταχώρηση ραντεβού για Τεστ Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες στο Δημοτικό Ιατρείο (Возможность электронной записи для проведения анализа Тест Папаниколау (Пап-мазок) для всех женщин в Муниципальной Клинике)

В связи с пандемией COVID-19 продолжается  проведение бесплатного теста  Пап-мазок всех женщин, проживающих в муниципалитете города Ираклио, в том числе иммигранток и беженок, в муниципальной клинике - 4-й TOMY, которая находиться на улице Якинто 9, в районе Талоса.

      В рамках профилактики и ранней диагностики рака шейки матки всем женщинам в возрасте от 18 до 65 лет предлагается воспользоваться возможностью, предоставленной на постоянной основе, и назначить специальное время для обследования.

Πρόσκληση σε Ολομέλεια του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.) Δήμου Ηρακλείου

Δήμος Ηρακλείου                        

Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.)

Ηράκλειο 03/08/2020

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην 17η  Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Ηρακλείου, που θα πραγματοποιηθεί την

 Τετάρτη 05 Αυγούστου 2020 και ώρα 17.00, στο Δημαρχείο,

στην αίθουσα  «Ελευθέριος Βενιζέλος»  1ος όροφος.

 

Θέμα:

Παρουσίαση του Τοπικού Σχεδίου Κοινωνικής Ένταξης Προσφύγων και  Μεταναστών στο Δήμο Ηρακλείου.

 

 

Η Αντιδήμαρχος

Κοινωνικών Υπηρεσιών &

Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Π.

 

Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη

Σ.Ε.Μ.Π.: COVID - 19, ενημέρωση μεταναστών και προσφύγων για θέματα κορωνοϊού

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει μέσω της  Αντιδημαρχίας  Κοινωνικών  Υπηρεσιών (Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης και Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής) στο Δίκτυο Πόλεων, το οποίο δημιουργήθηκε  για την εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας Δήμων Αθηναίων & Θεσσαλονίκης, με κύριο σκοπό την οργάνωση και υλοποίηση συντονισμένων δράσεων και παρεμβάσεων για το προσφυγικό ζήτημα και την ανάπτυξη πολιτικών κοινωνικής ένταξης.
Στο πλαίσιο του Δικτύου Πόλεων, είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία τόσο με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) και την Υπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες του ΟΗΕ όσο και με το Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR) για την διάδοση  πληροφόρησης & ενημέρωσης των μεταναστευτικών & προσφυγικών κοινοτήτων, σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σ.Ε.Μ.Π.: COVID - 19, ενημερωτικό υλικό από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, σε 28 γλώσσες.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.)  για την ενημέρωση των μεταναστών και προσφύγων, που διαμένουν στους Δήμους της Χώρας μας, δημιούργησε ενημερωτικά φυλλάδια με βασικές πληροφορίες για τον COVID-19, μεταφρασμένα σε 28 Γλώσσες.

Το υλικό είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://admin4all.eu/news/covid-19-information-leaflet-for-migrant-population/

Σ.Ε.Μ.Π: COVID - 19 - Οδηγίες προς τους Πολίτες στη Ρουμάνικη γλώσσα (Orientări pentru cetățeni” în limba română)

 

Για τη μετάφραση του "ΕΝΤΥΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ" του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  & της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στη Ρουμάνικη γλώσσα το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.) Δήμου Ηρακλείου συνεργάστηκε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρωσόφωνων Ηρακλείου, Μέλος του Σ.Ε.Μ.Π.                   

Pentru traducerea „ FORMULARUL  ADEVERINȚEI  DE DEPLASARE   - Instrucțiuni pentru Cetățeni” de către Ministerul Protecției Civile și Managementului Crizelor și Secretariatul General pentru Protecția Civilă, Consiliul pentru Migrații și Integrarea Refugiaților (SEP) Asociația Vorbitorilor Rusi din Heraklion, membru al SEMP.

 

 

FORMULARUL  ADEVERINȚEI  DE DEPLASARE 

Instrucțiuni pentru Cetățeni

Σ.Ε.Μ.Π.: COVID - 19 - 'Οδηγίες προς τους πολίτες' στην Ρωσική γλώσσα ('Инструкции для граждан' на русском языке)

Για τη μετάφραση του "ΕΝΤΥΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ" του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  & της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.) Δήμου Ηρακλείου συνεργάστηκε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρωσόφωνων Ηρακλείου, Μέλος του Σ.Ε.Μ.Π.

За перевод «ФОРМЫ СЕРТИФИКАЦИИ ДВИЖЕНИЯ - НАПРАВЛЕНИЯ ГРАЖДАН» Министерством гражданской защиты и антикризисного управления и Генеральным секретариатом по гражданской защите, Советом по миграции и интеграции беженцев (SEMP) Ассоциация русскоязычных спикеров Ираклиона, член SEMP.

 

 Образец разрешения на передвижение

Инструкции для граждан

 

 

 

Σ.Ε.Μ.Π.: COVID - 19 - 'Οδηγίες προς τους πολίτες' στην Αλβανική γλώσσα

Για τη μετάφραση του "ΕΝΤΥΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ" του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  & της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.) Δήμου Ηρακλείου συνεργάστηκε με την Ένωση Αλβανών Ηρακλείου, Μέλος του Σ.Ε.Μ.Π.

 Për përkthimin e "LLOJIT TE  KONFIRMIMIT TE LEVIZJES - UDHEZIME  PER QYTETARET” të Sekretarise së Përgjithshme për Mbrojtjen Civile, Këshilli për Integrimin e Emigrantëve dhe Refugjatëve (SEPP) të bashkise  Irakleio bashkepunoi me Bashkimin Shqiptar Iraklio, anetar i Σ.Ε.Μ.Π.

CERTIFICATE QARKULLIMI 

UDHEZIME PER QYTETARET

Levizjet e qytetareve per te kryer nevojat e tyre do te jene vetem per arsyet e meposhteme: 

1.Vajtje -ardhje nga puna brenda orarit te caktuar.

Κορονοϊός: Μέτρα Πρόληψης σε έξι (6) γλώσσες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών και Προσφύγων, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, κ. Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη, στο πλαίσιο της Δημόσιας Υγείας, ενημερώνει τους συμπολίτες μας, μέλη των μεταναστευτικών και προσφυγικών κοινοτήτων, για τα μέτρα πρόληψης έναντι του κορονοϊού, σε έξι γλώσσες.

Τηρούμε τους παρακάτω κανόνες υγιεινής:

Συνεδρίασε με νέα σύνθεση το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Δήμου Ηρακλείου

Συνεδρίασε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, με νέα σύνθεση το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Δήμου Ηρακλείου (Σ.Ε.Μ.Π.) υπό την προεδρεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Ρένας Παπαδάκη. Τα θέματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της συνεδρίασης και αποτελούν βασικούς άξονες του Σ.Ε.Μ.Π. είναι η υγεία, η εργασία και η εκπαίδευση των μεταναστευτικών και προσφυγικών κοινοτήτων, που διαμένουν στην πόλη του Ηρακλείου, ενώ έγινε σαφές ότι στόχος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων είναι να συμβάλλει στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών των  μεταναστών και προσφύγων.

Στη νέα σύνθεση συμμετέχουν ως αναπληρωτής προέδρου,

Πρόσκληση σε Ολομέλεια του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην 16η  Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Ηρακλείου, που θα πραγματοποιηθεί την

 Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17.00, στο Δημαρχείο,

στην αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου – πλησίον αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου,

1ος όροφος.

 

Θέματα:

Σ.Ε.Μ.: 'Δελτίο Τύπου του Δ.Ο.Μ. - 17.000 μετανάστες επέστρεψαν εθελούσια από την Ελλάδα στις χώρες καταγωγής τους τα τελευταία τρία χρόνια'

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) αναφέρει σήμερα (30 Αυγούστου) ότι 16.954 υπήκοοι τρίτων χωρών επέλεξαν να επιστρέψουν από την Ελλάδα στη χώρα καταγωγής τους, τα τελευταία τρία χρόνια, από τον Ιούνιο του 2016 έως και τις 28 Αυγούστου του 2019.

Οι επωφελούμενοι από το Πακιστάν (4.292) βρέθηκαν στην κορυφή των εθελούσιων επιστροφών, ανάμεσα σε σύνολο 83 εθνικοτήτων. Ακολουθούν το Ιράκ (4.187 άτομα), η Γεωργία (1.972), η Αλγερία (1.308) και το Αφγανιστάν (1.295). 12.077 ήταν άνδρες, 2.817 γυναίκες και 2.120 παιδιά...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Μία πόλη, πολλοί πολιτισμοί» που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, η εκδήλωση με τίτλο: «Μία πόλη, πολλοί  πολιτισμοί», από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διαπολιτισμικής Αγωγής & Δράσης (ΕΔ.Α.Δ.) του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας -Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και τους Συλλόγους Μεταναστών – Μέλη του Σ.Ε.Μ.

Εκδήλωση για τους πρόσφυγες από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ                                                                                           Ηράκλειο 24-06-2019         

            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

    

 

Αφίσα

 

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Μεταναστών – Μέλη του Σ.Ε.Μ. και το Εργαστήριο Διαπολιτισμικής Αγωγής & Δράσης (ΕΔ.Α.Δ.) του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας -Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, διοργανώνει την Τρίτη  25 Ιουνίου 2019 και ώρα 19.00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2-4) εκδήλωση με τίτλο: «Μία πόλη, πολλοί  πολιτισμοί».

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου) είναι η απόδειξη της φιλικής συνύπαρξης πολλών και διαφορετικών πολιτισμικών κοινοτήτων σε μία πόλη, το Ηράκλειο.

Σε μία πόλη, που μπορούν να επικοινωνήσουν τόσο μεταξύ τους όσο και με την τοπική κοινωνία, να αλληλογνωριστούν ανταλλάσσοντας στοιχεία των πολιτισμικών τους καταβολών με στόχο την ανάπτυξη δεσμών και σχέσεων και την ένταξή τους στην κοινωνία της πόλης μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν ολιγόλεπτα βίντεο για να γνωρίσουμε τις χώρες καταγωγής τους, μουσική (και χορός) από την Ένωση Αλβανών Ηρακλείου, το Σύλλογο Ρωσόφωνων Ηρακλείου, το Σύλλογο Ρώσων Συμπατριωτών «ΓΙΕΝΤΙΝΤΣΒΟ», την κοινότητα Αιγυπτίων, Σύρων & τον Παγκρήτιο Σύλλογο Κούρδων.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την παρουσίαση των δράσεων κάθε Συλλόγου Μεταναστών - Μέλη του ΣΕΜ και των δράσεων που υλοποιήθηκαν από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών από την έναρξή του έως και σήμερα.

 

Έρευνα για τη στάση απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες και για τη σχέση με την εθνική ταυτότητα στην Ελλάδα.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα δημοσίευσε πρόσφατα  η Social Change Initiative σε συνεργασία με το More in Common,  με θέμα: "Αντιλήψεις περί εθνικής ταυτότητας, μετανάστευσης και  προσφύγων στην Ελλάδα"

Η έρευνα παρέχει πληροφορίες για τη στάση απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες και για τη σχέση με την εθνική ταυτότητα στην Ελλάδα.

Οι οργανώσεις Solidarity Now και Human Rights 360 είναι βασικοί συνεργάτες της πρωτοβουλίας στην Ελλάδα. 

https://bit.ly/2Q3UFr9

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ - ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Την  Τρίτη 16 Απριλίου 2019 στις 20:00  στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Είσοδος ελεύθερη.

Πρόσκληση σε Ολομέλεια του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου

Σας προσκαλούμε στην  15η Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ηρακλείου, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 και ώρα 17.30 στο Δημαρχείο, στην αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου - πλησίον αίθουσας Δημοτικού Συμβουλιου, 1ος όροφος

Θέματα:

Εκδήλωση - Γιορτή του Newroz από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Κούρδων

Με μεγάλη συμμετοχή Κούρδων της μεταναστευτικής κοινότητας στο Ηράκλειο, γιορτάστηκε το Newroz (Πρωτοχρονιά) την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, στο Π.Σ.Κ.Η.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία και του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου, μέλος του οποίου είναι ο Παγκρήτιος Σύλλογος Κούρδων.Την εκδήλωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Ρωσόφωνων Ηρακλείου και εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου - Μέλη του Σ.Ε.Μ.

Ενημερωτική συνάντηση ομάδας μαθητών 7ου Λυκείου & Λυκείων ευρωπαϊκών χωρών - Πρόγραμμα Erasmus

Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο 7ο Λύκειο Ηρακλείου ενημερωτική συνάντηση - εκδήλωση σε ομάδα εφήβων μαθητών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus + με θέμα "Global Schools - Local Tools".

Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (Σ.Ε.Μ.) Δήμου Ηρακλείου: Συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Κούρδων

21 Μαρτίου: Newroz (Νεβρόζ)

 Η γιορτή της Πρωτοχρονιάς, της Άνοιξης και της Ελευθερίας για τον Κουρδικό λαό.

 

 

Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (Σ.Ε.Μ.) Δήμου Ηρακλείου: Συνεργασία με την Ομάδα Στήριξης Ανηλίκων Ηρακλείου (Ο.Α.Σ.Η.) - Πρόγραμμα 'Οδικός Πολιτισμός, από τη θεωρία στην πράξη'

Η Ομάδα Ανηλίκων Στήριξης Ηρακλείου (ΟΑΣΗ) σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (Σ.Ε.Μ.) του Δήμου Ηρακλείου, υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οδικός πολιτισμός, από την θεωρία στην πράξη» σε παιδιά τριών Συλλόγων Μεταναστευτικών Κοινοτήτων / Μέλη του Σ.Ε.Μ. (Σύλλογος Ρωσόφωνων Ηρακλείου, Ενωση Αλβανών Ηρακλείου, Σύλλογος Ρώσων Συμπατριωτών "ΓΙΕΝΤΙΝΣΟΒΟ"). 

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου η ημερίδα με θέμα: «Παιδί σε κίνδυνο»

Με άξονα την αλληλεγγύη, την εκπαίδευση, τη συμμετοχή, την κοινωνική ένταξη, την δημιουργία, την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τέλος την ενίσχυση του αισθήματος αυτοπροστασίας και αυτενέργειας των ίδιων των παιδιών, ευελπιστούμε να αφυπνίσουμε και κυρίως να ενεργοποιήσουμε γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς κ.λ.π. αλλά και απλούς πολίτες σε ό,τι αφορά τους κινδύνους, που αντιμετωπίζει το Παιδί σήμερα.

Σύσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου για το μεταναστευτικό με τη συμμετοχή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

Όλα τα θέματα που αφορούν τη Μετανάστευση και τα προγράμματα που υλοποιούνται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ) τέθηκαν επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου και της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ.

Επίσκεψη στη Λότζια μαθητών και εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus

Επίσκεψη στη Λότζια πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 13 Νοεμβρίου,  μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί του 7ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου καθώς και σχολείων της Ρουμανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας και Τουρκίας, που φιλοξενούνται στην πόλη μας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Πρόσκληση σε Ολομέλεια του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                                                                                                                     ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 2/10/2018

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην 14η συνεδρίαση  του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου,

που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 17:30

στο Δημαρχείο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, 1ος όροφος.

 

Θέματα:

1ο: Εισήγηση προς Δημοτικό Συμβούλιο για Αντικατάσταση στον Κανονισμό Λειτουργίας    

      του «Συμβουλίου  Ένταξης Μεταναστών (Σ.Ε.Μ.)»,  (ν. 3852/2010, άρθρο 78),

      σε  «Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.)» σύμφωνα με το ν.

      4555/2018 και το άρθρο 79.

2ο: Ενημέρωση για την πρόταση του ΤΕΙ - ΣΕΜ προς την Ύπατη Αρμοστεία.

3ο: Συνεργασία του ΣΕΜ με το Σωματείο «ΟΑΣΗ του Παιδιού» και άλλα τρέχοντα  

      ζητήματα (Κέντρο Ένταξης Μεταναστών, Πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ» κ.λ.π.).

 

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου,

Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου

 

Gian Andrea Paolo Garancini 

Διαδραστικό Πρόγραμμα 'Face Forward …into my home'

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), παρουσίασαν τον χειμώνα 2017-2018, στο Μουσείο στην Αθήνα, το διαδραστικό πρόγραμμα Face Forward …into my home. Μετά τη θερμή υποδοχή του στην Αθήνα, το πρόγραμμα φιλοξενείται στην Κρήτη από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί», και διευρύνεται με τη συμμετοχή προσφύγων που διαμένουν στο νησί.

Ενημερωτική Εκδήλωση από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.)

O Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.)- Γραφείο Κρήτης, πραγματοποιεί ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Εφαρμογή των Υποβοηθούμενων  Εθελουσίων Επιστροφών Συμπεριλαμβανομένων Μέτρων Επανένταξης» (AVRR), την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, στις 11.00 το πρωί, στο ξενοδοχείο CAPSIS ASTORIA HERAKLION, Πλ. Ελευθερίας 11, Ηράκλειο

Πρόσκληση σε Ολομέλεια του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην 13η συνεδρίαση  του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου,

που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018 και ώρα 17:30.

στο Δημαρχείο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, 1ος όροφος.

«Το Παιχνίδι μας ενώνει!»: Πρόγραμμα ενίσχυσης της ένταξης Αφγανών προσφύγων στο Ηράκλειο

Το ΚΕΣΑΝ –Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου που υλοποιεί το πρόγραμμα «ESTIA» (πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση προσφύγων), διοργανώνουν δράση με τίτλο «Το Παιχνίδι μας ενώνει!», διάρκειας 7 δίωρων συναντήσεων, με ομάδα Αφγανών προσφύγων μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό την ενίσχυση της ένταξης τους στο σχολείο και γενικά στο καινούργιο κοινωνικό περιβάλλον όπου διαβιούν.

Ένταξη των μεταναστών: Στήριξη στις τοπικές, περιφερειακές και εθνικές αρχές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ΟΟΣΑ

 

Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Βασιλίσσης Σοφίας 2, 106 74 Αθήνα

Τηλ.: 210 7272100

 http://ec.europa.eu/greece

Αθήνα, 18/4/2018

 Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο ΟΟΣΑ δημοσιεύουν έκθεση που προσδιορίζει τις κυριότερες προκλήσεις για την ένταξη των μεταναστών και προβλέπει συγκεκριμένες συστάσεις πολιτικής για την αντιμετώπισή τους.

Αφού συγκεντρώθηκαν παραδείγματα ορθής πρακτικής από μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Άμστερνταμ, την Αθήνα, το Βερολίνο, το Παρίσι και τη Ρώμη, τονίστηκαν στην έκθεση 12 βασικά σημεία, τα οποία πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι τοπικοί, περιφερειακοί και εθνικοί φορείς χάραξης πολιτικής και οι επαγγελματίες, όταν αναπτύσσουν και εφαρμόζουν τοπικά προγράμματα για την ένταξη. Οι συστάσεις επικεντρώνονται σε τομείς πολιτικής όπως είναι η υγεία, η εργασία, η στέγαση και η εκπαίδευση και εκτείνονται από την καλύτερη αντιστοίχιση των δεξιοτήτων των μεταναστών με τις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας μέχρι τη δημιουργία κοινών χώρων στους οποίους οι κοινότητες θα συναντιούνται και θα δημιουργούν δεσμούς μεταξύ τους.

Συνεδρίασε το Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών του Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 6-12-2017 

 

Στιγμιότυπο

 Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, η 12η Ολομέλεια του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου, υπό την προεδρεία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου του Σ.Ε.Μ. κ. Gian Andrea Garancini.

Κατά τη συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας  «Προσωρινή στέγαση προσφύγων στην Κρήτη» και πιο συγκεκριμένα στην πόλη του Ηρακλείου.

Ακολούθησε ενημέρωση για τις υπηρεσίες που παρέχει το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Κρήτης και το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών – Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηρακλείου. Οι εκπρόσωποι των μεταναστευτικών Συλλόγων και μέλη του Σ.Ε.Μ. (Ένωση Αλβανών Ηρακλείου, Σύλλογος Ρωσόφωνων Ηρακλείου, Σύλλογος Ρώσων Συμπατριωτών «ΓΙΕΝΤΙΝΣΒΟ» και  Αραβόφωνη Κοινότητα) παρουσίασαν τις μέχρι τώρα δράσεις τους και την παρουσία τους στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης μας.

Επίσης, τέθηκαν οι επόμενοι στόχοι – δράσεις του Σ.Ε.Μ. σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα «ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΎ» και με την Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης (σχολεία πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου).

Κατά την Ολομέλεια, συμμετείχαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Μέλη του Σ.Ε.Μ. κ. Παττακός Μαρίνος -  «Ενεργοί Πολίτες» και κ. Κοκοσάλη Μαρία - «Λαϊκή Συσπείρωση», Εκπρόσωποι των Μεταναστευτικών Συλλόγων (Ρώσων, Αλβανών & Συριακής Κοινότητας), εκπρόσωποι της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ν. Ηρακλείου, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγ. Τριάδας, εκπρόσωποι του Κέντρου Ασυνόδευτων Ανηλίκων αιτούντων άσυλο – Ανωγείων, το Εργαστήριο Διαπολιτισμικής Αγωγής & Δράσης – ΤΕΙ Ηρακλείου, το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Κρήτης, το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών/Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηρακλείου και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής / Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης.

Σ.Ε.Μ. 'Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: Έκθεση για το Παιδικό Trafficking'

28/11/2017

Δελτίο Τύπου

Έκθεση ΔΟΜ για το Παιδικό Trafficking: Εμπλοκή της οικογένειας στο 41% των περιπτώσεων.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του ΔΟΜ, της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση και του αρμόδιου φορέα για το trafficking CTDC, το 40% των κρουσμάτων παιδικού trafficking ξεκινάει από οικειοθελή συμμετοχή συγγενών του παιδιού.

Το ποσοστό εμπλοκής των συγγενών στο παιδικό trafficking μάλιστα, είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο του αντίστοιχου ποσοστού για περιπτώσεις ενηλίκων, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη πλέον στοχευμένων δράσεων κατά του παιδικού trafficking.

Οι επικρατέστερες μορφές παιδικού trafficking είναι η σεξουαλική εκμετάλλευση (54%), η επαιτεία (19%) και οι οικιακές εργασίες (18%). Σύμφωνα, μάλιστα, με την έρευνα, τα παιδιά εξαναγκάζονται στο trafficking μέσω σωματικής, σεξουαλικής ή ψυχολογικής κακοποίησης, με τους ενήλικες την ίδια ώρα να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης με στόχο την απόκτηση νομιμοποιητικών εγγράφων.

Η «στρατολόγηση» παιδιών στο trafficking οφείλεται κατά 41% σε συγγενείς, κατά 14% σε γνωστό πρόσωπο, κατά 11% σε φίλο και κατά 34% σε άλλες μεθόδους.

Οι επικρατέστερες μέθοδοι ελέγχου και εκβιασμού από την πλευρά των θυτών, είναι ο ψυχολογικός εκβιασμός (24%), ο σωματικός (16%), ο σεξουαλικός (10%) και η χρήση ψυχοτρόπων χαπιών (9%).

Σχεδόν εφτά στα δέκα θύματα είναι κορίτσια (66%), ενώ τρία στα δέκα παιδιά εξωθούνται στο trafficking με στόχο του θύτη την εξαναγκαστική εργασία (31%) και τη σεξουαλική εκμετάλλευση (58%).

Η πλειονότητα των παιδιών – θυμάτων trafficking (67%) είναι μεταξύ 15 και 17 ετών.

Περισσότερα από τα μισά κορίτσια που εξωθούνται στον trafficking είναι μεταξύ 15 και 17 ετών, ενώ σχεδόν το 35% των αγοριών είναι μεταξύ 0 έως 8 ετών.

«Για το ΔΟΜ είναι ιδιαίτερα σημαντική η πρόσβαση στην πληροφόρηση με στόχο την ενίσχυση των μεθόδων καταπολέμησης του trafficking και αναλαμβάνουμε πρωταγωνιστικό ρόλο ως προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΔΟΜ, William Lacy Swing.

Τα στοιχεία για το παιδικό trafficking με την εμπλοκή της οικογένειας, προέκυψαν από έρευνα σε 12.000 παιδιά - θύματα trafficking για τα οποία είναι γνωστές οι συνθήκες στρατολόγησής τους.

Στατιστικά στοιχεία

Αρχεία

'Εκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης: 22.500 θάνατοι μεταναστών από το 2014

 22.500 θάνατοι μεταναστών από το 2014 έως και σήμεραΑπό την αρχή του 2014 έως και τον Ιούνιο του 2017, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) έχει καταγράψει συνολικά 22.500 θανάτους και εξαφανίσεις μεταναστών. Επιπλέον, από το 2000 οι θάνατοι παγκοσμίως ανέρχονται συνολικά σε 60.000. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των περιστατικών παραμένει άγνωστος διότι θεωρείται πλέον δεδομένο ότι πολλά περιστατικά δεν καταγράφονται ποτέ.

Σ.Ε.Μ. 'Βιβλίο μαγειρικής από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης'

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, Μεταναστευτική Υπηρεσία του ΟΗΕ, με χαρά σας παρουσιάζει το βιβλίο The Migration of Culinary Traditions in the Region. Το The Migration of Culinary Traditions in the Region, αποτελεί βιβλίο μαγειρικών συνταγών  οι οποίες συλλέχθησαν από τον προσωπικό του ΔΟΜ στα Γραφεία μας ανά την Νοτιο-ανατολική Ευρώπη, την Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

 Οι συνταγές προσφέρουν μία εικόνα  για την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά κάθε χώρας και προορίζονται να μοιραστούν ως ένας τρόπος εορτασμού των ιστοριών, και των μεταναστευτικών ιστοριών που ενσωματώνει κάθε γεύμα. Το βιβλίο εξυμνεί την δυνατότητα του φαγητού να φέρνει κοντά ανθρώπους, το πώς ένα γεύμα μπορεί να προωθήσει την αλληλοκατανόηση και την ανεκτικότητα, και πώς εξελίσεται η μαγειρική με την ανθρώπινη μετανάστευση. Το βιβλίο περιλαμβάνει τρία γεύματα από 20 χώρες –συνήθως ορεκτικά, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο.

 Το βιβλίο μαγειρικής The Migration of Culinary Traditions in the Region, δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα της καμπάνιας “Together” των Ηνωμένων Εθνών, η οποία προωθεί τον σεβασμό, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια για πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Βιβλίο μαγειρικής

Αρχεία

Σε εκδήλωση για τους πρόσφυγες ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου Β.Λαμπρινός

Σε εκδήλωση για τους πρόσφυγες ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών: 'Βιωματικό Εργαστήριο σε Δασκάλους & Γονείς'

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (Σ.Ε.Μ.) του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεών του, διοργάνωσε βιωματικό εργαστήριο για Γονείς και Δασκάλους, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Εθελοντική Οργάνωση «Όαση του Παιδιού»

11η Ολομέλεια Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών

Δήμος Ηρακλείου                                                                                                                  

 03/4/2107 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην 11η συνεδρίαση  του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου,

που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 05 Απριλίου 2017 και ώρα 17:00.

στο Δημαρχείο, στην αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου, 1ος όροφος.

Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών - Συνεργασία με την Περιφερειακή Εκπαίδευσης Κρήτης

Πραγματοποιήθηκε χθες, 16/1/2017, συνάντηση για ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ του Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Τερζάκη Γιώργου, του Προέδρου κ. Garancini Gian Andrea και της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων.

Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών - Απολογισμός Έργου 2016

Από το Ιανουάριος 2016 έως και σήμερα, στο πλαίσιο λειτουργίας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, έχουν υλοποιηθεί  οι παρακάτω δράσεις: 

Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου: Δήλωση για το προσφυγικό

Στην 9η Ολομέλεια του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου, στις 22.9.2016, αποφασίστηκε η κοινοποίηση   Δήλωσης για το θέμα των προσφύγων, η οποία ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώπιον των Δημοτικών Συμβούλων, όλων των Παρατάξεων, στις 10.10.2016. Η Δήλωση έχει ως εξής:

Γυναίκες Πρόσφυγες στην Ελλάδα

H Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες το διήμερο 10-11 Οκτωβρίου 2016.

9η Ολομέλεια Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστων

Σας προσκαλούμε στην 9η συνεδρίαση  του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 17:30στο Δημαρχείο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, 1ος όροφος.

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου εποπτεύεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής. Υποστηρίζεται από:

 • το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Καινοτόμων Δράσεων, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Φύλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου &
 • το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας (Εργαστήριο Διαπολιτισμικής Αγωγής και Δράσης) της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Κρήτης

Συνεργάζεται με πλήθος τοπικών και άλλων φορέων.

Το συμβούλιο συγκροτήθηκε, βάσει του Άρθρου 78 του Νόμου 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης», το 2012.

Είναι 9μελές και σε αυτό συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι μεταναστών και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων. Το Συμβούλιο έχει συμβουλευτικό ρόλο για το Δήμο. Μπορεί να καταγράφει ανάγκες, να υποβάλει προτάσεις και να υλοποιεί δράσεις. 

Διαδραστικός Πολύ-οδηγός

banner

Διαδραστικός Πολύ-οδηγός ο οποίος αναπτύχθηκε  στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου: 1.4.β/13:«Ραδιοφωνικές εκπομπές για θέματα που αφορούν στους μετανάστες, αναπαραγωγή και ευρεία διανομή δομημένου εντύπου, ηχητικού και οπτικοακουστικού υλικού» του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών του Υπουργείου Εσωτερικών. Το Έργο χρηματοδοτήθηκε κατά 95% από Κοινοτικούς Πόρους και κατά 5% από  Εθνικούς Πόρους.

Φορείς οι οποίοι υλοποίησαν το Έργο: ΒΕΕ GROUP A.E., PRAKSIS, «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Σύντομη Περιγραφή Οδηγού:

Ο οδηγός είναι διαθέσιμος σε 9 γλώσσες και παρέχει πληροφορίες, συμβουλές και οδηγίες στα εξής θέματα:

 • Σύστημα διακυβέρνησης στην Ελλάδα 
 • Γεωγραφία, Πολιτισμός, Παράδοση
 • Μεταναστευτική πολιτική
 • Υγεία, Εργασία, Εκπαίδευση
 • Υπηρεσίες, Φορείς

Επισήμανση:

Ο οδηγός καταρτίστηκε μέχρι το Μάιο 2015.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE