inner image

Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου

logo

Ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου ιδρύθηκε το 1964 και αποτελεί μια από τις παλαιότερες Οργανώσεις εθελοντικής προσφοράς του Ηρακλείου. Η δράση του είναι πολύπλευρη και αφορά – εκτός από την εκπλήρωση των στόχων του Διεθνούς Ρόταρυ – στην παροχή κάθε δυνατής υπηρεσίας προς την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται ο κάθε Όμιλος.

«Αιματοκρήτης» - Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» είναι ένα νομικά κατοχυρωμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης και παράρτημα στη Μεσσαρά . Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. Ιδρύθηκε το 1985 ως «παγκρήτιος σύνδεσμος δωρητών οργάνων» με πρωταρχικό στόχο την διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων σώματος.

«Κέντρο Νοσηλευτικής Φροντίδας Συμβουλευτικής και Eκπαίδευσης»

Η Ενορία Αγίου Τίτου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, το 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου και το 13ο Περιφερειακό τμήμα Κρήτης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, αποφάσισαν να ενώσουν από κοινού τις δυνάμεις τους ώστε να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου και να ενδυναμώσουν την κοινωνική συνοχή

«Ομάδα Εθελοντών Πολιτών ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ»

Το KEΘEA ΑΡΙΑΔΝΗ, με έδρα την πόλη του Ηρακλείου, διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο υπηρεσιών σε όλη την Κρήτη για ενήλικες και έφηβους χρήστες ουσιών κα τις οικογένειές τους. Στο Ηράκλειο για τους ενήλικες λειτουργούν Συμβουλευτικό Κέντρο, Θεραπευτική Κοινότητα, Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης και Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης. Επίσης το KEΘEA ΑΡΙΑΔΝΗ διαθέτει Ξενώνα φιλοξενίας. Το 2003 δημιουργήθηκε και η Μονάδα Εφήβων.

«Ελπίδα» - Ομάδα Αλληλεγγύης

Η Ομάδα Αλληλεγγύης «ΕΛΠΙΔΑ» γεννήθηκε  τον Οκτώβριο  του 2012 με την πρωτοβουλία δυο ατόμων. Την Μαρία και τον Σπύρο οι όποιοι πιστεύουν στην αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς και θέλουν να συμβάλλουν στην βελτίωση των συνθηκών της εποχής διαδίδοντας έτσι το πνεύμα του εθελοντισμού με κάθε πρόσφορο μέσο

«Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου»

Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου

Οι στόχοι και οι σκοποί του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου είναι :

Η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στην πράξη.

  Η κινητροποίηση ανθρώπων όλων των ηλικιών, κοινωνικών στρωμάτων και εθνικοτήτων, να περπατήσουν στη φύση, να βιώσουν με όλες τους τις αισθήσεις  την ομορφιά και  τα ευεργετήματα της έτσι ώστε να αισθανθούν την ανάγκη να την προστατέψουν και να δραστηριοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση ως ενεργοί πολίτες.

«Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός».

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1877, με πρωτοβουλία της βασίλισσας Όλγας. Από τη στιγμή της ίδρυσής του αναγνωρίσθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού και σήμερα αποτελεί μέρος της «οικογένειας» του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Στη μακρά πορεία του παραμένει σταθερά αφοσιωμένος στις διεθνείς ανθρωπιστικές αρχές και στην αλληλέγγυα εθελοντική προσφορά βοήθειας προς τον συνάνθρωπο.

«Φιλοζωική Κρήτης»

Η ηθική βάση για την πολιτική της Φιλοζωικής Κρήτης είναι ότι κοιτάζει πέρα από τη συντήρηση του είδους, στην ευημερία των μεμονωμένων ζώων. Αποτελεί πεποίθηση της Φιλοζωικής Κρήτης ότι κάθε ζώο έχει μια εγγενή αξία, και πρέπει να γίνει σεβαστό και να προστατευθεί.

«Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι.» - Ψυχαγωγία, Ενημέρωση, Εθελοντισμός, Προσφορά.

ΑΤΑΧΤΟΙ

Το εθελοντικό σωματείο «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι» (Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια) είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2013 έχοντας ως σκοπό να προάγει τον εθελοντισμό στην πόλη του Ηρακλείου γύρω από θέματα γενικού, επιστημονικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και να ευαισθητοποιεί κυρίως τους νέους, ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες και να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους. Βασικοί στόχοι του σωματείου μας είναι:

«Σώμα Ελλήνων Προσκόπων»-Πρόσκοποι Ηρακλείου

Εθελοντικός, παγκόσμιος και ανοικτός σε όλους, ο Προσκοπισμός είναι η μεγαλύτερη κίνηση νέων στον κόσμο σε περισσότερες από 150 χώρες για παιδιά και νέους από 7 έως 30 ετών.
Μια Κίνηση που στηρίζεται σε ένα σύγχρονο παιδαγωγικό σύστημα που οι ρίζες του ξεκινούν στην Αρχαία Ελλάδα και καταλήγουν στους σύγχρονους παιδαγωγούς.

«Ηλιαχτίδα»-Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία

Ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος «Ηλιαχτίδα» ιδρύθηκε το 1992 στο Ηράκλειο από ευαισθητοποιημένους πολίτες. Σκοπός του είναι η υποστήριξη ― τόσο υλική, όσο και ηθική και ψυχολογική ― των παιδιών με νεοπλασματικά νοσήματα και των οικογενειών τους.

«Αγκαλιάζω» - Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου , παράρτημα Νομού Ηρακλείου

Το Παράρτημα του Ομίλου στον Ν. Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε μετά από την υποβολή αίτησης για επιχορήγηση σχεδίου δράσης στο πλαίσιο του Μέτρου 1.6 : «Δράσεις Ενίσχυσης της Απασχόλησης με την Ενεργό Συμμετοχή Των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων», στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας το 2006.

«Minoistas» - Κίνηση Ενεργών Πολιτών

Οι Minoistas είναι μία ομάδα δράσης από ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, μία κίνηση ενεργών πολιτών που αγαπούν το Ηράκλειο και έχουν σαν στόχο τον συντονισμό δραστηριοτήτων που θα επιτρέψει ένα ουσιαστικό αισθητικό και περιβαλλοντικό ευπρεπισμό του Ηρακλείου.


«Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» - Κοινωνικό Ιατρείο – Κοινωνικό Φαρμακείο

Ο Σύλλογος «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου» ανακοινώνει την λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Ηρακλείου (Κ.Ι.Α.), με σκοπό τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, μόνο σε ανασφάλιστους-άπορους κατοίκους του Δήμου.

«Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού»

Ο Oδηγισμός είναι μία παγκόσμια, αυτόνομη, ανεξάρτητη οργάνωση με παιδαγωγικό χαρακτήρα που απευθύνεται σε παιδιά και νέους. Είναι η "πιο Μεγάλη Παρέα του κόσμου" σε 140 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, 144 χώρες στον κόσμο και 10.000.000 μέλη σε όλη τη γη.

«Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου»

Η Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου (ΟΠΗ) παρεμβαίνει με ουσιαστική και τεκμηριωμένη κριτική σε ζητήματα που αφορούν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων στο Νομό Ηρακλείου και την Κρήτη, όπως επίσης και σε ζητήματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης, ποιότητας ζωής, βιώσιμης κατανάλωσης, βιώσιμης ανάπτυξης και πολιτισμού.

Εθελοντές «ΠΡΟΤΕΚΤΑ» Ηρακλείου (Ε.Π.Η.)

Το  Σωματείο  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΠΡΟΤΕΚΤΑ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  ή  Ε.Π.Η.  απέκτησε  νομική  υπόσταση  με  την  υπ  αριθμ  418/2012  απόφαση  του  Πρωτοδικείου  Ηρακλείου  κι  εντάχθηκε  στο  Μητρώο  Εθελοντικών  Οργανώσεων  της  Γενικής  Γραμματείας  Πολιτικής  Προστασίας / Υπουργείο  Δημόσιας  Τάξης  και  Προστασίας  του  Πολίτη  με  τον  αριθμό  27/2012.   

«Αναγέννηση» - Σύλλογος φίλων Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ

Ο Σύλλογος Φίλων της Αιματολογικής Κλινικής “Αναγέννηση” ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2009 (απόφαση αρ. πρωτοδικείου -1321/2009-) με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

«Αλληλεγγύη» - Εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών Ν. Ηρακλείου

Η εταιρεία «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ιδρύθηκε το 2005 από μια ομάδα εθελοντών επαγγελματιών υγείας και συγγενείς ασθενών. Είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που σκοπό έχει την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της άνοιας, μέσω της ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του κοινού και την παροχή υπηρεσιών στήριξης στους ασθενείς και τις οικογένειες τους.

«Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία»

Το τμήμα Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας  ιδρύθηκε το 1962 από τον αείμνηστο Ελευθέριο Πλατάκη και αποτελεί παράρτημα της Ελληνικής Σπηλαιολογικής εταιρείας που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1950. Έκτοτε ασχολείται  με την εξερεύνηση, περιγραφή, μελέτη των καρστικών μορφών της Κρήτης και όχι μόνο, διασώζει λαογραφικά στοιχεία και αρχαιολογικές θέσεις, καταγράφει τη μοναδική κι ευαίσθητη πανίδα  των σπηλαίων και τα προστατεύει με όλες του τις δυνάμεις από κάθε μορφής απειλή.

«Αρετούσα» - Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου

ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΑΡΕΤΟΥΣΑ»                            .

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου «ΑΡΕΤΟΥΣΑ» ιδρύθηκε το 1990 από μια ομάδα δραστήριων και καταξιωμένων γυναικών, οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους για την προσφορά κοινωνικού έργου στην τοπική κοινωνία.Είναι ένας από τους 30 Ομίλους που συνθέτουν τη Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος, η οποία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και το Διεθνή Σοροπτιμισμό.

«be...pART»

«be...pART»

Γίνε κομμάτι της ανάπτυξης και ανάδειξης του πολιτισμού στην πόλη μας, το Ηράκλειο.Αν βαρέθηκες να τα περιμένεις όλα έτοιμα κι έχεις ιδέες, γνώμη και όρεξη για να γίνει το Ηράκλειο λίγο πιο φιλικό προς τις δραστηριότητες που αφορούν τις τέχνες (παραδοσιακές και νέες) ή αν θες να αναπτύξεις τις δικές σου επιδεξιότητες, τότε be..pART!

«Ζωφόρος»-Πολιτισμός,Περιβάλλον,Ζωοφιλία.

Τι είναι η ZΩΦΟΡΟΣ πολιτισμός –περιβάλλον- ζωοφιλία:

H ZΩΦΟΡΟΣ δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2009 και :σημαίνει κυριολεκτικά 'ΦΕΡΩ ΖΩΗ!'Η Ζωφόρος του Παρθενώνα είναι γεμάτη παραστάσεις ανθρώπων, ζώων και μυθικών πλασμάτων.Σκοπός της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, που καταθέτει ετησίως τον ισολογισμό της στην ΔΟΥ, είναι ο σχεδιασμός ,η υλοποίηση και δημοσιοποίηση δράσεων και ιδεών που συμβάλλουν στην Προστασία του Περιβάλλοντος και στην προαγωγή του Πολιτισμού με έμφαση στις δράσεις που αφορούν στην Ζωοφιλία

«Δικαίωμα στη ζωή» - Σύλλογος γονέων και φίλων ΑΜΕΑ

Το σωματείο γονέων και φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή» ιδρύθηκε το 2005 από γονείς και φίλους ατόμων με αναπηρία με έδρα την πόλη του Ηρακλείου και έχει σαν σκοπό την πραγματοποίηση ενεργειών που εξυπηρετούν τις ανάγκες παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

«H Ομάδα» - Σύλλογος Εθελοντών στην Πρόληψη

Με ερέθισμα το σεμινάριο Edwards δημιουργήθηκε μία ομάδα εθελοντών, η οποία απαρτίζονταν από άτομα άνω των δεκαοκτώ ετών, με κοινό χαρακτηριστικό την ευαισθητοποίηση στο θέμα της πρόληψης.Η πρώτη συνάντηση της ομάδας αυτής πραγματοποιήθηκε στις 02/12/1996 στο χώρο του ΚΕ.Σ.Α.Ν.

«Ελληνική Ομάδα Διάσωσης»

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι μη κυβερνητική οργάνωση Έρευνας και Διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετέχουν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση. Από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου. Έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και διαθέτει 34 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, με ανθρώπινο δυναμικό άνω των 3.000 εθελοντών. Το νεότερο Παράρτημα είναι αυτό του Ηρακλείου (από το Σεπτέμβρη του 2011).

«Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης»

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης, αποτελεί παράρτημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.) και εδρεύει στην πόλη του Ηρακλείου. Λειτουργεί ως συνδικαλιστικοκοινωνικό σωματείο με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των τυφλών και απαριθμεί σήμερα περίπου 300 μέλη. Αποτελείτε από 5μελές Διοικούσα Επιτροπή η οποία εκλέγεται από τα μέλη της Ένωσης.

Ροταριανός Όμιλος «Candia»

‘Ετος ιδρύσεως: 2006

Περιφέρεια: 2470 Διεθνούς Ρόταρυ

Ιδρυτικά μέλη : 22 γυναίκες και άνδρες (μικτός όμιλος)

Σημερινά μέλη: 30

«Κρίκος» - Σύλλογος φίλων και συγγενών ψυχικά ασθενών

Ο σύλλογος φίλων και συγγενών ψυχικά ασθενών ¨Κρίκος¨, ιδρύθηκε το 2009 στο Ηράκλειο Κρήτης. Προέκυψε από την ανάγκη κάλυψης ενός σημαντικού κενού που υπάρχει γύρω από την υποστήριξη ανθρώπων με ψυχικά νοσήματα. Είναι πια κοινός τόπος στην επιστημονική κοινότητα αλλά και στην κοινωνιολογία ότι τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα  με την ψυχική τους υγεία έχουν ιδιαίτερη ανάγκη ψυχοκοινωνικής στήριξης.

«Ευ ζω με τον Καρκίνο» - Σύλλογος Στήριξης ασθενών που πάσχουν από Νεοπλασματική Νόσο.

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον καρκίνο» ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003(αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003) με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης. Δυνατότητα συμμετοχής στο σύλλογο έχουν ασθενείς που ζουν ή έζησαν την εμπειρία του καρκίνου οι ίδιοι ή αγαπημένα τους πρόσωπα, εθελοντές καθώς και επαγγελματίες υγείας.

ΟΑΣΗ - Ομάδα Ανηλίκων Στήριξης Ηρακλείου

ΟΑΣΗ

Η εθελοντική οργάνωση ΟΑΣΗ ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2003 στο Ηράκλειο αλλά δραστηριοποιείται σε όλη την Κρήτη με κύριο στόχο την υπεράσπιση και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των παιδιών. Η ΟΑΣΗ απευθύνεται σε όσους πιστεύουν ότι ο εθελοντισμός είναι μια ανιδιοτελής πράξη αγάπης και αλληλεγγύης. Για να γίνετε εθελοντές επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή συμπληρώστε την φόρμα εθελοντή στην ιστοσελίδα μας.

«WWF» Ελλάς

Το 2011 το WWF Ελλάς, μια από της μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της Ελλάδας, ξεκίνησε από την Κρήτη την ανάπτυξη Δικτύου εθελοντών για την προστασία των νησιωτικών υγρότοπων. Ενώ η καλή εφαρμογή του εθελοντικού προγράμματος στο νησί αποτέλεσε το λόγο επέκτασης του 2013 στην Πάρο και τη Λέσβο.

 

Εθελοντικές Ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού  προχωρεί στην δημοσιοποίηση των ενεργών εθελοντικών ομάδων – συλλόγων στο ευρύ κοινό που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ηρακλείου. Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο την γνωριμία των ομάδων αυτών με τους πολίτες της πόλης του Ηρακλείου και την πιθανή συμμετοχή τους σε αυτές.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE