inner image

ΜΕΤΗ: 1η Ευρωπαική συνάντηση των ΝΑΙΦ ζωγράφων

ΜΕΤΗ: 1η Ευρωπαική συνάντηση των ΝΑΙΦ ζωγράφων που πραγματοποιείται στην πόλη μας. Εγκαίνια, Σάββατο 21 Απριλίου στις 8.00 το βράδυ .

Ημερίδα με θέμα Πρόγραμμα: «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΙΙ» για επαγγελματίες

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σε συνδιοργάνωση με το ΤΕΕ/ΤΑΚ και τη συμμετοχή του Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΑΚ, του Συνδέσμου Σιδηρουργών – Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Ηρακλείου «Ο Ήφαιστος» και του Σωματείου Επαγγελματιών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Κρήτης και του Cluster Ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας.

Ομιλία με τίτλο «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία»

Ο  Δήμος  Ηρακλείου και το  Μουσείο  Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης, συνδιοργανώνουν Κύκλο Ομιλιών Τεσσάρων Ενοτήτων με γενικό τίτλο «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία» από την κυρία Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη, την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, ώρα 18:00.

Σειρά προβολών «Ο πολιτικός Κεν Λόουτς» - Ladybird, ladybird

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού διοργανώνουν κύκλο προβολών με θέμα "Ο Πολιτικός Κεν Λοουτς". Τέσσερεις ταινίες του Άγγλου δημιουργού με κοινό άξονα το βρετανικό σύστημα πρόνοιας θα προβληθούν στον Κοινωνικό Χώρο (Μονής Αγκαράθου 9) με ελεύθερη είσοδο. Όσοι θεατές επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο και το συσσίτιο.

Ημερίδα για τα ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ με θέμα: «Η καινοτομία στην αυλή των κρυπτονομισμάτων. Μια νέα μορφή επιχειρηματικού πεπραγμένου»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σας προσκαλούν στην ημερίδα για τα ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ με θέμα: «Η καινοτομία στην αυλή των κρυπτονομισμάτων. Μια νέα μορφή επιχειρηματικού πεπραγμένου»  Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, ώρα 6.30 μμ αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ Επιμελητηρίου Ηρακλείου,  Κορωναίου 9, Ηράκλειο.

Puro teatro

Μια παράσταση βασισμένη σε κέιμενα των Federico Garcia Lorca, Fernando Renjifo, Albert Kamy, και των ηθοποιών που την απαρτίζουν. Μια εξομολοητική αποτύπωση εικόνων της καθημερινής ζωής, παρασέρνοντας μας σ ένα ταξίδι μνήμης, ανασκόπισης που έχει αφετηρία τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας και τερματικό σταθμό την καθημερηνότητα και τα ερωτήματα του σύγχρονου ανθρώπου.

Ομιλία με θέμα «Σπήλαια & φαράγγια, τα αθέατα οικοσυστήματα της Κρήτης»

Η Λέσχη Lions Κνωσός, στο πλαίσιο του εορτασμού της "Ημέρας της Γης" προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της στο  Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την Παρασκευή 4 Μαΐου στις 19:30 .

Παρουσίαση της βιογραφίας «Ελευθέριος Βενιζέλος Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο ΗΓΕΤΗΣ»

Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, το Εθνικό Ίδρυμα "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου σας προσκαλούν στην παρουσίαση της δίτομης βιογραφίας του Νικολάου Εμμ. Παπαδάκη (Παπαδή) Ελευθέριος Βενιζέλος Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο ΗΓΕΤΗΣ

Δύο ομιλίες με θέμα την εφηβεία από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου λαμβάνοντας υπ'όψιν του την ευαίσθητη σχέση μεταξύ γονέων και παιδιών και πάντα με σκοπό να βοηθήσει και να στηρίξει όλους τους γονείς που με αγωνία προσπαθούν να είναι κοντά στα παιδιά τους, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει την Παρασκευή 4 Μαΐου στις 17:30 μ.μ. στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις ομιλίες που θα γίνουν με ομιλήτριες τις κυρίες: Κική Τζωρτζακάκη (παιδαγωγό και συγγραφέα) με θέμα: «Η εφηβεία σήμερα» και Παρασκευή Νικηφόρου (κλινική ψυχολόγο) με θέμα: «Η μελωδία ως μέσο ανάπτυξης & θεραπείας στην ψυχή μας».

Εκδήλωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας: «Το μεγαλείο του γυναικείου εγκεφάλου»

«Το μεγαλείο του γυναικείου εγκεφάλου» είναι το επόμενο θέμα του κύκλου διαδραστικών ομιλιών «Κάθε Γυναίκα Άξια Λόγου», που οργανώνει η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ηρακλείου (Δ.ΕΠ.ΙΣ.)

«35 + 1 Χρόνια Θ.Ο.Π.Κ» - η νέα παράσταση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Φέτος η ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου), θέλοντας να γιορτάσει τα 36 χρόνια λειτουργίας της, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα από μεγάλες θεατρικές στιγμές της μέχρι τώρα πορείας της. Με πολύ δουλειά και αγάπη τους τελευταίους μήνες έγινε μια σύνθεση με αποσπάσματα από παραστάσεις που ανέβηκαν στο παρελθόν και σκηνές από εργαστήρια της, όπως:

Διαδραστική παρουσίαση του παραμυθιού της Βαγγελιώς Καρακατσάνη «Το άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι»

Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Πολιτισμού –Εθελοντισμού & Παιδείας σε συνεργασία με το Σωματείο “ ΥΠΕΡΒΑΣΗ” σας προσκαλούν το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 στην αίθουσα  “Μανώλης Καρέλλης” ( πρώην Ανδρόγεω) από τις 11.00 μέχρι 14.00 στη διαδραστική παρουσίαση του παραμυθιού της Βαγγελιώς Καρακατσάνη, Το άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι

«Σάββατα με τους Επιστήμονες» - Θαλάσσια παράκτια βιοποικιλότητα της Κρήτης

Ελάτε το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε έναν επιστήμονα και να συζητήσετε μαζί του για τη θαλάσσια παράκτια βιοποικιλότητα της Κρήτης.
Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

Ομιλία με τίτλο «Το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο»

Εισηγητές του πρώτου κύκλου της σειράς –που θα γίνει το Σάββατο 5 Μαΐου, ώρα 11.30΄ στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης– με αντικείμενο τις τρεις βασικές «τομές» που έπλασαν την πόλη του Ρεθύμνου, θα είναι:

«δεν υπάρχει κράτος madame» Ντεμοντέρνο θέατρο τραγουδιών

Οι ανατρεπτικοί Παντελής Αμπαζής και Γεράσιμος Γεννατάς ΕΡΧΟΝΤΑΙ με διάθεση ζαμανφού & σερσέλαφαμ να κάνουν το μεγάλο «μπαμ» στο ΝΥΝ + ΑΕΙ το Σάββατο 5 Μαϊου

Συναυλία από την Χορωδία Νέων του Δήμου Ηρακλείου

Η Χορωδία Νέων του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει συναυλία το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 στις 21:00 στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης Αγίας Αικατερίνης Σιναϊτών. Η χορωδία, υπό την διεύθυνση του Ιωάννη Ιδομενέως, θα παρουσιάσει έργα των Gabriel Fauré, Claude Debussy, Claudio Monteverdi, Morten Lauridsen, Γιάννη Κωνσταντινίδη και Μάνου Χατζιδάκι. Στο πιάνο ο Νίκος Κοκκίνης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Νύχτες στο Κουτουλουφάρι | Τα αδιάφανα κενά της Donna Lydia

Το Da μετατρέπεται ξανά σε καλλιτεχνικό χώρο και, αυτό το Σάββατο, 5 Μάη, φιλοξενεί δυο καλλιτέχνιδες οι οποίες την περίοδο αυτή πραγματοποιούν μια καλλιτεχνική διαμονή στην Κρήτη (artists’ residence), σε συνεργασία με το ResidenceSea.

Η Χώρα των Πελαργών … ένα παραμύθι της θάλασσας

Η θεατρική ομάδα "Νεάπολις", μετά το "Ταξίδι στο κέντρο της γης " του Ιουλίου Βερν που παρουσίασε πέρυσι το καλοκαίρι με μεγάλη επιτυχία στο Ηράκλειο, επιστρέφει και φέτος ,έχοντας ολοκληρώσει μια σειρά πετυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα , και σας προσκαλεί σε συνεργασία με το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης (ΔΙ.ΠΑ.ΓΥ.Κ.) στην νέα παραγωγή για τους μικρούς τους φίλους: " Η Χώρα των Πελαργών … ένα παραμύθι της θάλασσας ", της Ήβης Σοφιανού, στον Θεατρικό Σταθμό στις 5 και 6 Μαΐου .

Εκδήλωση με θέμα: «Καταργούμε την πλαστική σακούλα. Κάνουμε πράξη τον πολιτισμό του καταναλωτή»

0 Eνιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Kpnήτns (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.] και οι Δήμοι της Π.Ε. Ηρακλείου, σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα: «Καταργούμε την πλαστική σακούλα. Κάνουμε πράξη τον πολιτισμό του καταναλωτή»

The Hotel Design Workshop

Το 'The Hotel Design Workshop' επισκέπτεται δυο μεγάλους προορισμούς της Κρήτης, τα Χανιά & το Ηράκλειο, με στόχο την εκκίνηση μιας νέας εποχής για τα ξενοδοχεία του νησιού!

Παρουσίαση του βιβλίου του Άγγελου Κατσιρντάκη με τίτλο «Το ανθολόγιο μία πεταλούδας»

Παρουσίαση του βιβλίου του Άγγελου Κατσιρντάκη με τίτλο "Το ανθολόγιο μία πεταλούδας" την Τρίτη 8 Μαϊου 2018 στις 20:30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Σειρά προβολών «Ο πολιτικός Κεν Λόουτς» - Βροχή από πέτρες

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού διοργανώνουν κύκλο προβολών με θέμα "Ο Πολιτικός Κεν Λοουτς". Τέσσ ερεις ταινίες του Άγγλου δημιουργού με κοινό άξονα το βρετανικό σύστημα πρόνοιας θα προβληθούν στον Κοινωνικό Χώρο (Μονής Αγκαράθου 9) με ελεύθερη είσοδο. Όσοι θεατές επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο και το συσσίτιο. 

3η ημερίδα Μουσείου Ιατρικής - «Αέναο Φως»

3η ημερίδα Μουσείου Ιατρικής - Αέναο Φως, την Τετάρτη 9 Μαϊου 2018 στις 18:00 στην Ιατρική Σχολή στις Βούτες.

Εσπερίδα ενημέρωσης του κοινού σε θέματα ασφαλούς χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας

Ο Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού Ι του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Νομού Ηρακλείου και την Επιστημονική-Επαγγελματική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών στο πλαίσιο του «Μήνα Ηλεκτρικής Ασφάλειας» 2018, σας προσκαλούν σε Εσπερίδα ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30 στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο).

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δ. Χατζηκωνσταντίνου «Όταν συλλογιέμαι την Κρήτη, Ψηφίδες ιστορίας και πολιτισμού»

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου,  του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Δημήτρη Χατζηκωνσταντίνου με τίτλο «Όταν συλλογιέμαι την Κρήτη, Ψηφίδες ιστορίας και πολιτισμού» των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ την Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018, στις 8 μ.μ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4).

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βύρωνα Κριτζά «Οι ωραίοι έχουν χρέη»

Οι Εκδόσεις Πατάκη, σε συνεργασία με το Πολυκέντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου και το Βιβλιοπωλείο Πολύγραφος, σας προσκαλούν την Παρασκευή 11 ΜΑΪΟΥ στις 20:00, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βύρωνα Κριτζά  «Οι ωραίοι έχουν χρέη» και 44 ακόμα τραγούδια που καθρεφτίζουν την Ελλάδα από το 1990 έως το 2017.

Συνέδριο με θέμα «Visi-Teaching Premiere»

Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή και θέμα: «Visi-Teaching Premiere» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο πολλαπλασιαστικής δράσης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/Δράση ΚΑ2 με θέμα «Visual Teaching and Digital Storytelling as an Educational Tool» την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 (9:00-20:30) στην Αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης (Κορωναίου 9 Ηράκλειο Κρήτης).
Συντονιστής του προγράμματος είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας της Σμύρνης και ως εταίροι συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Dokuz Eylul της Σμύρνης, το Cengiz Sani ilkokulu, το Alsancak Melih Ozakat Primary School από την πλευρά της Τουρκίας, ενώ από την πλευρά της Ελλάδας η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, το 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αλικαρνασσού και ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής Χανίων.

«Contemporary Minoans» - Ο μινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς

Η Ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α.Μ.Η (ώρα έναρξης:10.30 π.μ.), στοχεύει στην ανάδειξη της επιρροής του Μινωικού πολιτισμού στη σύγχρονη τέχνη, και θα πλαισιώνεται από έκθεση έργων με σαφείς αναφορές σε μουσειακά  εκθέματα μινωικών χρόνων καθώς και από εργαστήρια αρχαίων τεχνικών

Θεματική έκθεση με θέμα: «Η Μέλισσα στον Κρητομυκηναϊκό Πολιτισμό»

Το Μ.Κ.Σωματείο «Μινωικός Πολιτισμός και Γραφές» συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τους Δήμους Ηρακλείου και Χερσονήσου Θεματική Έκθεση με θέμα: "Η Μέλισσα στον Κρητομυκηναϊκό Πολιτισμό" με συμμετοχή 44 καλλιτεχνών και επιμελητή τον εικαστικό καλλιτέχνη Βασίλη Καμπόλη, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Μέλισσα, τροφός του πατέρα των Θεών της νέας ανθρωπότητας έγινε η αφορμή για την πραγμάτωση αυτής της έκθεσης όπου οι αιώνες συνδιαλέγονται σμίγοντας τα χρώματα τους και τα ίχνη τους θυμίζοντας μας πως στην τέχνη δεν υπήρξε ποτέ χτες και σήμερα.»

Εσπερίδα με θέμα: «Το μαγικό ταξίδι της ενηλικίωσης»

Το ΚΕΣΑΝ Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Ηρακλείου και ο Σύλλογος Γονέων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα: «Το μαγικό ταξίδι της ενηλικίωσης».

Η Εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και ώρα 17:30- 20:00, στο χώρο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (Πλούτωνος 30).

Με αφορμή την ταινία «Ο ΚΙΡΙΚΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΓΙΣΣΑ», θα γίνει ομιλία και θα συζήτηση για το μαγικό ταξίδι της ενηλικίωσης! Ομιλήτρια θα είναι η Ψυχολόγος Άννα Χρυσουλάκη. Η ταινία είναι κινουμένων σχεδίων και είναι κατάλληλη για παρακολούθηση τόσο από γονείς, όσο και από παιδιά.

Εκδήλωση με θέμα την παραδοσιακή μαιευτική με την Clare Loprinzi

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Σεβασμού στη Γεννά οργανώνεται διήμερο εκδηλώσεων με θέμα την παραδοσιακή μαιευτική. Κεντρική ομιλήτρια είναι η παραδοσιακή μαία και ακτιβίστρια Clare Loprinzi.

«10 στα 10» - από τη Θεατρική Ομάδα Δημοσιογράφων Ηρακλείου της ΕΣΗΕΠΗΝ

Μια επετειακή παράσταση, με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας της παρουσιάζει στο κοινό η Θεατρική Ομάδα Δημοσιογράφων Ηρακλείου της ΕΣΗΕΠΗΝ. Η παράσταση,  με γενικό τίτλο «10 στα 10» (10 Θεατρικές Ματιές για τα 10 χρόνια της ομάδας), πάντα υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Αντωνάκη, θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Η Ελένη Μπετεινάκη αφηγείται το παραμύθι της Ηλιογέννητης

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 και ώρα 11.00 π.μ. η Ελένη Μπετεινάκη, παρέα με τις κούκλες της, θα αφηγηθεί το παραμύθι της Ηλιογέννητης* στον 3ο όροφο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Ένα παραμύθι με πολλές παραλλαγές που χάνεται στα βάθη των χρόνων και διατηρήθηκε ίσαμε τις μέρες μας.

Παρουσίαση του βιβλίου της Imogen Grundon «Ο αρχαιολόγος Τζων Πέντελμπερυ. Βιογραφία ενός παράτολμου ανθρώπου»

Ενόψει του προσεχούς εορτασμού των 77 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης, στο Ηράκλειο, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο της Imogen Grundon, με τίτλο: «Ο αρχαιολόγος Τζων Πέντελμπερυ. Βιογραφία ενός παράτολμου ανθρώπου» με πρόλογο του Πάτρικ Λη Φέρμορ και μετάφραση της κ. Γεωργίας Κατσαλάκη-Γιανναδάκη.

ΜADE IN SCHOOL 2018 - Παρουσίαση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων

Μία ακόμα σχολική χρονιά για τα δευτεροβάθμια σχολεία ολοκληρώνει σύντομα τον κύκλο της και μαζί της θα σημάνει και η λήξη των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων: Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων, σχολικού έτους 2017-2018. Τα συγκεκριμένα εξωδιδακτικά, προαιρετικά Προγράμματα πραγματοποιούνται εντός του σχολείου, με την επίβλεψη, εμψύχωση και καθοδήγηση όσων εκπαιδευτικών επιθυμούν κατ΄έτος να εμπλακούν σε αυτά, αναδεικνύοντας το τεράστιο, σημαντικό και πολυσχιδές έργο που επιτελούν εκπαιδευτικοί και μαθητές στο δημόσιο σχολείο. Τη φετινή χρονιά υλοποιήθηκαν διακόσια δέκα τρία (213) Προγράμματα, στα οποία συμμετείχαν πεντακόσιοι (500) εκπαιδευτικοί και επτά χιλιάδες (7.000) μαθητές.

Διήμερο εκδηλώσεων από το Σύλλογο «Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης»

Ο Σύλλογος Ηρακλείου «Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης» σας προσκαλεί στο διήμερο εκδηλώσεων, που διοργανώνει στο Ηράκλειο την Τετάρτη 16 και την Παρασκευή  18 Μαΐου 2018.

Εκδήλωση με θέμα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το Πανεπιστήμιο, η Περιφέρειας Κρήτης και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου διοργανώνουν εκδήλωση
με θέμα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα 18:00 στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Από την Οικοτεχνία στην Επιχειρηματικότητα»

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας του ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου διοργανώνουν την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30, στο Ξενοδοχείο Capsis Astoria (Πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο), ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Από την Οικοτεχνία στην Επιχειρηματικότητα».

Σειρά προβολών «Ο πολιτικός Κεν Λόουτς»

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού διοργανώνουν κύκλο προβολών με θέμα "Ο Πολιτικός Κεν Λοουτς". Τέσσε ρεις ταινίες του Άγγλου δημιουργού με κοινό άξονα το βρετανικό σύστημα πρόνοιας θα προβληθούν στον Κοινωνικό Χώρο (Μονής Αγκαράθου 9) με ελεύθερη είσοδο. Όσοι θεατές επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο και το συσσίτιο.

Ρεμπέτικο, rock και λαϊκό τραγούδι με τον Άγγελο Αρβανίτη

Ο Άγγελος Αρβανίτης με το σχήμα του θα παίξει ρεμπέτικο, rock, λαϊκό και δικά του κομμάτια σε μια βραδιά με πολλά «παντρέματα»  και πολλές  «αλχημείες»  μουσικών ειδών.

Εγκατάσταση του έργου μαθητών και εκπαιδευτικών του Ζάννειου Εκπαιδευτήριου στο πρόγραμμα MOV-UP

Σας προσκαλούμε στην εγκατάσταση (installation) που θα φιλοξενηθεί στο βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρες 17:30-20:30.

Μουσικές Περιηγήσεις με το μουσικό σύνολο “Vamos Ensemble” και την Ιωάννα Φόρτη

Την Παρασκευή 18 Μαΐου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί  μία ξεχωριστή συναυλία, σε μια μουσική συνύπαρξη της ερμηνεύτριας Ιωάννας Φόρτη και του μουσικού συνόλου “Vamos Ensemble”.

Διεθνής Ημέρα & Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης ως ένα ανοικτό πεδίο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών –στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας και της διεθνούς κοινότητας– που προωθεί συστηματικά την επιστημονική έρευνα, την εκπαίδευση και τη ψυχαγωγία, συμμετέχει την Παρασκευή 18 Μαΐου στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων οργανώνοντας έναν ολοήμερο κύκλο δραστηριοτήτων με σημείο αναφοράς το Μουσείο στη «φυσική και ψηφιακή του διάσταση».

Συναυλία του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Ηρακλείου

Συναυλία του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Ηρακλείου στις 18/5/2018, στο κιν/θέατρο Αστόρια στις 9.00 μμ.

Συναυλία

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων - LoopIA Band live

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης οργανώνει την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, ώρα 21:00΄, live του μουσικού σχήματος LoopIA Band, με διεθνές ρεπερτόριο, στον κήπο του Μουσείου.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΗΣ 7ης ΤΕΧΝΗΣ από τα Χορωδιακά Σύνολα του Δήμου Αγ. Νικολάου

Τα Χορωδιακά Σύνολα του δήμου Αγ. Νικολάου (Παιδική-Νεανική Χορωδία & Μικτή Χορωδία ενηλίκων) παρουσιάζουν ενα αφιέρωμα στις "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΗΣ 7ης ΤΕΧΝΗΣ". Η παράσταση αφορά τραγούδια που χρωμάτισαν και στιγμάτισαν την 7η τέχνη, αλλά και που κατάφεραν να ξεχωρίσουν απ' αυτήν και να χαράξουν τη δική τους πορεία στην ιστορία του πολιτισμού.

Χορωδιακά Σύνολα Δήμου Αγίου Νικολάου

Τα χορωδιακά Σύνολα του Δήμου Αγίου Νικολάου ( Παιδική-Νεανική  Χορωδία & Μικτή Χορωδία ενηλίκων) παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στις <<ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΗΣ 7ης ΤΕΧΝΗΣ>>.

Τα παράξενα πουλιά της Ελλάδας και της Κρήτης

Ελάτε το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε έναν επιστήμονα  και να συζητήσετε μαζί του για τα παράξενα πουλιά της Ελλάδας και της Κρήτης.
Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

Εκδηλώσεις μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας

Η 19η Μαΐου είναι η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Έτσι ο  Σύλλογος Ποντίων Νομού Ηρακλείου «Εύξεινος Λέσχη» διοργανώνει το Σάββατο 19 του μήνα στην αίθουσα του Δημοσκοπίου (λ. Ικάρου - Νέα Αλικαρνασσός) ομιλία τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού Πέτρο Ινιωτάκη.

Comedy For The Masses - Κώστας Μαλιάτσης, Mikeius και Ηλίας Φουντούλης

Κώστας Μαλιάτσης, Mikeius και Ηλίας Φουντούλης αυτή τη φορά μαζί σε μία παράσταση, ανανεωμένη μέχρι το κόκκαλο το Σάββατο 19 Μαϊου 2018 στο Κινηματοθέατρο Αστόρια.

Συναυλία με «Τραγούδια της Ξενιτιάς» από το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου

Δύο Συναυλίες με «Τραγούδια της Ξενιτιάς» οργανώνει το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του ομώνυμου πολιτιστικού προγράμματος το Σάββατο 19 Μαΐου και ώρα 20:30  στην αίθουσα  του Αγροτικού  Συνεταιρισμού Άνω Γουβών καθώς και την Κυριακή 20 Μαΐου και ώρα 20:00  στο Πνευματικό  κέντρο  της Ιεράς  Αρχιεπισκοπής  Κρήτης στο  Ηράκλειο.

Συμμετέχουν οργανικά και φωνητικά σύνολα, σε μια μαγευτική μουσική περιπλάνηση από την παραδοσιακή μας μουσική παράδοση καθώς και από την Βυζαντινή Υμνογραφία.

Στην είσοδο θα συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης  για τα κοινωνικά παντοπωλεία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

«ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ» από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου

Η θεατρική Σκηνή Ηρακλείου ανοίγει την αυλαία για την καλοκαιρινή παραγωγή ¨Συμπέθεροι απ΄ τα Τίρανα¨ . Το γνωστό θεατρικό έργο των Ρέππα - Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Μάνου Μανία μεταφέρετε στο Κινηματοθέατρο Αστόρια την Κυριακή 20 και την Δευτέρα 21 Μαίου και ώρα 9.30 το βράδυ.

«Ανοιξιάτικες Συναυλίες 2018» του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια των «Ανοιξιάτικων Συναυλιών 2018» πραγματοποιεί την πρώτη κατά σειρά συναυλία των σπουδαστών του την Κυριακή 20 Μαΐου και ώρα 19:00 στην Αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

1ο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ Κρήτης

Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το « 1ο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ Κρήτης» την Κυριακή 20 Μαΐου, από τις 11:00πμ έως 21:00μμ στον προβλήτα του Λιμεναρχείου Ηρακλείου και οργανώνουν ο βρεφονηπιακός σταθμός «Το Χαμόγελο» μαζί με το FamilyRadio, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών «Θαλασσόκοσμος», το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης, το Λιμενικό Σώμα, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), το Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού.

Θέατρο σκιών «Ο πύργος του μυστηρίου»

Θέατρο σκιών «Ο πύργος του μυστηρίου» την Κυριακή 20 Μαϊου 2018 στις 12:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου

Αφιέρωμα στην 77η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης και της Εθνικής Αντίστασης

Ο Δήμος Ηρακλείου πραγματοποιεί κύκλο εκδηλώσεων, από την Κυριακή 20 έως την Δευτέρα 30 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο του εορτασμού της 77ης Επετείου από την Μάχη της Κρήτης. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την  Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, με την στήριξη  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Magic Show VITALIO

Ο ταλαντούχος ΜΑΓΟΣ VITALIO θα μας χαρίσει απλόχερα ένα ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας και επιδεξιότητας που θα καθηλώσει το κοινό. Τον είδαμε στο φετινό σόου Ελλάδα έχεις ταλέντο και σε αρκετές τοπικές τηλεοπτικές εκπομπές αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Έκθεση Φωτογραφίας Εποχής «50 Χρόνια Ζωής - 50 Μέρες Γιορτής»

Έκθεση Φωτογραφίας Εποχής στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων του εορτασμού των 50 χρόνων λειτουργίας του ξενοδοχείου.

Εκδήλωση παρουσίασης της τρίτης ποιητικής συλλογής του 1ου Γενικού Λύκειου με τίτλο «Πυξίδα»

Το 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου – Καπετανάκειο σας καλεί στην εκδήλωση παρουσίασης της τρίτης ποιητικής συλλογής του σχολείου με τίτλο «Πυξίδα» στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου την Τρίτη 22 Μαΐου 2018, στις 07:30μμ.

Βιωματικό εργαστήριο «Οι 4 εποχές: εντός, εκτός και επί τα αυτά»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Βενιζέλειο Γ.Ν.Η σάς προσκαλούν την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, ώρα 18:00, στο βιωματικό εργαστήριο «Οι 4 εποχές: εντός, εκτός και επί τα αυτά», με συντονίστρια τη Μαρία Αλατζόγλου, ψυχολόγο - ψυχοθεραπεύτρια, Mph, Βενιζέλειο Γ.Ν.Η

Ομιλία της Τζελίνας Χαρλαύτη με θέμα «Η ακμή της ναυτιλίας των Ελλήνων πριν την Επανάσταση»

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών οργανώνει την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, ώρα 19.30΄ στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης ομιλία της Διευθύντριας του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών Τζελίνας Χαρλαύτη, καθηγήτριας του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με θέμα Η ακμή της ναυτιλίας των Ελλήνων πριν την Επανάσταση.

Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ - Σειρά προβολών «Ο πολιτικός Κεν Λόουτς»

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και ο Κοινωνικός Χώρος των  Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού διοργανώνουν κύκλο προβολών με θέμα "Ο Πολιτικός Κεν Λοουτς". Τέσσερεις ταινίες του Άγγλου δημιουργού με κοινό άξονα το βρετανικό σύστημα πρόνοιας θα προβληθούν στον Κοινωνικό Χώρο (Μονής Αγκαράθου 9) με ελεύθερη είσοδο. Όσοι θεατές επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο και το συσσίτιο.

Ομιλία με θέμα «Ζωντανές Μνήμες Αντίστασης στο Ηράκλειο»

Το  «Συμπόσιο  Πολιτισμού», τιμώντας την Μάχη της Κρήτης και την διαχρονική Ελληνική Αντίσταση, διοργανώνει εκδήλωση στις 23 Μαΐου ημέρα Τετάρτη στις 8 το βράδυ, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, με θέμα: «Ζωντανές Μνήμες Αντίστασης στο Ηράκλειο», με ομιλήτρια την αγωνίστρια Δέσποινα Σκαλοχωρίτη, ένα πρόσωπο σύμβολο αγώνων και πολυεπίπεδης  κοινωνικής προσφοράς.

Ημερίδα διάδοσης αποτελεσμάτων του πιλοτικού προγράμματος ROLE MODELS

Στις 22, 23 και 24 Μαΐου 2018, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ως η Εθνική Mονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης, θα πραγματοποιήσει ημερίδες διάδοσης αποτελεσμάτων στα Γιάννενα, στο Ηράκλειο και στην Κομοτηνή αντίστοιχα, αναφορικά με το πιλοτικό πρόγραμμα Role Models (Θετικά Πρότυπα) που αφορά στην πρόληψη της σχολικής διαρροής και υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

 

«One day left» - Ημερίδα για το GDPR

Ημερίδα για το GDPR από το Επιμελητήριο Ηρακλείου «One day left» «Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων – μια μέρα πριν την εφαρμογή». Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR). Τι πρόκειται να αλλάξει και τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις. Πέμπτη 24 Μαΐου  2018, ώρα 18:30, αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ Επιμελητηρίου Ηρακλείου,  Κορωναίου 9

Φεστιβάλ Καταπολέμησης Πολλαπλών Διακρίσεων

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ στο πλαίσιο του Έργου: «Καταπολέμηση των Πολλαπλών Διακρίσεων στην Ελλάδα: Προώθηση της Ισότητας μέσω της ενεργητικής Συμμετοχής και της Διαμόρφωσης Πολιτικών» .

«Τι ζούμε» με τον Λάμπρο Φισφή

Τον αγαπήσαμε μέσα από τις sold out stand up παραστάσεις του, από τα ευρηματικά κωμικά βίντεο που ανεβάζει τακτικά στο κανάλι του στο YouTube, αλλά και από την επιτυχημένη σατιρική εκπομπή «Κάψε το Σενάριο» στο MEGA.

Θεατρική παράσταση του φοιτητικού θιάσου Santiniketan Poesis

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων δικτύωσης με αφετηρία τη Διεθνή ​Ημ​έρα Μουσείων σε  συνεργασία με το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης, φιλοξενεί  θεατρική παράσταση του φοιτητικού θιάσου "Santiniketan Poesis"  που αποτελείται από φοιτητές του Πανεπιστήμιου Santiniketan (Δυτική Βεγγάλη, Ινδία)

Ready-made εργαστήριο για ενήλικες

Με αφορμή τα γλυπτά της Ναταλίας Μελά, που εκτίθενται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, και μετά το πολύ επιτυχημένο εργαστήριο για εφήβους που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του Μάρτη, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου, για ενήλικες αυτή τη φορά, ένα εργαστήριο μετάλλου, το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, ώρα 11:00΄. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν την ευκαιρία, υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Δανάης Σύρρου, να εργαστούν με μεταλλικά υλικά καθημερινής χρήσης προκειμένου να κατασκευάσουν τα δικά τους γλυπτά, με την τέχνη του ready made και του objet trouvé.

Συναυλία των Φωνητικών Συνόλων του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου

 

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο των «Ανοιξιάτικων Συναυλιών 2018» πραγματοποιεί την τέταρτη κατά σειρά συναυλία του το Σάββατο 26 Μαΐου και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Στη Συναυλία αυτή τα Φωνητικά Σύνολα του Ωδείου θα μας ταξιδέψουν με τραγούδια από τις λαϊκές παραδόσεις της Ιαπωνίας, της Αργεντινής, της Βουλγαρίας, της Σκωτίας, της Βολιβίας, της Γαλλίας,της Μεσογείου.

Θα ακουστούν Συνθέσεις των: Giovanni Pieriuigi da Palestrina, Orlando Gibbons, Μάνου Χατζιδάκι και πολλά Παραδοσιακά Τραγούδια.

Επιμέλεια – Διδασκαλία: Άννα Παπαγιαννάκη- Διβανή

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χάρης Βενέρης

Εκδηλώσεις για την 77η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης

Το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο της 77ης επετείου της Μάχης της Κρήτης, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών εγκαινιάζει στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, στο φουαγιέ του δευτέρου ορόφου, την περιοδική έκθεση «Γερμανοί αλεξιπτωτιστές στη Μάχη της Κρήτης», με αυθεντικό υλικό από την προσωπική Συλλογή του κ. Γιάννη Πρεκατσουνάκη, Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού.

24ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης

Περισσότεροι από 600 μαθητές από 15 δημοτικά σχολεία και 50 εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν στο φετινό 24ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης που οργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης». Το φεστιβάλ, που στηρίζει η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ξεκινάει σήμερα Τρίτη 29 Μαΐου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο

Ομιλία με θέμα τα ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Ομιλία με θέμα τα ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ την Τετάρτη 30 Μαϊου 2018 στις 18:00 στην αίθουσα Μ.Καρέλλη της οδού Ανδρόγεω.

Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία

Ο  Δήμος  Ηρακλείου και το  Μουσείο  Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης, συνδιοργανώνουν Κύκλο Ομιλιών Τεσσάρων Ενοτήτων με γενικό τίτλο «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία» από την κυρία Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, ώρα 18:00.

Ημερίδα με θέμα «Πρόσφατες εξελίξεις στον ασφαλιστικό κλάδο IDD & GDPR»

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του ασφαλιστικού κλάδου για την Οδηγία IDD  & το Νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).

Έκθεση «Κοχλίας» της εικαστικού κας Άννας Σαλούστρου

Μια ιδιαίτερη όσο και ενδιαφέρουσα έκθεση πραγματοποιείται στην Στοά Μακάσι, από τις 30 Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου.

Με τον τίτλο «Κοχλίας», η εικαστικός Άννα Σαλούστρου παρουσιάζει μια σειρά από εγκαταστάσεις σε σχήμα σπείρας, βέλους,  DNA, σείστρου   κ.ά.  κατασκευασμένες από όστρακα σαλιγκαριών περασμένα σε ατσαλόσυρμα  και πετονιά (5.000 όστρακα).

Παρουσίαση του νέου προγράμματος Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης DUAL Hellas

Εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για την παρουσίαση του νέου προγράμματος Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης DUAL Hellas στις 30.05.2018 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE