inner image

«Μη σκοτώνεις τη μαμά» της Σάρλοτ Κήτλυ από τη ΘΕ.Σ.Η.

Η ΘΕ.Σ.Η. παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή «ΜΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΤΗ ΜΑΜΑ», της Σάρλοτ Κήτλυ, σε σκηνοθεσία Σοφίας Δερμιτζάκη στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, Παρασκευή 2, Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Μαρτίου και ώρα: 21:00.

«Ήταν όλοι τους παιδία μου» του Άρθουρ Μίλλερ απο την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ του Άρθουρ Μίλλερ. Πρόκειται για ένα έργο σταθμό της κλασσικής λογοτεχνίας και του παγκόσμιου θεάτρου που υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς

Α’ Κύκλου διαδραστικών ομιλιών ενδυνάμωσης «Κάθε Γυναίκα Άξια Λόγου»

Η πρωτοβουλία «Κάθε Γυναίκα Άξια Λόγου» της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας - Δ.ΕΠ.ΙΣ. Ηρακλείου είναι ένα σύνολο δράσεων, που ξεκινά με έναν κύκλο διαδραστικών ομιλιών, με στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών κάθε ηλικίας, σε βασικούς τομείς της ζωής: οικογένεια, εργασία, πνευματική και σωματική δύναμη, προσωπική ανάπτυξη.

«Ανθισμένες μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ από την θεατρική ομάδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων

Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει το έργο του ΡΟΜΠΕΡΤ ΧΑΡΛΙΝΓΚ -ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΛΙΕΣ απόδοση: Ερρίκος Μπελιές, στις 2-11 ΜΑΡΤΙΟΥ, ώρα 21:00 στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου.

Γιώτα Νέγκα live at BOFOR

Η Γιώτα Νέγκα, η μεγαλύτερη σύγχρονη λαϊκή ερμηνεύτρια, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία της καλοκαιρινής της περιοδείας, επιστρέφει φέτος το χειμώνα και παρουσιάζει μια παράσταση όμοια με μουσική βιογραφία, βασισμένη σε τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει άντρες καλλιτέχνες.

Σάββατα με τους Επιστήμονες «Τα μυστικά του εγκεφάλου μας»

Ελάτε το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε δύο επιστήμονες και να συζητήσετε μαζί τους για τα μυστικά που κρύβονται στον εγκέφαλό μας. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

Ο τρομερός εχθρός και ο αλυσοδεμένος ελέφαντας του Χόρχε Μπουκάι απο την θεατρική ομάδα Τόπι

Η παιδική παράσταση που σπάει ταμεία στην Αθήνα έρχεται για τρεις παραστάσεις στο Ηράκλειο.Η βραβευμένη θεατρική ομάδα Τόπι και ο διάσημος Αργεντινός γιατρός ψυχοθεραπευτής αλλά και εξαιρετικός συγγραφέας συνεργάζονται για πρώτη φορά σε μια παιδική παράσταση που μιλάει για τις αξίες της ζωής όπως η αγάπη , το μίσος , η ταπεινοφροσύνη , η ματαιοδοξία , η αυτοεκτίμηση , και το θάρρος.Δυο ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι διασκευασμένες από την βραβευμένη θεατρική ομάδα Τόπι φτιαγμένες με πολύ κέφι χιούμορ, διάδραση και φαντασία για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου υποδέχεται την Ελίνα Ψύκου

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου συνεχίζει να στηρίζει το σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο και να παρουσιάζει στο κοινό της πόλης μας τους σημαντικότερους εκφραστές του. Το Μάρτιο υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο την Ελίνα Ψύκου, μία από τις αξιολογότερες φωνές του κι νηματογράφου στη χώρα ,με πλούσια δράση εντός αλλά και εκτός οθόνης.

Σάββατο 3 Μαρτίου - 21:00 : Προβολή της ταινίας "Η αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά"

Κυριακή 4 Μαρτίου - 21:00 :  Προβολή της ταινίας "Ο γιος της Σοφίας"

Παρουσίαση των δύο πρώτων βιβλίων της σειράς «Χρονομπερδέματα Άλεξ & Πίκλας»

Ελάτε να γίνουμε όλοι συγγραφείς του 3ου βιβλίου της σειράς "Χρονομπερδέματα Άλεξ & Πίκλας" το Σάββατο 3 Μαρτίου και ώρα 17:00, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ

Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ", από το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου.

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, στις 7 μ.μ. Εκθέτουν οι πλέον προσφιλείς ζωγράφοι της παρελθούσης γενιάς...

 

«Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΛΥΣΤΑΡΧΟΣ ΠΑΣΑΔΟΡΟΣ» από το Θέατρο Σκιών Κρήτης

Το Θέατρο Σκιών Κρήτης των Άθω Δανέλλη και Γιάννη Παπαδόπουλου (Γιουβάν), σε συνεργασία με το Πολύκεντρο Νεολαίας Δ. Ηρακλείου, παρουσιάζει επιλεγμένα έργα από το ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών στον φιλόξενο χώρο της οδού Ανδρόγεω.

Μαγειρεύουμε… έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας με την κινητή βιωματική έκθεση του WWF Ελλάς

Το  WWF Ελλάς ξεκινάει από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο το ταξίδι του και στην Κρήτη, μετά από ένα ταξίδι σε 12 πόλεις της χώρας, από τη Σύρο μέχρι την Αλεξανδρούπολη.  Βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και πρακτικές συμβουλές προς γονείς για μία πιο υγιεινή και οικονομική διατροφή. Αυτά κι άλλα πολλά περιλαμβάνει η κινητή βιωματική έκθεση του WWF, αποκαλύπτοντας πώς μπορεί κανείς μέσα από το πιάτο του να προστατέψει και τον πλανήτη.

«El Greco–Προσωπογραφίες» απο τον Λευτέρη Χαρωνίτη

To Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου (Υπεύθυνη Αγγελική Ζαχαράτου) και το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Πολιτισμού των σχολείων Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου-Δίκτυο Greco, σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας του Λευτέρη Χαρωνίτη: EL GRECO–ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ (διάρκειας 82΄). Η προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, ώρα 18:30, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, αίθουσα Καστελάκη (Κορωναίου 8, α΄όροφος ), παρουσία του σκηνοθέτη. Η προβολή είναι ανοικτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Metropolis

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Metropolis (1927, 153΄) τη Δευτέρα 5/3/2018 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Τα γράμματα του Αλέξανδρου Ραυτόπουλου, βιβλιοπαρουσίαση

Παρουσιάζεται το βιβλίο της Άννας Μανουκάκη Μεταξάκη με τίτλο «Γράμματα από τη φυλακή του Αλέξανδρου Ραπτόπουλου 1942» που εκδόθηκε από το Πνευματικό Κέντρο Α. Βιάννου “Περικλής Βλαχάκης” με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης. Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 και ώρα 7:30 μ.μ. στη δημοτική αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω.

4o Φεστιβάλ Πολιτισμού: «Το φως του γκαζιού» του Πάτρικ Χάμιλτον

Στο σκοτεινό Λονδίνο του 1890 κάθε βράδυ, όταν ο Τζακ πηγαίνει στην πόλη, η γυναίκα του η Μπέλλα μένει μόνη στο σπίτι και προσπαθεί να εξηγήσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση αντικειμένων, τα βήματα που ακούγονται στον πάνω όροφο που είναι άδειος, και τις αυξομειώσεις που έχει το φως του γκαζιού. Μήπως τελικά έχει αρχίσει να τρελαίνεται; Η απειλή βρίσκεται στη φαντασία της ή μήπως αυτό το σπίτι κατοικείται από σκοτεινά μυστικά; Η απροσδόκητη εμφάνιση του αστυνομικού επιθεωρητή Ραφ θα φέρει στην επιφάνεια αποκαλύψεις που θα κλονίσουν τη σχέση του ζευγαριού.

Παρουσίαση του Μαθητικού Προγράμματος 2018 του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου

Το Μαθητικό Πρόγραμμα του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου παρουσιάζεται σε εκδήλωση με τίτλο ‘Διαδρομές στα Ελαιοκομικά Μνημεία της Κρήτης’, την Τρίτη, 6 Μαρτίου, ώρα 7.30μμ στο Πολύκεντρο Νεολαίας ( Ανδρόγεω 2-4) που συνδιοργανώνουν ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης ( ΣΕΔΗΚ) και ο Δήμος Ηρακλείου

Εκδήλωση αφιέρωμα στη γυναίκα με θέμα «Ακριβή Συντρόφισσα του Θεού»

Η πρόεδρος και τα μέλη της Λέσχης LIONS Κνωσσός, σας προσκαλούν, την Τετάρτη 7 Μαρτίου και ώρα 7.00 μ.μ, στο ΑSTORIA CAPSIS HOTEL,  στα πλαίσια της διευρυμένης ολομέλειας, στην εκδήλωση, αφιέρωμα στη γυναίκα, καλεσμένη η  συγγραφέας εικαστικός, Θεοδοσία Αργυράκη Ασαργιωτάκη, θα αναπτύξει το θέμα,“Ακριβή Συντρόφισσα του Θεού” “Η ποιητική και εικαστική μορφή της γυναίκας στο έργο Ν. Καζαντζάκη”

Προβολές ισπανόφωνου κινηματογράφου: Καλώς ορίσατε κύριε Μάρσαλ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες παρουσιάζει 4 επιλογές από τον κινηματογράφο της Ισπανίας και της Αργεντινής. Πρόκειται για τέσσερεις επιλογές από λιγότερο προβεβλημένες στο ελληνικό κοινό, αποτελούν όμως αντιπροσωπευτικό δείγμα του κινηματογράφου δύο χωρών με μεγάλη παράδοση στον κινηματογράφο.

Θεατρική εσπερίδα για το σχολικό θέατρο, από το κείμενο στη σκηνή

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ηρακλείου, με την υποστήριξη των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, διοργανώνει Θεατρική Εσπερίδα με θέμα: Για το σχολικό θέατρο, από το κείμενο στη σκηνή, την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, ώρα 17:00-19:00, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων A. & M. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, πίσω από τον Άγιο Δημήτριο). Η Εσπερίδα είναι ανοικτή στο κοινό.

Ομιλία με θέμα «Ακούγοντας πίσω από τις λέξεις: μαθαίνοντας τη γλώσσα της επικοινωνίας στο ζευγάρι και την οικογένεια»

Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού – Πολιτισμού και Παιδείας διοργανώνει κύκλο διαλέξεων , με τίτλο : Σκέψου τα « πώς» και τα «γιατί»
Ειδικευμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν στη διαχείριση ανθρώπινων σχέσεων και την αποτελεσματική επικοινωνία.

4o Φεστιβάλ Πολιτισμού: «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» του Νίκου Καζαντζάκη

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Aνδρέα Κουτσουρέλη που συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων.Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η “Ασκητική” είναι μια Κραυγή και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης.

 “Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.”

Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος «προσφυγο-ποίηση»

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου σε συνέχεια των παρεμβάσεών του για το προσφυγικό διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο : προσφυγο-ποίηση»-μιλώντας στους εφήβους με τη γλώσσα της ποίησης και την ανατροπή της γελοιογραφίας.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Καινοτόμων Δράσεων, Δημόσιας Υγείας, Ισότητας των Φύλων και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ηρακλείου (Δ.ΕΠ.ΙΣ.),  τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, διοργανώνουν εκδήλωση στο Πολύκεντρο Νεολαίας, στις 6.00 το απόγευμα.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της ΡΕΑΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗ με τίτλο ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΔΥΟ ΘΕΕΣ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της ΡΕΑΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗ με τίτλο ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΔΥΟ ΘΕΕΣ την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 στις 20:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4)

4o Φεστιβάλ Πολιτισμού: «Απαγορεύεται η μουσική!» των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη

Όσο κι αν ο ανατρεπτικός της τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, η κεφάτη αυτή παράσταση έρχεται να μας αποδείξει ότι η μουσική είναι παντού!Μετά την επιτυχημένη πορεία της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για δύο συνεχόμενα χρόνια, η μουσικοθεατρική αυτή παράσταση για παιδιά ταξιδεύει τη σεζόν 2017-18 ανά την Ελλάδα για παραστάσεις για σχολεία και ελεύθερο κοινό.

Παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστολιανών σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, στις 19.00 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Ο Οδηγός Μαγειρικής περιέχει το σύνολο των συνταγών που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ, συνοδευόμενες από πλούσιο και ανεκτίμητο ιστορικό και λαογραφικό υλικό, που μας παρέδωσαν ευχαρίστως εβδομήντα επτά συλλογικότητες, από όλη την Κρήτη. Τα έσοδα από τη διάθεση του Οδηγού Μαγειρικής θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για την αγορά εξοπλισμού στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και την Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Παυλίνα Βουλγαράκη live

Η Παυλίνα Βουλγαρακη live at BOFOR το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στις 22:00. Μετά τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις στην Αθήνα τον Οκτώβριο, η Παυλίνα Βουλγαράκη και συνεχίζει τις παραστάσεις της ανά την Ελλάδα.

Γιορτή Σπόρων και Αυτάρκειας 2018

Με χαρά σας προσκαλούμε στις ενημερωτικές ομιλίες και δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην έκφραση αναγνώρισης κι ευγνωμοσύνης στη Μητέρα Φύση, για τα αγαθά που απλόχερα δωρίζει σε κάθε έμβιο ον. Με ιδιαίτερη χαρά αναμένουμε την παρουσία και συμμετοχή των παιδιών, των μελλοντικών κληρονόμων αυτών των φυσικών δώρων.

Startup Europe Week Crete

Τέταρτος σταθμός του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Startup Europe Week Crete θα είναι το Ηράκλειο, όπου θα ολοκληρώσει και το φετινό του ταξίδι. Το μεγαλύτερο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας θα διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου  στο Ibis Style Central Hotel στις 16:00.

Το Startup Europe Week  διοργανώνεται και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης από τον τοπικό πρεσβευτή Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club) ως μια πρωτοβουλία των  Startup Europe/European Committee με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης.

Η Ελένη Μπετεινάκη αφηγείται στον 3ο όροφο του ΜΦΙΚ

Η  Ελένη Μπετεινάκη διασκευάζει και αφηγείται  ιστορίες του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ,  που γράφτηκαν σχεδόν 110 χρόνια πριν,  παρέα με κούκλες και χρώματα πολλά, που θα ζωντανέψουν τις εικόνες που θα βγουν από τα Παραμύθια!

«Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ» από το Θέατρο Σκιών Κρήτης

Το Θέατρο Σκιών Κρήτης των Άθω Δανέλλη και Γιάννη Παπαδόπουλου (Γιουβάν), σε συνεργασία με το Πολύκεντρο Νεολαίας Δ. Ηρακλείου, παρουσιάζει επιλεγμένα έργα από το ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών στον φιλόξενο χώρο της οδού Ανδρόγεω.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ - LE PRENOM

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Για όλα φταΙει το Ονομα σου - Le Prenom (2012, 109’) τη Δευτέρα 12/3/2018 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Ομιλία της Σία Αναγνωστοπούλου με θέμα «Δύση, Ισλάμ, Τουρκία, Μέση Ανατολή: Γεωπολιτικές εξελίξεις»

Το “Συμπόσιο  Πολιτισμού”, ανοίγει αυτή την τεράστια πολιτισμική και γεωπολιτική θεματική ενότητα, με την δωδέκατη εκδήλωσή του που θα πραγματοποιήσει την προσεχή Δευτέρα 12 Μαρτίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου στις 7 το βράδυ με θέμα :  “Δύση, Ισλάμ, Τουρκία, Μέση Ανατολή: Γεωπολιτικές εξελίξεις”. Ομιλήτρια η Καθηγήτρια Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,   Σία  Αναγνωστοπούλου.

Ηχοχρώματα ποιητικά με τους βιβλιοταξιδευτές της Ροδαυγής

Με ποιητικό άνεμο συνεχίζει να ταξιδεύει το διάφανο καράβι της ομάδας  ανάγνωσης και δημιουργίας των βιβλιοταξιδευτών της Ροδαυγής.  Από τα ποιητικά και εικαστικά μας βιβλιοταξίδια, εμπνευστήκαμε, γράψαμε, ζωγραφίσαμε, τα δικά μας ποιήματα, τα δικά μας ποιητικά παραμύθια, τις δικές μας ζωγραφιές, το ταξίδι και η έμπνευση δεν σταματά εδώ, για την γιορτή της ποίησης έχουμε βάλει πλώρη, να διαβάσουμε, να ζωγραφίσουμε να τραγουδήσουμε, να γιορτάσουμε. 

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες παρουσιάζει την ταινία Μαύρο Ψωμί (Ισπανία, 2010, 108´)

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες παρουσιάζει 4 επιλογές από τον κινηματογράφο της Ισπανίας και της Αργεντινής. Πρόκειται για τέσσερεις επιλογές από λιγότερο προβεβλημένες στο ελληνικό κοινό, αποτελούν όμως αντιπροσωπευτικό δείγμα του κινηματογράφου δύο χωρών με μεγάλη παράδοση στον κινηματογράφο.

Η 2η ταινία του κύκλου του Ισπανόφωνου κινηματογράφου με τίτλο «Μαύρο Ψωμί»

Και αυτή την Τετάρτη επιμένουμε κινηματογραφικά και δη Ισπανόφωνα...Όπως κάθε Τετάρτη του Μάρτη, έτσι και στις 13/3 και ώρα 21:30, θα προβληθεί στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9 & Κ. Ζώτου γωνία), η 2η ταινία του κύκλου του Ισπανόφωνου κινηματογράφου, μια συνεργασία της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου, του Ινστιτούτου Cervantes De Atenas και των Πρεσβειών Ισπανίας & Αργεντινής.

«Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία» Κύκλος Ομιλιών Τεσσάρων Ενοτήτων

Ο  Δήμος  Ηρακλείου και το  Μουσείο  Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης, συνδιοργανώνουν Κύκλο Ομιλιών Τεσσάρων Ενοτήτων με γενικό τίτλο «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία» από την κυρία Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη, την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, ώρα 18:00.

Άγχος...ο εχθρός της καθημερινότητας μας

Ομιλία της κας Αθηνάς Κυπριωτάκη - Ψυχολόγος MSc με θέμα "Άγχος...ο εχθρός της καθημερινότητας μας" την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 στις 18:00 στο 13ο Γυμνάσιο.

4o Φεστιβάλ Πολιτισμού: «Επάγγελμα Πόρνη» της Λιλή Ζωγράφου

«Η Ελλάδα εκδίδεται, συνειδητά και ασύνειδα. Ούτε ένας αθώος. Ανεύθυνος κανένας. Λιλή Ζωγράφου, 1978»

 Μετά τις sold-out παραστάσεις στην Αθήνα και την πετυχημένη περιοδεία ανά την Ελλάδα η παράσταση «Επάγγελμα Πόρνη» έρχεται στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα.Κομψή, φιλοσοφημένη, εκκεντρική, εστέτ, μαγκιόρα, σκληρή, τρυφερή η Λιλή Ζωγράφου περνάει δια πυρός και σιδήρου και βγαίνει νικήτρια μιας και η ουσία της δεν αλλοιώνεται καταμαρτυρώντας πως η ζωή νικά.Έχοντας το μότο αυτό ως πηγή έμπνευσης, ο Ένκε Φεζολλάρι σκηνοθετεί την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στο κεφάλαιο «Ιστορίες Της Χούντας», του βιβλίου «Επάγγελμα Πόρνη», της Λιλής Ζωγράφου. Δύο ιστορίες, αυτοβιογραφικές, που δίνουν το στίγμα της εποχής και σκιαγραφούν τη συγγραφέα-ορόσημο της Ελλάδας της μεταπολίτευσης: μίας γυναίκας αγωνίστριας ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Σε κάθε καθεστώς που εξαθλιώνει την ανθρώπινη υπόσταση και σε κάθε αυτεπάγγελτη εξουσία που στερεί τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

«Oρλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ

Μετά τη θερμή υποδοχή που έλαβε από κοινό και κριτικούς, το αριστουργηματικό έργο «Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ, που διασκευάζει και σκηνοθετεί η Ιώ Βουλγαράκη, με πρωταγωνίστρια την Αμαλία Καβάλη, φιλοξενείται στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού-Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Εκδήλωση με θέμα: «Εγκέφαλος και εθισμός: τι επιλέγεις να σε οδηγεί;»

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση με θέμα: “Εγκέφαλος και εθισμός: τι επιλέγεις να σε οδηγεί;” την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και ώρα 17.30 Αμφιθέατρο Μανασσάκη, Φοιτητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κρήτης. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο.

Ομιλία με θέμα τη νόσο Alzheimer

Ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, θα συνεχιστεί, μετά από ανάπαυλα δύο εβδομάδων, το Σάββατο 17 Μαρτίου, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω, με θέμα τη νόσο Alzheimer. Θα  μιλήσουν, για τη νόσο ο  Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιάννης Ζαγανάς και για τις δραστηριότητες της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Ηρακλείου «Αλληλεγγύη» η Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Ιωάννα Κορτσιδάκη.

Φίλιππος Πλιάτσικας και οι έηζολ 3 live

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και οι έηζολ 3 live at Bofor το Σάββατο, 17 Μαρτίου στις 10 μ.μ.:

Η χρήση της κρητικής χλωρίδας στην κηποτεχνία

Ελάτε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε ένα επιστήμονα και να συζητήσετε μαζί του για τα μυστικά της κηποτεχνίας χρησιμοποιώντας αυτοφυή φυτά της Κρήτης. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

Έκθεση φωτογραφίας του Μανώλη Μετζάκη με τίτλο «Νίκος Καζαντζάκης»

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία παρουσιάζει στον εκθεσιακό της χώρο, την έκθεση φωτογραφίας του Μανώλη Μετζάκη, με τίτλο " Νίκος Καζαντζάκης".
Η έκθεση αποτελείται από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας του σκηνοθέτη κ. Γιάννη Σμαραγδή "Νίκος Καζαντζάκης"
Στα εγκαίνια της έκθεσης, θα παρευρεθεί και θα αναφερθεί στην ομότιτλη ταινία και το έργο του γενικά, ο σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής.
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 17-28 Μαρτίου 2018, καθημερινά 6-9 μμ.

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ του Άρθουρ Μίλλερ. Πρόκειται για ένα έργο σταθμό της κλασσικής λογοτεχνίας και του παγκόσμιου θεάτρου που υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς. Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Μαρτίου και ώρα 9 το βράδυ.

Ομιλία με θέμα τη νόσο Alzheimer

Ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, θα συνεχιστεί, μετά από ανάπαυλα δύο εβδομάδων, το προσεχές Σάββατο 17 Μαρτίου, ώρα 11.00 το πρωί, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β’ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω, με θέμα τη νόσο Alzheimer.

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Γεωργίας Σχοιναράκη με τίτλο «Τα Διόδια του Έρωτα»

Οι Εκδόσεις Πηγή και η ποιήτρια Γεωργία Σχοιναράκη, με χαρά σάς προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής με τίτλο "Τα Διόδια του Έρωτα", στο Cafe Ηριδανός (Ανδρόγεω 8, Ηράκλειο), την Κυριακή 18  Μαρτίου στις 19.00.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Στην αγκαλιά του φιδιού

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Στην αγκαλιά του φιδιού - El Αbrazo de la Serpiente (2015, 125’) την Κυριακή 18/3/2018 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Κουκλοθέατρο «ΤΡΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Οι τρεις ιστορίες είναι εμπνευσμένες από τις ζωές των γειτόνων μας στο χωριό μας και οι ήρωές τους είναι υπαρκτά πρόσωπα ή ζώα που συναντήσαμε, οι οποίοι προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα της καρδιάς τους με φανταστικούς τρόπους, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι. Πρόκειται για

4o Φεστιβάλ Πολιτισμού: «Νεκρή ζώνη» του Χάρολντ Πίντερ

Το έργο του Χάρολντ Πίντερ «Νεκρή ζώνη», σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου στην καινούρια μετάφραση του Αντώνη Πέρη. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Αρμένης, Αλέκος Συσσοβίτης, Αντώνης Καρυστινός, Γιάννης Στεφόπουλος.

Μνήμης Χάριν «Νίκου Γιανναδάκη»

Την 24 Μαρτίου 2018 συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Γιανναδάκη, Εφόρου της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης». Προκειμένου να τιμηθεί η προσφορά του και η προσωπικότητά του, η Βικελαία Βιβλιοθήκη διοργανώνει συνάντηση αφιερωμένη στη μνήμη του. Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής θα προηγηθεί τελετή ονοματοδοσίας της στοάς του μεγάρου «Αχτάρικα», σε στοά Νίκου Χ. Γιανναδάκη.

Παρουσίαση του βιβλίου της Υβόνα Παουλέβιτς «Στο σμαραγδένιο δάσος»

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στις  7.30 μ. μ. στο χώρο του Πολύκεντρου Νεολαίας του Δήμου Ηράκλειου, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Υβόνα Παουλέβιτς,  «Στο σμαραγδένιο δάσος».

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Φροντιστή

Ο σύλλογος "Αλληλεγγύη" προσκαλεί τα μέλη του αλλά και το κοινό του Ηρακλείου σε μια εκδήλωση εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Φροντιστή, του πιο σημαντικού παράγοντα ανακούφισης και φροντίδας για πάσχοντα άτομα.
Αυτή την Τρίτη 20/03 και ώρα 18:00 σας καλούμε να προσέλθετε στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μ. Αγκαράθου 9 & Κ. Ζώτου γωνία), για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν την ασθένεια, συμβουλές ενθάρρυνσης, αλλά και να τιμήσουμε τους ανθρώπους εκείνους που στάθηκαν περισσότερο δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο τους.

24 Χρόνια μετά... Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

24 Χρόνια μετά... Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι . Συναυλία του 41ου Δημοτικού Σχολείου στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω την 20/3/2018 στις 18:00.

Ταξιδεύοντας στους λαβυρίνθους του κινηματογράφου

Η Περιφέρεια Κρήτης, o Δήμος Ηρακλείου, η Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία µε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, διοργανώνουν τη δράση «Ταξιδεύοντας στους λαβυρίνθους του κινηματογράφου», στο πλαίσιο των προσυνεδριακών δράσεων του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Εκπαίδευση και Πολιτισμός: Σχέσεις και προοπτικές».

Παγκόσμια Hμέρα Ποίησης με τη Μαρία Δεληβοριά

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα ποίησης, παραμονές της 197ης επετείου από το ορόσημο της Επανάστασης του 1821 η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών διοργανώνει στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης την παρουσίαση των δύο πιο πρόσφατων βιβλίων της Μαρίας Δεληβοριά, ερευνήτριας σε θέματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας και ιστορίας: Διονυσίου ΣολωμούΗ Γυναίκα της Ζάκυθος, έχθρισσα θανάσιμη του έθνους, ερμηνευτική δοκιμή (Άγρα, 2012) και O Αγώνας του ’21 και η υπονόμευσή του, οι σύγχρονες μαρτυρίες και η κρίση του Σολωμού  (Άγρα, 2016).

Προβολές ισπανόφωνου κινηματογράφου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες παρουσιάζει 4 επιλογές από τον κινηματογράφο της Ισπανίας και της Αργεντινής. Πρόκειται για τέσσερεις επιλογές από λιγότερο προβεβλημένες στο ελληνικό κοινό, αποτελούν όμως αντιπρο� �ωπευτικό δείγμα του κινηματογράφου δύο χωρών με μεγάλη παράδοση στον κινηματογράφο.

Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία

Ο  Δήμος  Ηρακλείου και το  Μουσείο  Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης, συνδιοργανώνουν Κύκλο Ομιλιών Τεσσάρων Ενοτήτων με γενικό τίτλο «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία» από την κυρία Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, ώρα 18:00.

 

«Από τον Λόρκα στον Ελύτη και τον Γκάτσο»

Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού –Πολιτισμού & Παιδείας σε συνεργασία με το Κλασσικό Ωδείο Ηρακλείου διοργανώνουν εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης ,την Τετάρτη 21 Μαρτίου & ώρα 20.00 μ.μ. στην Πειραματική Σκηνή του Νέου Πολιτιστικού Κέντρου, στην οδό Νικολάου Πλαστήρα 10.

Παρουσίαση του βιβλίου του Στέλιου Μιχ. Μανωλιούδη με τίτλο «Διόνυσος, Αρχέγονοι δρόμοι έκστασης - πνευματικότητας»

Αρχέγονοι δρόμοι έκστασης - πνευματικότητας Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:30 στην αίθουσα «Ανδρόγεω - Μανόλη Καρέλλη» (2ο<: όροφος) Δήμου Ηρακλείου, Θα ακουστούν αρχέγονες μουσικές και θα ακολουθήσει γευσιγνωσία οίνων της Κρήτης

Ημερίδα με θέμα «Η εκπαίδευση ως μέσον μείωσης της ενδοοικογενειακής βίας»

Ημερίδα με θέμα «Η εκπαίδευση ως μέσον μείωσης της ενδοοικογενειακής βίας» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 18:30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου, το ΚΕΣΑΝ και το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την εφαρμογή του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων GDPR

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την εφαρμογή του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων GDPR (Ε.Ε 2016/679) (https://goo.gl/aphL4a) που τίθεται σε εφαρμογή την 25/5/2018, διοργανώνουν οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου www.katartisi.gr σε συνεργασία με τον φορέα ACTA –Τεχνοβλαστού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης acta.edu.

 

10ος Κρητικός Διαγωνισμός Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της Μεσογείου

Σας προσκαλούμε με χαρά στον 10ο Κρητικό Διαγωνισμό Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της Μεσογείου. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 23,24 και 25 Μαρτίου 2018 στο ΔΕΚΚ στις Γούρνες Ηρακλείου.O διαγωνισμός ξεκινάει καθημερινά στις 10:00 π.μ. και ο χώρος θα είναι επισκέψιμος μέχρι αργά το απόγευμα με είσοδο ελεύθερη προς όλους.

Παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων με τίτλο «ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ»

Οι Παράξενες Μέρες στο Ηράκλειο είναι μια συλλογή με είκοσι διηγήματα από συγγραφείς που κατάγονται από το Ηράκλειο, μένουν στην πόλη ή έχουν ζήσει εκεί για μεγάλο διάστημα.   Το περασμένο καλοκαίρι κάναμε το κάλεσμα κι ήταν πολλοί αυτοί που ανταποκρίθηκαν στήνοντας ιστορίες με φόντο τον Κούλε, τον Άγιο Μηνά, τα Λιοντάρια, τον Λάκκο και την Αγία Τριάδα.

Εκδήλωση για τη μελοποιημένη ποίηση

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα  ποίησης η Ε.Φ.Ν.Η. οργανώνει το Σάββατο, 24 Μαρτίου και ώρα 18:30, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (οδός Ανδρόγεω 2) ένα μικρό αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση.

«Οι Δούλες» του Jean Genet από τη θεατρική ομαδα Ιυττός

Τελευταία εβδομάδα παραστάσεων στο εργο του  Jean Genet οι Δούλες απο τη θεατρική ομαδα Ιυττός  Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα ¨στο σπίτι”, στις 21:30.

Ομιλία με θέμα «Αναγνωρίζοντας και αξιοποιώντας τις άγνωστες δυνατότητές μας»

Η ένατη ομιλία του κύκλου με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, θα γίνει  το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα «Στρατηγική διαχείριση πόνου»

Το Κέντρο Φυσικοθεραπείας – Αποκατάστασης  & Ολιστικής Θεραπείας « ΚΤΗΣΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ», στο πλαίσιο δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, διοργανώνει διάλεξη με θέμα:  «Στρατηγική διαχείριση πόνου». Ομιλητής ο ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΖΕΣΤΗΣ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Τα χρΟνια της μεγΑλης ζΕστης (1991, 104’) τη Δευτέρα 26/3/2018 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

4ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών 2018: Camera On

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία µε την Περιφέρεια Κρήτης, το ∆ήµο Ηρακλείου και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ηρακλείου, διοργανώνει το β΄ μέρος της 3ης Προσυνεδριακής Δράσης «Ταξιδεύοντας στους λαβυρίνθους του κινηματογράφου», στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της. Η συγκεκριμένη δράση φιλοξενεί το 4ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών 2018 με τίτλο: Camera On, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:00-21:30, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Αίθουσα Καστελλάκη), με ελεύθερη είσοδο.

Πασχαλινό Παζάρι του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή»

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε και φέτος στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης (στο βόρειο μέρος του Αγ. Μηνά), το Πασχαλινό Παζάρι  του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή» από τις 26 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο 07 Απριλίου 2018.

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει το έργο του Κώστα Τσιάνου «ΖΩΗ… χαρισάμενη!»

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου τη 2η θεατρική παραγωγή του για το 2018, το έργο του Κώστα Τσιάνου «ΖΩΗ… χαρισάμενη!».

Συναυλία αλληλεγγύης και προσφοράς

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:00 μ.μ. στην Αίθουσα Μαν. Καρέλλη (πρώην Ανδρόγεω) το 74ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου διοργανώνει  συναυλία, σε συνεργασία με το μουσικό συγκρότημα «Kultur Multur»,  με σκοπό την ενίσχυση του έργου της ομάδας αλληλεγγύης «Κίτρινη Αποστολή».

Εσπερίδα με θέμα: «Υγιεινή & Ασφάλεια στα Ιδιωτικά και Δημόσια Τεχνικά Έργα / Ζητήματα Κοινωνικής Ασφάλισης και Εργασιακών Σχέσεων - Εργασιακός Εκφοβισμός»

Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. (ΙΝ.Ε. / Γ.Σ.Ε.Ε.), το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.), ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Σ.Τ.Υ.Ε.), η Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανοδηγών και Γεωτρυπανιστών Ελλάδος (Ο.Χ.Μ.Γ.Ε.) και το Σωματείο Πτυχιούχων Χειριστών και Βοηθών Μηχανημάτων Έργου Ν. Ηρακλείου, σε μια κοινή προσπάθεια ανταπόκρισης στην ανάγκη πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων, η οποία εντείνεται σε μεγάλο βαθμό από τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις, διοργανώνουν Εκδήλωση -  Εσπερίδα με θέμα: «Υγιεινή & Ασφάλεια στα Ιδιωτικά και Δημόσια Τεχνικά Έργα / Ζητήματα Κοινωνικής Ασφάλισης και Εργασιακών Σχέσεων - Εργασιακός Εκφοβισμός (το φαινόμενο ΄΄mobbing΄΄), την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:30 – 21:00, στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (Λεωφ. Δημοκρατίας 10, Ηράκλειο Κρήτης).

 

Οι βιβλιοταξιδευτές της Ροδαυγής γιορτάζουν το παιδικό βιβλίο

Με το διάφανο καράβι της ομάδας μας, ανάγνωσης και δημιουργίας, του μη κερδοσκοπικού συλλόγου, γονέων κηδεμόνων και φίλων ΑμεΝΥ η Ροδαυγή,  Βιβλιοταξιδεύουμε και γιορτάζουμε την ημέρα παιδικού βιβλίου.

Δωρεάν Υπηρεσίες Νομικής Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων

Το ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε. ΚΡΗΤΗΣ και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, σε μια προσπάθεια ανταπόκρισης στην ανάγκη Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων, η οποία εντείνεται σε μεγάλο βαθμό από τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις, διοργανώνουν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (Λεωφ. Δημοκρατίας 10, Ηράκλειο Κρήτης), την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, 13.00 - 20.00, Εκδήλωση Δια Ζώσης Πληροφόρησης, όπου θα παρέχονται Δωρεάν Υπηρεσίες Νομικής Πληροφόρησης.

Σεμινάριο Ψηφιακών Δεξιοτήτων Grow Greek Tourism Online της Google με τον Δήμο Ηρακλείου

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 6-7.30μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, "ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ" (2ος όροφος) με θέμα: “Ψηφιακές Δεξιότητες για τουριστικές επιχειρήσεις”, το οποίο συνδιοργανώνεται από τον Δήμο και την πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» της Google.

Επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Προστάτεψε το παιδί σου από το ηλεκτρονικό έγκλημα»

Την Τετάρτη 28/03/2018 και ώρα 18:30 η iDialogue, αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία έχει ως σκοπό την επιμόρφωση διαφόρων κοινωνικών ομάδων σε σχέση με το διαδίκτυο, διοργανώνει στο Ηράκλειο, στην αίθουσα Καστελλάκη (Κορωναίου 9) το έβδομο σε σειρά επιμορφωτικό σεμινάριο της Πανελλαδικής Δράσης με τίτλο «Προστάτεψε το παιδί σου από το ηλεκτρονικό έγκλημα» και κεντρικό ομιλητή τον Αντιστράτηγο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικό ερευνητή και αναλυτή ηλεκτρονικών εγκλημάτων και Πρόεδρο του Cyber Security International Institute (CSI) κο Μανώλη Σφακιανάκη.

Ομιλία με θέμα: Ανορθολογισμός και ψευδοεπιστήμες την εποχή της κρίσης: «Όταν ο ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα»

Ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας» θα κλείσει την προσεχή Τετάρτη 28 Μαρτίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω: ο καθηγητής κ. Στέφανος Τραχανάς, Διευθυντής του Κέντρου Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων “Mathesis” των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, θα μιλήσει με θέμα: Ανορθολογισμός και ψευδοεπιστήμες την εποχή της κρίσης: «Όταν ο ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα».

Τον κ. Τραχανά θα προλογίσει ο κ. Γιάννης Κουγιουμουτζάκης, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Άννα Παπαχρονάκη, ζωγράφος, Πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας.

Οι ομιλίες προβάλλονται από την ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου και αποθηκεύονται σ’ αυτήν. Μπορεί κανείς να τις παρακολουθήσει, συγχρόνως ή αργότερα, επιλέγοντας από την ιστοσελίδα του Δήμου το εικονίδιο κάμερας και μετά «εκδηλώσεις αίθουσα Μ. Καρέλλη».

Μουσικοποιητική εκδήλωση - αφιέρωμα στους «ποιητές άδοξοι που ΄ναι» με το μουσικό σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ»

Τέσσερα μέλη του καταξιωμένου μουσικού σχήματος «Νόστιμον Ήμαρ» και το «Συμπόσιο Πολιτισμού» συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 9 το βράδυ, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, με ελεύθερη είσοδο, την μουσικοποιητική εκδήλωση-αφιέρωμα στους «ποιητές άδοξοι που ΄ναι». Θα απαγγείλει ο Θοδωρής Κόττας. Τα ποιήματα και τα τραγούδια θα «σχολιάσουν» προβαλλόμενα κολάζ του μέλους του σχήματος Ελένης Βασιλάκη.

Ο βασιλιάς Μίλο - κύκλος Ισπανόφωνου κινηματογράφου

Και αυτή την Τετάρτη επιμένουμε ισπανόφωνα..Όπως κάθε Τετάρτη του Μάρτη, έτσι και στις 28/3 και ώρα 21:30, θα προβληθεί η 4η και τελευταία ταινία του κύκλου του Ισπανόφωνου κινηματογράφου, μια συνεργασία της Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου, του Ινστιτούτου Cervantes De Atenas και των Πρεσβειών Ισπανίας & Αργεντινής.

Ομιλία με θέμα: «Ιερά πρόσωπα και σωτηριώδη γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδος»

Το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και ο I. Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου Μπεντεβή σας προσκαλούν στην Ομιλία με θέμα: «Ιερά πρόσωπα και σωτηριώδη γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδος» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 19:00 στην Αίθουσα διαλέξεων του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Γενεσίου της Θεοτόκου Μπεντεβή

Τα Έγχορδα της Ορχήστρας «Μπαρόκ – άρουν» 5 κονσέρτα - 14 σολίστ

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει συναυλία με τα  σύνολα μουσικής δωματίου που έχει δημιουργήσει, με τίτλο " τα έγχορδα της ορχήστρας Μπαρόκ-άρουν", την Παρασκευή 30 Μαρτίου  στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στις 20.30 με ελεύθερη είσοδο για το  κοινό.

Προβολή του ντοκιμαντέρ του National Geographic «JANE»

Τη δεκαετία του 1960, το National Geographic έστειλε τον Hugo Van Lawick στην Τανζανία για να καταγράψει την πρωτοποριακή δουλειά της πρωτευοντολόγου και πρέσβειρας ειρήνης του Ο.Η.Ε, Δρος Τζέιν Γκούντολ (Dr. Jane Goodall) με τους χιμπατζήδες. Η ιστορία της Δρ. Τζέιν Γκούντολ (Dr. Jane Goodall),αποτυπώνεται στο ντοκιμαντέρ του National Geographic,«JANE». Το πολυβραβευμένο και καθηλωτικό ντοκιμαντέρ «JANE», θα προβληθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, την Παρασκευή 30 Μαρτίου και ώρα 19.00, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε συνεργασία με το National Geographic και το Jane Goodall’s R&S Greece. Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE