11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Η εμβληματική μορφή του Αλέξη Ζορμπά από το μνημειώδες και διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» ξαναζωντανεύει από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη, με την αυθεντική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και σε μια μοναδική διασκευή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα
Η θεατρική ομάδα “Νεαπολις” μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα, στο Θέατρο 104, παρουσιάζει τo «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης» του αγαπημένου συγγραφέα μικρών και μεγάλων, Ιουλίου Βερν διασκευασμένο για παιδιά στις 11 και 12 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο Τεχνόπολις.
Συνοδεία παραδοσιακών ήχων, αναβιώνουν ιστορίες των ταξιδιών σπουδαίων ποιητών. Μια παράσταση για τις Ιθάκες, για τις πατρίδες όλων των ανθρώπων. Στην παράσταση ακούγονται ποιήματα των: Καββαδία, pessoa, Vallejo, Lorca, κ.α.
Η χορωδία του Αγίου Τίτου παρουσιάζει μια μουσική παράσταση με Αιγαιοπελαγίτικα τραγούδια «ΑΙΓΑΙΟ ΜΟΥ ΓΑΛΗΝΕΨΕ...»