11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό εμπνέονται από τον πρώτο Ευρωπαικό πολιτισμό που γεννήθηκε στην Μεσόγειο και την Κρήτη, τον Μινωικό Πολιτισμό και χρησιμοποιούν την τέχνη ως όχημα για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης, για την Ανθρωπιστική Κρίση στην Μεσόγειο και την Ευρώπη και τα ζητήματα που προκύπτουν όπως η Παράνομη Εμπορία και Διακίνηση Ανθρώπων, ο Ρατσισμός, η Ξενοφοβία. Tα έργα τους παρουσιάζοναι στο Youtube στο Art Video “FOLLOW YOUR ART – BE PART” https://www.youtube.com/watch?v=dKxxbrgu1u0&feature=youtu.be
Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου ξεκινά στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2) η έκθεση έργων που φιλοτέχνησε η Αγγλίδα ζωγράφος Sal Sidner κατά τη διάρκεια της παραμονής της το φετινό καλοκαίρι στην Κρήτη.
Μέσα στα πλαίσια της Διεθνούς Εικαστικής Έκθεσης «ΥΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ» οι φίλοι της τέχνης θα γνωρίσουν δύο νέες μορφές σύγχρονης τέχνης. Η διεθνής ομάδα καλλιτεχνών GLOBAL VILLAGE CREARTISTS με ιδρυτή τον Victor Valqui Vidal συμμετέχει με δύο διεθνείς μεταφερόμενες καλλιτεχνικές συλλογές, με έργα διεθνών καλλιτεχνών που ταξιδεύουν και παρουσιάζονται σε εκθέσεις σε διαφορετικές πόλεις του κόσμου.
Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης για 10η χρονιά, πραγματοποιεί την καθιερωμένη έκθεση – γιορτή των μελών του με Κρητικά προϊόντα, Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας, στην Πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου.
Η έκθεση θα διαρκέσει 29, 30, 31 Ιουλίου 1, 2 και 3 Αυγούστου 2016.
Ώρες λειτουργίας 11 το πρωί, μέχρι 10 το βράδυ
Σ’ ένα χώρο ανοιχτό στο κοινό που θα δίνει βήμα από φέτος και κάθε Αύγουστο σε μορφές τέχνης που χρησιμοποιούν ως κύριο εκφραστικό τους μέσο την ψηφιακή τεχνολογία, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης μετατρέπει από την 1η ως και την 31η Αυγούστου το αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη σε εκθεσιακό περιβάλλον της τέχνης του video. Πρόκειται για μια σύγχρονη τέχνη που από την πρώτη εμφάνισή της στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως σήμερα συνεχίζει να αποτελεί πεδίο ποικίλων πειραματισμών, που αποδεικνύονται ελκυστικοί για το κοινό.
Η «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ» είναι ένας ξεκαρδιστικός ύμνος στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη στηριγμένη σε μία πρόταση της ομάδας ΙΔΕΑ.
Ο πολιτιστικός σύλλογος του Φόδελε "Δομίνικος Θεοτοκόπουλος" προσκαλεί στην εικαστική έκθεση της Τερέζας Βαλαβάνη "κολάζ της μνήμης" με θέμα τον μινωικό πολιτισμό, με μια σειρά 26 κολάζ "αρχαία σκουριά, η πατίνα του χρόνου" και 8 κολάζ με θέμα την "ιερή θάλασσα" στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε.
Με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού - Εθελοντισμού και της ΔΗΚΕΗ, ο Δήμος Ηρακλείου για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι βγάζει τον κινηματογράφο στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης. Από τη Δευτέρα 1η Αυγούστου μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν προβολές παλιών, καλών ταινιών σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου.
Σε έναν φανταστικό Καναδά, όπου ένας νέος νόμος επιτρέπει σε αναξιοπαθούντες γονείς να εγκαταλείψουν τα προβληματικά παιδιά τους στα νοσηλευτικά ιδρύματα, μια μητέρα μόνη προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον ταραχοποιό και βίαιο γιο της.
Νέος και πανάρχαιος μαζί, ο Ψαραντώνης με την δύναμή του στον αυτοσχεδιασμό κατορθώνει να δημιουργεί την ατμόσφαιρα του δέους, της ταραχής και του ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ. Βαθύς γνώστης και πραγματικός λάτρης της παράδοσης μα και από τη φύση του απείθαρχος ,απρόοπτος και αποκαλυπτικός. ο Ψαραντώνης θεωρείται σήμερα ως ο τολμηρός αλλά συγχρόνως και ο στοχαστικός ανανεωτής της παράδοσης ένα ζωντανό απόσταγμα αρχέγονων μαζί και σύγχρονων μουσικών ιστορήσεων.
Ένα μουσικό ταξίδι....που άρχισε πριν χρόνια....και συνεχίζεται ακόμα! Ξεκινώντας από ένα χτες μαγικό πια, βαδίζοντας προς ένα μέλλον πολύχρωμο, με μουσικές παλιές, νέες, από πολλούς τόπους, με πολλούς τρόπους!
Ο Γιώργος Γκερεδάκης και η Μουσική Πύλη Κρήτης ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ... ΕΝΤΕΧΝΟ Ν2 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΝΑΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΒΡΕΤΤΑΚΟ