inner image

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης του Γιάννη Δημητράκη απο το Μ.Ε.Τ.Η

Εγκαίνια Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης του Γιάννη Δημητράκη απο το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, στις 7:00 μ.μ. Διάρκεια έκθεσης 5/11/2016 - 1/12/2016.

Έκθεση φωτογραφίας «Ο Άγιος Μηνάς και το Μεγάλο κάστρο του»

Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τον σταδιακό μετασχηματισμό του αστικού τοπίου με
επίκεντρο πάντα τον Άγιο Μηνά, από τα τέλη του 19ου μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Ο 20ός αιώνας αποτελεί εποχή μεγάλων αλλαγών, που αποτυπώνονται σε όλες τις πτυχές της ζωής (θρησκεία, οικονομία, κοινωνία). Η ανταλλαγή των πληθυσμών μετά τη μικρασιατική καταστροφή, στις αρχές της δεκαετίας του 1920, δημιούργησε πολλές οικιστικές πιέσεις λόγω των χιλιάδων προσφύγων που κατέφτασαν στο Ηράκλειο.

Ομαδική Έκθεση ζωγραφικής 7 ελλήνων καλλιτεχνών

Ομαδική Έκθεση ζωγραφικής 7 ελλήνων καλλιτεχνών στο ξενοδοχείο ΑΤΡΙΟΝ καθημερινά έως τις 16\12\2016

4ο Φεστιβάλ Παιδικού / Νεανικού τραγουδιού - Υποβολή Αιτήσεων μέχρι 13/01/2017

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, το Κέντρο Ειδικών Παιδιών του Αγίου «Σπυρίδωνα» προσκαλεί για άλλη μια χρονιά ,τα παιδιά και τους νέους που αγαπούν το τραγούδι, να συμμετάσχουν στο 4ο Φεστιβάλ Παιδικού/Νεανικού Τραγουδιού . Με εργαλεία την μουσική και το τραγούδι, δίδετε η ευκαιρία στους νέους μας, να εκφράσουν, και να αναδείξουν ,ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού τους, να αναπτύξουν την αξία του ευγενούς συναγωνισμού ,να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και παράλληλα, να βοηθήσουν τον σκοπό της εκδήλωσης.

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη τιμά τον ιδρυτή του Γιώργο Ανεμογιάννη - «ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ»

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη τιμά τον ιδρυτή του, Γιώργο Ανεμογιάννη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη γέννησή του. Ο σκηνογράφος-ενδυματολόγος Γιώργος Ανεμογιάννης, υπήρξε σπουδαίος θεατράνθρωπος που τίμησε με την καλλιτεχνική του πορεία το Ηράκλειο και την Κρήτη, ενώ συνέδεσε το όνομά του με εκείνο του Νίκου Καζαντζάκη, με τη δημιουργία πνευματικής στέγης για τον μεγάλο συγγραφέα στον τόπο κοινής καταγωγής τους, τη Μυρτιά Ηρακλείου.

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας - με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρουσώνα

Μία θεατρική παράσταση βασισμένη στην ταινία του  Στράτου Μαρκίδη που αποτελεί μία σύγχρονη και διαφορετική εκδοχή της κλασικής ταινίας των Τσιφόρου-Βασιλειάδη που όλοι αγαπήσαμε.

Θεατρική Παράσταση «ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΄22» του Συλλόγου Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου

Η θεατρική παράσταση του Συλλόγου Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου «Το Χρονικό του ΄22» σε διασκευή και σκηνοθεσία Αντώνη Διαμαντή, είναι βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Κώστα Αρβανιτάκη, το οποίο αποτελεί καταγεγραμμένες αφηγήσεις προσφύγων αμέσως μετά την μικρασιατική καταστροφή.

Οι βραβευμένες ταινίες του 39ου Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου πιστή στο ραντεβού της με τους νέους δημιουργούς, φιλοξενεί τις βραβευμένες ταινίες του 39ου Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας. Οι προβολές θα ολοκληρωθούν σε δύο μέρες στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9 στην πλατεία Αγίου Δημητρίου) στις 3 & 4 Δεκεμβρίου (Σάββατο και Κυριακή). Ώρα έναρξης για κάθε μέρα προβολών: 20:00. Είσοδος ελεύθερη. Όσοι θεατές επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο και το συσσίτιο.

«Σάββατα με τους Επιστήμονες» - Αρτέμης, το Άλμπατρος της Ελλάδας

Ελάτε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε και να ανταλλάξετε απόψεις με επιστήμονες σχετικά με τον Αρτέμη, το κυρίαρχο θαλασσοπούλι των  ελληνικών θαλασσών. Σας περιμένουμε ακόμηη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

ΣΧΗΜΑ 7 Το θρίλερ «Η γυναίκα με τα μαύρα» του Stephen Mallatrat

Η Γυναίκα με τα Μαύρα δεν είναι ένα συνηθισμένο θεατρικό έργο. Πρόκειται σίγουρα για μία τελείως διαφορετική παράσταση. Δεν αφήνει το θεατή να αράξει στην καρέκλα του απλά και να παρακολουθεί ανάλαφρα. Αντιθέτως, το ενδιαφέρον και η αγωνία του παραμένουν αμείωτα από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Ο θεατής αναζητά απαντήσεις και στοιχεία για να λύσει πρώτος το μυστήριο και τους γρίφους, σε ένα κυνήγι φαντασμάτων που το σήμερα μπερδεύεται με το χθες, η λογική με το παράλογο, οι θύτες με τα θύματα».

14ος άθλος στα χνάρια του Μίνωα

O Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης διοργανώνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 τον 14ο Μινωικό άθλο 70χλμ. Στην διαδρομή Φαιστός Κνωσός που ενώνει τα δύο Μινωικά παλάτια.
Μία ιστορική διαδρομή που μας φέρνει χιλιάδες χρόνια πίσω , τόσα χιλιόμετρα έτρεχαν μόνο οι αθλητές ημεροδρόμοι μεταφέροντας σημαντικές ειδήσεις και γεγονότα ημεροδρόμοι στην Κνωσό ήταν οι Εργοτέλης και Σωτάδης πού στέφθηκαν Ολυμπιονίκες.
O Αγώνας τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και υποστηρίζεται από τους Δήμους: Φαιστού-Γόρτυνας-Ηρακλείου.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία THE PHILADELPHIA STORY

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία THE PHILADELPHIA STORY (1940, 112') τη Δευτέρα 5/12/2016 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Ημερίδα με θέμα «Πολιτισμός και Κοινωνία στο Βενετοκρατούμενο Χάνδακα»

Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, στις 18.30, o Σύλλογος Συγγραφέων-Λογοτεχνών «Κρητών Λόγος», σας προσκαλεί στην Αίθουσα Ανδρόγεω, «Μανώλης Καρέλλης» στην Ημερίδα: «Πολιτισμός και Κοινωνία στο Βενετοκρατούμενο Χάνδακα»

Προβολή της εσθονικής ταινίας «Η Τάξη» (Klass) του Ιlmar Raag

Η ΕΦΝΗ σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (πλ. Αγ. Δημητρίου, οδός Μονής Αγκαράθου 9), την Τετάρτη      7/12/2016 και ώρα 6:30 μμ, την εσθονική ταινία «Η Τάξη» (Klass) του Ιlmar Raag. Το σενάριό της αναφέρεται στη σχολική βία και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.  Με αφορμή την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με συντονίστριες την Αγγελική Γιαννάτου, φιλόλογο, υπεύθυνη Προγράμματος Σχολικής Διαμεσολάβησης, και την Ευεποίνα Παντελέρη, σχολική ψυχολόγο.

Ημερίδα με θέμα: «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί: Προκλήσεις και προοπτικές»

Σας προσκαλούμε σε ημερίδα που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 17.00 έως 21.30 στην αίθουσα “Μανόλη Καρέλλη” (πρώην Ανδρόγεω), 2ος όροφος, οδός Ανδρόγεω 2.

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής στην πλατεία Αγίου Τίτου την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016.

Εκδηλώσεις «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2016 - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2017»

Ο Δήμος Ηρακλείου,  θέλοντας να συμβάλει στη δημιουργία  εορταστικού κλίματος κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ετοίμασε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Οι φετινές εκδηλώσεις  «Χριστούγεννα 2016 - Πρωτοχρονιά 2017» αναπτύσσονται στην Πλατεία Ελευθερίας, στον Θεατρικό Σταθμό, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο Πολιτιστικό Κέντρο και στις πλατείες των Δημοτικών και Κοινοτικών Διαμερισμάτων της πόλης μας και οργανώνονται από τον Δήμο Ηρακλείου την ΔΗ.Κ.Ε.Η. και την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Εθιστικές ουσίες. Ένας επί της ουσίας διάλογος για τις σύγχρονες προκλήσεις

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: Εθιστικές ουσίες. Ένας επί της ουσίας διάλογος για τις σύγχρονες προκλήσεις την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στη Δημοτική Αίθουσα Ανδρόγεω.

Επαγγελματικό Σεμινάριο - Ημερίδα για το SEO (Search Engine Optimization)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ / ΗΜΕΡΙΔΑ, SEO (Search Engine Optimization) Απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με την διαφήμιση της δικιάς τους επιχείρησης ή άλλων επιχειρήσεων στο internet και θέλουν να βελτιστοποιήσουν την παρουσία τους στις μηχανές αναζήτησης, ανεβάζοντας την επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων τους.

Σεμινάριο με θέμα «Αστικές καλλιέργειες - καλές πρακτικές»

Το 1ο Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου, συνεχίζοντας τον κύκλο ανοικτών σεμιναρίων με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη και ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες, διοργανώνει το 2ο Ανοικτό σεμινάριο με θέμα «Αστικές καλλιέργειες - καλές πρακτικές».

Το δέντρο των ευχών

H δράση “Το δέντρο των ευχών, με αφήγηση, μουσική, ζωγραφική,¨βασισμένο στο βραβευμένο παραμύθι της Θεοδοσίας Αργυράκη-Ασαργιωτάκη από τον Δήμο Δράμας,“Ονειρούπολη” 2015- 2016, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρα 12 π. μ. στην πλατεία Ελευθερίας

«Ο Μίτος της Αριάδνης Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, 20 χρόνια μετά»

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την πρώτη ομιλία του νέου κύκλου, που διοργανώνει με το γενικό τίτλο: «Ο Μίτος της Αριάδνης – Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, 20 χρόνια μετά».
Η ομιλία θα γίνει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης

Το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης διοργανώνει, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο του, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου. Συμμετέχουν προχωρημένοι σπουδαστές από όλες τις σχολές οργανικής και φωνητικής μουσικής, η Βυζαντινή Χορωδία, η παιδική Χορωδία και το φωνητικό σύνολο Quarto Accademico.

Συναυλία της «Χορωδίας Νέων Δήμου Ηρακλείου»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στη συναυλία της «Χορωδίας Νέων Δήμου Ηρακλείου» που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα των Γλυπτών, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, στις 12:00 – 12:30. Η ημίωρη μουσική πράξη εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων του μουσείου με τον τίτλο «Το θαύμα της ζωής».

Ενημερωτική εκδήλωση: «Εναλλακτικοί τρόποι πωλήσεων στην Αμερικάνικη Ήπειρο: Amazon.com, CRM systems, κλπ.»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση: «Εναλλακτικοί τρόποι πωλήσεων στην  Αμερικάνικη Ήπειρο: Amazon.com, CRM systems, κλπ.» Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ώρα 17.00 αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ Επιμελητηρίου Ηρακλείου, (Κορωναίου 9)

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΠΟΙΟΣ ΚΛΕΒΕΙ ΠΟΙΟΝ; - CIEN ANOS DE PERDON

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία  ΠΟΙΟΣ ΚΛΕΒΕΙ ΠΟΙΟΝ; - CIEN ANOS DE PERDON  (2016, 96') τη Δευτέρα 12/12/2016 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Μουσικοποιητική βραδιά με τίτλο ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΩ …

Ο Βαγγέλης Σαμαράκης και η «Μουσική Συντροφιά» του, σας προσκαλούν σε μια μουσικοποιητική βραδιά με τίτλο: ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΩ …  Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2016, Ώρα 20:30 Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου

 

«Ένα τραγούδι για τη νύχτα των Χριστουγέννων», απο το Κλασσικό Ωδείο Ηρακλείου.

Εορταστική συναυλία για τη νύχτα των Χριστουγέννων από το Κλασσικό Ωδείο Ηρακλείου, με τίτλο «ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ», την ΤΕΤΑΡΤΗ 14-12-2016 στις 20:30 στο ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Παρουσίαση του βιβλίου των Σταύρου Καμπέλη - Νίκου Πετράκη με τίτλο: «Μονόδρομος η Εθνική Συνεννόηση και η Ανάπτυξη»

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου των Σταύρου Καμπέλη-Νίκου Πετράκη με τίτλο: «Μονόδρομος η Εθνική Συνεννόηση και η Ανάπτυξη» διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 στις  19:30 το απόγευμα στην αίθουσα «Μανόλη Καρέλλη» του δημοτικού κτιρίου της οδού Ανδρόγεω 4.

Παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος - βιβλίου με τίτλο ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ

Παρουσιάζεται την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, στις 7 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας της Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου το φωτογραφικό λεύκωμα-βιβλίο που εξέδωσαν πρόσφατα οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες φωτογράφοι CHARLES WEBER και ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ, με τίτλο ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ.

Προβολή της ταινίας «Ο Όσκαρ και η Κυρία με τα Ρόζ» του Eric-Emmanuel Schmitt

Ο Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» - Cretan Palliative Care - με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης σας προσκαλούν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 19.00 στην προβολή της ταινίας «Ο Όσκαρ και η Κυρία με τα Ρόζ» του Eric-Emmanuel Schmitt στο Κινηματογράφο Αστόρια.

Εκδήλωση απ΄τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου με θέμα «Η Μεγάλη Ασθένεια. Μύθοι και Αλήθειες»

Εκδήλωση απ΄τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου με θέμα «Η Μεγάλη Ασθένεια. Μύθοι και Αλήθειες» την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 στις 19:00 στην Αίθουσα Μανόλης Καρέλλης στην οδό Ανδρόγεω.

 

Παρουσίαση της Διαδικτυακής Εφαρμογής Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών GIS Δήμου Ηρακλείου

Eκδήλωση για την παρουσίαση της Διαδικτυακής Εφαρμογής Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών GIS Δήμου Ηρακλείου, με δεδομένα πολεοδομικού ενδιαφέροντος οργανώνει σήμερα, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου η Πολεοδομία.

Η ομάδα σκηvικής δράσης «Μπούκα-Πόρτα» παρουσιάζει το έργο «Οι παλιατσούρες»

Η ομάδα σκηvικής δράσης «Μπούκα-Πόρτα» παρουσιάζει το έργο του Μάvου Βεvιέρη ‘Οι παλιατσούρες’ στο Θέατρο Κρήτης. (Καπετάv Χαραλάμ πη 1, όπισθεv ΟΤΕ).

Η παράσταση «Εννέα και Πέντε» του Παντελή Βούλγαρη

Η παράσταση "Εννέα και πέντε" με τον Παντελή Βούλγαρη, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Οδυσσέα Ιωάννου και τη Ρίτα Αντωνοπούλου, στο Ηράκλειο την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17 και τη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 στις 21:00 στο Κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ .

«Γράμματα σ' έναν φίλο Γερμανό» του Αλμπέρ Καμύ από τη Θεατρική Συντροφιά Ηρακλείου

Τέσσερις επιστολές γραμμένες σε έναν υποθετικό φίλο Γερμανό γράφει ο Αλμπέρ Καμύ, και η Θεατρική Συντροφιά Ηρακλείου τις μεταφέρει στη σκηνή από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9.30 το βράδυ.

Εσπερίδα Τμήματος Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων 1ου Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου

Εσπερίδα Τμήματος Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 Αμφιθέατρο ΠΕΚ στο  1ο Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου, Εσταυρωμένος «Χρωματίζοντας το ουράνιο τόξο με πολλά μοναδικά … διαφορετικά χρώματα» «…Υπερασπίζοντας τα δικαιώματα του κάθε ενός διαφορετικού παιδιού μέσα… από τη λογοτεχνία»

Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Δαββέτα, ΩΣΤΙΚΟ ΚΥΜΑ

Την Παρασκευή  16 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Πολύκεντρο    Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου ( Ανδρόγεω 4) θα παρουσιαστεί το καινούργιο βιβλίο του Νίκου Δαββέτα, ΩΣΤΙΚΟ ΚΥΜΑ, από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ και το βιβλιοπωλείο ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ.

Εορταστική Εκδήλωση των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Δήμου Ηρακλείου με τίτλο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ & ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ

Εορταστική Εκδήλωση των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Δήμου Ηρακλείου με τίτλο "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ & ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ" την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Χριστούγεννα στο Μουσείο…

Το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών» σας προσκαλεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ. στην εκδήλωση Χριστούγεννα στο Μουσείο…

Τα πιο Γλυκά Χριστούγεννα από την Εθελοντική Ομάδα «Είμαι Ακόμα Παιδί»

Η Εθελοντική Ομάδα ‘Είμαι Ακόμα Παιδί’ προσφέρει δράσεις εξωστρέφειας και κοινωνικοποίησης σε παιδιά που ζούνε σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και Ορφανοτροφεία. Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη Χριστουγεννιάτικη της Γιορτή προσφέροντας χαρά στα 42 παιδιά του Κέντρου Προστασίας Παιδιού στον Πόρο και τη Στέγη Αρρένων Ανηλίκων στον Μασταμπά.

Παιχνιδομαζέματα Δωροσκορπίσματα Νο5 - Κρήτη Παιχνιδομαζεύουμε…

Δεκέμβρης και τα Χριστούγεννα φέτος είναι #inLOVE!  Μετά τη χρυσή διάκριση στα Regional Media Awards 2016, ο πήχης έχει ανέβει ακόμα πιο ψηλά. Για 5η συνεχόμενη χρονιά  κάνουμε την δουλειά του Άη Βασίλη πιο εύκολη! Τα Παιχνιδομαζέματα Δωροσκορπίσματα έχουν ξεκινήσει και τα παιχνίδια είναι ήδη πολλά.... Μια δράση, θεσμός για το Ηράκλειο.

2ο Santa Run Hράκλειο

Το 2015 κοκκίνισε η πόλη του Ηρακλείου, γέμισε χαμόγελα και κόκκινα σκουφιά. Πάνω από 800 Άγιοι Βασίληδες, ξεκίνησαν από την πλατεία Ελευθερίας μεταδίδοντας το μήνυμα της χαράς και της αισιοδοξίας. Σε λίγες μέρες έρχεται το 2nd Santa Run Hράκλειο. Μια διοργάνωση του παιδικού χωριού SOS Κρήτης, του Love Radio Kρήτης 102,8, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Η δράση τελεί υπό την αιγίδια του Δήμου Ηρακλείου. Στόχος της δράσης και φέτος, η στήριξη του παιδικού χωριού SOS Κρήτης.

«Ένα δέντρο, γεμάτο τρόφιμα» - φιλανθρωπική εκδήλωση

Για ακόμη μια χρονιά, ο Λάμψη 92,9 διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων που θα δοθούν στο δημοτικό παντοπωλείο Ηρακλείου!

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΕΙΝΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία  ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΕΙΝΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ -  MONTY PYTHON AND THE HOLY GRAIL (1975, 91’) τη Δευτέρα 19/12/2016 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Ηρακλείου

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει Χριστουγεννιάτικη Συναυλία  τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 20:30 στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογή του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ «Το κουφάρι του τζίτζικα»

Οι (.poema..) εκδόσεις παρουσιάζουν στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30 μ.μ., την ποιητική συλλογή του ποιητή - τραγουδοποιού ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ «Το κουφάρι του τζίτζικα»

Μαγικά Χριστούγεννα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Ελάτε να γιορτάσετε, να παίξετε και να ψωνίστε τα δώρα των Χριστουγέννων. Όλη μέρα γιορτινά εργαστήρια Εικαστικά, ζαχαροπλαστική, ρομποτική, κινηματογράφος για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Θεατρικά μουσικά παιχνίδια ,αφηγήσεις παραμυθιών για προσχολικές ηλικίες. Παρουσιάσεις και σεμινάρια για ενήλικες. Παραστάσεις κάθε απόγευμα για όλες τις ηλικίες Θέατρο, Μουσικές βραδιές ,Video art και Film Festival. Μεγάλο bazaar χειροτεχνών.

Παρουσίαση της επανέκδοσης του βιβλίου του Στέλιου Βισκαδουράκη «Στη Ρωγμή του Χρόνου»

Η εταιρεία TOURIST GUIDES OF CRETE PC  το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης
και ο εκδοτικός οίκος MYSTIS EDITIONS σας προσκαλούν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 στις 7 μ.μ. στην αίθουσα “Καστελλάκη” του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου στην οδό Κορωναίου 9 Ηράκλειο Κρήτης για την παρουσίαση της επανέκδοσης του βιβλίου του Στέλιου Βισκαδουράκη « Στη Ρωγμή του Χρόνου »

Φιλανθρωπικό Παζάρι και Γιορτή με τους γνωστούς Κρητικούς Άι Βασίληδες

Όλοι οι Κρητικοί Άι Βασίληδες ή "Αετοβασίληδες" (περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά) θα κάνουν και φέτος την λαμπερή εμφάνισή τους στην Χριστουγεννιάτικη Γιορτή - Παζάρι του Ομίλου "ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ"

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ενυδρείο Κρήτης

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ξεκίνησαν και φέτος στο Ενυδρείο Κρήτης και ο αγαπημένος μας Άγιος Βασίλης κάνει βουτιά με το έλκηθρό του σε έναν γιορτινά στολισμένο βυθό.

Χριστουγεννιάτικη συναυλία από τα Μουσικά Σύνολα της Περιφέρειας Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου

Χριστουγεννιάτικη συναυλία θα δώσει η Μικτή, Παιδική και Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με την στήριξη του δήμου Ηρακλείου, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 20:30 μ.μ. στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Την συναυλία, με ελεύθερη είσοδο,  θα διευθύνει η Λένα Χατζηγεωργίου ενώ στο πιάνο θα είναι ο Νίκος Βλαζάκης.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τη Φιλαρμονική του Δήμου

Σας προσκαλουμε την Παρασκευη 23 Δεκεμβριου στη χριστουγεννιατικη εκδηλωση που θα πραγματοποιηθει στις 8.30 μμ στη Βασιλικη του Αγιου Μαρκου. Ερμηνευονται εργα των P.I TCHAIKOVSKY,Ε. GRIEG, B.S SMETANA, L. COHEN και χριστουγεννιατικες μελωδιες του διεθνους ρεπερτοριου.

Ρεσιτάλ κιθάρας της Βιργινίας Αμαριωτάκη, στο Κλασσικό Ωδείο Ηρακλείου.

Tην Παρασκευή 23-12-2016 και ώρα 20:00 το ρεσιτάλ κιθάρας της κυρίας Βιργινίας Αμαριωτάκη στην αίθουσα συναυλιών του Κλασσικού ωδείου Ηρακλείου.

Προπαραμονή Χριστουγέννων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Προπαραμονή Χριστουγέννων και φέτος στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Σας περιμένουμε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 20.30΄, στην παράδοση των Late Night Museums (Μουσεία ανοιχτά για το κοινό και τις νυχτερινές ώρες), για μια βραδινή περιήγηση στις Συλλογές του Μουσείου, με θεματικές ξεναγήσεις σε επιλεγμένες ενότητες από το επιστημονικό προσωπικό του ΙΜΚ. Μαζί, θα  γνωρίσουμε άγνωστες ή λιγότερο γνωστές πτυχές της  ιστορίας και του πολιτισμού της Κρήτης και της Ελλάδας. Παράλληλα, τα μουσικά σύνολα (κιθάρας, εγχόρδων και ξύλινων πνευστών) του Ωδείου των Χρωμάτων, θα ακολουθούν τα βήματά μας, δίνοντας ρυθμό στην περιήγησή μας.

Concert, Classic & Modern Music - Μια ιδιαίτερη μουσική συνάντηση

Το Ηράκλειο μια πόλη με αναπτυγμένη μουσική παιδεία, αυτές τις μέρες σε όλους τους χώρους προσφέρει εκλεκτές μουσικές βραδιές. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου την Παρασκευή 23/12 στις 20:00  μια ιδιαίτερη μουσική συνάντηση θα ανεβάσει τον πήχη τις ακρόασης ακόμα πιο ψηλά.

Εορταστική Συναυλία της ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

Εορταστική Συναυλία, με Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια και Κάλαντα,  θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ». Η συναυλία, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Νίκου Αντωνακάκη, έχει ενταχθεί στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου και θα δοθεί  στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στις 8.30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συναυλία της ερμηνεύτριας Ιωάννας Φόρτη και του «Vamos Ensemble»

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, στον Θεατρικό Σταθμό του Ηρακλείου, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή συναυλία, σε μια μουσική συνύπαρξη της ερμηνεύτριας Ιωάννας Φόρτη και του  «Vamos Ensemble». Η συναυλία είναι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης είναι δύο νέοι μουσικοί από το Ηράκλειο της Κρήτη που μελοποιούν από τα 16 τους χρόνια ποιητικό λόγο. Στο φιλόξενο Πολύκεντρο Nεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, στον τόπο τους, στο Ηράκλειο, θα παρουσιάσουν την εργασία τους.

Ρεσιτάλ πιάνου με την Βάνα Μιμίδου

Ρεσιτάλ πιάνου με την Βάνα Μιμίδου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 20:30 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, με έργα Bach, Busoni, Beethoven, Liszt, Καλομοίρη. Το ρεσιτάλ είναι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE